Keresés

Részletes keresés

Chinaskii Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161172

Megtartja az értékét abban az esetben is?

Jelenleg egy 260 ezer forintos ajánlatom van rá, ha az eladás mellett döntök.

Ha nem is hordom, nem is szervizelem, hanem csak "elraktározom", nem fog ennél is lejjebb csökkenni az értéke? Előre is köszi, ha válaszolsz.

Előzmény: Törölt nick (161171)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161171

van még egy "e" lehetőség is: megtartani ÉS nem szervizelni ÉS nem hordani. akkor baja sem lesz, és ha mondjuk évente 2x felveszed valami alkalomra, az nem jelentős mértékű kopás még ha nem is keni már az olaj.

az hogy folyamatosan hordani kenetlenül, az tényleg nem tanácsos, mert abban tönkremegy idővel.

Előzmény: Chinaskii (161170)
Chinaskii Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161170

Köszönöm a véleményét, ez akkor egyenlő egy c) szavazattal.

Megtisztelne a többi topiktárs, ha ők is véleményt nyilvánítanának.

Előzmény: Törölt nick (161167)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161169

OFF

 

Jól lemaradtam... Igen, 1000 dollár. Van vmi fekete IP-s szerű, meg ugye az "aranyosak". Mondjuk az nem írtam le, hogy van náluk ennél barátibb áron is.

ZigBee...én még emlékszem, amikor anno java alapon képzeltek el hasonló megoldásokat - Németországban láttam is kiállításon hálókártyás hűtőt, meg tűzhelyet :-)

Előzmény: tomcat (161149)
Saughassy Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161168

Az okosórák értelmét keresők eddig még mintha kihagytak volna egy komoly szegmenst: a sportórákét.
Pedig régebbre datálódnak mint az okosórák, és láthatóan új lendületet adott nekik a smart watch szegmens létrejötte.
Értelmük is van, (több-kevesebb) :) és más irányból közelítenek az okos szegmenshez. Nekem szimpatikusabb is ez az irány, mert bár a Tomcat - féle jövő csábító, azért én még kicsit távolinak érzem. Érdemes körülnézni a Garmin, a Polar, vagy a Suunto háza táján, ha valaki sportosabb alkat, némi geek beütéssel.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161167

ha érzelmi okok vannak akkor megtartani, ha nincsenek akkor piac. ez a szervíz ugyanis 5 évente ennyi, ha szűk a költségvetés és nincs óraszerelem fennforgása akkor ez csak sznobság, az meg minek:)

Előzmény: Chinaskii (161166)
Chinaskii Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161166

Tisztelt Urak!

 

Figyelemmel kísérem a topikot több, mint fél éve és látom, hogy itt bátran tanácsot kérhetek, mert komoly szakemberek vannak itt.

Röviden, csak a lényeg: hagyatékból hozzájutottam egy Breitling B35312 (Windrider Shadow Flyback) karórához. (Kaufland bőrszíj!!!)

Mivel sem dobozom, sem certifikátom, semmi papír nem volt róla, ezért bevittem a Sas utcába, ott állítottak ki róla eredet igazolást 10 rugóért. Tehát tuti nem replika, stb.

 

Az óra szinte kifogástalan állapotban van külsőleg, jár is rendesen, de nem megbízható teljesen, egy full szervíz ráférne. (Szerintem soha nem volt még szervizelve.) Ezt én is felmértem, a Sas utcában erre 160 rugót mondtak. Őszintén szólva, jelenleg nincs ennyi pénzem erre, viszont el sem szeretném adni az órát, ha nem muszáj.

 

HANGSÚLYOZOM, az óra külsőleg kifogástalan szerintem. Viszont nem megbízható.

A szavazásra bocsátott kérdés, hogy TI MIT TENNÉTEK?

 

a) kifizetném a 160 rugót a hivatalos szervíznek (Sas u.) és lenne egy jó órám

b) bekockáztatnám, hogy máshova viszem az órám full szervízre, esetleg egy nem hivatalos Breitling óráshoz, de olcsóbb lesz és jól fog működni

c) Mielőbb eladnám a francba' 300-350 rugóért, ha már a szervízre sincs pénzem, akkor nem való nekem ilyen óra. (Van rá azonnali vételi ajánlatom.)

d) Szerviz nélkül hordanám 1-2 évig, végül is jár, mert ez egy ékszer, utána sem fog kevesebbet érni.

 

Azért várom különösen a T. Urak tanácsát, mert én a b) pont felé hajlok, de kihez vigyem akkor?

Vagy milyen más tanácsot tudnának adni az Urak?

altimus Creative Commons License 2016.09.05 0 0 161165

ez a telefonalos szal off topic, ugyhogy csak annyit valaszolnek, hogy en a konkret tapasztalataimat irtam le. nalunk az irodaban a munkahelyemen gyakorlatilag megszunt a telefonalas, a telefon hasznalat. aki kommunikalni akar az email-t kuld, illetve termeszetesen hasznalunk chat alkalmazasokat is, de ahhoz a hozzaferes nyilvan korlatozott. a konferencia beszelgetes (ami egyre inkabb video alapu) termeszetesen kivetel, de az nem telefonalas, inkabb meeting jellegu a dolog, csak epp foldrajzilag es idozonailag vannak elvalasztva a resztvevok. azt is orommel latom, hogy egyre tobb ugyet el tudok intezni telefonalas nelkul, az interneten keresztul. szoval a professzionalis eletben egyre kisebb a telefon jelentosege, ma mar ott tartunk, hogy majdhogynem udvariatlan csak ugy racsorogni valakire, elozetes egyeztetes nelkul. a maganelet az mas, de az ismerosok, a barati kor ott is egyre inkabb atszokik a netre, hiszen a telefonalasok nagyresze ugyis alkalmatlan idoben erkezik. szamkijelzes nelkuli szamot soha nem vettem fel, de ma mar ismeretlen szamrol erkezo hivast se. marad a kozvetlen csalad, de nalunk ott se nagy divat a telefonalas. persze majd az ido eldonti ezt is, a fax is eltunt, pedig azt se gondoltuk volna 20 eve.

Előzmény: Amanita muscaria (161163)
satzowlee Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161164

Nos, én is vásároltam egy okos órát, szerintem a leggagyibbat, ez egy U8-as.

Bluetooth-al tökéletesen megy az Ace4-esemmel, de:

-az isten irgalmazzon attól, hogy netán erről az óráról hívjak valakit!-a telószámok betöltésekor részlegesen vannak a nevek ABC-sorrendben, így kereshetsz egy számot amíg csak le nem barnulsz, pedig a fiam még töltött le vmi kisegítő alkalmazást is-hiába... Hívásra válaszolni okés, semmi baj vele, tisztán hallható, engem is tisztán hallanak. Nah, de minekutána ez egy órás fórum, inkább magáról az "óráról" beszélnék.

Egyáltalán nem zavar, hogy "le kell hívnom" az időt, van itt ebben részemről egy kis nosztalgia is-ugyan ki nem emlékezne az 50-esek közül az első kijelző quartzórákra??

Viszonylag az elsők közt volt szerencsém viselni ilyet és nagyon teCCett, az sem volt hátrány, hogy "lenézték" a kezemről, nem látták hány óra, megkérdezték, nekem pedig meg kellett nyomnom egy gombot-ill 3-havonta cserélni kellett benne a 2db AG13-ast( ennek a 2-elemnek akkoriban akkora ára volt, hogy nyugodtan vehettem volna helyettők egy Pobit!!!!)

Sajna már nincs ilyen órám(csupán egy Piratron óratestem egy totál lehalt belsővel), de ez az U8-as azért mintha hozná az akkori feeling elenyészó töredékét.

Ha pedig így veszem a dolgot, eszembe sem jut azon filózni, hogy mi kéne még bele, így jó ez, ahogy van.

Amanita muscaria Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161163

"sot mi tobb, szerintem maga a telefonalas is ki fog menni a divatbol"

 

Szerintem meg nem, mert az hogy úgy kommunikálok, hogy közben hallom a másik hangját, már csak emocionális okok miatt sem fog kimenni a "divatból".

 

Majd 20 év múlva visszatérünk rá... :)

Előzmény: altimus (161157)
Lawrence d'Arabica Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161162

Egyszerűbbnek tűnik így a húzás, ha viszont az ember számolni akarja mennyit tekert rajta arra a hagyományos jobb. 

Nagyapám tuti oda vissza csinálta. 

Előzmény: APT (161161)
APT Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161161

Ugyanaz a körmös felhúzó-szerkezet van az automata és a kézi húzós órákban is. Azon kis számú kivételtől eltekintve (elsősorban egyes, amúgy gyakori japán szerkezetek), ahol nincs egyáltalán kézi húzási lehetőség - minden órát, ha automata, ha kézi húzós lehet "racsnizva", tehát a koronát ide-oda tekergetve felhúzni - mellesleg ez nem árt a világon semminek.

Előzmény: Lawrence d'Arabica (161159)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161160

csak előre tekerve húz, visszafelé üresjárat van. 

de a lehetőség adott, hogy mindkét irányba tekerd, csakhát minek?! :-)

Előzmény: Lawrence d'Arabica (161159)
Lawrence d'Arabica Creative Commons License 2016.09.04 0 0 161159

Oda-vissza? Ezt meg nem hallottam automata óránál. Nagyapám lefekvés előtt mintha csinált volna ilyet a kézihúzós órájánál, aztan lehet hogy csak előre tekerte és annál nem is lehet oda-vissza, nem tudom. 

Előzmény: nickback38 (161148)
tomcat Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161158

Nálam például az elsődleges képernyőn az időhöz és naptárhoz, azaz tulajdonképpen a klasszikus óra funkciókhoz tartozó infók jelennek meg.

Dátum, pontos idő, a mindennel (gép, tablet, telefon, felhő) szinkronizált határidőnapló adott napi következő bejegyzése, az ébresztő, az időjárás és az akku töltöttsége. Mivel a képernyő széles határok között testre szabható, ezért ez csak egyféle elrendezés a többtíz vagy száz lehetséges közül. De akkor is alapvetően óra. A karon viselhető méretből adódóan pedig karóra és ennyiben több is mint a mobiltelefon. Persze nem helyettesíti, mert nincs benne önálló SIM, de BT kapcsolaton keresztül minden további nélkül lehet tárcsázni, kihangosítóval, BT fej- vagy fülhallgatóval telefonálni úgy is, hogy a telfonkészülék akár a szomszéd szobában de hatótávolságon belül van. Sem az idő, sem a telefonálás miatt nem kell elővenni, az SMS-ek, e-mailek is olvashatók, megválaszolhatók (formaszöveggel).

A hangvezérlés is megoldott (Siri, ebbe nem is mennék bele), de a kijelző nem helyettesíthető, ugyanis rendkívül hasznos tud lenni a néma, rezgő üzemmód. Az értesítések, SMS-ek, e-mailek ekkor is megjelennek.

Önálló zenelejátszóként is működik, nincs szükség telefonra.

A fentiek közül egyik sem okos funkció, a smart, health, stb. szolgáltatások még ezekhez jönnek hozzá.

Nem gondolom, hogy 2 év alatt eldobhatóvá silányul, nem olyan ütemű a technológiai fejlődés ami ezt indokolná. Újabb szenzorok beépítése sem valószínű, például a health irányú továbbfejlesztéshez a vércukor, vérnyomás méréséhez túl kényelmetlen és csak korlátozottan alkalmas a csukló. Külső szenzorok viszont már most is vannak, azokhoz vagy akár szondákhoz adatgyűjtőnek kiválóan alkalmas lehet csak a szoftver fejlesztésével.

 

tomcat

Előzmény: windproof (161155)
altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161157

ha fogadnom kellene mi lesz 10-15-20 ev mulva akkor valoszinusitem, hogy megmarad a tablagep, persze valoszinuleg osszehajthato kijelzovel. a telefon osszes funkciojat at is tudja venni, minden gond nelkul. sot mi tobb, szerintem maga a telefonalas is ki fog menni a divatbol, sok szukseg nincs ra, ha az alkalmazasokon keresztul lehet kommunikalni. a hagyomanyos, telefonon intezett ugyek nagyresze meg eleve feleslegesse valik. (nem kell taxit hivni, eleg egyet poccinteni a kepernyon ...) a rokonok baratok ott vannak a facebook/insta/twitter ... oruletben. hagyomanyos telefonia helyett meg persze ott az internet alapu, amit a tablagep jobban fog tudni, mint a telefon.

 

az okos oranak viszont szamtalan olyan funkcioja lehet ami nelkulozhetetlenne tehetne azt. egy mozdulattal lehetne fizetni, becsekkolni a repuloteren, kinyitni a lakasajtot ...

 

en persze nagy tamogatoja lennek valami bor ala ultetett chip-es megoldasnak is. miert is ne lehetne automatikusan besetalni egy repuloterre, a hagyomanyos checkin helyett? az osszes orvosi rekord, banki penztarca ... mind elerheto lenne.

 

a mechanikus ora persze megmarad igazi jatekszernek, persze csak egy szuk kor szamara, mint a veteran autozas, vagy akarmilyen mas hobbi. a mechanikus ora nagy szerencseje, hogy sikeresen atpozicionalta magat az ekszer kategoriaba, vagy ha ugy tetszik az exkluziv jatekszer kategoriaba. emiatt fog tulelni, semmi mas miatt. az idomero es kijelzo funkcioja mar ma is erosen redundans.

 

Előzmény: windproof (161155)
altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161156

persze egy karon viselt eszkoznek illik valahogy kineznie, ugyhogy a minoseg fontos. ezt az apple pontosan tudja. de az is lathato, hogy micsoda iszonyatosan jo gyartasi minoseget lehet parszaz dollarert letenni az asztalra (irtozatos profit mellett, ugy hogy az oraban levo IP nyilvan a koltsegek legjelentosebb osszetetele.) egy 500$-os orat 3 evenkent eldobva napi fel dollar a koltseg, messze kevesebb mint egy dobozos kola ara. ezt sokszaz millio ember ki tudja fizetni a vilagban minden kulonosebb gond nelkul.

Előzmény: windproof (161154)
windproof Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161155

Azt hiszem Tőled olvastam többször (ha nem akkor elnézést, valaki mástól a fórumon), hogy a karóra mint olyan elérte azt a pontot, hogy egyrészt mint időmérő anakronisztikus megoldás, és igazából technológiailag sem lehet sok újat mutatni már a területen.

Az okosóra szerintem éppen ezért megtévesztő név, mert az óra szó miatt az órával akarjuk összehasonlítani. Pedig ez valójában csak egy kicsit hasonló tárgy, de semmiképpen nem az óra továbbfejlesztése (legalábbis nem jobban, mint a mobiltelefon, ami szintén képes az időt mutatni millió másik képessége mellett).

 

Hosszú távon ha az okos óra is versenyben lehet azért a szerepkörért, amit a mobil tölt most be: kommunikáció, elektronikus személyi asszisztens, etc, a probléma még nem is annyira az energia ellátás szerintem, inkább a mikro képernyő. 1.5x1.5 centin nem igazán lehet semmit megjeleníteni, csinálni, esetleg ha valami teljesen hang alapú rendszert sikerül készíteni mellé, és maga  képernyő válik értelmetlenné. 

Előzmény: APT (161152)
windproof Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161154

"az ilyen kutyuk 2-3 ev alatt tokeletesen elavulnak"

 

Pontosan. Ahogy egy swatchnak vagy egyéb divatórának sem kell feltétlen cserélhető szíjasnak lennie, nem kell bele karc álló zafír üveg, de még szétszedhetőnek sem kell lennie, mert mire elromlik, megkarcolódik (még az is lehet, hogy mire simán az elem tönkremegy benne) addigra úgyis kimegy a divatból, más lesz az aktuálisan felkapott mintázat, méret, márka, és még ki tudja mi minden. Ez kicsit olyan, mintha egy 15 ezerért megkapható okostelefon szervizelhetőségén aggódnánk. 

 

Az okosóra ilyen szempontból egy mobiltelefon tartósságát kell, hogy hozza, és egy 2+ éves mobilnál már kevesen nyekeregnek manapság, hogy kicsit karcos, meg az aksija sem hozza már az újkori állapotát, inkább vesz egy másikat. 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: altimus (161153)
altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161153

oras, mechanikus oras, szemmel nezve valoban nincs sok ertelme az okos oranak. az okos ora valoban soha nem lesz hasznalhato evtizedekig (nem is ez a cel). az ilyen kutyuk 2-3 ev alatt tokeletesen elavulnak (igy nyilvan nem is kell tovabb tartaniuk.) nem egy patekrol beszelunk itt, aminek egy funkcioja van, az ido merese.

 

termeszetes az ellenerzes is egy "egyen darab" irant, ami meg a varialhatosag (szin, anyag, szij ...) is csak egy kozonseges kommercialis termek marad.

 

ennek ellenere en azt hiszem az okos ora nagy jovo elott all, es 10 ev mulva megmosolyogtato lesz, hogy valaha is azt hittuk, hogy tudunk nelkule elni. nem hiszem, hogy volt barki aki az internet megjelenesekor latta volna, hogy mennyire integrans resze lesz az eletunknek. meg azt se tartom elkepzelhetetlennek, hogy lesz akar a mi eletunkben olyan borre ultetheto flexibilit kijelzo ami az emberi testbol fogja nyerni az energiat es okos eszkozkent fog mukodni.

 

a mobil eszkozeinket is megtanultuk naponta, gyakorlatilag folyamatosan, tolteni. jobb lenne ha nem kellene, de vallaljuk ezt a kenyelmetlenseget is a hasznalatart. hasonloan az okosorat is siman ra fogjuk tenni ejszakankent a toltore ha nelkulozhetetlenne fog valni. aztan persze az sincs kizarva, hogy a nem is tul tavoli jovoben nagysagrendekkel fog csokkenni az energiaigenye ezeknek az eszkozoknek, vagy nagysagrendekkel tobb energiat fognak tudni tarolni.

Előzmény: APT (161152)
APT Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161152

Nem csak a funkcionalitás problémás (tényleg nehéz valóban hasznos, fontos, sokaknak szükséges feladatokat találni neki - a legtöbb esetben csak egy kiegészítő csecsebecse a mobiltelefonhoz). Ennél nagyobb bajok is vannak: minimális az autonómia, intenzívebb használatnál napi feltöltést igényel, de átlagosnál is néhány napit, pontosan tudható, hogy ebben sem lesz hosszabb az akkuk élettartama, mint a mobiltelefonokban (pár évnyi), és nem is strapabírók.

A jövő majd eldönti a sorsukat, de simán meglehet, hogy egy átmeneti fellángolásnak fognak bizonyulni.

Előzmény: windproof (161150)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161151

a "kihelyezett kijelző" benne a jó. az hogy nem kell elővenni a telefont. de ez is csak a függőség bizonyos szintjén érdekes. 

ültem megbeszélésen, és ott valami fontos ember egyszer csak ránézett mondjuk 1 órával a kezdet után a telefonjára és mondta hogy :9 nem fogadott, gyenge termés.

na ő ezt így kezeli (nem is lehet máshogy), bele is őrülne ha 5 percenként rezegne az órája.

én meg mindent felveszek, legfeljebb 3 másodperc alatt elküldöm azt aki arra érdemes csak, ergo megint nem annyira fontos hogy a karomon lássam hogy ki az.

aki sokat kommunikál sms-ben, annak lehet még jó, stb.

de: ha mindezt úgy biztosítja egy óra, hogy az időt fixen mutatja (mint a pebble), azaz nem kell nyomogatni hogy lekérdezzem az időt, akkor a sima óra funkció nem csorbul ebben az okosórában ÉS van mellette "okos" funkcionalitás, amit ha épp akarok használok, ha meg épp nem akarok akkor nem használok. máris több mint egy sima óra, máris ezt érdemes megvenni, nem a hagyományosat.

(jó, ez nem a mechanikussal való összevetés, mert az gyak. szerelem kategória, de sima lcd kvarc helyett biztos hogy egy pebble /nekem/ jobban kellene)

Előzmény: windproof (161150)
windproof Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161150

Az IoT-ben és az okos otthonban/irodában rengeteg lehetőség rejlik akár lakossági, akár gazdasági vonalon, de ehhez alapjában véve nincs szükség okos órára, egy mobiltelefon mindenki zsebében ott lapul, és ugyanúgy megtanítható a ház, hogy kapcsolja le a villanyt, képes kapcsolódni szenzorokhoz etc.

 

Az okos óra jelenleg egy ötlet, amire maguk a gyártók sem nagyon tudják megmondani, hogy mi szükségünk van, mindenki látja, hogy ebből akár valami jó is kisülhet, HA sikerült találni hozzá megfelelő funkcionalitást. Egyelőre szerintem jól érezhetően a gyártók tolják a hardvert, és remélik, hogy egy napon valaki előáll az ötlettel, hogy mire is lenne jó a vas. 

A legjobb ötlet egyébként még talán a health monitoring funkcionalitás, nem véletlen próbálkozik mindenki ezen a vonalon nyomulni, de önmagában az a feature, hogy kijelzi ha a mobilomra jött hívás, vagy kinyitja a garázs ajtót, ha közel érek még nem sok embert mozgat meg, főleg, hogy erre a mobil is képes.

Előzmény: tomcat (161149)
tomcat Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161149

1000 dollár??? Az Apple órák ebayen 250 dollár körül már kifoghatók, de még itthon is a rekord ÁFÁ-val 115e a 42mm-es Sport, 100e alatt van a 38mm-es.

A viselhető okos készülékeknek az Internet of Things (IoT) várható felfutása azért egész szépen meg fog ágyazni, - a hasznostól: mint például a GPS alapú geofencing, amikor mondjuk ha minden családtag okoskészüléke kikerül egy bizonyos körzetből, a ház lekapcsolgatja a világítást, leveszi a termosztátot, stb., érkezéskor pedig fel - a jópofáig: ugyanígy amikor érkezel az irodába, a geolokáció alapján az okos kávéfőző már előre, de nem napi fix időpontra időzítve lefőzi a friss kávét - egész komoly skála áll már most is rendelkezésre.

Van egy viszonylag széles körben támogatott, gyakorlatilag nyílt iparági szabványnak tekinthető protokoll az otthoni okos eszközök hálózatba kapcsolására, a ZigBee, ezzel a wifinél kisebb, a Bluetooth-nál nagybb távolságon lehet összekapcsolni eszközöket lényegesen alacsonyabb energiaigény (és persze adatátviteli sebesség) mellett. És természetesen már most is minden nagyobb gyártó megjelent a saját bridge eszközével amikkel nem csak helyi hálózaton hanem akár az internetről felhő alapon bárhonnan lekérdezhetők és vezérelhetők az okos készülékek. Elfelejtetted, hogy lekapcsoltad-e reggel a vasalót? Kikapcsolod távolból az okos konnektort és megnyugodhatsz. Riasztót ki-be kapcsolhatod, lekérdezheted az egyes nyílászárók állapotát, stb.

Mindezt akár egy okosóráról a telepített widgeten keresztül.

 

tomcat

Előzmény: nickback38 (161144)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161148

Koronazár ki, aztán bármerre húzhatod - egyébként én is előre szoktam -, akár oda-vissza is. Érezni fogod, amikor a már a rugós fék ellen dolgozol, akkor kell abbahagyni.

 

Előzmény: leitnor (161147)
leitnor Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161147

Köszönöm szépen a választ.

 

A hogyanra vonatkozó kérdésemet úgyis feltehettem volna, hogy miként kell felhúzós? Konkrétan nem tudom, hogy mit merre kell tekerni.

 

A tippem az, hogy kicsavarom a koronát és ebben az állapotában "előre" tekerem. Csak annyira minimális az ellenállás, amit ekkor érzek, hogy gyanús... De egy halk súrlódási hang van, tehát elhiszem, ha azt mondjátok, hogy így húzzuk fel.

Előzmény: nickback38 (161145)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161146

Meg persze akkor is jól jöhet a felhúzhatóság, ha a járástartalék feletti időtartamra van letéve az óra (pl. péntek délutántól hétfő reggelig) és egyszerűbb felhúzni, mint mondjuk időnként felvenni egy órára és kocogni benne :-)

Előzmény: nickback38 (161145)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161145

Egy Eta 2892-A2 a base caliber, tehát felhúzható. A hogyanra vonatkozókérdést viszont nem értem.

Hogy jót tesz-e a rásegítés...annyi biztos, hogy a nyomaték maximum közelében a legpontosabb az

óra, ha vki másodperc fetisiszta, akkor a "folyamatosan" felhúzott állapotban tartható rugó áldás lehet.

Szigorúan magánvéleményem - nekem a percen belüli pontosság már bőven elég, ahhoz meg nem kell nagyon feszített rugó, még egy ennél fapadosabb caliber-nél sem -, hogy a koronazárat lehetőleg ne

piszkáljuk a nyári időszámítás/30 napos hónap kivételével, így jó eséllyel elkerülhető a tömítés idő előtti leamortizálása, vagy a menet tönkretétele túlhúzással.

Hozzáértők azt mondják, hogy ezek jóformán lehetetlen események, illetve hogy a kialakítás miatt még

kitekert koronazárral is elég jó a tömítés - ezt egyébként tesztek is igazolják -, de én óvatos duhaj és Murphy hívő vagyok :-)

Előzmény: leitnor (161143)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161144

Nem akarok szőrszálhasogatónak lenni, de ezeket én nem tartom életképesnek az áruk miatt - kivéve a Withings-t - , mint okosórát. Tudom, hogy mindennek annyi lehet az ára, amennyit hajlandó adni érte a piac, illetve hogy az Apple se nagyon izgatja magát az 1000 USD feletti áraival - mondjuk náluk szerintem inkább már a lendület viszi előre a terméket, hasonló sorsot jósolok neki, mint az iPhone-oknak...

Ha smartphone analógiára figyelembe veszem a gyártók szándékos avultatási törekvéseit - értsd a HW még bőven bírná, de nem adnak ki új frissítést/oprendszert rá, vedd meg az új kütyüt -, illetve hogy a vásárlók tömegében nagyon úgy néz ki, hogy inkább a tudás/valós igény, mint trendek alapján vásárolnak, akkor nem látom, miért kellene egy "középkategóriás" vásárlónak ilyen drága okosóra, ha a tudása benne van egy jóval olcsóbban is, ami minőségben sem marad el. Az előzőkben emlegetett Android-os "tepsiket" is azért vették, mert hiába volt trendi az iPhone, kicsi volt a kijelzője, de cserébe jóval drágábban adták. Nem véletlenül lett 6 és 6 plus.

A TAG engem inkább olyan "United colours of Benetton" érzéssel tölt el, ami inkább a Swatch műanyagos világához közelít - bármelyik mellette bemutatott svájci óra szofisztikáltabb design-t vonultat fel.

A Breitiling minden bizonnyal eladható lesz, mondjuk olyasformán, hogy a majdani elektromos "Bentley ULTIMATe/SUPREMe" sportkocsihoz extraként belepakolnak mindenfélét, kezdve mondjuk a kulcs nélküli indítással. Akár még azt is megcsinálhatják, hogy aki egyszer horogra akadt, annak utána a HW adta lehetőségeken belül frissítik a SW-t élethosszig, ha meg már nem megoldható, akkor kap ingyen/jutányos áron egy új órát. A prémium kategóriában ez beleférhet. Megjegyzem nem lennék meglepődve, ha először mégis mondjuk a Kia/Samsung páros állna elő vmi hasonlóval.

Szvsz jó helyen keresgéled a potenciális felhasználási lehetőséget a világítás technikából kiindulva - egy "okosotthon/okosautó/okosélet/okos stb." világban valószínűleg könnyebben helyzetbe lehetne hozni a

terméket, mintha azon görcsölne az ipar, hogyan lehetne a smartphone funkciók közül minél többet/jobban belezsúfolni, ami a perifériák miatt úgyis lehetetlen lesz - amíg nem lesz mondjuk holografikus kijelző/billentyűzet.

A vásárláshoz/fizetéshez/azonosításhoz viszont már most is jó lehetne, ha vki látna benne elég fantáziát és letisztulnának a jelenleg még széttartó irányvonalak bizonyos területeken.

Előzmény: tomcat (161142)
leitnor Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161143

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy az Omega Seamaster cal.1120 manuálisan felhúzható? Ha igen, akkor hogyan?

 

Egyébként jót tesz az, ha rásegítünk?

 

Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!