Keresés

Részletes keresés

gabika_nadasdi Creative Commons License 2010.06.27 0 0 30
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 29

"hogy ne lakják be és le hajléktalanok"

 

Már szépen berendezkedtek. :-(

Előzmény: SzabadnakSzületett (28)
SzabadnakSzületett Creative Commons License 2005.04.19 0 0 28
Volt szerencsém arra ténferegni hazafelé éjszakás műszakból, amikor D.G. pózolt előttük az újságíróknak. Utazni rajtuk: tényleg könnyebb felszállni - főleg amikor 80 éves nagymamámmal megyünk valahova. Az ülések elrendezése egészen sajátos: aki az első sorban ül, ne dőljön nagyon hátra, mert beüti a fejét a mögötte ükő térdébe :-)))

A parkra visszatérve: ha ez az ára annak, hogy ne lakják be és le hajléktalanok, ne kapják szét a padokat, szedjék le a virágokat és dobálják tele a szökőkutakat, benne vagyok. Tudja valaki, hogy mi volt a funkciója annak a két fedett izének a két sarkán - mármint azoknak a játszótér meg a focipálya bejárata mellett?

Tudjátok, mikor kezdődnek idén a vasárnap esti koncertek? A kerület honlapján lehetetlen bármi hasznosat megtudni ezirányban...
BUDAPEST 2004 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 27

Nem régen itt mutatták be az új SOLARIS trolibuszokat!

 

Mi a vélemények?

BPO-700 Creative Commons License 2003.12.24 0 0 26
Minden topic olvasónak!

Szeretetteljes, boldog és békés karácsonyi ünnepeket,
és a 2004. évre kívánok boldogabb és sikeresebb évet, mint amilyen 2003-as év volt!

BPO-700

BPO-700 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 25
Igaz nyáron jártam erre amikor a közelben plázs volt!
kissé megvoltam lepődve a téren!
Még nem láttam ilyen teret! Mikár csinálták meg ilyen állapotúra? Mert amikor én erre jártam, sokkal másképp nézett ki mint most!
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.04 0 0 24
A Polgármesteri Hivatalban dolgozóknak van mail címük. Nem ez az egyetlen negatív jelenség, ami a kerületben történik. A Dagálynál a híd két lehajtójához grandiózus szállodákat fognak építeni, a híd felhajtó két oldalára is egy Manhattan készül. Van rendezési terv, világváros lesz a kerület. A lakó meg minek is bele, hiszen az csak zajong, panaszkodik, me nem arra szavaz, amire kell. A piaccal most megszívták egy kicsit, de nem eléggé. Nagyon szokták tudni, hogy mi kell a lakóknak. Esetleg pár, figyelmet felkeltő nem lenne ártalmas.
KisMedve Creative Commons License 2000.03.03 0 0 23
Sziasztok!

Nagyon meg tudom érteni a Szent István Parkban lakók bánatát: én az Országháznál lakom, és úgy négy-öt éve lezárták az Országház környékét, és csak pártunk és kormányunk tagjai, illetve a képviselő urak mehetnek be, mi meg csak kerülgethetjük a kerítést :-(((((

KM

sas1 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 22
Tűrés és tiltás parkja, de inkább a tiltásé. Ha nem vagy nyugdíjas ávós nem hiszem, hogy jól érzed ott magad.
Minden bekerítve, lekövezve...
De a kövön még görkorizni sem lehet, bringával be sem mehetsz!
Akkor lesz Magyarországon rendszerváltás, ha valami jó kis bulit rendeznek a Szt. István parkban. Színpadok, koncertek 2-ig, büfé, eldobott műanyagpoharak rogyásig (ezt normál körülmények között én sem szeretem, de az a steril, lekövezett, körbezárt park nagyon zavar!)
Labrador Creative Commons License 1999.04.26 0 0 21
Azert ne altalanositsunk!!! Nekem is van kutyam, es en ossze tudok utana takaritani, pedig nem kistestu eb. Es en is utalom a kutyagumit az uton, jardan, stb. De ez nem indok arra, hogy teljesen lezarjanak egy parkot, nemcsak a kutyasok, hanem mindenki elol. Egy fegyveres parkor megoldhatta volna a kutyagondot. Most meg van 5 fegyveres-kutyas or (az o kutyajuk bezzeg bemehet a parkba!) es persze az az undorito kerites.
Előzmény: Wildschwein (14)
DomiG Creative Commons License 1999.04.25 0 0 20
Válasz Stevie Wonder -nek:
...a belvarosi parkolooras ovezeteknek eppen az a celja, hogy javitsak az eletunket: az embereket a tomegkozlekedesre szoktatja ra, tehat kevesebb szemelyauto hajt be a belvarosba. Ez a nagyvarosok fenntarthato kozlekedesi fejlodesenek egyik (sustainable development of urban transport) alapja.
Szerintem lehet, hogy ez volt (valamikor a célja), de manapság inkább csak rontja. Magukkal az alapkérdésekkel van a vaj:
1, Miért kell javítani az életünket (Nem kellet volan el sem rontani a feltételeket és akkora javítás sem okozna újabb bajokat)
2, A tömegközlekedés jó (én is azt használom, mert leginkább muszály is), de miért nem adatik meg a választás szabadsága? [Régen, ezt pártállamaban úgy mondták, hogy miért a Faluvégi Lajos próbálja megszabni, hogy mennyi húst egyenünk?]
3, Miért a nagyvarosok fenntarthato kozlekedesi fejlodesenek kell prioritást kapnia? Egyáltalán, miért mindig az a fejlődés, ha valmiből több lesz (pl: autó, bevétel a parkolási kft kasszájában, stb)?
4, Miért úgy tevődnek föl a kérdések, hogy a kutyások, megy akik nem szeretik?
5, Miért nem azon spekulálnak az emberek, hogy elviselhetőbb településszerkezetben éljünk?
Ha például több régi ház helyén park lenne (akár kerítés nélkül is) akkor szellősebb lenne a város, kevesebb autó járna be, mert kevesebb szentélye lenne a költekezésnek, nem generálnának újabb forgalmat és igényeket, stb.
Én például Pest-környékén lakom, ha nem kell be sem megyek, de ha ráérősen akarok mászkálni (pl: vásárláskor nézegetni), akkor inkább az új város-környéki áruházakhoz megyek, mert ott akár fél napra is leparkolhatok, nem ugat bele senki. Sétálni, meg szintén kifelé a hegyekbe, mert ott még nincs kerítés, de ha így folytatjuk...
Domi
mokusleqvar Creative Commons License 1999.04.25 0 0 19
Eclipseboy,
melyik parkszerű képzôdményre gondolsz?
A Victor Hugo u - Tátra u. keresztezôdésére, vagy amelyik a Gergely Gy u-nál van?
Előzmény: Eclipseboy_ (17)
genetta Creative Commons License 1999.04.25 0 0 18
Én 7 éves koromtól 24 éves koromig laktam a Szent István parkban, és a mai napig nosztalgiám van (amint valaki mondta,ha azok a padok mesélni tudnának!). Az én módszerem, hogy azóta (immár 8 éve, hogy elköltöztem) nem járok arra, illetve csak 1x 2x voltam - a kerítés és a többi nekem se tetszik, de azt hiszem, mindenhol ugyanezt a jelenséget lehet tapasztalni.
Nekem a Szent István park még nagymama koromban is (ha leszek?) könnyet csal majd a szemembe, de ez egyéni.
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.24 0 0 17
Én is a környéken lakom és véleményem megegyezik Wildschwein asztaltársammal. Elképesztő az az igénytelenség, amit a magyar és főleg budapesti kutyások előadnak. A Tátra utcánál van egy kis parkszerű képződmény, amit tavaly felújítottak, de mára a sok kutyás teljesen tönkretette. Undorító.
kisvacak Creative Commons License 1999.04.23 0 0 16
A Szent István park mellett laktam gyermekkoromban pár évig. Ott jártam iskolába, suli után irány a park.
Délután oda jártam ki játszani, emlékszem a Fenyő Miki volt az egyik szomszédunk, mindig ott ücsörögtek ők is a parkban. Bizony én is emlékszem a sok sakkozó bácsira, a babakocsis nénikre. Húúúúúú! De szerettem 7 évesnek lenni!
A fű mindig zöld volt, a "medencébe" mindig folyt a víz a sárkányok szájából.
A füves területen volt egy-két nagyobb bokor, ott volt a mi "lakásunk" fél napot el tudtunk tölteni ott, étlen-szomjan.
A park nekem maga volt a csoda!
Aztán pár (?) év múlva, felnőtt fejjel arra jártam... Már akkor is voltak a játszótér körül csúnya nagy vasrácsok. A medencében szenny, szemét úszkált.
Megkezdődött a "leépítés". Hm... A csoda elmúlt, a varázslatos emlékek megmaradtak.
Zaxxon Creative Commons License 1999.04.23 0 0 15
Amikor még arrafelé laktam (Balzac u.) akkor a kutyámat sosem a parkba hanem a Dunapartra vittem sétálni. Ott voltak a kutyás-meetingek akár az Árpád hídig. Akkor még a kutya úszhatott is a Dunában fertőzésveszély nélkül. Pitt -és más- bullok nem léteztek még.
Előzmény: Wildschwein (14)
Wildschwein Creative Commons License 1999.04.23 0 0 14
Lehet, hogy most anyázni fogtok, de nekem erről más a véleményem.
Először is a kutyák. A park környékén, de egyébként is az egész belvárosban csak úgy lehet a járdán közlekedni, hogy az embernek állandóan figyelnie kell arra, nehogy belelépjen a kutyaszarba. A kutyások ezen a környéken mocskot és bűzt okoznak. (Amúgy ez még arra a kisebbségre is igaz, aki felszedi a szart a kutyája után, hiszen a vizelet attól még ottmarad a járdán meg a házfalon.) Most legalább a parkot nem piszkítják be ilyen módon.
Másodszor megint a kutyák. Mimo, dicsérted a jó kis esti kutyasétáltatásokat. Amit ebből én látok: alig van nap, hogy ne találkoznék esténként a környékünkön (a park közelében) olyanokkal, akik pitbullféleségeket, illetve nagy testű kutyákat sétáltatnak, néha póráz nélkül is, de mindig szájkosár nélkül. Ezek a kutyások le se szarják a többi embert, nem érdekli őket, hogy a kutyáik veszélyeztetik pl. a kisgyerekeket. Az, hogy most nem mehetnek be a parkba, szerintem rendjén való.
Harmadszor a gyerekek. Labrador, említetted, hogy a park átépítése előtt gyerekek játszottak itt, az átépítés óta viszont nem. Én nem tudom, hogy ezt honnan szedted, én akárhányszor viszem a gyerekemet a parkba, mindig egy csomó másik kölyök is van ott, akik kiválóan szórakoznak. Egész jó játszótér van a Pozsonyi út mindkét oldalán, ahová kutyaszar- és pitbullveszély nélkül be lehet engedni a gyerekeket.
Végül a kerítés, illetve a lezárás. A kerítés tényleg ronda (bár nemrég átfestették). Az sem jó, hogy éjszaka nem lehet bemenni a parkba, ezen tényleg változtatni kellene.
Ez volt tehát a különvéleményem, most lehet kezdeni a sárdobálást.
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.04.23 0 0 13
Tegnap jelent meg erről egy cikk a Magyar Nemzetben? Nem ti írtátok? Vagy valaki újságíró olvassa a topicot?
Karcsu Creative Commons License 1999.04.22 0 0 12
Az még rendben is volna, hogy körülkerítették, csak ne lenne olyan ronda az a kerítés!
A Károlyi kert, azt hiszem úgy hívják, az Astoria mögött legalább normális kerítést kapott.
Az a szín, barátom!!!

Karcsú

mimo Creative Commons License 1999.04.22 0 0 11
Sziasztok!

Talán az egésznek a kutyák eltávolítása volt a fő célja.
Régen elég sok időt töltöttem ott esti kutyasétáltatás címén. Egész jó kis csapat gyűlt össze fiatalokból. Viszont nem volt túl kellemes, hogy rohadt paradicsommal és Uniqum-os (így írják?) üveggel dobáltak meg minket, mert ugattak a kutyák vagy mi voltunk túl hangosak. Az sem volt túl szerencsés, hogy néha kutyák végezték a dolgukat a homokozóban ahol másnap kisgyerekek készítettek homok-tortát és esetleg meg is kóstolták. Valahogyan változtatni kellett ezen. Talán nem a legjobb módját választották.
Nem tartom normális dolognak, hogy még az embereket is kitiltották onnan.
Arról nem is beszélve, hogy még csak az sem mondható, hogy szép, hiszen amit először meglátsz egy csúnya, magas kerítés.

mimo

mokusleqvar Creative Commons License 1999.04.21 0 0 10
Az étteremnek Dunapark a neve - dunapark kávéház vagy Dunapark étterem. Sokáig be volt zárva, még bútorbolttal is próbálkoztak a helyén, aztán sokáig csak ott állt kihasználtlanul. Tavaly kitatarozták, idônként hatalmas bulikat csapnak benne - hogy kik, az számomra rejtély - de hivatalosan nem üzemel, csak ezekre az estékre nyit ki zártkörű társaságnak.
Előzmény: DomiG (7)
eMM Creative Commons License 1999.04.21 0 0 9
Nem értem mit morogtok,hiszen világvárost építünk!
A világvárosokban ez nyilván így szokás.
A fejlődés követekező lépcsőfoka az lesz hogy egy kedves biztonsági őr bácsi fogja szedni a belépőket.
Csodás.
stevie wonder Creative Commons License 1999.04.21 0 0 8
DomiG irja: "Ehhez tartozik, hogy a szaporodó parkolóórás, fizető parkolós övezetek is csak mind arra jók, hogy rontsák az életünket, mérgezzék a világot."

DomiG, a belvarosi parkolooras ovezeteknek eppen az a celja, hogy javitsak az eletunket: az embereket a tomegkozlekedesre szoktatja ra, tehat kevesebb szemelyauto hajt be a belvarosba. Ez a nagyvarosok fenntarthato kozlekedesi fejlodesenek egyik (sustainable development of urban transport) alapja.

Bocs ha offtopic voltam.

Előzmény: DomiG (7)
DomiG Creative Commons License 1999.04.20 0 0 7
Magam sem értek egyet e park, de álatlában a parkok éjszakára történő bezárásával. Inkább éjszakai őröket kellene állítani (pl: világító gumibottal és fluoreszkáló könnygázzal).
Valamikor például, ifjúságom tovatűnt éveiben igen csak éreztem volna a hiányát, ha este tízkor, vagy éjfél után a bulikból hazafelé menet nincs mód sétálgatni egy romantikusat a fák alatt, megpihenni egy padon. ( Hogy azok a padok mi mindent tudnának mesélni....)
Valamikor a Szent István park mellet is működött egy igen kellemes étterem, azt hiszem "Duna" volt a neve. A galérián is lehetett ücsörögni, kellemes zene, élő tánczenekar. Ha valakivel megismerekdett az ember, milyen kellemes volt a nyári éjszakában a parkban, a Duna mellett sétálni.

- x- -x -x -
Erről ennyit, ehhez tartozik, hogy a szaporodó parkolóórás, fizető parkolós övezetek is csak mind arra jók, hogy rontsák az életünket, mérgezzék a világot. Néhányan keresnek rajta, egy csomó ember meg csak bosszankodhat, korlátozva érezheti magát. Miért erre fejlődik a világ?

Domi

mokusleqvar Creative Commons License 1999.04.20 0 0 6
a Szt istván parkon nappal se lehet keresztülmenni, mert az összes kapu le van lakatolva - a fôbejárat kivételével.
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.04.20 0 0 5
Ertem a problematokat. Ha kulfoldre mentek nagyon sok park le van zarva. pl. a Hide-park is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden szokast at kell venni.

mokusleqvar Creative Commons License 1999.04.20 0 0 4
Kedves Labrador,
na igen, a Szt. István teret már tavaly tavasszal-nyáron elrondíttoták, amikor az átépítése megkezdôdött.
A kutyásoknak 1 m széles sávot különítettek el a Duna felöli oldalon, szigorúan lezárva, nehogy akár keresztülvághassanak (!) a parkon. Ezen a területen nem füvesítettek, nincs egy árva darab pad sem, ahova esetleg a kutyatulajdonos leúlhetne.
A gyerekek kaptak egy homokozót a dunapark kávéház felöli oldalon, és a parknak a Pozsonyi út másik oldalán fekvô része is elvileg játszótérnek lett kialakítva. Azt nem is zárják, mint a másikat, ahol kutyás ôr is figyel a rendre.

És nemcsak a régi Hungária-tagok voltak ott gyerekek, hanem a papám, meg az öcsém, meg én is...

kicsi emma Creative Commons License 1999.04.20 0 0 3
Egyebkent a Szent Istvan park arrol nevezetes :-), hogy odavalosi gyerekek voltak a regi Hungaria tagjai,
ott vertek a tamtamot estenkent a padokon, aztan elkaptak oket...

(Ha jol tudom.)

Sicc- Creative Commons License 1999.04.19 0 0 2
Én bevásárló központot építettem volna oda multiplex mozival, meg korcsolyapályával, mer' az olyan kafa világvárosi izé meg sok zsozsó. És lehet kocogni a mozgólépcsőn.

Sicc-

Előzmény: Labrador (-)
jeegynullas Creative Commons License 1999.04.19 0 0 1
Ez szep volt! :-)
Előzmény: vivijúú (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!