Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161153

oras, mechanikus oras, szemmel nezve valoban nincs sok ertelme az okos oranak. az okos ora valoban soha nem lesz hasznalhato evtizedekig (nem is ez a cel). az ilyen kutyuk 2-3 ev alatt tokeletesen elavulnak (igy nyilvan nem is kell tovabb tartaniuk.) nem egy patekrol beszelunk itt, aminek egy funkcioja van, az ido merese.

 

termeszetes az ellenerzes is egy "egyen darab" irant, ami meg a varialhatosag (szin, anyag, szij ...) is csak egy kozonseges kommercialis termek marad.

 

ennek ellenere en azt hiszem az okos ora nagy jovo elott all, es 10 ev mulva megmosolyogtato lesz, hogy valaha is azt hittuk, hogy tudunk nelkule elni. nem hiszem, hogy volt barki aki az internet megjelenesekor latta volna, hogy mennyire integrans resze lesz az eletunknek. meg azt se tartom elkepzelhetetlennek, hogy lesz akar a mi eletunkben olyan borre ultetheto flexibilit kijelzo ami az emberi testbol fogja nyerni az energiat es okos eszkozkent fog mukodni.

 

a mobil eszkozeinket is megtanultuk naponta, gyakorlatilag folyamatosan, tolteni. jobb lenne ha nem kellene, de vallaljuk ezt a kenyelmetlenseget is a hasznalatart. hasonloan az okosorat is siman ra fogjuk tenni ejszakankent a toltore ha nelkulozhetetlenne fog valni. aztan persze az sincs kizarva, hogy a nem is tul tavoli jovoben nagysagrendekkel fog csokkenni az energiaigenye ezeknek az eszkozoknek, vagy nagysagrendekkel tobb energiat fognak tudni tarolni.

Előzmény: APT (161152)
APT Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161152

Nem csak a funkcionalitás problémás (tényleg nehéz valóban hasznos, fontos, sokaknak szükséges feladatokat találni neki - a legtöbb esetben csak egy kiegészítő csecsebecse a mobiltelefonhoz). Ennél nagyobb bajok is vannak: minimális az autonómia, intenzívebb használatnál napi feltöltést igényel, de átlagosnál is néhány napit, pontosan tudható, hogy ebben sem lesz hosszabb az akkuk élettartama, mint a mobiltelefonokban (pár évnyi), és nem is strapabírók.

A jövő majd eldönti a sorsukat, de simán meglehet, hogy egy átmeneti fellángolásnak fognak bizonyulni.

Előzmény: windproof (161150)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.03 0 0 161151

a "kihelyezett kijelző" benne a jó. az hogy nem kell elővenni a telefont. de ez is csak a függőség bizonyos szintjén érdekes. 

ültem megbeszélésen, és ott valami fontos ember egyszer csak ránézett mondjuk 1 órával a kezdet után a telefonjára és mondta hogy :9 nem fogadott, gyenge termés.

na ő ezt így kezeli (nem is lehet máshogy), bele is őrülne ha 5 percenként rezegne az órája.

én meg mindent felveszek, legfeljebb 3 másodperc alatt elküldöm azt aki arra érdemes csak, ergo megint nem annyira fontos hogy a karomon lássam hogy ki az.

aki sokat kommunikál sms-ben, annak lehet még jó, stb.

de: ha mindezt úgy biztosítja egy óra, hogy az időt fixen mutatja (mint a pebble), azaz nem kell nyomogatni hogy lekérdezzem az időt, akkor a sima óra funkció nem csorbul ebben az okosórában ÉS van mellette "okos" funkcionalitás, amit ha épp akarok használok, ha meg épp nem akarok akkor nem használok. máris több mint egy sima óra, máris ezt érdemes megvenni, nem a hagyományosat.

(jó, ez nem a mechanikussal való összevetés, mert az gyak. szerelem kategória, de sima lcd kvarc helyett biztos hogy egy pebble /nekem/ jobban kellene)

Előzmény: windproof (161150)
windproof Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161150

Az IoT-ben és az okos otthonban/irodában rengeteg lehetőség rejlik akár lakossági, akár gazdasági vonalon, de ehhez alapjában véve nincs szükség okos órára, egy mobiltelefon mindenki zsebében ott lapul, és ugyanúgy megtanítható a ház, hogy kapcsolja le a villanyt, képes kapcsolódni szenzorokhoz etc.

 

Az okos óra jelenleg egy ötlet, amire maguk a gyártók sem nagyon tudják megmondani, hogy mi szükségünk van, mindenki látja, hogy ebből akár valami jó is kisülhet, HA sikerült találni hozzá megfelelő funkcionalitást. Egyelőre szerintem jól érezhetően a gyártók tolják a hardvert, és remélik, hogy egy napon valaki előáll az ötlettel, hogy mire is lenne jó a vas. 

A legjobb ötlet egyébként még talán a health monitoring funkcionalitás, nem véletlen próbálkozik mindenki ezen a vonalon nyomulni, de önmagában az a feature, hogy kijelzi ha a mobilomra jött hívás, vagy kinyitja a garázs ajtót, ha közel érek még nem sok embert mozgat meg, főleg, hogy erre a mobil is képes.

Előzmény: tomcat (161149)
tomcat Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161149

1000 dollár??? Az Apple órák ebayen 250 dollár körül már kifoghatók, de még itthon is a rekord ÁFÁ-val 115e a 42mm-es Sport, 100e alatt van a 38mm-es.

A viselhető okos készülékeknek az Internet of Things (IoT) várható felfutása azért egész szépen meg fog ágyazni, - a hasznostól: mint például a GPS alapú geofencing, amikor mondjuk ha minden családtag okoskészüléke kikerül egy bizonyos körzetből, a ház lekapcsolgatja a világítást, leveszi a termosztátot, stb., érkezéskor pedig fel - a jópofáig: ugyanígy amikor érkezel az irodába, a geolokáció alapján az okos kávéfőző már előre, de nem napi fix időpontra időzítve lefőzi a friss kávét - egész komoly skála áll már most is rendelkezésre.

Van egy viszonylag széles körben támogatott, gyakorlatilag nyílt iparági szabványnak tekinthető protokoll az otthoni okos eszközök hálózatba kapcsolására, a ZigBee, ezzel a wifinél kisebb, a Bluetooth-nál nagybb távolságon lehet összekapcsolni eszközöket lényegesen alacsonyabb energiaigény (és persze adatátviteli sebesség) mellett. És természetesen már most is minden nagyobb gyártó megjelent a saját bridge eszközével amikkel nem csak helyi hálózaton hanem akár az internetről felhő alapon bárhonnan lekérdezhetők és vezérelhetők az okos készülékek. Elfelejtetted, hogy lekapcsoltad-e reggel a vasalót? Kikapcsolod távolból az okos konnektort és megnyugodhatsz. Riasztót ki-be kapcsolhatod, lekérdezheted az egyes nyílászárók állapotát, stb.

Mindezt akár egy okosóráról a telepített widgeten keresztül.

 

tomcat

Előzmény: nickback38 (161144)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161148

Koronazár ki, aztán bármerre húzhatod - egyébként én is előre szoktam -, akár oda-vissza is. Érezni fogod, amikor a már a rugós fék ellen dolgozol, akkor kell abbahagyni.

 

Előzmény: leitnor (161147)
leitnor Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161147

Köszönöm szépen a választ.

 

A hogyanra vonatkozó kérdésemet úgyis feltehettem volna, hogy miként kell felhúzós? Konkrétan nem tudom, hogy mit merre kell tekerni.

 

A tippem az, hogy kicsavarom a koronát és ebben az állapotában "előre" tekerem. Csak annyira minimális az ellenállás, amit ekkor érzek, hogy gyanús... De egy halk súrlódási hang van, tehát elhiszem, ha azt mondjátok, hogy így húzzuk fel.

Előzmény: nickback38 (161145)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161146

Meg persze akkor is jól jöhet a felhúzhatóság, ha a járástartalék feletti időtartamra van letéve az óra (pl. péntek délutántól hétfő reggelig) és egyszerűbb felhúzni, mint mondjuk időnként felvenni egy órára és kocogni benne :-)

Előzmény: nickback38 (161145)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161145

Egy Eta 2892-A2 a base caliber, tehát felhúzható. A hogyanra vonatkozókérdést viszont nem értem.

Hogy jót tesz-e a rásegítés...annyi biztos, hogy a nyomaték maximum közelében a legpontosabb az

óra, ha vki másodperc fetisiszta, akkor a "folyamatosan" felhúzott állapotban tartható rugó áldás lehet.

Szigorúan magánvéleményem - nekem a percen belüli pontosság már bőven elég, ahhoz meg nem kell nagyon feszített rugó, még egy ennél fapadosabb caliber-nél sem -, hogy a koronazárat lehetőleg ne

piszkáljuk a nyári időszámítás/30 napos hónap kivételével, így jó eséllyel elkerülhető a tömítés idő előtti leamortizálása, vagy a menet tönkretétele túlhúzással.

Hozzáértők azt mondják, hogy ezek jóformán lehetetlen események, illetve hogy a kialakítás miatt még

kitekert koronazárral is elég jó a tömítés - ezt egyébként tesztek is igazolják -, de én óvatos duhaj és Murphy hívő vagyok :-)

Előzmény: leitnor (161143)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161144

Nem akarok szőrszálhasogatónak lenni, de ezeket én nem tartom életképesnek az áruk miatt - kivéve a Withings-t - , mint okosórát. Tudom, hogy mindennek annyi lehet az ára, amennyit hajlandó adni érte a piac, illetve hogy az Apple se nagyon izgatja magát az 1000 USD feletti áraival - mondjuk náluk szerintem inkább már a lendület viszi előre a terméket, hasonló sorsot jósolok neki, mint az iPhone-oknak...

Ha smartphone analógiára figyelembe veszem a gyártók szándékos avultatási törekvéseit - értsd a HW még bőven bírná, de nem adnak ki új frissítést/oprendszert rá, vedd meg az új kütyüt -, illetve hogy a vásárlók tömegében nagyon úgy néz ki, hogy inkább a tudás/valós igény, mint trendek alapján vásárolnak, akkor nem látom, miért kellene egy "középkategóriás" vásárlónak ilyen drága okosóra, ha a tudása benne van egy jóval olcsóbban is, ami minőségben sem marad el. Az előzőkben emlegetett Android-os "tepsiket" is azért vették, mert hiába volt trendi az iPhone, kicsi volt a kijelzője, de cserébe jóval drágábban adták. Nem véletlenül lett 6 és 6 plus.

A TAG engem inkább olyan "United colours of Benetton" érzéssel tölt el, ami inkább a Swatch műanyagos világához közelít - bármelyik mellette bemutatott svájci óra szofisztikáltabb design-t vonultat fel.

A Breitiling minden bizonnyal eladható lesz, mondjuk olyasformán, hogy a majdani elektromos "Bentley ULTIMATe/SUPREMe" sportkocsihoz extraként belepakolnak mindenfélét, kezdve mondjuk a kulcs nélküli indítással. Akár még azt is megcsinálhatják, hogy aki egyszer horogra akadt, annak utána a HW adta lehetőségeken belül frissítik a SW-t élethosszig, ha meg már nem megoldható, akkor kap ingyen/jutányos áron egy új órát. A prémium kategóriában ez beleférhet. Megjegyzem nem lennék meglepődve, ha először mégis mondjuk a Kia/Samsung páros állna elő vmi hasonlóval.

Szvsz jó helyen keresgéled a potenciális felhasználási lehetőséget a világítás technikából kiindulva - egy "okosotthon/okosautó/okosélet/okos stb." világban valószínűleg könnyebben helyzetbe lehetne hozni a

terméket, mintha azon görcsölne az ipar, hogyan lehetne a smartphone funkciók közül minél többet/jobban belezsúfolni, ami a perifériák miatt úgyis lehetetlen lesz - amíg nem lesz mondjuk holografikus kijelző/billentyűzet.

A vásárláshoz/fizetéshez/azonosításhoz viszont már most is jó lehetne, ha vki látna benne elég fantáziát és letisztulnának a jelenleg még széttartó irányvonalak bizonyos területeken.

Előzmény: tomcat (161142)
leitnor Creative Commons License 2016.09.02 0 0 161143

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy az Omega Seamaster cal.1120 manuálisan felhúzható? Ha igen, akkor hogyan?

 

Egyébként jót tesz az, ha rásegítünk?

 

Előre is köszönöm!

tomcat Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161142

Itt egy aktuális összefoglaló az inkább az óra felől közelítő svájci elképzelésekről:

http://www.wareable.com/smartwatches/best-swiss-smartwatches-2016

De például a Withings Activité is hasonló és már egy ideje kapható:

 

tomcat

Előzmény: nickback38 (161141)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161141

"A Samsungok és Sony-k is frissíthetők szoftveresen, nem Huawei függő a dolog."

 

Ez kimaradt az életemből - de hát nem is tagadtam, hogy nem áll nagyon közel hozzám a téma.

Jelen fórum szempontjából érzem "úttörőnek" a Huawei hozzáállását - ha megnézted az első videot, elhangzik, hogy :

"...az óra, az óra." mondat. Ezért kerek, mint a hagyományos karórák nagy többsége :-) Végre vki, akinek a watch is fontos, nem csak a smart... Ahogy a felhasznált anyagok is a hagyományos karórákat idézik, nem csak különböző színű plasztikok közül lehet válogatni.

Leírtam már, de azért drukkolok az okosóráknak, mert látok rá esélyt, hogy visszahozzák a karóra viselés iránti igényt. Lehetséges, ahogy anno a quartz anakronisztikussá tette a mechanikus órákat, úgy fogja kiszorítani majd a maradék quartz-okat, de ahogy unikalitásként tovább tudtak élni a mechanikusok úgy felsorakozhatnának melléjük a quartz-ok is.

Talán így biztosítva lenne a jövő, amit most szvsz eléggé fenyegetnek a mobiltelefonok. Az nem lesz "érv", hogy a telefont elő kell venni, a karóra meg ugye mindig "kéznél" van. A fejlett ázsiai nagyvárosokban tepsinyi mobilokkal - kiegészítve külső akkuval - a kézben szaladgálnak az emberek. Nekik ugyan semmit sem kell zsebből elővenni, hogy tudják mennyi az idő - előbb-utóbb "mindenütt" megfizethető lesz az a sávszelesség/adatforgalom, hogy folyamatosan a net-en lehessen lógni, vagy a megfelelő kapacitású free wifi-k hozzák el uazt...

Előzmény: tomcat (161139)
tomcat Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161140

Nálam egy olyan szcenárió állt elő, hogy amikor hazaérek, átveszem az okosórát és lerakom a nap közben viselt hagyományosat. Induláskor meg fordítva.

A szívritmus, alvás monitorozása szerintem kifejezetten hasznos már a jelenlegi készülékekben is, de például a Philips Hue világítást is tudom erről irányítani. Tiszta magic: az órához rendelt világítótesteket a ház bármelyik részéből lehet kapcsolni, dimmelni. Azon is gondolkoztam, hogy mivel akár fejleszteni sem olyan nehéz rá, volna pár ötletem egyelőre a világításhoz de talán télre a fűtéshez is ha találok megfelelő okostermosztátot.

Ha viselhető számítógépként képzeljük el, akkor akár a hagyományos órával együtt sem elkepzelhetetlen a viselése. A múltkor például ismeretlen helyre mentem és csak a navigáció miatt felvettem a másik kezemre. Rezgéssel előre jelzi ha a következő kereszteződésnél kanyarodni kell, nem kell figyelni a navi/telefon kijelzőt vagy a néha késő hangot.

A fizetésre is lenne igény, egyelőre a két nagy külön utakon jár, de borítékolható hogy ezek össze fognak érni - az elfogadóhelyeken felhasználói nyomásra.

 

tomcat

Előzmény: altimus (161135)
tomcat Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161139

Nem a gyártó érdeme hanem maga az Android Wear kapott iOS támogatást - bár rendkívül korlátozottat. A Samsungok és Sony-k is frissíthetők szoftveresen, nem Huawei függő a dolog.

A kerek formátum egyetlen valós előnye egyébként a fordatható előlapi kontroll (lünetta) lehetne, de ez a ziccer egyelőre kimaradt. Ahogy a körkörös mozdulatok sem igazán kerültek a fejlesztésekbe. A fel-le, balra-jobbra scrollozás szempontjából a kerekség szvsz egyértelmű hátrány.

 

tomcat

Előzmény: nickback38 (161138)
nickback38 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161138

OFF

Nem vagyok egy nagy smartwatch fan, de ha mondjuk most választani kellene, akkor ez lenne a befutó :

 

http://www.ebay.com/itm/HUAWEI-SMART-WATCH-STAINLESS-STEEL-W-LEATHER-STRAP-ANDROID-WEAR-IOS8-HEART-RATE-/171990182368?hash=item280b69e9e0:g:NYMAAOSw7hRWPAVD

 

Az különösen bejön, hogy részben platform független.

Elég sok minden le van írva, ami részben választ adhat a felvetéseidre, illetve a két videot érdemes megnézni.

És persze nem árt szem előtt tartani, hogy ez csak a kezdet és ezt a gyártók is tudják - inkább tapogatóznak

hogy mire lenne igény. Szvsz ennek jegyében jelent meg pl. az Android/iOS együttes támogatása...

Előzmény: tomcat (161133)
altimus Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161137

az apple okosorat megismerem, azt speciel mar most is sok emberen latni. egyertelmuen sokkal tobb emberen mint egy barmilyen tradicionalis oramarka egy-egy adott tipusat. persze ez kifejezetten zavaro is tud lenni, mert a ferfiora alapvetoen ekszerkent funkcional, az ido kijelzese mellekfunkcio. de ahogy egy-egy kommersz telefon/pad/laptop "hordasa" is megszokott ugy gondolom az egyen ora hordasa is az lehet, ha tenyleg van ra indok. van olyan sor funkcio amiert en is hordanam es vennek ilyen orat es legyurnem az ellenkezesem.

 

mondjuk a legjobb egy siman a karra (borre) ragaszthato/beultetheto flexibilis, viz/utes/vegyianyag allo touchscreen lenne, ami az emberi testbol venne a mukodeshez szukseges energiat, de arra azert meg varni kell.

 

Előzmény: Törölt nick (161136)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161136

rohamosan javul a készenléti idő ahogy jönnek ki új készülékek. az emberek meg szeretik a kütyüket, ilyenje meg kevés embernek van, míg órája azért akad otthon sok. 

nekem most az a zavaró, hogy kérni kell az időt. azaz a kommersz okosórákon nem látom ránézésre hogy hány az óra. de ezen már dolgoznak. és nagy pozitívum hogy a watchface állítható.

még nem egy nagy kunszt az egész, de terjedni fog, az tuti.

Előzmény: altimus (161135)
altimus Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161135

az "okosora" nyilvan tudja mutatni az idot (megpedig mindig tokeletesen pontosan, hiszen gyakran szinkronizal a szamitogep/pad ... szinkronizalt orajaval) de ez egy szazadrendu fontossagu dolog, egyszeru funkcio, ott lesz az "okosoran", de az "okosora" legitimitasat nem ez adja.

 

"nyilván sok teteje sose lesz"

megallapitassal azert vitaba lehetne szallni, mert szamtalan nelkulozhetetlen, vagy igen hasznos funkciot at lehet tenni az orara es akkor nem kell zsebbe, taskaba nyulkalni telefonert, pad-ert ... peldaul igen kenyelmes lenne ha a repulogepi beszallokartya siman szkennelheto, funkcionalis lenne az orarol. de persze akar egy bkv berlet is oda valo, vonatjegy stb. hasonloan vernyomas, vercukorszint ... folyamatos monitorozasa, annak akinek erre szuksege van. segelyhivas, riasztas, ... penztarca, fizetes, kulonfele belepokartyak, jogosultsagok ...

 

hogy az igazan hasznos funkciokra egy evet, vagy tizet kell varni majd meglatjuk. az uzemido/keszenleti ido kerdese valoban kritikus, de ez is csak egy technikai kerdes, nyilvan lesz jelentos javulas ezugyben.

 

el tudok kepzelni olyan szcenariot aminel lecserelnem a mechanikus oramat egy okos orara. ha tudna az altalam legfontosabbnak tartott funkciokat akkor azonnal valtanek.

Előzmény: Törölt nick (161134)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.01 0 0 161134

eleinte minden bazi drága ami új. aztán felpörög. eleinte csak a nagyon komoly haverjaimnak lett céges mobilja, hátizsákban cipelték, ma meg azért egy picit más a helyzet. az okosóra is igen komolyan fejlődik. és eléggé terjed is. nyilván sok teteje sose lesz, egy kihelyezett kijelző, de ha tudja az órát is mutatni ÉS kijelző is, akkor már többet tud mutatni mint a sima óra. mert az nem tud kijelezni.

úgyhogy már most sok van belőle, és ez csak nőni fog.

Előzmény: tomcat (161133)
tomcat Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161133

OFF

Ennek a kerek formátumnak így egy okosóránál mi értelme van? A méretet és felbontást hagyjuk, de mi lehet az a smart tartalom amit meg tud jeleníteni és onnantól milyen smart funkciókra alkalmas?

Mert a cikkben felsoroltak nem tűnnek túlontúl smart dobásnak.

Lehet hogy én maradtam túl kocka, de nekem ez nem állt valahogy össze sem a Motorola Moto 360-nál, sem a korábbi kerek Samsungnál.

A Samsung SmartThings és IoT/smarthome cuccokkal lehet talán használni a hangvezérlésen túl?  (ez utóbbi hajítófát sem ér több nyelvterületen) Vagy bármi ZigBee alapú eszközhöz?

Választható számlap dizájnú strapaóra? Lemerül semmi perc alatt az állandóan bekapcsolt kijelzővel. Ez ráadásul ilyen árazás és termékciklus mellett, eléggé hogyismondjam.

ON

 

tomcat

Előzmény: oys... (161132)
oys... Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161132
oys... Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161131

Manapság már olyan hamis Tissot-k is lelhetőek, amikről még megbontás után sem állapítja meg az átlag órás az eredetét.

:^(

Előzmény: cryt3k (161128)
Smíró Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161130

Én gagyinak látom. Hasonlítsd össze a normális márkával, számlap, mutató problémás, meg ahogy elnézem a 18 karátos szíj is. Szerkezet?

Előzmény: cryt3k (161129)
cryt3k Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161129

Íme a képek: 

Előzmény: cryt3k (161128)
cryt3k Creative Commons License 2016.08.31 0 0 161128

Üdv!

Van itt valaki aki jól ismeri a Tissot órákat? 

Itt lenne pár kép, megállapítható ezekből az eredetisége?  

 

 

Collecter Creative Commons License 2016.08.30 0 0 161127

Magyar vonatkozású órákat vennék ( Brauswetter, Baross, Hoser VIctor....)

 

Illetve olyan zsebórát ahol az órásmester neve szerepel a számlapon

 

email: gicziadam@gmail.com

Wreck Diver Creative Commons License 2016.08.28 0 1 161126

" na mindegy maga a márka érdekelt volna , és hogy mennyire
megbízható, a többit én is olvastam a honlapjukon."

És azt tetszett olvasni a honlapjukon, hogy a márka
a 70-es években tönkrement, akárcsak a többi márkanév?
Aztán a 90-es évek TAG-Heuer tulajdonolta szenvedései
és újabb tönkremenése után kötött ki a mai helyén?

A Fossil Group tulajdonában. A Fossil, Skagen, Burberry,
Diesel, Michael Kors, DKNY és hasonló brandek mellett.

Az alapokat pillanatok alatt kikeresed te is a neten.
Jelen esetben azt, hogy a kellemes múltú ( Zodiac Sea Wolf ) cég
a többihez hasonlóan belebukott a kvarc válságba.

De vagy szerencsétlenségére nem a megfelelő befektető
támogatta fel a mechanikus retro láz kezdetén,
vagy csak egyszerűen nem volt elég kapós múltja.

Ehhez nem komoly szakértelemmel bíró unatkozó flegma szakik kellenek,
hanem google és 5 másodperc. Meg nekem pl. kávé. :)

Megbízhatóság:
Attól, hogy Fossil csoportos a márka, még begyártathatnának a lehető legjobb minőségben,
fantáziadús és f*sza modelleket, amik ár/érték arányban és más paraméterekben verik a nagyokat.

200m-es, dús kék luminovás, svájci automatás ( ETA vagy Sellita valószínűleg ) létére 1000$-ért 
nem a drágább órák között versenyez, de nem is Steinhart féle kategória.

Bele kellene nézni. Építési minőség, szerkezet minőségi osztálya, számlap anyaga
-illesztési módja, tokgyűrű minősége, menetek minősége stb.

Viszont a fekete IP ( ion plated ) bevonatra ugyanaz áll, mint a többire.
Úgyis össze fogod karcolni. És kisker-kisipari módon nem fogod tudni javíttatni.
Tehát vagy ocsmány marad, vagy nem tudom: kérsz a gyártól új tokot?

Előzmény: stephenx001 (161122)
stephenx001 Creative Commons License 2016.08.28 0 0 161125

Meg kerestem de sajna nekem mint laikusnak nem mond semmit ,ezért próbáltam itt érdeklődni , a szakiktól. 

Előzmény: windproof (161123)
Smíró Creative Commons License 2016.08.28 0 1 161124

Remélem, azért annál - amit írtál - több is lejött a flegma válaszból.)

Előzmény: stephenx001 (161122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!