Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2008.06.15 0 0 201

Sokan, gondolkodás nélkül, vészharangokat húzva temetni kezdik az EU-t.

Miért?

Ez nem egy olyan egyenlet, amelynek csak egy megoldása van.

Az acél-szén közöspiacból mára azért csak lett egy jóval nagyobb ívű valami, amit EU-nak hívnak. Fejlődött előre, meg hátra is.

Hátra alatt én azt értem, hogy olyan kinővések keletkeztek rajta, amelyek túldimenzionált brüsszeli ingyenélő bürokrata hadban és népakarattól erősen elütő alkotmányban, a keresztény hagyományok megtagadásában és erős USA-NATO függésben jelentkeznek. 

 

Ennek az egyenletnek számos más megoldása van, ezeket kell megtalálni, na nem az NDK-ból jött Merkel módra, aki már most legszívesebben átlépne a jelenlegi törvény adta kereteken, azaz a népszavazás eredményén, saját maga által sem átgondolt, de azért a vérében lévő ost-proisisch-párttitkár módra, hanem egy kicsit gondolkozva és demokratikusabban, az alkotmányjavaslatoakt minden nyelvre lefordítva, előzetesen megszavaztatva, kimunkálva, egy fejlődési irányt, jövő képet felvázolva, az alkotmány és a belőle derivát törvények, a fejlődés útját minden ország minden nyelvén weben közzétéve, világosan és érthetően kérni a polgárok alkotó közreműködését, melynek végeredményét a politikusok azután végrehajtják, nem pedig becsukott szemmel ratifikálják a prlamentben. 

 

naiv Creative Commons License 2008.06.13 0 0 200

"Az írek pofon vágták Európát"/index

 

címmel ellentétben úgy gondolom, az alábbi szellemben:

 

"Csak Írországban szavaztak róla, mert ott az alkotmány szerint a fontos nemzetközi szerződésekről muszáj referendumot kiírni. "

 

egy teljesen normális szavazás zajlott le. Brüsszelben még mindig nem tanulták meg, hogy nem úgy van, az embereknek költjük a pénzét üptre, de amúgy meg ne szóljanak bele, mert úgysem értik.... A hollandok és franciák egyszer már megmondták, nem kérnek az erősített brüsszeli vízfejből, most az írek is aláhúzták ezt. És ha másutt is lenne erről népszavazás könnyen születhetnének hasonló eredmények.

 

Talán kellene egy közvélemény kutatás, merre menjen az Eu alkotmány és nem az euróval kipárnázott tárgyalókban exkatedra eldönteni...

naiv Creative Commons License 2008.03.21 0 0 199
Egyharmaddal csökkenti Franciaország nukleáris haderejét
2008. március 21. 14:37
// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

 

Nicolas Sarkozy, francia elnök pénteken Cherbourgban bejelentette, hogy egyharmadával csökkenti országának atomtölteteinek számát.

Sarkozy elmondta, hogy 300 alá csökkenti atomtöltettel felszerelhető rakétái számát.

 

Az európai kormányfőknek azt javasolta, hogy kezdjenek egyeztetéseket arról, hogy a francia nukleáris elrettentő erő egy közös európai biztonságpolitika része legyen.

 

Az elnök a föntieket Cherbourgban egy új atomtengeralattjáró vízre bocsátásakor fejtette ki.
Sarkozy elnökké választása óta először tett említést a francia nukleáris haderőről.

 

Ügyes. Az EU-nak majd be kell szállni a Francia atomütőerő finanszírozásába.


csőcseléd Creative Commons License 2008.03.14 0 0 198

Egy kis bulvár:

 

http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/346185/

 

Amerikai katonát lőttek le német rendőrök

Független Hírügynökség

| 2008. március 14., péntek 15:49

Egy Németországban szolgálatot teljesítő amerikai katona belehalt sérüléseibe, miután konfliktusba keveredett a rendőrökkel. Az unterfrankeni hatóságok szerint a harmincéves katona fölkereste volt barátnőjét annak lakásán, megfenyegette, majd megkötözte. Ahogy a lány kiszabadult, segítségül hívta a rendőröket. Mikor megpróbálták letartóztatni a férfit, az fegyverrel fenyegette meg őket. A rendőrök rálőttek, és az amerikai katona pár órával később a schweinfurti kórházban meghalt.

 

naiv Creative Commons License 2008.03.08 0 0 197
Nagy büntetés

Az európai bizottság kirótta története legnagyobb trösztellenes [3] büntetését. Az amerikai Microsoftnak 899 millió eurót kell kifizetnie, mert a brüsszeli vizsgálat szerint visszaélt piaci fölényével. Ehhez képest a januári gumigyárakat sújtó százmilliós büntetés aprópénznek tűnik. A Microsoft azzal torzította az európai piacot, hogy 2007 őszéig túl sok pénzt kért más szoftverfejlesztőktől olyan adatokért, amelyek nélkülözhetetlenek, ha Microsoft-kompatibilis programokat akarnak írni. A szoftveróriásnak azért kell ennyire sok pénzt fizetnie, mert korábban már megbüntették ugyanezért, mégis késlekedett lejjebb vinni az interface-dokumentációk árát.
***
Ez nem a kékáramlat vonal...
naiv Creative Commons License 2008.02.01 0 0 196
Sarkozy: Nem volt helyes múltunknak hátat fordítani
2008. február 1. 16:19

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>
MNO

Nicolas Sarkozy francia elnök egy január 31-én Párizsban tartott konferencián úgy nyilatkozott: hiba volt, hogy az Európai Unió alkotmányát előkészítő szerződésből kihagyták a kereszténységre való utalást.


naiv Creative Commons License 2008.01.24 0 0 195
Mo ismét az EU trend - a Microsofttól történő függetlenedés - ellen megy:

25 milliárdos teher – multicég monopolhelyzetét erősítené a MeH?
Összefogás a nyílt szabályok negatív diszkriminálása ellen
2008. január 24.

A nyílt nemzetközi szabványokat teljesítő és nyílt forráskódon alapuló szoftvertermékek hazai képviselői megtámadják a Miniszterelnöki Hivatal KSZF-ajánlati felhívásában megjelent 25 milliárd forint értékű közbeszerzési kiírást, mely értékelésük szerint kifejezetten egy amerikai informatikai cég monopolhelyzetének megszilárdítását célozza meg a következő évekre a közigazgatásban és a közoktatásban egyaránt.
***
Oka egy, a pénz. Szoci zsebekben.
naiv Creative Commons License 2007.12.23 0 0 194
Harmadszor mértek a törökök légitámadást az iraki kurdokra arrow
december 23.
***
Ezért Szaddamnak kötelet vetettek a nyakába, az EU felé araszoló törököknek szabad?
naiv Creative Commons License 2007.09.17 0 0 193
Jogerősen pert vesztett a Microsoft
2007. szeptember 17. 11:01

MNO
Elutasította az Európai Közösségek luxembourgi székhelyű elsőfokú bírósága a Microsoft számítástechnikai óriásvállalat keresetét, amelyet az Európai Bizottság ellen adott be, bírósági felülvizsgálatot kérve.
A Microsoft azért indított keresetet, mert a brüsszeli bizottság 2004-ben – ötévi vizsgálódás után – 497 millió eurós bírságot szabott ki rá, megállapítva, hogy a Microsoft visszaélt piaci erőfölényével.
***
Ez az EU fontos önvédelmének mérföldköve lehet.
Sok EU ország már helyes úton jár - pl. a bajorok is - az egész admiinisztrációt linuxra állították át, ezzel hatalmas pénzt irányítva a bajor számítástechnikusok zsebébe.
JÓ lenne ha Mo is ezt az utat járná, gyre erőteljesebben. Ennek nyomait idehaza nemigen látom, mindenütt csak a MS elvtelen, állami 100%-os kiszolgálását tapasztalom (remélem csak kényelemből, lustaságból és nem másból...), pedig van idehaza elég linuxos pallérozott elme, akikre építeni lehetne illetve a pénzt idehaza tartva növelni lehet táborukat.

Mindez nem az jelenti, hogy a MS-nak nincs helye az IT-ban, csak a monopolhelyzetétől kell megszabadítani, legalább az Eu-ban!
naiv Creative Commons License 2007.09.14 0 0 192
Török lapvélemények szerint Gera Zoltán kiállítása isteni ajándék volt

TÖRÖK–MAGYAR UTÁN. A bírónak valóban fel kellett mutatnia a piros lapot, csak nem a magyar kapitánynak, hanem Hakan Arikan kapusnak.
***
Az eseményeket mindenki ismeri, a törökök nem változtak az eltelt 600 év alatt, továbbra is ázsiai módszerekkel operálnak, baksissal vásrolnak maguknak bírót. Nem biztos, hogy erre az értékrendre van szükség az EU-ban...
csőcseléd Creative Commons License 2007.08.11 0 0 191

Amennyire hallottam a híreket, a FED es az ECB eddig 2-2 alkalommal interveniált, és ha nem tévedek az ECB abszolút összegben 2-3x annyi penzt nyomott a rendszerbe. Pedig nem is náluk van a krízis, csak hát ezek a fránya befektetések...

Előzmény: Nem tudom. (190)
Nem tudom. Creative Commons License 2007.08.11 0 0 190
Nem lenne eletszinvonalcsokkenes. Ha figyelted volna a hireket most is az EU-bol szivattyuzza a penzt az USA, hogy az ingatlankrizist orvosolja. Ezenkivul a megszallt Europa USA kincstari jegyeket is vasarol, hogy a dollar stabil maradjon. Ha Europa USA fuggetlen lenne ezen kiadasok nem leteznenek, igy inkabb eletszinvonalemelkedes lenne.
Előzmény: BigMouth (187)
naiv Creative Commons License 2007.08.11 0 0 189
Az SZDSZ nem érti a külügy döntését vízumügyben

(Ez a szokásos szadeszes farízeusság - azért ne feledjük, a szadesz adja a külügyminisztert...)
naiv Creative Commons License 2007.08.11 0 0 188
Szent - Iványi szerint keményebbnek kellett volna lennünk a vízumkérdésben
| 2007. augusztus 11., szombat 16:08

A Szabad Demokraták Szövetsége értetlenül áll a döntés előtt, hogy Magyarország egyedüliként nem írta alá a régió országainak tiltakozó jegyzékét az amerikai vízummentesség kiterjesztése érdekében.

Szent-Iványi István, az SZDSZ Külügyi Kabinet vezetője úgy nyilatkozott, lehetségesnek tarják, hogy ennek a lépésnek van méltányolható indoka, ezt azonban sem a kormány, sem a minisztérium a mai napig nem tárta a nyilvánosság elé. A régió minden országának érdeke a közös fellépés, hiszen a kérdés mindannyiunkat egyformán érint.

A mielőbbi vízummentesség Magyarország érdeke az SZDSZ-es politikus szerint.
BigMouth Creative Commons License 2007.08.11 0 0 187
És elfogadnád azt az életszínvonal csökkenést is, amelyet egy önálló védelmi rendszer kiépítésének a költségei hoznának?
Előzmény: Nem tudom. (182)
naiv Creative Commons License 2007.08.11 0 0 186
Ezzel speciel Európa nem jár rosszul, mert az atomernyő az többe kerül...
Előzmény: csőcseléd (185)
csőcseléd Creative Commons License 2007.08.10 0 0 185

Európai Unió jelezte, hogy az európai rendszer „természetesen a kölcsönösség elve alapján működne". Az EU még nem döntött a korlátozásról, de az amerikai vízumtörvény múlt heti elfogadása brüsszeli források szerint „új lökést adott" a kezdeményezéshez.

Egyem a kis tétova szívüket, kérjék meg az USA-t, hogy kölcsönösség alapján engedélyezze hogy az EU-tagállamok nemzeteinek hadereje hadseregszinten állomásozhasson az USA területén... És hogy ennek a megszállásnak a költségeit az amerikai adófizetők fizessék... Ilyenre legfeljebb csak akkor fog, sor kerülni, ha az USA-t kell megvédeni.

Előzmény: naiv (181)
naiv Creative Commons License 2007.08.10 0 0 184
Mo élen a seggnyalásban, mint a kommunizmus idején:

Magyarország nem írta alá a vízummentességről szóló közös nyilatkozatot

George Bush augusztus 3-án írta alá a terrorizmust megelőző óvintézkedések szigorításáról szóló, a vízummentesség kiterjesztésének lehetőségét is tartalmazó törvényt. Most közép-európai országok bírálták finoman a döntést. Magyarország nem tartott velük.

Hat NATO-tagállam szerint előrelépést jelent, de a vártnál kevesebben nyújt az amerikai vízummentesség kibővítéséről szóló törvény, amelyet a kongresszus július végén fogadott el.

A Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Csehország által aláírt közös nyilatkozatot Washingtonban tették közzé helyi idő szerint csütörtökön.

Magyarország, amelyet szintén képviselt a washingtoni Dutko Worldwide tanácsadó cég a vízummentesség ügyében, nem írta alá a közleményt, ehelyett levelet jutatott el az Egyesült Államok budapesti nagykövetségéhez, amelyben bátorító lépésnek nevezte az amerikai törvényt.
naiv Creative Commons License 2007.08.08 0 0 183
A NATO-ban sajnos az USA viszi a prímet.
Előzmény: Nem tudom. (182)
Nem tudom. Creative Commons License 2007.08.08 0 0 182
Ööööö....

En Nato es Usa fuggetlen Europa parti vagyok. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy az EU-nak is ugyanolyan hulyenek kell lennie mint az USA-nak, es az alabbi hirben mintha errol lenne szo. Szerintem itt a szuperallam beavatkozasa az emberek (akar sajat allampolgarok, akar nem), eletebe a cel, es itt mintha az USA allam es az EU allam torekvesei eleg hasonloak lennenek.

Szoval lehet, hogy a legjobb az USA, NATO, es EU fuggetlen Europa lenne.
Előzmény: naiv (181)
naiv Creative Commons License 2007.08.08 0 0 181
Az unió visszavág: regisztráljanak az amerikai beutazók is
2007. augusztus 8. 11:42

Az Európai Bizottság bevezetné, hogy a vízummentességet élvező amerikaiaknak is előre regisztráltatniuk kelljen magukat, amikor az EU-ba utaznak. Az új amerikai vízumtörvény szerint ugyanis még a vízummentesen utazó európaiaknak is 48 órával hamarabb – elektronikus regisztráció formájában – értesíteniük kell az amerikai hatóságokat.

Az amerikai kormánynak a múlt hónapban küldött hivatalos értesítésben az Európai Unió jelezte, hogy az európai rendszer „természetesen a kölcsönösség elve alapján működne". Az EU még nem döntött a korlátozásról, de az amerikai vízumtörvény múlt heti elfogadása brüsszeli források szerint „új lökést adott" a kezdeményezéshez.
naiv Creative Commons License 2007.07.24 0 0 180
Elgondolkodtató volt az EU magatartása a bolgár ápolónő ügyben.
Emberiességi oldalról érthető, hogy mindent megtettek kiszabadításukért.
Emellett nem érthető, hogy Libiát nem szankcionálták ezért az egyértelmű? zsarolásért.
Vagy az amerikai olajérdek a döntő?
naiv Creative Commons License 2007.06.03 0 0 179
Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív frankfurti napilapban „Nem és háromszor nem!” címmel közli Ralph Giordano, az ismert kölni publicista álláspontját az Ehrenfeld városrészbe tervezett nagymecsettel kapcsolatban. (A történet előzményeit lásd a május 24-i sajtószemlében.)

„A kölni városvezetéshez intézett követelésemet, miszerint állítsák le az ehrenfeldi nagymecset tervezését, mert tekintettel a kudarcot vallott integrációjukra, hamis kép alakulna ki a muzulmán kisebbség és a többségi társadalom kapcsolatáról, félreérthetetlen és török nyelven fogalmazott életveszélyes fenyegetések követték.

Ezért a következő nyilatkozatot teszem:

Továbbra is kitartok kulturális önrendelkezési jogom mellett. Kitartok életstílusom mellett, mely a legtöbb területen elüt a muzulmánokétól. S továbbra is szabad legyen ezt korlátlanul kimondanom. Szabad legyen kijelentenem, hogy éppen úgy nem akarok a német utcákon burkát és csadort látni, mint ahogyan nem kívánok a magas minaretekről müezzinkiáltást hallani.

S a nyilvánosság előtt szeretnék azon mérgelődni, hogy a török külügyminiszter azért taníttatja a lányát Németországban, mert itt valami olyat tehet, amit otthon hivatalosan tiltanak, nevezetesen fejkendőt viselhet az egyetemi előadásokon.

A szólásszabadságról kialakított véleményemet nem kívánom ahhoz a káros szellemhez igazítani, mely azt mondja: „mindenkinek joga van szabadon hangot adnia véleményének, amíg az nem ellenkezik a sáriával.“ Nem és háromszor is nem!

A sária, az iszlám törvénykezés megrögzötten alkotmányellenes, egy botrányos anakronizmus. Hová jutottunk, hogy arról kell gondolkodnunk, vajon egyik-másik tettünk tetszik-e a radikális muzulmánoknak? Hová jutottunk, hogy előre engedelmeskedve hagyjuk, hogy vallási vagy egyéb fanatikusok előírhatják nekünk, mit tehetünk, mit mondhatunk? Hol tartunk, ha térdre borulunk bármikor a helyi imámok által előidézhető düh és felháborodás előtt, amint az látható volt a Mohamed-karikatúrák kapcsán? Germánia valahol utat tévesztett, ha ma már ezekkel a kérdésekkel kell foglalkoznunk? Nem szabad megfeledkezni mindazon hivatásos multi-kulti illuzionistákról, a baloldali-liberális idegenszerető ügyvédekről, mint Hans-Christian Ströbele és Claudia Roth – mindketten a zöldek Bundestag-képviselői (szerk.) –, akik a többségi társadalom jogos önérdekeinek kíméletlen tagadói és a legfőbb akadályai a bevándorlási probléma reális helyzetértékelésének. Nem szabad őket szem elől téveszteni.
naiv Creative Commons License 2007.04.10 0 0 178
Trökországban még mindíg képezik a janicsárokat (nem Eus szokás)...:

Karcsika már török
2007. április 10. 8:47

MNO
Három év után megtalálták Mehmet Karcsit Törökországban, akit haza is hoztak. Ám a kisfiú vasárnap csak törökül, és csak annyit mondott, hogy vissza akar menni az apjához.
A tízéves kisfiú anyja megígérte fiának, hogy amennyiben nem tud beilleszkedni, visszamehet édesapjához.
A kisfiút három éve hamis útlevéllel apja csempészte ki Törökországba, és úgy eldugta, hogy a gyerek anyja évekig nem bukkant a nyomukra. Végül egy alapítvány segítségével találtak rá a gyerekre - igaz, pénzjutalomért.
A gyereket, miután vasárnap megérkezett, csak törökül ismételgette: vissza akarok menni apámhoz!
naiv Creative Commons License 2007.02.04 0 0 177
Bécs ellenzi Ankara EU-tagságát
A német nyelvterület sajtószemléje
február 4.

A Die Presse idézi Alfred Gusenbauer (SPÖ) osztrák kancellárt, aki szerint túlterhelné az uniót Ankara EU-tagsága.
***
Ausztria 500 évig küzdött a törökökkel, velünk vállvetve...
naiv Creative Commons License 2007.01.22 0 0 176
500 évig(több mint) küzdöttünk az iszlám európai hódítása ellen, most pedig betessékelnénk őket... öngyilkosság.
Előzmény: Nem tudom. (174)
Nem tudom. Creative Commons License 2007.01.21 0 0 175
Merkel USA-parti. USA szeretne a katonai bazisait berakni az EU-ba.

Viszont, lehet, hogy az USA problemat a muzulmanok fogjak kezelni: Iran lehet, hogy elintezi az USA-t, ha van olyan hulye az ottani vezetes, hogy megtamadja.
Előzmény: sanyi (168)
Nem tudom. Creative Commons License 2007.01.21 0 0 174
Azert egy dolgot erdemes figyelembe venni. Az ilyen polemiakhoz nincs kozuk a muzulmanokhoz. Ezt az europai (ezesetben olasz) szekularis dzsihadistak szoktak csinalni, es utana a muzulmanokra (vagy a kulturalis sokfelesegre) szoktak hivatkozni.

Ettol fuggetlenul szerintem is veszelyes a tulzott muzulman jelenlet a Keresztenysegre Europaban, de talan nem is az az elsorendu veszely.
Előzmény: naiv (171)
naiv Creative Commons License 2007.01.21 0 0 173
Beismerte tettét az újságíró gyilkosa
* MTI

2007. január 21., vasárnap 11:30
Beismerő vallomást tett az a török tizenéves, akit a török rendőrség előzőleg meggyanúsított Hrant Dink örmény nemzetiségű török újságíró meggyilkolásával.
--
Ez a tudati szint még nagyon messze van az EU alkalmasságtól...
Előzmény: naiv (172)
naiv Creative Commons License 2006.12.25 0 0 172
Hátrább az agarakkal törökök!
Már most is nagy a hangjuk, mekkora lenne az EU-n belűl?
Az intő jelet észre kellene venni, és az iszlám csatornát idejében lezárni.

Törökország eltökélt az EU-csatlakozás ügyében
2006. december 22. 15:05
Törökország eltökélt az Európai Unióhoz (EU) való csatlakozás érdekében tett erőfeszítések folytatása mellett - jelentette ki Abdullah Gül török külügyminiszter. "Elfogadhatatlan, hogy az EU a ciprusi kérdéshez hasonló kifogások mögé bújva a török-EU kapcsolatok lényegével és szellemiségével ellenkező módon viselkedik" - vélte a külügyminiszter. Válaszul arra, hogy Törökország nem hajlandó megnyitni kikötőit és repülőtereit az EU-tag Ciprus járművei előtt, az unió vezetői december elején úgy határoztak, hogy a 35 csatlakozási fejezetből nyolcat felfüggesztenek, illetve a tárgyalás alatt álló 27 fejezetet sem zárják le addig, amíg a ciprusi kérdést nem rendezik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!