Keresés

Részletes keresés

aranyviktor Creative Commons License 2000.05.31 0 0 31

Ide figelj! Meghúzom a füledet! Cikized itt az embert! :)

Annak idején nem bontakozott ki semmiféle vita, sem párbeszéd. Azért melegítgetem fel a topicot, hogy hátha az új résztvevők között akad, aki véleményt nyilvánít!

Te sem írsz bele semmit, csak susárolsz itten. Hm? Szerinted mi a helyzet? Vagy arra vársz, hogy "vonakodva" felfedjem titkomat?

Avi

Előzmény: papsajt (30)
papsajt Creative Commons License 2000.05.31 0 0 30
"Ugyanakkor a fórumon érdekesebb, ha nem prejudikációval kezdődik egy topic, hanem van lehetősége a többiekek hozzászólásra, és én a közepén-végén mondom el nagy titkomat. "

Elég nyugis ember vagy, hogy még egy év után is csak vonakodva feded fel a titkodat.

Előzmény: aranyviktor (29)
aranyviktor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 29
Háháháháháháháháháháháháhá!

Barátom! Mellényúltál! Én mindig mindent olyan forrón, mohón szoktam égetni, hogy gyakran megégetem a nyelvem, vagy a szájpadlásom!

enm vagyok kerülgetős típus! Ugyanakkor a fórumon érdekesebb, ha nem prejudikációval kezdődik egy topic, hanem van lehetősége a többiekek hozzászólásra, és én a közepén-végén mondom el nagy titkomat.

Szóval "titkom", nagy titkom az, hogy Isten világában nincs olyan, hogy parancs, mindenki, mindent szeretetből tesz, ennélfogva Isten nem ad semmire sem parancsot.

Avi

Előzmény: papsajt (28)
papsajt Creative Commons License 2000.05.30 0 0 28
Szerinted hogy van ez? Ne kerülgesd, mint macska a forró kását!
Előzmény: aranyviktor (24)
vigor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 27
off
Gondolom, a borzoknak minden egyszerű :-)
Előzmény: Borz_ (26)
Borz_ Creative Commons License 2000.05.30 0 0 26
off
akkor leegyszerűsítés sincs, hiszen minden olyan egyszerű, ugye? :)
Előzmény: vigor (25)
vigor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 25
Hazugság nincs, csak az igazság rétegei vannak. Az, amit hazugságnak neveznek, egyszerűen egy társadalmi konvenció megsértése, ami visszaüthet, ha félünk tőle.

Igor

aranyviktor Creative Commons License 2000.05.30 0 0 24

El tudjuk képzelni, hogy Isten parancsot ad hazugságra, amit ugyanakkor "büntet" is? Hogy van ez?

Avi

aranyviktor Creative Commons License 1999.06.18 0 0 23
Kedves barátaim!

Ma délután, zöldbabfőzelék-melegítés közben, egy gondolat futott át rajtam, ami megvilágosította elmémet. A gondolat pedig az volt, hogy minden perc, minden óra, amit itt ISTEN-ről való eszmecserével, sokszor vitával töltök, az ISTEN-nel való kapcsolattartástól veszi, lopja, rabolja el az időt. Ha valaki, Isten Szentlelke Szent Szelleme vezethet Önmagához, nem pedig mi egymást. Nem mi fogjuk egymással Istent megismertetni, hanem Ő fogja megismertetni magát velünk. Épp elég időbe kerül létfenntartásunk, ezért a maradék időmet ezentúl az ISTEN-nel való beszélgetésre, azaz imára, és az ISTEN-re való hallgatásra, azaz meditációra fogom fordítani.
Köszönöm, hogy köztetek lehettem, s azt hiszem, minden velem szemben tanúsított megnyilvánulásotok a javamat szolgálta. Búcsúzom Tőletek! Áldjon meg mindnyájatokat az Úr!

Üdv: aranyviktor

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Kedves Vili!
Kösz a megerősítést. Csak már nagyon eltért a topic az eredeti témától, ezért írtam be mégegyszer.
üdv: aranyvik
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Kedves Viktor, mondtam már, hogy NEM. Az "Igazság Atyja" hogyan adhatna hazugságra parancsot?
Vili
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Kedves Thad!
Nagyon tetszett hozászólásod. Bár sokan így gondolkoznának!
Kedves Mindenki!

Ad Isten hazugságra parancsot?

aranyviktor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Kedves Viktor
Mas az igaznak elesni es elkovetni egy bunt, es mas bunben elve elkovetni azt megteres nelkul.
Aki nem ter meg az nem udvozul.Sot az alameritkezes a regi bunos elet eltemeteset jelkepezi, a vizbol valo feljovet pedig az uj eletunket Krisztusban.

Viszont nem szabad a bunt nekunk meghatarozni. Azt mar Isten megtette es mi vagy elfogadjuk vagy nem. Thad hozzaszolasaval egyet ertek de nem csak a homoszekszualitasra van torven, hanem masra is. Nem szabad kiragadni csak elemjeit annak. Vagyis ha azt be tartom de a tobbit nem akkor meg mindid torvenytoro vagyok.
A Szombat is torveny :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Kedves mindenki!

Mit gondol Isten a homokosokról?

3Móz. 18.22
Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.

3Móz. 20.13
Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.

Róm. 1.27
ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.

1Kor. 6.9
Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok,

Szóval, azt hiszem ez világos beszéd, de mint ahogy a parázna asszonynál, itt is elmondhatjuk, hogy aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ.
De Jézus azt is mondta még, hogy mostantól fogva többé ne vétkezz!

Tehát Isten az embert szereti, de a bűnt nem.
Nekünk keresztyéneknek is szeretnünk kell a bűnös embereket, legyenek azok a homoszexualitás bűnében vagy egyéb bűnben, viszont hirdetnünk is kell nekik, hogy ez nem a helyes út, és térjenek meg ebből a bűnből, mert ez halált nemz.

Jézus Krisztus a megoldás erre is!
Épp nemrég olvastam az Ethos magazinban egy homoszexuális férfi megtérését, aki Jézus segítségével teljesen megtudott változni.

Üdv Thad!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Kedves Endi!
Minden ember tetszik, amit csinál, azért csinálja. Olyan még nem volt, hogy valaki olyat csináljon szabad akaratából, amiért valamiért ne tetszene neki. Te is azért gondolkodsz úgy a homokosokról, ahogy gondolkodsz, mert az tetszik neked. Vannak olyanok is, akik másképpen, toleránsabban godolkodnak, mert nekik meg az tetszik. Hodie mihi, cras tibi, mondja a latin. Bárki bűnbe eshet akár a következő pillanatban is, aztán megtudhatja, milyen édes zene a fülnek azt hallani, hogy "Isten útál". Sőt, minedgyikőnk bűnbe is esett már, tehát nincs jogunk ítélkezni még a Bbiliát pajzsként magunk elé tartva sem, embertársaink felett.
üdv: aranyviktor
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Kedves Nane!

Endinek írtam, és választ vártam a kérdésemre. Nem azt kérdeztem, hogy a Bibliában áll-e olyan, hogy a Jóisten "útálja" a homokosokat, hanem, hogy ellensége, vagy felebarátja a homokos. erre sem ő, sem te nem adtál választ. Téged is megkérdezlek: ellenséged, vagy felebarátod a homokos?
Kérlek igennel, vagy nemmel, ne Bibliai idézettel, vagy annak általad való magyarázatával válaszolj!

Üdv: aranyviktor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Kedves Juzer!

Seneca leveleit sajnos nem olvastam. Vannak elképzeléseim, hogy mi szállhat vissza, milyen cselekedet következménye lehet a homoszexualitás, de szerintem nem tartozik a lényeghez, meg már nagyon eltértünk az eredeti kérdésfeltevéstől. Alapvetően onnan tartom komolyabb problémának, amikor valakinek a szabad akaratát átlépik, mert egymás között is más, meg valakit - pláne erőszakkal - belevinni is más.
A viszolygást én is érzem - sajnos - velük szemben, gondolom valahogy kisugárzik belőlük, hogy milyen vágyaik vannak, pedig ugyanúgy betegek, mint akár a leprások, s így inkább sajnálatot érdemelnének.

üdv: aranyviktor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Aranyviktor,

Nem figyelsz !
Endi azt írta : "de a vilag teremtoja utalja a _homokossagot_"
És a Bibila valóban ezt írja.

NaNe

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
Kedves Endi!

Hozzászóltál az alapkérdéshez, és - részben - azzal érveltél, hogy a homokosokat "útálja" Isten. Megkérdeztem, hogy felebarátod, vagy ellenséged a homokos. Nem adtál választ, ezért úgy veszem, hogy beismerted tévedésed. Hallgatás beleegyezést jelent, így örülök, hogy egyetértesz velem.
üdv: aranyviktor

Törölt nick Creative Commons License 1999.05.15 0 0 12
no igen, a homokosnak termeszetes
de a vilag teremtoja utalja a homokossagot
persze az embernek mindig tetszik, amit maga csinal
juzer Creative Commons License 1999.05.15 0 0 11
Kedves Aranyviktor

Felfigyeltem arra a mondatodra, hogy " a jóisten szerintem is azt üzeni a homokosoknak, hogy változzanak meg, de nem gyűlöli őket."

Minthogy mindketten megállapítottuk, hogy a bűntetés (másképp pokol, nevezze mindenki ahogy szeretné) magunktól jön, tetteink visszaszállnak ránk. És itt most felmerül, hogy mi száll vissza a homokos esetében, vajon BENNÜK bűn-e az, amitől sokan viszolygunk, nekik viszont természetes.

Remélem, hogy érthetően fogalmaztam meg. (:-)

Én azért imádkoznék, hogy ne rontsa el az életét, ne szorongassa az az érzés, hogy valamit végérvényesen elrontott. A lelki betegségek (zárkózottság, paranoia, homoszexualitás, agresszivitás, stb….és ezeknek rengeteg fokozatuk van, sokan talán észre sem vesszük őket) is lehetnek a fejünkre visszaszállt bűnök, és gondolj csak bele mekkora bűntetés lehet szexuális kisebbségként élni egy ítéletekkel teli világban. Bárhogy ítéljen is felette saját maga (:-), a legjobb, amit kívánhatok neki az, hogy sikerüljön boldogan megélnie az életet, indoklásképpen pedig - hála neked -semmit sem kell írnom, mivel megtetted már előző leveledben (Mt.5.43)

Ui:
(offtopic)
Olvastad Seneca erkölcsi leveleit?
Üdv:

juzer

Vili Creative Commons License 1999.05.15 0 0 10
Kedves jean-sol-partre!
Biztos tévedett néha. Nem vagyok filozófus, így nem tudom, történt-e fejlemény az utóbbi párezer évben ez ügyben, de mindenesetre alábbi mondat az "igazság"-ra adott definíció. Aminél jobbat még nem olvastam. És szeretem, mert egyrészt értem, másrészt számos, a témára vonatkoztatható folyománya van.
Vili
Előzmény: jean-sol-partre (9)
jean-sol-partre Creative Commons License 1999.05.14 0 0 9
Ez a Platon csávó, azért sokmindent félreértett, nem? ; )

jean-sol

Előzmény: Vili (7)
ks Creative Commons License 1999.05.02 0 0 8
középkor :-(
Vili Creative Commons License 1999.05.02 0 0 7
Hogy a topic címéhez is hozzászóljak:
Platon: "Az Igazság a szellem önmagával való azonossága."
aranyviktor Creative Commons License 1999.04.30 0 0 6
Kedves Juzer!
Bár eltértél a topic alapkérdésétől, de áldjon meg a válaszodért a Jóisten mind a két kezével! Nekem hallatlan örömet szereztél! A könnyem csordul ki, hogy más is hisz a SZERETET Istenében! Nem tudok hozáfűzni soraidhoz, olyan bölcsen ragadtad meg a lényeget. (szerintem) Isten lelke szólt belőled.

Üdv: aranyviktor

aranyviktor Creative Commons License 1999.04.30 0 0 5
Kedves Endi!
Köszönöm, hogy hozászóltál. Az idézett részben azt nem értettem, hogy létezik-e Istennek "gonosz lelke", mert ez volt leírva, nem írtam azt, hogy Istennel probléma van! Csak nagyon "emberinek" érzem azt az elképzelést, miszerint Istennek, valami nem "tetszik", vagy akármiért is büntetni akar, és aztán elküld egy angyalt?, ördögöt?, hogy hazugsággal húzza csőbe Akhábot. Ez kisstílű, emberi megoldás. Isten, ha büntetni akarná Akhábot, egy ezredmásodperc alatt "kivonhatná a forgalomból" és akár tiztítótűzben, vagy pokolban, tehát a nem anyagi világban szenvedtethetné. Ha isten büntetne!
Sajnos én azt sem hiszem el, hogy Isten büntet! Én azt hiszem, hogy Isten úgy alkotta meg a világot, hogy mindenkire visszaszálljon saját tette, tehát mi büntetjük magunkat, és Isten annyira szeret minket, hogy időnként csökkentőleg beavatkozik - ezt nevezzük kegyelemnek - amikor nagy csacsisággal nagyon büntetjük magunkat.
Tisztelem szándékodat, mellyel Istenhez akarsz segíteni olyanokat, akik szerinted! nem Istenben élnek. Ugye ismerős ez, hogy "ott állok az ajtód előtt, kopogok és várok, s ha beengedsz veled vacsorázom". Ha csak kopogunk egyet kettőt, és nem rúgjuk a másikra az ajtót, akkor szeretjük a másikat. Ha berúgjuk az ajtót, kiabálunk, akkor nem!
Lehet, hogy nem kéne nyitnom topic-ot. Amíg lesz rá válasz, illetve hozzászóló, nyitni fogok. Köszönöm, hogy fejlődőképesnek tartasz. Bárcsak az Úr szólna belőled! Köszönöm a felhívást Jób könyvére. Elolvasom még egyszer.
A Jóisten szerintem is azt üzeni a homokosoknak, hogy változzanak meg, de szerintem nem gyűlöli őket. Mt.5.43. ,,Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is?
És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes.''
Ha felebarátomnak tekintem a homokost, akkor Jézus szerint szeretnem kell, ha ellenségemnek tekintem, akkor is, sőt, még imádkoznom is kell érte.
Neked felebarátod, vagy ellenséged a homokos?
Legyünk tökéletesek, miként Mennyei atyánk is tökéletes!
Üdv: aranyviktor
aranyviktor Creative Commons License 1999.04.30 0 0 4
Kedves Endi!
Köszönöm, hogy hozászóltál. Az idézett részben azt nem értettem, hogy létezik-e Istennek "gonosz lelke", mert ez volt leírva, nem írtam azt, hogy Istennel probléma van! Csak nagyon "emberinek" érzem azt az elképzelést, miszerint Istennek, valami nem "tetszik", vagy akármiért is büntetni akar, és aztán elküld egy angyalt?, ördögöt?, hogy hazugsággal húzza csőbe Akhábot. Ez kisstílű, emberi megoldás. Isten, ha büntetni akarná Akhábot, egy ezredmásodperc alatt "kivonhatná a forgalomból" és akár tiztítótűzben, vagy pokolban, tehát a nem anyagi világban szenvedtethetné. Ha isten büntetne!
Sajnos én azt sem hiszem el, hogy Isten büntet! Én azt hiszem, hogy Isten úgy alkotta meg a világot, hogy mindenkire visszaszálljon saját tette, tehát mi büntetjük magunkat, és Isten annyira szeret minket, hogy időnként csökkentőleg beavatkozik - ezt nevezzük kegyelemnek - amikor nagy csacsisággal nagyon büntetjük magunkat.
Tisztelem szándékodat, mellyel Istenhez akarsz segíteni olyanokat, akik szerinted! nem Istenben élnek. Ugye ismerős ez, hogy "ott állok az ajtód előtt, kopogok és várok, s ha beengedsz veled vacsorázom". Ha csak kopogunk egyet kettőt, és nem rúgjuk a másikra az ajtót, akkor szeretjük a másikat. Ha berúgjuk az ajtót, kiabálunk, akkor nem!
Lehet, hogy nem kéne nyitnom topic-ot. Amíg lesz rá válasz, illetve hozzászóló, nyitni fogok. Köszönöm, hogy fejlődőképesnek tartasz. Bárcsak az Úr szólna belőled! Köszönöm a felhívást Jób könyvére. Elolvasom még egyszer.
A Jóisten szerintem is azt üzeni a homokosoknak, hogy változzanak meg, de szerintem nem gyűlöli őket. Mt.5.43. ,,Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is?
És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes.''
Ha felebarátomnak tekintem a homokost, akkor Jézus szerint szeretnem kell, ha ellenségemnek tekintem, akkor is, sőt, még imádkoznom is kell érte.
Neked felebarátod, vagy ellenséged a homokos?
Legyünk tökéletesek, miként Mennyei atyánk is tökéletes!
Üdv: aranyviktor
aranyviktor Creative Commons License 1999.04.30 0 0 3
Kedves Vili!

Szívem repes az örömtől! Lehet, hogy mi ketten (nagyjából) egy húron pendülünk?

Üdv: aranyviktor

juzer Creative Commons License 1999.04.28 0 0 2
Kedves Endi!
Rólam beszéltél.

Hát legyen harc, ha Te harcolni akarsz. Állok elébed.
Első kérdésem.
Honnan tudod, hogy mit gondol Isten a homokosokról?! Talán Ítélkezel Isten teremtménye felett? Nem vagyok homokos, tehát nem a saját portámnál sepergetek, amikor ezt írom.

Szerintem Te a saját igényeidet vetíted ki Istenre, amikor ilyeneket írsz. Ez pedig nem hiszem, hogy tetsző Istennek. Ráadásul Te az előző sorokban még ideológiák felett is akarsz ítélkezni, meg harcolni ellenük (ügye nem kell mondanom, hogy ezek szintén Isten teremtményei), holott ha igazi a hited (amit csak remélni tudok), akkor felismered a Neked szóló üzenetet a többi ideológiában anélkül, hogy csorba esne a kereszténységeden, ha pedig kétségeid támadnak, akkor még mindig elmondhatod magadról, hogy legalább nem voltál fanatikus és vakhitű. Isten a teremtő értelem, így légyszíves ne emeld fel a hangot bárminemű tudás ellen, ami új Neked.

Ha mélyebben belegondolsz, nem Isten ítél majd feletted, amikor eltávozol.. Az túl egyszerű lenne.
Mindenki a saját poklába, vagy menyországába kerül, és hidd el, hogy az ember saját poklánál nincsen rosszabb. Két homokos, aki boldog és szeretetben él, előbb kerül a "mennyekbe", mint egy passzív-agresszív templombajáró - tudod, az a hiszekistenben, mindenvasárnapelmegyekmisére típus. Az utóbbi semmit sem értett meg.
Ezekre inkább férne egy kis segítség.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!