B. Kaman: Az tehát biztos, hogy a feleség helyi születésű, és Bálint is bucsui lakos volt, már a házasságkötés előtt is. Ha nincs meg az esküvő a környező településeknél sem, akkor csak tipp, de lehet, hogy az esküvő idején Hertelendy katona volt és a tábori lelkész adta őket, a házassági bejegyzés pedig az ezred anyakönyvében található. Az feltűnő, hogy az első még törvénytelen és a második, már törvényes gyerek születése között öt év telt el. Bálint keresztelését sem találom, itt is csak azt lehet tenni, hogy a nagyjából 1807-1815. közötti korszakban át lehet vizsgálni azokon a Vas és Zala vármegyei településeken, ahol Hertelendy családok éltek pl.: Gasztony, Vidornyalak, Sárfimizdó stb. Valószínűleg hibásan lett indexelve. A Zala vármegyei nemesi összeírásokban előforduló Hertelendyek: https://archives.hungaricana.hu/hu/archontologia/search/results/?list=eyJxdWVyeSI6ICIjREJfX05FTUVTIGhlcnRlbGVuZHkifQ&per_page=100
Igen ezeket az adatokat ismerem! Az összes gyerekenek a születésijét többször átolvastam. Órákat töltöttem el azzal, hogy megtalaljám Bálint születésijét de sehol semmi. Az összes környezō települést megnéztem az osztrák oldalon is. Ezen kívül veszprém és zala megyei falvalat is de sehol semmi. Már a házasságija is nagy előrelépés lenne de azt se találom sehol. Nagyon fontos része lenne a kitatásomnan, ezért bosszant, hogy így elakadtam.
"rferi: Igen, vannak olyan települések, ahol szinte hibátlan az indexelés, máshol az összes név hibás, beleértve a keresztneveket is."
Ennél sokkal banálisabb hibákat találtam.
Pl. Kunszentmárton első könyve Kunhegyes néven fut, második könyve fut Kunszentmárton első könyvként, és a második könyv neve alatt már Kunmadaras adatai vannak.
Ráadásul a második könyvében egy képet kihagytak.
Vagy Csömör könyvének első két képe valami okból a könyv utolsó képével egyezik (háromszor van ott), hogy aztán ezen két oldal helyett mi nem került oda, azt nem is tudom.
(A k.u.k. Feldkanonenregiment Nr. 19. később a 34. lett.)
A kassai köztemetőben nyugvó I. vh.-s hősi halottak: http://www.vojensky.cemetery.sk/ Oldalt a 'C' betűre kell kattintani, ott lesz Czeglédi is, bár a temetés napja más.
B. Kaman: A Familysearch családfa szerint Böle Erzsébetnek már 1835-ben született törvénytelen gyereke, akit később Hertelendi a nevére vett. 1840-ben már házasak voltak, már törvényes gyerek született, tehát e két év között kell keresni a házasságukat, ha nem Dozmaton, akkor a környékbeli településeken, a gulyások vándorolgattak.
bolero84: A magyarorszag. hu-n én nem találtam a halálát, pedig elvileg az 1970-es évek vége halottainak adatait már fel kellett volna, hogy vigyék. Szóval vagy nem jól kerestem, vagy korábban halt meg, és passme-nek (26676. hsz.) lesz igaza. Az 1970-es években Csólyospálos halottait nem a kisteleki anyakönyvbe írták, hanem a forráskútiba, és annak 1977-es megszűnése után talán az üllésibe.
rferi: Igen, vannak olyan települések, ahol szinte hibátlan az indexelés, máshol az összes név hibás, beleértve a keresztneveket is.
Halottit keresek. Szűcs József született: 1886.augusztus, Kistelek. Felesége Ördög Rozália 1912 február házasodtak Kistelek. József szülei Szűcs József és Ábrahám Ágnes( lehet Dancsók Rozália van megadva a halottiban, mert újraházasodott az apja). Csólyospáloson halt meg 1970 és 1980 között. Körülbelül 1978 és 79. A civilben nem találom, a falu egyháziát nem találom. Pedig régebben megtaláltam familysearcon.
Az utólagos bejegyzések mindig az adott személyre vonatkoznak.
Az 1911-ben vehette a nevére Juliannát, a születési jegyzésében látszik, hogy nem törvényes az atya, hanem természetes.
Abban az időben hiába vállalta magára az apa a gyereket, akkor is az anya nevét kapta, tehát Lupsán Juliannaként született, 1911-ben vátozhatott meg a neve,
Ismét tanácsért fordulok hozzátok. Már korábban is kerestem Czeglédi János L82P-7T7 halálozását, de sikertelenül. 1908-ban még született gyermeke, az első gyermek, Juliánna GKDQ-75Z 1920-as házassági bejegyzéseben meg már néhai Czeglédi. Julianna születési anyakönyvi bejegyzésében két UB szerepel, az 1/1923 megfelelhet az 1922.12 27-i halálának, de van még egy 37=1911 is. Azt gondoltam, ez az apa halála lehet, az anya 1950-ben halt meg. Van is egy Czeglédi János, aki 1911 augusztuban halt meg, szintén Komadiban, de ő 57 éces volt akkor, nem 31, és a szülők se stimmelnek. Mi lehet akkor ez az 1911-es UB, ha nem az apa halála, ami továbbra sincs meg ?