...Igazad van, csak az munkásabb, és sütögetni is kell...
Semmivel nem munkásabb, mint a zs.gombóc, és bár sütögetni kell (a gombócot meg főzni), viszont nem kell panírozni, mint a kommersz krokettet általában.
3 olyan receptet is tudok, ami kitűnő, és megfelel az utóbbi feltételnek. Megírtam már őket
Na jó, nálunk a Muttert kicsinálhatta volna a nép egy sima bojkottal...:}}}
Nem tudom, hány gyerek volt a 4 osztályban egy cselédszobába összecsukva, de Istennek hálálkodok, hogy ott jártam elsőbe.
Miközben kapirgáltam a palatáblára az ABC-t, a másodikosok skandálták az egyszeregyet, meg a száztól visszafelé hármasával a mindenfélét, úgyhogy nekem aztán nem volt semmi gondom később.
Még a muhi csatát is megtanultam, ahogy a nicknevem is mutattya...:}}
A Hóvirág tkp ömlesztett sajt, tömbösítve, akkor már sokkal jobb volt a göcseji csemege, ami tényleg eltűnt a kínálatból. A szekszárdi csemege (rúzzsal érő) sajt meg sajnos rossz irányban változott, köszönő viszonyban sincs az eredetivel. Ha nagyon Krőzusnak érzem magam, akkor Gruyere-t veszek. Na, az tényleg olvad, - mondjuk határozott illata is van, de ahogy a jó sajtról a salernoi orvosi iskola írja: "Non Argus: largus, non Matusalem: Maddalena, Non Petrus: Lazarus, caseus ille bonus"
Van egy fajta puha sajt nalunk (https://en.wikipedia.org/wiki/Muenster_cheese) aminek az ize neha eszembe jutattja a (finom) Hovirag sajtot. Mar amikor EN finomnak ereztem... most is ez jutott eszembe... nosztalgia :)).
Finom magaban is, nem nagyon eros sajt iz - gyerekek szeretik. Kivalo olvasztani is.
Nem csak vadashoz, hanem pl. gombamártáshoz is szívesen használom, de a saját kezű készítéssel még nem próbálkoztam, mert nem tudtam, hogy ha marad belőle, az mennyire tartható el. Ezek után viszont okvetlen megpróbálom.
Piha, de utáltam a citromtablettát az utóíze miatt. Nem is ittam sosem magamtól vele teát. A seregben megmondtuk a szakácsnak, ha be meri tablettázni a teát, fölmossuk vele a konyháját! Ugyan ezért sosem vettem "citromlét" -olympost sem.