Keresés

Részletes keresés

nemespet Creative Commons License 2021.04.03 0 0 32

Sziasztok!
Keresek megvételre Yamaha CS1x szintetizátort a gyereknek.

Ha vkinél lenne elfekvőben, akkor a nemespet@msn.com címre karcoljon lcci egy levelet.

Köszönöm, üdv:

 

Peti

zsoltikj Creative Commons License 2021.02.23 0 0 31

Szia!

Törölt Nick-kel nem sokra mennék...de anno megszerezted a kibővitett angol, esetleg magyar user manualt? Azóta is keresem...

Előzmény: Human Positive (20)
Human Positive Creative Commons License 2004.11.29 0 0 30
Kipróbáltam a CS1X-emet egy PSR400-hoz adott YAMAHA pedállal is. Az eredmény megint az, hogy fordítva reagál a szinti Hold1 állásnál. Mit lehet tenni? Most csak ezért nem akarok venni egy olyan pedált, amin van olyan kapcsoló, amivel átlehet kapcsolni a bekötést. Biztos nem két fillér.
adsr Creative Commons License 2004.11.23 0 0 29
Fellépéseket akartunk, de olyan kevés az időnk zenélni, hogy inkább számokat kezdtünk el írni. Amúgy is most tértem át a pc-s audio rögzítésre (vettem egy új gépet meg egy emu kártyát) és még nem ismerem a cubase-t. (Amúgy egész életemben "vas"-altam és ez az egérvezérléses módszer olyan, mint nyomoréknak a verolex. Mindenesetre jól használható, ha már belejön az ember.)
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.22 0 0 28

Nagyon helyes! Jó irányba mozdultál el zeneileg :-)

Nem azt mondom hogy a "tesztid" rossz volt,de ezekkel a tuti hangszerekkel amik neked vannak, kizárólag elektrót szabad csinálni.Mondjuk az nem volt piskóta mikor a geronimóban tartani kellett szemből a lábdobot hogy ne sétáljon ki az ajtón.

Fellépés?Stúdió?valami anyag?

adsr Creative Commons License 2004.11.22 0 0 27
Én voltam. Hát a Geronimo nem az én világom. Mikor odaértünk és megláttam, javasoltam, hogy most azonnal forduljunk vissza:) Azt a leszakadt helyet. Rettenet. A TESTED már nem üzemel, 2év alatt sem tudtunk összerázódni zeneileg. Bár a szigeten szerintem baromi jók voltunk. Csaba és Balázs átmentek Kultuszba / bratyóm (Gábor) efZámbó, Brezo Quartett meg stb. / Lacit nem tudom mit csinál / én meg új projekten dolgozom GT úrral. Ez teljesen machine controll (triton, xtk, microKORG, quasimidi309, mc505, sp808ex + cubase sx).
Előzmény: Törölt nick (25)
MidiTom Creative Commons License 2004.11.20 0 0 26
Nagyon már nem emlékszem a CS1X-re, de szerintem csak hold1 állás van a menüben.
Azt sem igazán tudom, hogy képes -e a másikfajta pedálbekötést lekezelni a hangszer.Meg kellene próbálni egy Yamaha pedállal.
Előzmény: Human Positive (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.19 0 0 25

adsr!

 

Akkor most már teljesen egyetértünk!Én szeretem használni,többekközt a realtime potik miatt is.

adsr! Te nem nyomtad véletlenül egy TESTED nevű rockformációban?(Waldorffal,és tritonnal??)Tavaly voltam egy-két koncerten  a geronimóban,meg még pár helyen.Bocs ha hülyeséget írok,de nekem gyanús hogy te voltál a  billentyűs.

A szólógityós egy Kató Csaba nevű úriember volt,aki osztálytársam volt a gdf-en amíg föl nam adta.(Most asszem cultot nyomnak).Üss le ha faszságokat mondok!

Az eszmecsere felőlem mehet,next to the musical instruments.

Bocs,hogy szétoffoltam a topickot.

Üdv!

adsr Creative Commons License 2004.11.19 0 0 24
Nem értem, miért érzed fikázásnak. Se rosszindulat, se hozzánemértés nincs a szavaim mögött. Amit leírtam egyszerű tény, amúgy meg, mint írtad te sem önmagában használod, így ebben is egyetértünk. XI.ker-ben mozogsz? Én szintén. Eszmecsere élőben, hangszerek mellett valamikor? (saját setup: mc303 topik (kép)) üdv
Előzmény: Törölt nick (18)
Human Positive Creative Commons License 2004.11.19 0 0 23
A pedálon nincs ilyen kapcsoló. A Hold1 beállításnál ezek szerint jól kellene mûködnie? Van Hold2 beállítás, ami fordítottan mûködik?
Előzmény: MidiTom (22)
MidiTom Creative Commons License 2004.11.18 0 0 22
Human Positive,
kétféle bekötés van. Az egyik a pedál nyomásakor zár, a másik nyit egy kontaktust.
Vannak olyan pedálok, amiken egy kis kapcsolóval ezt át lehet váltani. Meg vannak olyan hangszerek, amelyeken menüből lehet a "pedál polaritást" átkapcsolni.
Előzmény: Human Positive (19)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.18 0 0 21

Van magyar és egy kibővített angol is,ami sokkal normálisabb mint a blue book.

Dobj egy mailt ha kell. XI.-ker.-ben "mozgok".

Előzmény: Human Positive (20)
Human Positive Creative Commons License 2004.11.18 0 0 20
Apropó, nincs valakinek CS1X-hez magyar nyelvû kézikönyve?
Human Positive Creative Commons License 2004.11.18 0 0 19
MidiTom: Köszi a választ. Az Assign Ctrl No menüben az FS-hez Hold1 van rendelve, de fordítva mûködik a pedál. Mit jelent az, hogy a bekötése rossz? Egy NordRack 2X-re vagy egy M-Audio keystation Pro 88-ra kötve tökéletesen mûködik, csak a CS1X-nél van ez a fordított gubanc.
Ötlet?
Előzmény: MidiTom (16)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 18

 

Kedves adsr nem tudom hogy miért firgázod a cs1x-et,szerintem abszolút használható kis machine.Nem tudom te mit hallassz,de összevetve a hangját hasonló kategóriás roland pcm gépekkel,simán veri azokat.(A performance-okra gondolok,az xg-hangszínek olyanok amilyenek,ált.úgysem ezeket az sablon mintákat használja az ember.) Azonkívűl a 930 db material voices közűl is akad jó pár használható sound.(Ezekből állnak a performancok.)Igaz hogy a blue book nem említi,de téves az a nézet is,hogy egy időben csak egy performance használható.

Az ötös channeltól fölfelé ugyancsak használhatók a teljes performanc-ek,az viszont igaz hogy ilyenkor annyi midi csatornát foglal le egy perf.ahány layerből áll.És van még egy megoldás:Ledigized a följátszott performancot,és kezdheted előlről a mókát.Nálam abszolút megfér a csix egy modular,emax2,vz-1,k-4,sq 1,waldorf mellett.Dinamikusan szól és a dobsoundok is korrektek.

 Ja,és má' bagóé hozzá lehet jutni.

Egy csix hívő.

OsCaR Creative Commons License 2004.11.16 0 0 17
Akkor sem jó, ha már be van dugva a pedál amikor bekapcsolod?
Előzmény: Human Positive (15)
MidiTom Creative Commons License 2004.11.16 0 0 16
Bocs, hogy belekotyogok:
Human Positive, van az az "Assign ctrl no" funkció.
Ha abban a "FS" (footswitch)-hez a "Hold" funkció van rendelve, akkor a pedálod nem jól van bekötve.
Ha pedig valami más van ráállítva, akkor vissza kell állítani "hold"-ra.
Előzmény: Human Positive (15)
Human Positive Creative Commons License 2004.11.16 0 0 15
majky: Még egy kérdés! Ha bedugom a Sustain pedált a Switch Pedal csatlakozóba, akkor fordítottan mûködik, mint ahogy szeretném. A pedált felengedve nyújtja el a hangokat, lenyomva szólalnak meg röviden. Hogy lehet beállítani, hogy megfordítva mûködjön?
Human Positive Creative Commons License 2004.11.16 0 0 14
Köszönöm szépen a segítséget, a gyári reset (7-8-9 gomb + on) megoldotta a problémát! :-)
majky Creative Commons License 2004.11.16 0 0 13

Hello!

 

A gyári beállításokat nagyon egyszerű visszahozni. Kapcsold ki a masinát, majd utánna úgy kapcsold be, hogy közben nyomva tartod a kijelző melleti 7-8-9 gombokat, ha jól emlékszem.

 

Természetesen ez művelet azzal jár, hogy az addig elmentett beállítások, így a cimborád által elnyomkodottak is elvesznek, remélem tényleg csak elnyomkodásról van szó.

 

Azt is írtad, hogy a "MULTI" hangjai sem szólnak rendesen. Én sem vagyok valami nagy mestere az eszköznek, de szerintem a multi rész hangjait érintő változtatásokat nem lehet elmenteni. Ebből arra gyanakszom, hogy az elkövető talán a billentyű leütésérzékenységét állította el. Ha pl egy olyan hangot próbálsz "óvatosan" lenyomni, ami hosszabb felfutással indul, akkor az szinte biztos, hogy nagyon halkan fog szólni. Próbáltad határozottan is nyomkodni?

 

Érdemes átolvasgatni a használati útmutatót (Blue Book), több helyen is fellelhető, pl itt:

http://www.yamahasynth.com/products/cs1x/

 

Bocs, ha túl szájbarágós voltam...

 

Előzmény: Human Positive (9)
adsr Creative Commons License 2004.11.16 0 0 12

Olvastam az absolute-on a problémád. Ha a gyári preset nem segít és a füles kimeneten is szar, akkor vagy kettétöröd az eladón vagy MidiTom (www.syncopa.hu)

Előzmény: Human Positive (11)
Human Positive Creative Commons License 2004.11.15 0 0 11
Most válaszoltál egy 2001-es kérdésre :).
Az én bajomra nincs tipped?
adsr Creative Commons License 2004.11.15 0 0 10
A cs2x performance része kimondottan jó, de a maradék abszolút gyenge. Ha valaki több sávon akarja meghajtani pl. pc-vel, készüljön fel, hogy lesz egy jól hangzó track, a többi gagyisztika. Második gépnek jó otthonra, de önmagában felejtős. Amennyiben billentyűsként viszi valaki színpadra egy normál együttessel, akkor okés, hiszen élőben játszhat a jól hangzó performance mód hangszíneivel. Ezt figyelembe véve a cs1x, ami jóval ez alatt van....hát, akkor inkább valami egyszerűbb roland (bár komolyat még nem sikerült gyártaniuk) pl. juno-d. Kezdőnek tökéletes!
Human Positive Creative Commons License 2004.11.15 0 0 9
CS1X tulajok segítségét kérem!

Vettem egy CS1X-et "cipelhetô" szintinek. Az extulajnál még minden rendesen szólt (Performance-okat és Multi-kat is kipróbáltam). Aztán haverom prógálgatta a performance-okat, és egyszer elnémult, ahogy nyomogatott valamit. Állítgattam rajta és megint lett hangja. De másnap ahogy belemélyedtem érdekes dolgokat produkál:

-A Performance hangok nagyrésze rendben van, de pár tucatnak nincs hangja. Ezek a némák nem sorban következnek, hanem össze-vissza. Van x jó, aztán egy néma. A dobkészletek viszont egyáltalán nem szólnak vagy csak alig hallhatóan (fülhallgatóval hallok valami nagyon halk, távoli hangot ha nyomom a billentyût, de hangfalon nem hallatszik).

-A Multi hangoknál az arány fordított, ott a legtöbb tök néma, 4-5 elszórva pedig szól (ebbôl néhány elég halkan).

Valamit elállítgattam, vagy megsérült a memória?

Fel lehet valahogy tölteni a gyári hangokat a memóriájába, mondjuk a To Host kábellel?
Puli Barát Creative Commons License 2001.09.19 0 0 8
Na és a CS2X megy a CS6X???
Hát az A1N ha jól írom...
Előzmény: VV (7)
VV Creative Commons License 2000.01.17 0 0 7
üdv Mindenki!
nagyon örülök, hogy erre a fórumra találtam, mert épp szintivásárláson töröm a fejem.
az egyik választásom a cs1x-re esett. bár sajnos teljes tesztet nem olvastam róla, de néhány infom azért van róla a future musicból is többek közt.
szóval a kérdésem: körülbelül mennyi most az ára? és mit tud konkrétan?
nem tudtok valami helyet, ahol az infokat megtalálhatnám róla?
persze hamarosan ellátogatok egy yamaha szalonba, de azért nemennyek már felkészületlenül. meg lehet, hogy ha mindent megtudok róla, akkor mégsem...
előre is köszi!

VV

Zsoltika Creative Commons License 1999.06.22 0 0 6
Nem igazán ilyen topicra gondoltam, de ha már így alakult...:-)
LAcko Creative Commons License 1999.06.16 0 0 5
Nekem is kéne ocsópézé cs1x ha vóna......
MidiTom Creative Commons License 1999.06.15 0 0 4
Dear Thelast,
what's the problem? Are u from the States ?
Szóval mit nem értesz? Nálatok tele van a kamra olcsó, nem becsempészett, jóállapotú CS1x-szel? Itt vidéken nincs olyan sok...
Előzmény: thelast (3)
thelast Creative Commons License 1999.06.15 0 0 3
Kedves Tom!
Ezt már végképp nem értem...
Üdv: thelast
Előzmény: MidiTom (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!