Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96820

Igen... meglehetosen "purist" vagyok... mert a sonkat is szeretem, a toltott tojast is - de nem keverem.

 

A sokfele variaciobol csak akkor csinalok, ha vendegsebe viszem - magunknak csak simat - a tojas sargahoz majonezt, mustart adok, es diszitesnek vagy nagyon finomra vagott zoldseget (petrezselyem, retek, paprika, avokado) vagy alami orolt fuszert.

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (96817)
halaloszto Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96819

ennek a másik oldala síma, a köv teszt az lesz. ez egy mezei öntvény lap, amit a bográcshoz használt gázégőre tettem fel.

 

Vajk

Előzmény: nagypapi51 (96818)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96818

Ha nem ragaszkodsz a rácsos mintázathoz, akkor egyszerűbb a sima grill sütőlap + egy spakli.

 

Előzmény: halaloszto (96815)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96817

A sonkás a húsvéti verzió :) Szoktam én is többfélét, mikor, mi van itthon, vagy hogyan kívánjuk.

Előzmény: ZsuR (96816)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96816

...en meg sonakat sem... sot, tobb fele izesitest...

 

http://www.delish.com/cooking/g10/deviled-eggs/

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (96813)
halaloszto Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96815

buli üzemmód kicsit más. órákig folyamatosan cserélődik a hús, közben muszáj rendszeresen letolni róla a páclé maradékát. 

a teszt az 5kg tarja volt, plusz némi zöldség.

Előzmény: nagypapi51 (96810)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96814

Ha már lúd, legyen kövér! :)

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (96813)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96813

Én ennél egyszerűbben szoktam, besamelt nem rakok bele, a sonkát is csak apróra vágom. És kiskanállal töltöm meg :)

Előzmény: nagypapi51 (96812)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96812

Nem annyira vészes (már ahogy én látom)

Pénteken megfőzöm a sonkát, a végén a főzőlevében a tojásokat, másnap egy bechamelt meg nem nagy ügy összedobni. Ja, habzsák is van a töltéshez.

OK, a sonkát 2x le kell darálni, hogy átférjen a csillagcsövön.

 

Előzmény: Boszorka (96811)
Boszorka Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96811

Ez irtó finomnak tűnik, de mennyi munka.:-((((

Előzmény: nagypapi51 (96810)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96810

az ötöttvas bordás grill serpenyőm tisztításához egy szimpla rézkefét használok.

 

Talán konyhatrükk, talán nem, és a konvenciók felrúgása, de a szombet esti "szentháromságot" - sonka, főtt tojás, torma - egybe szerkesztem: töltött tojás lesz. (sűrű besamel, a főtt tojás sárgája, darált sonka, tejföl, torma, petrezselyem, só bors) mellé persze a szokásos rekvizitumok, zöldhagyma, hónapos retek, majonézes kukorica, kalács.

 

Előzmény: ZsuR (96809)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96809

Sokfele dolgot lehet keszen is kapni - en ilyen hasznalok, regota, es mukodik:

 

Aztan a pumice stone is jo otlet - bar az kopik (ami elonye is meg hatranya is...)

 

Előzmény: halaloszto (96807)
halaloszto Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96808

Aképle maradt:

 

Előzmény: halaloszto (96807)
halaloszto Creative Commons License 2017.04.11 0 0 96807

Azt hiszem pont itt volt szó a télen róla, hogy hol lehet ilyen öntöttvas cuccot venni.

Jelentem megvolt a főpróba. 

 - nem ragad hozzá. tényleg nem.

 - ami cucc ottmarad, az viszont briketté sül, kell takarítani menetközben

 - kell reszeljek egy profilosan illeszkedő spaklit hozzá, ami a bordákat egytolásból lehúzza.

 

 

Előzmény: ZsuR (96802)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96806

Gondolom, ha nem is ezek a markak - mert ontottvasnal, zomanc nelkulinel nem sok kulombseg lehet. Ami szokott lenni az a beavatott vagy nem... ha nem... nem nagy dolog, azert nem adok tobb penzt.

Előzmény: szicsu1007 (96804)
Boszorka Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96805

Kérdés, hgy milen az a tűzhely, amin majd használja. Gáz, vagy üvegkerámia, nem mindegy.

Előzmény: szicsu1007 (96799)
szicsu1007 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96804

Szép választék. Gyönyörködöm. Ezek esetleg errefelé is "elérhetők"?

 

Előzmény: ZsuR (96802)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96803

Hat ne emelgesd... :)) Sussel rajta...

Előzmény: szicsu1007 (96801)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96802

...ontottvas... a legjobb grillezni es a legtovabb tart.  No meg nem draga... hogy milyen fazon es mekkora?  Hat... azt igazan nehez igy ajanlani... bar en talan a fuletlenre szavaznek, ha keves a tarolo helye...

 

Vagy - ha egy megfordtihatot - egyik oldala bordas a masik sima:

 

De itt nezz korul.  A zomancosok szepek - de lepattannak konnyen...

 

 

https://www.google.com/search?q=cast+iron+grill+pan&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj2tun2z5rTAhVMQCYKHQR2CUEQ_AUICSgC&biw=1310&bih=751

Előzmény: szicsu1007 (96798)
szicsu1007 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96801

A 2,5 kilósat is elég volt megemelnem (üresen!).

Előzmény: beetee (96800)
beetee Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96800

Szóval maradsz a puhány verzióknál...

;)

Előzmény: szicsu1007 (96799)
szicsu1007 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96799

0,6-4,5 kg !!!

Előzmény: szicsu1007 (96798)
szicsu1007 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 96798

Jó estét!

Milyen grill serpenyővel lepjem meg a kedvesemet? Súgjatok...

Nem igazodom el a választékokban (aluminium, kerámia, teflon, öntöttvas... kerek, szögletes, vékony-bordás vagy vastag, nyeles és/vagy füles, mekkora súly (0,6-45 kg?).

Ha netán húzós lesz az ára, majd próbálok arany középutat keresni:-))

ZsuR Creative Commons License 2017.04.07 0 0 96797

Jaja... 

Előzmény: Csimpolya (96796)
Csimpolya Creative Commons License 2017.04.07 0 0 96796

Na, ilyenkor fontolóra veszem a vegán életmódot. Idáig viszont nem szántam rá magam.

Előzmény: ZsuR (96795)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.06 0 0 96795

Husveti fustolt aru vasarlaskor csak biztos forrasbol... eze keruljetek el...

 

http://portal.nebih.gov.hu/-/6-5-tonna-fustolt-arut-foglalt-le-a-nebih

 

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.04 0 0 96794

Pontosan. Olyan ez, mint gyermekkorunkban a tantónéni, amikor nem ettük meg az ételt: Bezzeg Vietnamban meg éheznek. Azóta sem tudom, miért lenne jó a kis vietkongoknak, ha én megeszem a tökfőzeléket...

Előzmény: joy (96790)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.04 0 1 96793

Mi a Duna vizét isszuk (partiszűrésű kút). A tisztított szennyvíz a Dunába folyik. A víz mennyisége független attól, hogy közben megjárta-e a lefolyót.

Előzmény: nagypapi51 (96786)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.04 0 0 96792

Igen kétes a valóságtartalma. Persze, nem is az a célja az ilyen cikkeknek.
Az pl. ha a durumbúza a Pó-síkság helyett Bácskában terem, még nem a világ vége...

Előzmény: nagypapi51 (96774)
ZsuR Creative Commons License 2017.04.03 0 0 96791

Koszonom - mar megettuk... finom lett. nem foztem bele semmit sem - sajtos sult szendvics volt melle. 

 

Előzmény: joy (96789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!