Keresés

Részletes keresés

Dark Future Creative Commons License 2001.10.15 0 0 8
Szolgáltató: Pannon GSM
Roaming-partner: Mobifon (Románia)
Beszélgetések száma: 6
Össz.időtartam: 1:13 (73 sec !!!)
Számlázott bruttó összeg: 3691 Ft
Azaz 3033 Ft/perc.

No comment.

Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.09.03 0 0 7
köszönöm, köszönöm...
Előzmény: Solt (6)
Solt Creative Commons License 2001.09.01 0 0 6
Nem fogod kitalálni: http://www.westel900.hu/roaming
Előzmény: A0 (5)
A0 Creative Commons License 2001.08.31 0 0 5
Hát senki, sehol...????

:-(((((((((((((((((((((((((

HELP!!!
Előzmény: A. N. (4)
A. N. Creative Commons License 2001.08.30 0 0 4
Szóval, senki nem tud semmit? Ezen az információtengeren? Bakterok?
Előzmény: Abszolút Nulla (3)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.08.27 0 0 3
szal?
Előzmény: Abszolút Nulla (2)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.08.26 0 0 2
Na és mégis, hol lehetne utánanézni mondjuk a westel partnereinek, hogy kik azok, hol a honlapjuk stb.?
M.a.f.f.i.a. Creative Commons License 1999.05.11 0 0 1
Hi.

Nos, van szerencsém közelebbről ismerni a problémát. Az itthoni szolgáltatók nem tudhatják mindíg naprakészen a több, mint 100 parnerük pillanatnyi díjszabását (hisz ez akár napról napra változhat, a devizaárfolyamok változásáról nem is beszélve), mint ahogy (hogy az autós példára visszatérjünk) az itthoni dealer sem tudja,hogy a kambodzsai 87-es út mellett álló hasonló autókkal kereskedő kollégája mennyiért adja az adott autót. Kb 3 havonta, félévente megkérdezheti tőle, de persze a parner nem küld automatikusan tájékoztatót, ha változnak az árai (miért is tenné? :-)), infot kérni meg nem lehet minden nap. Ha neked ez nagyon fontos, személyes ügyfélszolgálatokon lehet erről kapni szép papírosokat, azokon rajta van a dátum, hogy mikori információkat tartalmaz, de a telefonos ügyfélszolgálatok akár picit frissebb infokat is adhatnak. Aki külföldön használja a telefonját, annak illik tisztában lenni vele, hogy ez _igen_komoly_ összegeket emészt fel a GSM rendszereknél is, nemcsak az Iridiumnál... A bejövő hívásokat meg nem lehet aszerint megkülönböztetni, hogy elengedte-e a hívó fél a számát (hisz ezt a rendszer nemigen regisztrálja, hogy adott 1 hívásnál épp engedte-e a számát, vagy sem), ha meg titkos, vagy nem küldött számok szerepelnének ezen a számlán, az igen komoly pereket jelentene a szolgáltatók nyakába. Bejövő hívásokról csak a rendőrségnek jár info (ha az a készüléken egyébként nem jelent meg), nekik is csak hivatalos megkeresésre. Hát ennyi.

Hali:

M.a.f.f.i.a.

Ruppy Creative Commons License 1999.05.11 0 0 0
Szia Jpeter

Véletlen tudnál egy pár Servicecenter sztámot ahol ingyé lehet SMS ezni.

Köszi

Ruppy

JPeter Creative Commons License 1999.05.11 0 0 topiknyitó
Nem tudom mostanában ki keveredett GSM roaming után számlapánikba, mert a közzétett tájékoztató díjak illetve a számlában megjeleno nem tájékoztató, hanem FIZETENDO díjak között furcsa eltéréseket tapasztalt. Én személy szerint kb. 100.000Ft-ot buktam az 1. negyedévben, mert szolgáltatóm elfelejtette közölni, hogy az olcsó külföldi szolgáltató a Magyarországra irányuló hívásokra még a helyi mobildíjat is ráterheli. A hívásforgalmi tájékoztatószámok persze külföldrol nem hívhatók.

Az elofizetoi szerzodések szerint a díjszabás (és nem díjtájékoztató!) a szerzodés elválaszthatatlan részét képezi, ennek ellenére még senkitol sem hallottam, hogy a kezébe nyomtak volna roaming díjakat. A szolgáltató azzal mentegetozik, hogy postai úton a kb.200 oldalas roaming díjtájékoztatót nem lenne értelme kiküldeni. Sot, az egyik GSM társaság üzletszabályzatában a következo mondat is szerepel: "A Szolgáltató az Elofizetok nemzetközi (Roaming) Díjszabásról való tájékoztatásáért nem felelos."

Sokan mondhatják, hogy pl. a külföldi autók vásárlásánál is csak tájékoztató árak vannak, de ebben az esetben az adásvételi szerzodésben már egy tényeleges ár szerepel, melyet a vevo az aláírás elott már lát. A roaming esetén meg a használat utám 1 hónappal jön ki a számla.

Még egy apró megjegyzés: a roaming során a hívástovábbítási díjat számlázzák a bejövo hívásokra, de részletes számlában hívófél azonosítás esetén sem jelenik meg a hívó száma számlán. (Természetesen ez csak azonosított hívásokra vonatkozik, de ez már csak hab a tortán.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!