Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86591

tulajdonkeppen az egyik europai boltban talaltam double creamy hungarian (?) cream cheese-t, de nem igazan tudom mi a magyar benne. Meg hogy egyaltalan mi az...:-) De vettem, es kiprobalom korozottnek, de mindenkeppen sotlan vajjal.

Előzmény: ZsuR (86588)
Caipi Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86590

Arrafele lakom, de végül rájöttem, hol kapok biztosan, és mégsem oda mentem, hanem eltúráztam az óbudai Culinarisba. (A munkahelyemtől nincs olyan nagyon messze.) Persze ez nem gyökeres, de holnapra jó lesz. Balzsamecetes sertésszűz-receptet kerestem ki Zsur krumplijához.

Előzmény: beetee (86586)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86589

Nagyon szeretem!  Juhturobol szoktam csinalni, ahogy az Anyu - es jajj de regen ettem azt is.

Előzmény: joy (86582)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86588

En el vagyok kenyeztetve a fetaval - egy torok fajtat veszek, ami nem tul sos, es ... hogy is mondjam... mennyei... Allah akaratabol :)).  Most nincs itthon - de ahogy beszelunk rola... lesz nemsokara!

Előzmény: ketyo61 (86587)
ketyo61 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86587

bocs hogy beleszolok, itt asszem csak kecskesajtbol tudjuk csinalni. Lehet hogy Zsurnal van igazi brynza, en az osszes orosz es horvat boltot vegig jartam, de nem volt csak a baromi sos feta. Zsur?

Előzmény: joy (86582)
beetee Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86586

Nem, nem pesti, de itt dolgozom Pesten.

Mondjuk a Sugár mögötti New Gardenhez eltalálok, hogy ott átadjam... ;)

Előzmény: Caipi (86581)
magyar bucó Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86585

Az igen, de az egyáltalán nem biztos, hogy a fűtőszál is hozzáér a felső sütőlaphoz.

Előzmény: joy (86584)
joy Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86584

Elképzelhetetlen, hogy ne érjen hozzá a felső sütőlap a tésztához.

A szendvics-grill biztos, hogy rendesen megsül forgatás nélkül?

Előzmény: Agallis (86575)
joy Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86583

Erre én is kíváncsi lennék!

Remélem akad errefelé egy gyakorlott cukorász is!

:o)

Előzmény: wawabagus (86553)
joy Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86582

És a kőrözöttre emléxele-e még?

:o)

Előzmény: ZsuR (86549)
Caipi Creative Commons License 2012.04.21 0 0 86581

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen, és vajon pesti? :-) Na de először megnézem ma a kertészetet.

Előzmény: beetee (86580)
beetee Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86580

Ha elmész a New Gardenbe, nem kapsz, és mégsem adod fel, akkor lehet, tudok segíteni zsálya ügyben (ha jól értem, arról van szó..).

Pármagától kelt csemete szokott előfordulni a kertben. Olyan 10-15 cm-esek, szóval még kell egy kicsit nevelgetni, de több, mint a semmi.

És persze, ha valahogy eljut hozzád...

Előzmény: Caipi (86576)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86579

esetleg a gofrid receptjét beírhatnád...

 

(? ha több tésztát teszel bele, akkor sem éri el az ellenoldalt?)

Előzmény: Agallis (86575)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86578

Nekem volt egy ilyen, ritka vacak volt, hamar ki is nyiffant. Én szendvicset egyáltalán nem tudtam vele sütni, nem záródott olyan szorosan, hogy összesütötte volna.

 

Amúgy pedig egyszerű a megoldás: félidőben fordítsd meg a gofrit, akkor mindkét oldala megsül :)

Előzmény: Agallis (86575)
H_G Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86577

Az egészei új nem, mert annak ruganyosak maradnak a darabkái, és kevés anyag jut belőle a lébe -- ami pedig a legjobb rész. Egy kis lisztes szétomlás elengedhetetlen a tökéletes p. k.-hoz.

Előzmény: joy (86572)
Caipi Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86576

Hát egyelőre nem kaptam. Holnap elmegyek a New Garden kertészetbe, aztán feladom. :-(

Előzmény: ZsuR (86562)
Agallis Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86575

Sziasztok!

 

Kérlek segítsetek ki, hogy van-e külön gofrisütőkkel kapcsolatos topic, vagy hová írjam kérdéseim?

 

Azért ide is beírom, mert hátha jó helyen járok...

Kaptam egy SEVERIN SA 2902   kombinált szendvicssütőmasinát.  Betétjei cserélhetők. A szendvicsütője okés, a grill is, de a gofri felül nem sül át, pedig a fűtőszál izzik(be lehet kukucskálni oldalt) a tészta jó volt, mert előkaptam a régi sütőt és abban tökéletesen megsült.

Olyan mintha felülről nem érné elegendő hő  a tésztát. Létezik, hogy nem ér a tésztához a felső betét? Van ezzel a géppel vkinek tapasztalata?

 

Kösz: Agallis

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86574

kukta?...

Előzmény: joy (86569)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86573

megkapatjuk, úgy van... :)

Előzmény: magyar bucó (86567)
joy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86572

Hámáhogyafrászbanelennejópaprikáshozazújrumli!

Csak lenne már -de nem aranyárban!

Előzmény: H_G (86542)
joy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86571

A pörköltek-paprikások-gulyások lényege az alap, azaz a hagyma zsiradékon megpörkölése -fűszerezése.

Húsoknál a pörkölődés a második menete a "kifehéredésig sütés". Pirulni nem nagyon fog, mert rövid idő után levet ereszt, zsírjára sütni nem célszerű, mert könnyen leéghet, a gombát is kissé elő kell sütni.

A krumplit, tojást, nem kell "pörkölni".

 

A pirospaprika színe a forró zsiradékban oldódik ki, de rendkívül gyorsan megég, akkor barna keserű lesz!

Ezért én akkor paprikázom, mikor beledobtam mindent, átforgatom, és rögvest fölöntöm az oda készített hidegvízzel.

Előzmény: Mormogi Papa (86523)
joy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86570

Biztos van "jobb topic kezdőknek", de itt is választ kapsz -csak győzd kivárni!

:o)

 

A türelem paprikásrumlit terem.

:o)

Előzmény: Mormogi Papa (86517)
joy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86569

8 óra főzés.

:o)

Ha véletlen korán sóztad, nincs más megoldás.

Előzmény: Törölt nick (86512)
joy Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86568

Mangalica szalonnát olvassz, dobd rá az apróra kockázott vöröshagymát, mikor színesedni kezd fűszerezd kevés borssal, sóval, őröltköménnyel, vesd rá a krumplit, forgasd meg, szórd meg pirospaprikával, öntsd föl annyi hidegvízzel, amennyi épp csak ellepi, és főzd meg!

Pörkölt az alap, nem a krumpli.

Lehet szögediesíteni 1+1 zöld paprikával, paradicsommal.

Ha kolbászosan készíted, azt összekarikázva a hagymával együtt kell "pörkölni", a virslit csak akkor tedd bele, ha csaknem kész!

A "~galuskával" bő lére kell ereszteni, mert annak lé szükséges, hogy megfőződjön, akkor kell beleszaggatni -gyakori kevergetés mellett- mikor a krumpli csaknem megfőtt. Az utolsó galacsin után 1-2 perc főzés, és kész is.

Előzmény: Mormogi Papa (86511)
magyar bucó Creative Commons License 2012.04.20 0 0 86567

Ugye, a hagyományos pörköltkészítésnél sem teszünk az elején rá fedőt, hanem kevergetjük...

Előzmény: Törölt nick (86566)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 86566

Csak úgy, sütőben, ha eresztene is, elpárologna. Lefedett edényben, sózva, lassú tűzön kiderülne. Majd teszek egy próbát.

Előzmény: magyar bucó (86536)
magyar bucó Creative Commons License 2012.04.19 0 0 86565

Én is ezt ismerem annak...

Előzmény: nagypapi51 (86564)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 86564

A fojtott krumpli nálam a következő évben felszedett júliusi vetésű krumpli, amit ilyenkor újként árulnak.

Előzmény: ke_fe (86546)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 86563

Stimmel, ugyanezt a receptúrát használjuk, csak 2 személyre.

Szárított oreganot is szoktam a tésztába tenni.

Előzmény: julikriszti (86560)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.19 0 0 86562

Az igazsag, hogy nekem nem sok a receptem - de a latvanyat, az illatat annyira szeretem... no es amikor viragzik!!! :)) Szoval probalkozz, nagyon megeri!

Előzmény: Caipi (86557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!