Keresés

Részletes keresés

Tidi Creative Commons License 2002.04.17 0 0 334
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata a fogfehérítéssel kapcsolatban? Készülök rá, de nincs olyan ismerősöm, aki tudna róla valami hasznosat.
Persze doki is, ár is, meg minden más érdekel.
Köszi!

GoldAngel Creative Commons License 2002.03.28 0 0 333
Sziasztok! Nekem van egy gyokerkezelt fogam, aminek aza szokasa, hogy fel evente begocosodik, tehat begyullad a gyoker vegenel, ki kell furni, es valami oldattal rendszeresen spriccelni kell a foggyokeret. Ez meg igy rendben is lenne, de most ugyanezen a fogon korona van, ami 15e ft volt, tehat nem olcso mulatsag.

Tegnap ota megint elkezdett fajni, es ugylatszik megint ez lesz a problema, de nem tudom mi lesz a koronaval? Le lehet szedni serules nelkul, vagy mindenkepp szet kell furni? Es ha szet kell furni, akkor vajon mennyiert fog ujjat csinalni? Lehet, hogy jobban jarok ha kihuzatom? 16 eves vagyok, es meg nem szandekoztam foghijjas lenni :(( Bal hatso 6os fogamrol van szo.

Udv

maus Creative Commons License 2002.03.25 0 0 332
Csokis! Akkor mi egy fogdokihoz járunk! Én nála tömettem be zselés módszerrel a fogaim, és tényleg az a fogak közé ékelendő fémlapocska volt a legrosszabb benne...:-)))
Előzmény: Csokis (330)
kicsicsillag Creative Commons License 2002.03.22 0 0 331
Olyanról szó sem volt. Ez a legalapabb. Köszönöm megpróbálom.
:o))
Előzmény: Csokis (330)
Csokis Creative Commons License 2002.03.22 0 0 330
Probald meg az enyemet. Szerintem teljesen jo fej a pasi, igaz, nekem baratom. :-) azt azert tudjad, hogy ha nem latszo (fogsor hatuljara szerelt) szabalyzot akarsz, az tenyleg piszok draga tud lenni.
Hegyvideki Fogaszati Tarsasag, dr. Koronczay Laszlo, 06-30-950-3107
Előzmény: kicsicsillag (329)
kicsicsillag Creative Commons License 2002.03.22 0 0 329
Sziasztok!
Átnéztem a topicot mert úgy volt, hogy tegnap kiveszik a bölcsességfogamat. Azt mégsem vették ki, de helyette javasoltak más fog kihúzását fogszabályozással egybekötve. (merhogy ez egyetlen problema, hogy kicsi a hely)
Sajnos az én dokim iszonyatosan magas árat mondott a fogszabályzóra- amig felkerül a fogszabályzó cca 300.000 lenne. Lenyomat, tervezés, készülék, felhelyezés, húzás(esetleg) összesen. Na, ezért ez szerintem sok ezért érdeklődnék, hogy ennél sokkal olcsóbban is meg lehetne-e úszni. (mivel öreg vagyok meg befordult, elfordult, torlódott... fogaim vannak sokan biztos hogy nem a legolcsóbb lesz a jó, de mégis)
Előre is köszi ha valaki válaszol.
maus Creative Commons License 2002.03.21 0 0 328
Szia Zzolee! Nekem már csináltak ilyet. Ha a lyuk nem a fog közepén van, hanem a szélén, és nagyon sokáig van ilyen lyukas állapotba a fog, akkor előfordulhat, hogy az íny egyszerűen benő a lyukon a fogba. Nekem egyszerűen vmi elektromos műszerrel kiégették onnan azt a pici ínydarabot (érzéstelenítés alatt, gyökérkezelés közben). Bár ha neked a szájsebészetre kell menned vele, akkor az szerintem vmi komolyabb lehet...
Előzmény: zzolee (326)
Csokis Creative Commons License 2002.03.21 0 0 327
Tegnap volt szerencsem egy tomeshez. Allitom, hogy a legrosszabb, amig bezsaluzzak a fogamat a tomeshez. Olyan szorosan vannak nove a fogaim, hogy nem fer kozejuk az a kis fem ize, ugy kell rettenet erovel benyomni, amit persze mindig az inyem ban. Na mindegy, tul vagyok rajta.
Mikozben a doki leszedte az also fogkoveimet, kozolte, hogy a felsot mar nem csinalja meg. Megkerdeztem, hogy miert? 1. Mert mar unlak nezni. 2. Van kint egy uj beteg a varoban. 3. Ket het mulva ugyis vissza kell jonnod kontrollra. Addigra mar elfelejted, hogy milyen szar a fogko leszedese, ugyhogy akkor szedem le a felsot, hatha akkor annyira megutalod, hogy megtanulod szakszeruen mosni az elso fogaidat is. Ha' vazze! Most erdemes az embernek a baratjahoz jarni fogorvosni? A leggenyobb modokon tud bosszut allni, hogyha ket hettel korabban mondjuk megittad a soret. :-)
zzolee Creative Commons License 2002.03.21 0 0 326
Sziasztok!

Csináltak itt már vkinek olyat,hogy kivágtak egy darabot az inyéből? Mert rám pénteken egy ilyen móka vár. Egy csap kéne a fogamba de nem lehet beletenni mert az íny belenőtt? a fogba és ki kell vágni azt a kis darabot. De hogy nöhet bele a fogba az íny?! Végülis mostmár mind1 csak az érdekelne vki tudja e,hogy zajlik az ilyen. A szájsebészetre megyek ott csinálják majd. (Szentkirályi utca)

Üdv mindenkinek és minél kevesebb fogorvosi kezelést! ;-)

ZZOLEE

maus Creative Commons License 2002.03.13 0 0 325
Sziasztok! Tegnap betömettem két fogamat. Olyan helyre mentem, ahol fúró helyett zselét is használnak a szuvas részek eltávolítására. Betesz a doki egy kis zselét a lyukba, vár egy kicsit, amig az kioldja a beteg részt, kikotorja, majd ismét zselé, amig az összes szuvas rész el nem tűnik. Nem mondom, hogy kellemes, ahogy egyfolytában kapirgál a lyukban, de ha nem túl mély a lyuk, akkor egyáltalán nem fáj. Úgyhogy szerintem a fúrónál mindenképpen jobb...
csite Creative Commons License 2002.03.13 0 0 324
jesssz!
ottan voltam, túléltem!!!
és már nem félek a fogorvostól!!!!!

:)

Előzmény: csite (322)
Chili bá Creative Commons License 2002.03.11 0 0 323
hello
feltehetően elkéstem, de azért leírom:
fogbeültetés 50 ezer/db. Teljesen fájdalmatlan, gyakorlatilag 100% a sikeresség, ennek ellenére garanciát vállalok, ha valakinek kilökődik, ingyen újra elvégzem a műtétet.

Talán etikailag nem korrekt, de néhány árat még leírnék!
Tömés:4-6 ezer
Gyök.kez.:3-6 ezer
Húzás:2000.-
Fogkő elt.: 4000.-
Porcelán korona: 13000.-

Röntgen, oral kamera van! Előjegyzés sajna általában egy hétre, de sürgős esetben azért megoldjuk! Csak bátorság!

TeL:282-1835 (Europark közelében)

Előzmény: sweetfruit (283)
csite Creative Commons License 2002.03.11 0 0 322
és esetleg vki nem ismeri Leányfalvi Imola doktornőt?
Előzmény: csite (320)
rrrichard Creative Commons License 2002.03.11 0 0 321
Sziasztok!
Nem tudja valaki Dr.Mihalik Ildikó telefonszámát?
Régen a Profi-dentnél dolgozott.
csite Creative Commons License 2002.03.11 0 0 320
Tudna vki vmi infóval szolgálni a IX.ker. Tűzoltó u. 11. alatti Fogdoktor rendelőről???
Szerdára előjegyeztettem magam, de ha -, akkor visszakozom.
Degeczi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 319
elhiszem, h jo - miert is ne hinnem?
de a kezeles fajdalommentessege nem ettol fugg
hiszen ha nincs teljesen elhalva az ideg, akkor ugyis erzestelenit, nem fog fajni
az utana kovetkezo idoszak pedig mar nem rajta mulik

a "gyokerkezeles kellemetlen" image a teljes procedurara vonatkozik, jogosan

Előzmény: mtoma73 (318)
mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 318
Azert ha egy fogorvos reszegen megy dolgozni, azt szerintem nevezhetem idiotanak
Ez a "fogorvos" nekem is "sikeresen" tomott be egy fogamat, amirol kesobb(1 het mulva) kiderult, hogy meg szuvas volt.

Egyebkent meg is lepodtem, hogy nem fajt. Ugy hallottam korabban, hogy nem egy kellemes dolog a gyokerkezeles. Vagy lehet, hogy a fogorvosom jo?
Szerintem az utobbi mindenkepp igaz.

Előzmény: Degeczi (317)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 317
kicsit meresz ezert laikuskent idiotanak nevezni az orvost - ha faj is, jobb idejeben elvegezni
miert?
ha a belobbant fog kezelese helyett inkabb varnak a teljes elhalasig, az adott esetben nagyon veszelyes lehet: nyugodtan fekszel le este, es esetleg mar teljesen bedagadt arcal ebredsz reggel
sokkal rosszabb, mint a kezeles
ezert nem azonnal a vegleges-, hanem csak egy gyogyszeres tomes kerul a fogba, ami nehany nap (vagy tobb het - ez sem lathato elore) altalaban kimeletesen banik el a jaratban maradt bakteriumokkal
ha mar tunetmentes, akkor lehet nyugodtan veglegesre tomni

van, amikor valoban teljesen siman hal el az ideg - ezzel szerencsed volt (ha jol emlekszem, az egyik elso nekem is igy alakult)
ebbol azonban nem szabad altalanositani, mert sajnos nem ez a jellemzo

Előzmény: mtoma73 (316)
mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 316
Lehet, hogy le van egyszerusitve, nem vagyok fogorvos. Egyebkent pedig nem kitalaltam az elhalt ideget, mert az en fogamra fujhatta a hideget, meg kocogtathatta, en semmit nem ereztem. Ezert nekem meg fogsz lepodni, de erzestelenites nelkul csinalta. A tomes utani idoszakra egyebkent en sem irtam mast, csak azt hogy nekem nem volt semmi hezag.
Persze a mutteromnak az idiota fogorvos aki fiatal koraban gyokerkezelest csinalt, annyira barom volt, hogy egy ygullat fogra csinalta meg, neki peldaul fajt.
Előzmény: Degeczi (315)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 315
"Mivel az idegek elhaltak, amiert a gyokerkezeles kell ezert fajni biztos nem fog"

ez eleg nagymerteku leegyszerusitese a dolognak

egyreszt az ideg meg egyaltalan nem feltetlenul halt el teljesen, csak kezd - de meg boven erez
ezert is az az egyik tunet, h a fog fokozottan erzekeny hidegre, kocogtatasra

masfelol termeszetesen nem maga a kezeles a fajdalmas, hiszen azt mindenkeppen erzestelenitve vegzik
az utana kovetkezo idoszak azonban nemcsak szemelyenkent, de fogankent is elter: nem lathato elore a viselkedes

nekem mar vagy feltucatszor volt ilyesmi, es joreszt azok is problema nelkul zajlottak - de akadt olyan is, amikor a rakovetkezo ejszaka szo szerint a orditani akartam a fajdalomtol, muszaj volt gyorsan egy fajdalomcsillapito injekcios ampullat foltorni es meginni

Előzmény: mtoma73 (310)
cucu Creative Commons License 2002.03.05 0 0 314
Helo.
Igen, leterheltek a magánok is.
Nos, én kereken 25 éve járok ahhoz a dokihoz, -szájsebészhez- akitől most megváltam. Gyakorlatilag minden problémámat neki tudok be. Visszagondolva az elmúlt 25 évre, szinte mindig az ellenkező javaslatot adta, mint ami használt volna. Van egy-két koronás fogam, amivel állandóan -évente- megyek cseréltetni a koronát mert mindig elront valamit. Legutóbb 4 koronát dobott a szemétbe és az az 5. úgy ahogy jó lett. Bár nem tudtam összezárni a számat, akkora lett.
Amikor az asszisztens meglát, kérdi, most mi a baj? Á, semmi, most is ugyanaz, mint '96-ban.
Szóval nem megyek többet hozzá -pedig kb 6 éve nyitotta meg a roppant szimpozáns klinikáját- mert amúgy is kb duplája nála minden, még ha kedvezményt is ad, akkor is olcsóbban megúszom máshol. Amíg csak egy kis lakás-rendelőben dolgozott, jobban figyelt a minőségre és nem is volt drága.
El is mentem egy idős dokibácsihoz, aki minden problémámat orvosolt és a végén nem is fogadott el fizetséget.
Ez van.
Ja, ha kopnak a fogaitok, az nem a fogkefe miatt van, -mint ahogyan ő mondta nekem- hanem a savaktól. Érdemes éjjel is felkelni egy öblítés erejéig.
cucu
Előzmény: tabascowolf (308)
mtoma73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 313
Amit en irtam arra irtam azt, hogy lehet, hogy csak azert volt ilyen kedves a doktorno, mert fizettem. Bar az megismerve a rendelesek alatt, nem hiszem, hogy a penz mozgatta.
A ProfiDentrol es hasonlo "rablofogaszatokrol" valoban nem sok jo velemeny hangzott el.
Ok azt hasznaljak ki, hogy ha nincs jobb akkor majd hozzajuk megy a delikvens.
Nekem 2 percre lettek volna, de megis inkabb mast kerestem pontosan az "olcsosaguk" es az ellentmondasos velemenyek miatt.
Előzmény: maus (311)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.05 0 0 312
kedves maus, erre annyit mondanék, hogy a hozzászólásokból úgy vettem ki a profidentet jó messzire el kell kerülni. én magánorvoshoz járok, és négy bölcsességfogamtól váltam meg a fogszabályzó miatt, mindegyiknél ellenőrizték kirakósszerűen (vagyis kettőnél, ami beletört) hogy minden darabka megvan-e. ez pénteken volt, hétvégére kaptam egy mobilszámot, ha bármi van. nem volt semmi. pedig az egyik eléggé gyulladt volt, és nekem is csak akkor derült ki, mert soha nem fájt.
Előzmény: maus (311)
maus Creative Commons License 2002.03.05 0 0 311
Sziasztok! Nos, én nem értek egyet azzal, hogy ahol fizetni kell, ott kedvesebbek a dokik és alaposabb munkát végeznek. Korábban már írtam, hogy beletörték a tűt gyökérkezelésnél az egyik fogamba, nem lehet vele mit csinálni, együtt kell élni a tűvel. Sőt, másik helyen azt mondta egy doki, hogy ez akkor lesz gond, ha esetleg ki kell majd cserélni a gyökértömést, akkor az a tű miatt nem lehetséges. Lényeg az, hogy azóta egy másik fogamat is kezelésbe vették ugyanott, a Profidentnél. Ki kellett húzni, mert a tömés alatt csúnyán szuvasodott és gennyes volt a gyökerek alatt. Hozzá kell tennem, egyébként soha az életben nem fájt az a fog. Nos, nagyon nehéz húzás volt, kb. 5 percig rángatta, mivel ennek is görbe volt a gyökere. Másnap éjjel iszonyúan elkezdett fájni a seb, begyulladt, stb.
Vissza a Profidenthez, másik doki bead szuri, kiszed két fogdarab, kitisztította a gyulladt részeket, bele az üregbe egy gyógyszeres csík, másnap húzzam ki. Amíg a csík benne volt, oké volt, de miután kihúztam ismét baromira fájni kezdett, úgyhogy megint fogdoki. Ezek után már nem mentem vissza a Profidenthez mert elegem lett, hogy semmit nem tudnak normálisan megcsinálni, és mindezért baromi sokat fizetek. Úgyhogy másik dokihoz el, aki mondta, hogy ilyen esetben, ha húzás után begyullad a fog, első hogy röntgent kell csinálni, nem maradt-e benn még valami. Másik pedig, hogy nem elég egyszer beletenni a gyógyszeres csíkot, mert annyi idő alat nem jön rendbe, hanem azt naponta cserélni kell 3-4 napon keresztül, csak akkor gyógyul.
Úgyhogy másik dokinál röntgen, és visszajártam csíkot cserélni pár alakalommal, úgyhogy most 1 hét után végre úgy néz ki, hogy kezd rendbejönni a fog helye.... Úgyhogy ennyire bízzatok magukat "profi"-nak nevező, méregdrága klinikákban...
mtoma73 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 310
Ha nagyon el akarsz menni 3 het mulva is el fogsz menni. A fajdalomtol nem kell tartani, mert manapsag mar minden kis nyogdecselesre fajdalomcsillapitot akarnak adni.
Egyebkent a gyokerkezelesrol telleg eleg nagy tevkepzetek vannak. En is azt hittem, hogy mennyire fog fajni, de ez szerencsere nem volt. Az egesz igazabol csak maceras. Mivel az idegek elhaltak, amiert a gyokerkezeles kell ezert fajni biztos nem fog. Max nagyon budos lesz amikor fertotlenik ki es kiszedik az ideg darabokat.
Az lehet, hogy a tomes utan bedurran, de nekem peldaul semmi problemam nem volt. A doktorno pedig azt mondta, hogy ez a fog ugyanugy mukodik, mint a tobbi, csak nem erzem, a gyokerkezeles nem jelenti azt, hogy 1 even belul tonkremegy es fogpotlasra lenne szukseg.
Amiket leirtam azok melle csak azt mondanam meg, hogy en fizettem a fogasztaert. Ha ingyen van lehet, hogy mas a helyzet, nem olyan kedvesek es megertoek az orvosok.
Előzmény: tabascowolf (308)
ona Creative Commons License 2002.02.26 0 0 309
Menjenek oda............

Szerintem keresd fel a dokinômet, még a pénzárcád is jobban jár!

Előzmény: tabascowolf (308)
tabascowolf Creative Commons License 2002.02.26 0 0 308
szevasztok,
ki vagyok akadva attól, hogy a szentkirályiba a fogászaton, miután lent az ambulánson megnézte a csini fiatal dokinő hogy mit akarok (végre rászánom magam, hogy megcsináltatom az egy rakás fogamat, úgy néz ki, csak tömések, nincs gyökérkezelés, vagy talán csak egy, ami határeset), szóval tömés lett volna, megadja hogy II. emelet X szoba, várok, nem túl sok idő múlva beszólítanak, már kezdek örülni, hogy milyen pörgés van itt, erre közlik velem, hogy most nem tudnak csinálni semmit velem, csak időpontot adni, méghozzá MÁRCIUS 20-RA!!! ez tegnap történt.
Mondom az asszisztensnek: nem lehetne valahogy ezen változtatni/segíteni/nekem megérné stb. hímezek-hámozok (hajlandó lettem volna adni azért az elején, hogy ne 3 hetente hívjanak majd be), de gyakorlatilag elzárkózott tőle, azt mondta, majd a dokival beszéljem meg ha akarom, az első alkalommal. DE KÖNYÖRGÖK ÉN MOST AKAROK FOGÁSZATRA MENNI, MOST VAN VÉR A PUCÁMBAN, 3 hét múlva meg lehet hogy már annyit romlik a legrosszabb fogam, hogy mégis gyökérkezelni kell. (nem a fájdalom miatt gond, hanem mert az már halálraítélt fog lesz, és egy lehetséges gócpont a szervezetben)
SO, nagyon erősen gondolkodom azon, hogy magánhoz menjek, pedig anyagi okai voltak a szentkirályinak...
Nincs tapasztalatom, hogy a magánok mennyire leterheltek.
Valami vélemény az egészről?

üdv
tabascowolf

Waratah Creative Commons License 2002.02.26 0 0 307
Én azért aggódós lennék, és erről a beletört tűról valami hivatalos papírt felvetetnék.

Én is jártam a profidentnél, az a benyomásom, hogy fiatal és marha kezdő orvosok használják azt a helyet, amíg ki nem alakul a saját betegkörük. Én egy picit aggódtam,a mikor egy sima tömésre konzulációt hívott össze felettem. Szóval ha bizonytalannak érzed az orvosod, menj másikhoz.

Viszont anno mázlim volt, rábeszéltek egy beültetésre és az a szájsebész a tuti profi volt (már elment onna, persze),azóta is (5 éve?) gond nélkül szuperál az a fog.

Előzmény: maus (305)
ona Creative Commons License 2002.02.26 0 0 306
Az én dokimnál III. kerület 5.000 Ft egy fog amíg nincs kész! Lehet, hogy picit emelkedett!

Dr Piros Zsuzsa
06-30-922-1191
367-6446
Szívbôl ajánlom!

Üdv:

Ona

Előzmény: maus (305)
maus Creative Commons License 2002.02.26 0 0 305
Köszi Zzolee! Sajnos azóta elmentem egy másik orvoshoz, a Profident-nél. Hát nem mondom, az áraik tényleg profik... 20 ezer volt egy gyökérkezelés, ráadásul bele is törte a tűt az egyik gyökérbe, mivel szegény elég görbe volt. Még szerencse, hogy nem fájt. Kiszedni nem lehet, de állítólag nem fog gondot okozni. Hát nem tudom... Ennek tetejébe kitalált a doki olyan dolgokat, amiket csinálni kéne a fogaimmal , amire szerintem nem igazán van szükség, bár nem vagyok orvos. Úgyhogy most másik dokit keresek, mert a Profidentnél ki akarnak forgatni minden vagyonomból:)
Előzmény: zzolee (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!