Keresés

Részletes keresés

Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6472
Kimaratt a lö :-DDD 4lábu :-DDD TEhát disznó vagy marha... :-D Sokkal kevesebb maradt, mint multkor, szvsz ennyi se maradt volna, ha betartják, hogy kaját ne hozzanak, csak rövidet, vörös bort, meg ami meg volt beszélve pár emberrel... Sokan hoztak üditőt és kaját, pedig abban maradtunk, hogy az lesz... Féltek az éhhaláltól biztos :-DDD
Vittem fanyársat a saslikhoz, az pulykamellből, kolbászból, lila hagymábó és köré csigázott vékonyra szelt szalonnából állt :-D persze befüszerezve... Ezt a sütögetést fiukra biztuk ;-DDD
Előzmény: toccata (6471)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6471
Mi az a 4ábu? :)))
Ugyesen megoldottad. :)))
Előzmény: Vegetable (6470)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6470
A hus kapcsán egyszerüen oldottam meg :-DDD Megmondtam az arányokat, amiben kérték a 4ábut / madarat, elküldtem a többieket, addig elmentem füszert és sajtot venni :-DDD
Előzmény: toccata (6469)
toccata Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6469
Most mondhatnám: "Ugye, én megmondtam előre".
De nem mondom. :)
Előzmény: Vegetable (6459)
Lappantyú Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6468
Hát, asszem Oetker-rel. Viszont az bizonyos, hogy pontugyanolyannal, mint amilyennel kétszer korábban gyümölcstortát is csináltam, hibátlan zselatinnal.

Szerintem bennem volt a hiba, más kaja se jött össze azon a napon.

Lappa

Előzmény: moes (6464)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6467
akarom mondani, néhány alkalom után
Előzmény: moes (6466)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6466
én a kefirtortánál néhány alkalommal abbahagytam a próbálkozást :-)
Előzmény: pynky (6465)
pynky Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6465
rolllerrrr: köszi, kipróbálom a levest.

Lappantyú: akkor az olyan lesz, mint a férjem rizskókja, amit addig sütött minden hétvégén, mig jóra nem sikerült. De már egészen megtanulta ;)

p.

Előzmény: Lappantyú (6463)
moes Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6464
lehet, hogy a zselatin volt a hibás. milyennel csináltad?
Előzmény: Lappantyú (6463)
Lappantyú Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6463
hú, ez istenien hangzik!!!

----

Túrótorta: mindent a Mulan receptje szerint csináltam. Eredmény: barackos krémtúró. Nem állt össze. :-(( De nem adom fel, majd próbálom megint!

Lappa

Előzmény: rollller (6458)
rollller Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6462
meglocsolva _olajjal_, ez kimaradt
Előzmény: rollller (6461)
rollller Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6461
bd:)
hat a bolgarok szerint mindenhez:)a borsikafu a dominans alapfuszer benne
amugy a huseteleiket fuszerezik vele (huspogacsat pl. nyamm), a paradicsomos dolgokhoz is illik, illetve ahogy meg eszik: vastag karaj friss feherkenyer meglocsolva, es beszorva a fuszerrel, nem egy kifinomult etel, de annal tokeletesebb:)
roll.
Előzmény: bd (6460)
bd Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6460
rollller, az általad írt uborkaleves, meg a gazpachio a kedvenc kánikulai vendégváró levesem.

Mihez illik a csubrica nevű bolgár fűszer?

bd

Vegetable Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6459
Köszi a tippeket :-D A hus lehetett volna kevesebb is, de a többi mind elfogyott :-D

Köszönetül itt a recept, ami a leggyorsabban elfogyott, és itthonról vittem :-D

Tésztasaláta
Hozzávalók: 1 cs. (25 dkg) gyufatészta, 20 dkg sajt, 20 dkg gépsonka, 3 kis fej lilahagyma, 2 nagy alma, kb. 6-8 dl tejföl, kb. 2 dl majonéz, 4 főtt tojás, só, bors.
Készítése: A tésztát megfőzzük sós vízben, a sajtot káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, az almát, a sonkát és a tojásfehérjét gyufányi csíkokra vágjuk, a tojás sárgáját beletörjük a majonézbe, hozzákeverjük a tejfölt, sót, borsot, és a többit.

A gyufatészta olyan aprótészta, aminek az átmérője gyufányi, a hossza cca kisujjnyi...

rollller Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6458
pinky, uborkaleves, bolgar etel, hasonlit a tzatzikihez, de nem az,
4 fore kb: uborkat megpucol, kis kockakra vag, kicsit lesoz, allni hagy, addig fuszermozsarban vagy apritoban 3-5 gerezd fokhagymat 3-4 evokanal olivaolajjal, meg soval osszetorsz, hozzaadsz egy kis diobelet (az is 4-5 szem dio max), ezt a fuszert bele egy levesestalba, felontod 4-6 dl ha savanyubban szeretitek, kefirrel, ha kevesbe savanyuan, akkor joghurttal, elkevered, es hozzaadsz ugyanannyi vizet, amennyi a kefir volt, uborkat kinyomkod, beleszor, az egeszet jol lehuteni, es frissen aprora vagott kaporral meghintve talalod, fokhagyma nelkul is mukodik, akkor a diot apritod ossze az olajjal, es akkor erdemes kaprosabbra kesziteni, frissito nyari leves,
roll.
Előzmény: pynky (6457)
pynky Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6457
rollller: az oldal nagyon jo, el is mentettem a cimet :)
Milyen a joghurtos uborkaleves? Szeretek pepecselni, legfeljebb ha nem izlik, kiontom :) De megprobalni erdemes.

p.

Előzmény: rollller (6456)
rollller Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6456
pinky, meg ettem egyszer vhol toltott uborkat, ami gyakorlatilag hideg sos turoval volt toltve, de nagyon finoman volt fuszerezve, amit nem birok felidezni, megprobaltam megtalalni a receptjet, es helyette talaltam ezt
r.
Előzmény: pynky (6454)
rollller Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6455
pinky,
joghurtos uborkaleves vagy tzatziki salata?
r.
Előzmény: pynky (6454)
pynky Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6454
Sziasztok :)
Kerdes: mit lehet csinalni furtos uborkabol?
Ket vodorrel van belole... Lesz egy uveg kovaszos ubi, de befozni nem akarom. Nem tudtok olyan receptet, ahol az uborka resze a kajanak?

p.

joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6453
Yóóó bulizást!
Előzmény: Vegetable (6452)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6452
Köszi! :-D Már igy se tudjuk, hova fogjuk a sok cuccot besuvasztani :-D Lesz kolbász, szalonnacsikok, sertés és madár... Utóbbi kettőt elöbbi kettővel kutyulásszuk össze szabadon választott módon... Viszont most megyek zuhanyozni, utána berakom a tésztasalit a hűtőbe, és leellenőrzöm a lustát :-D
Előzmény: joy (6451)
joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6451
Nagyjából így csináljuk mi is!
Fejenként 1-1 szelet (20 dkg) hús, 1-1 teljes csirkecomb, 1-1 pár virsli, vagy debreceni, 15 dkg füstölt szalonna (nyársalni!), vagy szelet hús helyett 1 rúd saslikhoz 15 dgk hús, 10 dkg máj.
Az egészet külön porciókban fóliába csomagolva lehűtve akkustáskában tárolni.
(Fagyasztani nem szabad csak utána a maradékot!)
Tűzön süssetek kukoricát! Akkor jó, ha színe mint a pirítósé!
Kenyérből fejenként 1/4 kilót lehet számolni.
Előzmény: Vegetable (6445)
joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6450
Melyen bécsi teasüteményről van szó?
Előzmény: Portu_Géza (6442)
joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6449
A tvben mutatták: a hotdog-evő versenyt egy 1szálbelű 20 éves srác nyerte mázsás kredencek előtt!
Előzmény: toccata (6435)
joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6448
Hoppá-hoppá!

A tavalyi-előtti összeszáradt lekvárok minálunk aranyat érnek -ha sikerül kibányászni az üvegből-, mert fölkockázva ez keveredik a püspökkenyérbe!

Egyébként, nem baj, csak, ha van működő régi módszer is, akkor maradnék annál!
Ennek ellenére csak kipróbálom...
:o)

Előzmény: nemisbéka (6419)
joy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6447
Nekem a Smack nem smakkol!
Olyan fűrészporos tésztaízű... mint a szójafasírt!
Előzmény: Törölt nick (6417)
joy Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6446
Ki fogom próbálni a zötker zselésítőcukrot, már csak kíváncsiságból is, csak az a bajom, hogy qdrága! Mind 1, 1 liter kenyér árát ráköltök...
Előzmény: moes (6413)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6445
:-DDD Ugyanolyan husokat csinálunk mindkét tipusból - szeletben sültet és saslikot :-D
Előzmény: Törölt nick (6444)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6444
Hat igen ,a lista tenyleg jo dolog. Nekem csak az a bajom, hogy mi van ha valaki kijelenti, hogy o aztan nem ...de aztan megis, mert jo a szaga ,mert olyan gusztan eszi "Gizi" azt a hust...stb.
Szoval a maradek elkerulhetetlennek latszik. =O)

Ugye majd elmeseled milyen volt a buli, kajalas szempontjabol?

Előzmény: Vegetable (6443)
Vegetable Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6443
Köszi, a tipp jó lenne, ha nem lennék olyan preciz, hogy listát vezetek, ki mit esz és isz. Csak az egy főre eső mennyiséggel van gondom :-D Mármint husnál... Azt hiszem, a 25 és 50 közt átlagot véve veszünk 40 dekát :-D A hűtőbe max a zöccségtartóba fér, ugyhogy lehet, hogy marad az aku és a hűtőtáska kajálásig :-D
Előzmény: Törölt nick (6439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!