Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95850

szuz olivaval ontottem fel az uveget. meghalalja.

 

Előzmény: homerx (95843)
islamorada Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95849

En Parizsban a hotel reggelinel vajas de kelt tesztabol keszult croissantot kaptam, pont olyat amilyet a parizsiak szoktak reggelizni egy kaveval, / hogy nem halnak ehen, csak nezegettem reggelenkent az utcai kis kavezokat, egy croissant es egy csesze, nem pohar mint itt, kave, nem is csodalkoztam hogy olyan vekonyak a nok/.

Szoval az a peksotemeny meg az itteni eg es fold izben is, az itteni jobb, nekem nem izlett a kelt. Valoszinu ott is van csak vajas de nem probaltam ont azert mert nagyon hizlal.

 

Előzmény: ZsuR (95848)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95848

Hat igen... lehet kelt tesztabol is finomat sutni - de ha a croissant vajas, akkor az elesztos nem croissant... de semmit nem von le a finomsagbol - csak a fantazia hianyt mutatja.  Marmint az elnevezesnel...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95845)
Csimpolya Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95847

Én egy darabig függő voltam, már a mi a baconos papucsot illeti. Ez a sarki péknél kapható, és nagyon ízlett. Most is kedvelem, de már leszokófélben vagyok.

H_G Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95846

A Lipótiban szerintem van egy jó kenyér (inkább csak cipó), a hajdinás. A kevés péktermék egyike, ami tényleg ehető marad a 3. napon is, sosem kell kidobnom csak az öregség miatt.

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (95844)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95845

Hihi, az egyik hiányolt süti a Lipótinál pont a kelt csokis croissant :)) Tudom, hogy nem igazán az, gondolom a formája miatt hívják így, és nagyságrendekkel finomabb a vajasnál :)

Előzmény: ZsuR (95842)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95844

Itt 10 percen belül még több is van, mint 5, de sajnos jó kenyeret egyik sem árul. Finom pékáru, kifli elfogadható, de olyan kenyeret -és kiflit sem -, amilyet előző városunkban megszoktam, még nem találtam. És ami tegnap kiderült, hogy még a Lipóti üzletek sem egyformák: csak az a kettő péksüti nem kapható itt, amiért a Lipótiba egyáltalán be szoktam menni.

Előzmény: H_G (95841)
homerx Creative Commons License 2016.09.09 0 0 95843

prima okorszivhez jutottam tegnap, el is kezdtem aszalni.

 

ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95842

:))  Van masmilyen croissant is mint vajas? :))

 

Nekem ennel sokkal egyszerubb igenyeim vannak.

Azt hiszem a megfelelo szo az islesemre: purist... nem igazan kedvelem a magvas kenyereket. Nagyon ritkan eszem. Szeretem a feher kenyeret - ami normalis lisztbol van, semmi kivonas, semmi hozzaadas... egyszeru jo liszt. 

 

A bagelbol is sokfele van - nekem a plain izlik.

 

Sajnos turos batyut, pozsonyi kiflit, pacsnit, reteges tepertos pogacsat nem arulnak egyikben sem... mert ott torzsvendeg lennek...

Előzmény: H_G (95841)
H_G Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95841

Itt 10 percen belül öt van :) Egyiknél se jó minden, de mindegyiknél van valami jó: egyiknél a vajas croissant, másiknál a négymagvas kenyér, harmadiknál a diós paillasse, stb.

 

Előzmény: halaloszto (95839)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95840

Sajnos ahol en vagyok ott igaz. Nagyobb varosokban nem.

 

Ausztriaban kicsi faluban laktunk - ott kb ot percre volt a bolt, ahol reggelenkent friss volt a zsomle... micsoda illat volt az egesz boltban!  

Előzmény: halaloszto (95839)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95839

a különbség a fogalmakban van. itthon az hogy pékséggel jól ellátott a környék az azt jeleni hogy gyalog 10 percen belül van kettő. ott meg gondolom azt hogy kocsival akár féóra alatt is megjárható odavissza ha nincs dugó.

 

Vajk

Előzmény: ZsuR (95838)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95838

Itt is vannak pekek... jok is, rosszak is - de egy bagelert nem szeretek kijarni.  Ezert van itthon, ha eppen azt ennek.  A kenyeret (altalaban) frissen fogyasztjuk.  Ha megmarad... hat akkor vagy szeletben fagyasztom, vagy amire mostanaban szoktam ra, ha a baguette nem fogy el frissen - akkor felvagom kockakra es ugy fagyasztom le.  Ha kell crouton, csak eloveszek egy-ket marekkal, es piritiom - vagy felhasznalom pl panzanellahoz.

 

Ha a hetvegi vacsorahoz kell a kenyer - es szeretnek finomat, frisset, de nem akarok sutni - akkor a frissen vett kenyeret lefagyasztom es beteszem a sutobe par percre talalas elott.  Mintha akkor sult volna ki... 

 

Persze a frissen sultnel jobb nincs... :))

 

Előzmény: H_G (95834)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95837

Kenyérpirításra otthon legjobb (lenne) a gáztűzhely, a jó öreg perforált, rácsos pirítóval.

 

Előzmény: Savonarola1498 (95835)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95836

azt mondod, hogy nem a fagyasztott - nedvességtől romlott el? nem volt egy nadykaland készülék, mást se tudott, csak pirítani. eddig.

 

Előzmény: ZsuR (95833)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95835

a végeredményben meg szinte semmi különbség. vagy pirít, vagy éget. s valóban horroráron. ezért is gondoltam a két-három legyet egy csapáson.

Előzmény: ZsuR (95833)
H_G Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95834

Nekem sosem kell fagyasztanom, pékekkel jól ellátott negyedben lakom :)

 

Előzmény: ZsuR (95831)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95833

Nem a fagyasztas volt a gond, hanem a pirito.

Mostanaban annyi az uj pirito - sok olyan dolgot tudnak amire nincs igazan szukseg... es oriasiak, kisebb konyhakban eleg nehez elrakni oket.

Vegeredmeny: nincs uj a nap alatt...

...illetve... sok penzert... :))

 

http://ovens.reviewed.com/news/a-radical-new-toaster-changes-breakfast-forever

Előzmény: Savonarola1498 (95832)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95832

Eddig én is ezt csináltam, de a pirító leverte a biztosítékot, gondoltam, a fagyasztott kenyér tette tönkre. 

Előzmény: ZsuR (95831)
ZsuR Creative Commons License 2016.09.08 0 0 95831

En szoktam fagyasztani kenyeret, bagelt (talan tobb bagelt mint kenyeret) felbevagva.  A serpenyoben nem lenne jo piritani, de ha kiveszem a melyhutobol nagyon hamar eheto a kenyerpiritoban felmelegitve, piritva.  Masik nagy elonye nekem - nem kell mellette allni, megis nem egetem oda :)).

 

Waffle az mar ritkabban keszul - nem banom, hogy kulon gep kell hozza - igy aztan az nincs is szem elott allandoan.

Előzmény: H_G (95829)
H_G Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95830

Sőt, némelyik kontaktgillel gofrit is lehet sűtni, szóval az a jó 3 in 1 készülék.

  

H_G Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95829

Azzal nem hinném. Kontaktgrillben remekül lehet, de legeszköztakarékosabb a tűzhelyen serpenyőben.

 

Előzmény: Savonarola1498 (95828)
Savonarola1498 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 95828

sziasztok!

szeretnék eszközt spórolni 2:1-elven, ezért kérdezem, gofrisütővel lehet kenyeret pirítani? 

sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95827

Nem vagyunk egyformák, a változatosság gyönyörködtet :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (95796)
sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95826

Ilyent szeretnék, hol vettétek?

Előzmény: Bubo.Bubo. (95759)
sickamic Creative Commons License 2016.09.06 0 0 95825

Jó ötlet a csíkokban mélyhűtés,  eddig egyben fagyasztottam le aztán nyűglődtem a szeletelhetőségig olvasztással.

Köszönöm, ez nekem való konyhatrükk.

Előzmény: ZsuR (95725)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95824

Nem veszik a szőlőmag olajat?

Én, mondjuk használom sütéshez, és a Maiskeimöl-t is.

ZsuR Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95823

Izesitek ecetet metelo hagymaval - ez a feher viragu fokhagyma metelo hagyma.  A hagyomanyos elnyilt korabban, lekestem rola... de ha ez sikerul, lesz jovo evben is - remelem.

ZsuR Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95822

Igen - de a kanalat is fognom kell, igaz? :))

Előzmény: H_G (95821)
H_G Creative Commons License 2016.09.03 0 0 95821

Pedig a magot is ki lehet fordítani kiskanállal, ha már körülvágtad.

 

Előzmény: ZsuR (95819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!