Keresés

Részletes keresés

scarabaeus Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46422

Sokszor szóba került itt a 12-16-20-32 csatornás chipsetek csatornaszáma, az egyszerre fogható műholdak számához viszonyítva. Teljesen véletlenül találtam egy gpspassionös hozzászólást egy Sirf ügyfélszolgálatostól:

 

"Those of you who have seen SiRFstarIII reported as 20 or maybe 22 channels may wonder what the benefit is. As noted above, you can only see 12 or 13 satellites at most at any one time. However you can also usually see a WAAS or EGNOS satellite, and you need a channel for that. So theoretically you only need 13 or 14 channels, yet some receivers have 12, some 16 and some more. What is the benefit?

 

In the SiRFstarIII receiver, there really are no channels in the hardware, only a very flexible hardware architecture that can be reconfigured as necessary for the job at hand. So if we are tracking 6 satellites, we only have 6 (plus a couple "equivalent" channels) in use, whereas if we are tracking 12 satellites we have 12 in use. What is really happening is we are allocating some memory for each "channel" and repeatedly processing the same data for each channel's purposes. In addition to tracking satellites, we are constantly searching for any satellites we didn't know were there, we are monitoring the background noise so we can give a true carrier to noise density reading, and we are constantly validating the signals we are tracking to be sure they aren't cross correlations or autocorreclations. When we say we have 20 or 22 channels, what we really mean is that we have the ability to process the data memory for that many times before it is time to go on to the next block of memory. Memory is filled in real time as we collect data from the RF sampling, but is processed after a buffer is full. Once we finish processing the current buffer, if the next buffer is not yet full, we stop processing so that we save power.

 

Carl - SiRF Customer Support"

 

Tehát arról van szó, hogy legalábbis a Sirfnél nem hardveres csatornák vannak, hanem dinamikusan konfigurálja, hány csatornának allokál memóriát, és ismételten feldolgozza ugyanazt az adatot minden egyes csatorna céljának megfelelően külön-külön. A műholdak követése mellett ott a háttérzaj figyelése, a vett jelek érvényességének vizsgálata, nem kereszt korrelációról van-e szó. Amikor arról beszélnek, hogy 20-22 csatornás, akkor azt értik alatta, hogy az adott beolvasott mintát ennyi ciklusban tudja feldolgozni különböző "szövegösszefüggések" szerint, mielőtt megérkezik a következő adag, és azt kell feldolgozni. Persze ha nincs teljesen kihasználva, és a puffer még nem telik meg a feldolgozás végeztével, akkor energia spórolás van, alvás.

scarabaeus Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46421
Tehát akkor ezekben már beállítható, hogy a GPS magasság kerüljön a logba. Az azért kellemetlen lehet, hogy nincs beállítási lehetőség arra, mit jelezzen ki magasságként (nem másik képernyőn).
Előzmény: P.ISTI (46418)
P.ISTI Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46420

Még egy dolog: ha csak rövid ideig nyomod a balra nyilat, akkor végig nézheted a korrekt magasságot, mert másodpercenként frissíti (mondjuk elég nagyokat ugrál, de nagyjából látható a dolog).

Végezetül néhány kép:

 

 
Előzmény: P.ISTI (46418)
Zsoltx Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46419
Ezen a garancia dolgon annyian felháborodnak....

Viszont roppant egyszerű. A garancia igenis pénzbe kerül. Ha beépítették egy termék árába és azt valaki megfizette, akkor el is lehet várni attól, AKINEK megfizették, hogy teljesítsen.

Nyílván sok szürkeimportos cuccért, csak a kereskedő tud garit vállalni.

Sokféle kereskedelmi modell létezik a világon, a baj inkább a vásárlók korrekt informálásában van. Ezt felejtik el sokan.


Nézzétek meg pl. az amerikai boltokat. Rengeteg cuccot árulnak 2 áron is. Korrektül oda van írva, hogy az egyiket a gyártó garanciájával adják, a másik meg egy gray market cucc (pl kínában a gyárkapunál megvették) és a bolt vállalja a garit és csak náluk tudod érvényesíteni. Az egyik 670dolcsi a másik meg 599. Melyiket kéred?

Senki nem mondhatja, hogy át van baszva, mert vásárlás előtt teljesen korrekt információt kapott.

P.ISTI Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46418

A magyarázatot már leírták, a kiküszöbölése pedig a következő:

 

SETUP -> ALTIMETER -> Fixed Elevation

 

Ekkor az Altimeter képernyőn ugyan a mesterséges nyomásviszonyokat (azaz a barométer által kalkulált magasságot) látod, de:

- ha megnyomod a kurzort (mondjuk balra), mint amikor az elmúlt időszak magasságait vizsgálod, rögtön felugrik kétezer egynéhányszázról tíz-tizenegyezerre

- az utólag letöltött tracklogban az igazi(hoz közeli) magasságok szerepelnek

Előzmény: K_Pisti (46166)
gomboc-artur Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46417
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=SilverGuide+4000&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
Előzmény: cloud (46404)
Jahno Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46416
Kérdés kinek.
Előzmény: cumpika (46414)
Jahno Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46415

Nemzetközi garos laptop így műxik. Másik fajta IBM-el meg nem így műxik. Tényleg nem értem miért nehéz felfogni, hogy mindenféle mennyiségi mgeoldások vannak a kereskedők felé, egyedi licenszek, azannyák, kereskedő erre még rá is tehet saját szakállára, hogy pld. cseredarab, vagy házhozmegyünk érte, vagy bármi. Nyilván, ha a kereskedőtől vetted.

 

Gyár meg szokott garit vállalni, csak küldd vissza hozzá saját költségedre, aztán ha nincs garanciás nyűgje, akkor mennyit fogsz fizetni az odavissza transportért?

 

Kár ezen aggódni, meg szemétezni, ez van, ezt kell szeretni. IBM az más kategória, ott úgy van kitalálva, de kint vásárolt notesznél pld. van olyan garis ügyintézés, ami 90 napon belül értejön, aztán cseréli. Ehhez pld. mit szólnál?

 

LCP nem gyárt, így bezárult a kör, mert gondolom ha nincs belőle pénzük, akkor miért supportáljon olyat, amiből másnak volt pénze, de supportot nem ad?

Előzmény: cumpika (46413)
cumpika Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46414
Nyiván ne legyünk naívak ennek egy észét valahol valaki már megfizette.
Előzmény: cumpika (46413)
cumpika Creative Commons License 2007.07.11 0 0 46413
A szemétséget ebben a fura rendszerben látom amit leírtál.

Történetesen, ha mondjuk én gyártok valamit, amire jótállást kell vállalnom egyrészt azért mert törvény kötelez rá, másrészt pedig a cégem és a termékem presztízse is megkívánja.

Akkor nem tökmindegy, hogy a használója hogyan jutott hozzá?
Találta, ajándékba kapta, uram bocsá "luzer" honnan a francból kellene tudnia ki a legális forgalmazó, ki nem.

Ő a cégemben, a termékemben, a tisztességemben bízik.

Ha nem szart gyártok, kutya kötelességem a javítás költségét állni.
Ha szart akkor is, mert erre törvény kötelez.

Vannak tisztességes gyártók akinek fontos a felhasználó elégedettsége.
Egy ismerősöm tán két évvel ezelőtt Németországban vásárolt egy IBM laptopot, kéz alól használtan.
Itthon pár hónap múlva megadta magát, bevitte a szervízbe ott a gyári szám alapján megállapították mikor gyártották, mikor került forgalomba, és mivel még a vállalt garancia időn belül volt/alaplap hibát állapítottak meg azt ugye egy laptopnál nem nagyon cserélgetnek,javítanak/ kicserélték a gépet díjmentesen.

Nem volt semmilyen papírja számla garancia jegy stb.

Na ezt tartom a korrekt eljárásnak. A cég és a márka jóhíre ezt megköveteli.

Előzmény: Jahno (46412)
Jahno Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46412

Miért szemétség? Ami LCP-n keresztül jön be szépen az országba, azt nem garizzák, amit másik kereskedő legálisan hoz be, azt a kereskedő intézi egyéb kijelölt szervizzel, magániparossal, vagy 10-es csomagokban visszaküldve a gyártónak/nagykernek/képviseletnek.

 

Amit meg belopnak ÁFA nélkül, esetleg egyéb érdekes úton/módon kavarodik ide, azzal meg jót lehet szopni.

 

Mindenki vállal garanciát, de csak attól, akinek eladta, meg olyan konstrukciókkal. HDDket nálunk pld. közvetlen vissza lehet küldeni a gyártónak, csak ugye kifelé költsége van, visszafelé ők állják a számlát. Ha beviszed a boltba ahol vetted, vagy Samu cucc és van garlveled, akkor ingyé volt, többit intézzék Ők tovább.

 

LCP-t nem a Mio tartja fent csak ezért, így lehet darabra kapnak összeget, de lehet egységáras tarifát az eladott darabok után, meg ugyanígy vagy kap szervizanyagot, vagy saját zsebre. Ezt nem tudhatjuk, de ilyen okok miatt akkor miért serviceljen olyat, ami után nem kap lóvét?

Előzmény: cumpika (46411)
cumpika Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46411
Nos ezeket a Mio készülékeket hiába viszed az LCP-hez, vagy akármelyik márkaszervízbe..

Milyen tetű rendszer ez?

A gyártó nem vállal garanciát?
Ha igen, akkor nem tök mindegy honnan van?

A Mio Technology gyártmánya nem?

Mekkora szemétséggel akarnak etetni minket.
Előzmény: Schaf (46409)
Jahno Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46410

Speed garancia? Előfordul, valami local szervizzel leszerződnek, aztán nagyjából ennyi, lehet működni fog, de ha nagyon hullik, akkor besokallnak, mint a Daewoo monitorokkal, aztán júzer meg csak les így gariidő vége felé.

 

Fele visszaviszi, mert nem fél térképre gondolt, sok pórnépnek elég lesz, aki nagyon beszopik az meg majd levásárolhatja bármire, csak érdekes lesz 8szor megjárni a szervizt, igazolást kérni.

Előzmény: Schaf (46409)
Schaf Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46409
Tetszenek ezek a noname PNA-k.. A DuinO-nál a "Speed garanciára" kiváncsi leszek... Ezzel együtt nekem ez a TESCO gadaságos kategória és mint szakember eszembe nem jutna vásárolni belőle.. sorrí.. nekem vidéken túl nagy kockázat 2.000 Ft árrésért (amit pl ebben az esetben kapnék) bevállalni a készülék Pestre cipelését, vagy egyéb költségeket...
Emellett, mint az a képeken is látszik (ebben a tesztben legalább ez megvan), 2006.10. havi HU térképet tartalmaz... Ez minimum 2-vel rosszabb, mint amit jelenleg használunk. Arról ne is beszéljünk mi lesz az őszre ígért TA. frissítés után.


Vgyuri.. Látod? Neked a Mitac és a Mio az azonnal LCP... pedig mint mondottam sok készülék kerül be az országba más csatornákon. (Az általam említet eset is ilyen). Nos ezeket a Mio készülékeket hiába viszed az LCP-hez, vagy akármelyik márkaszervízbe.. a javításért 2 naposan is fozetni fogsz, mint a katonatiszt. ;)

Erre találta ki az LCP a "tiszta forrásból" kampányt. (Megjegyzem a "speed garancia" erősen sejthetően, erre a kezdeményezésre válasz. Bár meglátjuk tényleg Sped lesz-e mjd 11 hónap mulva is, amikor ezt a készüléket már minden forgalmazó régen elfelejtette? ;) )


Summa summarum... alaposan körbe kell nézni a vásárlás elött. Mio esetében alap a "tiszta forrásból" matrica. (Jahh.. egyébként az NTC tagok alapból kapnak az LCP-nél 5% kedvezményt a Mio készülékek vásárlásakor).
cloud Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46408
akkor marad a karácsonyi mio c520 60ezere':)
stewes Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46406
Vélememényt nem tudok mondani, de Sivercrest kulcsra a gugli magyar találatot ad, és egyik sem gps.
Előzmény: cloud (46404)
Jahno Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46405
46393 hozzászólás környéke, meg felfelé. GPSboltban amúgy mit szeretnél venni, cipőt vagy pizzát?
Előzmény: cloud (46404)
cloud Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46404
erről mondana valaki véleményt?
megéri?
http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20070712.p.navigaciosrendszer
köszi
tina6770 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46403

Kicsit védeném a Speedshop-ot !

Igaz nem GPS, de tök mindegy, mert gariról van szó.

Komoly au.kihangosító meghíbásodott, elvesztette a blout. kapcsolatot. Egyszer kicserélték szó nélkül a főegységet, majd ez sem segített és kicserélték a kijelzőt is, és még a postaköltségen sem szórakoztak. Sőt, beszerezték a nem ISO kábelt is. Én csak jót mondhatok a cégről, FAIR-ok !

Üdv : TAL

Előzmény: Schaf (46399)
Vgyuri Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46402

Jó, ma már ennél magasabb súlycsoportban van a verseny. Az UtInfonak most is több helységről (főleg településrészről) van utcatérképe, mint az iGO-nak, számra. De ahogy az Aeromap elvégzett az "anyagcsatában", az UtInfo előnye is relativizálódhat, ha kevesebbet ad el, tehát kevesebb reklamáló segíti a helyesbítést. És ha kissebb a fejlesztő apparátus. Ez a piaci verseny.

 

 

Előzmény: Schaf (46400)
Vgyuri Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46401

Ebben lehet igazad, a Speedshopban én egyszer vásároltam egy csomó kábelt stb. azokkal nem volt baj, az én hülyeségem miatt hibás kábelt is kicserélték. Lehet, hogy másnak más a tapasztalata. Van még sok "cipőbolt" az árGép listán, meg sok "húsbolt", lehet választani.

 

Azonos Mio250-nél remélem nincs eltérés a térképben. Vagy igen, a régebben kibocsátott darabban a térkép is régebbi? Ez már nem Speedshop kérdés, hanem Mitac ill. LCP.

 

Előzmény: Schaf (46399)
Schaf Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46400
Bocs, de a vicc az, hogy a versenytársak térképei Budaörsnél már elvéreztek.. :D :D

Előzmény: Vgyuri (46395)
Schaf Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46399
A Speedshopot pont nem hoznám fel példaképpen ebben az esetben... több okból sem. ;)

Láttam én már érdekes sajtcetliket tőlük, amiknek semmi köze nem volt a hivatalos importőr garancialevelének. Szívta is a fogát a kuncsaft, amikor 2 hónapig a Mio A701-se garanciális javításon volt... aztán visszajött ugyanazzal a hibával. :)))

El lehet gondolkodni, hogy majd amikor beviszed egy máraképviseletbe és közlik, valóban garanciális, csak éppen az Antarktiszon, hogy akkor mi mennyit ért meg. Mert igen.. nálam is van HP világgarancia.. de a te kontódon juttatom el a HP megfelelő képviseletéhez. ;) (...és majd akkor, ha összejött 10 hibás készülékem, mert akor éri meg)

Másrész 55 körüli áron bárhol kapsz már PNA-t, csak az nem mindegy a térképe mikori. Mert ez a MédiaMarktos átverés nem kicsit gusztustalan. :D

Előzmény: Vgyuri (46398)
Vgyuri Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46398

Csak Kelet-Europa térképével a korábban belinkelt Mio-250  a Speedshopban pont 55000, és eznem egy húsbolt, hanem régi kipróbált cipőbolt :-)

 

Előzmény: stewes (46396)
stewes Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46396
Átfogalmazom az eredeti kérdésemet, remélem a válasz nem ütközik MM-be.

Ha jól látom, jelenleg az iGo térképek a legjobbak. Milyen készüléket javasoltok és hol szerezzem be? (a térképpel együtt) bruttó 55e forintokon belül megoldható-e?
Vgyuri Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46395

Annak idején eg kis magyar cég azt merte állítani, hogy az ővé a legjobb HU térkép

 

Mert buták voltak. Azt kellett volna mondaniuk, hogy a legrészletesebb. És a reklámjukban Jászanyámhólja-Alsóbánytelep utcaszintű térképét kellett volna mutatni. Amelyik versenytárs ugyanazt megmutatja, az szóba jöhet :-)

 

 

Előzmény: Schaf (46394)
Schaf Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46394
Hozzánk már 4-et hoztak be "térképfrissítésre"...

...ne tudjátok meg a kuncsaft arcát, amikor mondom neki, hogy a MediaMarkt-ban frissítik... :D

Istenem.. nem hiszem el, hogy még mindig van aki a cipőbolban veszi a húst és hogy ebben az országban a Multiknak mindent szabad... Annak idején eg kis magyar cég azt merte állítani, hogy az ővé a legjobb HU térkép (tényleg z ővé volt és ővé a mai naig is), a GVH azonnal rámászott...
A tisztelt GVH ilenkor csukott szemmel jár? Mert ha ez reklám nem a vásárló megtévesztése, akkor semmi. :D :D
Előzmény: Jahno (46393)
Jahno Creative Commons License 2007.07.10 0 0 46393

Másik topikon olvastam:

 

"Na, ebbe a wayteqes dologba én is belefutottam!

A vidéki kis faluknak csak a főbb útvonala van meg, a PDA-n lévő IGO-ban meg vagy 3x akkora a magyarország térkép mérete.

Media Marktban lett véve, és az a dühítő, hogy a dobozára is rá van írva, hogy IGO szoftver jár hozzá, az eladó is úgy tudta, pedig ez csak egy IGO alapú szoftver"

 

BiharyG Creative Commons License 2007.07.09 0 0 46392
Igen, 2001-es, APS30-cal.
Előzmény: Törölt nick (46391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.09 0 0 46391
APS30hoz a 9es verzio 2006ban jott ki, ezert nincs rajta magyarorszag. az a navteq anyagba csak szeptemberben lett felveve.

az APS50hez viszont van magyar CD.

a te autod is 2001es?
Előzmény: BiharyG (46390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!