szelepfedel csavar furatat javitottuk regen ilyennel, az jo lett. van olyan, ami a hengerfejcsavart is megfogja az alu blokkban. szoval ha jo a cucc, akkor nem lesz gond.
De nem periódikusan hunyorog, így biztos, hogy nem töltés, és mivel más nem csinálja, ezért tutira a szervíz panelban kell keresni a hibát.
Viszont mindenképpen szét kell szedni a műszeregységet, mert a fordulatszámmérő is néha leesik, így muszáj lesz átforrasztani mindent. Már nagyon várom. ;)
2010-ben vettem egy motort. Egy párszor vittem már műszakira. Idén 3 azaz háromszor kellett elvinnem. Amíg nem volt minden full gyári (hátsó prizma, rendszámtábla világítás stb.) addig nem engedték át.
Az olasz Puig (minden E-betűs) darabok nem voltak jók. :)))
Emlékszik még valaki ~20 évvel ezelőtt itt fórumozó zvajo fórumtársunkra?
Nekem most ugyanezt csinálja a 324d, annyival megfejelve, hogy az izzítás visszajelzője is hunyorog és nem indul be, de még tekerni sem kezd el. Nem tudom resetelni sem.
Épp olajcsere előtt akartam beindítani, hogy üzemmeleg legyen. Kb. 2 hete még pöccröff, azóta meg sem mozdult az autó.
Vki szerint az akksi halódik, hiába van meg a 12V rámérve, vki szerint a testkábel lehet a ludas.
Remélem az óracsoportot nem kell szétkapni, abban egyszer már cserélem "elemet", akkor átnézték és minden rendben volt.
Sziasztok! Eladó néhány E30 kislámpás alkatrész tudtommal 325ETA-ból, lökhárító baba (bal hátsó), fényszóró burkolat párban légbevezető cső is benne, kiegy. tartály gyári kupakkal & szenzorral. Egyben a pakk 9000HUF, emailcímem nyilvános, máshol is hirdetve van. -M.
Jövő héten veszek egy E46-ot az E30 mellé. Nem akartam E46-os BMW-t venni (120Ah-s I3S-t terveztem venni a tavasszal), de szembe jött és olyan áron volt hogy nem tudtam otthagyni.
Ismert előéletű 2004-es DPF mentes 320d Touring 6-os kézi váltóval sportülés, sportkormány, M-es első lökős, 17-es styling 68-es felni stb.. Foglalkozós, esztétikailag van egy kicsit elhanyagolva, de a kasztni/motor/hajtáslánc az rendben van.
Megint "öreg" BMW lesz a napi használatú "bejárós" autóm.
Ha az E30-am benzincsöve nem kezd szivárogni, akkor ez a kocsi nem jön szembe. Minden rosszban van valami jó. :)
Nemrég került hozzám egy E30 touring, sajnos a rozsda eszi elől nagyon. Keresek hozzá A oszloptól előre mindent! Torony javító lemez, első nyúlványokat, sárvédőket!
Ha valakinél esetleg akad ez meg az annak nagyon örülnék!
Donor karosszéria is érdekel! Illetve beszerzési forrásokat is szívesen fogadok!
marodiattila@gmail.com-on elértek, illetve adok tel.számot is privátban
A legkisebb új 12 fogas csak úgy megy rá a tengelyre, ha előtte a régi kis fogaskerék bronz perselyét lehúzzuk a tengelyről.
Mentem egy 8km-es próbakört. A fő és a napi számláló is működik. Aztán a garázsba beállva benzin szagot éreztem. A motortérben az egyik benzincső megadta magát. Szóval egy újabb projekt kezdődik: benzincsövek cseréje :)
15-16 éven keresztül napi használatban volt a kocsi. Most többet kell vele foglalkozni, pedig évente csak ~500km-t megyek vele.
Érdekesség: 2009-es Ford Focus 2.0Tdci családi kombikban eldurrant az intercooler felől jövő cső. A Ford alkatrészes úgy fogadott, hogy "megnézi lehet-e hozzá rendelni". Mint kiderült a Ford csak 10 évig garantálja az autók alkatrész utánpótlását. :O
Végül lehetett: 47 000Ft-ért (de ha ugyanezt a csövet Volvóhoz rendeled (ugyanez a PSA motor van benne) az >100 000Ft :))