A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| agy73p |
válasz | megnéz |
2010.02.08 10:12:21 © (2741) |
Ha egy patakra néz, akkor talán vmi növényzet is van ott, és belátható távolságon belül, esetleg bokorra felakasztott cinkegolyó nagyban lendíthet a forgalmon. Csak okoskodok, nem ismerem a helyet... |
Előzmény: Jociapu (2739)
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.02.08 09:38:11 © (2740) |
Nálam sem volt ez így mindig:) Évek óta etetek, már ideszoktak. Viszont nem akarom a szíved fájdítani, de tegnap már a gerlék és egy szarka is megtisztelt:) Ami viszont nagyon bánt az a verebek egyedszámának látványos csökkenése. Én pl. nagyon szeretem őket. |
Előzmény: Jociapu (2739)
|
| Jociapu |
válasz | megnéz |
2010.02.07 20:08:14 © (2739) |
Szia! Harkály?Én már egy cinkének is örülnék!:-) Nincs olyan nagy nyüzsi,viszonylag félreeső patakpartra néz az erkély.Azért remélem jönnek majd.Köszönöm a gyors választ,mindkettőtöknek. |
Előzmény: zizitop71 (2737)
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.02.06 12:54:12 © (2737) |
Szia!
Nem tudom mi lehet arra a gond, talán nagy a nyüzsi nálatok:( Nálam viszont a mai nap igazi áttörés volt:) Madarak csapatokban! Eddig ráadásul azt hittem csak egy harkályom van, de ma kiderült hogy kettő. (egyszerre jöttek). Szóval itt most nagyon jó etetni:) |
Előzmény: Jociapu (2736)
|
| Jociapu |
válasz | megnéz |
2010.02.05 09:03:38 © (2736) |
Sziasztok!egy kis segítséget szeretnék kérni.Földszinti erkélyemre tettem ki egy madáretetőt,napraforgóval,almával,meg egy darab szalonnával,de napok óta nem jön egyetlen madár sem.Ismerősöm a város másik végén ugyan ezt tapasztalta,Ő karácsony előtt tette ki az etetőt,de még madár nem volt nála.Mit csináltunk rosszul? |
|
|
| comad |
válasz | megnéz |
2010.02.03 08:08:20 © (2734) |
Úúúú...ezt megettem...csak mostanában mindenki mindenhol a fenyőrigókat kérdi, az ember már reflexből mondja.... |
Előzmény: nighthawk_ (2731)
|
| halacs |
válasz | megnéz |
2010.02.02 21:51:42 © (2733) |
Köszönöm a segítséget. :-)
Ezek nekem fenyőrigósabbaknak tűnnek az előző képnél. A fejük nem olyan színes.  
  |
|
|
| corvi01 |
válasz | megnéz |
2010.02.02 16:17:50 © (2732) |
Sok varjút én tegnap láttam, mikor a Kaszásdűlő HÉV megállóhoz közeli AUCHAN-ból jöttem visszafelé a HÉV-hez. Az áruház elötti parkoló ill. tér magasabb fáin (a fenyőkön is) ezrével készülődtek ott-éjszakázni. Itt-ott csókák is rikkantottak. Ha valaki varjút akarna fotózni oda menjen este felé; biztos siker! :)
Engen a gutaütés kerülgetett, mert nem volt nálam csak a mobil, amivel is csupán pótcselekvés szinten kreáltam 1-2 "fotót", de olyan gagyi lett, hogy inkább nem teszem ide fel..... |
Előzmény: Dulifuli (2726)
|
| halacs |
válasz | megnéz |
2010.02.02 15:13:11 © (2729) |
Szervusztok! Ma kisétáltam az erdőbe, rengeteg madarat láttam. :-) A másodikról fogalmam sincs, ki lehet, segítsetek, lécci. :-)
  |
|
|
| Dulifuli |
válasz | megnéz |
2010.02.02 11:35:41 (2726) |
Én inkább varjúból szoktam sokat látni reggelenként, illetve estefelé is, ha éppen otthon vagyok. De ez inkább csak hétvégén szokott előfordulni. Viszont érdekelne, hogy vajon mások is több varjút látnak mostanában a szokásosnál? |
Előzmény: corvi01 (2725)
|
| corvi01 |
válasz | megnéz |
2010.02.01 22:43:09 © (2725) |
Ilyen még tényleg nem volt itt a fővárosban! Akár merre mentem, akár mikor fel néztem az égre körös körűl valahol mindig fenyő rigó csapatok vonultak! |
|
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.02.01 14:11:22 © (2724) |
Nekem azóta is visszajárnak:) Viszont tény hogy a környékfáin bogyók már csak elvétve, teljesen lekopasztották. A kisebb madarak félnek tőlük? Azt vettem észre hogy mióta megjelentek eltűnt a többi madárkám:( |
|
|
| csabis89 |
válasz | megnéz |
2010.01.31 17:13:42 © (2723) |
Üdv! Nekem tavaly és tavalyelött egy fenyőrigó rendszeresen járt az etetőmre, pontosabban az alá, ahova kirakam az almát. Egész illetve felszeletelt almára járt rá. A szokásos 2 fekete rigó mellett egy napon megjelent ő is. Idén sajnos még nem találkoztam vele. |
Előzmény: zizitop71 (2722)
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.01.30 15:37:33 © (2722) |
:( Egyébként szoktam etetni őket:) Széncinegék, verebek, harkály, balkáni gerle és szarka jár hozzánk lakmározni:) Ami meglepett az két dolog volt. 1: a szarka kilopja az áztatott kutyatápot a szukánk táljából, 2: a harkály is eszi a faggyúgolyót. Én kifejezetten őket gondoltam még etetni, már jól ki is gondoltam hogy veszek aszaltgyümit nekik. Sajnos ez a vonal a mellékeltek szerint behalt:( |
|
|
| szélvészszarvas |
válasz | megnéz |
2010.01.30 15:21:09 © (2721) |
Szia . Ők nem fognak az etetődre járni .De ha a madarakat akarod figyelni , akkor az ablak(ha van rá lerhetőség)előtt rakjál ki etetőt! Vagy az udvaron.Mint sokan mások :http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9088064 |
Előzmény: zizitop71 (2720)
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.01.29 19:48:06 © (2720) |
Visszavonva! Hurrá, hurrá! A képen másnak látszott, de a megadott linkre kattintva a nyaktájékot tekintve már másként látom a dolgot:) Valóban ők voltak:) Gyönyörű madarak! És egyáltalán nem félősek! Nem rebbentek szét mikor elsétáltunk a fák alatt, vidáman pihentek tovább. Remélem lesz még szerencsénk egymáshoz! Ők egyébként folyamatosan repülnek egy cél felé, vagy visszajárnak? Ha pedig igen akkor etethetőek e és mivel? Bocs ha kicsit sokat kérdezek, de nekem ez mind új infó lenne:) |
|
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.01.29 19:40:35 © (2719) |
Köszönöm a méltató szavakat melyek a leírást dicsérik:) Én csak próbálkoztam, nagyon érdekelt milyen madárkák lehettek. Olyan szépek voltak, egyszerűek, mégis sugárzott róluk valamiféle megfoghatatlan elegancia. A leírás viszont hibádzhatott valahol mert egy dolgot sajnos határozottan állíthatok a mellékelt fotók alapján: nem fenyőrigók voltak:( Bár tény a pöttyös begy, de ezt teljesen hófehér alapon volt, és nem ilyen sűrűn, hanem elszórtan és nagyobb foltok inkább. Azért köszi hogy próbáltok segíteni. Egész nap ezen agyaltam és feltett szándékom hogy kinyomozom az igazat. Márpedig ha én egyszer valamit a fejembe veszek akkor nem nyugszom:) |
|
|
| ez-Ben |
válasz | megnéz |
2010.01.29 18:05:50 © (2716) |
:) Üdv. a madarászok között ! Jó helyre fordultál itt minden megfejtődik. Még jönnek a szakértők addig türelmedet kérem, esetleg olvass bele a "történelembe" !
Nem szakértőként : fenyőrigókra tippelnék. ( A leírásod viszont 5-ös :) |
Előzmény: zizitop71 (2715)
|
| zizitop71 |
válasz | megnéz |
2010.01.29 17:37:36 © (2715) |
Sziasztok!
Új vagyok itt, de gondoltam talán lesz aki segít:) Sajnos a madarakhoz nem igazán értek, viszont mint minden élőlényt szeretem és csodálom őket. Ma reggel hihetetlen dolog történt velem. Kisfiam vittem oviba mikor hirtelen arra lettem figyelmes hogy az udvarunkon álló fára egy nagy csapat általam eddig még nem látott, így számomra ismeretlen fajtájú madár szállt le. Hihetetlen volt. Már ekkor olyan érzés volt hogy több százan is lehetnek, de a java csak ezután jött. Hosszú percekig néztük őket, de sajnos el kellett indulnunk mert késésben voltunk. Ahogy a kapunk kiléptünk és az addig a tűzfalaink takarásában lévő fákat megláttuk a szavunk is elállt a csodálkozástól. Mindkét irányban 6-7 háznyi távolságra minden fa telis tele volt ezekkel a korai látogatókkal. Nem vagyok jó becslésben, de szerintem akár ezer madár is lehetett. Ahogy továbbmentünk és a grundon átnéztem a szomszédos utcába ott is megszámlálhatatlanul sok madár volt. Legtöbbjük pihent, sokuk a fák felett szállt, néhány pedig a bogyókat ette ami az ágakon volt. Én még ilyet sosem láttam, habár ezt már írtam. Ami még különösebbé tette őket az a lenyűgöző szépségük. Apu szerint seregélyek voltak, bár az én képzetemben ők egyszínű sötétbarnás madarak. Sajnos nagyon nem értek hozzá:( Balkáni gerlénél kicsivel kisebb termetűek voltak. Mivel csak alulnézetből láttam őket így ezt tudom leírni. Kitárt szárnyaik középbarnák voltak. Begyük hófehér alapon elszórtan sötét pöttyös, vagy inkább ezt már apró foltoknak is lehetne nevezni. A nyakuk körül rőtes sáv húzódott, legalábbis alulnézetből, melyben inkább a sárga dominált. Árnyalatnyi sejtés hogy mintha a testük egyszínű barnás lett volna, de ez nem biztos mivel rosszul láttam. Csőrük hosszú, hegyes, keskeny volt. Engem kicsit miniatűr gólyacsőrre emlékeztetett. Reptük is felettébb különös volt, 3 szárnycsapás után a 4. pihenő, melyet más, általam ismert fajokkal ellentétben nem kitárt szárnyakkal végeztek, hanem szorosan a testük mellé szorítva. Tudna valaki segíteni milyen madarakat láthattam? Utánanéznék interneten, de még a lehetséges alternatívákat sem tudom, így nagyjából egész napi keresés után is 0 sikerrel jártam:( Előre is köszi minden ötletet!
zizitop71 |
|
|
| tengelicei |
válasz | megnéz |
2010.01.29 15:35:43 © (2714) |
Az első cinkegombóc (napraforgós) már kint lóg, de a madarak még nem vették észre, legalábbis nem láttam még egyetlen cinkét se rászállni. Egyelőre az eddigi etetőből hordják a magvakat. Pedig épp miattuk főztem jó sok birkahúst - bár abból nekik "csak" a faggyú lesz. Ez tényleg pofonegyszerű, ezentúl a tél elejétől végéig folyamatosan gombócozhatnak madárkáink. |
Előzmény: Ladybee (2708)
|
|
|