Ha a gumi sérül, érdemesebb nem pótgumit keresni bele, hanem elzarándokolni ide: bondex.hu
Esetleg vinni egy mintát, vagy lemérni a külső-belső átmérőt. A "gyári" gumihoz képest fillérekért kaphatsz szilikon tömítést... telefonon is adnak infót van-e ilyen cuccuk
Ha esetleg te is mostanában főznél dzsemet a kötelező üveg fejreállításos módszerrel, légyszi, írd meg, hogy neked is kifolyt-e ebból az üvegből. Hátha csak én vagyok ügyetlen.
Próbálj te is megkérdezni telefonon az Ügyfélszolgálatot, hogy mit lehet tenni. Hátha te több szerencsével jársz, vagy "több információval rendelkező" ember veszi fel a telefont. Hátha többen többre megyünk.
Én nem a 2 üveget amelynak nagyobb az űrtartalma) , hanem 4 üveges szettet (kisebb üvegek) vettem azért az árért (ott két variáció van). Nem mintha ez nagyon változtatna a lényegen.
Tudod, néha az ember szerelembe esik. Én 2 éve szemezek ezzel, és egy évbe csak egyszer van a boltban.
Ikeás jobb lenne, de az nincs ilyen kicsiben, és nekem a minél kisebb kellett. Bár elég praktikus gondolkodású vagyok, itt megfeledkeztem a felbontásról. Hát igen...
Őszintén szólva, a férjem még nem tudja, hogy 4 ilyen üveg van, mert csak eggyel rukkoltam ki; annak sem örült. Valaki azt mondta, hogy majd tárolásra használhatom, de azért a magok miatt nem vettem volna. Különben is, egyszerűbb, ha csak lecsavarom az üveg tetejét (a magoknál), és annak akármilyen megfelel.
Erről nekem a közmű felújítás, vagy az útjavítás jut eszembe hirtelen.
Ha egy időben cserélik ki az egymás mellett futó gáz, víz, esetleg elektromos- vagy optikai kábeleket, akkor egy bontással, egy kellemetlenséggel, egy porral, piszokkal meg van oldva és jó esetben legalább pár évig nem kell vele foglalkozni. De akkor mit fognak az emberek csinálni??? Hát nem lesz mit dolgozniuk. Ha minden jól van megcsinálva, akkor nem kell kéthavonta utat bontani, lapátnyelet támasztani.
Ennek alapján, hiába csini, vagy okos megoldás, mégis csak azért gyártották, forgalmazzák, hogy minduntalan megvedd. Nehogy már újra lehessen használni. Ha most elpakolsz bele valami finomságot, gyönyörködsz a szépségében, felbontáskor meg megsérül a zárógumi, akkor majd jövőre jól újra megveszed, nem is olcsón...Hát izé, háromezer forint/2 darab.
Amúgy lövésem sincs, hogy mi a megoldás.
Az én puritán agyam szerint nem jöhet szóba a beszerzése, így, ilyen áron, ilyen körülmények között meg pláne.
De ez én vagyok, a magam döntése, a magam szempontjai :D
Még csak 1 üvegbe öntöttem dzsemet, de a fejreállításnal kicsit folyt belőle. Gonfoltam, hogy hátha én nem pontosan raktam rá a gumigyűt...Arra gondoltam, hogy úgyis gyorsan kocsonyásodni fog, és ez a probléma megoldódik.
Igen ám, de most az jutott eszembe, hogy aztán hogy lehet felbontani? Csak valami késsel, mert hát az üvegtetővel nem lehet mit kezdeni, így csak a gumigyűrűvel. De akkor nem sérül meg? Mert nincs pótgumi. A gyártónak nem jutott eszébe, hogy tegyen a dobozba és külön sem lehet rendelni. Ne monmátok azt, hogy majd kérdezzem meg a boltban, vagy az ügyfélszolgálatuknál. Egyik sem tud semmit erről. Legfejjeb némelyik azt mondja, hogy majd valahol biztosan kapok. De hol? Azt nem tudják. Én még olyan helyet nem találtam.
A Vas- Edény Bolt hálózat megszünt, plázákban konyhafelszerelessi boltok szintén. Elmentem Ikeába. Ők rendesek, saját ilyen típusú üvegekhez lehet mindjárt külön zacskóban venni pótgumit, de az az a saját üvegeikhez jó (méretileg).
Kérem, ha valaki tudja, hogy kell ezt felbontani, légysz, írja meg.
bizonyos tipusu gombak nem igenyelnek _altalaban_ a mechanikai tisztitason kivul mast. a termesztett gombak jellemzoen ilyenek, de ha megfeleloen talalod az erdoben a tobbit, nagyreszt nem kell mast alkalmaznod. vannak gombak, amik jol viselik az aztatasos modszert. ilyenek a rokagombak, laskak, kemeny husu gombak. oket, ha feltetlen szukseges, lehet aztatni. mas gombakat viszont kifejezetten nem szabad vizben aztatni. pl. tinorufajok. tavaly talaltam egy sargaroka teruletet, de nagyon nagyot. egy problema volt vele, hogy nem volt aljnovenyzet. igy minden csapadek felverte a sarat a lemezek/rancok koze, gakorlatilag lehetetlenne teve a fogyasztasat. igy kb 2 honapon keresztul csak fotoztam azt a rengeteg rokat.
feltetelezem, hogy bb bo'ti csiperket szokott _hamozni_. ha megnezed, az hofeher, nem igenyel mechanikai tisztitasnal tobbet. nalunk a zasszony mindig meghamozza az almat a gyerkocoknek. na, a hejat mindig en zabalom fel.
Egesz eletemben jo volt a koleszterin szintem - amig chemo alatt felment. Amikor tobb etel jott ki mint ment be - es ami bement az legtobbszor oatmeal volt... azota is magas.
Ha gyogyszert szedek ellene - lemegy, de a gyogyszereknek olyan a mellekhatasa, ami jobban art mint a masas koleszterol szint - igy aztan... nem szedem.
Vigyazok arra, mit eszem, es az egyik legfontosabb szempont: szeressem amit eszem.
Masik - termeszetes alapanyagokat reszesitem elonyben, minel kevesebb tartositokkal keszitettek...
Harmadik - nem figyelek oda, most eppen mit mondtak az "angol kutatok"...
Negyedik - magam fozok, tudom mit teszek bele - ritkan eszunk etteremben... gyorsetkezdekben...
Szoval... :)) eros vagyok, es tudom, akarmit is teszek, a szervezetem csinal maganak koleszterint rendesen... :))
(Nem eppen konyha tema... de ... amikor egy termekre azt irjak: uj, es feljavitott valtozat... akkor az azt jelenti, hogy az elozo khm.. hogyismondjam... gyatra volt??? Epp igy erzek a legujabb etkezesi iranyokkal... valaki uzletet csinal belole... es en vagyok az aki fizetek... )
Légy erős, a kurrens elméletek szerint az ember koleszterinszintjén többet ront pl. a napraforgó- és repceolaj. A táplálékkal bevitt koleszterintől nem vagy alig függ -- a korai vizsgálatok, amik ennek ellenkezőjét hozták ki, nagyon rosszul tervezettek voltak. Pl. kisérleti nyulakat használtak, pedig ennek az állatnak a szervezete egyáltalán nincs felkészülve semennyi zsírbevitelre.
A vér koleszterinjét (aminek az alfajai között amúgy óriási a különbség, és az LDL-HDL arány fontosabb mutatója az érrendszer egészségének, mint az össz-koleszterinszint) a saját májunk állítja elő, és nulla bevitel mellett is képes magas koleszterinszintet produkálni. (Ez persze részben jó, hiszen a koleszterin nélkülözhetetlen a sejtfalak felépítéséhez, az idegek működéséhez stb.) Hogy miért viszi néha túlzába, az ma még elég homályos terület, de az már valószínű, hogy óriási szerepe van benne a krónikus gyulladásoknak. Mintha a szervezet javítóanyagként, kvázi természetes ragtapasz-féleségként küldené a lerakódó koleszterint a gyulladástól már károsodott érfalakra.
A krónikus gyulladás egyik fontos oka sokak szerint az Omega 6 és 3 aránytalan bevitele. Annak pedig fő forrása a magokból sajtolt olaj.
(Vagy valahogy így szólt a gondolatmenet. Igazi orvos igazi tanulmányokból többet és jobban megértene, mint én az ismeretterjesztő cikkekből.)
:)) Sok malomban orolunk kerem szepen... :)) Ertelmezesi gondok vannak :))
Eloszor is az olajban sutes nem (csak) 1-2 kanalnyi olajon tortenik.
Amikor en rantott csirket sutok vagy krumplit, akkor az 1 1/2 - 2 liternyi olaj... jo minosegu oliva olajat kidobni egy sutes utan, nem az amit meg akarok tenni - nincs annyi penzem ra.
A hus vagy krumpli utan leszurom az olajat az utan, hogy kihult, es ujra tudom hasznalni. Persze ez attol is fugg, hogy mennyit sutok egyszerre... 3-4 darab/szelet is mas mint 12-14...
mind a kettőről... ha csak pár kanálnyin sütöd, akkor is "megéghet" az olaj, ha kicsit közel kerül a határértékhez, ahol már füstölne - ezért jobb az olyan zsiradék, aminek magasan van ez az értéke (ha jól emlékszem, kicsit abszurd módon a disznózsírnak nagyon jó magas ez a hőmérsékletértéke :-)) )