Az egyik legminőségibb, ami kapható. A nutria meg a csirkecsontpép csak némelyek beteges fantáziájában van, nem ebben. Szénhidrát (100g-ban) 1g, ebből cukor 0,5g. Gyakorlatilag semmi.
Ezt még szeretem is. Pedig nem ismertem a részleteket. Mondjuk a többi rész nem látszik. Tuti hogy van benne zselésítő meg keményítő anyag. De az még elmehet. Cukorbetegként is figyelembe kell vennem az összetevőket.
Sok felvágottban van adalék cukor. Májkrémekben biztos, de még sonkapácban, kolbászokban is.
Akkor vagy nagyon régen vettem, vagy csak nem figyeltem. Igazából volt egy kis zöldséges stich az ízében, de emlékeim szerint viszonylag elfogadható ár-érték arány volt. Na megnézem legközelebb, hogy az aldi-s hasonló termék neve is változott-e.
Nutriától csirkecsontig bármi lehet benne. Mióta a gépekkel a csontot is pépesre darálják. Bocs, de a tiszta bél is ehető. Apám hentes volt, és nem engedte, hogy u.n. vörös felvágottakat vegyünk.
Elnyerte az érdeklődésem, hogy 51% hús, ez a szabvány. Érdeklődnék... és a többi rész?
Kicsit nyomoztam a neten, hát kiderült, hogy már tavaly sem volt virsli, csak "Bécsi" juhbélben:
Ez kb. 2020-as kép, amikor még virsli volt, ugyanez a termék:
Vajon változott a szabvány? mert továbbra is hirdetik, hogy 86%-os hústartalom. Vagy ITT lehet elhantolva az eb??? Azaz: ebben a hangzatos 86%-ban sokkal nagyobb rész a mechanikusan lefejtett mócsing?
A VIRSLI A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYVBEN
Legfeljebb 26 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet (prádot) tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstöletlen, füstölt vagy füst ízesítésű homogén metszéslapú termék. A jelölés szempontjából a hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 51%. A csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége ezen felül a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10%.
na, kezdodik a gyumolcs, zoldseg sezlony. elo is veszem a centrifugat. a kerdesem, hogy a rengeteg szarazanyaggal ki mit szokott kezdeni? gondolom nem a szemetben vegzi.
Egy maradék fehérje belecsurgatásától (próbáld ki nyugodtan) még nem érdemli meg, hogy tojáslevenek nevezzük. Egy maradék sárgáját meg nem is kell a fazékba tenni, egyszerűen a tányérodba és ráöntöd a forró levest. Esetleg egészben hagyod a pirítóst, arra a sárgája, kis reszelt sajt és a leves, az akkor zuppa Pavese magyarosan.
Állott kenyerem nincs. :) A férjem cukorbeteg, szinte sose eszünk kenyeret. A gyereknek van toast-kenyere, ha nagyon megkívánja, abból csinál pirítóst magának.
A köménymagleves, amit alapból az állott kenyér eltüntetésére találtak föl, kiváló a tojásmaradék ellen is, akármid maradt - fehéreje, sárgája, egész tojás, mind mehet bele.
Őszinte leszek: mert nincs rá szükségem. :) Látom, hogy nagyon sok mindenre felhasználható, de nekem nincs sok helyem, ezeket tárolni. De meg mire kellenének, attól tartok meg is romlana. Örülök, ha a kimaradt tojásfehérjéket fel tudom gyorsan használni másra, mint egy rántottába. A hétvégén pl. a pavlovát sütöttem az aranygaluskából kimaradt tojásfehérjékből.
Ha épp tudom, hogy 1-2 napon belül zöldség v. ragulevest fogok főzni, akkor elteszek egy üveggel, egyébként kiöntöm az acél mosogatóba úgy, hogy előtte megnyitom a hideg vizet,
hogy a tűzforró lé véletlenül se károsítsa a szifont - lehet, ez felesleges óvatosság, de nálam rutin.