Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 6 órája 0 0 100410

A háztartási vákuumozókat legfeljebb pár perces folyamatos működésre tervezték.

Előzmény: homerx (100409)
homerx Creative Commons License 7 órája 0 0 100409

vegulis, ha olyan vaakumozod van, ami gumicsovon keresztul is tud levegotleniteni, akkor a gumicsovet bevezeted a fagyoban levo zacskoba. annak a tulso vegen hagysz egy pici lukat, hogy ne tudjon teljes vaakmot csinalni, es akkor folyamatosan fogja szivni.

Előzmény: nagypapi51 (100408)
nagypapi51 Creative Commons License 12 órája 0 0 100408

Spec. nem home made gondoltam, hanem beszervezve Csabát is, a profi berendezésével... :)

(csak ötlet persze, elég neki a gombákkal foglalkozni)

Előzmény: homerx (100407)
homerx Creative Commons License 12 órája 0 0 100407

az a baj, hogy vaakum kell neki, hogy szublimaljon a jeg. probalkozhatsz azzal, hogy lukas zacskoban teszed be a fagyoba. eleg sokaig fog tartani.

Előzmény: nagypapi51 (100406)
nagypapi51 Creative Commons License 14 órája 0 0 100406

Van még 2 zacsi vargányám, kockázott, ill. kalapok,

de konzultálok Gizusékkal, hogyan lehetne liofilizálni spárgát... :)

Előzmény: homerx (100405)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 0 100405

gyorsan megvan, es finom. masok a fagyobol termelik ki a maradekokat.

Előzmény: nagypapi51 (100404)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 100404

Neked nagyon bejönnek ezek a maradékmentő tésztás cuccok

Előzmény: homerx (100403)
homerx Creative Commons License 1 napja 0 1 100403

keszitettem nehany uveg csiliszoszt. epp most dorzsoltem bele  a maradekot a szemembe :) a minap pedig a maradek sult kacsmellet csikokra vagtam, pirongattam varganyaval, majd tesztat tettem ra, parmezan.

 

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.31 0 1 100402

Az olasz mártásos tészták alaptézise: a sugo várhat, a tészta nem.

Előzmény: Popenka (100399)
Popenka Creative Commons License 2025.08.31 0 0 100401

elnyomja a cigi és pálinka szagot... :)

Előzmény: öreg_néne_b (100400)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.31 0 0 100400

"egy romantikus vacsorához is tökéletes választás lehet"

Csípős, fokhagymás? :o

Előzmény: homerx (100398)
Popenka Creative Commons License 2025.08.31 0 1 100399

Azt a k....-t!

Sodrófával zavarnám el a konyha közeléből.

Minden igaz amit írsz. Még valami: miért főzi a zöldborsót a tésztával?

A három perces szószhoz is hozzáadhatná. Nem kell annak se több idő.

Először a tésztát csinálja meg a kislyány, hagyja kihűlni, amíg a szószhoz odaégeti a fokhagymát.

Fordítva kellene. Előbb készítjük a szószt, ahhoz adjuk hozzá a kifőtt forró tésztát.

Én nem öntöm le a levet, hanem megfelelő szedő kanállal csak átemelem a tésztát a szószos serpenyőbe.

Előzmény: homerx (100398)
homerx Creative Commons License 2025.08.31 0 1 100398

aki ezt a receptet leirta, meg sosem fozott. egyreszt ez nem 30 perc alatt keszul el, anem amig meg nem fo a teszta. masreszt a fokhgymat nem ilyenkor tesszuk az etelhez. ez mar sok receptben feltunik. kb ez az osszesnek a szovegezese: zsiradekot melegitunk, majd radobjuk az aprora vagott vagy zuzott fokhagymat. epp, hogy csak addig piritjuk, amig kis szint kap, ugyelve, hogy meg ne egjen, mert megkeseredik. ezutan ratesszuk a szilard anyagot (hus, zoldseg, garnela,... eppen mirol szol a recept) es piritjuk meg x percig, ahol x az az 5-10 perc kategoria. ezutan jon a kulonbozo folyadekok hozzaadasa (alaple, pasata, stb...). nos, az a szerencsetlen fokhagyma eddigre szarra egett. en mindig forditva csinalom. eloszor pirul a szilard, amikor mar hozza lehetne adni a folyadekokat, akkor dobom ra a fokhagymat, addig piritom, amig kellemes fokhagym illat nem kezd terjedni a konyhaban, es ezuta johet bele minden mas. a zoldborso finom izet pedig kionti a tesztalevel egyetemben. maaaagit!

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.16 0 1 100397

Végül is, a kockázott paprika is karika, csak negyed, és nagyobb a hengerpalást... :)

Előzmény: nagypapi51 (100396)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.16 0 1 100396

Nem is trükk, csak szokás: Lecsó főzésnél a paprika csumákat nem dobom ki, 

lefagyasztom, zöldborsóleveshez nálam kötelező hozzávaló.

A lecsóhoz még annyit, hogy a paprikát nem karikázom, hanem hosszában negyedelve

nagyobb kockákra vágva főzöm.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.14 0 0 100395

A hagymás resztelt máj más történet, az egészben sütött, panírozottal van baj.

Előzmény: öreg_néne_b (100393)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.14 0 0 100394

Lehártyázom, megszurkálom, ezzel együtt pukkan

Előzmény: öreg_néne_b (100392)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.14 0 0 100393

Hagymás májhoz a pulykamájat szeletkékre vágom, akkor nem robban.

Előzmény: öreg_néne_b (100392)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.14 0 0 100392

Mert a nagyobb állatok máját szeletben sütöd. 
A baromfi máját körbeveszi a hártya, ami alatt felgyűlik a gőz, majd kipukkan.

Előzmény: nagypapi51 (100391)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.14 0 0 100391

Az érdekes az, hogy 4lábú (borjú, disznó) májjal semmi gondom, simán megsütöm egyszeres panírban, kizárólag a csirke/kacsamáj az, ami durrog süléskor, hiába a dupla panír, és hogy

sütés közben megszurkálom.

Előzmény: öreg_néne_b (100390)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.12 0 0 100390

Igen, természetesen mindig ráhajtom a tetejét. De az úgy van kitalálva, hogy nem ázik el benne a panír. 

Előzmény: nagypapi51 (100389)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.12 0 0 100389

A fritőz lefedve?

Nálam ugye a tárcsa felejtős... :)

Előzmény: öreg_néne_b (100388)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.08.12 0 0 100388

Fritőzben sütöm, vagy tárcsán.

Előzmény: nagypapi51 (100387)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.12 0 0 100387

Mondjon vki egy trükköt, amitől nem durrog a rántott csirke/pecsenye kacsamáj sütés közben, és

nem teríti be zsírral a tűzhely környékét!

Imádjuk, duplán panírozom (liszt-tojás-liszt-tojás prézli), forró zsiradékban sütöm, megszurkálom, 

ezzel együtt megbízhatatlan a cucc. A fröccsenésgátló szita feltét felejtős, azon is átjönne.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.08.11 0 0 100386

Leírtam itt a 'Határmenti krokett' receptjét, a 'bő olajhoz' csak annyit, hogy abban 

magától megfordulnak a gömböcök, nem kell piszkálni.

(az itteni profiknak talán evidens volt, de hátha tejfogúak is olvasták)

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.07.24 0 0 100385

Baja mellett, közepes méretű község

Előzmény: beetee (100382)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.07.24 0 0 100384

Az Eleven gustoban elfogadják, ha viszel edényt, nem akarják rád tukmálni a saját müa. dobozukat.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.07.24 0 0 100383

Az jó, én csak az eldobósat láttam eddig.

Előzmény: Bubo.Bubo. (100381)
beetee Creative Commons License 2025.07.24 0 0 100382

Gondolom az Nem Pest, és nem piaci cég, hanem valami ökormányzatos konyha és szoc.munkásos kiszállítás.

Mert a "nagy" rendelős cégek nem fogják ezt a sajátételhordós módit bevállalni.

Előzmény: Bubo.Bubo. (100381)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2025.07.24 0 0 100381

anyósóméknál a "klasszikus" ételhordó műanyag változatát használják, egy pár van belőle, amikor hozzák az ebédet, mindig elviszik az előző napi edényt (persze azt akkor el kell mosogatni)

Előzmény: öreg_néne_b (100380)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!