Egy képmutató társaság amely embereket manipulál és családokat tesz tönkre. Üzleti vállalkozás amelyen néhány ember hatalmas profitot szerez, ahol megjelennek ott hatalmas társadalmi rombolást művelnek.
Több ponton látok problémát a hozzászólásoddal, ezért azt hiszem Te nem olvashattad el Diána könyvét. Egyrészt, semmi konkrétumot nem adsz, csak személyeskedésről szól ("dekoratív", "jól helyezkedik", ...). Most komolyan, ez maradt meg, ezekkel érvelsz? Nemáááá' - csak nevetségessé teszed magad. Te egy aktív szcientológus lehetsz, talán L. Laci, vagy valaki az OSA-tól. Sem Diánáról nem tudsz semmit (én találkoztam és beszélgettem is vele - és Te?), sem Bonyai alapítványáról, látszik hogy kamu az egész sztorid. Black PR, ahogy bent fogalmaznátok. Mindenki, aki kijött és beszéltem vele, nem 1-2 ember, kivétel nélkül örül az alapítványának, amit kvázi hobbiból csinál a normál munkája mellett, és adományokból tudja csak fenntartani. Több évig tart összehoznia valamit, akár fordításokról, akár a forgatott sorozatról van szó, ami, hát nem úgy fest mintha tőke lenne mögötte vagy bizniszelne ezzel. Cherris sztoriját sajnálom, de nem attól lesz egy sztori tragikus, mert arctalan vagy felvállalt, hanem a cselekmények miatt. Ha Diána csak egy blogot ír belőle a neten, akkor nem ugyanazok történtek vele? Nem szenvedett, nem aláztátok meg és hagytátok a posványban, hogy saját maga megpróbáljon kikecmeregni onnan? Dehogynem, és ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki megnyílik, vagy arctalan marad - ami történt, megtörtént, ugyanúgy elkeserítő. Én is felvállaltam magam arccal és névvel, mégse kaptam soha semmiért pénzt - ööööö, akkor most én sem lennék hiteles??? És végül, hogy kaszált-e a szciből vagy sem - mintha lehetne belőle kaszálni. Te kaszálsz belőle? Ez egy vallás(nak kéne lennie) elvileg, tehát businness-free, vagy mégsem? :) Várom majd erre a választ, de egészen biztosan nem kapok majd semmit, lévén igazam van és valóban egy élő szcientológus a hozzászólás írója, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Diána könyvének megjelenése és ide linkelése után nem sokkal reggelt Gkissi, majd idebiggyesztette ezt a felettébb tényektől mentes (egyetlen) hulladékát. De ha valóban kilépett szci vagy, és olvastad Diána könyvét, én elfogadom hogy ez a véleményed, csak akkor tényeket, pls ... tényeket!
A csalás az egyik leggyakrabban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény. A vagyon elleni bűncselekmények esetében a jogalkotó a társadalom vagyoni viszonyok védelméhez fűződő érdekét védi. Olvassa el cikkünket, hogy pontos és naprakész információkhoz jusson a csalás bűncselekményével kapcsolatban.
Mit jelent a csalás a Büntető Törvénykönyv szerint?
A csalás egy olyan cselekmény, melyet az elkövető bármely vagyontárgy, vagy vagyoni jogviszony vonatkozásában, más tévedésbe ejtésével, vagy tévedésben tartásával követ el, magatartásának célja a jogtalan haszonszerzés, és tevékenységével kárt okoz.
Fontos kiemelni, hogy az elkövető magatartása kétmozzanatú cselekmény, ugyanis a bűncselekmény befejezettségéhez nem elegendő csupán a sértett tévedésbe ejtése, vagy tévedésben tartása, megállapításához szükséges az is, hogy az elkövető magatartása ténylegesen is kárt okozzon. A megtévesztő magatartás megkezdésével a cselekmény kísérleti szakba lép, és mindaddig csak kísérletet kell megállapítani, amíg a kár be nem következik.
Mit jelent a tévedésbe ejtés?
Tévedésbe ejtés alatt azt kell értenünk, hogy az elkövető a valótlanságot valóságként tünteti fel, melynek következménye, hogy a sértett tudatában téves képzet alakul ki. Ki kell emelni, hogy az elkövető magatartásának nem kell fondorlatosnak lennie, vagyis nem szükséges, hogy bonyolult, rafinált történetet találjon ki, elegendő csupán, ha a magatartás alkalmas a megtévesztésre. Azaz, a sértett hiszékenységének, a megtévesztés könnyen felismerhető voltának nincs jelentősége.
A sientológia pont olyan amilyennek leírtad. Ám a dianetika kicsit más. Az az ős gyógymódok összeállításából kreált gyakorlat. Fantasztikus módon törli a tudatalatti zűrjeidet. egy a ha kitörli a nyavalyáidat, menjen tönkre a gyógyszerlobbi, az orvosodnak ne legyen több feladata rajtad???
Én a dianatika egyik alapítója voltam itthon. Ám a "saentologi" beköszöntével szakítottam velük. Egyedül töröltem az összes nyavalyámat az addig szedett gyógyszereim mindegyikét kitöröltem, semmi bajom nem volt azóta. egyetlen gondom maradt, ami az öregkor produktuma, hogy hanyatlik a memóriám.
A 80 hoz közeledvén kissé hülyülök, ugyanis az életem első szakaszában négy komoly agysérülésem volt, hintáról fejre estem, apám kissé erősen fejbevágott egy ostornyéllel, darucsiga lecsapott, megy fáról útszélen fejre zuhantam.
Ezek 35-40 éves koromig történtek. Sok nyavalyám ellen gyógyszereket kellett szedegetnem. A tudatalatti tartomány teljes törlését követően semmi bajom nem volt. A memóriám romlása nyolcvan felé haladván kissé növekszik, ezt törölni nem lehet.