Keresés

Részletes keresés

Luca_41 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 91713

Kíváncsi vagyok, hogy Ti szoktatok-e ilyet?

 

Ha olyan csirkeételt főzök, amibe nem kell a bőr, pl. rántott csirkecomb, akkor megnyúzom, felkockázom. Vagy azonnal kisütöm vagy összegyűjtöm, bedobom a mélyhűtőbe, és ha összejött 3-4 csomag  ropogósra megsütöm saját zsírjában persze. Még forrón megsózom. Puha kenyérrel nagyon finom.

 

A zsírját felhasználom főzésre.

Pénteken éppen ilyen nap volt. 2 emberke volt nálunk és lesték, hogy mi van a tányéron. Jó viccet csináltak belőle: csirketöpörtyű. De ízlett nekik.

Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91712

Aha, akkor ezért a tégely. :) Na majd kibontom, és megnézem jól. 

Előzmény: Luca_41 (91711)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91711

Nekem, igaz hideg helyen van, vaj keménységű.

Valaki innen azt mondta, hogy csak huszonvalahány fokban folyékony halmazállapotú.

Előzmény: Caipi (91707)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91710

Én a kókuszolajat leginkább süteményekbe használom. pl rendszeresen sütök zabkekszet (férj azt viszi éhenhalás elleni rágicsának munkába), na ott az eredeti receptben shortening van, azt én kókuszzsíból teszem bele.

Szoktam palacsinta alá is tenni, de ha kihűl a palacsinta nehéz bánni vele, mert megkeményedik a kókuszzsír.

Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91709
Előzmény: nagypapi51 (91708)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91708

Extraszűz kókuszolaj???

Előzmény: Caipi (91707)
Caipi Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91707

Én is vettem aztán egy extraszüzet, de azóta se bontottam ki, zavar, hogy tégelyben van. :) Majd egyszercsak veszek hozzá egy csatosüveget.

Előzmény: Luca_41 (91706)
Luca_41 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 91706

Kb 1 hónapja említettem a kókuszolajat. Azóta használom, nagyon meg vagyok vele elégedve.  Szinte mindenhez kipróbáltam. A frissensülttől a rántottáig.

 

Megint kaptam 2 fácánt és szarvast. A fácánt az itt leírtak szerint csinálom megint meg!

ZsuR Creative Commons License 2014.02.28 0 0 91705

:)) Koszonom nagypapi...

Előzmény: nagypapi51 (91703)
ZsuR Creative Commons License 2014.02.28 0 0 91704

Kicsi fiam nagyon megszerette mikor Ausztriaban eltunk - igazan csinalhatnek mar variaciokat... csak a mezei zsemlegombocot szoktam, azt az Anyu is csinalt sokat.  En is szeretem...o vadas marhasulthoz adta koretnek.

Előzmény: nagypapi51 (91703)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 91703

A csirketöltelék fűszeresebb, lehet benne a zsemlén kívül más is, pl. szalonna, hagyma, gomba, máj etc... A knödel inkább köret, semleges ízű.

(persze a magyaros tölteléket is lehet 'ruhában' főzni, vagy püspökkenyér formában sütni, így szebben szeletelhető)

Előzmény: ZsuR (91702)
ZsuR Creative Commons License 2014.02.27 0 0 91702

Igen, arra gondoltam... ez mennyiben m asabb?

Előzmény: nagypapi51 (91701)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 91701

amire te gondolsz, az sztem a Serviettenknödel.

Előzmény: ZsuR (91700)
ZsuR Creative Commons License 2014.02.27 0 0 91700

NEm ez az amit a nemetek konyharuhaban foznek?

Előzmény: nagypapi51 (91699)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 91699

Nálunk nem volt szokás a 'gombóc a levesbe', de ha anyám töltött csirkét sütött,

direkt túlméretezte a tölteléket, ami aztán a madár mellett sült.

Én is így teszek, de néha nem egész csirkét töltök, csak combokat.

Előzmény: krnemarika (91698)
krnemarika Creative Commons License 2014.02.27 0 0 91698

Régebben, a fólia előtti időben csak kanál segítségével annyi gombócot tettünk a levesbe, hogy mindenkinek jusson egy. Persze, ha nagyobb volt, felezni is lehetett. A nejlonos, folpackos változat annyiban más, hogy ha abból kivesszük, akkor szépen szeletelhető, mert hengeres.

Előzmény: krnemarika (91694)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.26 0 0 91697

Ha most valaki elém tenné, nem kéretném magam!

Előzmény: krnemarika (91694)
ketyo61 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91696

Raadasul a muanyag nagyon toxikus. 

Előzmény: H_G (91695)
H_G Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91695

Ez nem hangzik egészséges gyakorlatnak. Én legalábbis félnék, h. a műanyagból a lébe is belekerül vmelyik átkozott vegyszer.

Előzmény: Bubo.Bubo. (91692)
krnemarika Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91694

A mi vidékünkön elmaradhatatlan a vasárnapi húslevesből a töltelék.

Elkapart csirkemáj (lehet más is), petrezselyemzöld, só, bors, hagyma, fokhagyma, zsír, személyenként 1 tojás. Jól kikeverni, és sűríteni(kb nokedlisűrűségűre) liszttel vagy zsemlemorzsával. A liszttől keményebb, én morzsát használok. A mennyiségtől függően részekre osztom, s folpackba csavarva a levesbe teszem a főzés befejezése előtt kb. fél órával. Ha a töltelék már felvette az alakját (megszilárdult), akkor eltávolítom a fóliát. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (91692)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91693

Jó ötlet, én is gondolkodtam azon, hogy ha már megvan ez a kütyü, valami ilyesmire próbálom használni.

Előzmény: homerx (91691)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91692

régen anyukám főzte a leves tölteléket nylon zacskóban - a zacskó egy idő után szétszakadt, és a húsleves íze jól belefőtt az addigra nagyjából megkeményedett tölteléknek (kenyér, tojás, petrezselyem, hagyma)

Előzmény: homerx (91691)
homerx Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91691
hetvegen lattam jimytol. egy kompotos talba folpackot tett, hogy felvegye a tal formajat. valami fuszereket tett bele, talan kakukkfu vagy rozmaring, vagy mindkettot? beletett egy tojast. osszefogta, megkototte, majd forro vizben megfozte. buggyantott tojas jobb alakban.
Előzmény: Csimpolya (91690)
Csimpolya Creative Commons License 2014.02.25 0 0 91690

Február 28 és március másodika között konyhabútor és kisgép kiállítás és vásár lesz. Azt hiszem, messzire kerülöm, nehogy elcsábuljak valami szuper kinézetelű kütyütől. Azt nem hiszem, hogy egy szekrénnyel a hátamon távoznék, de a kísértés túl erős.

Egy barátnőm, aki ismeri  a konyhai fölöslegességek iránti vonzalmamat, megajándékozott azzal a szerkentyűvel, amivel héj nélkül lehet tojást főzni. Miután úgyis rakottkrumplit akartam készíteni, kipróbáltam. Ami a végeredményt illeti, fogalmazzunk úgy, hogy nem ez a konyha legfontosabb használati tárgya.

joy Creative Commons License 2014.02.20 0 0 91689

Összeállítottam a hétvégére egy adag csevapcsinának valót, ami 3 adag lett.

Vettem 3/4 kiló csn. marhanyakat -0,77, jó félkiló s. lapockát -0,66, és majd kilónyi robbantott birkát, hogy legyen elég húsom.

Jól megkínlódtam vele, mire kiszilánkoltam. Tisztán végül kijött -kihoztam- 0,55 kg belőle. Köbö 30 dkg csontos maradékból ból birkapörköltem.

 

A két kilónyi húst 2* ledaráltam -másodjára apróbb likún, szinte magától összeállt a massza.

Só-bors-szódabikarbóna, és összegyúrtam. Ezután lekapartam kezemről a fehér kesztyűt, és fakanállal dolgoztam vissza a húsba a rám ragadt faggyút.

 

Mivel csak 3-an vagyunk rá, így 3 bő 60 dkg-s adagra bontottam, és lefagyasztottam. Hétvégén megsütöm az egyiket.

joy Creative Commons License 2014.02.20 0 0 91688

Bocsi, inkább nem írom, mert a HUSz-ba való!

:o)))

Előzmény: H_G (91686)
joy Creative Commons License 2014.02.20 0 0 91687

A Heinz-ben nincs.

Előzmény: Caipi (91675)
H_G Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91686

Még szerencse, meg az is, hogy a babáknak nincs összehasonlítási alapjuk, mert az íze az förtelmesen pocsék...

 

 

Előzmény: nagypapi51 (91685)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91685

...és ami legviccesebb: az anyatej....

viszont ennek a legjobb a 'csomagolása' :)

Előzmény: H_G (91684)
H_G Creative Commons License 2014.02.18 0 0 91684

Gagyi helyen olvastál :) Még a Wikipédián is ott a felsorolás. Az eddigieken kívül tartalmazza még a hal, kagyló, gomba, spenót, kínai kel, zeller, és ami legviccesebb: az anyatej.

 

Előzmény: nagypapi51 (91683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!