tulajdonkeppen az egyik europai boltban talaltam double creamy hungarian (?) cream cheese-t, de nem igazan tudom mi a magyar benne. Meg hogy egyaltalan mi az...:-) De vettem, es kiprobalom korozottnek, de mindenkeppen sotlan vajjal.
Arrafele lakom, de végül rájöttem, hol kapok biztosan, és mégsem oda mentem, hanem eltúráztam az óbudai Culinarisba. (A munkahelyemtől nincs olyan nagyon messze.) Persze ez nem gyökeres, de holnapra jó lesz. Balzsamecetes sertésszűz-receptet kerestem ki Zsur krumplijához.
En el vagyok kenyeztetve a fetaval - egy torok fajtat veszek, ami nem tul sos, es ... hogy is mondjam... mennyei... Allah akaratabol :)). Most nincs itthon - de ahogy beszelunk rola... lesz nemsokara!
bocs hogy beleszolok, itt asszem csak kecskesajtbol tudjuk csinalni. Lehet hogy Zsurnal van igazi brynza, en az osszes orosz es horvat boltot vegig jartam, de nem volt csak a baromi sos feta. Zsur?
Nekem volt egy ilyen, ritka vacak volt, hamar ki is nyiffant. Én szendvicset egyáltalán nem tudtam vele sütni, nem záródott olyan szorosan, hogy összesütötte volna.
Amúgy pedig egyszerű a megoldás: félidőben fordítsd meg a gofrit, akkor mindkét oldala megsül :)
Az egészei új nem, mert annak ruganyosak maradnak a darabkái, és kevés anyag jut belőle a lébe -- ami pedig a legjobb rész. Egy kis lisztes szétomlás elengedhetetlen a tökéletes p. k.-hoz.
Kérlek segítsetek ki, hogy van-e külön gofrisütőkkel kapcsolatos topic, vagy hová írjam kérdéseim?
Azért ide is beírom, mert hátha jó helyen járok...
Kaptam egy SEVERIN SA 2902 kombinált szendvicssütőmasinát. Betétjei cserélhetők. A szendvicsütője okés, a grill is, de a gofri felül nem sül át, pedig a fűtőszál izzik(be lehet kukucskálni oldalt) a tészta jó volt, mert előkaptam a régi sütőt és abban tökéletesen megsült.
Olyan mintha felülről nem érné elegendő hő a tésztát. Létezik, hogy nem ér a tésztához a felső betét? Van ezzel a géppel vkinek tapasztalata?
A pörköltek-paprikások-gulyások lényege az alap, azaz a hagyma zsiradékon megpörkölése -fűszerezése.
Húsoknál a pörkölődés a második menete a "kifehéredésig sütés". Pirulni nem nagyon fog, mert rövid idő után levet ereszt, zsírjára sütni nem célszerű, mert könnyen leéghet, a gombát is kissé elő kell sütni.
A krumplit, tojást, nem kell "pörkölni".
A pirospaprika színe a forró zsiradékban oldódik ki, de rendkívül gyorsan megég, akkor barna keserű lesz!
Ezért én akkor paprikázom, mikor beledobtam mindent, átforgatom, és rögvest fölöntöm az oda készített hidegvízzel.
Mangalica szalonnát olvassz, dobd rá az apróra kockázott vöröshagymát, mikor színesedni kezd fűszerezd kevés borssal, sóval, őröltköménnyel, vesd rá a krumplit, forgasd meg, szórd meg pirospaprikával, öntsd föl annyi hidegvízzel, amennyi épp csak ellepi, és főzd meg!
Pörkölt az alap, nem a krumpli.
Lehet szögediesíteni 1+1 zöld paprikával, paradicsommal.
Ha kolbászosan készíted, azt összekarikázva a hagymával együtt kell "pörkölni", a virslit csak akkor tedd bele, ha csaknem kész!
A "~galuskával" bő lére kell ereszteni, mert annak lé szükséges, hogy megfőződjön, akkor kell beleszaggatni -gyakori kevergetés mellett- mikor a krumpli csaknem megfőtt. Az utolsó galacsin után 1-2 perc főzés, és kész is.
Az igazsag, hogy nekem nem sok a receptem - de a latvanyat, az illatat annyira szeretem... no es amikor viragzik!!! :)) Szoval probalkozz, nagyon megeri!