Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100258

Az egyik legminőségibb, ami kapható. A nutria meg a csirkecsontpép csak némelyek beteges fantáziájában van, nem ebben.
Szénhidrát (100g-ban) 1g, ebből cukor 0,5g. Gyakorlatilag semmi.

Előzmény: dulci_nea (100257)
dulci_nea Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100257

Ezt még szeretem is. Pedig nem ismertem a részleteket. Mondjuk a többi rész nem látszik. Tuti hogy van benne zselésítő meg keményítő anyag. De az még elmehet. Cukorbetegként is figyelembe kell vennem az összetevőket. 

 

Sok felvágottban van adalék cukor. Májkrémekben biztos, de még sonkapácban, kolbászokban is. 

Előzmény: öreg_néne_b (100256)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100256

Miután kiéltétek mocskos fantáziátokat, nézzük a tényeket:

Előzmény: dulci_nea (100253)
Fleur de sel Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100255

Jó kérdés! :-D

 

Első találat a google-n, figyelem, 18+ kategória. :))

 

https://kedvencizek.hu/termek/baromfi-rudacska-mubelben-cca-1000g/

 

Összetevők

Csontokról mechanikusan lefejtett baromfihús (55%), ivóvíz, bőrkepép [sertésbőrke, ivóvíz, étkezési só, savanyúságot szabályozó anyagok (E296;E330), emulgeálószer (E451,E452), tartósítószer (E250)], kukorica keményítő, extrudált rizsliszt, étkezési só, sűrítőanyagok (E412, E407a,E410), stabilizátor (E450), állati fehérje (sertés), ízfokozó (E621), fűszerek, antioxidáns (E301), dextróz, aromák (füstaromát nem tartalmaz), zselésító anyag (E508), színezék (E120), tartósítószer (E250).

Előzmény: dulci_nea (100253)
Fleur de sel Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100254

Akkor vagy nagyon régen vettem, vagy csak nem figyeltem. Igazából volt egy kis zöldséges stich az ízében, de emlékeim szerint viszonylag elfogadható ár-érték arány volt. Na megnézem legközelebb, hogy az aldi-s hasonló termék neve is változott-e.

 

Tavaly év végén ott még bécsi virslinek hívták:

https://www.ajanlatok.hu/aruhazak/aldi/akciok/becsi-virsli-vagy-koktel-becsi-virsli-2-x-200-g-ajanlat-31137314/

Előzmény: öreg_néne_b (100252)
dulci_nea Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100253

Nutriától csirkecsontig bármi lehet benne. Mióta a gépekkel a csontot is pépesre darálják. Bocs, de a tiszta bél is ehető. Apám hentes volt, és nem engedte, hogy u.n. vörös felvágottakat vegyünk. 

Elnyerte az érdeklődésem, hogy 51% hús, ez a szabvány. Érdeklődnék... és a többi rész?

Előzmény: Fleur de sel (100251)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100252

Régóta ez a neve. 86% a hústartalma.

Előzmény: Fleur de sel (100251)
Fleur de sel Creative Commons License 2024.08.14 0 0 100251

Nem annyira konyha-trükk, inkább kereskedelmi trükk?

 

Meglepetten vettem észre, hogy a "prémium" kategóriás virsli a Lidl-ben már nem virsli, hanem sertésrudacska.

 

https://www.lidl.hu/p/becsi-sertesrudacska-juhbelben/p10042768

 

 

Kicsit nyomoztam a neten, hát kiderült, hogy már tavaly sem volt virsli, csak "Bécsi" juhbélben:

 

 

Ez kb. 2020-as kép, amikor még virsli volt, ugyanez a termék:

 

Vajon változott a szabvány? mert továbbra is hirdetik, hogy 86%-os hústartalom. Vagy ITT lehet elhantolva az eb??? Azaz: ebben a hangzatos 86%-ban sokkal nagyobb rész a mechanikusan lefejtett mócsing?

 

 

A VIRSLI A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYVBEN

 

Legfeljebb 26 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet (prádot) tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstöletlen, füstölt vagy füst ízesítésű homogén metszéslapú termék. A jelölés szempontjából a hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 51%. A csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége ezen felül a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10%.

 

 

 

 

beetee Creative Commons License 2024.08.07 0 1 100250

Én mondjuk nem értem miért kell kiválogatni a rostokat egy gyümölcsből, és vagy kidobni, vagy külön, más formában elkészíteni.. :)

 

Bár gyártok szörpöket, ivólevet, meg paradicsomlevet is passzírozóval, szóval mindegy.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.08.07 0 0 100249

komposzt?

Előzmény: homerx (100248)
homerx Creative Commons License 2024.08.06 0 0 100248

na, kezdodik a gyumolcs, zoldseg sezlony. elo is veszem a centrifugat. a kerdesem, hogy a rengeteg szarazanyaggal ki mit szokott kezdeni? gondolom nem a szemetben vegzi.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.27 0 0 100244

...Egy maradék fehérje belecsurgatásától (próbáld ki nyugodtan) még nem érdemli meg, hogy tojáslevesnek nevezzük...

Kétségtelenül így van. (A fehérjéket fagyasztva gyűjtöm, nincs minőségromlás a frisshez képest.)

Előzmény: H_G (100243)
H_G Creative Commons License 2024.07.27 0 0 100243

Egy maradék fehérje belecsurgatásától (próbáld ki nyugodtan) még nem érdemli meg, hogy tojáslevenek nevezzük. Egy maradék sárgáját meg nem is kell a fazékba tenni, egyszerűen a tányérodba és ráöntöd a forró levest. Esetleg egészben hagyod a pirítóst, arra a sárgája, kis reszelt sajt és a leves, az akkor zuppa Pavese magyarosan.

 

Előzmény: nagypapi51 (100242)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.27 0 0 100242

A köménymagleves, az köménymagleves.

Ha már felvert tojást is csurgatsz bele, (+ csipet ecet) az már nem köménymagleves.

(csak fehérjével/sárgájával nem kísérleteznék)

Ha marad egész felvert tojásom, pl, sajtos rúd, v. pogácsa kenése után, az megy a következő rántottába.

Előzmény: H_G (100236)
Csalitszeráf Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100238

De a tojáslevest szeretem, jó ötlet. Köszönöm mindenkinek a tippeket! 😘

Előzmény: H_G (100236)
Csalitszeráf Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100237

Állott kenyerem nincs. :) A férjem cukorbeteg, szinte sose eszünk kenyeret. A gyereknek van toast-kenyere, ha nagyon megkívánja, abból csinál pirítóst magának.

Előzmény: H_G (100236)
H_G Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100236

A köménymagleves, amit alapból az állott kenyér eltüntetésére találtak föl, kiváló a tojásmaradék ellen is, akármid maradt - fehéreje, sárgája, egész tojás, mind mehet bele.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100234

https://telex.hu/techtud/2024/07/26/izfokozo-kanal-demencia-tasty-spoon

Hogy ha egyszer megöregszem, nekem is lesz velorexem... :)

nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100233

Normál hűtőben, de simán a konyhaasztalon is koiolvaszthatod, ez nem hús, amit langsam kell..

(egyébként a hideg friss fehérje is gyorsabban felverődik, mint a szoba hőmérsékletű)

Előzmény: Csalitszeráf (100231)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100232

Én meg szoktam inni :) - vagy ha épp fő húsleves szerű étel, beleöntöm

(refluxra külön jó a krumpli főzővize)

Előzmény: öreg_néne_b (100220)
Csalitszeráf Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100231

Ez nagyon jó ötlet, köszönöm szépen! Hogy olvasztod ki? A sima hűtőben?

Előzmény: nagypapi51 (100230)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100230

...Örülök, ha a kimaradt tojásfehérjéket fel tudom gyorsan használni másra...

Nem kell gyorsan felhasználnod, nyugodtan fagyaszd le, ugyanolyan jó hab verhető belőle, mint a friss fehérjéből.

Én egy dobozban gyűjtöm a mélyhűtőben, ha kerül még, hozzáteszem, ha még kerül, azt is.

Ha összejön 6 fehérje, sütünk egy püspökkenyérféle cuccot.

Előzmény: Csalitszeráf (100228)
Csalitszeráf Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100229

Ha lefolyótisztításra alkalmas, akkor technikailag pont ezt teszem. :) De szerintem az valami tévedésen alapulhat.

 

Mindenkinek köszönöm a választ, végül én is maradok inkább a már ismert rozsdamentesnél, és nem fogok benne vízkőteleníteni semmit.

Előzmény: Tibbe (100221)
Csalitszeráf Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100228

Őszinte leszek: mert nincs rá szükségem. :) Látom, hogy nagyon sok mindenre felhasználható, de nekem nincs sok helyem, ezeket tárolni. De meg mire kellenének, attól tartok meg is romlana. Örülök, ha a kimaradt tojásfehérjéket fel tudom gyorsan használni másra, mint egy rántottába. A hétvégén pl. a pavlovát sütöttem az aranygaluskából kimaradt tojásfehérjékből.

Előzmény: Saker sahin (100219)
Boarhunter Creative Commons License 2024.07.26 0 2 100227

És az orrodat is tisztíccsa...

Előzmény: Tibbe (100221)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100226

...A spenót magától nem savanykás, a sóska nagyonis, így szerintem teljesen logikus, hogy az elsőhöz való a tejföl...

No de miért kéne a spenótnak savanykásnak lennie? - csak kérdem.

Spenótba zsemle, só, (fokhagyma), tej.

Anyám régen még egy vékony fokhagymás rántást is tett bele, néha én is így készítem.

Előzmény: H_G (100216)
dulci_nea Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100225

Én is pont így. Tésztavíz vagy egyéb forró folyadéknál.

Előzmény: nagypapi51 (100224)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.07.26 0 2 100224

Ha épp tudom, hogy 1-2 napon belül zöldség v. ragulevest fogok főzni, akkor elteszek egy üveggel, egyébként kiöntöm az acél mosogatóba úgy, hogy előtte megnyitom a hideg vizet,

hogy a tűzforró lé véletlenül se károsítsa a szifont - lehet, ez felesleges óvatosság, de nálam rutin.

Előzmény: Saker sahin (100219)
Saker sahin Creative Commons License 2024.07.26 0 1 100223

Szívemből "szóltál". 

Mindig föl is használtam, de eddig csak főzéshez, habár a többi "hasznosítási formát ezután sincs szándékomban alkalmazni.

Előzmény: Tibbe (100221)
Saker sahin Creative Commons License 2024.07.26 0 0 100222

Az sem lenne ördögtől való.

 

Előzmény: öreg_néne_b (100220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!