Keresés

Részletes keresés

dave6847 Creative Commons License 2016.10.17 0 0 1540

a moderálást bizd a moderátorra ! ne dirigálj itt !

Előzmény: tigristomi (1537)
Dorien- Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1539

Szerintem egy érett, harmonikus személyiségnek alapvető része a meditáció - de nem napi szertartásként vagy technikaként, hanem a komolyabb lélekjelenlétet igénylő feladatok, történések előtt automatikusan végbemegy, hogy összeszedettebbé, hatékonyabbá váljon a cselekvő.

 

Én gyakoroltam TM-et és más technikát is.

Mi a célod a meditációval?

Előzmény: tigristomi (1538)
tigristomi Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1538

Sőt, a topik a transzcendentális meditációról szól.

 

Próbáltad a TM-et? Próbáltál más mantra meditációt?

Ha esetleg nem, akkor érdemben nem nagyon tudsz hozzászólni a topikhoz.

Előzmény: tigristomi (1537)
tigristomi Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1537

Teljesen eltévedtél. A meditációnak és a jógának semmi köze az altruizmushoz, de a jótékonysághoz sem. Felőlem kapálni is mehetsz, ez a te dolgod.

 

Ez a topik a meditációról szól. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor inkább csak olvasgasd a topikot.

 

Egyszerű dolgot kérdeztem a teozófiás társadtól, hogy mit és mennyit gyakorol. Ez gyakorlatias kérdés, aminek van köze a topikhoz.

 

Ha erre nem tudtok válaszolni, hanem ismeretlenül, - úgy, hogy a témához, a meditációhoz kapcsolódóan semmit sem lehet rólatok tudni, hogy mit és mennyit gyakoroltatok - a kedvenc saját választott filozófiai rendszeretekről ömlengtek, arra nem vagyok kíváncsi.

Előzmény: rhemaáb (1536)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.14 0 0 1536

Akkor lépjünk inkább a jótettek mezejére : Jössz ?

http://www.veradas.hu/

Az önkéntes véradás ésszerü hatékony nagyszerü altruizmus !

tigristomi Creative Commons License 2016.10.13 0 0 1535

Mi az hogy "üres" filozofálás ? :)))

 

Amiket pl. itt te írogattál. :)

Előzmény: rhemaáb (1531)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.01 0 0 1534

A kismadárka az üres filozofálgatás és teszetosza tipródás helyett nekiszaladt nekirugaszkodott és kiugrott 100 méter magasról.Mert repülne ámbiciózusz ! Igenám de még nem volt elég fejlett és zuhanás lett belőle. Az is jó valamire mert minden érlel :)) de hát mégiscsak többérő ha szépen kivárja a maga optimális idejét !

Vegyük a meditációt.

Serpenyő Jolán szerint ez intenziv gondolkodást jelent.Pedig egy frászt.A meditáció a gondolkodás elcsendesitése háttetessé tétele sőt leállitása végülis vagy ilyesmi.Ámbiciója hogy az egyén tudata helyébe lép a tudat-FELETTI égi isteni magasságos spirit pneuma szellem über.

Ez is megtörténhet ha a tudattalanunk isteni szintje erősebb dominálna ébredezik felfele. Ha viszont a tudat-ALATTI aldudat under sánta sátán a domináns,lényünk homályzónája az uralmas akkor ez fog belépni az intelletuális tudat helyébe.Rengeteg áldozata van az elsietett okkult práxisnak.....ismeretes a szellemjógázó aki simán megőrült és a kundalini felébresztése is felér egy üngyilkossági kisérlettel. Ha érett az aktivitásra felébred magától.

Ha megérik valaki a tanitványságra akkor a mestere szinrelép. Olvasni ajánlom  :

http://www.teozofia.hu/Olvas/50_MESTEREK.html

Nem hinni benyelni és rácuppanni :)) hanem használd a JÓZAN eszedet is. Olyan az egész ezoterika mint amikor a mese kiskakasa szét kell kapirgáljon egy halom szemetet amig a gyémánt félkrajcárra rátalál.

 

Előzmény: tigristomi (1530)
rhemaáb Creative Commons License 2016.10.01 0 0 1533

Siettetni semmit nem helyes.

Még tisztán evilági magatartásokkal is helytelen tulpörgetni a vágykiélést hiszen egy idő után kiégés lesz belőle és jönnek az extrém és perverz és böszme. Normál ütemben a test és társadalom középarányos egészsége szerint törekedjünk jól érezni magunkat !

MINDEKÖZBEN  is lehet helye a filozofiának és praxisnak is ima ritus relaxáció tudatos álom prána/vitalitás/od javitása gyógyulás és gyógyitás "alternativ" megoldásokkal sietés és eröszakolás nélkül.

Előzmény: Herold (1532)
Herold Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1532

Az anyagi, testi vágykiélést nem lehet spirituális gyakorlatokkal siettetni. Egy élet erejéig el lehet érni, de a következő életben ez visszaüt, és abúzusba fordul.

Előzmény: rhemaáb (1531)
rhemaáb Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1531

Az ugynevezett szakrális  tulbuzgók mindegyike szeretne minél gyorsabban elhuzni innen az spirituszos Égbe. Ezért hátat fordit a földi testi anyagi vágykiélésnek lásd aszketika mondván nem lehet két uraságot szolgálni.Másrészt technikát gyakorlatot práxist keres  lásd misztika/ezoterika hogy megvilágosodjon sőt felemelkedjen a Magasságos kebelébe.

Node az lenne a teremtettség célja hogy legyen mit negligálni ócsárolni valagát szétrugni és lelépni minél hamarább ? :)) Hát itt valami nem logikus.

Hamvas Béla irta : Aki siet a halált közeliti .....

Ne siess.....

 

Mi az hogy "üres" filozofálás ? :)))

Előzmény: tigristomi (1530)
tigristomi Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1530

Elmélet, frázisok, jól hangzó mondások helyett jobban érdekel a gyakorlat.

 

Ebből az egy mondatodból azt szűröm le, hogy a teozófiában sincs semmilyen konkrét lépés, cél, mérföldkő sem az ember átlagos állapota és a megvilágosodás között.

Ez nagyon szegényes és vallásos megközelítés, persze ez a legtöbb helyen így van.

 

Számomra vannak energetikai, ezoterikus és stb. gyakorlatok amiket lehet intenzíven csinálni. Ha vki tapasztalattal, önismerettel vagy/és megfelelő vezetővel csinálja ezeket, akkor ezek miért lennének veszélyesek?

Persze másról beszélünk, mert ezeknél a gyakorlatoknál szó sincs még a megvilágosodásról. Kisebb ezoterikus célok eléréséről és az emberi teljesség és harmónia kibontakozásáról van szó.

 

Intenzív gyakorlás nélkül is lehet persze előrehaladni, az üres filozofálgatásban, de nem a tapasztalatokban.

Előzmény: polária (1526)
tigristomi Creative Commons License 2016.09.30 0 0 1529

Az oldalt én is megtaláltam.

Köszönöm, ez is információ.

Előzmény: polária (1528)
polária Creative Commons License 2016.09.28 0 0 1528

http://www.teozofia.hu/

Minden érlel.Életünk teljese értékes hozamu.

Élek ahogy tudok ez a leghelyes "gyakorlat"

Előzmény: tigristomi (1527)
tigristomi Creative Commons License 2016.09.28 0 0 1527

Helló!

 

 Mennyi ideje gyakorlod a teozófia tanait?

Milyen gyakorlatokat csinál egy teozófus az ezoterikus előrehaladásért?

 

Tamás

 

Előzmény: polária (1526)
polária Creative Commons License 2016.09.27 0 0 1526

A teozofia szerint csak életek sorozatában lehet megérlelődni és megtisztulni. Nem helyes sőt veszélyes eröltetni a megvilágosodást üdvözülést.....

Előzmény: tigristomi (1524)
Dorien- Creative Commons License 2016.09.27 0 0 1525

"Láttam már 20-30 éve TM-Siddhiző embert, Fairfieldben az ebédlőben egyedül, magányosan egy asztalnál. Mondta, hogy ezt máshogy képzelte el 20-30 évvel ezelőtt, azt mondta, azt hitte, hogy mostanra majd oda ülnek köré az emberek, hallgatják amiket mond. Ehelyett semmi plusszt nem ért el, átlagos, problémákkal teli ember volt, aki senkinek sem tűnt fel."

Érett személyiséget sok tanulással, önismerettel, tapasztalással és alázatos kemény munkával lehet elérni, nem elég hozzá egy meditációs technika.

Előzmény: tigristomi (1524)
tigristomi Creative Commons License 2016.09.27 0 0 1524

"Maharishi beszélt a kundalíniről: http://aranyoldalak.maharishi.hu/kundalini/ (A videó privát, TM tanárral tekinthető meg, pl. közös meditáción.) Ezen a videón elmondja, hogy a TM során hogyan emelkedik fel a kundalíni...
Az más kérdés, hogy Maharishi nem a kundalínin keresztül közelíti meg a TM-et, a '70-es, '80-as években már ezért nem lehetett hallani tőle a kundaliniről."

A TM nem beszél a kundaliniről, nem tanít a chakrákról, elhatárolja magát az energiával, a pránával való foglalkozástól.
Annak ellenére, hogy a TM-Siddhiben azt mondják, a TM olyan mint a Boeing repülő, amiben a váltott orrlyukú légzés a benzin tank feltöltése.
Az, hogy Maharishi vmikor beszélt egy előadásában a kundaliniről, amit az archívumból kell előbányászni, az nem ugyanaz, mintha foglalkoznának a
chakrákkal és a pránával a TM-ben.
A jóga, a hatha jóga alapja a pránajáma, lásd a hatha jóga pradipikát. A rádzsa jóga nem működik haladó szintű pránajáma nélkül, Patanjali rádzsa jógája nem működik önmagában. Ugyanúgy, ahogy zongorán a szolféssal és az alapokkal kezdik, ugyanúgy nem lehet mindjárt Beethovent tanulni a zongorán. Ugyanígy nem lehet a jógában sem meditációval kezdeni. Patanjali a hatha jógának már egy magasabb fokát feltételezi, amiben a pránajáma egyenlő a légzés megállással. Ez olyan intenzív pránajáma eredménye, amit állítólag el lehet érni a jóga iratok szerint, erről beszél Patanjali. Amíg ezt valaki nem éri el, addig a rádzsa jóga elérhetetlen számára, ezért magyarázzák félre mindenhol Patanjalit. Ezért marad a TM a relaxáció szintjén, ami persze jó hatású, ha vki rendszeresen gyakorolja. Ezért sikeres a TM, mert agyon relaxálják magukat, csak ezzel még nem érik el a meditáció szintjét, mert ahhoz másfajta gyakorlás szükséges.

A TM-Siddhit én is gyakoroltam, ha vissza olvasol itt a topikban, ez talán ki is derül.
14 éven keresztül gyakoroltam, 7 évig külföldi TM központokban, 5 haladó TM technikát is begyűjtöttem közben.
Azóta van 12 év jóga tapasztalatom is, plussz fél év speciális chi kung tapasztalatom. Az sokat számít, hogy több stílus oldaláról vannak
tapasztalásaim az intenzív gyakorlásomból.

"Hasonló sztori a Beatles-tagokkal való "szakítás" is. Úgy gondolom, hogy ha a Beatles tényleg megorrolt volna Maharishire valami miatt, akkor most (Sir) Paul McCartney és Ringo Starr nem venne részt a David Lynch Alapítvány (https://www.davidlynchfoundation.org/videos.html) rendezvényein és nem promótálnák teljes mellszélességgel a TM-et. (McCartney és Ringo Starr elég pénzes és elég idős ahhoz, hogy már valószínűleg ne a fellépési gázsi miatt tegyék...)"

Idővel megszépülhetnek az emlékek, úgy látszik a Beatles tagjai sem találtak jobb pihenést a rendszeres relaxációnál, a TM-nél.

"Egyszer "valaki" azt mondta, hogy "minden fát a gyümölcseiről lehet felismerni"."

Ez csalóka. Én úgy látom, azok maradtak hosszú távon a TM-ben, akik amúgy is sikeresek és kiegyensúlyozottak lennének az életben.
Nagyon sokan kihullottak a TM-ből, rendszeres TM-esek, TM-Siddhisek is. Ők egy idő után csalódtak abban, hogy magában a meditációban nem fejlődtek és a beígért tudatállapotok felé nem közeledtek.

 
"A véleményem az, hogy ha Maharishit csak a manipulálás és a lenyúlás vezette volna, akkor nem töltött volna több mint 50 évet azzal, hogy másokat tanítson és hogy mások fejlődésével törődjön..."

A kettő nagyon jól megfér egymás mellett, tanítás nélkül nincs kit manipulálni. Sok amerikai úszóedző körül is rengeteg szexuális botrány volt,
pedig ők is sok tehetséget neveltek ki és sokat tanítottak. Mondjuk az más, abból, hogy magában az úszásban fejlődtek a fiatalok. Ugyanez a TM-esek tudatállapotáról nem mondható el.
 
"Több mint 20 éve gyakorlom a TM-et: ennyi idő alatt azért kiderülnek dolgok - elméleti és gyakorlati szinten egyaránt... "

20 év alatt mindenkivel sok minden történik, mindenki életében vannak változások.
A kérdés, hogy napi 2-3 óra TM-Siddhitől 20 éven keresztül, változik-e a gyakorló tudatállapota? Változnak az álmai, az álmai minősége?
Változik a testének pránával való telítettsége, a prána csatornáinak tisztasága? Változik-e 20 év alatt a TM-Siddhis meditációban történő tapasztalása?
Változik-e ezáltal a TM-es napi életében a napi élet minőségének érzékelése, a testének érzékelése, a  gondolatai intenzítása? Jobban ura-e az érzelmeinek a TM-es, ura-e egyáltalán az érzelmeinek a TM-es?

Erre csoportos nem a válasz, TM-es ismerőseim és a saját tapasztalataimból. 14 év TM-Siddhi gyakorlás mellett vannak tapasztalásaim más jóga gyakorlásokból, 1-2-3 órás pránajámákból, chi-kung gyakorlatokból, transzlégzésből, intenzív soknapos böjttel egybe kötött tisztító kurákból, ezeknek a varációiból. E tapasztalatok alapján bátran mondom, a TM nem több, mint egy relaxációs technika.
Ez alapján azt mondom, a TM-esek nem fejlődnek magában a meditációban, persze nincs is elmondva, hogy mi lenne a fejlődés.
A TM-esek magát a jógát sem ismerik, torzan látják a jógát.
A TM-ben ugyanazt gyakorolják éveken keresztül, meghatározott cél nélkül. A célok el vannak fedve az egyéni és csoportos karma hatásainak a magyarázatával.

Láttam már 20-30 éve TM-Siddhiző embert, Fairfieldben az ebédlőben egyedül, magányosan egy asztalnál. Mondta, hogy ezt máshogy képzelte el 20-30 évvel ezelőtt, azt mondta, azt hitte, hogy mostanra majd oda ülnek köré az emberek, hallgatják amiket mond. Ehelyett semmi plusszt nem ért el, átlagos, problémákkal teli ember volt, aki senkinek sem tűnt fel.

Om.

Előzmény: MarcJ (1521)
MarcJ Creative Commons License 2016.09.26 0 0 1523

Igen.

 

(Esetleg te is elvégezted?)

tigristomi Creative Commons License 2016.09.04 0 0 1522

A TM-Siddhi programot is gyakorlod?

Előzmény: MarcJ (1521)
MarcJ Creative Commons License 2016.05.27 0 0 1521

"Aki jobban benne van a TM-ben, tudja, hogy M.Mahesh sohasem beszélt a csakrákról vagy a kundaliniről. Igen, mert ő nem volt tanítványa
Brahmananda Saraswatinak, ő csak írnokoskodott mellette."

 

Maharishi beszélt a kundalíniről: http://aranyoldalak.maharishi.hu/kundalini/ (A videó privát, TM tanárral tekinthető meg, pl. közös meditáción.) Ezen a videón elmondja, hogy a TM során hogyan emelkedik fel a kundalíni...

 

Az más kérdés, hogy Maharishi nem a kundalínin keresztül közelíti meg a TM-et, a '70-es, '80-as években már ezért nem lehetett hallani tőle a kundaliniről.

 

Ezen a videón - http://aranyoldalak.maharishi.hu/maharishi-guru-devrol-es-a-mozgalom-torteneterol-beszel/ -  (szintén TM tanárral tekinthető meg) elmondja, hogy miről is szólt az "írnokoskodása" Guru Dev mellett.

 

Attól a pillanattól kezdve, hogy Maharishi megpillantotta a mesterét, csak az volt a vágya, hogy teljesen egyek legyenek. Az ásramban minden aktivitást (takarítást, írnokoskodást stb.) csak arra használt, hogy "megérezze" (=ráérezzen arra a gondolatok legfinomabb impulzusainak a szintjén), hogy éppen mit szeretne tőle Guru Dev.

 

A videón azt is elmondja, hogy néha éppen a legértékesebb tevékenységeket hagyta félbe, mert azt érezte, hogy Guru Dev gondolatai más irányba kezdtek áramlani.

 

Guru Dev és Maharishi kapcsolata nem a szavak szintjén alapult, hanem a LÉT szintjén: a gondolat legfinomabb állapotának a szintjén.

 

Ez persze kívülről nem érzékelhető: a felszínen csak az látszik, hogy takarított Guru Dev lakhelyén, majd az írnoka lett és úgy általában ott "sürgött-forgott" Guru Dev mellett.

 

Ha minden igaz, ugyanezen a videón mesél Maharishi egy hasonló esetről Guru Dev és Guru Dev mestere (Szvámi Krisnanada Szaraszváti) között: fiatal "suhancként" Guru Dev lényét teljesen átitatta a mestere. 

 

Hasonlóképpen az sem feltétlenül látszik - legalább is akkor, ha csak az internetről szerezzük az infókat -, hogy ki beszél igazat. Itt a "jantra ellopására" és a "démoni erőkre" gondolok: azért, mert valaki pl. narancssárga ruhában van, birtokol egy címet még nem biztos, hogy minden pontosan úgy történt, ahogyan mondja....

 

Hasonló sztori a Beatles-tagokkal való "szakítás" is. Úgy gondolom, hogy ha a Beatles tényleg megorrolt volna Maharishire valami miatt, akkor most (Sir) Paul McCartney és Ringo Starr nem venne részt a David Lynch Alapítvány (https://www.davidlynchfoundation.org/videos.html) rendezvényein és nem promótálnák teljes mellszélességgel a TM-et. (McCartney és Ringo Starr elég pénzes és elég idős ahhoz, hogy már valószínűleg ne a fellépési gázsi miatt tegyék...)

 

 

 

 

Egyszer "valaki" azt mondta, hogy "minden fát a gyümölcseiről lehet felismerni".

 

A véleményem az, hogy ha Maharishit csak a manipulálás és a lenyúlás vezette volna, akkor nem töltött volna több mint 50 évet azzal, hogy másokat tanítson és hogy mások fejlődésével törődjön...

 

Néhány év alatt megszedte volna magát, mint egyesek, aztán legközelebb már pl. egy Las Vegas-i kaszinóban találkoztunk volna vele... :-)  

 

Több mint 20 éve gyakorlom a TM-et: ennyi idő alatt azért kiderülnek dolgok - elméleti és gyakorlati szinten egyaránt... 

tigristomi Creative Commons License 2015.11.28 0 0 1520

Swami Brahmananda Saraswati, akit M.Mahesh mesterének hívott, egy olyan jógi volt, aki olyan jógát gyakorolt, amit
annak idején csak 10-12 ember ismert Indiában. A jógája magában foglalta a bhakti, kundalini, rádzsa és jnana jógát.
Kiemelem ebből a bhakti és a kundalini jógát. Mégjobban kiemelem a kundalini jógát. Brahmananda Saraswati, akit a TM-esek
Guru Dev-ként ismernek, olyan jógát gyakorolt igen magas szinten, amihez jól kellett ismerni a csakrákat és a nádikat.
Ez azt jelenti, hogy mély tapasztalattal kellett rendelkeznie ezekben. Voltak mantrák is abban a rendszerben, amit Sw. Brahmananda
Saraswati gyakorolt, kezdő, közép haladó és haladó mantra, ami azonban más, mint a TM mantrák.

 Aki jobban benne van a TM-ben, tudja, hogy M.Mahesh sohasem beszélt a csakrákról vagy a kundaliniről. Igen, mert ő nem volt tanítványa
Brahmananda Saraswatinak, ő csak írnokoskodott mellette.
 Swami Brahmananda Saraswati Swami Shantānand Saraswatit jelölte meg utódjául, 5 hónappal e világról való eltávozása előtt.
M.Mahesh szintén mester lett, mint tudjuk, a manipuláció és a ködösítés mestere. Ennek azonban nincs sok köze ahhoz a jógához,
amit Swami Brahmananda Saraswati gyakorolt annak idején. Hogy M.Mahesh jógi hogyan lett mestere annak a szemfényvesztő manipulációnak, amivel a
TM-et elterjesztette, korábban már írtam. Állítólag démoni segítséggel amihez kellett a Sri Jantra, amit lenyúlt Brahmananda Saraswati sírja mellől.

Om.

tigristomi Creative Commons License 2015.11.28 0 0 1519

Kicsit rákerestem, de nem találtam semmit sem. Csak futva olvastam el. Jobban érdekel, ki mit ért el a meditációval, mint, hogy ki mit ért a meditáció alatt.

Én tudom, én mit értek alatta, nekem ez bőven elég. Jóga mesterek leírásai ezt a tudásom még mindig árnyalják és megerősítik.

Előzmény: Herold (1518)
Herold Creative Commons License 2015.11.28 0 0 1518

Szerinted ezt honnan vette?

Előzmény: tigristomi (1517)
tigristomi Creative Commons License 2015.11.27 0 0 1517

Légy szíves, maradj csak a Traviánnál.

TM-eztél valaha? Van vele vmi tapasztalatod?

 

 

Előzmény: Alekosz-fan (1515)
Herold Creative Commons License 2015.11.25 0 0 1516

Érdekes. Ez milyen iskola, vagy tanítás része amúgy?

Előzmény: Alekosz-fan (1515)
Alekosz-fan Creative Commons License 2015.11.25 0 0 1515

Csak haladóknak! Meditáció=gondolati összpontositás. Meditálni nagyon egyszerű. Épp ebben rejlik a nehézsége. A meditáció egy épitős, terjeszkedős játék, olyan lassú, mint pl a Travian, amiben a szellemi énünket épitjük, tégláról téglára, még önmagunknak is láthatatlanul. A magas szintű meditációnak sok ezer alakja, de mindig egy célja van, és az a tudás megszerzése. Mindig van egy ideiglenes következménye is: az pedig az erő, ami viszont mindig nagy boldogsággal (és nyitottsággal) jár. A lélek (nem az elme) azonnal nagy erővel jutalmazza a megszerzett, valódi tudást, és rombolja a karmát. Hamar a helyébe lép egy másik karma, de nem azonnal. A meditáció lépései a következők:
1. Nagy akaraterő, és a lehetőség észrevétele.
Fel kell ismernünk azt, mikor kerülhetünk meditációba, mert tudni kell hogy mindig spontán történik. Tudatosan nem lehet megidézni az erejét. Eleve elszántnak kell lennünk, és igyekeznünk kell, még reménytelen helyzetben is várakozni, és felkészültnek lenni. A lehetőség csak ritkán kopogtat az ajtón, megfelelő éberség esetén is nehéz észrevenni, mert mindig másmilyen, és máshol jön. Kopogtathat a legnagyobb szenvedés utáni kimerültségben is, és sok ezerféle módon is. Mindig kövessük azt, amit a szivünk diktál, még a neten is ott böngésszünk mindig, ahol jónak találjuk! Figyeljünk az emberekre, éljünk éberen! Elkötelezetten kell élni, időnként pedig nagyon akarni kell a dolgot, mert az majd úgy alakitja a láthatatlan dolgokat a tudatlanban, hogy lehetőség legyen a sikerre.
2. Egy nagy tett véghezvitele, vagy egy rendkivüli információ megszerzése:
Az elöbbi azt jelenti, hogy véghezviszünk egy kedves dolgot, bármilyet amivel segitünk egy embernek. Esetleg kitartóan dolgozunk, összpontositunk, keresünk hosszú órákig. Kezdőknek egy jó imádság is segithet. Mindig a lehető legtökéletesebben, a legteljesebb figyelemmel és odaadással kell ezt művelni. A lényeg hogy áldozatot adunk, alamizsnázunk, segitünk magunkon vagy felebarátunkon. Viszont nem szabad fél-lehetőségekre elpazarolni a teljes energiát, csak ha teljesen zöld a lámpa! Mindig vizsgáljuk meg, helyes-e és harmonikus-e az, amit tenni készülünk, és méltányos-e! Ez a módszer hatásosabb, de sokkal nehezebb is, mint a második, és annál erősebb, minnél több tudásunk van már amúgy is felhalmozva.
Az utóbbi azt jelenti, hogy elolvasunk pl egy okkult irást, de bármelyik valláséból. Halljuk az Igét benne, elmélyedünk benne, megvizsgáljuk. Tökéletes alkalmazása ennek azonnali örömöt vagy meglepetést okoz, még ha csak rövid időre is, és ezt kell megismételni. Lassan olvassuk az irást, és próbáljuk elképzelni általa a Rendszert, mert annak tudása okozza az örömöt. Az ima is ehhez a módszerhez tartozik, egy alternativ verzió amivel erősen koncentrálva összeszedjük a tudásunkat, mélyebb összefüggések után kutatva, ezért célszerü egy imával kezdeni vagy befejezni ezt a fajta szertartást.
3. Laza összpontositás és megnyugvás az 1. pont anyagán
Sikeresen vettük az energiát, és segitettünk. Most kényelmes testhelyzetben, megnyugtató zenét hallgatva (hisz civilizációnk ehhez szokott) kikapcsoljuk a számitó elménket, és teljes összpontositással merengünk ezen a tetten, és a Rendszeren, vagy az életen. A jó lelkiismerettel megnyugszunk, ez nagyon fontos, mert ekkor nem szabad hiánynak lennie. A jó lelkiismeret megöli a vágyakozást és igyekezetté alakitja, ezért kell a jó tett, a 2. pontban foglalt dolog. A nagy boldogságban, összpontositva tudunk szemlélődni, tudást szerezni, ami a meditáció célja. Tudattalan tudás, és nagy erő, de továbbra is kövessük azt, amit az önzetlen szivünk diktál. Ne felejtsünk el hálát adni a boldogságban, ugyanis igazi hálaáldozatot csak nagy jutalomban és boldogságban lehet adni, ami szintén plusz tudáshoz juttathat minket.
4. Amit még tudni kell:
A meditációhoz őszinteség kell. Mit is akarok én? Amit mélyen legbelül. Például tilos napirendszerüen, rutinosan élnünk az életünket, mindig azt tegyük, amire spontán gondolunk! Nem szabad az érzelmeinkre, csalódásainkra se hallgatnunk, de ez már sokkal nehezebb, mégis teljesen őszintének kell lennünk magunkhoz! Mindig vizsgáljuk meg, mit mondanak mások nekünk, és ne zárkózzunk el jellemhibáink elöl! Az őszinte bünhödés, és nem-menekülés oldja a karmát, és picivel közelebb hoz a sikerhez! Ne zárjunk ki semmit, ne itéljünk el semmit vagy senkit! Eszünkkel és szivünkkel összhangban dolgozzunk! Elköteleződve kell élnünk és gondolkodnunk, tudnunk kell, hogy a meditáció az egyetlen szórakozás és erőforrás számunkra, és mindig akarnunk kell, olyan szinten mint pl a pénzt. Hosszú tapasztalat kell hozzá, mire felismerjük, hogy a világ és az emberek burkai üresek, és csak a meditáció a menedék a lélek számára. Mert nem csoda, hogy ez a módszer csak nagyon keveseknek sikerül mélyreható eredményekkel. Ki-nem-üresedett embereknek, akiknek nem a meditáció az életük, és bármi hamisság maradt bennük, nem adhatnak Odaátról beavatást, mert odaát van a Tudás. Nem evilági, és igy lehet megszerezni, összpontositással a nyugalomban, de az nem csend, és nem üresség, mégsincs benne semmi evilág számára, tehát mégis az.

tigristomi Creative Commons License 2015.11.10 0 0 1514

Hello!

 

 Te csinaltad a TM-et?

A TMhez alapvetoen az tud hozzaszolni, aki csinalta. A többiek inkább kérdezzenek szerintem, ha a topiknál szeretnénk maradni.

 

Jai Guru Dev

Előzmény: rhénai (1513)
rhénai Creative Commons License 2015.09.13 0 0 1513

"el kezded ledobni magadról a külvilág szemetét"

---------------------------------

Én erre reagáltam :)) a külVILÁG nem szemét mert ugye isten teremtette.

Okkal és céllal.

Nem értjük mire jó a kullancs a lepra és a kutya miért ugat ahelyett hogy csendben rajzolna.....dehát ettől még kell/het.

A teremtés ELLEN aszketikusan durcizni nem érdemes.

Előzmény: Dorien- (1510)
rhénai Creative Commons License 2015.09.13 0 0 1512

ezt érthetőbben !

Előzmény: Dorien- (1510)
rhénai Creative Commons License 2015.09.13 0 0 1511

Az idvesség nem technikai kérdés ,hanem 

elsődlegesen

általános m e g é r e t t s é g

kell hozzá vagyis ittlétezésünk teljese.

-------------------

Egy beszámolóból idézek :

Gyerekek uszni tanultak. Tantónéni elkalandozott és eközben egyik lurkó alásüllyedt.Klinikai halál /később ujraélesztették /. Kint találta magát a testéből fenn a viz felett lebegett.Két angyalszerü. Ő ment volna velük mert boldogság de visszaküldték :

"még nem vagy elég érett és tiszta."

A tisztaság nem szex nélküli élet vagy zuhanyozás dolga :)) az érettség pedig nem öregembert jelent.

 

Előzmény: Dorien- (1508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!