vegulis, ha olyan vaakumozod van, ami gumicsovon keresztul is tud levegotleniteni, akkor a gumicsovet bevezeted a fagyoban levo zacskoba. annak a tulso vegen hagysz egy pici lukat, hogy ne tudjon teljes vaakmot csinalni, es akkor folyamatosan fogja szivni.
keszitettem nehany uveg csiliszoszt. epp most dorzsoltem bele a maradekot a szemembe :) a minap pedig a maradek sult kacsmellet csikokra vagtam, pirongattam varganyaval, majd tesztat tettem ra, parmezan.
aki ezt a receptet leirta, meg sosem fozott. egyreszt ez nem 30 perc alatt keszul el, anem amig meg nem fo a teszta. masreszt a fokhgymat nem ilyenkor tesszuk az etelhez. ez mar sok receptben feltunik. kb ez az osszesnek a szovegezese: zsiradekot melegitunk, majd radobjuk az aprora vagott vagy zuzott fokhagymat. epp, hogy csak addig piritjuk, amig kis szint kap, ugyelve, hogy meg ne egjen, mert megkeseredik. ezutan ratesszuk a szilard anyagot (hus, zoldseg, garnela,... eppen mirol szol a recept) es piritjuk meg x percig, ahol x az az 5-10 perc kategoria. ezutan jon a kulonbozo folyadekok hozzaadasa (alaple, pasata, stb...). nos, az a szerencsetlen fokhagyma eddigre szarra egett. en mindig forditva csinalom. eloszor pirul a szilard, amikor mar hozza lehetne adni a folyadekokat, akkor dobom ra a fokhagymat, addig piritom, amig kellemes fokhagym illat nem kezd terjedni a konyhaban, es ezuta johet bele minden mas. a zoldborso finom izet pedig kionti a tesztalevel egyetemben. maaaagit!
Az érdekes az, hogy 4lábú (borjú, disznó) májjal semmi gondom, simán megsütöm egyszeres panírban, kizárólag a csirke/kacsamáj az, ami durrog süléskor, hiába a dupla panír, és hogy
anyósóméknál a "klasszikus" ételhordó műanyag változatát használják, egy pár van belőle, amikor hozzák az ebédet, mindig elviszik az előző napi edényt (persze azt akkor el kell mosogatni)