Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

joy 2012.04.21 07:11:34 © 86582

És a kőrözöttre emléxele-e még?

:o)

Előzmény: ZsuR (86549)
Caipi 2012.04.21 06:56:23 © 86581

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen, és vajon pesti? :-) Na de először megnézem ma a kertészetet.

Előzmény: beetee (86580)
beetee 2012.04.20 22:29:56 © 86580

Ha elmész a New Gardenbe, nem kapsz, és mégsem adod fel, akkor lehet, tudok segíteni zsálya ügyben (ha jól értem, arról van szó..).

Pármagától kelt csemete szokott előfordulni a kertben. Olyan 10-15 cm-esek, szóval még kell egy kicsit nevelgetni, de több, mint a semmi.

És persze, ha valahogy eljut hozzád...

Előzmény: Caipi (86576)
Bubo.Bubo. 2012.04.20 21:57:36 © 86579

esetleg a gofrid receptjét beírhatnád...

 

(? ha több tésztát teszel bele, akkor sem éri el az ellenoldalt?)

Előzmény: Agallis (86575)
Vének Tanácsa TM 2012.04.20 20:40:17 © 86578

Nekem volt egy ilyen, ritka vacak volt, hamar ki is nyiffant. Én szendvicset egyáltalán nem tudtam vele sütni, nem záródott olyan szorosan, hogy összesütötte volna.

 

Amúgy pedig egyszerű a megoldás: félidőben fordítsd meg a gofrit, akkor mindkét oldala megsül :)

Előzmény: Agallis (86575)
H_G 2012.04.20 20:16:10 Creative Commons License 86577

Az egészei új nem, mert annak ruganyosak maradnak a darabkái, és kevés anyag jut belőle a lébe -- ami pedig a legjobb rész. Egy kis lisztes szétomlás elengedhetetlen a tökéletes p. k.-hoz.

Előzmény: joy (86572)
Caipi 2012.04.20 19:37:19 © 86576

Hát egyelőre nem kaptam. Holnap elmegyek a New Garden kertészetbe, aztán feladom. :-(

Előzmény: ZsuR (86562)
Agallis 2012.04.20 11:26:04 © 86575

Sziasztok!

 

Kérlek segítsetek ki, hogy van-e külön gofrisütőkkel kapcsolatos topic, vagy hová írjam kérdéseim?

 

Azért ide is beírom, mert hátha jó helyen járok...

Kaptam egy SEVERIN SA 2902   kombinált szendvicssütőmasinát.  Betétjei cserélhetők. A szendvicsütője okés, a grill is, de a gofri felül nem sül át, pedig a fűtőszál izzik(be lehet kukucskálni oldalt) a tészta jó volt, mert előkaptam a régi sütőt és abban tökéletesen megsült.

Olyan mintha felülről nem érné elegendő hő  a tésztát. Létezik, hogy nem ér a tésztához a felső betét? Van ezzel a géppel vkinek tapasztalata?

 

Kösz: Agallis

A Nikk 2012.04.20 09:30:30 Creative Commons License 86574

kukta?...

Előzmény: joy (86569)
A Nikk 2012.04.20 09:06:16 Creative Commons License 86573

megkapatjuk, úgy van... :)

Előzmény: magyar bucó (86567)
joy 2012.04.20 08:10:08 © 86572

Hámáhogyafrászbanelennejópaprikáshozazújrumli!

Csak lenne már -de nem aranyárban!

Előzmény: H_G (86542)
joy 2012.04.20 07:42:53 © 86571

A pörköltek-paprikások-gulyások lényege az alap, azaz a hagyma zsiradékon megpörkölése -fűszerezése.

Húsoknál a pörkölődés a második menete a "kifehéredésig sütés". Pirulni nem nagyon fog, mert rövid idő után levet ereszt, zsírjára sütni nem célszerű, mert könnyen leéghet, a gombát is kissé elő kell sütni.

A krumplit, tojást, nem kell "pörkölni".

 

A pirospaprika színe a forró zsiradékban oldódik ki, de rendkívül gyorsan megég, akkor barna keserű lesz!

Ezért én akkor paprikázom, mikor beledobtam mindent, átforgatom, és rögvest fölöntöm az oda készített hidegvízzel.

Előzmény: Mormogi Papa (86523)
joy 2012.04.20 07:27:10 © 86570

Biztos van "jobb topic kezdőknek", de itt is választ kapsz -csak győzd kivárni!

:o)

 

A türelem paprikásrumlit terem.

:o)

Előzmény: Mormogi Papa (86517)
joy 2012.04.20 07:24:54 © 86569

8 óra főzés.

:o)

Ha véletlen korán sóztad, nincs más megoldás.

Előzmény: Törölt nick (86512)
joy 2012.04.20 07:22:17 © 86568

Mangalica szalonnát olvassz, dobd rá az apróra kockázott vöröshagymát, mikor színesedni kezd fűszerezd kevés borssal, sóval, őröltköménnyel, vesd rá a krumplit, forgasd meg, szórd meg pirospaprikával, öntsd föl annyi hidegvízzel, amennyi épp csak ellepi, és főzd meg!

Pörkölt az alap, nem a krumpli.

Lehet szögediesíteni 1+1 zöld paprikával, paradicsommal.

Ha kolbászosan készíted, azt összekarikázva a hagymával együtt kell "pörkölni", a virslit csak akkor tedd bele, ha csaknem kész!

A "~galuskával" bő lére kell ereszteni, mert annak lé szükséges, hogy megfőződjön, akkor kell beleszaggatni -gyakori kevergetés mellett- mikor a krumpli csaknem megfőtt. Az utolsó galacsin után 1-2 perc főzés, és kész is.

Előzmény: Mormogi Papa (86511)
magyar bucó 2012.04.20 06:10:17 Creative Commons License 86567

Ugye, a hagyományos pörköltkészítésnél sem teszünk az elején rá fedőt, hanem kevergetjük...

Előzmény: A Nikk (86566)
A Nikk 2012.04.19 22:04:53 Creative Commons License 86566

Csak úgy, sütőben, ha eresztene is, elpárologna. Lefedett edényben, sózva, lassú tűzön kiderülne. Majd teszek egy próbát.

Előzmény: magyar bucó (86536)
magyar bucó 2012.04.19 13:24:38 Creative Commons License 86565

Én is ezt ismerem annak...

Előzmény: nagypapi51 (86564)
nagypapi51 2012.04.19 12:52:51 Creative Commons License 86564

A fojtott krumpli nálam a következő évben felszedett júliusi vetésű krumpli, amit ilyenkor újként árulnak.

Előzmény: ke_fe (86546)
nagypapi51 2012.04.19 12:47:12 Creative Commons License 86563

Stimmel, ugyanezt a receptúrát használjuk, csak 2 személyre.

Szárított oreganot is szoktam a tésztába tenni.

Előzmény: julikriszti (86560)
ZsuR 2012.04.19 12:44:09 Creative Commons License 86562

Az igazsag, hogy nekem nem sok a receptem - de a latvanyat, az illatat annyira szeretem... no es amikor viragzik!!! :)) Szoval probalkozz, nagyon megeri!

Előzmény: Caipi (86557)
Luca_41 2012.04.19 10:48:39 © 86561

Köszi a gyors választ. Hétvégén megcsinálom.

Előzmény: julikriszti (86560)
julikriszti 2012.04.19 09:58:56 © 86560

Szia!Nekem van egy ,és mi mindig ezt csináljuk:

 

    40 dkg liszt,5 evőkanál étolaj,3dkg élesztő,3dl langyos tejben  futtatva,és só.

El sem lehet rontani.A gyerekeim már hetedikes koruk óta megcsinálják,ha kedvük szottyan rá.

  Próbáld ki!

Előzmény: Luca_41 (86559)
Luca_41 2012.04.19 09:18:33 © 86559

Tudnátok egy jól bevált pizza receptet, ahol a tészta rész kicsit puhább tipus? Persze már Ti is kipróbáltátok. :-)

ZsuR 2012.04.18 21:31:35 Creative Commons License 86558

Nekem a ket nagy zsalyam tonkrement ... egy teljesen, ki kellett dobni, de a masik mintha jonne visszafele.

 

Szeles leveleum volt - hogy az milyen finom sortesztaba forgatva es olajban kisutve!!! 

Előzmény: Caipi (86557)
Caipi 2012.04.18 19:30:15 © 86557

Köszönöm szépen, okvetlen kipróbálom. Erról eszembe is jutott, hogy akartam zsályát is nevelni az erkélyen, de elfelejtettem, pedig többfajta fűszernövényt vettem / ültettem. Na talán szorítok neki egy külön cserépnyi helyet, mert több receptbe kell.

Előzmény: ZsuR (86556)
ZsuR 2012.04.18 19:06:25 Creative Commons License 86556

Pontos aranyokat akartam, de nem igazan kell.

A krumplit megpucolod, kockara vagod (ahogy a kepen latod).  Ne vagd nagyobbra...

Olaj/vaj kevereken csinaltam, egy egesz fej fokhagymat megtisztitasz es egeszben hozza adod. Csikokra vagod a zsalyat es hozza adod.  So-bors.

Fedo alatt mint a tobbi dinsztelt krumplit.  Jo ha az alja kicsit odasul - imadjuk! 

 

Lattam olyant is, hogy helyaban volt benne a fokhagyma... azt a ferjem, a haklis, nem kedveli :)).

Előzmény: Caipi (86555)
Caipi 2012.04.18 18:49:11 © 86555

:-) Köszönöm...de hát hogy csináltad? Csak nem bonyolult....

Előzmény: ZsuR (86554)
ZsuR 2012.04.18 15:07:55 Creative Commons License 86554

...nem talalom... de nem adom fel...

Előzmény: Caipi (86550)
wawabagus 2012.04.18 14:03:39 © 86553

Sziasztok!

Mini sajttortákat szeretnék készíteni.

A tetejére egy vékony réteg tejkaramelles bevonatot szeretnék.

 

Ahogy eddig próbálkoztam elég sikertelen voltam tejkaramell ügyben.

 

Tudtok egy "hülyebiztos" receptet?

 

Előre is köszi!!

J.