Hitomi6789: A. József 1873. márc. 15-én született, A. Lajosék Gizella lánya pedig 1873. nov. 10-én. Ez is ajm elméletét erősíti, miszerint Lajoséknak József a nevelt fiuk lehetett. 8 hónapra született gyereknek esélye sem lett volna még egy hetet élni abban a korban (szerintem). Örökbefogadásokkal az árvaszékek foglalkoztak: https://mnl.gov.hu/faq/orokbefogadasra_vonatkozo_iratokat_keresek
Valamiféle kötödése biztosan volt a családnak a vasúthoz, mert Lajos Vilmos és Rudolf fiai születésekor is vasúti írnok volt. A családi legendáknak mindig van valamennyi igazságtartalma. Igen, István miskolci születésű az anyakönyvi bejegyzés szerint.
Mivel Antónia eszéki születésű volt, én valószínűbbnek tartom, hogy András is délről vándorolt Beremendre. (Az ADT-n sok újságcikk foglalkozik Gusztávval és a családjával, ha ingyenes nap lesz érdemes ránézni. pl.: vadászbaleset, robbanás, ellentét a mostohaanyjával stb.)
Nem tudom hogy ilyent kérhetek-e hogy közületek bárki felkutatná a hiányzó láncszemeket A Garay Molnár István nemes családig Ez egy Mosztári magyar leszármazottjának kellene segítteni én már nem tudok neki többet felkutatni .
Ő ezt nem kívánná ingyen fizetne érte . Magyarul már csak Ő beszél a családból előzmények :
115.sor Véber Anna (Wéber Anna Maria Theresia) Gölniczbánya 1864.11.25.
Egy másik vasúti csomópontnál olvastam, hogy a vasút építése után megmaradtak a felvonulási épületek, barátok, amit lefoglalhattak a letelepülők, dolgozók.
Az anyakönyvekben szereplők között van lámpakezelő, kocsimester.
There are various types of bets on the soccer toto site. There are win/loss, unover, corner kick, drawing, yellow/red, with or without pk, scorer, double chance, both teams to score, number of warnings, and last 5 minutes betting. The types of bets available for each affiliated Toto site may differ.
Uramatyám, ennyi új információ!!! Nagyon köszönöm Neked is hogy ránéztél. ☺️
Annyi mendemonda volt mindig a családban (mint szinte minden családban) arról, hogy milyen jó módból származunk, bár azt is suttogták, hogy az egész történet alapja az, hogy egy vagyonos/nemes családfőnek elcsavarta a fejét egy cseléd vagy szolgálólány, aki gyermekkel "ajándékozta" meg. És hogy ez a nemes a nevére is vette végül. (Hogy a cselédet is, vagy csak a gyereket, az nem egyértelmű). 😅
Jól látom hogy az Antalfi István Miskolcon született? Az elvérzést valami baleset vagy szintén a vérbaj okozhatta? 🫤
Azt a mindenit, lesz még itt mit nyomogatni, kutatni... 😁
De jó, hogy más szemszögből ti is megnéztétek egy kicsit!
Bár annyira nem szívderítőek... (Az ük-ük ükanyám egy vérbajos bakter volt? Vagy hajléktalan az állomáson? Tele törvénytelen kölkökkel... És hányat hagyhatott még Nagyváradon....)
A kérdés az, vajon Török Lajos a gyerekek születése előtt halt meg, vagy valamikor az utolsó gyerek és Mária halála között tartott a házasságuk.
A legérdekesebb bejegyzés, amit ajm is belinkelt, Rozália keresztelése. A keresztszülők, Kádár Antal és Török Rozália nagyváradiak, lehet, hogy a feleség Lajosnak rokona volt. A fenti linkek alapján viszonylag biztosra gondolhatnánk, hogy István volt az apja, József és Lajos pedig a testvére. Csakhogy a bejegyzés szerint „Antalfy Mária József leánya ref.” Talán félreírás, nem tudom, sajnos a püspökladányi református anyakönyvek közül sok év hiányzik.
Befizetem a tagdíjat és hozzáférek az anyakönyvekhez és szabadon tudok keresgélni vagy megadom hogy ki érdekel és az ismert adatait, aztán elküldik, ha megvan...
Viszonylag új, kB. fél éves hobby nálam a családfa kutatás, mióta felfedeztem a Familysearch.org - ot. Voltak is kisebb-nagyobb sikerélményeim, de most teljesen elakadtam.
Keresném (szépapám? - vagy nem is tudom hanyadik felmenőm) Antalfi József szüleit, nagyszüleit. Az fix, hogy Nagyváradon született 1873.03.15.-én, innen már semmi sem egyértelmű, pláne hogy a nagyváradi anyakönyvek még elérhetetlennek itt: https://descopera.arhivelenationale.ro/
1. A házassági anyakönyv szerint házastársa Barna Erzsébet, anyja Antalfi Mária, apa nincs feltüntetve:
2. A halotti anyakönyv szerint a születési éve kB megegyező, a házastársa szintén Barna Erzsébet, a szülei meg Antalfi Lajos és Mogyorósi Juliánna. (Ők Püspökladány inak, felmenőink tényleg éltek ott.)
Tudtommal újonnan digitalizált kárpátaljai polgári anyakönyveket még nem töltöttek fel, egyháziakból van az 1940-es évekből is. Én csak a régen digitalizált beregszászi egyházi anyakönyveket látok a Familysearch-ön. Tehát XX. századiak még nincsenek fent.
Imádom a sportot és a szerencsejátékot, ezért találtam meg az https://fezbet-hu.com/ oldalt. A sportfogadás részleg rendkívül átlátható, és rengeteg sporteseményre lehet fogadni. Emellett a kaszinó részlegben is sokféle játék vár, a klasszikus nyerőgépektől a blackjackig. A kifizetések gyorsak, a támogatás pedig mindig segítőkész. Nekem ez az oldal vált be a legjobban az utóbbi időben.
Belefutottam például Somogyban ilyenbe. Szerintem ezek nem kézzel feldolgozott anyakönyvek, hanem a FS-nek van AI-alapú íráselemzője (azért sem kerülnek bele a kereshető indexbe).
Én valahol Délmagyarországon konkrét esetemben találkoztam olyannal, hogy a két özvegy házasságánál (visszanézve, pont Puskás Mihály (LH53-BM9) és Jambrik Erzsébet (LH5S-28X)) a bejegyzésnél megemlített meghalt előző párjukat a fél apjának/anyjának indexálták.
Ószentannán (ma Santana, Arad) külön szkennelték egy-egy anyakönyv bal és jobb oldalát.
Sok jobb után hátrább tekerve reménykedtem, hogy onnan a bal következik, de nem, az is az előbbi jobb oldalakat tartalmazza még egyszer, majd a végére belekeverve némi baloldalt is.
familysearch.org/search/film/008242359?cat=14292
1-344: születés 1773-1835 jobb, 345-564 ugyanaz, 566-tól van benne bal oldali lap is, 797- jobb, 713-847 bal.
Újszentannai fejléccel indul és végződik, de Ószentannai (?) adatok szük+esk+hal-esk-hal-hal.
A lieblingi evangélikus anyakönyveknél külön fényképezték a páros és páratlan oldalait az anyakönyveknek, ezért van olyan bejegyzés, ami két külön filmre került:
Az újpesti polgári halotti anyakönyvek egy részénél az anyákból kettő lett, az egyik a vezeték-, a másik pedig az utónevet kapta meg.
kardio1: A lescnicei keresztelési anyakönyvek indexelve is vannak, ahogy nézem jó minőségben. Csak arra kel figyelni, hogy az anyák családneve hiányzik.
Találkozott már valaki a következő problémával? Szlovákiai anyakönyveknél nagyon sok helyen előfordul, hogy a gépelt feldolgozásnál az apa vezeték neve hiányzik.
Először azt gondoltam, hogy az eredeti anyakönyv olvashatatlan, de rájöttem, mivel az eredetin úgy van írva, hogy "Petrus et Maria xxx", a feldolgozó a feleséghez írta
a vezetéknevet. Ezeket a lapokat tételesen újra kell nézni, ami rosszabb a nagy adatbázisban se ott jelenik meg, ahol kellene.
Szerintem nem véletlenül vannak Sándor születési bejegyzésében a nevek áthúzva. Mivel nem találtál azokkal a nevekkel házasságot, én a helyedben kigyűjteném az összes szóbajöhető névvel a születést, házasságot és halált, nemcsak Gencsapátiban, hanem a környéken is. A névváltozás mögött állhatnak házasságok, örökbefogadás, stb.