Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

elemes2 1 órája Creative Commons License 75306

továbbá november 22-én a szakramentóját, mekkora madárforgalom volt szakramentóban.

elemes2 1 órája Creative Commons License 75305

közben azért vannak események.

 

http://avherald.com/h?article=4579eb0f/0001&opt=0

 

egy pályát gurulóúttá soroltak vissza. az érkezéskor a kapitány észre is vette, hogy milyen könnyen össze lehet téveszteni a kettőt, de másnapi ezt nem említette az első tisztnek.

felszálláskor az első tiszt vezette a gépet, és a sorbanállás közben rá is fordultak a régi pályára (ami jelenleg H guruló néven van a térképen), sőt (azt gondolván, hogy nincs már előttük senki) rá is tolták a gázt, amikor a torony odaszólt, hogy héhahó, ez nem az a beton, de még csak kb 60-nal mentek, nem lett gond, megtalálták a helyüket és alig negyedóra csúszással fel is szálltak rendesen a 09 pályáról.

 

tanulság: ......

vga65k 3 órája Creative Commons License 75304

Bocs, próbáltam írni a robbanós tévének, hogy ne pattogjon, mert le lesz fújva poroltóval, de csak egy blokkolt, üres popup ablak jött fel.

Még1x bocs.

Előzmény: vga65k (75303)
vga65k 3 órája Creative Commons License 75303

WTF?

00101010 4 órája Creative Commons License 75302

Biga, ilyen sulyu dolgokban nincsenek veletlenek, vagy szerencsetlen helyzetek. 

Előzmény: Biga Cubensis (75276)
Color Star 5 órája Creative Commons License 75301

Felhívom Utas2 olvtárs figyelmét, ha nem fejezi be a politizálást, akkor le fogom locsolni kerozinnal, felgyújtom, de úgy, hogy a NatGeo műsorban az NTSB nyomozói sem fogják tudni rekonstruálni a maradványait.

Töck Jenő 6 órája Creative Commons License 75300

Mai korábbi hozzászólás Surda39 részéről. el kéne rajta gondolkodni.

 

Kedves Hölgyek, Urak!

8-10 oldal óta olyan dolgokon rágódtok, amiről vagy halvány dunsztja sincs senkinek kis hazánkban megfelelő közvetlen rálátás híján, vagy olyanon, ami teljesen szubjektív dolog, hogy a Kelet vagy a Nyugat képviselője tetszik jobban - stb.

 

Biztosan ezen a fórumon, a nagytöbbség előtt kell meggyőznötök egymást, hogy miért kellene szeretni vagy - a másik oldalról - utálni pl. Putyint? 

Biga Cubensis 6 órája Creative Commons License 75299

A büntetőjogi vizsgálatot említettük már itt is, talán én is "hágai" jelzővel, de nem kötöttem össze, hogy ez a JIT.

De az lesz a legjobb, ha tiszteletben tartjuk az itteni olvtársak kérését, hogy itt csak a technikai/repülésbiztonsági vizsgálattal foglalkozzunk. (amit a DSB vezet)

A büntetővizsgálattal/JIT-el kapcsolatos aggályokat és jogi részleteket - akit érdekel, szerintem vesézze ki a kijevi polidilis topikban, az többet kibír :)

Előzmény: Platon (75297)
Platon 7 órája Creative Commons License 75298
Hát ha fenn van a neten akkor nyilván le is tudod hivatkozni.

Ex Chatedra kinyilatkoztatásokkal nem tudunk mit kezdeni.

A maláj sajtó alig pár napja hozta le hogy nem vehetnek részt benne. Te magad pedig 5 perce még azt bizonygattad hogy ez jogilag is kizárt.

Persze semmi probléma nincsen azzal ha az ember téved és belátja. De a jelek szerint magad is csak most találtál rá ezekre a forrásokra.

Megosztanád velünk?
Előzmény: Utas2 (75296)
Platon 7 órája Creative Commons License 75297
Teljesen.

Pontosan így van.
Előzmény: RNZoli (75295)
Utas2 8 órája Creative Commons License 75296
Minden ezzel kapcsolatos info fenn van a neten, de ennek ellenére az elmúlt nap hozzászólásai egyértelműen bemutatják, hogy a ferdítések, a félinformációk és a propaganda milyen káros hatással bír.

A tisztánlátás kedvéért: a malájok részt vesznek mind a két tevékenységben, és habár augusztusban még nem, utána - egyedi garanciák alapján - részeseivé váltak a JIT-együttműködésnek is. Mind ott van a neten.

Ugyebár az egész vita azután robbant ki, hogy egyes - ha tetszik, ha nem: Kremlből irányított - források azt állították, hogy a malájokat "kizárták".

Nem zárt ki senki senkit, dezinfirmáció az egész, de pontosan látszik, hogy a vita során Platon olvtárs lázasan kereste (meg is találta) a jogszabályt arra, hogy a malájok IGENIS tagjai a bűnügyi együttműködésnek. Et ceterum censeo, pont cáfolta a Kreml dezinfirmációját - valszeg anélkül, hogy rájött volna, mit is csinál lényegében. Elég volt egy kis jogászkodásos felhang....

Jó kis letérképezése ez a sztori mindannak, amit a Kreml művel ebben a dologban, hogy összezavarjon és teleszemetelje a netet.

Tanulságos..... Na megyek vissza read-only módba.
Előzmény: RNZoli (75295)
RNZoli 8 órája Creative Commons License 75295

Nekem, a felületes szemlélőnek megint összekeveredett két dolog.

Van az ICAO szerinti Annex 13-as balesetvizsgálat, ami nem vizsgálja a felelősség kérdését. Az ICAO-nak tagja minden érintett, úgyhogy malájok (légijármű) és az ukránok (ATC + baleset helyszíne) is részt vesznek ebben a vizsgálatban.

Aztán van az, amiről Te beszélsz, az EU-s bűnügyi vizsgálatban való együttműködés, ami kifejezetten a bűnösök felkutatását célozza.

Jól látom?

Előzmény: Platon (75294)
Platon 10 órája Creative Commons License 75294

Nézd ott a konkrét jogszabályi hely, jogforrás. ;)

 

Ennél többet nem tehetek érted. Ha vitathatod a gravitációt is, attól még lezuhansz ha kilépsz az ablakon.

 

A rakás megállapodásos ködösítéssel az a baj, hogy nem tudsz hozni egy jogforrást sem. A JIT együttműködést a Tanács  (2000/C 197/01) un. MLA rendelete szabályozza. Expressis verbis benne van - idéztem is neked - hogy JIT et két vagy több tagállam - t a g á l l a m - hozhat létre, és minden nemű korlátozástól mentesen ők maguk állítják össze annak tagjait.  

 

Ennyi a történet.

 

Ha picit is értenél hozzá, akkor nem futsz ekkora lukra. Ukrajna éppen úgy meghívásos alapon delegál képviselőket a JIT-be mint ahogy Malajzia is tehetné. Ha meghívták volna. 

 

Ha másként tudod akkor légy szíves politikai deklarációk, és személyeskedés helyett inkább  jogforrást prezentálj, valami olyan formában ahogy én is tettem, ami magasabb szintű - tudod lex superior -  mint a fenti rendelet. 

Előzmény: Utas2 (75292)
angyalhentes 10 órája Creative Commons License 75293

Remélem, hogy valóban ontopik esemény nem történik a közeljövőben, de azért majd ébresszen fel valaki, ha végre újra repülésről lesz szó.

Utas2 10 órája Creative Commons License 75292
Huhuhu, ne nyomasd tovább, mert ez már gáz....én egyébként az Eurojustról írtam, érdekes Nebekes elszólás a tied....

Olvasd csak tovább a cikkelyt, bátran....

Vajon, mi a különbség Ukrajna és Malajzia státusza között? Csak nem az, hogy Ukrajna egy rakás együttműködési megállapodással bír, csak hogy egy releváns aspektust említsek. Míg Malájzia meg nem.

El kell, hogy szomorítsalak, Malajzia jogilag nem lehet tagja a JIT-nek. Mutass egy olyan passzust, amely ezt megengedi. Nem fogsz találni.

Még úgy sem, hogy a maláj főügyész személyesen részt vett az első JIT ülésen.

Persze, jogász vagy. Ez is csak annak a jele, hogy milyen színvonaltalan lett mostanság a képzés. Az én időmben ez még nem így volt.
Előzmény: Platon (75286)
Platon 11 órája Creative Commons License 75291

x

Előzmény: evora (75290)
evora 11 órája Creative Commons License 75290

Köszönjük.

Elhisszük.

 

Leülhet.

Előzmény: Platon (75288)
Platon 11 órája Creative Commons License 75289

Van aki bélyegeket gyűjt, van aki diplomákat.

Előzmény: GabikA (75287)
Platon 11 órája Creative Commons License 75288

Nézd csak, nincs benne ugye? 

 

Article 13

Joint investigation teams


1. By mutual agreement, the competent authorities of two or more Member States may set up a joint investigation
team for a specific purpose and a limited period, which may be extended by mutual consent, to carry out criminal
investigations in one or more of the Member States setting up the team. The composition of the team shall be set out in the agreement.

 

Mióta Eu tag Ukrajna? ;)

 

Tudod ez úgy működik hogy két vagy több EU tagállam létrehoz egy ilyen JTI-t, egy megállapodással, és annak keretében tetszőleges harmadik állam képviselőit, vagy akár független magánszemélyeket is meghívhatnak tetszőleges államból a bizottságba. Teljesen szabad kezük van rá hogyan állítják azt össze. 

 

 

Persze googlival wikiből ilyesmiket sosem fogsz megtanulni.

 

 

Előzmény: Utas2 (75285)
GabikA 11 órája Creative Commons License 75287

De, jogász vagyok,

 

na vazzeg, mindent ertek

 

Platon 12 órája Creative Commons License 75286

De, jogász vagyok, jó szabályt linkeltem, veled pedig az a baj hogy mindenáron a saját agyhalott politikai meggyőződésedet erőlteted aminek semmi helye itt. 

 

Fogalmad nincsen róla mi is az JIT, nem kell semmit aláírni non party felek is meghívhatóak, éppenséggel Ukrajna is így került bele, mert nem EU tag. Márpedig JIT et ami egy eseti történet Europolon belül, nem permanens "szervezet". Az összehívot JIT be pedig az azt összehívók azt hívnak meg akit jólesik.

 

Nekem belefér még némi fejtágítás számodra, hátha tanulsz belőle, bár kétségeim vannak.

Előzmény: Utas2 (75285)
Utas2 12 órája Creative Commons License 75285
Nem vagy jogász, az látszik, mert teljesen más jogszabályt linkeltél. Olvasni sem tudsz rendesen, mert én a Joint Investigation Team-re vonatkozó keretjogszabályról beszéltem, te meg erre a jogsegélyt kavarod össze.

Pedig adtam neked écát is, hogy rájöjj, miért szemeteled össze ezt a topikot ennyi hülyeséggel és ferdítéssel, lásd kulcsszó Eurojust. Nem pedig a büntetőjogilag értelmezhetetlen "egyes ügyek kivizsgálásának bizottságai" vagy mi a vihart hadoválsz össze.

Biga legalább jó helyen keres, mert megtalálta.

Na akkor segítek: tehát ismét

- Malajzia nem írhatja alá a JIT megállapodást (olvasd el lentebb, hogy miért), ergo jogilag nem tagja ennek az együttműködési formulának. Természetesen a szputnyiktévé és a bérkommentelők ennyit akarnak látatni.

Ezzel szemben (lásd amit Biga megtalált), mind a szakmai, mind a politikai közös akaratot egyértelművé teszi, hogy a malájokat a fentiek ellenére meghívják a JIT üléseire, de jogilag információcserére a háborús bűncselekmény miatt indított nyomozásban velük nem kerülhet sor.

Tudod, az a legnagyobb baj veled, hogy sem a logika, sem a gondolkodás (nem megugorhatatlan) képességeivel nem rendelkezel, ráadásul okoskodsz olyan szakmákkal kapcsolatban (lásd a fenti gondolatmenetet), amelyről halvány putyini gőzöd nincs.

Nekem belefér még némi fejtágítás számodra, hátha tanulsz belőle, bár kétségeim vannak.
Előzmény: Platon (75274)
Platon 12 órája Creative Commons License 75284

Magyarra fordítva fogalmuk sincsen hol lehet. 

 

Valahol ott kb. ahol Earharték gépe.

 

 

 

 

Előzmény: Biga Cubensis (75282)
Platon 12 órája Creative Commons License 75283

Én is ezt kérdezem. Muszáj ezt újrakezdeni?

A múltkor elég világosan végig beszéltük a másik topicban, erre jössz megint ugyanazzal. 

 

De spongyát rá, igazából nem különösebben érdekes most már, e nélkül is látszik hogy valamiért a Malájok nem kívánatosak a vizsgálatban. 

 

Előzmény: Biga Cubensis (75280)
Biga Cubensis 12 órája Creative Commons License 75282
dezso 13 órája Creative Commons License 75281

Igen, meglehetosen elvezhetetlenne valt a topic az utobbi idoben.

Előzmény: Surda39 (75277)
Biga Cubensis 13 órája Creative Commons License 75280

muszáj újrakezdeni?

Az Annex 13/Article 26 világosan szabályozza, hogy az ország, akinek a területén a baleset történt, van kijelölve a vizsgálat vezetésére.

 

"Under Article 26 of the Convention on International Civil Aviation, as well as Annex 13 to the Convention relating to Aircraft Accident and Incident InvestigationUkraine is officially in charge of the MH17 accident investigation by virtue of being the State of Occurrence. Annex 13 also provides comprehensive international requirements for the investigation of aircraft accidents and incidents and spells out which States may participate in an investigation, such as the States of Occurrence, Registry, Operator, Design and Manufacture. It also defines the rights and responsibilities of such States."

http://www.icao.int/Newsroom/NewsDoc2014/COM.36.14%20-%20MH17%20Preliminary%20Report.EN.pdf

 

politikai okokból Kijev lepasszolhatta volna a vizsgálatot Malajziának, de a szerencsétlenség mégis Európában történt, valamint szakmai okokból egy európai ország szerencsésebb volt (itt van a legjobb technika és jelentős tapasztalat), ráadásul Hollandia amúgy is érintett az áldozatok okán. 

 

a designer/manufacturer (Boeing) szerint lehetett volna még az USA a vizsgálat vezetője, de annak talán te sem örültél volna... :)

Előzmény: Platon (75279)
Platon 13 órája Creative Commons License 75279

ha a lépés nem szándékos

 

Ez azért a legnagyobb jóindulattal is nehezen elképzelhető.

 

Annex 13 alapján Ukrajna állíthatta össze

 

Ugyanannyi jogalappal Malajzia is összeállíthatta és vezethette volna a gép lajstromozási helye alapján. Ezek után aztán valahogy az érintett, és gyanúsított Kijev lett mégis, aki aztán lepasszolta a magát már vizsgálat nélkül Kijev mellett exponáló Hollandiának.

 

Nem igazán szerencsés, még akkor sem ha a legtisztább szakmaisággal járnak el.

 

Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

 

 

Előzmény: Biga Cubensis (75276)
Biga Cubensis 14 órája Creative Commons License 75278

Van aki igen, azt nem kell olvasni...

Egyébként KAL007 téma volt még ezen az oldalon, az előzőn pedig a névai leszállás, szóval ne túlozzunk a 8-10 oldallal... :)

Előzmény: Surda39 (75277)
Surda39 14 órája Creative Commons License 75277

Kedves Hölgyek, Urak!

8-10 oldal óta olyan dolgokon rágódtok, amiről vagy halvány dunsztja sincs senkinek kis hazánkban megfelelő közvetlen rálátás híján, vagy olyanon, ami teljesen szubjektív dolog, hogy a Kelet vagy a Nyugat képviselője tetszik jobban - miközben az érveléseitek között, egy bekezdésen belül előfordul olyan is, hogy "kizárták" és "nem hívták meg". Csak ez a két kifejezés ég és föld (egyikhez benne kellett, hogy legyen, a másikhoz kivül kell lennie) és akkor még nem mentem bele olyanba, hogy teljesen egy kalap alá veszitek a szakmai vizsgálatokat és az azokat végző szervezeteket/hatóságokat és a felelősségi vizsgálatokat és azok lefolytatóit, egyáltalán összehsonlítjátok ezt a két eljárást és eredményeiket/következményeiket stb.

 

Biztosan ezen a fórumon, a nagytöbbség előtt kell meggyőznötök egymást, hogy miért kellene szeretni vagy - a másik oldalról - utálni pl. Putyint? Mert első ránézésre nekem még egy vizsgálóbizottság összetételéből is ezt hozzátok ki fő kérdésnek.