Körülöttem már mindenki rendel. Én képtelen vagyok rábeszélni magam, pedig már unom a főzést, egyéb elfoglaltságom is lenne. Ismerősnél, ha csak ránézek arra a plasztik izére, amiben kihozzák a kaját, már elmegy az étvágyam.:-(
Szerintem is az önkormányzati ebédeltetés jöhetne szóba. Itt a környéken jónak mondják. Én még nem próbáltam, inkább összeütök valami gyors, egyszerű kaját. Úgy tudom, az önkormányzati árához nyugdíjigazolás kell.
Anyósomék Baja mellett laknak egy közepes méretű faluban. Ott van nyugdíjasoknak ebéd szállítás, az óvoda ebédjével együtt főzi egy helyi cég, hét közben lehet kérni. Hét végén mindig főznek valamit. Pesten nincsen ilyesmi?
Így még nem probálkotam ki (csak a gyümölcsös tejberizsig jutottam). Köszi, majd kipróbálom
Köszi a többieknek is a tippeket. Gyümölcsös hab tényleg fincsinek tűnik! (gondolom friss gyümölcsel is lehet dolgozni, csak gondolom előtte hűtőben legyen egy ideig, még a pépesítés előtt).
Ez nem jó habverővel. Szétesik vagy össze... mint amit te írtál. Ezt kézzel, fakanállal kell. Csak kisgyerek képes ennyit dolgozni a finom édességért. Málna vagy ribizli, ahogy emlékszem.
Azért az egy órás keverést könnyebb egy géppel elvégezni.
Van egy sváb édesség, a kvercedli (vagy valami hasonló) annál is legalább egy órát kell a cukrot a tojássárgával keverni. A többi részletre nem emlékszem.
Ha már hűtött gyümölcs, akkor eszembe jut az eper, illetve málnahab. A mélyhűtött gyümölcsöt hagyjuk egy kevéssé felengedni, majd péppé zúzzuk, édesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd azt is édesítjük, és a kettőt óvatosan összekeverjük. A tetejét egész gyümölcsökkel díszíthetjük. Kipróbáltam szederrel is, az íze jó, de a színe kicsit furcsa.
a l-ben van ilyen ments meg engem akcio mar jo ideje. az elobb az asszony 400ft-ert vett egy ilyen ladat, amiben volt meg 5 alma, 3 korte, 3 banan. szep egeszsegesek.
Ha ilyen receptet látok, biztos nem jut eszembe nyelvtanozni miatta, csinálnám, ahogy szoktam. :) Van, aki a sárgarépát is csak megmossa. A cukkinit nem héjazom le. Van, aki ért a gombához; a gombát nem mossa meg és nem is héjazza le, csak megtörülgeti, esetleg kefével tisztítja.