Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94010

Nyilván feszegetni kell, amíg nem enged a vákum.

 

Ha a gumi sérül, érdemesebb nem pótgumit keresni bele, hanem elzarándokolni ide: bondex.hu

Esetleg vinni egy mintát, vagy lemérni a külső-belső átmérőt. A "gyári" gumihoz képest fillérekért kaphatsz szilikon tömítést... telefonon is adnak infót van-e ilyen cuccuk

Előzmény: Tereza (94003)
Tereza Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94009

Ha esetleg te is mostanában főznél dzsemet a kötelező üveg fejreállításos módszerrel, légyszi, írd meg, hogy neked is kifolyt-e ebból az üvegből. Hátha csak én vagyok ügyetlen.

Előzmény: eeddie (94006)
Tereza Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94008

Próbálj te is megkérdezni telefonon az Ügyfélszolgálatot, hogy mit lehet tenni. Hátha te több szerencsével jársz, vagy "több információval rendelkező" ember veszi fel a telefont. Hátha többen többre megyünk.

Előzmény: Tereza (94007)
Tereza Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94007

Nincs valami ötletet, hogy "bontsuk"?

Előzmény: eeddie (94006)
eeddie Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94006

No most jól elvetted a kedvem :) Én is szerettem volna venni tavaly óta, most megrendeltem - még nem jött meg. Tárolásra kicsit luxus.

Előzmény: Tereza (94005)
Tereza Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94005

Én nem a 2 üveget amelynak nagyobb az űrtartalma) , hanem 4 üveges szettet (kisebb üvegek) vettem azért az árért (ott két variáció van). Nem mintha ez nagyon változtatna a lényegen.

Tudod, néha az ember szerelembe esik. Én 2 éve szemezek ezzel, és egy évbe csak egyszer van a boltban.

Ikeás jobb lenne, de az nincs ilyen kicsiben, és nekem a minél kisebb kellett. Bár elég praktikus gondolkodású vagyok, itt megfeledkeztem a felbontásról. Hát igen...

Őszintén szólva, a férjem még nem tudja, hogy 4 ilyen üveg van, mert csak eggyel rukkoltam ki; annak sem örült. Valaki azt mondta, hogy majd tárolásra használhatom, de azért a magok miatt nem vettem volna. Különben is, egyszerűbb, ha csak lecsavarom az  üveg tetejét (a magoknál), és annak akármilyen megfelel.

Előzmény: kemorgo (94004)
kemorgo Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94004

Erről nekem a közmű felújítás, vagy az útjavítás jut eszembe hirtelen.

Ha egy időben cserélik ki az egymás mellett futó gáz, víz, esetleg elektromos- vagy optikai kábeleket, akkor egy bontással, egy kellemetlenséggel, egy porral, piszokkal meg van oldva és jó esetben legalább pár évig nem kell vele foglalkozni. De akkor mit fognak az emberek csinálni??? Hát nem lesz mit dolgozniuk. Ha minden jól van megcsinálva, akkor nem kell kéthavonta utat bontani, lapátnyelet támasztani.

Ennek alapján, hiába csini, vagy okos megoldás, mégis csak azért gyártották, forgalmazzák, hogy minduntalan megvedd. Nehogy már újra lehessen használni. Ha most elpakolsz bele valami finomságot, gyönyörködsz a szépségében, felbontáskor meg megsérül a zárógumi, akkor majd jövőre jól újra megveszed, nem is olcsón...Hát izé, háromezer forint/2 darab.

 

Amúgy lövésem sincs, hogy mi a megoldás.

Az én puritán agyam szerint nem jöhet szóba a beszerzése, így, ilyen áron, ilyen körülmények között meg pláne.

De ez én vagyok, a magam döntése, a magam szempontjai :D

Előzmény: Tereza (94003)
Tereza Creative Commons License 2015.06.01 0 0 94003

Nagyon gusztának találtam ezt az üveg fajtát:

http://www.tchibo.hu/2-befottesuveg-szettben-p400077780.html?dim1=emg4

Még csak 1 üvegbe öntöttem dzsemet, de a fejreállításnal kicsit folyt belőle. Gonfoltam, hogy hátha én nem pontosan raktam rá a gumigyűt...Arra gondoltam, hogy úgyis gyorsan kocsonyásodni fog, és ez a probléma megoldódik.

Igen ám, de most az jutott eszembe, hogy aztán hogy lehet felbontani? Csak valami késsel, mert hát az üvegtetővel nem lehet mit kezdeni, így csak a gumigyűrűvel. De akkor nem sérül meg? Mert nincs pótgumi. A gyártónak nem jutott eszébe, hogy tegyen a dobozba és külön sem lehet rendelni. Ne monmátok azt, hogy majd kérdezzem meg a boltban, vagy az ügyfélszolgálatuknál. Egyik sem tud semmit erről. Legfejjeb némelyik azt mondja, hogy majd valahol biztosan kapok. De hol? Azt nem tudják. Én még olyan helyet nem találtam.

A Vas- Edény Bolt hálózat megszünt, plázákban konyhafelszerelessi boltok szintén. Elmentem Ikeába. Ők rendesek, saját ilyen típusú üvegekhez lehet mindjárt külön zacskóban venni pótgumit, de az az a saját üvegeikhez jó (méretileg).

 

Kérem, ha valaki tudja, hogy kell ezt felbontani, légysz, írja meg. 

(Zsur, te már biztosan találkoztál ilyennel?)

ZsuR Creative Commons License 2015.05.26 0 0 94001

:))

 

http://luckypeach.com/andre-soltners-guide-to-mother-sauces/

 

The Mother Sauces of Thailand!

ZsuR Creative Commons License 2015.05.26 0 0 94000
ZsuR Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93999

...pontosan ezt mondtam en is...

Előzmény: nagypapi51 (93991)
homerx Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93998

bizonyos tipusu gombak nem igenyelnek _altalaban_ a mechanikai tisztitason kivul mast. a termesztett gombak jellemzoen ilyenek, de ha megfeleloen talalod az erdoben a tobbit, nagyreszt nem kell mast alkalmaznod. vannak gombak, amik jol viselik az aztatasos modszert. ilyenek a rokagombak, laskak, kemeny husu gombak. oket, ha feltetlen szukseges, lehet aztatni. mas gombakat viszont kifejezetten nem szabad vizben aztatni. pl. tinorufajok. tavaly talaltam egy sargaroka teruletet, de nagyon nagyot. egy problema volt vele, hogy nem volt aljnovenyzet. igy minden csapadek felverte a sarat a lemezek/rancok koze, gakorlatilag lehetetlenne teve a fogyasztasat. igy kb 2 honapon keresztul csak fotoztam azt a rengeteg rokat.

Előzmény: bakibaby (93997)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93997

A Csepel piacon szoktam venni a gombát. Általában a Békésivel szemben lévő gombaárus(ok)nál.

 

bb

Előzmény: homerx (93996)
homerx Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93996

feltetelezem, hogy bb bo'ti csiperket szokott _hamozni_. ha megnezed, az hofeher, nem igenyel mechanikai tisztitasnal tobbet. nalunk a zasszony mindig meghamozza az almat a gyerkocoknek. na, a hejat mindig en zabalom fel.

Előzmény: H_G (93994)
homerx Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93995

elegendo gombat fogyasztok :)

Előzmény: H_G (93994)
H_G Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93994

Akkor jó étvágyat a földhöz! :) Én bizony megmosom, persze áztatásról szó sincs, folyó vízben és lehetőleg gyorsan.

 

Előzmény: homerx (93992)
bakibaby Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93993

Értettem.

Előzmény: homerx (93992)
homerx Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93992

a gombanak nem kell leszedni a _hejat_. vizbe tenni pedig bun :) 95%-a viz. nedves torlokendovel max at kell torolni.

Előzmény: bakibaby (93971)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93991

...es tudom, akarmit is teszek, a szervezetem csinal maganak koleszterint rendesen...

H_G-vel értek egyet, a bevitt tápláléknak van a legkevesebb köze a koleszterin szint mértékéhez, ez főleg genetikai alapú dolog.

 

 

Előzmény: ZsuR (93990)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93990

Egesz eletemben jo volt a koleszterin szintem - amig chemo alatt felment.  Amikor tobb etel jott ki mint ment be - es ami bement az legtobbszor oatmeal volt... azota is magas.

 

Ha gyogyszert szedek ellene - lemegy, de a gyogyszereknek olyan a mellekhatasa, ami jobban art mint a masas koleszterol szint - igy aztan... nem szedem.

 

Vigyazok arra, mit eszem, es az egyik legfontosabb szempont: szeressem amit eszem.

Masik - termeszetes alapanyagokat reszesitem elonyben, minel kevesebb tartositokkal keszitettek...

Harmadik - nem figyelek oda, most eppen mit mondtak az "angol kutatok"... 

Negyedik - magam fozok, tudom mit teszek bele - ritkan eszunk etteremben... gyorsetkezdekben...

 

Szoval... :)) eros vagyok, es tudom, akarmit is teszek, a szervezetem csinal maganak koleszterint rendesen... :))

 

 

(Nem eppen konyha tema... de ... amikor egy termekre azt irjak: uj, es feljavitott valtozat... akkor az azt jelenti, hogy az elozo khm.. hogyismondjam... gyatra volt???  Epp igy erzek a legujabb etkezesi iranyokkal... valaki uzletet csinal belole... es en vagyok az aki fizetek... )

Előzmény: H_G (93989)
H_G Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93989

Légy erős, a kurrens elméletek szerint az ember koleszterinszintjén többet ront pl. a napraforgó- és repceolaj. A táplálékkal bevitt koleszterintől nem vagy alig függ -- a korai vizsgálatok, amik ennek ellenkezőjét hozták ki, nagyon rosszul tervezettek voltak. Pl. kisérleti nyulakat használtak, pedig ennek az állatnak a szervezete egyáltalán nincs felkészülve semennyi zsírbevitelre.

 

A vér koleszterinjét (aminek az alfajai között amúgy óriási a különbség, és az LDL-HDL arány fontosabb mutatója az érrendszer egészségének, mint az össz-koleszterinszint) a saját májunk állítja elő, és nulla bevitel mellett is képes magas koleszterinszintet produkálni. (Ez persze részben jó, hiszen a koleszterin nélkülözhetetlen a sejtfalak felépítéséhez, az idegek működéséhez stb.) Hogy miért viszi néha túlzába, az ma még elég homályos terület, de az már valószínű, hogy óriási szerepe van benne a krónikus gyulladásoknak. Mintha a szervezet javítóanyagként, kvázi természetes ragtapasz-féleségként küldené a lerakódó koleszterint a gyulladástól már károsodott érfalakra.

 

A krónikus gyulladás egyik fontos oka sokak szerint az Omega 6 és 3 aránytalan bevitele. Annak pedig fő forrása a magokból sajtolt olaj.

 

(Vagy valahogy így szólt a gondolatmenet. Igazi orvos igazi tanulmányokból többet és jobban megértene, mint én az ismeretterjesztő cikkekből.)

 

Előzmény: ZsuR (93988)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93988

Papus is... es nagyon aggodom miatta... a sok az sok...

Előzmény: ketyo61 (93987)
ketyo61 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93987

:-D

 

A tojasrol engem nem lehet lebeszelni, hetente legalabb tizet eszem igy vagy ugy. 

Előzmény: Boszorka (93956)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.18 0 0 93986

En is eleg ritkan - de szeretem tudni mit eszem... mert az olaj a munkahelyi konyhan is odaeg :) es sokszor hasznalt... 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (93985)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93985

Hétközben a munkahelyi étteremben szinte csak a rántott cuccok ehetőek - úgyhogy én már évek óta nem sütök otthon semmi rántottat.

Előzmény: ZsuR (93983)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93984

Azt hiszem a tobb zsiradkot konnyebb beallitani mint a keveset...

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93982)
ZsuR Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93983

:)) Sok malomban orolunk kerem szepen... :)) Ertelmezesi gondok vannak :))

 

Eloszor is az olajban sutes nem (csak) 1-2 kanalnyi olajon tortenik.

Amikor en rantott csirket sutok vagy krumplit, akkor az 1 1/2 - 2 liternyi olaj... jo minosegu oliva olajat kidobni egy sutes utan, nem az amit meg akarok tenni - nincs annyi penzem ra.

 

A hus vagy krumpli utan leszurom az olajat az utan, hogy kihult, es ujra tudom hasznalni.  Persze ez attol is fugg, hogy mennyit sutok egyszerre... 3-4 darab/szelet is mas mint 12-14... 

 

Előzmény: ásítósmacska (93980)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93982

mind a kettőről... ha csak pár kanálnyin sütöd, akkor is "megéghet" az olaj, ha kicsit közel kerül a határértékhez, ahol már füstölne - ezért jobb az olyan zsiradék, aminek magasan van ez az értéke (ha jól emlékszem, kicsit abszurd módon a disznózsírnak nagyon jó magas ez a hőmérsékletértéke :-))    )

Előzmény: ásítósmacska (93981)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93981

Öööö... most mélysütésről (fritírozás) van szó...? Mert akkor visszavonulok. :-D Ui. ilyet soha nem szoktam.

 

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93963)
ásítósmacska Creative Commons License 2015.05.17 0 0 93980

Hányszor...???

 

Ez számomra értelmezhetetlen kérdés.

Egyszer. De miért is kéne koszosan/olajosan otthagyni a serpenyőt...?

Egy-két evőkanálnyi olajnál több soha nem kell!

 

 

Előzmény: ZsuR (93969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!