Keresés

Részletes keresés

tigristomi Creative Commons License 2017.02.16 0 0 1561

Örülök, hogy más is eljutott erre a felismerésre.

Persze ez után a felismerés után még sok kérdés van, de a mai világban már egy ilyen felismeréssel is felüdülés találkozni.

ÓM.

Előzmény: EvaSan (1559)
tigristomi Creative Commons License 2017.02.16 0 0 1560

Ha valaki lelkes és szerez szponzorokat, akkor kijuthat.

Előzmény: Herold (1557)
EvaSan Creative Commons License 2017.02.16 0 0 1559

"A meditáció egy hihetetlenül éber állapot, nem 5-10 perc lazítás…

 

A helyzet ezzel szemben az, hogy meditálni nem lehet öt-tíz perc alatt. Maga a meditáció mint szellemi tevékenység az astánga-jóga nyolc fokozatából a hetedik, tehát majdnem a legmagasabb szint, amit a gyakorló kemény munkával ér el. A nyolc lépcsőfokon végighaladva a meditáció gyakorlatát előbb megelőzi az erkölcsi fegyelem kifejlesztése, a légzés uralmunk alá hajtása, a testben a prána irányítása különféle testhelyzetek felvételével, az érzékszervek és az elme kontrollja, valamint a koncentráció tökéletessé tétele. Erre az építményre kerül rá a meditáció, mint a megelőző szintek megkoronázása."

(forrás: Meditáció: szupertudatosság vagy szendergés?)

 

Nekem ez a cikk tette tisztába eddig a legjobban, hogy mi a meditáció.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1558

Igen, ennél már csak az a "jobb", amikor azt mondják, hogy nincsen bűn, nincsen jó meg rossz. Ha kiirtanák a családját, akkor is ezt mondaná...?

Előzmény: Herold (1551)
Herold Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1557

Vajon lesz jelentkező Magyarországról?

Előzmény: tigristomi (1556)
tigristomi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1556

Ez napi 50 000 ft, 4 hónapon keresztül.

Előzmény: tigristomi (1555)
tigristomi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1555

Indulnak a TM tanári kurzusok, szép környezetben, 4 hónap, 6 millió forintért.

Persze mindenki nem mehet rá, csak az elkötelezett kiválasztottak.

tigristomi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 1554

Ezekből én sok mindent hangulat változásnak hívok, főleg a zenét.

Előzmény: Dorien- (1552)
Dorien- Creative Commons License 2016.12.18 0 0 1552

A meditáció, meditatív állapot már maga egy módosult tudatállapot. Lényegében minden az, ami nem a szokásos, hétköznapi, józan ébrenléti állapot. Alvás, álom, relaxáció, koncentráció, szenzordepriváció (érzékmegvonás), alkohol / drog mámor, csoporttevékenység / tánc / zene / szex okozta extázis, stb.

 

Nekem mostanában ez a zene a legjobb drog: :)

 

Előzmény: tigristomi (1548)
Herold Creative Commons License 2016.12.15 0 0 1551

Gondolom a pedofilnak is ezt szoktad mondogatni, mikor a gyerekedet molesztálja.

Előzmény: polária (1550)
polária Creative Commons License 2016.12.15 0 0 1550

A  "megszabadulás" nem spirituális  teologia  és modszer kérdése.

V á g y a i n k által  vagyunk itt.  A vágyat isten teremtette .....Éld ki !

https://youtu.be/gYtvx_ay1Rw

Herold Creative Commons License 2016.12.15 0 0 1549

A te tapasztalataid az alternatív megoldásokról eléggé egyediek. Nekem még sosem sikerült annyit innom, hogy kívülről lássam magamat, és ezt az emberiség nagy többsége is elmondhatja magáról. :)

Előzmény: tigristomi (1548)
tigristomi Creative Commons License 2016.12.15 0 0 1548

Nagyon jól ismerem a TM-et, én nem várok spirituális hatást (módosult tudatállapotot) a TM-től, noha néha adhat, becsúszhat egy egy ilyen tapasztalat intenzív TM gyakorlásól. Csak ezt nem adja szisztematikusan és nincs is elmondva, mit kellene tapasztalni. Nehéz egy olyan gyakorlatban előre haladni, ahol nincs meg a cél.
Igy az emberek gyakorolnak, gyakorolnak, kitalálnak filozófiákat, de jelentősen nem fejlődnek.
Én azt mondom, hogy más TM-es gondolja át, fejlődött-e a meditációban.

A boxzsák, a szauna, vagy a sörözgetés stb. közül csak az próbál választani, aki nem ismeri a TM-et. Mert ez utóbbi nagyságrendekkel hatékonyabb az összes többinél, amit említettél.

Nekem pont nagyon jó tapasztalataim vannak a fentiekkel. A szaunázás végén mindig úgyérzem, hogy teljesen felszabadult leszek, a hideg vízből kijöve szokott lenni egy pillanat, mintha egyet kapcsolnának a fejemben. Hiába, a testi változás visszahat a tudatra.
A sört nem szeretem, de nyáron egyszer meggysörrel oltottam a szomjam, 1 litert elfogyasztottam ebéd közben. Utána mintha kivülről láttam volna magamat, szemlélődő állapotba kerültem. Érdekes tapasztalat volt.
Voltam 2 órás box edzésen is, az edzés alatt meg utána is, belekerültem a most állapotába, nem voltak gondolataim a létezésen kívül.
 Nagyságrendileg semmiképpen se mondanám, hogy ezek a tapasztalatok lemaradnának a TM és TM Siddhi általános tapasztalataimtól, amit másfelől 14 éven keresztül gyakoroltam.
 A másik oldalról, találkoztam olyan TM-esekkel is, akik csak ülnek, végig ülik a 20 percet, de semmit éreznek. Ezért, nem mindenkinek ugyanaz jön be, ugyanúgy.

Előzmény: Herold (1547)
Herold Creative Commons License 2016.12.01 0 0 1547

A boxzsák, a szauna, vagy a sörözgetés stb. közül csak az próbál választani, aki nem ismeri a TM-et. Mert ez utóbbi nagyságrendekkel hatékonyabb az összes többinél, amit említettél.

 

A hozzászólásod végére reagálva: furcsállom, hogy pont te vársz el spirituális hatást a TM-től, ismerve a véleményed... A TM nem erre való, hiába próbálják ezt elhitetni az emberekkel az illetékesek.

Előzmény: tigristomi (1546)
tigristomi Creative Commons License 2016.12.01 0 0 1546

A téma ennél számomra mindenképpen árnyaltabb, minthogy melyik jobb stresszoldó gyakorlat.
Véleményem szerint meditálni -, ha a dhyana, a klasszikus meditáció állapotára gondolok - már úgy kell leülni, hogy nincsenek stresszek az emberben.
 Igy, az, hogy a meditáció jobb a stresszcsökkentésre vagy épp a boxzsák, degradáló számomra a meditáció fogalmához képest a meditációra nézve.
A stresszek okait fel kell tárni, meg kell oldani, másik részét magunkban kell lerendezni, nem hiszem, hogy van univerzális mindenkinek mindennél jobb
stressz oldó módszer. Fent tartom a véleményem, hogy valakinek a boxzsák jobb stresszoldásra, van akinek a szauna, van akinek ha fut, akár egy sörözgetős este is adhatja a felszabadultság érzését. Más egy vállakozó, egy háziasszony, egy fizikai építőmunkás, egy aktív sportoló, egy diák stb. éberségi szintje, energiája, testének állapota. Lehet, hogy van, akinek a TM jó, arra, hogy jobban érezze magát, szó se róla. Meditációs módszer is sok van egyebként, jómagam pl. 12 mantrát gyakoroltam rendszeresebben 5 fajta jóga rendszerből és ezekből a TM-esek azok amiket mostmár nem használok (a TM-ből 4 mantrát számolok, 4 haladó technikám volt de nem számolom mindegyiket új mantraként). Mantra meditációkon kívül is próbáltam más fajta meditációs módszereket is és sok féle pránajámát is.
A TM csak egy technika tapasztalataim szerint viszont körülötte a legnagyobb a reklám a pénz és a felhajtás. Ettől még maga a technika nem lesz a legjobb mint a többi.
Én úgy látom, a TM segít az embernek, hogy jobban érezze magát a saját világában. Viszont, van aki nem az életben él, hanem egy saját kis világban, van aki éberen az életben él és a TM-től mindenki jobban érzi magát, ahol van. Igy lehet, hogy egy amúgy is az életben aktív üzletember vagy sportoló még jobban kiteljesedik az életben, viszont a tv és számítógép előtt ülő vagy kocsmázgató ember jobban érezheti magát a saját világában, de ebből még így nem tud kilépni.

A spiritualitás útja pedig arról szólna, hogy átlépjük a világunkat. Aki egy elvont világban él, az kilépjen a való világba, aki már a való világban van, az átlépjen a tudat átlag ember számára nem ismert tartományaiba. Erre nyilván egy db mantra amit nem és életkor szerint adnak, nem alkalmas,

Előzmény: Herold (1543)
tigristomi Creative Commons License 2016.12.01 0 0 1545

Igen, egy teljes aktív élet mindenképp kell a spiritualitáshoz, mint alap, amire aztán lehet építkezni.
Én a begyűrűzéshez az éberséget mondanám inkább, aminek be kell gyűrűzni, ez segíthet, hogy meditációs gyakorlat közben is tudjunk tapasztalni és hogy ne a gondolataink kavargása legyen a fő tényező.
Tapasztalataim és amiket olvastam, az alapján az alapról a spiritualitásba inkább az intenzív pránajáma tud elmozdítani és ezzel együtt minden, ami a prána áramlását segíti a testben.
Komolyabb időt ezútán érdemes a meditációs gyakorlatokra fektetni, szerintem. Ha nincs elég prána és tiszta prána áramlás a testben amit érzékelünk is, akkor a meditációs gyakorlat marad a relaxáció szintjén, szerintem. A meditáció a már a testben érzékelt pránából építkezik tovább. Szerintem.

Előzmény: Dorien- (1544)
Dorien- Creative Commons License 2016.11.15 0 0 1544

Igen, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy idő után ez a fajta mély nyugalom, meditatív tudatállapot begyűrűzik az ember életébe, a részévé válik és ha valami kizökkenti belőle, akkor ösztönösen, automatikusan, tudattalanul is visszatér hozzá. A TM egy jó technika szerintem, de semmi több. Én már hosszú évek óta nem érzek késztetést a TM használatára és szerintem mélyebb lelki békét, nagyobb összeszedettséget élek meg sok TM-gyakorlónál. A sportnak, a fizikai- és szellemi munkának, a mély társas kapcsolatoknak, a közösségi élménynek, a hasznosan és értelmesen eltöltött én-időnek, a céllal és örömmel élt életnek a meditatív állapot elérésében legalább akkora jelentőséget tulajdonítok, mint a csukott szemmel lótuszülésben mantrázásnak vagy a fegyelemmel végzett jógagyakorlatoknak.

Előzmény: tigristomi (1542)
Herold Creative Commons License 2016.11.14 0 0 1543

Egyik sem ér fel a TM hatékonyságával a stresszcsökkentés terén.

Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy erre a célra az alkohol is megfelelő.

Előzmény: tigristomi (1542)
tigristomi Creative Commons License 2016.11.14 0 0 1542

A meditációnak egy célja van, hogy más tudatállapotot megtapasztaljon a gyakorló.

Nekem is ez a célom mintahogy a jógának is ez a célja.

 

Ha vki jól akarja magát érezni, vagy stressz mentes akar lenni, arra jó a sör, pálesz, futás, homokzsák, szauna, bunjijumping, stb.

Előzmény: Dorien- (1539)
tigristomi Creative Commons License 2016.11.14 0 0 1541

Neked nincs kapcsolatod ezzel a topikkal.

Előzmény: dave6847 (1540)
dave6847 Creative Commons License 2016.10.17 0 1 1540

a moderálást bizd a moderátorra ! ne dirigálj itt !

Előzmény: tigristomi (1537)
Dorien- Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1539

Szerintem egy érett, harmonikus személyiségnek alapvető része a meditáció - de nem napi szertartásként vagy technikaként, hanem a komolyabb lélekjelenlétet igénylő feladatok, történések előtt automatikusan végbemegy, hogy összeszedettebbé, hatékonyabbá váljon a cselekvő.

 

Én gyakoroltam TM-et és más technikát is.

Mi a célod a meditációval?

Előzmény: tigristomi (1538)
tigristomi Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1538

Sőt, a topik a transzcendentális meditációról szól.

 

Próbáltad a TM-et? Próbáltál más mantra meditációt?

Ha esetleg nem, akkor érdemben nem nagyon tudsz hozzászólni a topikhoz.

Előzmény: tigristomi (1537)
tigristomi Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1537

Teljesen eltévedtél. A meditációnak és a jógának semmi köze az altruizmushoz, de a jótékonysághoz sem. Felőlem kapálni is mehetsz, ez a te dolgod.

 

Ez a topik a meditációról szól. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor inkább csak olvasgasd a topikot.

 

Egyszerű dolgot kérdeztem a teozófiás társadtól, hogy mit és mennyit gyakorol. Ez gyakorlatias kérdés, aminek van köze a topikhoz.

 

Ha erre nem tudtok válaszolni, hanem ismeretlenül, - úgy, hogy a témához, a meditációhoz kapcsolódóan semmit sem lehet rólatok tudni, hogy mit és mennyit gyakoroltatok - a kedvenc saját választott filozófiai rendszeretekről ömlengtek, arra nem vagyok kíváncsi.

Előzmény: rhemaáb (1536)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1536

Akkor lépjünk inkább a jótettek mezejére : Jössz ?

http://www.veradas.hu/

Az önkéntes véradás ésszerü hatékony nagyszerü altruizmus !

tigristomi Creative Commons License 2016.10.13 0 0 1535

Mi az hogy "üres" filozofálás ? :)))

 

Amiket pl. itt te írogattál. :)

Előzmény: rhemaáb (1531)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.01 0 0 1534

A kismadárka az üres filozofálgatás és teszetosza tipródás helyett nekiszaladt nekirugaszkodott és kiugrott 100 méter magasról.Mert repülne ámbiciózusz ! Igenám de még nem volt elég fejlett és zuhanás lett belőle. Az is jó valamire mert minden érlel :)) de hát mégiscsak többérő ha szépen kivárja a maga optimális idejét !

Vegyük a meditációt.

Serpenyő Jolán szerint ez intenziv gondolkodást jelent.Pedig egy frászt.A meditáció a gondolkodás elcsendesitése háttetessé tétele sőt leállitása végülis vagy ilyesmi.Ámbiciója hogy az egyén tudata helyébe lép a tudat-FELETTI égi isteni magasságos spirit pneuma szellem über.

Ez is megtörténhet ha a tudattalanunk isteni szintje erősebb dominálna ébredezik felfele. Ha viszont a tudat-ALATTI aldudat under sánta sátán a domináns,lényünk homályzónája az uralmas akkor ez fog belépni az intelletuális tudat helyébe.Rengeteg áldozata van az elsietett okkult práxisnak.....ismeretes a szellemjógázó aki simán megőrült és a kundalini felébresztése is felér egy üngyilkossági kisérlettel. Ha érett az aktivitásra felébred magától.

Ha megérik valaki a tanitványságra akkor a mestere szinrelép. Olvasni ajánlom  :

http://www.teozofia.hu/Olvas/50_MESTEREK.html

Nem hinni benyelni és rácuppanni :)) hanem használd a JÓZAN eszedet is. Olyan az egész ezoterika mint amikor a mese kiskakasa szét kell kapirgáljon egy halom szemetet amig a gyémánt félkrajcárra rátalál.

 

Előzmény: tigristomi (1530)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.01 0 0 1533

Siettetni semmit nem helyes.

Még tisztán evilági magatartásokkal is helytelen tulpörgetni a vágykiélést hiszen egy idő után kiégés lesz belőle és jönnek az extrém és perverz és böszme. Normál ütemben a test és társadalom középarányos egészsége szerint törekedjünk jól érezni magunkat !

MINDEKÖZBEN  is lehet helye a filozofiának és praxisnak is ima ritus relaxáció tudatos álom prána/vitalitás/od javitása gyógyulás és gyógyitás "alternativ" megoldásokkal sietés és eröszakolás nélkül.

Előzmény: Herold (1532)
Herold Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1532

Az anyagi, testi vágykiélést nem lehet spirituális gyakorlatokkal siettetni. Egy élet erejéig el lehet érni, de a következő életben ez visszaüt, és abúzusba fordul.

Előzmény: rhemaáb (1531)
rhemaáb Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1531

Az ugynevezett szakrális  tulbuzgók mindegyike szeretne minél gyorsabban elhuzni innen az spirituszos Égbe. Ezért hátat fordit a földi testi anyagi vágykiélésnek lásd aszketika mondván nem lehet két uraságot szolgálni.Másrészt technikát gyakorlatot práxist keres  lásd misztika/ezoterika hogy megvilágosodjon sőt felemelkedjen a Magasságos kebelébe.

Node az lenne a teremtettség célja hogy legyen mit negligálni ócsárolni valagát szétrugni és lelépni minél hamarább ? :)) Hát itt valami nem logikus.

Hamvas Béla irta : Aki siet a halált közeliti .....

Ne siess.....

 

Mi az hogy "üres" filozofálás ? :)))

Előzmény: tigristomi (1530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!