Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.21 0 0 782
Még valami, amit kifelejtettem a TV nyilatkozattal kapcsolatosan. A TV2 megszólaltatott két anyukát, akik arról panaszkodtak, hogy a gyermekeik nem akarnak velük találkozni, mert a tanításokat, amelyeket a HGY-ben hallottak azok gyakorlatilag "megtiltják" nekik. Nem szó szerinti megtiltásról van szó, de egy olyan kijelentés, hogy "ha találkozom veletek, akkor a bennetek lévő gonosz átsugárzik rám és nagyon sok időbe telik, amíg ismét megtisztulok". :-( Ha az utcán sétál akkor ilyen veszélynek nincs kitéve???

Nos ezekre a vádakra a HGY-s nyilatkozó csak annyit mondott, hogy ez nincs így, sőt ők úgy látják, hogy blablabla...

Most akkor ki nem mond igazat?

McAl

NaNe Creative Commons License 1999.06.21 0 0 781
Kedves McNeal,

Nem tudom mire akarsz kilyukadni.
Én lelkiismereti okokból fordítottam hátat Németh Sándornak. Az ő beszéde számomra semmivé és értéktelenné lett. Nem a magam értékítélete, hanem a Biblia alapján. Hiszem, ahogy Isten vitt a HGY-be, Ő is hozott el onnan.
Viszont nem gondolom, hogy a HGY-ben maradók és a mai napig megtérők a kárhozatra vannak elhívva. Rólunk viszont állandóan ez terjeng a HGY-ben.
Én hiszek az Atya vezetésében és jóságában. És ez ellen még az utánunk nyúló kezek és utánunk ordító szájak sem tehetnek semmit.
Soha nem átkoztam meg senkit és nem is fogok. És a Bibliát sem azért veszem a kezembe, hogy önigazolást találjak arra, hogyan mehetnék másoknak neki és milyen jogosság van benne mások elpusztítására.
Az átok kívánás számomra nem üzenet, én élő gyümölcsöző embereket szeretnék látni magam körül, nem hullákat és pusztulást (Lásd Hack Péter ominózus prédikációját és látását az erőről és az önigazult terrorról)
Számomra a hit az életet és a szabadságot jelenti, nem pedig a jogosságot, hogy másokon uralkodjak.
Szerintem Jézus is ezt akarta és akarja, pedig a jogosság tekintetében totális irtást rendezhetett volna. (Elég lett volna fellapozni az Írást)
Nem akarlak megbántani, de ha ezt nem érted, akkor semmit nem értesz. A 'Jó az Úr' nem egy karizmatikus közmondás, amit 110 dB-vel kell üvöltözni hanem az igazság. Méghozzá olyan igazság, amit soha nem érthet meg teljes mélységében az ember.
Bár csak Sándor is beszélne ilyesmiről! Kész lennék meghallgatni.

A legjobbakat !

NaNe

Előzmény: McNeal (777)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.21 0 0 780
Na ja. De ha lenne (feltételezzük a legjobbakat) korrekt könyvelés, akkor nem tenné ki ilyen támadásnak magát a szervezet. Amíg ilyen hátteret nem tud felmutatni a szervezet, addig problémás.

Egy kicsit kitérve a TV nyilatkozatra. Faithful azt nyilatkozta, hogy betegre nevette magát a nyilatkozatokon. Volt is miért az a kijelentés hogy: Németh Sándor havonta tízmilliós összeget szerez a tized útján, túlzás. Ha Bartus a tíz évi jövedelmet becsülné ennyire, akkor lehetne igaza.
És ez egy hivatalos HGY nyilatkozat volt. Mutasson nekem valaki egy olyan vezető beosztású magyar embert aki nettó 80e Ft havi fizetésből él. Kac-kac. Mindemellett egy vezető beosztású ember a rendes havi fizetése mellett lazán elszámolhat még havi 30-80e Ft egyéb juttatást (pl repi költség, benzin, stb), amiről nem szól a fáma.

Nagyon nem szeretem, ha ilyen butaságoggal szeretnének megetetni. Inkább ne nyilatkozzon semmit az illető, mintsem mégnagyobb butaságot monjon.

Csak egy tipp, aminek nincs valóságalapja: NS szerintem 300-400e Ft fizetést vesz fel nettó havonta és ebből lazán nem fizet tizedet. :-)

McAl

Előzmény: McNeal (779)
McNeal Creative Commons License 1999.06.21 0 0 779
Kedves McAl!
A Hit Gyülekezetét néha azért támadják,hogy honnan az a sok lóvé ami látszik a gyülekezeten (intézmények,infrastruktúra...stb.),néha meg azért,hogy hova lesz a befolyó pénz.
Előzmény: Törölt nick (776)
NaNe Creative Commons License 1999.06.21 0 0 778
Zola,

Ez igaz. De korántsem hinném, hogy a HGY emberi erőlködés árán jött volna létre. Sőt, ha ma ez a gyülekezet létezik - mint gyülekezet és nem klub - akkor az csak Isten kizárólagos érdeme.
Isten kegyelme végtelen. A pislákoló mécsest nem oltja el, a repedt nádat nem töri el.
Neki nem célja, hogy tönkre tegyen embereket, hanem az, hogy ne vesszenek el az övéi.
Senki nem állította, hogy ez harc nélkül fog végbe menni.
Ha a könyv igazságot állít, akkor az nem Bartus László igazsága, mert az igazságot ő nem birtokolhatja. De valakinek el kell mondania.
És ha igaz a könyv, akkor mi történik ?
Balhé lesz? Az hát. De mi az eredménye ?
Véleményem szerint az, hogy megtanulnak az emberek Istenben és nem pedig emberekben bízni. Olyan nagy kár ez ?
Nem jobb levetni a szennyest és tisztán állni Isten elé ?

NaNe

Előzmény: Zola (775)
McNeal Creative Commons License 1999.06.21 0 0 777
Kedves NaNe!
Tudnál idézni olyan átkozódó imákból,melyek N.S. személyes utasítására hangzottak el?
Barjézus:hát ez az.
Simon:"A pénzed veled együtt vesszen el..."
Előzmény: NaNe (774)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.21 0 0 776
Volt korábban egy topic, amit én nyitottam (Gyilkos szekták) és ott pontosan olyan "kényes" kérdéseket feszegettem, ami arról szólt, hogy a HGY vezetői mekkora fizetést kapnak, illetve azt, hogy a befolyó pénzek könyvelése, illetve nyomon követése hogy történik. Vagyi mindez mennyire nyilvános. Már nem emlékszem kivel vitatkoztam akkor, ő meggyőződéses Hit Gyülekezete tag volt és gyakorlatilag azzal hajott el, hogy ez nem ránk és nem a hívőkre tartozik, hanem teljes mértékben a vezetőség dolga.
Sajnálom, hogy a téli szerverlefagyások áldozata lett a topicom, mert nagyon tanulságos volt. Most is az derült ki, hogy ezek a kérdések továbbra is nyitottak és a HGY vezetősége nem tudna elszámolni a "cég" vagyonával, mert a bevételeket senki sem kontrollálja.

McAl

Zola Creative Commons License 1999.06.21 0 0 775
Egy vélemény: ha a HGY emberektol való, magától felbomlik, ha nem, a pokol kapui sem tudják megrengetni. Szerintem a kérdés eldőlt.
NaNe Creative Commons License 1999.06.21 0 0 774
McNeal,

Nem tudok. Egyrészt azért nem, mert az imakommandók nem nyilvánosan működnek, hanem lepel alatt. Másrészt szerintem ő maga nem tenne ilyet. A piszkos munkát minden esetben másra bízza. Csak utasítást ad rá.

Az általad említett Simon mágus és Barjézus példájára azt mondom, hogy emlékezz rá, mi volt Jézus válasza, mikor megkérdezték tőle, mi a törvények között az első ? Jézus válasza az volt, hogy a szeretet.
A törvény többet jelent annál, mit amit mi törvény (paragraffus) alatt értünk.
A törvény (Istené) egy mechanizmus, ami szerint működik a világ, ennek megértése kulcsfontosságú.

Valamint. ...
Simon a Szent Szellemet akarta megvenni 'kilóra'.
"Kezeiket rájuk vetve vettek Szent Szellemet. Mikor pedig Simon mágus látta ..."
Ez a Biblia szerint meg nem bocsátható bűn. Véleményem szerint azért nem lett halál a vége, mert Simon nem volt megtért hívő, csak az 'új hullámot' látta és utánozni kívánta az igaz Isten csodáit. ("Térj meg azért a gonoszságodból ...")

Barjézus esetében pedig Pál nem átkot mondott, hanem a tudomány beszédét szólta : "az Úr keze van ellened, vak leszel .." stb.
(Nem mindegy!)

NaNe

Előzmény: McNeal (772)
McNeal Creative Commons License 1999.06.20 0 0 773
Kedves faithful!
Hopp!Most látom,hogy valamiért nem működik a fríméles címed.
Az irc-kliens innen
tölthető le.
Én az irc.extra.hu irc-szervert ajámlom használatra.
Van még például irc.sote.hu,irc.bme.hu ,irc.elte.hu.
Aztán már csak "join channel"!:-)
Ez a csatorna legyen mondjuk a #hit .
Előzmény: McNeal (770)
McNeal Creative Commons License 1999.06.20 0 0 772
Kedves NaNe
Tudnál nekem idézni azokból az imákból ahogy N.S.+átkozott valakit?
Valóban nem test és vér ellen,de azért ajánlom figyelmedbe Simon mágus és Barjézus esetét.
Előzmény: NaNe (771)
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 771
"Egyetlen megjegyzésem van: imakommandók igenis léteznek. "

Igen. Nem is lenne vele baj, ha nem emberek ellen irányulna, hanem szellemi erősségek, fejedelmek felé. Persze ezek téves megítélése esetén is csak csapkodás az egész - a kényszer hatására.
De volt itt átkozás Piszter Emiltől (Ervin testvére) kezdve Orbán Viktorig, Bereczkitől kezdve (Németh Sándor az ő gyülekezetéből 'szakadt'ki, csak akkor nem lázadásnak, hanem elhívásnak nevezték ;-)) Németh Gézáig.
A Biblia szerint embereket átkozni tilos. A cselekedeteket megítélni viszont kötelesség.
Jó lenne, ha megértené a HGY, hogy Németh Sándor nem Isten, nem ő az Úr!
Nincs joga embereket elátkozni, megítélni. A bíró a Názáreti Jézus Krisztus. És az Ige ítél meg bennünket. (Hála Istennek!)

NaNe

Előzmény: Nemo (767)
McNeal Creative Commons License 1999.06.20 0 0 770
Szia faithful!
E-mail ment.
Nemo Creative Commons License 1999.06.20 0 0 769
A Hetekben megjelent cikkről, amely Bartus Lászlót akarta megcáfolni.

1. „Honnan lett pénz a könyvre? Ki lehet a háttérben? Biztos a HGY ellenségei.” - Igen, az Opus Dei ügynökei, élükön a jezsuita generálissal.
2. Bartus gyanúinak felsorolása: „anyagi visszaélés, az SZDSZ manipulálása, N.S korlátlan hatalma, kenőpénz az 500 milliós kölcsön fejében.” „Bartus is elismeri, hogy ez utóbbira nincs bizonyítéka.” - Az utolsó mondat igaz, de talán a többiről is kellene valamit mondani.
3. Bartus további vádja: Morvay ellopta a jeruzsálemi konferenciára befizetett összegekből visszafizetendő pénzt, mert sikerült lealkudnia az árat.” Cáfolat: az utazási szerződéseket „az egyik legjobb nevű ügyvédi iroda készítette el, a befizetett részvételi díjak pedig nem magánszámlákra folytak be, hanem devizahatósági vizsgálat után hivatalos banki átutalással kerültek felhasználásra. A rendezvény pénzügyeivel kapcsolatban elvégzett belső ellenőrzés sem állapított meg hiányt a végelszámolásban.” - Ezt nem tudom ellenőrizni.
4. „Bartus a Hetek című hetilapot szélsőségesnek bélyegzi.” „Hazafi Zsolt állítólagos éhezését is túldramatizálta – a helyzet az, hogy nem volt nála pénz kockacukorra.” - Az első egy szabad vélemény, a másik valószínűleg félreértés.
5. „Bartus állítja, hogy a Hit Gyülekezetében kifosztották, pontosabban »mindenét beadta,« könyvében azonban azt írja: visszaerőltettek rá egymillió forintot.” - Azt is megírja, hogy ez már azután történt, hogy kórházba került. Ezt persze a Hetek nem idézi.
6. „Bartus állítólag a HGY miatt elszegényedett, de időnként több lakása is van, autót vezet, és mos egy könyvet is kiadott.” - Újságíróról van szó, aki egy év alatt megkereshetett annyit. Mellesleg a könyv ára (1200 Ft) elárulja, hogy a szerző nem a mellényzsebéből pengette ki a kiadási költségeket.
7. „A könyv barna borítója azt akarja jelezni, hogy Németh Sándor álliberális köpönyegforgató, és filoszemitizmusa csak álarc.” - Ez most érv akart lenni?
8. „Bartus, olasz maffiózókhoz hasonlóan bűnbánatot is tart a nyilvánosság előtt. Könyvéből azt is megtudhatjuk, hogy Németh Sándor utasítására Libero-pelenkát küldött az egyik SZDSZ-es politikusnak.” - A bűnbánat gyakorlása tehát maffiózóvá teszi Bartust. Németh Sándor pedig vétlen a dologban. Bravó.
9. „A televíziót patkányként zabráló Pálfy G.-falragaszt, valamint a vatikáni megállapodás ellen készült Kossuth-plakátot is Németh Sándor utasítására készítette el a gyülekezet egyik tagja, Kiss Tóni.”- És talán nem?
10. „A BAGY üdvözölte a könyvet.” - Mert igaz. „A könyv szélsőséges provokáció, és célja a HGY bemocskolása, politikai ellehetetlenítése” - Ez nem válasz a vádakra. „Az autonómok a HGY híveit akarják elcsábítani, hogy meglegyen a létszámuk az egyházi státuszhoz.” - Micsoda szellemi látás! Az fel sem merül bennük, hogy az őskeresztények módjára illegalitásba vonulunk, vagy amint a HGY akarta 1993 végén: pártot alapítsunk, ha ez bekövetkezik.
11. „Bartus visszaél újságírói tekintélyével és képességeivel.” - Tehát akkor ne is írjon?
12. „A HGY nem ír cáfolatot, mert túl hosszú lenne, és nincs hozzá kedve, sem ideje.” Pedig megérné, mert a bőrük forog kockán.
13. „Az autonómok és Bartus olyanok, mint Münzer Tamás, a szélsőséges reformátor.” - Csakhogy nekünk igazunk van.
14. „Bartus nemcsak a Hit Gyülekezetét, hanem a katolikus egyházat is dehonesztáló kijelentésekkel illeti: Semjén Zsoltot »katolikusügyi államtitkárnak« nevezi.” - Bagoly mondja verébnek.
15. Bartus László kóros eset, túldolgozta magát, fanatikusan támadott mindent, amihez hozzányúlt.” - A könyvből kiderül, hogy ezt a sok munkát jórészt ingyen végezte, és N.S. miatt lett idegbeteg. A szerző szavát erre vonatkozóan még a HGY is igaznak fogadhatná el. Amúgy N.S. álnéven írt cikkei sem voltak jobbak a Deákné vásznánál.
16. A BAGY szervezte Bartus tavalyi sajtókampányát is. - Ez nem igaz. Bár nem határolódtunk el tőle, ha már megírta. De miért kéne magtagadni az igazságot?

Ezután érvek helyett már csak szónoki fordulatok vannak a cikkben. Ennyit a „cáfolatról.” És a lényegre a Hetek nem is próbált meg felelni: a lelki terror, a vezetők gyomrozás általi betörése, a N.S. és családja körüli személyi kultusz, a doktrinális tévelygések, a kongó prédikációk, a politikai besározódás, a vádló próféciák, az ellenfelek imakommandók általi megátkozása, a torontói iszapos új hullám, és sok más vád – még mindig megcáfolatlanul áll. Tekintve, hogy ezek sokkal szúrósabbak, mint a fent tárgyalt dolgok, a HGY hallgatásának csak egy oka lehet: hogy nincs rájuk ellenérve.

NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 768
Kedves Faithful,

Nem emlékszem rá, hogy szegénynek, bárgyúnak, bukottnak és hülyének tituláltalak volna.
Légy kedves az általános normáknak megfelelő tisztelettel viselelkedni még akkor is, ha jelentős véleménykülönbség van köztünk! Szerinted képes vagy rá ?

A feltett kérdéseidre nem tudom, vagy csak részlegesen tudom a választ, de a lehetőséged meg van, hogy az érintettektől megkérdezhesd.

A Budapesti Autonóm Közösségben jelenleg is folyik evangélizálás. Hogy menniybe kerül, nem tudom. Sokak az összes megtakarított pénzüket, munkájukat a HGY-ben hagyták, így nem sok maradt extra kiadásokra.

A tized felhasználásába pedig Isten szól bele. Nem azért, mert így gondolom, hanem azért, mert ez áll az Írásban.

A pénzügyeket pedig kár feszegetni, mert magam is úgy dolgoztam a HGY-nek vagy két évig éjszakánként, hogy egy fillért nem kaptam sem cash-ben, sem természetes juttatásban, sőt semmiféle kedvezményben nem részesedtem soha. Nem is kértem és nem is tartottam volna etikusnak. Minden erőmet és a leadott összegeket Isten munkájának szenteltem akkor is. Nem bántam meg és örülök, hogy a Gyömrőiben benne vannak az én forintjaim is.
Nem az én dolgom és felelősségem rendet teremteni, ha az Isten számlájára utalt összegeket valaki lenyúlja.

NaNe

Előzmény: faithful (764)
Nemo Creative Commons License 1999.06.20 0 0 767
Kedves Asztaltársak!

Bartus László új könyve nyomán

Azok kedvéért, akik nem látták, és azok bosszantására, akiknek némethileg meg volt tiltva a megnézése, az alábbiakban közlök egy rövid kivonatot a ma (1999-06-20) a TV2-n (a "mosóporos 2-esen") fél nyolckor elhangzottakból. A Napló című műsorban jórészt archív felvételek közé ágyazva megszólaltak mindkét oldal képviselői. A bejátszásokon a jeruzsálemi konferencián (1996) eksztázisba eső (visító, rángatózó, kézrátétel nyomán leroskadó, földön vonagló) embereket mutattak, ezzel megadva az alaphangot. És most jöjjenek a megszólalások.

Vigyázat, démonveszély!

Bevágás Németh Sándor egyik igehirdetéséből: "Nincs semmi baj, amíg van cash (készpénz)" [Ez kiragadott idézet, a prédikációnak ez a résza az antikrisztusi uralomról szólt, amikor feltételezések szerint a totális kontrollt a készpénz kiiktatásával fogják elérni.]

Bartus László (a HGY által kiadott Hetek című lap volt felelős szerkesztője, újságíró, a Fesz van, avagy a HGY másik arca c. könyv szerzője, ma a Biblia Szól Gyülekezet tagja): "A tizedről nincs semmiféle kimutatás. A tizedfizetés ugyan önkéntesnek van hirdetve, de odamondják elé az Ószövetségből, hogy aki nem ad tizedet, az meglopja Istent. Márpedig ki akarja ezt tenni?" "A hívők lelki kényszer alatt adnak adományt is a tizeden túl, mert azt hallják, hogy aki nem adakozik, az átok alá kerül." "A vezetők visszaélnek az emberek Isten iránti szeretetével. Ez maffiaszerűvé teszi a szervezetet."

Műsorvezető: "Írásban kértük, hogy Németh Sándor jöjjön be az interjúra, de mások nyilatkoztak helyette."

Tóth Géza HGY-s lelkész: "Nincs itt semmiféle visszaélés az Isten iránti szeretettel, hiszen éppen Németh Sándor igehirdetése nyomán lobbant fel ez a szeretet sok emberben."

Műsorvezető: "A forgatócsoport nem mehetett be a HGY istentiszteletére."

Mészáros István (volt SZDSZ-képviselő, HGY-diakónus): "Minden adomány önkéntes, nincs kényszerítés a tizedre. Sőt inkább dicsérni kellene, hogy egy egyházat a hívők örömmel fenntartanak, és nem az állami támogatásból kell fizetni a költségeket." "Bartus Lászlónak az az állítása, hogy Németh Sándor havonta tízmilliós összeget szerez a tized útján, túlzás. Ha Bartus a tíz évi jövedelmet becsülné ennyire, akkor lehetne igaza." "A befolyt pénzt a HGY az intézményeinek fenntartására fordítja: Szent Pál Akadémia, az iskola, könyvkiadás. Emellett a pénz nem tűnt el: bele van építve a Gyömrői úti csarnokba." "Nincs itt semmiféle megfélemlítés, se maffia. Ma ezt a szót különben is nagyon szeretik használni minden olyan közösségre, amely az átlagnál szervezettebb és sikeresebb." "Ha tényleg maffia lenne a HGY, akkor a kilépett tagok meghúznák magukat és nem mernének egy szót se szólni."
[Lehet, hogy a végét Tóth Géza mondta.]

Görbicz Tamás (a HGY volt ügyvezető elnöke, ma a BAGY presbitere): "A HGY-ben gyakori volt, hogy ellenfeleiket megátkozták démonűzés címén. Imakommandóknak nevezett csoportok jöttek össze, hogy valamilyen akadály ellen imádkozzanak. Előfordult, hogy valakire azt imádkozták rá, hogy jobb neki, ha meghal, mert sokkal rosszabb volna, ha lázadóként tovább élne."

Szász János (szociológus, a HGY-ből már régen kilépett): "Százezres szállodai számlákat csináltak a meghívott vendégprédikátorok, míg jótékonyságra ezres nagyságrendben jött össze pénz."

Piszter Ervin (a HGY volt presbitere, második embere, ma a BAGY pásztora): "Ellenőrizhetetlen, maffiaszerű rendszer volt ez."

Takács Ferenc (a HGY volt diakónusa, ma a BAGY presbitere): "Ennek a rendszernek mi is részesei voltunk. Megbánjuk Isten előtt és az emberek előtt. Elnyomtuk saját érzéseinket is, és előfordult, hogy mi, a vezetők is reszkettünk Németh Sándor előtt." [Majdnem elsírja magát.]

Tóth Géza: "Imakommandók nem léteznek. Bartus László túl sok akciófilmet nézett. Óriási különbség van a fekete mágia és a démonűzés között, amiről a Biblia is szól. Ezt összekeverni nagy teológiai hiba."

Szülő: "Elidegenítették tőlem az egyetemista fiamat. Nem beszél velem, mert szerinte tele vagyok démonnal. Mondtam neki, hogy jöjjön át leszedni a cseresznyét a fáról - erre ő azt felelte, hopgy »Jó, majd ha nem leszel otthon.«"

Mészáros István: "A HGY éppen erősíti a családi kötelékeket. A kábítószer, alkohol, deviancia és más okok miatt szétszakadt családok itt újra egyesülnek, az emberek megszabadulnak szenvedélyeik rabságából."

Műsorvezető: "Mi nem mondunk véleményt, döntsön a néző. Akét fél percre pontosan egyenlő időt beszélt a műsorban." A holnapi adásban a HGY és az SZDSZ kapcsolatáról lesz szó."

A démonveszély elmúlt!

Egyetlen megjegyzésem van: imakommandók igenis léteznek. Ezt letagadni szemérmetlen és jellemtelen trükk. Minden HGY-s tudja, hogy vannak ilyenek, és a többség már részt is vett bennük. Én is.

És egy sornyi vélemény: Szerintem a műsor a könyvhöz képest lábvíz volt. Aki valamit tudni akar, olvassa el azt.

McNeal Creative Commons License 1999.06.20 0 0 766
Kedves NaNe!
Rendkívül kis példányszám esetén,és kiváló minőségben a könyv darabonkénti előállítási ára valóban elérhetné a 400 forintot is.
Ehhez hozzáadva a kereskedelmi árrést,máris 700 forint körül járunk.Ha még hozzászámoljuk azon költségeket melyeket jeleztél(mondjuk darabonként 100 forintot) akkor kb.798 forintért lehetne adni.
A tartalomról bővebben,ha majd végigolvastam.
Előzmény: NaNe (763)
faithful Creative Commons License 1999.06.20 0 0 765
Ja, és tényleg,

A világi újságírók, (akik elvileg "balhécentrikusak") sokkal normálisabbak voltak mind a 2 adásban, mint a megnyilatkozó volt hgy-sek.

ff

Előzmény: faithful (764)
faithful Creative Commons License 1999.06.20 0 0 764
Szegény NaNe,

Kérdéseim hozzád, ó minden hiba és vétek ismerője ezek:

1. Mi volt Bartus László a megtérése előtt?
2. Ki adta a pénzt arra, hogy elvégezhesse az újságíróiskolát?
3. Mi volt Takács Ferenc a megtérése előtt?
4. Miből, és milyen életszínvonalon éltek ezek az emberek megtérésük előtt, szolgálatba állásuk előtt, és után?
5. Görbicz Tamás mennyi fizetést kapott a HGy-től?
6. Mi lett annak a gyülekezetnek a sorsa, ahol Piszter Ervin "szolgált" a HGy-hez való csatlakozása előtt?
7. Mikor tért meg Takács Ferenc felesége?
8. Mit mond a Biblia a presbiterekről, és a feleségükről?
9. Hány ember tért meg a Bagy-ban, mióta "igei" módon (értsd: nem hgy-s stílusban) "szolgálják Istent"?
10. Mennyi pénzt fordított a Bagy az evangélizálásra?
11. És mennyibe került a könyv kiadása, reklámozása, a sajtókampány megszervezése a Hgy ellen?

Kedves NaNe, lehet hogy csak te vagy ennyire bárgyú, de tény hogy ezeknek a bukott embereknek a célja a HGy szétzúzása, Németh Sándor megszégyenítése, Isten magyarországi munkájának a kicsinálása.

Azon röhögtem, hogy emberek ennyire hülyék nem lehetnek maguktól.
Most az a bajuk hogy a tized felhasználásába nem szólhattak bele?
Túl keveset kaptak? Akkor ezek szerint mégiscsak a Bagyosoknak van baja a pénzzel, nem a hiteseknek.

ff.

Előzmény: NaNe (760)
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 763
Kedves McNeal,

Néhány gondolatot mondanék a könyvkiadás költségeit illetőleg.
Egy ilyen könyv kb. 400-500 Ft-os áron kerül ki a nyomdából, de példányszámtól, papírminőségtől és nyomdától függően akár a duplája is lehet. A könyvesboltok több mint 40%-os haszonkulccsal dolgoznak. Erre még rájön a szerző költségei (sajtótájéloztató), a raktározás, terjesztés, korrektúra, tipográfia, tördelés, levilágítás költségei, valamint az MTI felé (fotók) a jogdíj.
Szóval a maradékból nemigen fog felépülni a Camp David II.

NaNe

Előzmény: McNeal (761)
Jockei Creative Commons License 1999.06.20 0 0 762
McNeal

Jól látod...minden a pénz körül forog.

Előzmény: McNeal (761)
McNeal Creative Commons License 1999.06.20 0 0 761
Kedves Asztaltársak!
Néhány gondolat B.L. könyvéről.
Amikor először vettem a kezembe,azonnal +döbbenést okozott.Az árával.
Egy ilyen könyv előállítási költsége kb.100 és 200 forint között lehet.
Szerzői jogdíj nem terheli.
Ha én írnék 1 könyvet kizárólag azzal a céllal,hogy az általam közölni kívánt információkhoz minél többen hozzájussanak,biztos,hogy bekerülési áron adnám.
Ez a szokásos kereskedelmi árréseket alkalmazva maximum 400-500 forint körül lenne.A könyv valós ára,mint már más is írta,1200 forint.
A szerző szinte mindenütt elfelejtette közölni,hogy "imho".
Több olyan esetről is ír,amikor én is jelen voltam,s az általa leírt eseményeket egész más színben láttam mint ő.
A "felvásárlásról":
Ha ma(amikor a könyveket többnyire folyamatosan,kisebb adagokban gyártják és igény szerint dobják piacra) bárki felvásárolna 1 könyvet az csak a szerző malmára hajtaná a vizet.
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 760
Faithful,

A műsorból nem derült ki, hogy Görbicz Tamás, Piszter Ervib, Takács Ferenc az ébredés akadályai volnának - ezeket te állítod.
A bibliai tizedfizetés helyénvaló dolog és a családról, megtérésről, hazugságról és árulásról is mértékadó a Biblia szava.
De ha észrevetted, akkor a tized felhasználásának, nem pedig befizetésének módjáról esett szó a műsorban. Ez a szög bújik ki most a zsákból.
Vártam volna, hogy Németh Sándor veszi a bátorságot és válaszol kérdésekre, de az egyenes kiállástól távol tartotta magát. Helyette másokat küldött maga helyett.
(Szegény Mészáros Pista, majd szétszakadt a gyötrődéstől a kamera előtt. Pedig ha valaki, ő tudja mi az igazság a szűken vett vezetői körökben. Őt is marházták/marházzák eleget. Egyelőre még bírja ..)

Hogy min röhögtél, ezt nem tudom. Szerintem semmi nevetséges nincs azon, ha valaki elsírja magát a történteken. Mi nevetni való van az emberek szenvedésén, a rettegésen, amit Taki Feri (is) átélt ? Lehet azon nevetni, ha valakinek minden nap szembe kell köpnie magát a tükörben ?
De ő legalább szakított ezzel és most nem kárörvendően ordít ördögöt NS-re - mint ahogy ezt tette az egész hétvégi prédikációjában NS-től Hack Péterig mindenki - hanem sír.
Sírni pedig az tud, aki megszaggatja a szívét. És Isten az ilyen embereket keresi.

NaNe

Előzmény: faithful (757)
Jockei Creative Commons License 1999.06.20 0 0 759
A tények makacs dolgok...
A befizetett tizedekről nem adnak bevételi bizonylatot. Ez nagyszerű lehetőség a saját vagyonkánk növelésére, mert soha senki nem tudja bizonyítani, hogy mennyi a HGY bevétele, mennyi a kiadása és mennyi marad meg tisztán. Ügyes!
Az a néhány ember, aki tudja az mélyen hallgat.
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 758
Június 21-én (hétfőn), 18:30 -kor a TV2 Tények című műsorában a Hit Gyülekezete volt és jelenlegi politikai kapcsolatrendszeréről lesz szó.
E mai és holnapi műsor tartalma elolvasható a 168 óra című újságban.

NaNe

faithful Creative Commons License 1999.06.20 0 0 757
Megarulez Skacok, ez megarulez!!!!

A sátán megint adott a kakinak egy pofont!

Még soha nem volt olyan, hogy két országos tv-csatorna egyszerre a HGy-vel foglalkozott volna. Az eredmény az lesz, hogy holnap hites keresztények tízezrei fognak a munkahelyükön bizonyságot tenni a Názáreti Jézus Krisztusba vetett hitükről, a Bibliai tizedfizetés szabályairól, a tekintély bibliai rendszeréről, arról hogy Isten Igéje mit mond a családról, a megtérésről, a hazugságról, az árulásról, stb, egy szóval az ébredés még csak most kezdődik.

Azért örülök annak, hogy kibújt a szög a zsákból. Valóban Piszter Ervin, Görbicz Tamás, Takács Ferenc az ébredésnek olyan akadályai lettek volna, (mint ahogy azok is, sőt Isten és a magyar társadalom ellenségei) akik működése révén megfojtották volna a HGy dinamikus növekedését.

De ez már a múlté, dicsőség a Mindenható Istennek aki szabadulást szerzett az Ő népének (jelesül nekünk :-)

Egyébként végigröhögtem a két műsort (az MTV1-en a Hetet, meg a TV2-őn az Aktuálist is,) hihetetlen hogy felnőtt emberek hogy mondhatnak ilyen eszement baromságokat...

A csúcspont az volt, amikor a Takács Feri elpityeredett a kamera előtt...
döbbenet, hogy lehet valaki ennyire hazug képmutató álszent, ráadásul, (bocs VIII. kerület) töketlen.

Maradok a Németh Sándornál, rá legalább ezt (hogy "töketlen") nem lehet elmondani.

Szegény bagyosok...

ff.

Előzmény: NaNe (756)
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 756
Endi,

Nem tévedsz, jól gondolkodsz.
A bizonyítékok rendelkezésre állnak.
A könyv pedig nem azért született, hogy a világ ítélje meg a dolgokat, hanem azért, hogy a világosságra kerüljenek.
Hadd hivatkozzak ismét a Bibliára. Isten leginkább szeretett embereinek vétkét az Úr a világ elé tárta az Íráson keresztül. Vajon miért ? Azért, hogy az antiszemitáknak okuk legyen gyűlölni a zsidókat ? Nem. Azért, hogy Isten megmutassa azt, hogy Ő az úr, és Őt nem lehet kijátszani, nem lehet senki sem Ő előtte. Dávidot, akit úgy szeretett, meghurcolta a világ előtt azért, mert nem vállal közösséget a bűnnel. Csak Dávid megszaggatta a köntösét, megalázta magát az Isten előtt. És Isten felemelte őt és példaképpen állította a világ elé - pedig vétkezett, de ismét mondom, megbánta a tettét. Saul tettei is nyilvánvalókká lettek, Júdáséi is. A világ meg is botránkozott rajtuk.
Volt elhívásuk ? Volt. De ők nem voltak képesek megalázni magukat.

NaNe

Előzmény: Törölt nick (755)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.20 0 0 755
Hmmm... ezt nem értem!
Az oké, hogy ha valami baj van, akkor azt négyszemközt megmondom az illetőnek. Ha nem hallgat rám, akkor a gyülekezet előtt.
De a világ előtt???
Nem értem...
Meg ha törvénytelen dolgok történnek, akkor bizonyítékokat kell keresni, és azok alapján a törvény elé menni. Bizonyíték nélkül rágalmazás az egész, vagy tévedek?
Ha meg vallási dolgokról van szó (amelyek nem sértenek törvényt), akkor miért kell a világ előtt kiteregetni? Erről is szó van a Bibliában: két hivő ne a világból keressen döntőbírót.
Vagy tévedek?
NaNe Creative Commons License 1999.06.20 0 0 754
Kedves Ariel,

"egyetlen peldad sem fedi BL dolgait...
"

Ez mit jelent ? A könyben nem BL dolgai vannak, hanem többnyire a HGY vezetőinek - de leginkább NS - olyan történetei, amit a gyülekezet tagjai maguk sem ismertek.
A könyv megjelenése Bibliai szempontból ítélve is legális - és tulajdonképpen törvényszerű. Hiszen a Isten Igéje szól arról, hogy ha nézeteltérésed van az atyád fiával, akkor mi az isteni rend a probléma megoldására. (Először négyszemközt, majd tanúk jelenlétében, majd a gyülekezet előtt tedd nyilvánvalóvá a dolgokat.)
Isten erre sosem mondta, hogy árulás, gyalázkodás, hazugság, susárlás, a kenettől elszakadtak démoni támadása volna. Sőt, maga az Úr parancsolja ezt.
(Erről nem beszélt még Németh Sándor ? Pedig nem ártana, mert ez is része a Bibliának, nem csak az, hogy 'az Úr angyalai verdessenek téged ...')

Ha valakinek haszna lesz ebből a könyből, akkor az a Hit Gyülekezete.

NaNe

Előzmény: Ariel (748)
Január Creative Commons License 1999.06.20 0 0 753
Fesz van.
Szerintem leginkább úgy tekinthető, mint egy nyilvános bűnvallás, az elfelejtett igazság iránti feltétlen hűség siratása. Mindenképpen időszerű és szükségszerű volt, hogy megjelenjen.
Őszinte irás, a szerző többnyire önmagát és a BAGY vezetőit sem menti fel és nem állitja be pozitivabban, mint sok más szereplőt. A kölönbség csak annyi, hogy ők már megbánták, megtértek. Különös, hogy a hatalom, az utópikus gondolkodás milyen félelmetes gonoszsággá torzitja az egyszerű, mindennapi gyarlóságokat is. Az emberi gyengeségek elviselhetetlenné válnak az tökéletes isteni ajándék kontrasztjában. Pedig milyen egyszerű lenne a megtérés. Csak el kellene ismerni, hogy nem tökéletes, tévedhetetlen isteni lények vagyunk, hanem emberek, és taktikai bocsánatkérések helyett őszintén megbánni a bűnöket.
Külön hálás vagyok BL-nek az "In Memoriam U.P." cimű fejezetért.
Mi lehet Isten véleménye a könyvről?
Talán csak ennyi: "Boldogok akiknek szivűk tiszta, mert az Istent meglátják."

Jan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!