Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Platon 9 órája Creative Commons License 75130

Az Ukrán infra csapdák hidegháborús relikviák. Modern IR kereső ellen hatástalanok.

Előzmény: Biga Cubensis (75126)
Platon 9 órája Creative Commons License 75129

hiába fáklyáznak

 

Az Iglának dual keresőjének aztán fáklyázhatnak....

Előzmény: Biga Cubensis (75126)
Platon 9 órája Creative Commons License 75128

Vagy az is lehet hogy se földrengés fegyver, se UFO, csak konteok vannak.

Előzmény: angyalhentes (75125)
angyalhentes 10 órája Creative Commons License 75127

Logika szinte mindegyik variánsban van. De abban a pillanatban, ahogy titkosszolgálatok és a hivatásos dezinformáció-gépezet is képbe kerülnek, a logikát ki lehet dobni az ablakon. 

 

Kizárólag a tárgyi bizonyítékok azok, amikből ki lehet indulni, és abból is csak óvatosan. Például az, hogy van egy videó, amiben X-et mondanak, és annak az időbélyegzője Y dátum, nem jelenti azt, hogy nem létezik még tucatnyi vagy akár több száz videó ugyanakkorról, amiken teljesen mást mondanak, csak azokat törölték időközben. (Ez klasszikus trükk, Derren Brown például lóversenytippekkel játszotta el ezt.)

Előzmény: Biga Cubensis (75126)
Biga Cubensis 10 órája Creative Commons License 75126

Logika azért van benne, mármint az egyik részében.

Ha pilóta vagy, és tudod, hogy a felkelőknek van MANPADS fegyvere, próbálsz minél gyorsabban annak hatósugarán kívülre kerülni, magasabbról meredeken lejönni és az indítás után felhúzni. Ez a taktika egyébként látható korábbi afganisztáni, grúz felvételeken is, ahol használtak Szu-25-öst. (de gondolom az amerikai A-10-es pilóták is ugyanígy járnak el)

A konspiráció része az, hogy ezt valaki tudatosan megtervezte és kiadta parancsba, erre nincsen bizonyíték. Amit a nő leírt, az egy pilóta ösztöne, ha életben akar maradni. 

Szóval lehet az a videó valódi, és csak egy sima józan meglátás, hogy ha itt repülők támadnak (a szemenivkai csatáról szóló videón is láthatók gépek, habár az ukránok hivatalosan tagadták.) szóval nem olyan biztos, hogy a csaj be van szervezve, csak levonja a következtetést, hogy ha mégis lőnek rájuk, abból polgári gépnek is baja lehet. 

Ekkor már érvényben volt a magasabb repülési korlát, tehát nem is biztos, hogy láthatott civil gépet, okvetlenül nem is kellett látnia, elég ha minimálisan tájékozott az országa feletti légiforgalomról. 

A katasztrófa levesébe akkor került egy újabb jelentős elem, amikor valakiben felmerült, hogy ha a MANPADS-al nem tudnak minden gépet leszedni (hiszen annak is megvannak nem csak a magassági, de egyéb korlátai is), akkor kellene esetleg kérni az orosz testvértől, hiszen egyetlen egység átutaztatását sokkal könnyebb eltitkolni, mint mondjuk egy páncélos századét, és akkoriban a szakadárok gondja a légitámadások voltak, a terepen állták a sarat. 

Volt egy olyan hír is nemrég, hogy az ukránok panaszkodtak, hogy hiába fáklyáznak, a rakéták eltalálják őket. A MANPADS-ok általában infrásak, tehát ez is arra utal, hogy komolyabb (radarirányítású) légvédelemmel állnak szemben.

 

Előzmény: angyalhentes (75123)
angyalhentes 11 órája Creative Commons License 75125

Egy ideig igen. De annál nagyobbat fog szólni, amikor bemutatják a "bizonyítékaikat".

 

És persze az is lehet, hogy szimplán csak elszámították magukat az elvtársak, és ez a B terv, a kármentés.

Előzmény: Platon (75124)
Platon 12 órája Creative Commons License 75124

Gondolkozz már egy kicsit. 

 

Jó alaposan előkészítenek egy akciót amivel aztán majd mindenki őket fogja vádolni????

 

Előzmény: angyalhentes (75123)
angyalhentes 12 órája Creative Commons License 75123

Egy jó akciót hosszan kell előkészíteni. Először elhinted a dezinformáló videókat, amiket senki nem néz. Aztán kiválasztasz egy utasgépet és lelövöd. Végül az ukránokra kened az egészet a "megdönthetetlen" videóbizonyítékra hivatkozva.

 

Még az sem számít, hogy végül úgyis kiderül a csalás, mert az egész kampány célja a közvélemény befolyásolása.

 

Ez a gondolatmenet semmivel nem kevésbé logikus, mint az összes többi fikció, ami eddig itt össze lett hordva.

Előzmény: Platon (75122)
Platon 12 órája Creative Commons License 75122

Logikád azért kemény.

 

A gépet lelőtték, a video jóval korábbról van.

Előzmény: angyalhentes (75119)
Biga Cubensis 13 órája Creative Commons License 75121

úgy tűnik, a hajtómű "gyűrűjén" is van jópár repeszütötte lyuk.

 

 

itt pedig pár kép, ahogy elszállítják a pilótafülke maradványát.

http://nos.nl/artikel/2004822-cockpit-van-mh17-boeing-geborgen.html

tohan 13 órája Creative Commons License 75120
angyalhentes 15 órája Creative Commons License 75119

Ha én mondjuk orosz titkosszolgálat lennék, pontosan így készíteném elő a dezinformációs kampányomat. Illetve ennél azért okosabban, mert ha tényleg bombáztak volna, annak nyoma kéne legyen a radarokon.

Előzmény: 00101010 (75105)
Töck Jenő 15 órája Creative Commons License 75118

Egy korábbi(mai) bejegyzésben valaki azt állitotta, hogy az orosz tulajdonság, hogy fölfelé nyal, lefelé tapos. Erre adtam olyan választ, hogy ez máshol is igy van. Először saját tapasztalatok (nyugat) Németországban, majd a magyar tisztikar viselkedése a Horthy rendszerben. Példaképp idézve Horthy István érkezését a frontra vitéz Csukás Kálmán lvk. alezredes eirása alapján. Miszerint amikor a tisztikar hirét vette, hogy HorthY István érkezik akkor fölsorakozott a fogadására. Idáig nincs is semmi baj. Amikor a repülőgépe (Héja) leszállt, akkor az egész tisztikar diszbeöltözötten futott a reptér végéhez. Hogy Horthy látta vagy nem látta őket az nem derül ki a leirásból, de az igen, hogy amikor majdnem odaértek, akkor Horthy gázt adott és begurult a hangárhoz. A tisztek erejük végső megfeszitésével futottak vissza, hogy kifejezhessék föltétlen odaadásukat. Tudok még ennél is jóval vastagabb esetekről. Vitéz bárciházi Bárczi János, nemes eszenyi Eszenyi László visszaemlékezései. Meg osztrák példát is, amit személyesen láttam.

Az oroszoknál is volt/van szolgalelkűség mint mindenütt máshol. Nem kisebb és nem nagyobb.

Előzmény: trizs77 (75117)
trizs77 16 órája Creative Commons License 75117

Itt a tiszti, illetve parancsnoki állomány viselkedéséről van szó.

 

-----------------------

 

Melyik repülőgép szerencsétlenségét okozta a tiszti állomány viselkedése ?

 

Melyik országban ?

 

Mert kezdem elveszíteni a fonalat, hogy :

 - melyik évtized?

 - melyik ország?

 - milyen gép?

balesetéről folyik a szó?

 

manhattani 16 órája Creative Commons License 75116

OFF:Szerintem sokkal nagyobb. Egyesek még mindig istenítik azt a gazembert, amelyik sok millió szovjet ember szükségtelen haláláért felelős.

Előzmény: Töck Jenő (75115)
Töck Jenő 17 órája Creative Commons License 75115

Itt a tiszti, illetve parancsnoki állomány viselkedéséről van szó. Egyébként csak kiegészités ahhoz az előzményhez, hogy mekkora szervilizmus volt/van Oroszországban. (Ugyanakkora mint máshol)

Előzmény: trizs77 (75111)
Platon 17 órája Creative Commons License 75114

Nem véletlen gondolom, hogy nem zárták le a légteret.

 

De persze az MH17 kapcsán semmit nem bizonyít, ha csak azt nem hogy utolsó gazember mind a Kijevi puccsista, de az meg nem újdonság. 

Előzmény: Biga Cubensis (75102)
elemes2 17 órája Creative Commons License 75113

...az NTSB jegyzőkönyveiben, amikor a balesetek, incidensek kezelésének emberi tényezőit veszik számításba, szinte mindig megfigyelhetőek az alábbi (nagyon zanzásított) jellemvonások valamelyik oldalon.

Előzmény: trizs77 (75111)
elemes2 17 órája Creative Commons License 75112

könnyen :) mint a mellékelt ábra mutatja.

 

amikor ezt a szociológiai felmérést olvastam, nekem azonnal a polgári repülés jutott eszembe, és a balesetek vizsgálata: az aktív-cselekvő személyiség nem sumákolja el, ha valamit eltolt, mert ha idejében szól, mérsékelheti a következményeket; vállalja a felelősséget, mert nem a büntetéstől való félelem, hanem a megismétlődés elkerülése motiválja; és (ha másokról van szó) nem a felelőst keresi, hanem az okokat és azon próbál változtatni. nem a pillanatnyi rossz érzését akarja enyhíteni, hanem jobb helyzetet akar teremteni. időhorizontja tágabb, önmagára úgy tekint, mint egy csoport (vagy társadalom) tagjára, és a többi embert is ilyennek tartja. a passzív szenvedőkről úgy véli, csak rossz napja van.

 

a passzív-szenvedő személyiség éles szemmel és kíméletlenül rámutat mások hibáira; önmaga pedig leginkább oly módon próbálja elkerülni a hibázást, hogy nem hoz döntéseket (vagy szétkeni a felelősséget, vagy letagadja személyes részvételét). ha rá tud mutatni a felelősre, azt követeli, hogy AZ változzon meg, mert amíg AZ meg nem változik (vagy AZT meg nem büntetik), önmaga nem tehet semmit (és tényleg nem is tesz). időhorizontja rövidebb, önmagát egyénként látja, akit csak az önérdek motivál, és a többi embert is ilyennek tartja. az aktív-cselekvőket izgágának,  baleknak látja.

Előzmény: trizs77 (75111)
trizs77 18 órája Creative Commons License 75111

Hogyan jutunk el egy repülőszerencsétlenségtől a Horthyt a fronton fogadó dísz szakasz összetételéig, ruházatáig?

 

 

Töck Jenő 18 órája Creative Commons License 75110

Érdemes elolvasni Zétényi(?) Csukás Kálmán emlékeiből a fia által irt könyvet (ha jól emlékszem) amiben egy oldal foglalkozik azzal, hogy hogyan fogadták Horthy Istvánt a fronton.

Előzmény: elemes2 (75109)
elemes2 19 órája Creative Commons License 75109

a mérték, jenő, a mérték :)

 

a németeknél egyébként kb 55% az aktív cselekvők és 25% a hibáztató attitűd aránya, tehát ott azért könnyedén bele lehet futni ilyen figurákba. svédországban ez a típus igen-igen ritka.

Előzmény: Töck Jenő (75108)
Töck Jenő 19 órája Creative Commons License 75108

Dolgoztam (nyugat)Németországban, ott is elvárás volt. Még az autómárka(!) megválasztásánál is alkalmazni kellett!

Előzmény: elemes2 (75107)
elemes2 21 órája Creative Commons License 75107

ja, a nemzetiséget csak azért írtam oda, mert a 2008-as, majdnem egész európára kiterjedt felmérés adatait országonként összegezték, szóval ez az országon belüli (oktatási, nevelési) kultúra eredménye. persze, az oroszoknál, ahol többszáz éve a kultúra része a felfelé nyalni lefelé rúgni, ez nehezen fog megváltozni. nálunk is.

Előzmény: krézi zoli (75106)
krézi zoli 28 órája Creative Commons License 75106

Egyetértek, csak Tupoljev elvtárs orosz és nem svéd...

Ezért is mondta, hogy benézték a szintjelzőt, mint, hogy elismerte volna, hogy szar a szintjelző a gépében.

Vicc azért hogy ilyen  egyszerű, de mégis létfontosságú műszert ilyen trehányul kiviteleztek.

Előzmény: elemes2 (75104)
00101010 28 órája Creative Commons License 75105

A másik topikban többször is volt linkelve a youtube videó, jócskán a maláj katasztrófa előttről, ahol egy nő azt meséli, hogy az ukránok az áthaladó utasszállító gépekkel egy időben jönnek bombázni rendszeresen.

Előzmény: Biga Cubensis (75102)
elemes2 28 órája Creative Commons License 75104

én is ezt hittem, de vicces modon pont nem :) ez egy sok szenvedés árán megtanult viselkedés.

 

éveken át meg kell torolni az őszinteséget, gúnyolni a gyerek ügyetlen próbálkozásait, kritizálni kell mindent, amit nem tökéletesen csinál büntetni, ha téved vagy hibázik. ebből kemény munkával ki lehet nevelni azt a felnőttet, aki az elé kerülő kihívásokra válaszképpen a felelőst keresi, mindenben megtalálja a hibát, kivéve önmagában. a magyar felnőtt népesség kb 70%-a ilyen, nálunk csak görögországban rosszabb az arány.

 

a svédeknél az alap-attitűd épp fordított: a gyerekkori tanulás alapvető módja a próbálkozás és újrapróbálkozás, a hibákból tanulni kell, a következményeket pedig mérsékelni, és a büntetés csak legvégső eszközként lép be, mert ha túl gyakran alkalmaznák, akkor sumákoláshoz vezet. a bűnbakkeresők aránya a svéd népességben kevesebb mint 10%.

Előzmény: krézi zoli (75103)
krézi zoli 28 órája Creative Commons License 75103

Természetes emberi tulajdonság, hogy másra hárítjuk a balhét...

 

Előzmény: elemes2 (75096)
Biga Cubensis 30 órája Creative Commons License 75102

azt mondja a csaj:

 

"They wanted to provoke the militia to shoot at the passenger plane. There would be a global catastrophe. Civilians would have died."

 

a videó készítésének dátuma június 18.

 

itt egy másik hasonló hír június 9-ről:

 

"At 4:30 AM, Ukrainian forces bombed the Semenovka village hiding behind commercial air transport."

http://igcp.eu/hronika-prestupleniy/ukrainian-troops-bomb-semenovka-village-and-artem-area-under-slaviansk?language=en

 

 

 

Előzmény: Hammer (75100)
Vgyuri 1 napja Creative Commons License 75101
Az ukránok nagyon sokszor bombáztak. A civil gépek meg foyamatosan repültek. Nem valószínű, hogy sohasem volt egybeesés, pláne hogy az ukránok koorinálta támadtak.
Előzmény: Hammer (75100)