Keresés

Részletes keresés

Geryson Creative Commons License 2018.06.13 0 0 2058

Köszönöm a képeket, nagyjából én is sejtettem (mivel nem túl sok ilyen kritika volt), hogy csak az egyik-másik "túlkritikus" személy minősítését olvashatta a nagyközönség.

 

Más:

 

Most átpártoltunk a Smiles Beach Hotelhez, mert ahogy írtam ez a "nagystrandon" van és nem a sziklás részen. Booking már nem ad oda helyeket, de Expedia még ad és meglepően jó áron (úgy, hogy ez egy viszonylag magas minősítésű hotel).

 

Viszont még a kalkulációmhoz olyat szeretnék kérdezni, hogy mit jelent az, hogy "európai kaják, európai áron". Főként az ár. Ahogy említettem a Youtube-on van fent egy Forodhani Gardens-es videó, hát a csirkecomb darabját 1.000 ft-ért adják az embernek oda (bár utána a kommentben írják, hogy ezt fele annyiért is el tudta volna vinni). Mennyi egy főétel, mondjuk ha a fiam enne egy adag sültkrumplit (ha egyáltalán van ilyen) valami hússal Nungwiban, akár a parton, akár a faluban? Vagy tenger gyümölcse valami tésztával? Esznek ők tintahalat valamilyen formában?

 

Most egyenlőre nap 100 dollárral számolok, de nem tudom elég-e. Csak a kajára, reggeli van a hotelben.

Előzmény: Donibcsi (2055)
M-K Réka Creative Commons License 2018.06.12 0 0 2057

Szia!

 

Örülök nagyon, hogy írtál a topicba, mert mi december 2-10-ig foglaltunk a Kendwa Rock-ba, de az utóbbi hónapokban az értékelésnél jelezték, hogy a tisztaság nem volt megfelelő így elbizonytalanodtunk és elkezdtünk másik szállást nézni. De ezek szerint maradhatunk ennél a választásnál, mert szép tiszta?!

Azt megkérdezhetem, hogy melyik szobatípust foglaltátok? Ezen felül volna még pár kérdésem ha nem gond :)

Ugye nekik nincs medencéjük?

Reggeli Svéd asztalos?

Közelben van szupermarket ahol lehet vizet venni illetve rágcsálni valót?

Közelben helyi olcsóbb étkezde?

Ti beoltattátok magatokat?

Szúnyogok zavaróak voltak?

Milyen programokra mentetek a beachboy-jal és mennyiért? (ezek közül amit igazán ajánlanál?)

 

Köszönöm szépen előre is!

 

Jön még valaki December elején Kendwaba?

 

 

 

Előzmény: Kiss Katalin 13 (2056)
Kiss Katalin 13 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 2056

Sziasztok ! 

Tegnap tertunk vissza a Zanzibari kirandulasunkbol a parommal . 11 napot toltottunk a szigeten es csodas volt . Utazas elott en is atragtam magam az egesz forumon , sok segitseget is talaltam .

mi becsbol repultunk dubai atszallassal . Visszafele volt egy napunk dubaiban ugyhogy sikerult egy picit ott is korbenezni . 

Ami a hotel valasztas illeti mindenkepp Kendwat ajanlanam . mo eloszor a masik reszen foglaltunk szallast de meg idoben eszrevettem , hogy nem igazan jo valasztas volt . 

A hotel neve Kendwa Rocks hotel volt . Az ar egeszen barati volt , kicsit feltunk tole , hogy Afrikaban egy 3 csiilagos szalloda milyen is lehet . De kellemessen csalodtunk ! Tisztasag , kenyelmes szoba es gyonyoru part . Az etelekrol nem is beszelve . 

Mivel szerettunk volna tobb mindent megnezni eloszor a hoteltol kertunk segitseget . Ovtak a beach boyoktol , de masodik nap osszeismerkedtunk egy Pandu nevu uriemberrel es a tovabbi napokban mindenhova az altala intezett kirandulasokra mentunk , hozzateszem fele olyan aron mint amit a hotel ajanlott . Barmit meg szerettunk volna nezni mindent elintezett . Sot meg kulon nemet vezetot is kaptunk mivel jobban megy a nemet mint az angol . 

szoval egy tokeletes kirandulasra sikeredett .

amit esetleg ajanlani tudok , hogy dollart inkabb atvaltani az o penzukre igy sokkal konnyebb . Parszor problema volt , hogy nem tudtak visszaadni pl 100 dollarbol . Es eleg alacsony aron valtottak a schilingeg mint ahogy peldaul Stone Towban 

ha valkinek barnilyen informacio kell , szivesen segitek 

Donibcsi Creative Commons License 2018.06.12 -1 1 2055

Jó párszor megjártam vitorlással Zanzibárt, Nungwit, és a környéket, nettó hülyeség amit olvastál másoktól.

Előzmény: Geryson (2054)
Geryson Creative Commons License 2018.06.11 0 1 2054

Köszönöm Nektek!

 

Nungwival kapcsolatban lenne még egy kérdésem. Írják páran konkrétan a hotel minősítésénél (de különböző hotelekről beszélek), hogy a strand így meg úgy nem jó apálynál, mert tiszta alga, meg szemetes meg ilyenek. Nem egy személy írja, hanem vannak ilyen minősítések is.

 

Az első hotel, amit kinéztem, az inkább a keleti részen van, azaz ott, ahol van az az építmény is a vízben és nagyjából egy lépcsőn, létrán mész be a vízbe. A második hotel az a "nagy strandon" van és ott is kap ilyen kritikát a hotel.

 

Ne foglalkozzak velük, vagy tényleg ekkora az ár-apály közötti különbségek? Apálynál akkor nem az van, hogy begyalogolsz a vízbe 500 métert, mint Zamárdinál főszezonban, hogy a hasadig érjen? Medencés hoteleket nézek, de nyilván nem a medencében szeretném eltölteni napközben az időm azon részét ha éppen vízbe szeretnék menni.

Gabor1123 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 2053

Január végén én Stone Town - ban  a Zantel üzletben vettem a kártyát, mindent el is intéztek rögtön, kb harmad áron mint a  reptéren. Az útlevelem elfelejtettem magammal vinni  ezen 1000 schilling segített 😊

Előzmény: Zanzibár Zoli (2052)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.06.10 0 1 2052

Szia!

 

A reptéren tudsz venni SIM kártyát, arra tudsz egységet tölteni, és azzal netezni. Nincs külön internetes kártya, normál SIM-et kell venned, és azon internet csomagot választani.

A SIM kártyák vásárlását szigorították, pont úgy, mint mindenhol a világon. Két lehetőséged van:

- A te nevedre regisztrálna egy SIM-et, az útleveleddel (kb 120 ft a díja)

- Egy hely már regisztrált, és eladja neked (kb 1200 ft-ért, bár a reptéren többe kerülhet)

 

 

Ezután vouchert (egységet) kell rá venned, majd a feltöltött összeget csomagba tenni. Erre magadtól nem jössz rá, hogyan kell, ott kell segítséget kérned, ahol veszed. Több szolgáltaó van, szolgáltatónként eltér.

 

2 GB kb 15.000 shilling (2.000 ft)

23 gb kb 40.000 shilling (5.000 ft)

 

Legnagyobb szolgáltatók:

- Zantel (kicsit drágább, szinte mindenhol van térerő)

- Halotel (olcsó, gyors net, csak a lakott területeken van térerő)

- Airtel (nem ismerem)

 

 

Üdv,

Zoli

Előzmény: Geryson (2051)
Geryson Creative Commons License 2018.06.09 -1 0 2051

Amiről nem látom, hogy bárki is írna. Létezik Zanzibáron internet-kártya? Olyan, amilyet megveszek a reptéren, beteszem a telefonomba és vígan használom a szélessávú internetet. Ez nekem óriási segítség lenne, de sajnos nem esett szó róla. Azt ellenben látom, hogy a hotelek Wi-Fi szolgáltatását sokan lehúzzák (azoknak a hoteleknek, amit ki tudok fizetni).

Geryson Creative Commons License 2018.06.09 0 0 2050

Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Amikor megírtam a posztot, akkor elkezdtem egy kicsit legörgetni és láttam, hogy más is ugyan ezeket a kérdéseket tette fel. :)

 

Egyenlőre mindenképpen Nungwiban és talán a Tanzanite Beach Resort szálláson gondolkozom. A lényeg tényleg az, hogy ne kelljen nekem minden kaját egy árszinten, egy helyen megennem hanem igenis szeretnék itt-ott kipróbálni egy csomó mindent. Ha vannak tengerparti kajáldák és ezek árszintje elfogadható, akkor az már egy főnyeremény!

 

Köszönöm még egyszer és akkor nekiugrok a hozzászólásoknak.

 

A Flydubai dubai járata mivel fapados, így nincs is rajta monitor az üléseken és kaja? Gondolom az utóbbi pénzért azért elérhető...

Előzmény: Zanzibár Zoli (2049)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.06.09 0 0 2049

Sziasztok!

 

Alapvetően háromféle étkezési lehetőség van Zanzibáron a városon kívül:

 

- A parton szinte mindenhol vannak európai színvonalú éttermek, európai árakkal. 

- Helyi kifőzdék, ahol saslikot, sültkrumplit, sültcsirkét, halat lehet kapni. Itt az árak jóval alacsonyabbak, de ide már főként helyiek járnak. Néha a legyek száma elég magas, de minden frissen készül, sosem volt semmi bajom.

- Helyi éttermek. Általában ezekben esznek a helyiek. Európai fel sem ismeri, egy magánház egyik szobájában is lehet. Nagyon olcsó, de húsra ne számítsunk, az luxuscikk. Ide egyáltalán nem járnak turisták.

 

 

Mndenkinek magának kell eldöntenie, mi a saját tűrésküszöbe :)

 

Persze ha a szállodád távol van a lakott területektől, akkor autózni kell.

 

Üdv,

Zoli

Előzmény: fornit1 (2048)
fornit1 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 2048

Szerintem ne csak az all incl-ot felejdsd el, de a félpanziot is.

Kajáldák vannak mindig mindenhol.

 

Nem tudom a tömegturizmus mit pusztított Nungwiban azóta amióta ott voltam, de biztos, hogy még mindig akadnak kajájdák.

A tengerparton volt több is. Hangulatosak voltak, szerettem ott enni.

Előzmény: Geryson (2047)
Geryson Creative Commons License 2018.06.08 0 0 2047

Sziasztok! Most állok neki ennek a - sajnos - nem túl sok hozzászólásnak az átfutásához, de egy teljesen alapvető kérdést szeretnék feltenni, mert lehet így le is kell tennem a zanzibári tervezésről és felesleges olvasgatnom.

 

Az all-inclusive nem fér bele matematikailag. Van ilyen. Egy most hazatért, tehetősebb nyugdíjas pár azt mondja, hogy anélkül felejtsük is el. Tényleg felejtsük is el Nungwit így? Én félpanzióra gondoltam egy 7.8-as hotelben, remélhetőleg ehető ételekkel (sőt, először még csak reggeliben). Napközben tényleg nem fogunk tudni mit enni? Tényleg nincsennek kajáldák ezen a településen?

 

Nézem a Youtube videókat, egyértelműen látom, hogy a Stone Townban van kajálda, ott van a reptér környékén a Forodhani Gardens telis-teli utcai kajáldákkal, ez a sztori Nungwin nem létezik? Pedig még valami kis boltokat, kávézókat látok is a Google térképen.

 

Most jöttünk haza Sri-Lankáról, tehát tudom, hogy nem egy Spar szupermarketet fogok találni itt sem, de kis rágcsálnivalókkal + ilyen-olyan kajáldákkal már teljesen jól elvagyunk.

 

Köszönöm előre is!

Pancho65 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 2046

3 doboz (36 szem) MALARONE 250 mg/100 mg filmtabletta eladó.

2021.01. a lejárata.

Ára: 9.000 Ft/doboz.

Terhesség miatt szeretném értékesíteni.

Érdeklődni: +36-30-84-86-554

amaszat Creative Commons License 2018.06.07 0 1 2045

Így. Miért, lehet máshogy is? :-)

Előzmény: dorikacicc91 (2043)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.06.07 0 0 2044

Szia!

 

Szerintem a legtöbben így csinálják :)

 

Zoli

Előzmény: dorikacicc91 (2043)
dorikacicc91 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 2043

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdést tennék fel... 
Július elején, párommal, Emiratesszel Zanzibárra mennénk, bérautózás nélkül (nem vezetünk), a helyi programokra hagyatkozva. Ti is így csináljátok? Vagy ha nem, bevállalható szerintetek?

Válaszotokat köszönöm! 

Szerevi Creative Commons License 2018.06.04 0 1 2042

Sziasztok! En tegnap erkeztek zanzibarra, diamonds la gemmaba. Becsbol dubaig naon jo volt a repulout(airbus) , kenyelmes, kiszolgallas fantasztikus. De dubai-zanzibar katasztrofa. Flydubai fapados jarat. Kenyelmetlen, kaja ehetetlen. Egy deci vizet adtak.

A hotelunk fantasztikjs, all inclusive ellatas naon jo, finom kajak, koktelok. Gyonyoru a part.ja, es a kert meseszep😊Csak ajanlani tudom

Damayanti Creative Commons License 2018.06.04 0 0 2041

Illetve amit elfelejtettem írni az előbb:

 

köszönöm a befogadást, örülök hogy rátaláltam erre a fórumra! :)

 

Damayanti Creative Commons License 2018.06.04 0 0 2040

Sziasztok!

 

Ha választanotok kellene egy hajós programot Zanzibáron, saját tapasztalat alapján mit javasolnátok leginkább?

 

Amik között vacillálunk (és mivel annyi minden mást is szeretnénk besűríteni a programba, így valószínű csak egy hajós program fog bele férni):

 

- Mnemba atoll

- Blue Safari

-Chumbe sziget

 

Szempont a minél tartalmasabb program ár - érték arányban, a jó snorkelling adottságok és ha delfint is van esély látni (nem direktbe üldözve csak esetleg spontán, ha épp úgy alakul) akkor még jobb :)

 

Igen, tudom hogy külön vannak kifejezetten delfin néző túrák Kizimakziból, de úti kritika oldalakon azokról összességében többen értékelték szörnyűnek mint ahányan jónak azt a programot a 10+ hajóval delfin üldözés, baleset veszélyesen motorcsónakok, hajók közt vízbe ugrálás, ricsaj, tömegnyomor stb miatt, ebben a formában pedig azt kihagynánk és más jellegű tengeri programra mennénk inkább pl. a fent említett 3 közül. Megköszönjük ha ezekről lenne valakinek esetleg őszinte személyes tapasztalata, tetszett/nem tetszett, minden jöhet :)

 

Köszi!

 

 

Hajma Creative Commons License 2018.06.02 0 0 2039

Bocs 215.000.- rosszul emlékezetem . 

Előzmény: Hajma (2038)
Hajma Creative Commons License 2018.06.02 0 0 2038

205,000,- volt most az Emiratesszel . Szerintem megéri a plusz pénzt. Vagy a Qatar ami jó még. Nem tudom megy-e Zanzibárba.

drp1 Creative Commons License 2018.06.01 0 0 2037

Szia, mikorra 300?

Előzmény: Tapi11 (2035)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2018.06.01 0 0 2036

Szia!

 

Én már többször mentem vele. Teljesen normális járat.

 

Kiegészítések:

- A flydubai azért elég fapados, tehát ha adnak is enni, akkor sem biztos, hogy meg tudod enni. Az ülések előtti hely kicsi, ami a 2x 5 órás úton már bosszantó lehet.

- A repjegy ára eléggé ugrál, nem mindegy, hogy mikorra, és mennyivel előbb veszed. Átlagosan 180.000-260.000 közt mozog egy jegy ára Zanzibárra. Szóval ha 300 euró, akkor vedd meg :)

 

 

Zoli

 

 

Előzmény: Tapi11 (2035)
Tapi11 Creative Commons License 2018.05.31 0 0 2035

Sziasztok! Jövőre mi is szeretnénk menni Zanzibárra. Próbálta már valaki a Flydubai-t Pozsonyból? Pozsonyba oda-vissza kb. 18 eur a vonatjegy, a repjegy meg odavissza 300 eur környékén van.

Előzmény: Gabor1123 (2033)
travelke Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 2034

zanzibar.guru

Magyarul is sok érdekességet, tájékoztatást olvashatsz Zanzibárról. Katt a linkre...

Gabor1123 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 2033

Annyira nem szörnyű  sőt szerintem még érdekes is  legalábbis pár órára .. 😀 Van egy teljesen kulturált étterem - bár is  ott is el lehet tölteni azt a kis időt. Minimum egy óra amúgy is elmegy a kiszállás + becsekkolásra

Előzmény: Bardo65 (2032)
Bardo65 Creative Commons License 2018.05.15 0 0 2032

valahogy kibírjuk, szerencsére nem sokat kell várni a zanzibári gépre, 2-3 órát csak. :-)

Előzmény: Donibcsi (2031)
Donibcsi Creative Commons License 2018.05.14 0 0 2031

A reptér viszont botrány....mint a Déli pályaudvar...vagy annál is rosszabb

Előzmény: Bardo65 (2030)
Bardo65 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 2030

köszönöm, akkor már csak az indulást várjuk :-)

Előzmény: Gabor1123 (2029)
Gabor1123 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 2029

Februárban repültem velük, nem kell semmilyen vízum az átszálláshoz 

Előzmény: Bardo65 (2028)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!