Keresés

Részletes keresés

Sandy girl Creative Commons License 2009.07.20 0 0 3312

Sziasztok!

 

25 éves lány vagyok. Az utóbbi másfél hónapban kb. 10-szer jött elő olyan érzés, mintha remegne a szívem, mintha nem dobogna, hanem beremegne gyorsan piciket egymás után.Ez általában minden éjjel jön elő, erre szoktam felébredni, nagyon kellemetlen, de szerencsére nem tart sokáig, max. egy percig.

Már jártam kardiológusnál is, mindenféle vizsgálatot elvégzett (Ultrahang,Holter,szívkatéterezés), szerencsére semmi rendellenességet nem talált.

Az EKG-n káliumhiányra utaló jelzést látott, szedem a káliumot, de sajnos nem szűntek meg ezek a problémáim, nagyon aggaszt, mert mondtam is a kardiológusnak, hogy félek, hogy ez pitvarremegés lehet. Azt mondta semmiképpen sem az, de akkor mitől van éjszakánként ez a remegésszerű érzés? Valakinek volt már ilyen?

illesibolya Creative Commons License 2009.06.24 0 0 3311
Szia! Szívesen! Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan megoldódott és hogy nincs problémád! Ahol én lakom, itt is csinálják már csuklóban is. Nyilván könnyebb a helyzet, nem kell feküdni, lehet menni pisilni.
További minden jót kívánok neked, jó egészséget, üdv.
Előzmény: farkas69 (3310)
farkas69 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 3310

köszi az infot... melkasi fájdalom de az egyéb vizsgálatok (ekd, ultrahang, terheléses, 24ora..) nem adott egyértelmü választ, ezért kellett... már túl vagyok rajta és semmi negativumot nem találtak...hurrá... valszeg idegi, stressz alapu a tünet... nekem mázlim volt... korházba be.. nyaki ultrahang... ekg..  aztán zutty be az ágyba.. vérvétel.. branul... és már mentünk i le.. fel az ágyra... borotválás...jobb csukló, és ágyéki rész... aztán be... mázlim volt... a csuklon keresztul sikerült betenni... elején kis szuri aztán olyan furcsa kéményseprő érzés... de semmi gáz... sokkal jobban pánikoltam... aztán lenyugodtam... és néztem a monitoron aketyegőm... a kihuzás kissé kellemetlen.. aztán nyomokötés.. kitolva kis pihi és fel az ágyba... rögtön ülhetsz, mozoghatsz... sokat inni, hogy a kontrasztanyag gyorsan kipisilve távozzon... én most nagyon örülök, mert csuklon kaptam..(nem is tudtam erről és igy tök jo meglepetés volt) és mert nem találtak semmi problémát... pedig azért katéter volt és nem cardio ct, mert volt valoszinusége az azonnali beavatkozás szükségességének... na igy lesz a kérdezöből felvilágosító... mindenkinek hasonlo jokat...

 

a szobatársamat most tolták be ugyanilyen eljárás után... ő is örül...

Előzmény: illesibolya (3309)
illesibolya Creative Commons License 2009.06.23 0 0 3309
Szia "farkas69"!
Részletes beszámoló: 6 évvel ezelőtt volt V-ös coronaria bypass műtétem, előtte katéterezéssel. Ekkor a katéterrel nem sikerül a tágítás, így került sor a nagy műtétre. 5 és fél évig bírtam. Tavaly októberben és idén januárban újból visszakerültem katéterezésre, elzáródás miatt. Tudom, hogy van rizikó, de nem kell félni tőle, mert nem fájdalmas. Rendes műtőben zajlik a dolog, lágyéki vénát érzéstelenítik és ott dugják fel a katétert, amin keresztül festékanyagot fecskendeznek az erekbe, úgy vizsgálnak. De végig ébren vagy és az orvos beszél hozzád. Sőt, ha bírod, a monitoron végig is nézheted (én néztem), nem tart túl sokáig (attól függ, hogy mi a gond). Ami a rossz benne, hogy utána 12 óra hosszáig kell feküdni, ha lesz beavatkozás (tágítás, vagy ilyesmi). 6 órát úgy, hogy bent a cső a lágyéki vénában, akkor vért vesznek, amiből megállapítják, hogy milyen sűrűségű a véred, felteszik a nyomó-szorító kötést és újabb 6 óra fekvés. Utána lehet felkelni és másnap hazamenni, ha nincs gond. Ahol én feküdtem, ott ez a menetrend.
Nem írtad, hogy miért lesz szükséged szívkatéterezésre. Mellkasi fájdalmad volt?
Majd írd meg.
Üdv. és jobbulást! Ha van még kérdésed , nyugodtan tedd fel!
Előzmény: farkas69 (3308)
farkas69 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 3308

holnap szivkatéteres vizsgálatra megyek... mi vár rám... részletes beszámolót kaphatok? A neten már alaposan körülnéztem... ugy jutottam ide...

mezga geza Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3307
Szia

Nagyon koszonom!

Mostanaban tenyleg nem erzem, nem csak azert mert nincs annyi idom figyelni :-)

A regebbi es mostani biztato szavaidat is nagyon koszonom!

udv: tamas
Előzmény: BFeri53 (3306)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3306
Szia mezga geza!

Lányodhoz gratulálok! Örülök, hogy jól vagy.

A parázás, vagy félelem az csak egy dolog.
Legalább ilyen fontos az is, hogy most nincs sok időd magaddal foglalkozni.
Maradjon is így. Foglalkozz többet a szeretteiddel és nem lesz semmi bajod, még náthád sem!

üdv. BFeri53

Előzmény: mezga geza (3299)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 3305
Szia Péter!

1.) Testsúlyod
Kicsit alacsony a súlyod. Legalább 70 kiló jobb lenne.
Azt olvastam, hogy egy kutatás szerint egy kicsivel a 25-ös test tömeg index fölött a férfiak tovább élnek, mint 25 alatt. Neked most jóval 25 alatt van.
De ebben a kérdésben nehéz okosnak lenni. Tény, hogy az idegek szeretik a beágyazottságot. A zsírszövetek erre alkalmasak. De vannak egyéb szempontok is.
Mérlegelni kell :-)

2.) Kórtörténeted
Volt a családban agyvérzéses, vagy szívbeteg? Miért félsz ennyire?

3.) Életkor és koleszterin NORMÁLIS szintek a férfiaknál:
35 és 40 év között:
Összkoleszterin 3,37 - 5,96
LDL 2,10 - 4,90
HDL 0,75 - 1,60
40 és 45 év között:
Összkoleszterin 3,91 - 6,94
LDL 2,25 - 4,82
HDL 0,70 - 1,73

A te adataid 39 évesen:
összkoleszterin 7,1
LDL: 4.37
HDL: 1.50

A normális értékhatárokból is látszik, hogy 40 év körül van egy ugrás, van egy változás a szervezetben. A férfi nemi hormon szint ilyenkor növekszik, vele együtt az összkoleszterin szint is. Hiszen a koleszterinből készíti a szervezetünk a tesztoszteront is. Aki elég férfias, annak kell, hogy legyen elég koleszterinje :-) A te értékeid gyakorlatilag normálisak a 40-45 éves korosztályban, igaz, hogy az összkoleszterin a felső határt kissé meghaladja. Ilyen határesetekben az LDL, HDL és triglicerid szintet is nézni kell. Az LDL és HDL nálad jó! A trigliceridet nem adtad meg. Gondolom, az is jó. A pajzsmirigyed biztos rendben van, mert nem írtál róla semmit.

üdv

Feri
Előzmény: meszeske (3304)
meszeske Creative Commons License 2009.06.15 0 0 3304
Szia!

Bocs tényleg elfelejtettem a paramétereimet.

Életkor: 39
Magasság: 170
Testúly: 67 kg

Testalkat normál/ sportos/ gyakorlatilag 20 éve sportolok nem versenyszerűen , de rendszeresen. Sajnos mostanában a gondom miatt egyre kevesebbet!

Üdv!
Péter
Előzmény: BFeri53 (3303)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 3303
szia meszeske!
Kedves Péter!

1.) Kórelőzmény
Mióta vannak rossz álmaid?
Mikor kezdtél aggódni?
Milyen alkatnak látod magad?
Rendben van az emésztésed?
Válaszoljad meg magadnak, hogyan lesz egy fiatalember hipochonder!
Hogyan kerültél a pánikbetegség karmaiba?
Volt-e egy első epizód? (Körülmények, helyszín, évszak, napszak...)

Apropó, nem írtad meg az életkorod, a súlyod, magasságod!

Az építkezés, családalapítás komoly terhelés, ezt tudom.
Ha túlhajszolod, túlvállalod magad, akkor felborulhat az egyensúlyod.
Volt egy nagyon nehéz évem 1996-ban, 43 évesen. Vettünk egy házat, költöztünk. Közben hajszoltam magam a melóban. Végül súlyos szívritmuszavarral (nem mellékütés!!!) a kórházban kötöttem ki. Természetesen, semmit nem találtak! Féltem, rettegtem. Sajnos nem értettem meg semmit. 10 évig szedtem a semmi ellen a gyógyszereket! A mellékhatásoktól pedig szenvedtem.

Amit írsz, abból lerí, hogy neked idegi eredetű, úgynevezett pszichoszomatikus panaszaid vannak. Ezt egyetlen egy kardiológus sem tudja gyógyítani. Az egyik leggyakoribb műhiba, amikor a kardiológus elkezd szívgyógyszerekkel kezelni egy labilis idegzetű pácienst! Az idegei ettől még labilisabbak lesznek. Melléütések ellen béta blokkolót írnak, de az is rémálmokat, idegrendszeri panaszokat okoz. És a folyamat önfenntartó lesz! Lásd az én esetem! Végül a béta blokkolóktól lesznek a melléütések!

Nem vagy egyedi eset, egyre több az ilyen, viszonylag fiatal beteg.
Ez egyfajta vegetatív disztónia tünet (felborult a vegetatív idegrendszer egyensúlya).

Nekem 10 év kálvária után, 53 évesen árulta el egy kardiológus 20000 forintért, hogy JÁRHATOK A VÉGTELENSÉGIG AZ EGYIK ORVOSTÓL A MÁSIKIG (JÓ PÉNZÉRT MAJD KEZELNEK IS!), AMÍG NEM TESZEK RENDET A FEJEMBEN, ADDIG ELEVE NEM LEHETEK EGÉSZSÉGES! Sajnos ő sem fogta fel, amit mondott és nyomban felírt 3 súlyos idegrendszeri gyógyszert (majdnem drogot), az egyiket epilepszia ellen szokták adni! Az én élettapasztalatom szerint gyógyszerrel nem lehet rendet csinálni a fejünkben.
Nekem sikerült rendet csinálni! (Egészséges életmóddal!!!)
Ez persze nem megy egyik napról a másikra. Ez egy VÁLTOZÁSI folyamat.
Az életed központjába a szeretteidet kell helyezni, nem magad.
A hipochonderek önzőek, ha ezt nem is ismerik be.
Ha félsz valamitől, pszichoszomatikus panaszaid lesznek. Tilos félni!
A félelmet erős akarattal, józan gondolkodással lehet csak legyőzni.
Szóval, olvassad csak el Szepes Máriától "A mindennapi élet mágiáját".
Ne adj érte pénzt! Töltsed le. Én olvasgatom a mai napig!
Mindenkinek ajánlom, mert rövid, jól összeszedett írás. Aki rohan a mókuskerékben, nincs ideje hosszú írásokra. A nyelvezete szokatlan, kissé nehéz. Hajrá!
Gondolkodjál józanul, pozitívan. Semmi görcs! Ha görcsösen ragaszkodsz valamihez, elveszítheted. Ilyen az élet, de az iskolában sajnos az életet nem tanítják!

2.) A véredről
Igaza van a háziorvosnak! Most.

A vérvizsgálat egy pillanatnyi állapotot tükröz, becsapós.
Nekem például 48 az összbilirubinom, 8 a direkt. Volt 1-2 mérgezésem fiatal koromban. Egy kicsit megsínylette a májam (toxikus hepatitis).

Tudtad a koleszterinről, hogy léteznek olyan nemzetközi hírnevű laborok is, ahol a referencia értékeket életkor és nem (férfi/nő) függvényében adják meg?
Lehet, hogy a te értékeid nem is magasak, csak az orvosod nem eléggé tájékozott!
Ha megmondod, hány éves vagy, meg tudom nézni!

Amiről azt mondod, alacsony, az valójában csak az alsó határon van.
Más-más laborban más a referencia érték is.
Itt van ez a klorid ügy. Ismerek egy labort, ahol 98-107 a normális. Neked 99.
Ha mégis alacsonynak hiszed, akkor gondolkodjál, nem izzadsz-e sokat, milyen a sóbeviteled,... Kívánod a sót?

Felülvizsgálhatod az étkezésed!

A ferritin sem kritikus. Lehet, hogy túldiétáztad magad?
Egy aktív életet élő férfinak kiegyensúlyozott, gazdag étrendre van szüksége.
Az önsanyargatás is egy komoly stressz, csak súlyosbítja a panaszokat.

3.) Összefoglaló
Tudtad, hogy az emberi test működését 5 alapvető dinamikus egyensúlyi rendszer határozza meg (tudod, a mérleghinták)?
Ezek közül talán a legfontosabb a vegetatív idegrendszer.

Egészséges életmóddal (gondolkodás, mozgás, alvás, pihenés, evés-ivás, munka, másokért élés, jövőkép kialakítás,...) egyensúlyban tudod tartani magad.

Persze, ha akarod, kielemezhetjük konkrétan, mit kell azért tenned, hogy ne legyenek melléütéseid. De ez csak tüneti kezelés. Az egészséges életmódot nem helyettesíti.
Például: kávé,tea fogyasztás csökkentése, bőséges étkezés kerülése, kiegyensúlyozott étrend biztosítása, légzésgyakorlatok, több folyadék bevitele, gerinctorna, jóga, esti fél óra gyaloglás, jó alvás, pihenés mind-mind csökkenti a melléütések gyakoriságát.
De ha nem figyelsz oda a mellékütésre, az még sokkal hatásosabb! Ne engedd, hogy letaglózzon!
Mégegyszer mondom, hogy rögződjön, ezek a mellékütések, úgynevezett extraszisztolék, az összes ritmuszavar között a legártalmatlanabbak.
Ne félj! A félelem felborítja a vegetatív egyensúlyt!
Többet foglalkozz a gyerekeiddel, nejeddel, magaddal meg kevesebbet.
A fiadnak olyan apa kell, akire felnézhet, aki erős példakép.
Nem egy rettegő valaki.

Ha nem tudatosul benned, hogy mitől vannak a panaszaid, akkor nem múlnak el!
A félelemtől vannak a panaszaid!
Te egy egészséges ember vagy. Erre gondoljál minden reggel-este.
Nincsenek szervi elváltozásaid, csak kicsit felborultál,kiborultál.
Ez akárkivel megtörténhet. Nem kell rátenni egy lapáttal.

A nyugodt alvás nagyon fontos!
Aki fél, annak rémálmai vannak.
Hányszor írtad le, hogy félsz, aggódsz, le vagy taglózva, el vagy keseredve?
Éjszakára nyugodtan vegyél be 1-2 szem Cirkulin Valeriána Komlóval Forte drazsét.
Ezzel nem ártasz.

üdv Feri


Előzmény: meszeske (3302)
meszeske Creative Commons License 2009.06.14 0 0 3302

Köszönöm a választ!


A kórelőzmény annyi , hogy 2002-ben született meg a kislányom, és a feleségem veszélyeztetett terhes volt.
Egyébként semmi különös , betegségem nem volt talán az idegi feszültség /építkezés , új lakóhely...stb/
Alkohol soha nem volt igazán. Fiatalkori bulik alkalmával 1-2 alkalom, de 15- éve gyakorlatilag semmi.

A májamról annyit , hogy mivel én rendszeresen járok szűrésekre, hasi ultrahangot 1-2 évente csináltatok /lévén hogy kismértékben hipohonder vagyok/ , ezért mindig nézték a belső szerveimet is.
Tavaly még Ct vizsgálaton is voltam , mert az ultrahangon egy 6mm echodús képletet találtak, de a CT teljesen negatív volt.
A májfunkciós értékeim mindig az alsóhatár közelében, csak a bilirubin emelkedett.
a lkoleszterinemet félévente van amikor gyakrabban nézetem, de soha nem volt még 6.8 alatt./10-év óta/.
Egyszer igen mikor Ezetrolt szedtem 1- hónapig /6.2 volt/.

A véremről:
Trombocyta: 342 /300-360/ tehát elvileg jó.
Hemoglobin: 172 / 130-180/ talán még ez is elmegy.
vörösvérsejt: 5,5 / 4.5- 5.9/ ez is jó.
monocyta: 5,7 / 2-12/
fehérvérsejt : 8,2 /4-10/

ferritin: 16 / 20-300/ no ez alacsony!!

de a transzferrin 3,5 /2-3,6/ és a transzferrin telítettség 19 /16-45/ meg jó.
vas 16.8 /10.8-28.8/ ez is jó
húgysav: 335 /208-417/
glükóz 4,6 / 3.5-6.1/

klorid 99 / 101-109 / ez alacsony!!

neutrofil 44.8 / 50-70/ ez is alacsony !!

koleszterin 7,1
LDL: 4.37
HDL: 1.50

A többit nem írom le mert jók.
Hogy aztán ezek alapján mi a fene állapítható meg.
Én már a klorid érték és a ferritin alapján szívgyengeséget diagnosztizáltam , de lehet az alacsony érték magyarázata elégtelen táplálkozás is. Az igazság hogy annyira nem vagyok profi hogy összességében értelmezzen a laboreredményeket.
A háziorvosom szerint például ne foglalkozzam vele mert minden jó!
Na de őt mennyire érdekli ?!!!
Jelenleg semmi gyógyszert nem szedek, de elkezdtem a PANAGINT 2-napja, C-vitamin /sebion csepp-napi 100mg, és nyomatom a lenmagolajat napi 10ml kajába.
a müzlibe meg már régen használom a búzacsírát olyan 2-3 evőkanál.


Holnap megyek a következő kardiológushoz kiváncsi vagyok mit mond!

Talán mintha két napja valamivel jobb lenne a közérzetem ,/tegnap 24 óra alatt csak 6 melléütést éreztem/, de éjszaka mindig rosszakat álmodom , de ez már évek óta így van sajnos. Volt egy jó időszakom mikor nem volt, amikor elmentem egy aranyos ideggyógyász doktornőhöz, aki iriszdiagnosztikával és akupunktúrával is foglalkozik és kezelést kaptam 6-alkalommal . Egyébként 2002- ben ő hozott ki a pánikbetegség iszonyatos mindennapjaiból./Már buszra sem mertem felülni . és a 2. emeletre csak 5-6 megállással tudtam felsétálni!!/

Hát ennyi! Majd még írok , ha nem zavarlak!

Meszeske!
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 3301
Szia meszeske!

1.)
A kórnak mindig van kezdete, oka, története.
A jelenlegi gondokon nehéz segíteni, ha nem megyünk vissza a kályháig.
Mi volt 2002 előtt? Volt-e valamilyen súlyosabb mérgezésed, fertőzésed, betegséget, traumád?
A májfunkciódat mikor vizsgálták először?
Az alkatodról nem írtál semmit: életkor,magasság, súly, vércsoport.
Izzadós vagy? Vannak bőrproblémáid?
Mi történt 2002-ben? Mi váltotta ki a pánikrohamokat?
A jelenlegi tüneteket, KÖVETKEZMÉNYEKET, okozhatja egy megoldatlan, régi (lelki) probléma is. A legnagyobb orvosi hiba csak a következményeket "gyógyítani". Ez csak újabb mellékbetegségeket szülhet.

2.)
Hogyan állunk a szerveiddel?
Szíved OK! Az orvosod el is fogadná!
Vérnyomásod akkor OK, vagy nem OK? Mi az igazság? Ha OK, miért csökkentik?
A májaddal talán van egy kis gond. De ha igaz is a Gilbert kór, akkor sincs baj, mert ez nem betegség. A koleszterin szint pedig naponta többször változik. Hogyan mérték? Mit ettél az előző napokban?

3.)
A tudat, tudatalatti és a vegetatív idegrendszer központja összezárva ott van a koponyánkban. Kölcsönhatásban vannak. Szorongatják egymást.
A szívritmus zavarok nagyon gyakran idegi alapon is felléphetnek!
Amiket itt leírtál, abból kezd kirajzolódni a vegetatív disztónia szinte klasszikus képe.
A félelemtől csak súlyosbodik a helyzeted, beszippant az örvény.
A melléütések a legártalmatlanabb tünetek, sokan nem is érzik. 200 darab per óra még normális. Nehogy már ez letaglózzon egy igazi férfit, aki ember a talpán!
A vegetatív, más néven autonóm idegrendszer vezérli a testi funkciókat. Serkent és fékez. Ez egy érzékeny mérleghinta rendszer. Ha ez valahol kiakad, akkor beszélnek vegetatív disztóniáról. Bármilyen testi tünetegyüttes rögzülhet (vérnyomás ugrálás, szívritmuszavar,...), aztán a kigyó vigan fogja harapdálni a farkát. Semmilyen vegyszer nem segít. A Coriol egy alfa1 receptor blokkoló és nem specifikus béta receptor blokkoló egyben. Ilyen receptorokkal tele van a testünk minden része, ezért a mellékhatás sokszor sokkal súlyosabb, mint a céltünet, amit célba vettek! A pananginnal viszont kevesebbet árthatsz, sokaknak segített. Már napi 2x1 szem is! Nyugodtan kipróbálhatod. Minek neked aspirin protect? Sűrű a véred? Van annak is mellékhatása!

4.)
A koleszterin csökkentő vegyszer is beavatkozik az önszabályzó rendszeredbe. Úgy értettem, hogy még fiatal vagy. A fiatal szervezet pedig még sokra képes! Csak ne mérgezzék!

5.) Mit tehetsz a jobb közérzeted, életminőséged érdekében?
ELSŐ tanács, NE FÉLJ! (ezt még a templomban is kiírják, nagy betűvel!).
A te esetedben nincs mitől félni! Az egészségbe nem fér bele a félelem!
Többet foglalkozz a családoddal és kevesebbet magaddal. Ne figyelgessed magad, ne reagálj élesen egy-egy mellékütésre. Lélegezz ilyenkor néhány mélyet, lassút. Húzzad ki magad!
MÁSODIK tanács: Egészséges étkezés. Segíts a szervezetednek, akár diétával is, de ne stresszeld feleslegesen. Miért gondolod, hogy a vegetariánus életmód meggyógyít? Nem kívánod a húsokat? Ha kívánod a húst, akkor egyél, de ne zsírosat (pulyka, csirke, nyúl, hal) és mértékkel. A sajtot, tejterméket se vidd túlzásba. Én a helyedben egyelőre nem ennék dióolajat és semmilyen olajos magvat sem, mert terheli a májat. Inkább egy kis oliva olajban sütném a pirítóst.
Lenolajat próbáltad? Regenerálja a májat. Nézz utána a neten! A lenmag és lenolaj csodaszer. Én 2 éve eszem! A reggeli zabkása az egyik legjobb koleszterin csökkentő (az angoloknál nem véletlenül van nagy becsben! sokáig is élnek!) ! 2 éve eszem. Az orvos tőlem kérdezte, hogyan csökkent 22%-ot olyan gyorsan a koleszterinem.
HARMADIK tanács: reggel rövid torna, este félóra tempós gyaloglás. Egyelőre, amíg ilyen bizonytalannak érzed magad, szerintem ennyi elég is.

Elnézést, hogy éjszaka egy kicsit össze-visszára sikerült. Nyugodtan kérdezz, ha valami nem volt érthető!

Én hiszek benne, hogy nincsen komoly bajod!
Neked is hinned, bíznod kellene benne, akkor nem lesz semmi baj!

Na, Isten áldjon!
Írjál!
Előzmény: meszeske (3298)
mezga geza Creative Commons License 2009.06.10 0 0 3300
Igaz nem neked irtad=Igaz nem nekem irtad
mezga geza Creative Commons License 2009.06.10 0 0 3299
Szia

Igaz nem neked irtad, de nekem is SVES-eim voltak mint par hozzaszolassal elobb irtam es nem is fel orankent hanem fel percenkent. 1 nap tobb szaz, talan ezer is.

Nekem is panikbetegseg/mitralis prolapsusom van amugy minden ok.

BFeri53 irta, hogy valoszinuleg pszihes okai lehetnek es szerintem is az volt, amiota megszuletett a lanyom 1-et se erzek mostanaban. KoppKopp...
Biztos fentebbi miatt paraztam
Előzmény: meszeske (3298)
meszeske Creative Commons License 2009.06.09 0 0 3298
Szia BFeri53!

Hosszú lenne elmondani az egész kórtörténetemet ,és nem is ez a legmegfelelőbb fórum rá, így ezzel nem is untatnálak vele , csak címszavakban mondanám el jelenlegi gondomat.



Pánikbetegséghez hasonló tünetekkel kezeltek a budapesti MÁV kórházban 2002-ben, és mindössze emelkedett koleszterin szint és kimerültség megállapításával kaptam zárójelentést. A felírt koleszterin csökkentő, és a későbbiekben alkalmazott más gyógyszereket szervezetem megnövekedett májfunkciós értékei alapján nem tolerálta, a vérnyomás csökkentőtől összeestem, így maradt az étrend megváltoztatása. Amit lehet, mindent elkövettem /már majdnem vegetariánus lettem/ rendszeresen sportolok, többek között ez a hívatásom.

A folyamatos szűrővizsgálatok mellett az évek multával hullámzott állapotom. Jelentkeztek néha remegések, fáradékonyság, elesettség , állandó éhségérzet, kimerültség ,nehézlégzés ,minden ami kell.

2008 nyarán terhelésre jelentkező ritmuszavarok és véreredményeim miatt háziorvosom kardiológiai és haematológiai szakrendelésre utalt .

A labor, hasi ultrahang ,hasi CT vizsgálatot követően - Lipoprotein anyagcsere rendellenesség diagnózist állapítottak meg. és Gilbert - kórt. / 7,1 koleszterin / össz bilirubin 26.

A kardiológiai epikrízis :- 24 órás holter monitorozás során néhány SVES volt látható kapcsolt formánban.

Echocard. vizsgálattal mellső mitralis vitorla coapt. harmadának prolapsusa volt látható jelzett MI vel.

Vérnyomás normális. Átl fr 63/min max 117/min min 39/min.

A szakorvos szívesen cserélt volna velem szívet , kérdés az milyen az övé!!

Ez volt decemberben.

Azóta állapotom rosszabbodott! Vérnyomás csökkentőt írtak /Coriol 6.25/ de a beta bloker szedésétől tartok, mert sok negatív tapasztalatot hallottam róla. A melléütések már szinte félóránként jönnek , már nyugalmi helyzetben és lefekvéskor is. A hirtelen jelentkező szívütés nagyon ijesztő és félelmetes érzés /néha szinte letaglóz/.

Az érdekes hogy a terhelést jól bírom, nem fáradok, de a szívem mellécsapkod. Már abbahagytam a kerékpározást és hosszabb futásokat.

Teljesen el vagyok keseredve. Félek, hogy nehogy valami komolyabb baj legyen a vége. Féltem a családom / 6 éves kislányom és 10- hónapos kisfiam/ szerető feleségemet, akik nagyon aggódnak apuért.

Jelenleg C- vitamint szedek néha egy magnézium pezsgőtablettát és gondolkodom hogy elkezdjem -e szedni az orvos által felírt Ezetrolt.
Az egyhetes laboromban igazán alacsony ion szintek nincsennek. A ferritin kicsit alacsony és a klorid is éppen az alsó határ alatt.
Vettem panagint ,de nem tudom lehet -e baj abból ha normál ion szintre szedem, és van - e értelme. aspirin protecten is gondolkodom de a fene tudja?
Épp most csinálom magamnak kedvenc kajámat a dióolajos pirítóst lilahagymával, de hiába eszem ilyeneket nem alakulok sehová.

Válaszodat előre is köszi!

Péter
herobi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 3297
Kedves BFeri53!

Köszönöm elgondolkoztató soraidat. Természtetsen nem rohanok egy visszafordíthatatlan megoldás felé. Ehhez még nagyon fiatalnal érzem magam.
Persze a családom aggódik, ami természetes, de az élet már csak ilyen.
Abben teljesen egyet értek Veled, hogy mélyen át kell gondolni az előzményeket és fel kell tárni azokat az okokat amelyek egy ilyen problémához vezettek.
Ebben minden bizonnyal meg van a magam felelőssége is.
Azt is tudom, hogy akarattal, kitartással, szívóssággal sok mindenen lehet még változtatni.
Még egyszer köszönöm válaszodat.

Üdvözlettel : herobi
Előzmény: BFeri53 (3296)
BFeri53 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3296

Kedves herobi!

Kedves korosztálytársam (N.B. 56.évemet taposom)!

 

Még mielőtt megműtetnéd magad, gondolkodjál egy kicsit a saját történeteden.

Olvassál utána a betegségednek, a gyógyszereknek, akár laikus szinten is.

Én is azt tettem.

Mi volt előbb, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás? Jól kezeltek? A stresszes  életed is okozhatott magas vérnyomást? Akkor talán a stresszoldó is megszüntette volna a panaszokat? Miért kellett monoterápiában kalcium csatorna blokkolót, méghozzá ekkora dózisban szedned? A szakmai protokol 2 gyógyszer együttes szedését javasolja. Ilyen, kombinált kezelés esetén alacsonyabb dózisokkal is jó hatást lehet elérni és sokkal kevesebb a mellékhatás.

Egyébként régen a magas vérnyomást nyugtatókkal kezelték! De az régen volt!

 

Gondolkodjál, milyen irányokba lehet tovább menned? A pacemaker beültetés irreverzibilis beavatkozás. Talán van más út is. Konzultálhatnál más orvossal is. Az orvostudományban nincs "végső eredmény". Tévedések, mellékhatások viszont vannak! Íme:

 

Jeffrey Johnson, Lyle Bootman felmérése

 

§        1995-ben az összes amerikai kórházi felvétel 17%-a az orvos által adott gyógyszerek mellékhatásainak következménye volt (9 millió kórházi beutalás, ebből 198 000 halál)

§        Előírás szerint szedett gyógyszerek mellékhatása miatt 1997-ben évente 180 000 ember, 2000-ben évente

106 000 ember hal meg az USA-ban.

(évi halálozás 5-10 %-a)

§        Gyógyszermellékhatás: USA-ban a 3. vezető halálok"

 

Elég sokkoló! Mindenkivel megeshet Magyarországon is. Ugyanazokat a gyógyszereket írják fel nekünk  is! Globalizált a világ.

 

A Cardolipin (amlodipin), amit szedsz ismert mellékhatása a Sinus Bradicardia, szívritmus zavarok, egyéb szívpanaszok. Ezek évek múlva is jelentkezhetnek (nem az első szemtől). Vizsgálták ezt a körülményt? Próbálkoztak a Cardolipin lecserélésével, vagy a dózis csökkentésével?

 

A Cardolipint magas vérnyomás és/vagy mellkasi szorító érzés ellen írják fel. Akkor hogyan lehet "mellkasi szorító érzésed"? FARKÁBA HARAP A KÍGYÓ?

 

A cukorbetegség szépen lassan rombolja az ereket. Tudtad, hogy a vérnyomáscsökkentő szerek tartós szedése cukorbetegséget okozhat?

 

A gyógyszereid befolyásolhatják az emésztést is. Puffadás esetén az emberek gyakran súlyos szívpanaszokat éreznek. Az Espumizán-nal, egyszerű felfúvódás gátlóval nagyon sok szívpanasz megszüntethető.

Nincs kizárva, hogy a panaszaidat a gyógyszerek okozzák.

Nem szokott bedagadni a lábad? 


A pacemakerről:

Találkoztam egy pacemakeres öregúrral, akinek béta blokkolót, véralvadás gátlót is kellett szednie és jött reklamálni az impotencia miatt!

 

A saját mellékhatás-kálváriámat itt a fórumon már taglaltam.

Nekem is volt bradicardiám, extrasystolém (szerintem a gyógyszerek mellékhatásától). Készültek műteni a szívemet. Még időben kiugrottam. Több, mint 2 éve nem szedek semmilyen gyógyszert. Változtattam az életmódon. Nincsen semmiféle bradicardiám, tachicardiám, stb. Néha, nagyon ritkán, szükség szerint stresszoldót szedek.

 

Isten áldjon!

 

 

Előzmény: herobi (3295)
herobi Creative Commons License 2009.06.06 0 0 3295
Kedves Fórumtársak !

56 éves férfi vagyok. Szívpanaszaim 2008 októberében kezdődtek, amikor is furcsa, addig soha nem érzett tünetek jelentkeztek.

-Már korábban tudomásom volt magas vérnyomásról amire Cardilopint (5mg.2x1/nap) szedtem és magas éhomi cukorról, amit diétával és Morckformint retard tablettával,(1x1/nap) elég jól karban tudtam tartani. Semmi más gyógyszert nem szedtem, beteg soha nem voltam. 30 éve nem dohányzom, de a munkám miatt az elmúlt 15 évet folyamatos stresszben éltem meg.-

A szívritmusom hetek alatt megváltozott, erős mellkasi szorító érzés lépett fel ami napokig eltartott. Hirtelen mozdulatokra az erős elszédülés, az ájulás határát súrolta. Mindez rendkívüli fáradtság érzéssel párosult és a teljesítő képességem a béka hátsója alá süllyedt.
Vérvétel, vizeletvizsgálat, EKG, Holter monitor 2x , 24 órás vérnyomás monitor, szívultrahang, terheléses EKG-2x,- etc.
A végső eredmény 2009 májusára született meg : Sinus Bradikardia ,sinus csomó betegség, sinus leállások, junctionalis pótritmus, jelentős számú SVES, blokkolt SVES, paroxismalis AV blokk, AV disszociatió, amit ES vált ki.
Amikor jó napom van akkor a pulzusom 60-70 között mozog, amikor rossz akkor közelíti a 40-et. A szívem lassan de annál erősebben ver, szinte nem is ver hanem lüktet, és ehhez társul egy nehezen elviselhető mellkasi szorítás ami szinte fojtogatja az embert.


Orvosi javaslat : pecemaker beültetése.
Mielőtt rászánnám magam egy ritmusszabályozó beültetésére, jó lenne olyan emberrel eszmét cserélni aki már tapasztalatokkal rendelkezik.
Van köztetek ilyen ? Esetleg az ismeretségi körötökben ? Ha tudtok segítsetek!

Jó egészséget kívánva : herobi
mezga geza Creative Commons License 2009.04.22 0 0 3294
Szia

Koszi a valaszt! Minimalis mitralis prolapsusom van(24 oras holter, szifultrahang, terheleses), ezt utoljara mult ev szeptembereben neztek es azt mondtak, hogy semmi bajom...es korlatozas nelkul sportolhatok akarmilyen pulzussal...csak ujabban neha fel percenkent is erzem azt par napig semmi...futas kozben is neha erzem a mellkasom bal felso reszet igaz kihagytam vagy fel evet...

A hasam neha szokott puffadni+eleg izgulos vagyok, lehet, hogy ezektol van?
Koszi
Előzmény: BFeri53 (3293)
BFeri53 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 3293

"Az extraszisztolék száma a korral nő. 40 éves korig a „normális” felső határ 100/óra KES (N.B. kamrai extrasystole) lehet, míg ez 40 év felett 200/óra. "

Zámolyi Károly, Magyar orvos folyóirat

 

Ettől függetlenül szerintem nem "normális", ha gyakoriak.

Ki kell zárni a szervi elváltozást. Remélen, nincs!

Ezután ki kell figyelni az egyéb lehetséges kiváltó okokat.

(5-10 féle is lehet, főleg idegi, gerinc, hormonális, toxikózis pl gyógyó mellékhatás!, hasüreg nyomás,...)

Életmód váltással is lehet csökkenteni a gyakoriságot.

Előzmény: mezga geza (3290)
mezga geza Creative Commons License 2009.04.21 0 0 3292
Mar mint az a normalis vagy neked van annyi?
Előzmény: Mikkki (3291)
Mikkki Creative Commons License 2009.04.21 0 0 3291
Oszd el tízzel.
Előzmény: mezga geza (3290)
mezga geza Creative Commons License 2009.04.20 0 0 3290
Sziasztok

Szerintetek hany extraszisztolé számit normalisnak? Nektek mennyi szokott lenni?

Valahol azt olvastam, hogy 40 ev alatt 100/ora 40 felet 200/ora alatt normailis. Lehet ez?
Kaamilla Creative Commons License 2009.04.19 0 0 3289
Szia BFeri53
és persze mindenkinek üdv., de a BFeri a régi kedves ismeről, akinek sok jó tanácsot köszönhetek, és sokszor erőt adott.
Sajnos rég jártam itt, de hihetetlenül el sodornak az események, főleg a munka, ki sem láttam belőle, és a kötelezettségeken kívül, egy sort sem volt erőm leírni ide. Pedig úgy képzeltem a meghitt téli estéket, hogy többet írok. November - decemberben egész jó időszakom volt, elhatároztam, hogy teljesen pozitív leszek, és hiszek abban, hogy minden jó lesz. És amikor már tényleg túl voltam a szív ultrahangon, és nemrég a vérvizsgálaton, és ez jó lett, és a régóta gyötört szívritmus zavar is elmúlt, és a Carvetrendet szedtem pár hónapig, és úgy döntöttem abba hagyom, hiszen a vérnyomásom általában jó, csak a pulzusom volt mindíg magas. Most is ettől szenvedek általában (90-102) de erre még mindíg nem találtam megfelelő gyógyszert vagy gyógynövényt.
Az életem mindíg úgy alakul, hogy van egy hosszú időszak amikor kiegyensúlyozott vagyok, és vannak mélypontok, ez azthiszem a kimerültségtől van. Amin változtatni nem tudok, mivel muszáj sok olyan dolgok megoldanom, amitől teljesen kipurcanok, nincs időm sétálni, úszni, sportolni, és erőm sincs.
És akkor borulok ki főleg, amikor a számítógép mellől fel sem tudok állni, és papírhalmazok vannak körülöttem. Igaz amit írsz, hogy ezer oka lehet a ritm. zavarnak, és biztos a pulzusnak is, a rossz táplálkozás, mozgáshiány, amire úgyszintén az időhiány miatt nem tudok betartani, és csak ülök, vagy rohanok, vagy felfalom ami éppen van. Csak reménykedem abban, hogy egyszer rendet rakok magam kürül, és akkor ezekre is odafigyelek.
Ha minden ereményem "jó", akkor mit tehetnék, hogy a szívem "lecsillapítsam" hiszen, ez nagyon lefáraszt, kimerít.
Azért örülök, hogy te rendíthetetlenül itt vagy, és jelen vagy, és hogy jobban vagy mint korábban, és hogy tényleg el tudtál hagyni sok gyógyszert.
Minden szavad szívesen olvasom, és minden mondatodban nagy igazságokat vélek felfedezni, és remélem, remélem egyszer eljutok odáig, hogy többször itt lehetek. Üdv. Kamilla
kobres Creative Commons License 2009.03.01 0 0 3288
Sziasztok, végzős pszichológushallgató vagyok. A szakdolgozatomhoz egy kérdőív kitöltésére kérlek. http://psziszakdoga.fw.hu A kérdőív több standardizált kérdőív skáláit használja. A kitöltés után megnézheted az eredményed... Köszi Kobres
ptca Creative Commons License 2009.02.28 0 0 3287

Sok hasznos információ található itt

 

http://yourtotalhealth.ivillage.com/home

 

ajánlom figyelmetekbe.

 

ptca

illesibolya Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3286
Szia! Édesanyámnak nem volt psorija, de az ízületei szoktak fájni már idősebb korában. De a májával és az epéjével voltak gondjai. És egyszer emlékszem gyerekkoromban ekcémás lett a keze, ami aztán meggyógyult. Azt mondta neki akkor a doki, hogy allergiás egy szobanövényre és ha azt kiiktatja, akkor meggyógyul. Primula volt ez a virág és tényleg elmúlt neki.
Igen, nézték a májamat, vesémet, a reumatológus vizsgáltatta. Nem találtak soha semmit, de szokott előfordulni, hogy véres volt a vizeletem, ezért nézették a vesémet. Meg a nagyműtét előtti katéterezés után nem ürült ki a festékanyag és akkor is bedurrant, gennyes-véres volt a vizeletem, úgyhogy amiatt csúszott a műtét. Azonnal kikezelték infúzióval, meg antibiotikummal, ami éjjel-nappal folyt és rendbe is jött. Azóta nagyon sok forrásvizet, rengeteg zöld teát iszom és nincs ilyen gond. Figyel a reumatológusom, látja, hogy mindig magas a májfunkció. De gyógyszer nélkül nem lehetek, mert akkor nem bírom elviselni a fájdalmat, fel sem tudok kelni.
Üdv.
Előzmény: BFeri53 (3285)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3285

Kedves illesibolya!

 

Édesanyádnak is psorija volt és ízületi gyulladása? Neki mikor kezdődött?

A hajlam öröklődik, nem a betegség. Kell hozzá egy konkrét kiváltó ok is.

Valami történhetett a májaddal gyerekkorodban. Nekem például 20 éves koromban volt egy skarlátom, aminek a szövődménye toxikus májgyulladás volt. Azóta is magas a billirubin szintem. A béta receptor blokkolók szedése alatt nekem rosszabb lett a májfunkcióm, megemelkedett a húgysav szintem és a koleszterin szintem. Hálistennek én nekem nem volt ízületi gyulladásom, mert az ARAVA szerű gyógyók májellennesek, nagyon kemény, húzós szerek (lásd folyamatos laborkontrol).

 

Szó ami szó, abból, amit írtál, úgy néz ki, hogy neked először a májad betegedett meg, utána a hajlamod miatt ez előhozta a psoriasist. Igazából a psorit az is okozhatja, hogy a bőr alatt futó apró nyirokerek nem tudják felzabálni az elhalt sejteket. Pedig ez is a feladatuk lenne. A bőr pedig begyullad. A nyirokrendszer viszont a májjal működik együtt. Az ízületi gyulladás is kapcsolatban lehet a nyirokrendszer és a máj problémáival. Ez megmagyarázhatja, miért volt folyamatosan rossz a májfunkciód és miért volt folyamatosan gyulladás a szervezetedben. Az a kérdés, hogy valaha is vizsgálták a májadat? Csináltak hasi ultrahangot?

 

Azt írod, van egy jó orvosod. Ő tudja, hogy neked rh. artritised van és a májat súlyosan terhelő ízületi gyógyszert szedsz? Ha tudja, miért írta fel a Metoprololt, amely terheli a májat és artritist is okozhat? A koleszterinről nem is beszélve. Talán abból a sok-sok bétablokkolóból kiválasztana egy kíméletesebbet. Itt van a gyógyszered tájékoztatatójának egy részlete:

"A Metoprolol AL kezelés alatt a zsíranyagcsere zavara fordulhat elõ. Az összkolesz­te­rin többnyire normális szintje mellett a HDL-koleszterin szint csökkenését és a plazma triglicerid szint emelkedését figyelték meg.

Tartós Metoprolol AL kezeléskor egyedi esetekben arthropathiát (mono- és poly­arthritist) figyeltek meg.

Egyedi esetekben a szérum transzamináz (GOT, GPT) szintek megemelkedhetnek, illetve hepatitis alakulhat ki."

Próbálj meg az orvosoddal beszélni a májadról. Egyébként a máj közvetlenül befolyásolja a szívműködést is (nem fordítva!). A májfunkcióból a szív állapotára is lehet következtetni.

 

üdv BFeri53

 

 

 

 

 

Előzmény: illesibolya (3284)
illesibolya Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3284
Kedves BFeri53! Nagyon jól esett, hogy utána néztél a dolgaimnak, ez egyfajta törődés azt hiszen a beteggel szemben. És ezek szerint figyelmesen is! A psorit valószínű a serdülőkor váltotta ki nálam 1974-ben. Azóta szenvedek tőle. És azóta rossz a vérképem is mindig, van, hogy nagyon rossz, most a gyógyszerrel tán kicsit jobb. Béta blokkolónak most a METOPROLOL nevű gyógyszert szedem, mert úgy nézett ki, hogy a Betaloc nem használt már. Lenolaj kapszulát még nem próbáltam, de lehet, hogy meg fogom. Egyelőre nagyon jó hatással van rám az OMEGA-3 mélytengeri halolaj kapszula és a fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula kiegészítésként a gyógyszerek mellé. A januári kórházi vérvizsgálatnál a koleszterinszinten 4,2 volt. Nagyon örültem neki, soha ilyen kevés még nem volt. Egyébként azt hiszen, hogy ez az egész családi örökség anyukám részéről. (Már nem él szegény, 9 éve elvitte az infarktus.) Még egyszer köszi az észrevételeidet, tanácsaidat. Üdv.
Előzmény: BFeri53 (3283)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 3283

Kedves illesibolya!

 

Mivel minden betegség összefügg, megnéztem, mit írtál magadról más egészségi fórumokon. Csak így lehet elképzelésem. Most már van.

Van olyan orvosod, aki átlátja az összes egészségi problémádat?

Érdekes lenne tudni, hogy hogyan kezdődtek a bajok valamikor 1974-ben.

Volt-e előtte valamilyen májbetegséged, vagy valamilyen erős stresszhatás (például vizsgázások valamilyen iskolában)?

Most milyen béta blokkolót szedsz?

 

Ismered-e a lenolaj kapszulát? Ez nem gyógyszer, ősrégi gyógynövény. Ezt nagyon ajánlom. Ez a pszorira, az artritisre, a szívre, az erekre, sőt a koleszterinre is hatásos. Olvass utána. Jó lenne rendszeresen enned egy kis őrölt lenmagot, a joghurtba, kefírbe keverve. Én 2 éve lenezek. A doki könyörgött, áruljam el, hogyan sikerült 22%-al csökkentenem a koleszterint, gyógyszerek nélkül!

 

üdv.

 

 

 

 

 

Előzmény: illesibolya (3280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!