Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 15
Szerintem a windows megérdemli a szidást. A Linux kiérdemelte, hogy a Magyarországon is használatos TALENT, vagy bármely korszerű motorvonat vagy mozdonyon futó operációs rendszer legyen. Legstabilabb, legmegbízhatóbb oprendszer, még komoly dolgokat is nagy biztonsággal bízhatunk rá, mindezt csekélyke összegért, akár ingyen.
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.02.15 0 0 14
Érdemes volt ezt a topicot hatévnyi süllyedés után visszahozni? Nem is a törzsasztalra való.
Divat szidni a Windows-t, a Linux az isten. De mi is ennek az oka?
Tökéletes rendszer nincs. Én több évet dolgoztam Macitosh-on. Ezt a gépet és a hozzá tartozó oprendszert nem szokás csesztetni. Megvásárolom, kicsomagolom, bekapcsolom és kész. Működik. Az operációs rendszer ott csücsül rajta, nekem csak azokat az alkalmazásokhoz kell feltelepítenem, ami a munkámhoz/kedvtelésemhez szükséges. Többet nem piszkálom sem a hardvert sem a szoftvereket. És mégis időnként előjön a bomba. (Ez valami olyasmi, mint Windowsban a kékhalál.)
Windowsnál mi a helyzet? A gépet alkatrészenként szerelik össze többnyire képzetlen (vagy nem eléggé képzett) bolti dolgozók, vagy a felhasználó maga. Egy-egy alkatrészt több gyártó is gyárt, minőségük gyakran megkérdőjelezhető. Gyakori, hogy össze nem illő részegységek kerülnek egy gépbe. Ha a gép mégis működőképes akkor jövünk mi, felhasználók.
Meghúzzuk a procit, felpörgetjük a videókártyát, szétcsesszük az oprendszert, naponta telepítgetünk fel „nemtudommirevalódeahavernakismegvanvalamilyenvarezoldalról” progikat, szegény regisztrynek egész belefájdul a feje. Ez így nem megy.
Van egy haverom. Ő nem ért a számítógéphez. Ő csak használja. Dolgozik vele, néha játszik. Igaz a legfiatalabb játék is már 6 éves a gépén. Akkor telepítettem ugyanis fel egy Windows ’95-öt. Csodálkoztam is a minap, hogy még mindig ezt az elavult rendszert használja. Ő meg engem nem értet: „Minek cseréljem le, ha nekem tökéletesen megfelel. Még soha nem fagyott le, s minden feladatot el tudok vele végezni.”
Előzmény: Vectra A1 (13)
Vectra A1 Creative Commons License 2004.02.15 0 0 13
Barátim! Pingvinesek!

Csak nem egy kezdeti LINUX oldalba csöppentem?
Ha igen, akkor már régesrégóta pingvinesíteni kellett volna minden számítógépen futó alkalmazást és akkor nem lett volna Mydoom pánik. Nem fagyna le a sok xar Microsoft progi

LINUX forever RULEZ!

eMM Creative Commons License 1998.09.24 0 0 12
LaKKi!

Na itt mindenki tudja hogy mi a pingvinesítés csak mi nem :-)

Ha már témánál vagyunk én inkább rozmárt
fókát ,vagy jegesmacit javasolnék.
Az utóbbit mértékkel.
Ha sok a fóka lehet pár (törpe) eszkimót is szerezni de jogtisztát, mert aztán mehetünk a hüvösre.Az egyetlen vigasz,hogy ezen a klímán a sarki állatok biztos nagyon jól müködnek! :-))))))))))))))))))))))))))

TaXiN Creative Commons License 1998.09.24 0 0 11
Szasztok !

Egy ideig nem voltam, mert telepitek :)

Venyerin-
Köszi. En is aprodonkent haladok, 400MB-okat lelopva tars oprendszernek. Csak ket gepen van fent teljesen. Egy kiszuperalt 486-oson van a 'szerver' 120MB HDD-n :)

A miert-re:

0, Lasd a lap aljat
1, Szeretem
2, Nem kell virusirtani
3, Nem kell az user-ektol tartani :)
4, A fonokomnek raktam fel a StarOffice-t. O meg van elegedve vele. K6 200MHz 32MB Ram. Word6 es excel5-be ment. A Win-eken is ez van.
5, A Win gepekkel rengeteget szivok. Hol a halozat, hol a nyomtato, hol a scanner, hol a korlevelfunkcio a word-ben, hol meg valami mas szarakodik. Az X. program feltelepitese utan mar nem igazodok ki a konfig file-okban, igy ha rendbe akarom szedni a gepeket akkor sokszor az ujratelepites jon... Az NT dosemulatora ocska, es eleg sok dosos progink van. Gep ujraindit...
6, Mint irtam penzt a PESTI FONOKSEG nem ad. 5 percig kerulgettek a temat, mig vegul rakerdeztem: lopott progikat telepitsek ? A valasz: Hat ... ööööö .... ize .... nem is lopott mert megvan egy peldanyban ... Igen.

Ariel-
A StarOffice tokkal vonoval OpenLinux 1.2 Base-el (libc5) volt 16000 brutto.

/* offtopic on */
Knight-
"...csak, hogy legyen valami ami nem szabvany..."
Tudtommal nincs ISO46786657 ami a Win szabvanya lenne. Ellenben van UNIX szabvany (POSIX) aminek a Linux megfelel. Az NT csak reklam szinten POSIX.

KillerJack Creative Commons License 1998.09.23 0 0 10
szerintem ez a cég méretétől is függ

én semmi esetre sem mennék Pingvin irányba, mert nem túl jól ismerem és nehéz hozzá supportot szerezni.

A jó kis MS el is meg lehet mindent csinálni.
Pl. régi gépeket is lehet használni MS terminál szerveren keresztül...

Venyerin Creative Commons License 1998.09.23 0 0 9
Frontálisan támadni biztos bukás. Először fel kell pingvinezni valami elfekvő cseregépet, majd bevezetni/átterhelni rá néhány kevésbé kritikus szolgáltatást (mail, proxy, web, ftp, dns...). Ha ott már bizonyított, fokozatosan _szinte_ minden szerver pingvinesedik - szinte magától! A legnagyobb probléma (főnöki oldalról) a support hiánya lesz.
A munkaállomásokkal kapcsolatban azonban már kételyeim vannak. Nem igazán tudom elképzelni a titkárnőket Linux előtt ülve... különösen pedig a Word nélkül... olyan az nekik, mint az ópium!
Hajrá!

Venyerin

McAtti Creative Commons License 1998.09.23 0 0 8
Kompatibilitas... Nem hasznalok MS szoftvereket, ha csak lehet. (Kivetel van: Win95, es NT, ha kifejezetten erre irt szoftvert tesztelek.) Mivel nem hasznalok mshivatalt, ezert ha van is makrovirusom, nalam nem mukod. De aki doc fajlt kuld, annak eloszor visszairok, rtf vagy text legyszi... Ha fontos, ujra elkuldi.
Azt hiszem, nyogodtan meg lehet lenni az ofisz nelkul. En munkambol eredendoen sokat irok, es offiszt csak megneziseleg raktam fol, majd letoroltem. Egy dos-os wordperfectet hasznalok, es ami kell, meg tudom benne csinalni. Minek 32, vagy 320 mega, mikor 450 kiloban elfer?

Attila

Csülök Creative Commons License 1998.09.23 0 0 7
Ariel,
úgy van, ahogy mondod. Az első upgrade-ig!
Ariel Creative Commons License 1998.09.23 0 0 6
Csülök!
Lehetsz te anélkül is kompatibilis, hogy az eredetit használnád. Lásd IBM Pc esete, Tóth Marival... :)
Hiszen pl. az office még saját magával sem kompatibilis...
Csülök Creative Commons License 1998.09.23 0 0 5
A hosszúnevűnek (valam knight, vagy mi) van igazsága, nem is kevés. Sokkal fontosabb (sajnos!) a kompatibilitás, mint az adott software minősége. Ezért verhetetelen a Microsoft (szintén sajnos). Ha dolgozni akarsz a gépeddel, akkor az egyik legfontosabb dolog, hogy mások által is ismert, sokfelé használt software-rel tedd.
Jack Creative Commons License 1998.09.23 0 0 4
Pingvin rulez!!! Legalábbis szervernek.
Az nem biztos, hogy a felhasználók méltányolni fogják a linuxot, bár attól függ, hogy sikerül bekonfigurálnod a gépet.
ig Creative Commons License 1998.09.23 0 0 3
En biztos pingvinesitenek...
Ariel Creative Commons License 1998.09.22 0 0 2
TAXIN!
hajra!
StarOffice helyett inkabb Applix-ot ajanlom.
Aztan ha megis Kapu Vilmosnak aldoznanak, akkor is szervernek meg mindig utolerhetetlen a pingvin. Es akkor ott van az orok tanc a Samba. Valamint az Internet, fax- es printer szerver lehetoseg. Aztan szep lassan belatjak, hogy ablakok helyett egy intelligens pingvin tobbet er. S mindezt tobbnyire ingyen.

ja. ha jobb otletek kellenek, akkor iratkozz fel a linux-listara.
pl. itt

Knight of Improbability Creative Commons License 1998.09.22 0 0 1
Mielott belemerulnenk a jeges vizbe, hadd kerdezzem meg mi az amiert pingvinesiteni akarsz. Csak hogy legyen valami ami nem szabvany, vagy van valami meggyozo indok, hogy miert jobb arra amit csinalni akarsz?
Lakki Creative Commons License 1998.09.22 0 0 0
TaXiN,

Mi a nyőfrény az a Pingvinesítés? Mert ha Grönlandon lennénk, akkor talán sejthetném, hogy miről van szó, de így semmi...

TaXiN Creative Commons License 1998.09.22 0 0 topiknyitó
A helyzet az, hogy Pingvinesiteni szeretnem az irodankat, de van par fafej a Pesti KOZPONTBAN akik mereven ellenzik. (BackOffice-t akarnak bevezetni mindenhova. Penzt persze nem adnanak hozza...) A helyieknek vagy mindegy a pingvin, vagy mersekelten tamogatjak (doom). Egyenlore tuzfal, maszkolas, route, samba, StarOffice (1 db, de legalis) van.
A topic temaja: tippek, otletek a mire temakorben(nem az elmeleti lehetosegek! pl. Word2 futtatas...Kicsit kenyelmetlen ugyanis...), illetve nektek hogy sikerult meggyoznotok masokat stb.
DE NEM NemTokeletes(NT) szidalmazas!
Szoval ami a Listakon mar Offtopic lenne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!