Kimaratt a lö :-DDD 4lábu :-DDD TEhát disznó vagy marha... :-D Sokkal kevesebb maradt, mint multkor, szvsz ennyi se maradt volna, ha betartják, hogy kaját ne hozzanak, csak rövidet, vörös bort, meg ami meg volt beszélve pár emberrel... Sokan hoztak üditőt és kaját, pedig abban maradtunk, hogy az lesz... Féltek az éhhaláltól biztos :-DDD
Vittem fanyársat a saslikhoz, az pulykamellből, kolbászból, lila hagymábó és köré csigázott vékonyra szelt szalonnából állt :-D persze befüszerezve... Ezt a sütögetést fiukra biztuk ;-DDD
A hus kapcsán egyszerüen oldottam meg :-DDD Megmondtam az arányokat, amiben kérték a 4ábut / madarat, elküldtem a többieket, addig elmentem füszert és sajtot venni :-DDD
Hát, asszem Oetker-rel. Viszont az bizonyos, hogy pontugyanolyannal, mint amilyennel kétszer korábban gyümölcstortát is csináltam, hibátlan zselatinnal.
Szerintem bennem volt a hiba, más kaja se jött össze azon a napon.
bd:)
hat a bolgarok szerint mindenhez:)a borsikafu a dominans alapfuszer benne
amugy a huseteleiket fuszerezik vele (huspogacsat pl. nyamm), a paradicsomos dolgokhoz is illik, illetve ahogy meg eszik: vastag karaj friss feherkenyer meglocsolva, es beszorva a fuszerrel, nem egy kifinomult etel, de annal tokeletesebb:)
roll.
Köszi a tippeket :-D A hus lehetett volna kevesebb is, de a többi mind elfogyott :-D
Köszönetül itt a recept, ami a leggyorsabban elfogyott, és itthonról vittem :-D
Tésztasaláta
Hozzávalók: 1 cs. (25 dkg) gyufatészta, 20 dkg sajt, 20 dkg gépsonka, 3 kis fej lilahagyma, 2 nagy alma, kb. 6-8 dl tejföl, kb. 2 dl majonéz, 4 főtt tojás, só, bors.
Készítése: A tésztát megfőzzük sós vízben, a sajtot káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, az almát, a sonkát és a tojásfehérjét gyufányi csíkokra vágjuk, a tojás sárgáját beletörjük a majonézbe, hozzákeverjük a tejfölt, sót, borsot, és a többit.
A gyufatészta olyan aprótészta, aminek az átmérője gyufányi, a hossza cca kisujjnyi...
pinky, uborkaleves, bolgar etel, hasonlit a tzatzikihez, de nem az,
4 fore kb: uborkat megpucol, kis kockakra vag, kicsit lesoz, allni hagy, addig fuszermozsarban vagy apritoban 3-5 gerezd fokhagymat 3-4 evokanal olivaolajjal, meg soval osszetorsz, hozzaadsz egy kis diobelet (az is 4-5 szem dio max), ezt a fuszert bele egy levesestalba, felontod 4-6 dl ha savanyubban szeretitek, kefirrel, ha kevesbe savanyuan, akkor joghurttal, elkevered, es hozzaadsz ugyanannyi vizet, amennyi a kefir volt, uborkat kinyomkod, beleszor, az egeszet jol lehuteni, es frissen aprora vagott kaporral meghintve talalod, fokhagyma nelkul is mukodik, akkor a diot apritod ossze az olajjal, es akkor erdemes kaprosabbra kesziteni, frissito nyari leves,
roll.
rollller: az oldal nagyon jo, el is mentettem a cimet :)
Milyen a joghurtos uborkaleves? Szeretek pepecselni, legfeljebb ha nem izlik, kiontom :) De megprobalni erdemes.
pinky, meg ettem egyszer vhol toltott uborkat, ami gyakorlatilag hideg sos turoval volt toltve, de nagyon finoman volt fuszerezve, amit nem birok felidezni, megprobaltam megtalalni a receptjet, es helyette talaltam ezt r.
Sziasztok :)
Kerdes: mit lehet csinalni furtos uborkabol?
Ket vodorrel van belole... Lesz egy uveg kovaszos ubi, de befozni nem akarom. Nem tudtok olyan receptet, ahol az uborka resze a kajanak?
Köszi! :-D Már igy se tudjuk, hova fogjuk a sok cuccot besuvasztani :-D Lesz kolbász, szalonnacsikok, sertés és madár... Utóbbi kettőt elöbbi kettővel kutyulásszuk össze szabadon választott módon... Viszont most megyek zuhanyozni, utána berakom a tésztasalit a hűtőbe, és leellenőrzöm a lustát :-D
Nagyjából így csináljuk mi is!
Fejenként 1-1 szelet (20 dkg) hús, 1-1 teljes csirkecomb, 1-1 pár virsli, vagy debreceni, 15 dkg füstölt szalonna (nyársalni!), vagy szelet hús helyett 1 rúd saslikhoz 15 dgk hús, 10 dkg máj.
Az egészet külön porciókban fóliába csomagolva lehűtve akkustáskában tárolni.
(Fagyasztani nem szabad csak utána a maradékot!)
Tűzön süssetek kukoricát! Akkor jó, ha színe mint a pirítósé!
Kenyérből fejenként 1/4 kilót lehet számolni.
Hat igen ,a lista tenyleg jo dolog. Nekem csak az a bajom, hogy mi van ha valaki kijelenti, hogy o aztan nem ...de aztan megis, mert jo a szaga ,mert olyan gusztan eszi "Gizi" azt a hust...stb.
Szoval a maradek elkerulhetetlennek latszik. =O)
Ugye majd elmeseled milyen volt a buli, kajalas szempontjabol?
Köszi, a tipp jó lenne, ha nem lennék olyan preciz, hogy listát vezetek, ki mit esz és isz. Csak az egy főre eső mennyiséggel van gondom :-D Mármint husnál... Azt hiszem, a 25 és 50 közt átlagot véve veszünk 40 dekát :-D A hűtőbe max a zöccségtartóba fér, ugyhogy lehet, hogy marad az aku és a hűtőtáska kajálásig :-D