Keresés

Részletes keresés

szurgyik Creative Commons License 2015.09.06 0 0 53

Üdvözlet.

Valaki meg tudná mondani hogy a 4 ütemű suzuki df 30 motorba milyen gyújtógyertya való gyárilag,a motor 2003-as kiadású.

Előre is köszi a segítséget.

reller Creative Commons License 2013.05.02 0 0 52
Ybrik Creative Commons License 2009.07.27 0 0 51

Sziasztok!

Július 20.-án elúszott indián kenum a Rábán, Körmenden a Csermalomtól. A hajó több egyedi ismertetőjeggyel rendelkezik: lakkozott tölgyfa ülés ,hosszanti merevíttés az aljában stb

Továbbá keresem azokat a túráztatókat akik 20.-án hétfőre szerveztek evezést Körmendtől ,de az áradó folyó miatt a kirándulás elmaradt. A szervezők ettől függetlenül leeveztek Molnaszecsődig. Ott pedig trélerre tettek két hajót köztük egy olyat aminek küllemi leírása az enyémmel megeggyező.

http://keptar.d-hosting.hu/gallery/ybrik/kenu1.jpg.html  -képek a kenuról.
Jutalom a megtalálónak.
Elérhetőségem: Ybrik@freemail.hu  Tel: 30/470-21-77

 

szaffi82 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 50
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy most festek egy mügyanta anyagú csónakot es szeretnék rá nevet irni, a kérdésem hogy nem maradt valakinek egy kevés festéke hogy egy nevet fel tudjak ra irni egy masik szinnel? Ne kelljen ezért kulon egy liter festéket vennem....... Segitségeket elöre is köszönom, emailem: t1szabcsi@freemail.hu
Boyler.halasz Creative Commons License 2008.08.09 0 0 49
Szia!
Van egy nagyon egyszerű megoldás. Igaz ez csak bizonyos méret felett (3 személyes) lehet kisgéphajónak vizsgáztatni a jet-sky-t. Innentől kezdve nem vonatkoznak rá a motoros vízi sporteszközökre vonatkozó tiltások. Sokan már így veszik meg a gépeket. Igaz ez azzal jár, hogy van kötelező felszerelése, de a motorteljesítmény akkora, a tartozékok olyan kicsik (már-már nevetségesek), hogy nem csökken az élmény még két személlyel sem.
Előzmény: dickinson40 (46)
hgd2280 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 48
Erről a magánvéleményem különben is az, hogy az egész tiltás pusztán csak hozzánemértő, begyepesedett, valóságtól elszakadt, tetves hivatalnokok agyszüleménye.

Magánvéleménynek eléggé árnyalt :)


Ha 2007-ben olyat nyilatkoznak, hogy "nem lehet megengedni, mert a motorokból kifolyó olaj szennyezné a vízet".

Ez valóban irgalmatlan butaság - Balatoni Halászati Zrt - nézzük meg, amint egyszer elindul egy hajója. Egy szezon alatt nem szennyezem annyit a környezetet hajós szempontból, mint egyetlen hajójuk az induláskor.



Mi folyik ki - miből ???? Hát hol élnek ezek az emberek? Ezek még mindig ott tartanak agyilag, amikor Barkas-motort barkácsoltak.... fateknőkbe ???...vagy mi járhat az agyukban? Láttak már ezek életükbe mai, modern csónakmotort?

Láttak.


Másik duma: "veszélyes lehet, ha egy motorcsónak belehajt a strandolókba".
Na nemááá. És ha egy vitorlás rongyol a strandolók közé - az mehet?


valamint

Harmadik duma: "...felborítaná a rendet, ha mindenki 120-al nyargalna a vízen". Persze-persze - mert most is mindenki (kivétel nélkül, mindenki) hajózik a Balatonon.


Nem mehet. És pont emiatt (ld. következő pont) kellenének normális tiltások.


Mert olyanról nem hallottak az idióták, hogy létezik lóerő- meg tolóerő-korlát is a világon (melyet a motor műbiznylatával pehelykönnyű ellenőrízni) - pláne ha már egy vitorláson már az is szabályba van foglalva, hogy hány gramm/méternek kell legyen a harmadik biztonsági kötélnek a súlya, stb.


Igen, erről van szó: siklóhajó ne legyen. Az valóban eszetlen száguldozáshoz fog vezetni.

Nem tartunk ott fejben, hogy a quad/jetski/motorcsónak dolog rendben mehessen.
Lehet, hogy te igen, én is (hehe), meg még sokan mások. És nagyon sokan mások nem. Olvass fórumot - emberünk először ülne hajóba, vett egyet, nem tudja még, hogy hogyan kell vezetni. Nem ciki - kérdez, segítenek neki. És hányan nem kérdeznek, akiknek természetes, hogy a pénzükért mindent és mindenkit megkapnak?

Irigy lennék? Ötvennel megyek a vízen az újpesti öbölben (nem a bejáratnál és nem a kikötőben). Mire legyek irigy?



Csak egy példa: a siófoki viharjelzőnek 128 (állami) alkalmazottja van. Nem elírás.


ennek utánanézek, felkeltetted az érdeklődésem :)


Előzmény: GPS (42)
dickinson40 Creative Commons License 2008.04.13 0 0 46
Sziasztok!
Szerintem a tiltás az irigységből fakadhat. Azt vettem észre, hogy a motoros sporteszközök (pl. quad, jet, stb.) irritálják az embereket. Persze voltak, vannak olyanok akik miatt ez így alakult, de az emberek nagy része normális. Mint mindent ezt is túllihegi a Közlekedési Hatóság.
HajósKapitány Creative Commons License 2007.12.31 0 0 45
Az még talán hagyján, hogy belső égésű motorral hajtott csónakot nem lehet használni a Balatonon, hiszen erre azért lehet indokot keresni és találni is, de hogy a jeteket (a vizirobogókat) miért, milyen indokkal tiltották ki a Dunáról, arra már kevésbé. A vizirobogókat ugyanis a Dunán csak a hatóság által kijelölt pályán lehet használni! A röhejes az egészben csak az, hogy a szlovákok a Duna teljes magyar-szlovák közös szakaszáról nem tiltották ki a vizirobogókat, a magyarok viszont igen!
Előzmény: GPS (44)
GPS Creative Commons License 2007.07.23 0 0 44

 

Hááát, képzeljétek el, hogy mit láttam a tegnap délután - Balatonalmádiban ?

A nyugis strandolgatás, vitorlázgatás közepette - egyszercsak megjelent az öbölben egy....tengerjáró, motoros yacht. Olyan Bavaria osztályú, luxus-motoros.

 

 

Az emberek úgy néztek, mint a moziban - ilyet még nem láttak a Balatonon. Én sem.

Első körben azt hittem, hogy valami szolgálati-hajó....bár ahhoz über-luxus kategóriának tünt.

Amikor viszont meg-kukkeroltam, a rajta napozó társasággal és a rendkívül dekoratív hölgyekkel együtt - rájöttem, hogy nem a vízimentőké a hajó...de még nem is a hínár-vadászoké :-)))

 

 

  

Ennyit bírt a kis Canon-om teleobjektívje....a kukkerom ennél sokkal jobb képet mutatott.

Mielőtt bárki Photoshoppal vádolna:

 

A hajó neve:            ADRIENNE

A hajó lajstrom-száma: H-21314-12

 

 

 

 

Tud ez menni is...ha megbíztatják csak úgy kiemelkedik az orra a vízből.
Én ránézésre borítékolok vagy 500 lóerőt - mégha ezt 2 gépből is szedi ki.

.

Előzmény: evil1023 (43)
evil1023 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 43
Én tényleg csak annyit akartam tudni, hogy változott-e valami a motorcsónakázással kapcsolatban, mert pár éve felmerült, hogy ismét lehet majd. Nem vagyok érintett, csak kiváncsiságból kérdeztem rá! :)
Előzmény: GPS (42)
GPS Creative Commons License 2007.07.22 0 0 42

 

A költői, ál-csodálkozó kérdésedre meg, hogy "Mi az hogy motorcsónak a balatonon?" - hááááát, ugye te is tudod a választ. :-))))))).

 

Erről a magánvéleményem különben is az, hogy az egész tiltás pusztán csak hozzánemértő, begyepesedett, valóságtól elszakadt, tetves hivatalnokok agyszüleménye.

 

Ha 2007-ben olyat nyilatkoznak, hogy "nem lehet megengedni, mert a motorokból kifolyó olaj szennyezné a vízet".

 

Mi folyik ki - miből ???? Hát hol élnek ezek az emberek? Ezek még mindig ott tartanak agyilag, amikor Barkas-motort barkácsoltak.... fateknőkbe ???...vagy mi járhat az agyukban? Láttak már ezek életükbe mai, modern csónakmotort?

 

Másik duma: "veszélyes lehet, ha egy motorcsónak belehajt a strandolókba".

Na nemááá. És ha egy vitorlás rongyol a strandolók közé - az mehet?

 

Harmadik duma: "...felborítaná a rendet, ha mindenki 120-al nyargalna a vízen". Persze-persze - mert most is mindenki (kivétel nélkül, mindenki) hajózik a Balatonon.

 

Mert olyanról nem hallottak az idióták, hogy létezik lóerő- meg tolóerő-korlát is a világon (melyet a motor műbiznylatával pehelykönnyű ellenőrízni)  - pláne ha már egy vitorláson már az is szabályba van foglalva, hogy hány gramm/méternek kell legyen a harmadik biztonsági kötélnek a súlya, stb.

 

Csakhát - ha nincs annyi tiltás....akkor nem kell annyi hivatalnok sem.

Csak egy példa: a siófoki viharjelzőnek 128 (állami) alkalmazottja van. Nem elírás.
Indokolt szám, nem igaz?

.

Előzmény: evil1023 (40)
GPS Creative Commons License 2007.07.22 0 0 41

 

Neeeeeeem, dehogy - az én írásom volt félreérthető.

 

Ez a kis csónak csak vitorlázott ebben az esetben - motorról szó sem volt.

 

Hisz pont ez fogott meg, hogy messzíről (távcsővel) én is valami sumákra gondoltam - mert nem jött hogy elhigyem, hogy olyan iramban lehet nyargalni a vízen - azzal a zsebkendőnyi vitorlával.

 

De nem volt sumák - teljesen sportszerű volt a dolog - ez egy ilyen jó hajó - és kész.

Motort persze lehet szerelni rá - külsőt-belsőt egyaránt...de az egy lehetőség csak.

 

 

Motoros is volt - persze villanyos (88Ah-s akkuval kb. 2,5 órát nyomatta full-ba) - de sebbességbe az árnyéka sem lehetett a kis vitorlásénak.

.

Előzmény: evil1023 (40)
evil1023 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 40
Mi az hogy motorcsónak a balatonon? Az előző hsz-ben is egy balatonról eltünt motorcsónakot keresnek. Lehet ismét motorcsónak a balatonon?
Előzmény: GPS (39)
GPS Creative Commons License 2007.07.22 0 0 39

 

"Neked a műanyag csónakokkal van valami tapasztalatod?'

 

Ezt a csónakot a tegnap láttam Almádiban. Nem véletlenül fotóztam le - hanem azért, mert eszem-faxom megállt, hogy ez mire volt képes.

 

Arra figyeltem fel, hogy kellemes szellőben (!!!) ez úgy nyargalt ki-be a parttól a Tó közepéig - mint a nyúl.

Egy nagyobb társaság nyúzta órákon át - kicsi-nagy felváltva....de ez úgy iramodott, hogy egyszerűen nem hittem el, hogy nincs benne valami ravasz kis "motorek".

 

Amikor végre "békénhagyták" odamentem - és ledöbbentem. Dánok voltak a fickók és a cuccot egy kombi Mondeo tetjén hozták...csak úgy. Ketten úgy feldobták a tetőre mint egy zsák zabpelyhet.

 

Mindenféle motor szerelhető rá (röhej: belső is) a stabilitásáról meg annyit, hogy a kölkök a szélére álltak - és onnan ugráltak a vízbe. Meg se billent...nem hogy dölt volna.

 

Állítom: örökéletű darab - beleszerelmesedtem. Ugye hogy lehet könnyű, használható, szuper-gyors - és még barátságos, esztétikus csónakot is gyártani ???

 

Az árát azért nem tudtam megkérdezni, mert mire odaértem, a csávók úgy berúgtak, hogy még azt a kevés angolt is elfelejtették, amit azelőtt sem tudtak :-))))).

.

Előzmény: Blackring (22)
Slam1 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 38
Mint utolsó lehetőséget ezt a fórumot használnám fel arra,hogy megtaláljuk a tavaly november elején a Balatonról eltünt céges motorcsónakot.
A test:JULA
Különös ismertetőjele:H-12825-20(öntapadós matricával volt felírva,gondolom azóta ezt leszedték)Az orrpad és a középső pad között egy fedett tároló volt kialakítva,magassága mint a csónak eleje,a vége a középső padig ért.A középső pad kivehetőre volt megcsinálva(a pad nem volt benne az eltünéskor)Az orrészen kb.40 cm magas lámparud,a farrészen lobogótartó.A test hátulján,belül jobb oldalon egy billenőkapcsoló,egy nyomógombos kapcsoló, és egy áramtalanító kapcsoló van(volt),valamint egy kb 2 cm átmérőjű lyuk melyből hiányzik a kapcsoló.A fartükör többször volt javítva,ez a hátsó ládában belülről jól látható.A test derekánál és a farán 2-2 fém kikötőbak van.

Motor:YAMAHA 15 DS 684CS
Motorszám:123414

Hát ennyi lenne,felbukkanása szerintem a Tisza tavon a legvalószínübb,de előfordulhat máshol is.
A rendőrség a nyomozást megszüntette,így segítséget csak tőletek várhatunk,kérek mindenkit aki a vizet járja segítsen a felkutatásában.Sajnos képet nem tudok mellékelni róla.
Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!

riki86 Creative Commons License 2003.04.06 0 0 37
Sziasztok!
Eladó műanyag horgászcsónak, 15 LE Johnson motorral, hajólevéllel (vizsgáztatva), részletekért katt. ide: minden, amit a csónakról tudni kell


eMM Creative Commons License 2002.10.21 0 0 36
Ismét aktviziálta magát az alucsónaklopó banda.
Most "csak" horgászbotokat loptak el, mert alucsónakom már nincsen.
Vigyázat a soroksári dunaágon az értékekkel!!!!!!!!
eMM Creative Commons License 2002.07.02 0 0 35
Ja hogy ez nem cég, hanem valaki árulja?
Akkor már holnap felhívom.
Most lettem netközelben vidéken még nincsen netem :)
Előzmény: Blackring (33)
eMM Creative Commons License 2002.07.02 0 0 34
Köszi bár a faburkolat az rohad.
Mér nincs az egész műa.ból?
Azért majd rájuktelcsizek bár nekem még anyira nem kapkodós.
Mondjuk ez nem tűnik rossz árnak sőt,meglátjuk amit majd meglátok :)
Előzmény: Blackring (32)
Blackring Creative Commons License 2002.07.02 0 0 33
Sürgős lehet neki a dolog.
Előzmény: Blackring (32)
Blackring Creative Commons License 2002.06.21 0 0 32
Igen az az a cég.Figyelj találtam egy hírdetést Új 4személyes műanyag faburkolatú horgászcsónak evezőkkel, +elektromos motor:100e.Expresszben találtam, hozzád közel is van Majosházán.Itt a szám:06204270219.Én meg átalakítom a FishHunterem, elmagyarázták a Trinexusnál, hogy kell aljzatot merevíteni.
Előzmény: Blackring (24)
WinFan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 31
Hali!

A csáklya elkészítése:
Keress egy 4-5 méter hosszú, könnyű, egyenes "fát". Mi errefele ecetfának hívjuk az erre megfelelőt. Hántsd le a kérgét, a zöld "trutyi"-val együtt (ha lehántod a kérgét, akkor marad egy nyálkás réteg, na ezt is le kell szedni). Rakd ki száradni. Ha meghajlik, fordítsd meg a fát, s így száradás közben egyenessé egyengedheted. Ha teljesen kiszáradt, a végét egy kis részen borítsd be aluminium lemezzel, a kopás ellen.

WinFan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 30
Hát megpróbálhatom:)De majd kikérdem haverom véleméynét, elvégre Ő a nagy dunai hajós:)
Ő tudja, hogy kell csáklyát gyártani (lógatni is kell azt tudom).
A lényeg: a csónak hátuljában, oldalában állsz. Csáklya ledöf, amig tudod nyomsz rajta. A csáklya egyben a kormány is, úgy működik, mint az egy evezős módszer. Szóban elmondva könnyű, de a gyakorlatban kissé zűrösebb:) Pl. el kell találni a megfelelő szöget, hogy nyomni tudj (ne rakd le túl előre), meg kell tanulni, hogy vedd ki a vízből, hogy csak minimálisan fogja vissza a csónakot.
A legfontosabb: Minden eshetőségre készen legyen azért evező a ladikban:)))

Szerintem megéri a fáradtságot, 2 hét múlva már el is fogod felejteni az evezőt (persze azért kell a csónakba, de csak olyan helyen, ahol pl. túl alacsonyra lógnak be a faágak (persze itt is el lehet kalibrálni csáklyával)).

Előzmény: eMM (29)
eMM Creative Commons License 2002.06.20 0 0 29
az általad említett paraméterek alapján tán ez még a kisdunára is alkalmazható(lenne/lehetne)
de ez így kevés,tanulni is kellene, mondd tartassz csáklyázó tanfolyamot?:)
Előzmény: WinFan (28)
WinFan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 28
Hali!

Én a Mosoni Dunában nyomtam még régen.
Hejj, azok a régi szép idők! Miket szenvedtem, mire felcsáklyáztam azon a részen ahol a Lajta belefolyik a Dunába, piha! Minden faágban megkapaszkodtam:)
Nem nehéz megtanulni, nekem is haver tanította, hiszen neki volt csónakja (Tanította a fenét, aszonta: na szevasz, gyere fel, ha nem megy, majd Győrnél kifogunk :) )
Amúgy az ő csónakját is lenyúlták:( Pedig mennyit dolgoztunk rajta!

Csáklyázásban az is jó, hogy ha egyedül nyomod, akkor is gyorsan mész (az egyoldali evezésnél ez nem igazán mondható el:) ), és halk.
Csáklya minimum meg 4 méteres legyen.
Próbáld ki, buli lesz. Persze ha nem akarsz elsőként égni, mint én (Miért is volt pont kocsma a dunaparton? Az egész bagázs rajtam röhögött, mert vagy 10-szer visszacsorogtam:) ), akkor olyan helyen próbálkozz, ahol nem lát senki.

Előzmény: eMM (27)
eMM Creative Commons License 2002.06.20 0 0 27
Állóviznél talán.
A kis duna pár csomós sodrában neMM biztos.
Ja meg evezni tudok,csákjázni nem.
Ja és a kisduna átlag 2-3méter mély.
Előzmény: WinFan (26)
WinFan Creative Commons License 2002.06.20 0 0 26
Evezők, motrok, hahh! Csáklya emberek, csáklya!
Kimegy az ember egy fiatal erdőbe, és les magának csáklyának valót. Legallyazza, aljára kis aluminium borrítás, hogy ne kopjon és hogy rendesen megakadjon a fenéken.Ez szinte ingyér van:)
Igaz, túl mély víznél nem alkalmazható, viszont rendesen erősít:)
eMM Creative Commons License 2002.06.20 0 0 25
Ja nincsenek evezőim azt adom a mostani csónakommal, hisz túladok rajta ha lesz másik.
Kérdés hogy milyenek azok a 22E pénzes evezők.(a mostaniak elég egyszerűek, a vízibolhához valók,természetesen 2párevező értendő)
Ez a Csepeli Trimexus az aki aszabadkikötő u.ban hirdeti magát?
A wikingről már sokan írták/mondták hogy drága mindenben :)))
Másik téma, ha már horgászcsónak legyen halradar is, ahogy elnézem 100K alatt nemigen lehet labdába rúgni márpedig ennyit azért nem ér meg,vagy igen?
Előzmény: Blackring (24)
Blackring Creative Commons License 2002.06.19 0 0 24
Körülnéztem ma az ügyben. Jó a tipp amit adtál, viszont kicsit árnyalja a képet, hogy az ár evezők nélkül értendő,(+22e) de gondolom neked úgyis vannak.Ezenkívül a legjobb egyébként amit láttam , Csepelen a Trinexusnál pont ugyanaz a forma, csak nincs az az álbordázata, 109nettó.Ugyanettől a gyártótól ugyanaz egyébként hihetetlen de a Vikingnél 160br.
Előzmény: eMM (23)
eMM Creative Commons License 2002.06.18 0 0 23
Van.
Jelenleg egy vízibolha típusúm van,hát elég borulékony szegény,beetetni evezgetni igen,horgászni nem alkalmas.
Egyébként már legalább tízéves lehet,de az állaga kítűnő.
Erősen gondolkozom egy lapos aljú(hogy ne boruljon) nagyob műa.csónakban.
Van is ilyen hirdetés a mostani Magyar Horgászban 99E+áfa az ára Budaőrsi a készítő.
Még nem láttam nem tudok nyilatkozni.
Előzmény: Blackring (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!