Keresés

Részletes keresés

dexter0719 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153777

ez nem csoda, ez a természetes.

worldwide garanciának pont ez a lényege.

Egyébként volt már olyan, akinek a garanciaidőn belül vissza kellett vinni egy komolyabb svájci órát?

Előzmény: Nick389 (153774)
vzstrial Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153776

De mondjuk egy millás nagyságrendű dlsr gép esetén beveszed a pöcsit ugyanúgy :D azért... na. Legalább órák tekintetében jó/jobb a helyzet. Rohanok venni egy Rolex Sub-ot svejcba:D

Előzmény: Nick389 (153774)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153775

Nekem a régi van - SKX781. Az Orient nálam azért esett ki, mert nem azt a narancssárga árnyalatot kerestem - a Doxa Sub volt az etalon. Sajnáltam, mert a tok/számlap viszont jobban tetszett, hát még

az ára :-)

Előzmény: vzstrial (153771)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153774

Nem került nagy fáradtságba, felhívtam a Baross utcát Omega ügyben. Korrektek a ww gari nekik elég. Rolex Edison utca detto. Tissot Pesti Barabás no problem.

Olcsóbb kategóriában már nem akartam próbálkozni, de tényként szögezhetjük le, hogy a jobb óráknál

nem szivatnak. Vannak még csodák...

Előzmény: Wreck Diver (153772)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153773

Hasonlón van az említett Nikon ww garanciáknál is, de kenhették a hajukra nálunk elhajtotta őket a márkaszervíz...

Előzmény: Wreck Diver (153772)
Wreck Diver Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153772



Szép is lenne, ha a nemzetközi garanciás Omegáddal mondjuk
azzal zavarna el a márkaszervíz, hogy - bár hivatalos viszonteladótól, de - 
más országban merészelted venni az órádat.

"Mivel a szerviz csak importőrtől tud alkatrészt szerezni"

"Szvsz a gyártó, illetve az érintett ország értékesítési volumenei lehetnek

a mérvadók az alkunál, ebből a szempontból viszont nem nagyon hiszek

a Rolex nemzetközi garancia érvényesíthetőségében nálunk."

Persze...

Előzmény: Nick389 (153769)
vzstrial Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153771

Egy MONSTER? Nagyon sokáig agyaltam az új Monster (narancs számlap, szürke tok) verzió és a vásárolt Orient Ray Diver között (oké, nem egy kategória), de ami késik nem múlik :) talán az ár mellett az is nagyon befolyásoló volt, hogy elég hasonló a Rolex Submariner kinézetére ami nekem nagy kedvencem, így lett egy low budget copy :)

 

Néztem a seiko szerviz fácsés oldalán, hogy a másik nagy kedvencem egy Bullhead-et újítottak fel. Azt azért felpróbálnám :)

 

Nekem is vannak nehéz napjaim, lehet kifogtam ezt náluk. Kihangsúlyozom a beállítás ingyen volt, mondták ez nem kerül pénzbe még úgy is, hogy nem itthon vettem. Így utólag jó is, hogy ingyen nem tudták beállítani :D :D :D amikor a fém csatból kellett egy szemet kivenni - mert rendeltem utána hozzávaló fémcsatot akkor azért a Citizen "szaküzletben" a blahán ezrest simán elkértek a nagy műveletért.

Előzmény: Nick389 (153770)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153770

A kalibráláshoz nem tudok hozzászólni, viszont idén tavasszal, amikor a Monster-emet vittem be, hogy igazítsák a csuklómhoz a szíjat, pont elkészült egy óra, amit egy néni lámpa alatt elkezdett nézegetni és megkérdezte, hogy ki javította. Amikor hátulról megjött a válasz, akkor közölte, hogy lehet szétszedni újra az órát, mert az üveg belsején van egy ujjlenyomat. Az igazításért nem kértek semmit sem, szerintük ez benne van egy Magyarországon vásárolt még garanciális - ezekre előzetesen rákérdeztek - óra árában.

A Steihart-nál mindez 500 pénz volt. Valószínűleg rapszódikusak, ahogy tippelted.

Előzmény: vzstrial (153768)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153769

Remek kérdés :-)

Bevezetőképp, fórumos tapasztalatokból okulva - mindig van egy harmadik, aki beleköt egy olyan részbe, ami nem igazán fontos...

Garanciát ezen területen a magyar jog nem ismer. Van jótállás és és szavatosság, de mindkettő alapján lehet térítésmentes javítást/cserét kapni. Itt és most garancia = térítésmentes javítást/cserét biztosító

jogalap. Nagy vonalakban a külföldön gyártott termékeknél ez a lánc játszik : gyártó-importőr-márkakereskedő/hivatalos viszonteladó-márkaszerviz/kijelölt szerviz. Árnyalják a képet :

 

1. Szerepek egybemosódása, variációi

Importőr és márkakereskedő lehet uaz. a cég, szerviz lehet hivatalos viszonteladó. Nem mindig olyanformán létezik a hivatalos viszonteladó, hogy az országban van pl. 3 cég akinél lehet Omegat-t kapni, pl Casio-t 3e

pénzért a sarki trafikban is lehet kapni korrekt belföldi garanciával. Volt egy elektronikai cikkeket forgalmazó

Pixmania nevű cég, aki nem a magyar importőröktől szerezte be az árukat, hanem a francia anyukáján keresztül - nála pl. a worldwide garanciás Nikon-okat probléma esetén a vevő küldhette ki Franciaországba.

 

2. Garancia összetett termékeknél

Ha pl. importőrként/kerekedőként úgy látom, hogy a célországban jobban menne egy óra aligátorszíjjal, mint

a gyári fémszíjjal, akkor a szervizzel karöltve kicserélhetem, de innentől fogva a gyártó kötelezettségei csak a tokra és a szerkezetre terjednek ki. Autóknál pl. az extrákért a kerekedő tartja a hátát.

 

3. Területenként eltérő kialakítások

Gyártóként pl. a párás ázsiai országokba extra páravédelemmel látom el az órát, vagy másfajta kenőanyagot alkalmazok mediterrán/trópusi piacra szánt modelleknél, mint az északi országokba szántaknál. Autókra visszatérve a fűtési/hűtési rendszereknél vannak hasonló eltérések.

 

4. Gyári hiba vs. egyedi hiba

Az ominózus első generációs 2500-as caliber-nél az Omega elismerte a hibát, így országtól/garanciális

időtől függetlenül biztosította/biztosíttatta a megoldást. Autóiparban ez lenne a visszahívás - persze

az Omega nem publikált semmit sem anno a honlapján...

 

5. Eltérő beszerzési árak

Az importőrök nem mindig uolyan áron kapják uazt a terméket, ha más-más országban vannak.

 

Elektronikai cikkek vonalán van tapasztalatom, ott nem működik - lásd. pl.  Pixmania -, DE Apple szórakoztató

elektronikánál volt már rá precedens, hogy egy külföldön vásárolt terméket lehetett garanciálisan javíttatni

kishazánkban. Prémium szegmens - és így el is jutottunk a Rolex-hez.

A majom átkerül az importőr vállára attól a pillanattól kezdve, hogy behozott egy órát. Ha értékesíti, azt olyan áron teszi, hogy belekalkulálja az esetleges járulékos költségeket is - így áll össze a haszna. Ha én hozom be az órát és az importőr egy kanyit sem keresett rajta, akkor miért vállalná be a javítás költségeit,
mert ugye a szerviz nem nyel be semmit sem, vkitől elkéri az anyag és a munka árát? Mivel a szerviz csak importőrtől tud alkatrészt szerezni, az importőrnek és a gyártónak kell leboltolni, hogy mi/ki legyen a

"külföldi" termékek garanciájának anyagi forrása. Szvsz a gyártó, illetve az érintett ország értékesítési

volumenei lehetnek a mérvadók az alkunál, ebből a szempontból viszont nem nagyon hiszek a Rolex nemzetközi garancia érvényesíthetőségében nálunk.

Józan paraszti ész alapján a garanciális idő alatt a garancia terjedelme alatti hibákért a gyártónak kellene

tartani a hátát, ebből a szempontból meg miért számítana az eladási- és a garanciális igényt bejelentő ország egyezősége/különbözősége? De úgy tűnik, ez ritkán van így...

Előzmény: Navigare necesse est (153767)
vzstrial Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153768

Ja szerintem nem annyira privát :)

 

Anno még nem is tudom mikor de seiyajapan.com oldalról rendeltem egy Seiko Spriti SCVS015ös órát. Azóta megvan, jár no para. A gond akkor volt amikor fel akartam venni és véletlen lecsúszott a kezemről, kb 1 métert zuhant - nyilván nem tett jót a szerkezetnek utána a napi +2 (számlap fent, lent - tehát billegő tengelye merőleges az asztal - lap síkjára) illetve napi -3 (korona fent, korona lent) másodperces eltérést hozott a gyári +25/-15 mp helyett. Szóval viszonylag pontos volt. :) Illetve ez az én hordási szokásaim mellett volt, semmi extra nem volt, nem futottam, csak felvetem reggel és este - délután leraktam. Elvittem szervizbe mondom nehogy rosszul kopjon ki valami az ütés utáni elmozdulás miatt, ha volt ilyen egyeltalán. Akkor már egy teljes tisztítás, olajozás, tömítés csere, nyomáspróba. 1.5 hónapot volt bent az óra! Úgy kaptam vissza, hogy a számlap legalább 3 helyen maszatos. Oké, pontosság gyári értéken kívül, negyedik alkalom után amikor visszavittem meguntam, hogy egyszerűen nem akarják beállítani mert oké adjam oda, jó szupi így jó kell legyen. Mondom szívesen itt hagyom, mérjék ki akár 24 óra alatt a gépen hátha többet látnak mint amit én mérek és akkor okosabbak leszünk. Ja nem kell, így jó kell legyen. Oké, megértem van munkájuk... de basszus. Nem nagy összeg volt a tisztítás mert 5500-at vagy valami ilyesmi összeget fizettem - tehát óra vételárának kb 10%-a. 6R15B werkről azért jókat olvastam, nem hiszem, hogy ne lehetne belőni ezt. Szóval ma majd elviszem egy órás bácsihoz, elvben itt a XI kerületben az allee vagy ex budai skála környékén a fehérvári úton van egy jó / megbízható emberke. Ha tudtok jó szakit szívesen veszem :) valószínű ha megjön a Sumo mutató készlet akkor inkább a bácsikával rakatom be - bár nem hiszem el tudnák b*szni, de akkor lehet szólni fogok nekik, hogy a számlapot is takarítsák le mert kicsit koszos lett múltkor... Nem lehúzni, leszólni akarom lehet egyszerűen én voltam szerencsétlen vagy unszimpatikus számukra vagy nagyképű anno franc tudja, egyik se állt szándékomban csak azért zavar ez a kis apróság. Mintha szakszervizben nagyobb kárt tennének a motorban mint előtte :D kicsit hosszú voltam, sorry.

Előzmény: Nick389 (153762)
Navigare necesse est Creative Commons License 2014.07.18 0 0 153767

"A wordwide garancia nálunk nem működik,

max. talán bírósági úton, az importőr és a márkaszervíz védik egymást."

 

Ezt hogy érted? Semmilyen márka esetében sem működik nálunk? Teszem azt, egy Rolex nemzetközi garancia sem érvényesíthető nálunk?

Előzmény: Nick389 (153764)
WiZARD Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153766

Az egész jó ár, aztán vidd valami szakemberhez, nehogy ott hagyd azoknál a kontároknál...

Előzmény: vzstrial (153758)
tomcat Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153765

Az alacsonyabb ÁFA és a nagyobb piac miatt Németországban egész biztosan olcsóbban kapod meg az órákat mint itthon.

KicsitOFF:

Ha esetleg érdekes lehet, két hete került hozzám egy 26B130-as cikkszámú Bulova Precisionist, nekem túl nagy és túlságosan acél, nem igazán tudom mihez hordani, tehát eladó (gyári dobozzal, minden tartozékával, még a szíjat sem állíttattam magamra, hordva egyáltalán nem volt). Bővebb infó itt a linken:  http://bulova.timecenter.hu/bulova+orak/precisionist+karorak/96B130.ora

 

tomcat

Előzmény: Azima (153763)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153764

Ausztriáról tudok nyilatkozni, ott 2013 decemberben egy náluk 300e+ Longines majd' 100e-vel olcsóbb volt és nem

sonderangebot keretein belül. Németországban nem néztem még órát - pontosabban nem néztem az árát -, de szvsz

ott is hasonló lehet a szitu. Amit viszont gondolj meg jól :

Nem éri meg pár 10e spórolás miatt kockáztatni, hogy viheted garanciális javításra Németországba az órát,

vagy javíttatod itthon saját zsebből - hamar eltűnhet az árelőny. A wordwide garancia nálunk nem működik,

max. talán bírósági úton, az importőr és a márkaszervíz védik egymást.

Legalább 100e spórolásért már belefér egy Kismartoni kiruccanás, de 20e-ért egy Müncheni...

Előzmény: Azima (153763)
Azima Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153763

Mondom, h okoskodok itt. Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdés, ez már saját: valahol korábban írtátok, h itthon magasabbak az órák árai. Októberben megyek Németországba, ott akkor elvileg olcsóbban tudok venni pl egy Citizent? Vagy az ottani fizetésekhez képest olcsóbbak az órák mint nálunk?

Előzmény: Nick389 (153761)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153762

Klassz! Mi volt a gond a márkaszervízzel anno, ha nem vagyok túl indiszkrét - mehet privátba is, ha nem fórumra való?

 

Előzmény: vzstrial (153758)
Nick389 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153761

Breil és Bering mint Tommy Hilfiger - divatórák.

Előzmény: Azima (153755)
tomcat Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153760

A Bulovát pár éve felvásárolta a Citizen, így a Bulova órák jellemzően japán szerkezetekkel szereltek, ezen belül a Precisionist képviseli a legpontosabb kvarc szerkezetüket a márkán belül. A Bulova svájci szerkezetekkel szerelt albrandje az Accutron, automata és kvarc szerkezeteket is építenek be.

 

tomcat

Előzmény: Azima (153755)
agent.d Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153759

    

 

    

 

 

vzstrial Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153758

Most beszéltem a szervizzel most jóarcok voltak. 1500 huf/db áron szoktak mutatók menni, beépítési díja nincs. Otthon még egy kis ps munka, hogy melyik mutató szettet szeretném aztán belecsapok a lecsóba :D

Köszi az e-bayt de vagy rossz szavakat használok vagy valami gebasz lehet mert kb 10 mutatót talált a "seiko hands" kulcsszavakra...

Előzmény: Wreck Diver (153757)
Wreck Diver Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153757

10 dolláros árfekvésben tonnaszám vannak ebayen seiko mutatókészletek.
Nézs át őket, hátha akad megfelelő, és akkor nem kell a szervízzel kinlódni.

Előzmény: vzstrial (153753)
vzstrial Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153756

Köszi. Habár kicsit fújok a Seiko hivatalos szervizére... De tény és való egy próbát megér, még ha a legegyszerűbbnek tűnő megoldás ami az orrom előtt volt :)

Előzmény: Nick389 (153754)
Azima Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153755

"Egyre jobb, hogy rátok találtam", már minden kollégám velem kérdeztet.Na jó, eddig csak 3an. A kérdésem a következő lenne:mi a véleményetek a Bulova, Breil és Bering órákról? (milyen jó, hogy mindegyik B-vél kezdődik). Válaszotok előre is köszönöm.

Nick389 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153754

Nekem Doxa vonalon a márkaszervíz szerzett mutatót 70'-es években gyártott órához. Első körben náluk próbálkoznék, Bajcsy-Zsilinszky út 15/D.

Előzmény: vzstrial (153753)
vzstrial Creative Commons License 2014.07.17 0 0 153753

Órákhoz alkatrészeket, pótalkatrészt tehát jelen esetemben óra-perc-másodperc mutatót honnét tudnék beszerezni? Seiko sumo mutatók kellenének, megjött az elhatározás (ez is szinte több év eredménye). Tudom nem svájci... de szerintem nem akkora bűn :)

öccse Creative Commons License 2014.07.16 0 0 153752

Van valakinek arról tudomása, hogy az IWC mióta jelöli a koronát ? Pl. egy 50-es évekbeli acéltokos cal. 852-en kötelező-e a "halas" korona ? A neten láttam ebből a korszakból ilyet is, olyat is.

Navigare necesse est Creative Commons License 2014.07.16 0 0 153751

Nem akartam túlreagálni, csak ez olyan polgárpukkasztónak hat kicsit, hogy az átlag valószínűleg soha életében nem engedhet meg magának majd egy ilyet (jelzem, én sem!), és "szerencsétlen" ilyen stlusút keres, erre jöttök ezekkel a mechanikai csodákkal...

Igazságtalan a világ, hány olyan van, aki egy kvarcot meg sem tud különböztetni egy mechanikustól, ennek ellenére élehet JLC Gyrotourbillon van a csuklóján, csak mert az volt adott pillanatban a legdrágább pl. Rodeo Drive-on...

Amúgy nem támadó vagy vitaindító megjegyzésnek szántam.

Előzmény: innovations (153749)
malenykij polgar Creative Commons License 2014.07.16 0 0 153750

Én is adtam neki normális tippet, kicsit túlreagálod az ügyet. 

Előzmény: Navigare necesse est (153748)
innovations Creative Commons License 2014.07.16 0 0 153749

Mindenesetre azért köszönjük az építő jellegű kritikát, de szerintem  kissé túl reagáltad ezt a dolgot több okból is.

Először is a szó a skeleton órákról folyt amibe talán csak belefér, hogy beszúrunk néhány nekünk tetsző órát is. Főleg abban az esetben amikor már az evvel kapcsolatosan kérdező kolléga úr érdemi választ is kapott.

Sőt az én beírásom végén talán még egy smile féleség is volt.

Amennyiben pedig beleolvasol a topicba azért azt láthatod, hogy a társalgás többnyire elég lazán folyik, legalábbis semmi estre se a katonai ügyészség stílusában.

Szóval nem is igazán értem.

??

;-)

 

 

Előzmény: Navigare necesse est (153748)
Navigare necesse est Creative Commons License 2014.07.16 0 0 153748

Sok tízmilliós órákkal bárki könnyedén példálózik, de az igazi kihívás az, ha a kérdező valós igényeinek és lehetőségeinek megfelelő modellt mutattok be. Kicsit konstruktívabb lenne a dolog. És abszolút nem humoros, inkább elcsépelt, főleg a második vagy harmadik ilyen példa után.

Előzmény: malenykij polgar (153747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!