Keresés

Részletes keresés

ferrreee Creative Commons License 2018.11.05 0 0 15481

ez a hosszú és részletes hozzászólás nagyon jól leírja a hgy főbb tévtanításait:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=121484715&t=9112544

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.27 0 0 15480

ez lehet pszichotikus is, wudu is meg Szent Szellem is.....mesélt a krisnás csaj hogy neki krisnabukta csinálta és ő is remegett mint a kocsonya.

Előzmény: god's eternal (15477)
40V6 Creative Commons License 2018.10.27 0 0 15479

A  tévtanokkal kapcsolatosan az a véleményem, hogy mivel nyilván minden felekezetben igaz az, hogy rész szerinti az ott lévő hívők /még a vezetőké is/ látása, igeértelmezése. Ezért minden felekezetben megtapasztalható, helytelen igei látás, félre értelmezés és csúsztatás, illetve egy-egy igazság túlhangsúlyozása. Ezért az adott felekezet egyéni hívőinek a felelősségük hogy megvizsgálják a nekik adott világosságban, alázatban, az Isten beszédének aranyalmáját, amellyel épp táplálják őket. A hívő ember elsősorban maga felelős a saját Szentírás -értelmezéséért.  Ebben a Szent Szellem vezetése és a saját felekezeti szemüvegen/tradíción való továbblátás nagyon nagy előrelépést jelenthet. De ennek a Szent Szellemtől való vezetésben kell történnie, mert ha valaki ügy ül az istentiszteleten, hogy nincs bizalma a saját vezetői felé, állandóan egy hibakeresési kényszere van, az valószínűleg az ilyen rossz lelkülete miatt semmit nem fog tudni átvenni Istentől. Az ilyen hozzáállásból mielőbb meg kel térni annak aki ezt felismeri magában.       
A személyekkel /”kulcsfigurákkal”/ kapcsolatosan. Az a véleményem, hogy mint emberek végzik a munkájukat, mint mindenki más is. Ki jobban ki kevésbe.  Azonban ezektől az emberektől tévedhetetlenséget és mindenkori 100%-ot nyújtást elvárni, kegyetlenség. El kell tudni fogadni hogy Isten felkente őket, és őket akarja használni és fogja is minden tökéletlenségül ellenére. Ez világosan kitűnik a Biblia lapjairól. /Legalább is abban a pozícióban és helyen biztosan! Ezért vannak ők ott és nem Te vagy én! Nyilván ha tévtan/eretnekség vagy más tévelygés merül fel, hiszem hogy Isten támaszt megfelelő embereket, akiken keresztül helyre fogja tenni a dolgokat. Ez mindig így volt és szerintem a jövőben is bízhatunk ez irányban is a mi Mennyei Atyánkban. Azzal hogy felismerek egy hibát még nem kaptam felhatalmazást arra hogy ki is javítsam, még akkor sem ha a talentumom amúgy megadatott hozzá./Lehet hogy én vagyok a legjobb festő de ha nem engem kérnek meg a munka elvégzésére akkor nincs kapcsolódási pont./  Valamint itt megjegyezném hogy arra sincs felhatalmazásunk hogy körberohangálva fél információkat ismerve mindenki felé azt kiabáljuk hogy nézd! Nézd! Sajnos rengetegen vannak az egyházban akik ezt teszik. Ezt úgy hívják pletyka/susárlás, rossz hír terjesztés. Nem tartozik Isten kedvencei közé. 
Egy személy életében nem a rész szerintire kell elsősorban szerintem fókuszálni, azt támogatni vagy elmarasztalni szükséges. De abból végleges konzekvenciát levonni és ezáltal beskatulyázni és felrakni az előítélet polcára szerintem nem Krisztusi gyakorlat. Vannak dolgok, amikről folyamatában derül ki, hogy nem Isten vezetése. /lásd tanítványi mozgalom/ Ezáltal vagy teljesen fel kell számolni vagy elég megfésülni és ezáltal korrigálni a menetirányt. De ahogy az ige is mondja, nézzük az életük végét is, azaz igazából leginkább az életmű számít nem az, amit az úton haladás ideje alatt hol jól, hol kevésbé jól, és néha a mi megítélésünk szerint nem jól/nem Isten akaratában végeztek. Ráadásként én fontos alapelvnek tartom, hogy kaliberhez kaliber kell, ha valós eredményt akarunk elérni.  Ezt az olyan utcán nevelkedett emberek, mint én is, hamar megtanulják.  Ez alatt azt értem, hogy gyakran találkozom azzal a jelenséggel, miszerint egyértelmű és tartós gyümölcsöket felmutató /de természetesen nem tökéletes és tévedhetetlen / szolgálati ajándékokat, olyan hívők szolnak meg, illetve akarnak ráncba szedni, akik negyedannyi eredmény sem tudnak felmutatni, nemhogy más, de még a saját életükben sem. Ezért azt vallom, hogyha meg kell, valakit fedni azt olyan tegye és úgy, ahogy arra a bibliában is példát látunk, azon eseménynél, amikor Péter képmutató magatartását Pál nyilvánosan megfedte.Ehelyett mit látni legtöbbször testvér a testvér ellen ront szeretetlenül és minden irgalom hiányában. Mint nem olyan rég tette ezt John MacArthur.
Kicsit hosszúra sikerült a válasz, de így gondolom. Valamint szívből sajnálom azokat az eseményeket, amelyek miatt hívők kiábrándultak, vagy egyenesen ellenségesek lettek a karizmatikus testvéreikkel szemben. Jó reménységgel tölt el tudnom az, hogy egy általam nagyon kedvelt tanító, Derek Prince úgy vélte, hogy a karizmatikus egyház nem végállomás. Isten meg fogja tisztítani mindattól, ami nem Isten dicsőségét, szolgálja. S ezáltal még tisztább, szentebb, és Isten dicsőségét kereső és felmutató lesz az egyház. Az Isten által annyira szeretett szentek közössége!

god's eternal Creative Commons License 2018.08.20 0 0 15477
Solas76 Creative Commons License 2018.08.14 0 0 15476

Kiegészítés: nem az összes tanítását, hanem TÖBB tanítását hallgattam meg és azok oké.

 

Előzmény: Solas76 (15474)
Solas76 Creative Commons License 2018.08.14 0 1 15475

"Hogy minden mögött, ami kellemetlen bűn van, csak bűn lehet.

Hogy minden mögött, ami betegség, csak bűn által lehet.

Hogy minden mögött, amit megmagyarázni nem tud az okostojás, az démon szomszédja."

 

Helyesen:

Hogy minden mögött, ami kellemetlen és rossz, az bűn miatt van, csak bűn lehet.

Hogy minden mögött, ami betegség, csak bűn által lehet vagy démon által.

Hogy minden mögött, amit megmagyarázni nem tud az okostojás, az démon szomszédja.

 

Tévtanítások mind.

Előzmény: Solas76 (15474)
Solas76 Creative Commons License 2018.08.14 -1 0 15474

A Hit Gyülekezet tévtanításaihoz.

 

Hogy minden mögött, ami kellemetlen bűn van, csak bűn lehet.

Hogy minden mögött, ami betegség, csak bűn által lehet.

Hogy minden mögött, amit megmagyarázni nem tud az okostojás, az démon szomszédja.

 

Tévtanítások mind.

 

Kubinyi Károlyra nem sokkal balesete előtt figyeltem fel. Több igehirdetésén láttam, hogy nem a levegőbe beszél súlytalan sületlenségeket. Az Írások alapján több tanítását megvizsgáltam és oké. Pál apostol írja: "mindent megvizsgáljatok".

Egy tanításával kapcsolatban lett volna kedvem vitatkozni, mert szerintem nem 100-as, de lehet én értettem csak félre valamit. Most nincs időm utána menni......

Úgy láttam, hogy mély vízzel is foglalkozott a Szent Írásban, ami ritka. Vagy eddig csak én voltam langyi helyeken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kB1lKYAOcoU

Aventinus Creative Commons License 2018.08.11 0 0 15473

Ma.

Előzmény: Báthory Ödönke (15472)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2018.08.11 0 0 15472
Előzmény: Báthory Ödönke (15471)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2018.08.11 0 0 15471

Takarítás van. ÍGéret szerint a takarítás után kábé ma vissza lesz állítva.

Előzmény: whatever- (15470)
whatever- Creative Commons License 2018.08.11 0 0 15470

A Kerdesek a Hit Gyulekezeterol topicot miert toroltek?

Aventinus Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15469

Térjünk vissza a témához!

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15468

 

 

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal akassza fel magát vagy feküdjön be a vízzel teli fürdőkádba és vágja fel az ereit. A 681397554-es telefonszámon tud segítséget kérni a kivitelezésben. Ne hezitáljon tovább. Hívjon, megyünk!

 

Előzmény: Törölt nick (15467)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15467

Hahaha, humoros vagy. Látszik, hogy még nem jártál pszichiátriai osztályon. Viszont írhatnál belőle elméleti könyvet, hogy hol volt hol nem volt és satöbbi. 

 

Az öngyilokhoz jó gyógyszerszedést.

 

Nem különben a legtöbb antidepresszáns erősíti az öngyilkos hajlamot. Legalábbis amit nekem írtak fel. Ami nem is csoda. Ez olyan mint a nő gyerekre vágyik, de gyógyszert kap helyette a pszichiáter bácsitól. Ismerek olyat és öngyilok lett a vége.

Mi a gyerek utáni vágy bno kódja?

https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans-lobotomia.htm

 

Legutóbb Valdoxant kaptam. Kérsz egy pirulát? :D Vagy kettőt boroskólával? 

 

"Ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.
Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát, vagy menjen kórházba."

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/valdoxan_25_mg_filmtabletta/52625

 

Vagy akassza fel magát, há nem?

 

Bírom amikor olyanok szólnak hozzá egy témához, akik na mindegy, nem izzadok feleslegesen. Minek izzadjak, tiszta tegnap van. Mikor keresztény gyüli elöljáróknak hivatkoztam a Bibliára és idéztem mi a gebasz a gyüliben, tökre olyan volt, mint most a pszichiátriát bálványozókkal való trécsem. Ez vicces.

Előzmény: Calamayca (15465)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15466

Én se sorolom egy kategóriába, csak megemlítettem. A hithez soroltam.

 

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/17240/placebo-hatas

Előzmény: RELP (15464)
Calamayca Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15465

A pszichiátriai kezelésnek egy titka van. A betegnek meg kell bíznia orvosában. A megfelelő gyógyszer megtalálása, és adagjának beállítása nem egyszerű feladat. Ehhez türelem, és bizalom, valamint a beteg együttműködése szükséges. Ha a beteg nem szedi a gyógyszereket, nem számol be azok hatásairól részletesen, nincs türelme kivárni azok hatását (soxor hetek kellenek), nem képes tudomásul venni, hogy némely esetben valamit fel kell adnia a személyiségéből, akkor nincs pszichiáter, aki "ráolvasással" vagy egyéb humbukkal képes lenne kezelni a pszichiátriai betegséget!

RELP Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15464

A placebonak van hatása, de korlátozott, hisz az emberi szervezetnek is vannak korlátai. Szóval az lehet, hogy segít a méreg tüneteinek leküzdésében és/vagy gyógyulásban, de azért túl sokat nem lehet várni. Persze az ima placeboként ötlet nyilván igaz, bár nem hiszem hogy akik csinálják egy kategóriába sorolnák a tejcukorral. :)

Előzmény: Törölt nick (15463)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15463

Vagy tegretol, nem hittem benne és olyan volt, mintha be se vettem volna.

Mikor meg hittem benne, fél órán belül hatott. Ebből gondolom, hogy a méreg is legyűrhető hittel. Tipp, bizonyítékom nincs.

Előzmény: Törölt nick (15461)
RELP Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15462

Annyit azért hadd szúrjak ide, hogy a pszichiátria sokkal előrébb tart annál, mint amit az egészségügy nyújtani képes Magyarországon. Erőforrások hiányában azonban gyakorlatilag kényszerűségből nagy maszatolás megy, nincs idő diagnosztizálni, foglalkozni a beteggel, ha fekvőbeteg egy dolgot tudnak tenni: jól belövik hogy ne legyen vele baj, stb. Persze miért pont ez lenne kivétel, de a pszichiátriai betegek helyzete még a többinél is rosszabb az érdekérvényesítő-képesség hiánya miatt. Szóval válasszuk külön a pszichiátriát mint tudományágat és pszichiátriát, mint az egészségügy pöcegödrét!

Előzmény: Törölt nick (15461)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15461

"De kiderült, ez a fejlődés. Ha ma is azt írná fel, nem lenne előrehaladás."

Csak ami változik, arra nem lehet és érdemes úgy hivatkozni, mintha állandó lenne. Te bálványozod a pszichiátriát. Egy okból: még soha nem voltál pszichiátriai osztályon és nem adagolták beléd a gyógyszereket, hogy a szőnyeg még inkább kimásszon a lábad alól.

 

"Mert érvek hiányában a pszichiátriát támadod, mint a scientológusok? :)"

Ha szerinted az nem érv volt, akkor miért reagáltál rá? Ettől függetlenül a pszichiátria nem old meg minden problémát. Sőt. Rengeteg embert ismerek, akik gyógyszert kapnak pszichiátertől. Aminek a mellékhatására szednek még egyet. Annak a mellékhatására meg még kettőt. A pszichiátria egy ördögi kör. Ha már pszicho, akkor pszichoterápia. Nem láttam még embert, aki pszichiáteri kezeléstől meggyógyult volna. Viszont jártam pszichiátriai osztályon. K-Pax, ha láttad a filmet.

Pszichoterápiától én is jöttem már helyre 2007-ben. Ég és föld. Szerinted honnan tudom?

Gyógyszerrel söpörjük a problémát a szőnyeg alá, vagy kitakarítunk pszichoterápiával. Nem mindegy.

 

"Ezek a mellveregetősek is váltak ám nagy számban. Most akkor honnan tudod, hogy ki az a keresztény, akinek a házassága nem viszketésen alapult hanem szellemi döntés volt? a Máté 25-re nem térek ki, mert kb. felekezetenként más az értelmezése annak, kik is azok a legkisebbek."

Nekem mi közöm ahhoz, hogy kinek mi viszket? :D Nem mások életét akarom élni, hanem a sajátomat.

 

"De mérget nem, az tiszta biokémia. Mint az, hogy az uborkás tejtől fosik az ember. :D Esetleg túléled bizonyos kondiciókkal a gyenge méreg dózist."

Hittel én is megtudok hackelni gyógyszereket. Dr Guseo András (neurológus, pszichiáter) mondta a stresszkontrollban, hogy az ember beveszi az altatót,nyugtatót este és rögtön alszik, miközben a felszívódás fél óra.

Nekem is azonnal hat.

http://pharmaonline.hu/kutatas/cikk/parkinson_korban_is_hatasosabb_a_dragabb_placebo

http://rakgyogyitas.hu/placebo-a-mellekhatas-tudata-is-kivalthat-mellekhatast/

 

 

Szerintem hittel felül lehet írni akár mérgezést is. Szerintem.

 

"Nem, én abból indulok ki, hogy ismertem sok hit gyülis és egyéb vallásos házaspárt, és sokuk a való életben kevesebb valószínűséggel jött volna össze, ahol nem a viszketés a lényeg, hanem a hosszútávú megfelelés."

Ha nem a HGYben jönnek össze, akkor helyi discoban akárhol. Nem mindig volt HGY és a HGY előtt nem pusztult ki az emberiség mert nem volt HGY ahol ismerkedhettek volna vagy találkozhattak volna. Nem a HGY tehet arról, hogy összejöttek. Csak arról, hogy szétmentek, ugyanis NS házassági problémája a tagok problémája is. Úgymond rátolja a hívekre.

Elég abszurd a gondolatmeneted.

Vannak személyiségtípusok, és aki a hgyben összejött valakivel, az az ateista klubban is hasonló nővel jött volna össze. Akár még külsőre is hasonlóval. Mi ennek szerintem a magyarázata? Pszichológia, testbeszéd, személyiségtípusok - amik vonzzák egymást. Tari Annamária pszichológus ezt úgy fogalmazta meg: hasonló a hasonlót vonzza. De ugyebár teljesen hasonló nincs, ergo mikor jön a vihar, kiderül miben különböznek és lesz e bennük annyi, hogy együtt maradjanak.

 

"HGY a masztizást is tiltja, nincs más feszkó levezetés, csak gyorsan keresni valakit akivel lehet hivatalosan kamatyolni. És ez látszik a sok váláson pontosan."

Szerintem nem ez láccik, hanem az, hogy NS rátolta az egész gyülire, elöljárókra és mezeiekre a magánéleti problémáját, házassági problémáját. Juditnak nagy a fogyasztása (Jezabel, ahogy NS hívta), túl nagy. Ki kéne kapcsolni vagy napelemre kötni.

Előzmény: Frangepán utca (15460)
Frangepán utca Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15460

"Nekem most mondta a pszichiáter, hogy gyerekkoromban rossz, nem a megfelelő gyógyszert írta fel."

 

De kiderült, ez a fejlődés. Ha ma is azt írná fel, nem lenne előrehaladás.

 

"Szerinted ezt miért írom le?"

 

Mert érvek hiányában a pszichiátriát támadod, mint a scientológusok? :)

 

"Attól, hogy valaki veri a mellét, hogy mekkora keresztény, még nem jelenti azt, hogy hozza a szintet."

 

Ezek a mellveregetősek is váltak ám nagy számban. Most akkor honnan tudod, hogy ki az a keresztény, akinek a házassága nem viszketésen alapult hanem szellemi döntés volt? a Máté 25-re nem térek ki, mert kb. felekezetenként más az értelmezése annak, kik is azok a legkisebbek.

 

"Hittel és imával meg lehet hackelni a betegséget."

 

De mérget nem, az tiszta biokémia. Mint az, hogy az uborkás tejtől fosik az ember. :D Esetleg túléled bizonyos kondiciókkal a gyenge méreg dózist.

 

"Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy mindenki magából indul ki."

 

Nem, én abból indulok ki, hogy ismertem sok hit gyülis és egyéb vallásos házaspárt, és sokuk a való életben kevesebb valószínűséggel jött volna össze, ahol nem a viszketés a lényeg, hanem a hosszútávú megfelelés. A HGY a masztizást is tiltja, nincs más feszkó levezetés, csak gyorsan keresni valakit akivel lehet hivatalosan kamatyolni. És ez látszik a sok váláson pontosan.

Előzmény: Törölt nick (15456)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15459

:D Ha hoz forrást akkor én megeszem, de így vaktölténynek láccik.

 

Ez viszont tény. És egyedül Zacher Gábor elmélete "igazolja" a B-17-et (3 amerikai klinika cáfolja), kár hogy Komárnál se működött.

http://daganatok.hu/alternativ-rakgyogyitas/ezert-nem-gyogyitja-a-rakot-a-b17-vitamin-ami-nem-is-vitamin

Előzmény: Eklatáns Béla (15458)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15458

"Modern pszichiátria alatt mit értesz? "

 

 

Ahova való esetleg...?

Előzmény: Törölt nick (15456)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15457

Ja nem is most mondta hanem tavaly.

Amúgy kórházba is kerültem akkor mert a gyógyszer nem hatott.

Csodálkozik azon, hogy nem megyek most bele önszántamból a dilettantizmusába. Köhöm.

Előzmény: Törölt nick (15456)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15456

Modern pszichiátria alatt mit értesz?

 

A pszichiátriáról.

 

Nekem most mondta a pszichiáter, hogy gyerekkoromban rossz, nem a megfelelő gyógyszert írta fel. Köhöm.

 

Szerinted ezt miért írom le?

 

"Mert elfelejti mindenki, hogy lehet bárkire mondani hogy hívő meg szellemi meg szuperszellemi, attól még közönséges ember marad és közönséges emberként működik."

Inkább fogalmazzunk úgy: attól, hogy valaki csúcsnak tartja magát, még nem biztos, hogy az. Attól, hogy valaki veri a mellét, hogy mekkora keresztény, még nem jelenti azt, hogy hozza a szintet.

 

Máté Evangéliuma 25

41. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

42. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

43. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

44. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?

45. Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

 


"Persze mérget nem isznak, pedig a bibliában az is benne van, hogy arról ismerszenek meg, hogy a méreg nem árt nekik. :D :D :D"

Hittel és imával meg lehet hackelni a betegséget. Létezik placebohatás (hiten alapul). Miért ne működne mérgen? Én tavaly annyi gyógyszert szedtem be egyszerre, hogy a környezetemben csak néztek: "jajj a májad, tönkreteszed magad, kinyírod magad".

Kutya baja a májamnak.

Olyan szerek működnek egyeseknél rák ellen (pl B17), amiket USAban több klinikán teszteltek és kiderült, hogy nincs semmi rákellenes hatásuk. ???

 

"És ahogy ártana nekik a méreg, ugyanígy árt a tartós összezártság az elméjének egy olyan emberrel, akit csak azért vett el, mert már viszketett neki alul "

Érdekes gondolat. De PingPong egyszer azt mondta: sakakucs papucs csak csúcskacsacsacsi. Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy mindenki magából indul ki. 

Előzmény: Frangepán utca (15455)
Frangepán utca Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15455

A modern pszichiátria szerint évente kellene aláírniuk egy papírt, hogy együtt akarnak maradni. Hanem írják alá, a házasság automatikusan felbomlik.

 

Mert elfelejti mindenki, hogy lehet bárkire mondani hogy hívő meg szellemi meg szuperszellemi, attól még közönséges ember marad és közönséges emberként működik.

 

Persze mérget nem isznak, pedig a bibliában az is benne van, hogy arról ismerszenek meg, hogy a méreg nem árt nekik. :D :D :D

 

És ahogy ártana nekik a méreg, ugyanígy árt a tartós összezártság az elméjének egy olyan emberrel, akit csak azért vett el, mert már viszketett neki alul és a vallása tanai szerint nem szabad házasságon kívül elmulasztani ama viszketést. Vagy a másik ment oda hozzá, hogy a "szellem kijelentette, hogy te leszel...", miközben előtte másik 5 emberről is kijelentette neki (ama viszketése), csak azok elhajtották a francba. :D

Előzmény: Törölt nick (15437)
friss szél Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15454

Már mér kéne? nem...

 

Előzmény: Eklatáns Béla (15450)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15453

A Golgi...?

Előzmény: Törölt nick (15448)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15452

?

Előzmény: friss szél (15449)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.09.06 0 0 15451

Miben...?

Előzmény: friss szél (15447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!