Keresés

Részletes keresés

tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93599

Üdv!

 

Én sohasem, a többiekkel meg ki törődik?

 

...:}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93598)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93598

...nem merem leirni :)) mert kritikanak veszitek :))

Előzmény: tuuuutuuuu (93597)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93597

Üdv!

Én a szarzellerre gondoltam...:}}}

De kösz, azért ez tipp...

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93595)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93596

Üdv!

Van egy baromvastag Országh-szótáram, valószínűleg lehetne frissebb is, de köszönöm, ha megszorulok, kérdezek...:}}

Azért ezt át kell gondolnom.

Ma épp brazil bélszíneket láttam, patát is növesztettem, és elvágtáztam...:}}

Holnap a disznó-slussz után egerészek ( nyilván már nem lesz), úgyhogy szabad rablás a piacon...:}}

Majd referálok.

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93594)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93595

Mind a ketto!  Ilyen  nagyobb darabokra vagd:

Előzmény: tuuuutuuuu (93593)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93594

Majd drukkolunk neked, jo?

 

Ha kell segitseg az angolhoz... szivesen segitek.  A https://translate.google.com/ szokott lenni az alap - mert nevetni is kell kicsit - es azt lehet tekergetni.

Előzmény: tuuuutuuuu (93585)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93593

Üdv!

1 szár zeller, durvára vágott

 

Ez mióta megy nálad???

Eddig más volt, vagy csak én voltam soká a réten??

 

...:}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93591)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93592

Üdv!

a 4-5 kg marhaszügy azért nem kispálya...:}}

Belátom, a kisebb jobban tetszik, de még elemzem...:}}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93588)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93591

Kenyeztetem az oregfiut... egy van belole... :))

Előzmény: tuuuutuuuu (93590)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93590

Üdv!

 

Huhh, ez majdnem olyan, mint a tuutuu-féle kőleves...:}}

No, nekiállok tanulmányozni, mert nagyon megtetszett.

Oszt' kiderül, ha kiderül.

Mindenesetre köszönöm !

Jó dolga van a Papusnak...:}}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93588)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93589

Üdv!

Olyat nem fogok látni, mint a két legutóbbi holdtöltekor.

Az előzőnél a Hold átmérőjének kb. 6-szorosán szivárvány-kör.

Rohantam a fényképezőgépért, persze nudli.

A mostaninál már kettős gyűrű volt...:}}

Alakul ez...:}}

Mindegy, alakul majd.

De Zsur elárulhatná a mi micsodát...:}}

 

tu4

Előzmény: Boszorka (93586)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93588

Nagyon finom - de keszen veszem, a mar "corned" hust, es adnak hozza egy kis fuszert zacskoban amit a fozo levebe kell tenni.

 

Kerestem mar regen is recepteket - de nagyon hosszadalmasak.  Itt egy par:

 

http://amazingribs.com/recipes/beef/home_made_corned_beef.html

 

10 nap... jajj!!!

 

http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/corned-beef-recipe.print.html

 

Hozzávalók

2 liter vizet,
1 csésze kóser só
1/2 csésze barna cukor
2 evőkanál nitrát
1 fahéj, törött szét darabokra
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál fekete bors
8 egész szegfűszeg
8 egész szegfûborsot
12 egész borókabogyó
2 babérlevél, morzsolt
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
2 £ jég
1 (4-5 kg), marha szegy, díszítve
1 kis fej vöröshagyma, negyedekre
1 nagy sárgarépa, durvára vágott
1 szár zeller, durvára vágott
Directions

Helyezze a vizet egy nagy 6-8 liter fazék mellett só, cukor, nitrát, fahéj, mustármag, bors, szegfűszeg, szegfűbors, borókabogyó, babérlevél és a gyömbért. Főzzük át a magas hő, amíg a só és a cukor feloldódott. Vegyük le a tűzről és hozzáadjuk a jeget. Keverjük, amíg a jég megolvadt Has. Ha szükséges, helyezze a sós be a hűtőbe, amíg el nem éri a hőmérséklet 45 fok F. lehűlt, tegye a mellkas egy 2 literes zip top táskát, és adjuk hozzá a sós. Seal és feküdt egy tárolóban, fedjük le és tegyük a hűtőbe 10 napig. Ellenőrizze naponta ellenőrizze, hogy a marhahús teljesen víz alá, és keverjük a sós víz.

10 nap után vegyük ki a sós és alaposan öblítse alatt hideg vízzel. Helyezze a mellkas egy fazék éppen elég nagy ahhoz, hogy tartsa a húst, hozzáadjuk a hagymát, répát és a zellert, és fedjük le vízzel az 1-es. Szeptember át a magas hő és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt alacsony, fedjük le, és főzzük óvatosan 2 1/2 3 órát, vagy amíg a hús villa ajánlatot. Vegyük le az edényt, és szeleteljük vékonyan az egész gabona.

Recept jóvoltából Alton Brown, 2007

Bővebben itt: http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/corned-beef-recipe.print.html?oc=linkback

 

Igy aztan maradt a bolti.  Lassu fozoben par ora - de nem kell figyelni ra.

 

Itt egy masik hazilag keszites - itt csak 3 napot ir.  Nem probaltam oket...

http://www.chow.com/recipes/18629-corned-beef-and-cabbage-with-horseradish-cream-sauce

Előzmény: tuuuutuuuu (93583)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93587

Üdv!

 

Apósom fél évvel a műtét után a 4 méterre levő sarokba mutatott:

-Fiam, ott megy egy hangya, kapd el, semmi keresnivalója itt!

- Nade Papa, ne vicceljen...

-Csak menj oda, és vidd ki!

 

Odamentem, és ott kavart a hangya...:}}}

 

tu4

Bocs, ha már meséltem...:}}}

Előzmény: Boszorka (93586)
Boszorka Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93586

Műtét után csodákat fogsz látni. Minden világosabb lesz és elfelejtett szinekben fog pompázni a környezeted. Nőknél nagy sokk a tükörbe nézés, de én már túléltem.:-)

Előzmény: tuuuutuuuu (93585)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93585

Üdv!

 

Ez igaz, a 14 karátos autót lehetett először kapni, én délután 4-től 6-ig szépen kiolvastam, de a padtársam is hasonlóan, másnap fulladtunk a röhögéstől...:}}

De ezt most akkor sem értem...

Tudom , álljak neki Rejtőt olvasni...:}}

Egyszerűbb, ha Zsur árulkodik...:}}

Fújd föl, 31-én lesz az első szürkehályog-műtétem, örülök, ha a messzelátó szemüvegemmel a monitort 20 centiről látom...:}}

 

tu4

Előzmény: nagypapi51 (93584)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93584

Uraságod alighanem Rejtő könyveken (is) nőtt fel..

Előzmény: tuuuutuuuu (93583)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93583

Üdv!

 

Álljunk csak le ennél a corned beef-nél, mert alighanem én is szeretném...:}}

 

tu4

Előzmény: ZsuR (93582)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.12 0 0 93582

St Patrick's Day (marcius 17)... persze van hozza etel is, amit ilyenkor esznek az emberek.

Az egyik a corned beef kaposztaval, krumplival...finom - kb ket hete csinaltam mar egyszer, ujrazunk mert a Papus szereti.

A kenyer is eloterbe kerul: Irish Soda Bread.  Meg nem csinaltam, de most ki fogom probalni.

 

 

HOZZÁVALÓK
3 és fél csésze liszt, plusz a portörlés
1 tk kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 ½ 2 csésze író vagy savanyú tej (lásd szakács alábbi megjegyzést)
DIRECTIONS
Melegítsük elő a sütőt 450 ° F (230 ° C / gáz jel 8).
Szitálja a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba. Készíts egy jól közepén, majd öntsük a legtöbb író, így körülbelül ¼ csésze (50 ml) a mérőpohár. Egy kézzel ujjaival kinyújtott, mint egy karom, hogy a lisztet és a folyékony össze, hozzátéve, több írót, ha szükséges.

 

Ne gyúrjuk a keveréket, vagy ez lesz nehéz. A tészta inkább lágy legyen, de nem túl nedves és ragacsos.
Amikor a tészta jön össze, borítsa ki a lisztbe munkafelületet, és hozza össze egy kicsit. Pat a tésztát egy köröskörül 1 ½ hüvelyk (4 cm) vastag és vágott egy mély kereszt benne. Helyezze egy tepsibe.
15 percig sütjük. Kapcsolja le a hőt 400 ° (200 ° C / Gas Mark 6), és 30 percig sütjük tovább. Ha kész, a kenyeret megszólal enyhén üreges, amikor megkocogtatta az alján, és legyen aranysárga színű. Gyakran fordítsa fejjel lefelé az utolsó 5 perc főzés. Hagyjuk kihűlni a rácsra.
Cook Megjegyzés
Hogy a saját megsavanyodott tejet, melegítsük tej (szükséges mennyiséget a recept), amíg meleg. Vegyük le a tűzről, hozzáadjuk a levét 1/2 citrom és hagyjuk szobahőmérsékleten egy éjszakán át. Ha allergiás a tejtermékekre, ez a recept jól működik a szójatej vagy rizstej megrontotta ugyanúgy.

 

 

tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.09 0 0 93581

Údv!

Figyelemreméltó egyéniség lehet! Ezek után én is mellőzöm ezt a témát.

 

Tényleg utoljára: a saját szürkehályog- műtétem miatt jártam délután a dokinál, aki a Muttiét is műtötte.

Mondtam neki, hogy ő követte el.

-Hogy hívják az édesanyját?

 Megmondtam.

-Dehát ő egy fiatal asszony !

 

-Aha, elmúlt 83....:}}

Emlékezett a történetre, és nem hitte el a 83 évet...:}}

 

De jól van, hál'Istennek, szerdán jöhet/mehet haza...:}}

 

No, tényleg happy endnek tűnik...:}}

tu4

Előzmény: Csimpolya (93580)
Csimpolya Creative Commons License 2015.03.09 0 0 93580

Figyelemreméltó egyéniség lehet! Ezek után én is mellőzöm ezt a témát.

Előzmény: tuuuutuuuu (93576)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93579

:)) OK

Előzmény: tuuuutuuuu (93578)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93578

Üdv!

Én Petőfit sose kedveltem ( tudom, hány kocsma büszke rá), de az a mondat:

" Legyek villámsújtotta fa" , na azzal egyetértek.

 

Én se szeretnék a ( ráadásul nekem csak egy) gyerekem nyakán lógni.

 

Na hagyjuk, szerintem,nem lehet nagy a baj, mert a szomszédasszonynak méretes vetőmaglistát kellett passzolnom délelőtt...:}}

Csak agyvérzésnek tűnt, mert este alig tudott beszélni, szaladozni igen, de beszélni alig.

Délelőttre szinte hibátlan volt...

 

Most már tényleg hagyjuk...

 

tu4

 

Előzmény: ZsuR (93577)
ZsuR Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93577

...jajj de remelem, hogy fogok erre emlekezni, ha ide jutok... nem akarok a fiuknak gondot okozni... 

Előzmény: tuuuutuuuu (93576)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93576

Údv!

Off

Hát még mi...:}}

Ráadásul hallani sem akar arról, hogy ideköltözzön ( szüleim régi lakása az enyémmel szomszédos, és a miénk, szóval lakhatna  itt is, de 84 évesen a kertművelés nélkül nem is élne,  ugye 2 évvel ezelőttig bőszen dolgozott a gyámügyben, szóval aggódtam, mi lesz, ha nem dolgozhat, de eddig így-úgy elvan...:}}}

Na jó, ez tényleg nem köztéma, de kösz mindenki aggódását...:}}

 

tu4

Előzmény: Csimpolya (93575)
Csimpolya Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93575

Jó hír, örülök neki!

Előzmény: tuuuutuuuu (93573)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93574

Üdv!

 

Úgy könnyű, ha valaki Kallánál dőzsöl...:}}}

 

tu4

Előzmény: nagypapi51 (93571)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93573

Üdv!

Off

Kösz a jókívánságokat, mostanra rohamos javulás látszik, kedden talán hazajöhet.

De az ijedezés nagy volt..

Minden jót !

tu4

ZsuR Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93572

Mielobbi hazavitelt...

Előzmény: tuuuutuuuu (93566)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93571

Ezt speciel Kalla Mester követte el, én csak ettem és fotóztam. :)

Sokkal kényelmesebb és megbízhatóbb Metód.

Előzmény: tuuuutuuuu (93566)
Csimpolya Creative Commons License 2015.03.08 0 0 93570

Gusztusosan fest, szívesen megkóstolnám. Persze a birsalmát is.

Előzmény: nagypapi51 (93565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!