Keresés

Részletes keresés

Wreck Diver Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159863

Jó szándékú profik kellenek hozzá, akik ráérnek ilyesmire. Ingyen. 
Tudjanak beszélni ( a legnagyobb tévécsatornáknál is hiánycikk ), legyenek
végtelenül hozzáértőek és jól felszereltek, mert még megszólják őket ( így is - úgy is ).

És a fő kérdés: Miről, minek?

Ne csak angolul legyen elérhető a watchesbysixről, hodinkeeről stb., hogy az UN
vadonatúj CNC gépet állított be a hegyi panorámás üzembe, amin megint valami olyan alkatrész készül,
amit a jóisten nem tud pár milliárd eurós befektetés nélkül reprodukálni?

Vagy hogy a Certina visszacserélte a logóját az 1967-esre?

Én szívesen elolvasom magyarul is ezeket, de nem tudom, lehet-e bármilyen profitorientált dolgot
építeni erre a pár aktív fórumozóra, luxus óráról álmodozóra stb. Mert hogy ezt színvonalasan és ingyen,
a saját szabadidejét felhasználva nem szívesen csinálja senki, az nem csoda. Annak meg nem tudom van-e értelme,
hogy valaki magazinszerűen összeollózza a tartalmakat, amit a külföldi színvonalasabb blogok termelnek.

Illetve hogy ez nem vet-e fel mindenféle jogi problémákat például.

Előzmény: lamberjack (159861)
Fiery Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159862

Ha jelentos igeny lenne ra, akkor ez mar reg mukodne. Egy online lapnal a mukodes finanszirozasa a kulcskerdes. Egy olyan kicsi, es alacsony fizetokepessegu piacon, mint a mienk, nem sok ceg fog hirdetesre kolteni. Maradna tehat a gugli hirdetes, de ahhoz meg jelentos forgalomra (sok-sok napi latogatora) lenne szukseg, kulonben elhanyagolhato bevetelt hoz. Ha csak 2 ember napi 8 oras bérét kellene kitermelni, mar ahhoz is kellene legalabb napi 10 ezer latogato. Nem gondolnam, hogy ez akár hosszutavon is realis lehetne :( Aztan ugye ott van az a kerdes is, hogy honnan lesz tartalom? Kap barki tesztre orat, barhonnan, barkitol? Egy ilyen kicsi piacon, magyar tartalomra?

 

Termeszetesen megoldas lehetne az egesz cucc nonprofit modon valo mukodtetese, de abban en kevesbe hiszek. Az ilyen megoldas mindig oda lyukad ki vegul, hogy senkinek nincs elegendo ideje (a napi 8 oras masik allasa es adott esetben a csaladja mellett) szinvonalas tartalmat kesziteni, elore jol kalkulalhato utemezessel. Ha pedig nincs rendszeresen uj tartalom, akkor az olvasok is elszoknak az oldaltol.

 

En a magam reszerol egyszerubbnek tartottam megismerni az alap szakkifejezeseket angolul, es az ABlogToWatch, FratelloWatches, Hodinkee, Monochrome Watches, Perpetuelle, Professional Watches oldalakat kovetni; valamint az angol nyelvu forumokon boklaszni, mint hogy magyarul probaljak minosegi tartalom utan vadaszni.

Előzmény: lamberjack (159861)
lamberjack Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159861

Ja, akkor szorri. 

 

Szeretnék tapintatos lenni, nagy tiszteletem a hazai órás közösségé en bloc, de van valakinek fogalma arról, hogy mi a búbánatért nincs egy modern, friss, színvonalas órás magazin online magyarul? (Tudnám ragozni, de gondolom, érthető, mire gondolok)

 

És ha már itt tartunk: nem kéne elindítani egy fél órás-órás podcast sorozatot (ugyancsak színvonalas formában)? 

 

De igen. 

 

Kéne hozzá pár (2-4) ember, aki kedveli egymást, ért az órákhoz, és artikulálva beszél. Egy helyiség, egy rendszeres időpont, némi technika, és valami utómunka. 

 

Szívesen segítenék a szervezésben vagy bármiben amiben tudok. Tök komoly! Email címem nyilvános. 

 

A lényeg a színvonalas, és független produktumon volna. 

 

Remélem, nem toltam túl a biciklit.

Előzmény: Fiery (159860)
Fiery Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159860

((( 5 napja postoltam ugyanezt :) )))

 

Ime egy hasonlo, de ez mar biztos volt:

 

Előzmény: lamberjack (159859)
lamberjack Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159859

Sziasztok!

 

Ez a videó... tiszta nyugi, fantasztikus. 

 

Tudom, hogy szerencsére Mo-n is vannak többen, akik efféle szakértelemmel szerelnek egy Speedmastert (és még cifrábbakat is) és videó is biztos van, de legalábbis ugye írásos beszámoló pont nemrég volt. Szóval leborulok a mesterek előtt, csak ennyi, dolgozzatok nagyon sokáig még és publikálni, publikálni! :) 

 

http://player.hu/highlife/omega-szervizelese/

 

 

i1wmup Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159858

Valami ilyesmire gondoltam én is... Egyrészt biztos megnyugtató, hogy tudom merre van a kölyök, biztonságérzetet ad hogy egy gombnyomással segítséget tud kérni, másrészt meg mégiscsak egy autonóm ember(ké)ről beszélünk, akire nem kéne ilyen digitális pórázt aggatni.

Előzmény: windproof (159857)
windproof Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159857

Ehhez a kicsit orwelli világhoz okosóra sem kell gps-szel. Tanár ismerősök mesélik, hogy a szülők jó része a sima mobilt is valami félelmes digitális póráznak használja, a gyereknek telefonálni kell, mikor felszáll a buszra, mikor leszáll, az osztálykiránduláson 2percenkent megszakad a foglalkozás, mert a szülők checkolják a gyereket, és ez évek óta megy, nem új jelenség (és ez a felnőtt korra is kihat, majd 10 éve volt egy huszonéves barátnőm, aki a közös nyaraláson 2percre nem kapcsolhatta ki a telefont, mert a szülők hívják... ez már-már beteges, és ennyire talán nem lett veszélyes a világ, bár nekem nincs gyerekem, lehet ezért látom másképp)

Előzmény: i1wmup (159856)
i1wmup Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159856

Szia,

 

ez a gyerekeknek való okosóra elég vegyes érzéseket kelt bennem... Egyik szempontból értem a célját, feladatát, a másik szempontból kicsit elborzaszt. Tudom, más világ volt, de ha belegondolok, miket akcióztunk kölyök korunkban, nem biztos hogy örültem volna neki ha az ősök tudták volna, merre kalandozunk :)

A topikot - amennyiben más érdeklődés nem mutatkozik - ne offoljuk szét, de ha mailon küldesz róla bővebb információt, azt megköszönném.

Előzmény: MeisterSinger (159850)
windproof Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159855

Azt tudod, hogy a pulzus mérés jelenleg csuklón elég pontatlan? Az én garminom, de az összes jobb HRM-es óra is mellkas pántot használ (van olyan is, ahol óra helyett telefononhoz csatlakozik). A mellkas pánttal az a gond, hogy relatív kényelmetlen, így persze mindenki szeretne csuklón mérni, de az eddigi megoldások elég gagyik voltak.
Most a legújabb garmin elég ígéretes ezen a téren, de még új a cucc nagyon, és már előjöttek olyan problémák, hogy sötétebb börszinnél drasztikusan romlik a pontossága.

Előzmény: MeisterSinger (159853)
Fiery Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159854

"Létezik ilyen, persze talán csak a pulzust nézi"

Igen, ez a legnagyobb baj vele. A pulzuson felul egy csomo dolgot kellene monitoroznia, adatokat gyujtenie, rendszereznie, es _automatikusan_ riasztania ahhoz, hogy igazan "killer feature" legyen az okosora kapcsan ez. Elobb-utobb el fogunk jutni ide, ha maskepp nem, akkor bor ala ultetett ill. verkeringesbe juttatott kisegito szenzorokkal. En elore megelolegezem az iparagnak azt, hogy ezt meg fogjak tudni csinalni, csak kerdes, mikorra.

Előzmény: MeisterSinger (159850)
MeisterSinger Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159853

Speciel pont nem ezért vettem okosórát :D

Pebble-ben nincs is semmilyen szenzor.

Előzmény: windproof (159852)
windproof Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159852

Mondjuk ennek az is az oka, hogy jelenleg kb ez az egyetlen hívószó az okosórával kapcsolatban, a többi mind olyan, hogy a mobil is tudja, csak jobban.

Előzmény: MeisterSinger (159851)
MeisterSinger Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159851

Nem véletlen, hogy az Apple is az egyik legfontosabb üzeneteként az Apple Watch marketingjében az egészségre épít.

Előzmény: Fiery (159849)
MeisterSinger Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159850

"En akkor fogok erosen elgondolkozni azon, hogy melyik orat (okosora vagy mechanikus ora) viseljem, ha lesz olyan egeszsegmegorzo funkcioja, ami automatikusan riasztja a hozzatartozokat vagy a korhazat, ha drasztikus valtozas all be a szervezetemben."

Létezik ilyen, persze talán csak a pulzust nézi, de egyből küldi az infót ahova kell, vagy egy pánikgombbal te magad is indíthaton a funkciót.

Okosóra terén van még egy pici szegmens, amelyet nem érintettünk: A kifejezetten gyermekeknek való órák. Én épp nemrég vettem a kislányomnak, SIM kártya megy bele, GPS is van. Bármikor nyomon tudom követni merre jár, és beszélhetünk is egymással az órán keresztül, van SOS gomb, ami bekapcsolja a mikrofont és küldi a telefonomra a lokációt.

 

Okosóra továbbfejlődési lehetősége még, ha valóban elterjedne egy használható okosszemüveg, ami így átvehetné a kijelző szerepét, így hordhatod a csuklódon az okostelefonod, ami ettől persze egyből okosórává fog avanzsálódni.

Előzmény: Fiery (159845)
Fiery Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159849

En is hasonlokepp gondolkozom az orakrol, de ha az ember egeszsegerol van szo, es egy kiegeszito -- ami lehet okoskarperec, okosora, okosgyuru, okosakarmi -- segit abban, hogy a kritikus helyzeteket felismerje vagy tulelje az ember, akkor szerintem az egy bizonyos kor utan bevallalhato kompromisszum. Per abszurdum, akarmilyen furan is nez ki, bal karon okosora, jobb karon mechanikus. Vagy forditva.

 

SZVSZ egy lepukkant, afrikai korhazban is jobb kezekben van az ember, jobb eselyekkel indul, mint ha otthon, egyedul, a lakasban lefordul a fotelrol es rangatozik a foldon. De me'g ha egy csaladtag er is oda egy automatikus riasztasnal, es o segit, az is jobb, mint a semmi. Ha csupan a kozelgo kritikus allapot felismereseben segit az okosora (vagy okosakarmi), az is oriasi elony lehet a tuleles kapcsan. Megjegyzem, en magamat ismerve egyaltalan nem lepodnek meg rajta, ha 10 ev mulva mar nem ebben az orszagban elnek :) Tehat az, hogy a mai allapotok, itthon milyenek, nem biztos hogy relevans lesz oregkoromra.

 

Persze ha majd lesznek ilyen kiegeszitok, es lehet olyan variaciot is valasztani, ami nem csuklora rakhato, akkor en inkabb azt fogom valasztani :)

Előzmény: i1wmup (159847)
Precíziós Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159848

Itt most magamra ismertem! +1

Előzmény: i1wmup (159847)
i1wmup Creative Commons License 2016.02.23 0 0 159847

A második bekezdésedre viccesen azt mondanám, hogy és akkor? Akkor mi lesz? Bevisznek agy orvos (és lassan ápoló) nélküli, düledező kórházba? Komolyan meg nem tudom elképzelni (bár elég gyenge a képzelőerőm...) hogy egy ilyen komplex, egész külsődet és belsődet monitorozó kütyü kialakuljon, egyszerűen a méreténél fogva sem.

 

Én lassan negyven leszek, több mint harminc éve hordok órát, épp olyat amilyet. Kisgyerekként a nagymamám régi Slaváját, aztán ilyen-olyan kvarc csodát, tizenévesen az akkori divatnak megfelelő swatchot, majd jött az első komoly, egy Citizen, és pár éve az első automata. Mellette dédelgetem felmenőim régi ruszki felhúzós óráit. Nem tudnám elképelni egyetlen napomat sem úgy, hogy nem veszek fel karórát.

Mondják, hogy a gyerek utánzással, példamutatással tanul. A fiam 4,5, de már nézegeti az óráimat, ismerkedik velük, hallgatja a 17 köves ruszki ketyegését. Fertőződik :) Szerintem fog órát hordani ő is, az más kérdés, hogy ő majd milyen fejlődésen megy keresztül etéren, visszatér-e majd a mechanikusokhoz... Illetve azt is tudom, hogy az kevés az üdvösséghez, hogy egy kis óraszerető közösség (mint ez a topik) megszeretteti a gyermekeivel a mechanikus órákat.

 

Nem tartom magam nagyon konzervatív gondolkodásúnak, igyekszem lépést tartani a technika fejlődésével (bár akármilyen furcsa, néha már nehezem megy), érdekes módon az okosóra az első kütyü, ami egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésem...

Előzmény: Fiery (159845)
nickback38 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159846

Nem, csak eljátszottam a gondolattal, hogy "veszélyben érzik" magukat a tradicionális piaci szereplők és olyasmivel próbálkoznak, mint a válság idején mondjuk az Omega quartz :-)

Ezt szántam lényegi résznek :

"...egy alapvetően tömegeknek szánt - mert ugye a smartwatch üzleti modell jelenleg ez - terméknél..."

 

Nem tartom kizártnak, hogy az innováció kapcsán eljut oda a termék, amit pl. Tomcat fórumtárs írt - "beparkolja a Teslat",

vagy még inkább mondjuk egy Audi eTron jövendő full elektromos luxus-sportautóját és így akár napi használati tárgyává válik a gazdagok egy részénél - DE ettől még nem az okosóra lesz a luxuscikk, hanem az autó...

 

Előzmény: ronin s8 (159842)
Fiery Creative Commons License 2016.02.22 0 1 159845

Az okosora akkor lesz igazan utos termek, ha valamit csak azzal lehet majd megoldani, semmi massal nem. Es/vagy ha megoldjak, hogy kihajtogatodjon a szamlapja, esetleg ki lehessen dokkolni az ora keretebol a szamlapot, es utana kihajtogatni. Ha ezt valahogy megoldjak, akkor akár a mostani okostelefonok helyet is atveheti az okosora. Vannak mar felbe hajthato OLED panelek, onnan mar csak egy "apro" lepes a 4-be hajthato :) Onnan pedig mar csak miniaturizalas kerdese az egesz.

 

En akkor fogok erosen elgondolkozni azon, hogy melyik orat (okosora vagy mechanikus ora) viseljem, ha lesz olyan egeszsegmegorzo funkcioja, ami automatikusan riasztja a hozzatartozokat vagy a korhazat, ha drasztikus valtozas all be a szervezetemben. Pl. hirtelen felszokik a vercukor, verrog gyanu all fenn, durva oxigenhiany vagy gazmergezes (pl. szen-monoxid) tortenik epp, ilyesmi. Plusz, az is hasznos funkcio lenne, ha automatikusan rezegne a csuklon az okosora, ha az ember elszunnyad vezetes kozben. Bar, ez utobbit nehany auto is megoldja mar, sajat hataskorben.

Előzmény: APT (159844)
APT Creative Commons License 2016.02.22 0 1 159844

A lényeget megfogtad: mivel ezeknek a termékeknek (okosórák) jóformán korlátlan fejlődési, így olcsóbbá válási lehetőségük van (miközben gyártani őket kizárólag nagy tömegben, volumen-cikként lehetséges, tehát mindenképpen tömegáruk lesznek) - így ab ovo alkalmatlanok arra, hogy presztízscikké-luxuscikké váljanak - de főleg arra, hogy azok is maradjanak...

Emlékszünk még mind, hogy nem is olyan rég, alig pár éve egy iPhone bírt presztízsértékkel - ma már nem bír, és a jövőben még kevésbé fog bírni. Érdemes megnézni azt is, hogy áll a Vertu - sehogy, a mobiltelefon nem alkalmas luxuscikknek, egyszerűen olyan gyors az erkölcsi avulása...

 

Megjegyzem, az okosóra pont az a történet, ahol én a mai napig nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez tényleg egy életrevaló, valóban értelmes és hasznos ötlet...

Előzmény: Fiery (159843)
Fiery Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159843

Amennyiben a "nagy" gyartok megtalaljak az osszekoto kapcsot az okosorak es a klasszikus mechanikus karorak kozott, amennyiben tudnak utat mutatni a "fejlodesre", akkor siman elkepzelheto, hogy sok ceg kinalataban fel fog tunni a mechanikus karorak mellett az okosora is. A Rolex is gyartott kvarcorat, az AP es a Patek mind a mai napig gyart. A Tag Heuer mar utat mutatott az emlitett "fejlodesre", de kerdes, hogy ez mennyire mukodokepes modell. Meg persze az is kerdes, hogy ki fogja ezt valoban elorelepesnek tekinteni: ki gondolja azt, hogy okosora utan egy mechanikus karora feljebb- vagy elorelepes? Egy kvarc utan me'g csak-csak be lehet ezt valahogy adagolni, de egy okosora mas kategoria, mint a kvarcorak.

 

En azt elkepzelhetonek tartom, hogy az olcsobb kategoriakban a gyerekek elso vagy masodik oraja okosora lesz kvarc helyett, de a "nagy" cegek ugyanugy terelni fogjak a felnott, sajat zsebere koltekezo korosztalyt a mechanikus modellek fele. Elobb-utobb az okosora is fillerekbe fog kerulni (legalabbis a belepo modellek), mint ahogy az okostelefonok is mar nagyon olcson elerhetoek a fejlodo orszagokban. Ha pedig az okosora egyre okosabb lesz, egyre tovabb birja majd egy feltoltessel, az veszelyes lehet a kvarcorakra (is).

 

((( A Cortex egyebkent nem egy ceg vagy gyarto, hanem csupan egy IP brand ;) Nincs olyan, hogy Cortex altal gyartott CPU-mag, csak Cortex CPU-mag, amit pl. a Samsung gyartott )))

Előzmény: nickback38 (159840)
ronin s8 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159842

Szerintem nem a luxusóragyártók fogják piacra dobni a Sub formájú okosórát, hanem az okosóragyártók. Ma már szabadon lehet lopni a dizájnt, és vannak olyan óragyártók is (pl. Davosa, Steinhart), akik lelkiismeretfurdalás nélkül meg is teszik. Inne már csak egy lépés, hogy az okosóragyártók is másoljanak. Végülis ez csak egy dizájn, aminek rég lejárt a szabadalmi védettsége.

Pár éve - mielőtt bedőlt - a Vertu is megpróbált kihasítani valamit a luxusipari bevételekből - vesztére. Őt az olcsó telefonok győzték le, és az, hogy nem volt innováció mögötte (senki nem akart milliókért egy szar Nokiát megvenni), tehát pont fordított volt a helyzet, mint az okosórák esetében, amik fényévekkel fejlettebbek, mint bármelyik luxusóra - és olcsóbbak. 

Azon kívül, jelenleg eszement módon emelik a Rolexek, Omegák, stb. árát. Ez nem tartható sokáig...

Előzmény: nickback38 (159840)
BENJÁMIN(BENJI) Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159841

Lehet,h Nürnbergbe később ér ide a friss hír,suldigum:-)

Előzmény: Törölt nick (159830)
nickback38 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159840

És majd az átlátszó hátlap alatt felsejlik egy PP, Rolex stb. logo-val szitázott processzor - saját gyártással? A Cortex meg lesz az ETA? Járástartalék mintájára akku üzemidő? Az órajel mondjuk többé-kevésbé kompatibilis fogalom lesz :-)

A quartz krízis után az "egyediségük" tudta visszahozni a mechanikus órákat a halál torkából, nehezen tudom elképzelni,

hogy egy alapvetően tömegeknek szánt - mert ugye a smartwatch üzleti modell jelenleg ez - terméknél ez az általad prognosztizált volumenben működni tud.

Most is vannak "hightech gazdagok", akiknél sosem lesz pl. egy Mona Lisa a falon - hacsak nem vmi alsó hangon 20 m2-es retina*sokezer felbontású panelen- , nekik gond nélkül eladható lesz vmi egyedi csúcsmodell. A gazdagok többsége konzervatív értékek "felhasználásával" éli meg a gazdagságot - nem lehetetlen, hogy náluk is lesz egy-egy darab a "haladni kell a korral" jegyében, de ettől szvsz egy Calatrava sem fog a fiók mélyére kerülni. Erre az Astron sem volt képes anno, pedig elég borsos ára volt hogy "menő" legyen és jóval nagyobb újdonságnak számított, mint most egy okosóra.

Félreértés ne essék - lesz bevétel a luxusipar célcsoportjain is, de szvsz nem a luxusórák rovására.

Előzmény: ronin s8 (159835)
windproof Creative Commons License 2016.02.22 0 1 159839

Nem, ezt nem is állítottam! (vagyis nem akartam állítani).

 

Nem az számít, hogy milyen anyagból van, hanem azt, hogy a "buta" ékszerekre, amik semmire sem jók a mai napig hatalmas, sőt egyre növekvő a kereslet, egy 2 milliós acél Rolex pedig nem egy okosórával fog feltétlen versenyezni, hanem egy drága arany karkötővel. Ez az amire azt mondtam, hogy a nyugati kultúrában inkább egy Rolex a stílusos férfi ékszer (még ha acélból van is), nem pedig egy ujjnyi vastag karkötő.

Előzmény: ronin s8 (159837)
windproof Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159838

Mikor először írtam ide, akkor azt említettem, hogy vagy 15 éve nem hordok órát.

Ez azonban nem egészen igaz, mert van egy GPS-es, pulzus mérős sport órám (az elődje meg egy sok részidős stopper volt), nem klasszikus okos óra, de valahol mégis valami olyasmi: gépre köthető, mindenféle pulzus, sebesség, távolság diagramokkal, útvonalakkal, térképekkel szórakoztathatom magam, feljegyzi mellé az időjárást, kilométerenként automatikusan kijelzi a részidőt, etc. 

Tök jó holmi, nagyon szeretem, de a sportolástól eltekintve sosem viselem, és a mindennapokban teljesen feleslegesnek is érzem. Lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem érzem azt, hogy ez az óra kiegészítve még notification funkciókkal mindjárt mindennapi viseletté válna, más pedig jelenleg az okos órák kb ezt tudják, megspékelve 1-2 olyan funkcióval, hogy borzasztó egyszerű kezelő felület segítségével valami előre beállított funkciót aktiválni tudsz, de igazi appokról szó sincs.

 

 

 

(Offtopic: Egyébként az okostelefon jövője egy jó kérdés. Anno a Microsoft készített egy prezentációt még abban az időben amikor a surface hardverük még egy dohányzó asztal méretű volt. A vetítés után mindig feltették a kérdést, hogy mi az az egyetlen dolog, amit nem láthattunk az egész videóban, és a válasz az, hogy billentyűzetet, egeret, és hagyományos gépet, cserébe kijelző lett az egész világ a faltól az asztal lapon keresztül a bögréig. Valahol én is azt gondolom, hogy ilyen lesz a jövő, még akkor is, ha jelenleg ennek nincsenek meg a technikai feltételi.  https://youtu.be/RWxqSEMXWuw  a kedvenc részem, ahol egy újságpapírból 2 mozdulat alatt valami tervrajz lesz. Ez persze egy nagyon álom világ, de az is biztos, hogy mondjuk 10 év múlva rá sem fogunk ismerni a mostani számítógépekre, és nagyobb lesz a váltás, mint a desktop->notebook->tablet esetében)

Előzmény: MeisterSinger (159833)
ronin s8 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159837

Nem feltétlenül van aranyból egy méregdrága óra.😉

Viszont az okosórák is előbb-utóbb eljutnak már oda (tulképp már létezik is arany iWatch)...

Előzmény: windproof (159836)
windproof Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159836

"Akkor ez az ifjúság erősen pislogni fog egy Rolex reklám alatt, és nem fogja érteni, apu miért visel egy méregdrága analfabéta karkötőt..."

 

 

Nem olyan régen olvastam, hogy a világ arany felhasználása soha nem látott méreteket öltött, és ebben az arany ékszereknek hatalmas szerepük van. Szerintem pont ezért nem fog pislogni. Manapság egy márkás óra ugyanis pont, hogy egy "analfabéta" arany karkötő ellenfele, azért hordja az emberek nagy része, mert az ujjnyi vastag fux nem számít a nyugati világban elegánsnak, de valamilyen ékszer féle, státusz szimbólum, vagy csak egy divatos kiegészítő a férfiaknak is kell (ahogy említettem korábban az óra szeretők, óra barátok köre persze bizonyára nem ilyen, de ők a piac nagyon kis %-át adják)

Előzmény: ronin s8 (159835)
ronin s8 Creative Commons License 2016.02.22 -1 0 159835

Eljön majd az idő, amikor a luxus szegmensben is veszélyesen lefednek mindent az okosórák. Mondjuk lesz egy Apple Sub okosra csinálva, negyed áron. Akkor ez az ifjúság erősen pislogni fog egy Rolex reklám alatt, és nem fogja érteni, apu miért visel egy méregdrága analfabéta karkötőt...

A 20 dolláros kvarcok viszont ezt is túlélik. Egyszerűen, a szemétre mindig lesz vevő...

Előzmény: MeisterSinger (159834)
MeisterSinger Creative Commons License 2016.02.22 0 0 159834

Természetesen az utolsó mondatom abban az esetben igaz, ha a mai fiatal korosztály visszatalál / rátalál ennek varázsára... Ellenben, ha nem, akkor szimplán ez lesz az igazi oka a karórák eltünésének (persze közvetve a kavrc és telefon hozzájárulnak. ok-okozat).

Előzmény: MeisterSinger (159833)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!