Keresés

Részletes keresés

ronin s8 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147303

Azért ezt a "hamisítvány" fogalmat is érdemes egy kicsit átgondolni, körüljárni.

Ezek ugyanis valójában nem hamisítványok. Attól lesznek azok, hogy egy Rolex, Patek, egyéb svájci gyártó kijárja, eléri a hivatalos szerveknél, hogy hamisítványnak tekintsék azokat a termékeket, amik mások olcsóbban, kicsit gyengébb minőségben, (és ez nagyon fontos) ipari kémkedéssel, másolással állítanak elő. (Ipari kémkedés az is, amikor műszak után az iPone-t gyártják ugyanabban az épületben, ugyanazon a gyártósoron, amin műszak alatt az iPhone-t. Ez viszont a Nyugat bűne!). Kampányt indít a hamisítványok ellen, látványosan összezúzatja őket, és minden követ megmozgat az üzletben kivívott pozíciója kedvéért.

Ez nálunk nincs. Itt atomháború utáni szellemi állapotok uralkodnak, az emberek cigánykodnak (átbaxxák egymást úton-útfélen, ha valakinek esetleg nem tisza a szó jelentése), eladják egymást egy tál lencséért. Nincsenek szabályok, se írott, se íratlan törvények. Ez a magyar ugar. 

Egy átlagmagyarnak értelmezhetetlen is ez a hamisítvány-ellenes törekvés. A tompa agyában csak az él, hogy ő olcsón megvehet egy Rolexet... Előszeretettel vásárol cigánytól. Élvezi, ha átbaxxák.

Minden hivatalos, nemhivatalos figyelemfelkeltés hatástalan, mert terméketlen talajra hullik.

Előzmény: APT (147302)
APT Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147302

Ezt én értem, de ha mondjuk a Tissot/Rolex forgalmazó nem vállalja fel a harcot az őt érintő, az ő üzletét rontó kamuk ellen - akkor mástól hiába is várja...

Azt is megértem, hogy a rendőrség nem fog foglalkozni olyan ügyekkel, amelyek eleve láthatóan zsákutcák, ahol eleve csak szakértő (adott esetben nem kis pénzért) mondhatja ki, hogy egyáltalán kamu az óra - majd ezek után még mindig kérdéses, hogy meg lehet-e fogni az eladót, hiszen elvileg takarózhat azzal, hogy ő sem tudta...

Praktikusan csak a nagy, tömegesen áruló és készletet tartó bűnözőkkel szemben van esély hatásosan fellépni, de ehhez már a hatóságnak is szervezettebben, tudatosabban kellene mozdulnia. A Vaterán ez különösen nehéz, mert a "hivatásos" hamisítványárusok elsöprő többsége amúgy üzemszerű jutalékcsaló is, tehát nehezen lekövethető-megfogható azonosítókkal (eldobható mobil, megfoghatatlan e-mail cím...) regisztrál egy nicket, elad 5-10-20 valamit, annyit, amennyit csak tud, mielőtt a Vatera letiltaná a ki nem fizetett jutalékok miatt - aztán kezdi elölről, új néven...

 

Nyilvánvaló módon az egész történetet csak egy sokkal keményebb és következetesebb rendőrségi fellépés tudná drasztikusan átírni, ahol pár kulcsembert elkapnak, lesittelnek, ennek híre megy, és ezek után már jóval kevésbé fogják kockáztatni az iparágszerű netes hamisítvány-árusítást.  De amíg például ilyen honlapok http://www.oramester.hu/ minden következmény nélkül, simán működhetnek (komolyan mondom, pofám leszakad...) - addig mit akarunk?

Most őszintén, ha az iskola kijáratánál öt hobó nyíltan árulja a füves cigit, a rendőrnek meg hiába szólsz, csak nevetgélve együtt spanglizik a hobókkal, az ötödik feljelentésre meg téged ver orrba, hogy ha tovább zaklatod, akkor téged fog előállítani - akkor mit akarunk?

 

A magyar hatóságokat a hamisítvány-kérdés egyszerűen nem érdekli és kész. Érdektelenek, e téren nem is kívánnak a törvényeknek érvényt szerezni. Mi akkor mit csináljunk?

Előzmény: y78 (147300)
Wreck Diver Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147301

Csak egyet tudok érteni.

 

Emellett a vatera logikája abból a szempontból is kikezdhetetlen, hogy tudják,

az esetek túlnyomó többségében direkt vesz olcsón hamisat az ebben az esetben nagyon is "tudatos vásárló",

így fenn sem áll a törvénysértés jelzése, hiszen a vevő elégedett, csak úgy, mint az eladó.

 

Kivétel ez alól talán a kamu Tissot órák kérdése, de azzal meg bajlódjon a forgalmazó ugyebár.

Nekik meg a netes kereskedelem előretörésével, és a jelen gazdasági helyzettel pont elég megbírkózni.

 

Tehát leszögezhetjük, hogy nagy hazánkban a kereslet jelen esetben ismét csak találkozik a kínálattal. :)

 

Előzmény: APT (147298)
y78 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147300

A próbavásárlás is csak rendőr jelenlétében hatékony, olyan próbavásárlót pedig, aki vállalja az utána következő eljárást (tanúskodás, stb) nehéz fogni.

Egyébként a Tissot forgalmazója tett/tesz lépéseket, de szélmalomharc, egyesével kellene jelentenie a hamisnak gondolt termékeket egy adatlapon.

Előzmény: APT (147299)
APT Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147299

Még annyit fűznék hozzá, hogy az ebay mögött sem állnak semmivel sem jobb és "erkölcsösebb" körök, anno, az indulás után egyébként ott is virágzott a kamubiznisz - azonban ott mind a hatóságok, mind az érintett márkákat gyártó cégek nagyon keményen rászálltak a témára, és mára lett ebből az, ami lett.

Nomármost ameddig a Rolexet vagy akár Breitlinget-Tissotot (meg a hazai forgalmazóját..) annyira érdekli az ügy, amennyire, és annyi lépést tesz a Vaterán tömeges hamisítványok ellen, amennyire (semennyire, ugyebár), addig ne csodálkozzunk semmin.

 

Ha majd ezek a forgalmazók folyamatosan feljelentéseket tesznek, és próbavásárlások után büntetőperek tucatjait akasszák a hivatásos kamuárusok nyakába - akkor valószínűleg változni fog a helyzet. Addig nem. És addig hiába is várjuk - ez olyan dolog, mint ha háborognánk azon, hogy lopják a rétről a birkákat - csak éppen sem a birkák gazdáját, sem a helyi rendőrt nem érdekli a kérdés... Akkor ugyan mitől változna ez meg, akkor lopni is fogják őket...

Előzmény: APT (147298)
APT Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147298

Gondolom a törzstagok még emlékeznek arra, amikor pár évvel ezelőtt (konkrétan 2005-ben) rászálltam a Vaterára, és több hónapos nyomásgyakorlással sikerült is elérni, hogy a hamis termékeket tiltólistára vegyék. Az ilyeneket bejelentés után jellemzően le is törölték.

A tulajdonosváltással kikerült a tiltólistáról ez, és a bejelentésekkel sem foglalkoznak. Mostanára viszont oda jutottam a kérdéssel, hogy tulajdonképpen nem is tudom már okolni ezért a Vaterát (vagy legalábbis csak őket). Először is: teljesen tömegesen és gátlástalanul árulják a szemetjüket az emberek (és nem csak hamis órát, de minden más kamu-gagyi cuccot is), és ezt kiszűrni kegyetlen munkaigényes lenne - miközben a sok hülye lelkesen veszi, és persze ezzel jutalékot generál a Vaterának. Az meg simán mohó, elvégre üzleti vállalkozás, vagy mi lenne..

Másodszor - és ez a fő gond - viszont a lényeg az, hogy a hatóságok ezt egyszerűen magasról lexarják. Időnként lehet látni a hírműsorokban egy-egy snittet, amikor lefülelnek egy-egy nagyobb kamu ruha-kölni-DVD-akármi szállítmányt, de egészen őszintén szólva, mára már erős a gyanúm, hogy ezekre is csak azért kerül sor, mert az illetők valaki náluk nagyobb és/vagy a rendőrségen jobb kapcsolatokkal rendelkező másik kamuárus körmére léptek.. Amúgy a mélyen tisztelt hatóságok egész egyszerűen lexarják az egészet, ha bejelented hozzájuk, hogy hamis terméket árulnak a Vaterán, meg sem mozdulnak. Szerintem egy mozdulattal a szemetesbe iktatják az ügyet. Ha meg bemész feljelentést tenni, hogy xy eladott neked egy hamisítványt - akkor bőven elég, ha az illető nagyra nyílt bociszemekkel annyit mond, hogy neki sem volt tudomása arról, hogy ez hamis, aztán annyi. Az, hogy szökőévente egyszer egy-egy ügyet mégis keresztül lehet verni a hatóságokon - ez nem jelent semmit, ettől még az akár nyílt netes hamisítvány árusításnak sincs érdemi kockázata ma ebben az országban.

 

A Vatera meg azzal, hogy a szabályzatában minden ezzel kapcsolatos felelősséget az eladóra hárít - ezzel saját magát gyakorlatilag kikezdhetetlenné is tette. Őket, mint aukciós portált az életben nem fogják a hazai hatóságok semmiben sem elmarasztalni ezek után. Őszintén szólva a helyükben valószínűleg én sem foglalkoznék ezek után többet a dologgal - és nyilván az is érthető, hogy az ebből származó, valószínűleg nem jelentéktelen jutalékról sem fognak lemondani.

 

Ez egy szokásos kis Kelet-Európai patthelyzet, hiába vannak szabályok és elvek, ha az azok betartatására tartott hatóságok teljes diszfunkcionalitást mutatnak, akkor ez csak írott malaszt, üres fecsegés, amúgy semmi... Kár is a Vaterát hibáztatni, a Vaterának az a célja, hogy a lehető legtöbb forgalmat-bevételt generálja úgy, hogy közben jogilag fedezve legyen a háta. Ebben a balkáni szamárfészekben pedig ez most teljesül.

 

Hozzátéve, hogy külön problémahalmaz a számukra az, hogy tömeges a jutalék kijátszása, a pár eladás után fizetés nélkül eltűnő kamu eladók - minálunk senki nem szeret semmiért sem fizetni, hiába veszi igénybe a szolgáltatást.

Előzmény: Wreck Diver (147289)
WiZARD Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147297

Hasonló dilemmám volt régebben nekem is. Végül úgy döntöttem, hogy leütöm vaterán, személyes átvételt választok, és ha valami mégse stimmel, akkor közlöm az eladóval, hogy sorry de nem kell. Veszteni valóm nincs, max vaterán 1 rossz értékelést kapok...

 

Ha valaki csinál egy vatera kamukommandót, akkor szívesen részt veszek benne. Időmilliomos nem vagyok, de 1-1 személyes átvétel, és ezzel járó hercehurca belefér, annak a reményében, hogy egyszer majd lesz valami eredménye.

Előzmény: oys... (147295)
ronin s8 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147296

Pár hete finoman jeleztem egy ismerősömnek, hogy a karján egy hamis Panerai van, és ez milyen esetleges következményekkel járhat. Udvariasan megköszönte, de azóta is hordja...

 

Ennyit a magyar hamis óra helyzetről. Kisded nép vagyunk, kisded játékokkal :-(

oys... Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147295

Egy-két értetlenkedésem meg nem ugyanaz, mint a "fikázás".

Egyébként nem törvényszerűen megkerülni kívánom, hanem személyesen megtapasztalni azt, amit az eladó kínál. Látatlanban nem venném meg jó szívvel. (És természetesen attól sem zárkózom el, hogy ott kerüljön értékesítésre. Ha úgy lenne és az esetlegesen érvényesített alkum után az eladó már nem vállalná be a jutalékot, akkor azért annak átvállalása sem jelentene gondot.)

Tehát nem a Vatera ellen kívánok lépni, hanem a régimódi énem többre tartja az ilyen ügyletek során a személyes nexust és az áruról szerezhető közvetlen benyomásokat.

Előzmény: dexter0719 (147288)
Wreck Diver Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147294

Szerintem nem feltétlen off.

Elvégre a magyar hamis órák forgalmazásával kapcsolatos ellenkampány

jóformán csak itt van képviselve, és mindössze pár topiktárs hozzászólásaiból áll.

 

Ami a vatera üzleti modelljét illeti, mindig lesz, aki igazságtalannak érzi.

 

Képzelj el egy óra kategóriában eladástól és darabszámtól függetlenül fizetendő 2000 ft-os díjat.

Akinek van 3 Rolex és 2 panerai a tarsolyában, az jól járt, akinek eladósorba vált a papa Rakétája, az nem nyert.

Mert a piaci helypénz így működik. Mindekinek sosem lesz jó.

 

De ez nem is baj. Az inkább, hogy tényleg elönti a szemét, és már komoly nehézségeket okoz,

ha a normális, de legalábbis eredeti órákat próbálod szűrni. 

 

 

Előzmény: dészáz (147293)
dészáz Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147293

régóta nem használom,azaz nem árulok semmit.

az ok,hogy a hírdetésért fizetek,de az eladás után már miért? mijafranc közük van az én árúmhoz? nem tettek bele ők egy fillért sem! a piacon is csak helypénzt fizetsz!

 

bocs az off-ért.

Előzmény: dexter0719 (147285)
otika70 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147292

Nagyon szépen köszönöm a választ! Teljesen kielégítő. Akkor ezért láthattam más óráknál is ezt a jelzést.

 

Én valami katona jellegre gondoltam, azért is akartam utánajárni, mert akkor kicsit értékesebb lett volna az órám.

Köszi még egyszer!

Előzmény: dexter0719 (147291)
dexter0719 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147291

Szia,

 

Ha minden igaz ez lesz a válasz a kérdésedre:

 

The KJ is the casemaker Kollmar & Jourdan AG Kollmar & Jourdan AG.

Google translate:

The Kollmar & Jourdan AG was founded in 1898 as "Kollmar & Jourdan AG Uhrkettenfabrik" and manufactured watch chains, watch cases, watch straps and jewelery in Gold, Silver and Gold Filled. The company was in the Bleichstr. 81 (Watch this site) located in Pforzheim and operate branches in Grötzingen, Boxberg and Neckarbischofsheim. It concluded 1929/1930 due to the impact of the global economic crisis. In the Pforzheimer disaster of 23 February 1945 destroyed about 85% of the company substance. 1952/1953 the company announced that the reconstruction is almost complete. 1977 was followed by the port bankruptcy.

Előzmény: otika70 (147290)
otika70 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147290

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az óra hátlapján ez a "nyíllal átlőtt" KJ felirat?

Mintha már másik órán is láttam volna. Ezért gondolom, hogy ez nem egy egyedi monogram.

 

 

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Wreck Diver Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147289

Egyrészt a vatera rettenetes díjait valóban kár megkerülni, mert az őrült haszon mellett

nyilván ebből finanszírozzák az oldal működését. És bár az üzletpolitikájuk egyes elemei szánalmasak,

mindenképpen hiányozna, ha eltünne.

 

Persze teljesen érthető, hogy az ember a haszonszerzés céljából meghirdetett terméke árából önmaga

akarja meghatározni, mennyit adna szívesen a szolgáltatásért, ami által megtalálhatóvá válik egy országos piacon

( leginkább semennyit, vagy csak annyit, amennyiért ő maga az életben nem állna neki ilyesminek... ).

Érthető, csak véleményem szerint nem helyeselhető.

 

Ahogy az sem, hogy a szűkülő piac és a növekvő költségek okán egy ilyen kaliberű vállalkozás megengedje

magának a luxust, hogy szemet hunyjon bármiféle törvénysértés fölött.

 

Az Ebay sem vizsgálgatja egyesével az aukciókat, de igenis programozottan felhívja a figyelmet a nagyobb gyártók

( Jaeger, IWC stb. ) márkaneveinek észlelésekor arra, hogy  eladóként bizonyosodjon meg a termék eredetiségéről, mert következményei lehetnek.

 

Kérdés, hogy a magas árú termékek mellé - elérhetőség szerzés céljából - 5 forintos képeslapot hirdető eladók,

meg az alkalom után kapkodó vásárlók érdemelnek-e jobbat. Szerintem igen. 

 

 

A hamisítás tekintetében meg jószándékú, és főként időmilliomos emberek önkéntes kommandójára van szükség,

akik leütik a hamisítványt, aztán amikor kézben van, besétálnak vele a rendőrségre és/vagy az adóhivatalhoz.

Mert a vatera biztosan nem fog a saját forgalmazási díjainak kárára eltávolítani felhasználókat, ha nem kényszerítik rá.

 

Talán amikor már a 417. ügyben keresik meg a rendőrök egy hónap alatt, és becsúszik egy blikk címlap, akkor...

dexter0719 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147288

Most mivel van bajod, azzal, hogy a vatera tele van hamisítvánnyal és emiatt az órabarátok jelentős része,

már nem ott árulja a portékáját?

Ez egyébként tény, évek óta tartó folyamat eredménye.

 

vagy azzal, amit először írtál, hogy szeretnél a vaterán órát venni a megadott felhasználótól, csak éppen a vaterát

megkerülve, hogy kedvezőbb árat tudj kiharcolni magadnak?

 

Mert nekem nagyon úgy tűnik a beszélgetésből, hogy fikázod a vaterát, de azért az előnyeit szeretnéd használni.

Igaz-e?

Előzmény: oys... (147287)
oys... Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147287

Ha annyira a pártján vagy ennek a szolgáltatásnak, akkor más oldaláról is tégy az ottani tisztább üzletmenetért:

Próbáld meg elérni azt, hogy a hamisítványdömping ügyében, ami ott tapasztalható, legalább lépjenek fel! Sőt, ha valamelyik ilyen ótvart-árulónak, ha felhívják a figyelmét a hamisítvány mivoltára, akkor ne tehesse meg, hogy kitörli a véleményt, hanem mondjuk függesszék fel azt az árust legalább oly módon, mint mondjuk a személyes adatot megadók esetében járnak el!

 

Na ugye, hogy ez a rendszabályozás nem fog menni?

Akkor pedig engem se akarjál móresre tenítani!!!

Előzmény: dexter0719 (147285)
oys... Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147286

Hidd el, még csak nem is az utolsó voltam.

(De, ha jónak látod, csak húzd fel magad az ilyen érdeklődéseken!)

Előzmény: dexter0719 (147282)
dexter0719 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147285

akkor minek használod?

ez egy szolgáltatás, és bármilyen meglepő pénzbe kerül.

Ha nem vagy vele elégedett használj másikat, ami ingyenes.

Ott az apronet, expressz meg a fene tudja milyen oldalak.

 

ui.:

próbálj meg valamit eladni az ebay-en keresztül, meglátod az mennyibe kerül.

Még a képfeltöltésért is fizetni kell.

 

ui2:

egyébként az óraportál oldal ingyenes és elég sok óra ott is fent van.

Előzmény: dészáz (147284)
dészáz Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147284

lehet a vaterán is alkudni,de ha az ember meg tudja privátban beszélni az eladást,akkor az eladó is jól jár,mert nem kell jutalékot fizetnie.

ezé utálom a vaterát,ha felteszek valamit,fizessek,ha eladom akkor is fizessek....lehúzás az egész.

Előzmény: dexter0719 (147282)
WiZARD Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147283

Igen. Más miatt voltam ott, rákérdeztem hogy o+ámat mennyiért szervizelné, mire számítsak, ha jól rémlik 35-40et mondott.

 

Franek: köszi

Előzmény: beny80 (147280)
dexter0719 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147282

igen, biztos.

 

már ne haragudj, de nem Te vagy az első, aki vaterás elérhetőségeket kér ezen a fórumon.

Legközelebb majd ebay-es felhasználók után fogsz érdeklődni?

Persze értem én hogy a vatera megkerülésével lehet alkuldni az árból;-)

Előzmény: oys... (147281)
oys... Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147281

Ó, csuda kedves és segítőkész választ kaphattam Tőled! (Ugye nem baj, ha nem köszönöm meg?)

 

Egészen biztos vagy benne, hogy ezért a bölcsességért érdemes volt a klaviatúrádat koptatnod?!?

Előzmény: dexter0719 (147279)
beny80 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147280

H László ő van az Irányi utcában? Ha a 35 körül csinál egy full szervízt,az nagyon baráti!

Előzmény: WiZARD (147267)
dexter0719 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 147279

Szia,

 

A legegyszerűbb módja, hogy vásárolsz tőle a vaterán.

Előzmény: oys... (147277)
oys... Creative Commons License 2013.03.26 0 0 147277
Urak!
Valamelyikőtök talán tud segíteni:
Ki lehet a Vatera oldalon az aki a "Völgy" fedőnévre hallgat?
És vajon miképpen lehet elérni?
Franek-52 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 147276

Szia.

 

It's time shop. Terész krt 31. Minden második szombaton van kollega.

 

Feri'bá.

Előzmény: WiZARD (147271)
peypo Creative Commons License 2013.03.26 0 0 147275

Még egy kép:

peypo Creative Commons License 2013.03.26 0 0 147274

Üdv!
Érdeklődni szeretnék a képen látható óra még pontosabb beazonosítása érdekében !Az órát Svájcban vásároltam múlt év végén a típusa SWISS MILITARY WMC/6/ lIMITED EDITION (számlán szerepel).Ronda szerkezettel szerelve ,szalonban vásárolva ,2 év garanciával,bőr dobozban .Neten keresgélve a WMC típust hozza is a kereső ,de pont erre még nem akadtam rá. Esetleg ötlet hol keresgéljek?Összességében egy stabil ,masszív darab az óra ház is  szép nem kinainak tűnő darab.Oldalán Limited Edition    134/199  szerepel.Súlya :103 gÁtmérője :44 mm 
A testvérét a sogorom vásárolta meg ,övé fehér számlapos fekete szíjjal  084/199 számmal.
Tudom vannak nagyobb márkák is ,összességében nekem tetszik :) csak kíváncsi vagyok még mit tudhatok meg róla esetleg ti szakik milyennek értékelitek.Szerintetek menyi lehet az itthoni piaci értéke?
Mellékelek képeket ,de többszöri próbálkozásomra ezek sikerültek :)Köszönettel :Tamás

WiZARD Creative Commons License 2013.03.26 0 0 147273

thx :)

Előzmény: dexter0719 (147272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!