Keresés

Részletes keresés

virgil13 Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1085

Szia!

 

Örülök neki és remélem már rendben van az egészséged. Ha kevés az időd szívesen segítenék, csak nem  tudom, hogy lehet a cikkeket csatolni. Az összes honlap címem sincs meg , ahonnan csatolod az  anyagokat. Viszont nagyon szívesen olvasgattam, a héten többször.

Előzmény: Leki (1084)
Leki Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1084
Szia!

Utóbbi hetekben sok túlóra és betegség hátráltatott, de igyekszem bepótolni az utolsó két őszi fordulót!
Előzmény: virgil13 (1083)
virgil13 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1083

Szia Leki!

 

Miért hagytad abba ezt a topicot? Nagyon jó volt!

Leki Creative Commons License 2007.11.26 0 0 1082
Egy pontot mentettek, de nyerhettek is volna (Tolnai Népújság)

UKSE Szekszárd-Komáromi AC 29-29 (16-15).
Szekszárd, 300 néző. V: Mogyorósi, Rédei.
Szekszárd: NAGY T.- Német 3, Hegyi, Fekete G. 7 (1), Szilágyi 2, Fauszt 7 (4), Beck 3. Csere: Szente (kapus), Kovács N. 2, Göttlinger 1, Uzorás 1, Jankovics 3. Edző: Beckerné Oravecz Erika.
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5. Kiállítások: 2., ill. 6 perc.
A találkozón a 10. percben vezetett (5-4) először a hazai csapat. A látogató okosan lassította a játékot, az UKSE sorozatban hagyta ki a ziccereket (13. p.: 5-8). A félidő második felében összeállt a szekszárdi gárda védekezése - a komáromi átlövők elbizonytalanodtak -, a gyors lerohanás gólok után előbb fordított, majd ellépett a vendéglátó (23. p.: 14-11). Fordulás után a Komárom pillanatok alatt kihasználták az UKSE hibáit (38. p.: 16-20). A mérkőzés ezen periódusában kapusteljesítmény szinte egyáltalán nem volt a hazaiaknál, a belső emberek nehezen jutottak lövőhelyzetbe, a szélsőkhöz pedig csak ritkán jutott el a labda. Jankovics Orsolya vette hátára a csapatát, az irányító góljával újra egyenlíteni tudott az UKSE (55. p.: 27-27). A végjátékban Nagy Tünde védései és Beck négy másodperccel a vége előtt lőtt gólja kellett az egy ponthoz.


A tartalékos Komárom kiváló teljesítménnyel ért el döntetlent (24 óra)

Szekszárd – Komárom 29-29 (16-15)
Szekszárd, 300 néző, vezette: Mogyorósi, Rédei.

Komárom: Suszter – Rózsa 3, Kovács T., Kosik 9, Preisz 3, Vida 10, Csőre 2. Csere: Gáborfalvi (kapus), Zomborszky 1, Thiesz 1, Pohlmüllner. Edző: Csordás Árpád.

Bátran kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, a 13. percben 8-5-re vezetett. A szintén a középmezőnyben tanyázó Szekszárd ritmust váltott és a 20. percben kiegyenlített, 20-20. A folytatásban is nagyszerűen küzdött a Komárom, de a pihenőre egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A szünet után kiváló sorozatot produkáltak Csordás Árpád tanítványai, zsinórban ötször voltak eredményesek, de egy gólt sem kaptak, 16-20. Az 53. percben még mindig Vidáék voltak jobb helyzetben (25-27), de hamarosan fordított a házigazda, az 57. percben már 28-27 állt az eredményjelzőn. A KAC edzője ekkor időt kért, aminek meglett az eredménye, hiszen újra fordult a kocka, 28-29. Sajnos öt másodperccel a vége előtt betaláltak a szekszárdiak, így egy pontot megmentettek. A Komárom együttesében Suszter kiváló formában védett, Vida és Kosik pedig eredményességével emelkedett ki. A vendégcsapatból mindenki dicséretet érdemel, hiszen tartalékosan szereztek újabb nagyon fontos pontot.

Az utolsó fordulóban, december 1-én, 18 órától a sereghajtó Tapolcát fogadja a KAC, akkor a meccset tombolasorsolás követi majd a komáromi csarnokban.

Csordás Árpád: – A csapat harcossága példamutató volt, sajnos Fortuna nem volt velünk a hajrában.


Kiesési rangadó Tapolcán
Megjelenés dátuma: 2007. november 24. 04:28.00
Szerző: Virág Rita -Napló

Megyei körkép (ri) - A férfi kézilabda NB I/B-ben a hétvégén szüne- tet tartanak, a nőknél viszont folytatódik a bajnoki sorozat.

Marcali-Vp. BetonA bajnoki aranyéremre pályázó Veszprém Beton KC nagy meglepetésre hazai pályán 23:22-es vereséget szenvedett a Vasas II. alakulatától a múlt héten.

- Nagyon nehéz úgy mecs-cset nyerni, hogy az átlövőink mindössze 24 százalékkal teljesítenek, s a ziccereket is csupán 54 százalékkal értékesítjük, ráadásul a kapusok is gyenge napot fognak ki. Ha csak a számokat nézem, azt gondolom, a megfelelő koncentráció is hiányzott - összegzett röviden Németh Gábor, a veszprémiek edzője.
Szombaton a második helyezett, roppant rutinos Marcali otthonába látogat a jelenleg harmadik helyezett Beton.
- Tapasztalt társaság a Marcali, a csapat nagy része legalább hat éve együtt játszik. Sérülés nemigen bontja meg őket, így az összeszokottság is mellettük áll. Nyitott védekezésre készültünk, így választottunk edzőpartnert is. Úgy vélem, lehet keresnivalónk, ám ehhez a csapatnak javulnia kell.

Tapolca-SzombathelyA Tapolca VSE Nagyatádon szerepelt a múlt héten és 34:27-re kikapott.
- Nagyon jól játszottunk Nagyatádon, s a második fél-idő közepéig remekül tartottuk magunkat. Egyenrangú partnerként küzdöttünk, talán a bátortalanságunk és a rutintalanságunk miatt nem tudtunk komolyabb meglepetést okozni - fogalmazott Kordik Csaba, a Tapolca edzője.
Vasárnap a Szombathelyet látja vendégül a Tapolca.
- Ez a derbi az utolsó szalmaszál, kötelező hozni a két pontot, hogy a jelenlegi formában tovább tudjunk dolgozni. A veszprémiektől kaptunk videofelvételt, többször megnéztünk és kielemeztünk


Csak a Nagyatád volt pontos a hétvégén
Otthonában kapott ki a Marcali és a Siófok
(www.somogysportja.hu)

Az NNKK második félidei csupaszív játékával fontos pontokat szerzett Vasváron. A hazai pályán harcba szálló csapataink már nem voltak ilyen sikeresek, a Marcali és a Siófok is vereséget szenvedett - mindkét csapat bajnokesélyes ellenféltől.


Rectec Vasvár VSE - Nagyatádi NKK 21-24 (15-12)
Vasvár, 50 néző. Vezette: Bóna, Miskei.

Nagyatádi NKK: Sulyokné – Somlai 3, Simon, Kiss Zs. 1, Bőzsöny 3, Mátyás 12 (3), Varga B. Csere: Pásztor, Horváth (kapusok), Szabó Á. 4, Bárány 1, Deák. Edző: Mód János.

Tartottak az atádi lányok a vasi látogatástól, hisz Vasváron mindig küzdelmes, kemény mérkőzést játszottak egymás ellen a csapatok, de rendre somogyi győzelemmel. Hazai találattal kezdődött az összecsapás, melyet a vendégek hamar kiegyenlítettek, majd gyors vasvári gólok következtek. Mátyás -aki külön őrzőt kapott- kihagyta első büntetőjét, de a kapufáról kipattanó labdát értékesítette. Az atádiak sokat hibáztak, ziccereket hagytak ki, így hazai előnnyel zárult az első félidő. A szünetben Mód edző alaposan "kiosztotta" játékosait, s a második játékrészben megváltozott a játék képe. A sérüléséből visszatérő Pásztor kapus kétszer 10 perces góltalanságot produkált, bűntetőket hárított, lövéseket tett ártalmatlanná, szenzációsan védett. Igaz, ehhez az atádi lányok kemény és határozott védekezése, csupaszív játéka is hozzájárult. A 40. percben utolérték Szabó Á. találataival a vasváriakat, majd Bőzsöny irányításával - aki már az első tíz percben két kiállítást kapott - Somlai és Mátyás két-két góljával elhúztak a fáradtnak tűnő hazaiaktól. A végjátékban okos és lelkes játékkal őrizte meg előnyét a vendég együttes.

Jók: nem volt gyenge pontja az atádiaknak

Ifjúsági mérkőzés: Rectec Vasvár VSE - Nagyatádi NKK 22-15 (13-7)
A betegségektől tizedelt fiatalok nem bírtak a lelkesen játszó vasiakkal.
A legjobb atádi dobók: Bácsai 5, Horváth 3
Ivusza Tamás


Marcali VSZSE – Veszprém Beton KC 28-35 (13-13)
Marcali, 400 néző. V.: Arnod, Temesi.

Marcali: Kerner – Müller 2, Balogh P. 6, Pék E, 4, Kovács 4, Tanai 1, Balogh M 3. Csere: Krajczár (kapus), Kévés 6/4, Nagy 1, Pék P 1, Urbán, Bájhóber. Vezetőedző: Tóth István.

Veszprém: Lengyel – Szekeres, Weigel 11/2, Némethné 3, Karsai 11, Horváth V. 1, Szabadfi 4. Csere: Baranyai (kapus), Kerekes 2, Smidéliusz 3 Bognár, Németh, Molnár Koszorús. Edző: Németh Gábor.

Hétméteresek: 5/4 ill. 2/2. Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc.

Tóth István: Jól kezdtük a mérkőzést, úgy éreztem, hogy nem lesz gondunk és folytatjuk az elmúlt hetek jó játékát. Az első félidőben szinte végig mi irányítottuk a mérkőzést, a huszadik percben már 12-8-ra is vezettünk. A félidő végén azonban semmi sem sikerült csapatomnak, itt 4-0-t produkált az ellenfél. Ebben az időszakban hétméterest hagytunk ki, és kiállítást is kaptunk, ezt tekintem a mérkőzés lélektani fordulópontjának. A második játékrészt emberhátrányban kezdtük, a Veszprém pedig nagy lendületet vett. Két gyors gólt lőttek, ezzel átvették a játék irányítását. Még ki tudtunk egyenlíteni, de később állandósult az egygólos vendégvezetés. A félidő közepén időt kértem, próbáltam rendezni a sorokat, de ez csak egy rövid időre sikerült. A mérkőzés igazán az ötvenedik perc tájékán dőlt el, amikor a Beton ismét egy 4-0-ás szériát produkált. Akkor világossá vált, hogy nem tudjuk megfordítani az eredményt. Minden mindegy alapon kockáztattam a védekezésben, ez sem igazán jött be. A hétgólos vendég győzelem így, a találkozó egészét nézve kicsit túlzott, de a második félidei játéka alapján megérdemelten nyert a Veszprém.


Siófoki VSE – PEAC 23-35 (10-21)
Siófok, 400 néző. V.: Hargitai, Markó.

Siófok: Somogyiné – Horváth 1, Gabnai 5, Kiss 3, Búza, Tamás 3, Papp 1. Csere: Molnár, Boros, Dabóczi 1, Gyánó 5, Pintér 2, Gábor 2, Sajtosné. Vezetőedző: Pintér Károly.

PEAC: Radochay – Weitner 10, Gráner 8, Gogolák 3, Horváth 4, Székely 4, Vasas 3, Horváth 1, Tóth 1, Danyi 1, Ugor, Gulya, Víg. Edző: Tabajdi Ferenc

Hétméteresek: 7/4 ill. 10/5. Kiállítások: 3 figyelmeztetés, 10 perc ill. figyelmeztetés, 16 perc.



Pintér Károly: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, egyszerűen nem tudtunk az ellenfél kapujába találni. A 18. percben 12-2-t mutatott az eredményjelző a pécsiek javára. Naggyá tettük az ellenfél kapusát, és szétforgácsoltuk a kapufát. A rosszul sikerült befejezések után az ellenfél gyors lerohanásokból egymás után érte el góljait. Tudtuk, hogy a Pécs mit játszik, ennek ellenére nem tudtuk jól megoldani a visszarendeződést. A húsz perc alatt lőtt két góllal eldőlt a találkozó. Ezután a különbség csak egy-két góllal változott. Bármit próbáltunk, semmiből nem jöttünk ki jól, főleg a támadójátékunk volt nagyon gyenge. Nagyon sajnáljuk ezt a mérkőzést, mert teltház előtt játszottunk, sajnos remek közönségünk sem tudott segíteni, bármennyire akarta is. Úgy látszik egy kicsit gödörbe kerültünk. Kezdeti lendületünk elfogyott, de még két fontos mérkőzésünk van: jövő héten a Cornexi II. ellen, utána pedig Szekszárdon játszunk, ahol mindenképp javítanunk kell. Köszönjük szurkolóink bíztatását, ígérjük, hogy jövő hétre összeszedjük magunkat!
Jók: Molnár, Gyánó, Kiss.



További eredmények:
Vasas II. – Győri ETO II. 22-27
Tapolca – Szombathely 24-28


Siófok – Pikker-PTE-PEAC 23-35 (10-21)
Siófok, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Pikker-PTE-PEAC: VÍGH – GRÁNER 8, WEITNER 10, SZÉKELY 4, Danyi 1, VASAS 3, Gogolák 3. Csere: Ugor (kapus), Tóth 1, Horváth Virginia 1, HORVÁTH P. 4, Darányi, Gulya. Edző: Tabajdi Ferenc.

Kiválóan védekezett a pécsi csapat, ennek és az eredményes támadójátékának köszönhetően a 13. percben már 12-2-re vezetett. A bajnoki akkor eldőlt, pedig a siófoki együttes nehéz ellenfélnek ígérkezett, ugyanis eddig odahaza még nem veszített pontot.
Az egyetemista lányok legközelebb december elsején a Szekszárd ellen lépnek pályára, ez a délelőtt 11-kor kezdődő meccs Pécsett lesz.

Tabajdi Ferenc: – Az évad kimagaslóan legjobb játékával nagyszerű győzelmet arattunk. (Dunántúli Napló)
/

Ponto(ka)t remélnek
Megjelenés dátuma: 2007. november 24. 04:29.00
Szerző: Gergácz Zoltán - Vas Népe

Vasvár (gz) - Ma 18 órakor a tabella negyedik helyén álló Nagyatád együttesét fogadja a RECTEC Vasvár VSE NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Finiséhez érkezett az NB I/B-s pontvadászat. Az eddig várakozás alatt szereplő vasvári gárdára ráférne egy jó hajrá, ugyanis a tabella utolsó előtti helyén tanyázik.

- Egy találkozó kivételével minden meccsen partiban voltunk riválisainkkal, egy-két góllal mégis mindig alulmaradtunk. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, ha a végelszámolásnál nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni. - fogalmazott Fancsali Ferenc, a vasváriak trénere. Most három nyerhető mérkőzés - Nagyatád, Főiskola, Komárom - következik.

Az ötgólos előnysem ért pontot
Megjelenés dátuma: 2007. november 26. 04:26.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Ötgólos előnyét eladva háromgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a RECTEC Vasvár VSE NB I/B-s női kézilabdacsapata az őszi szezon utolsó előtti hazai találkozóján.

RECTEC Vasvár VSE- Nagyatádi NKK 21:24 (15:13). - Vasvár, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bóna, Miskei.

Vasvár: Szabó - Utasi 2, Matetits 5, Golovko 4, Major 3, Németh 3, Szondy K. 1. Csere: Vízvári, Szakonyi, Szondy N., Kollár 1, Zsohár 2. Edző: Fancsali Ferenc.

Nagyatád: Sulyokné - Kiss 1, Simon, Bőzsöny 3, MÁTYÁS 12, Bárány 1, Somlai 3. Csere: PÁSZTOR, SZABÓ 4, Varga, Deák, Horváth. Edző: Mód János.

Gyors gólváltás után a hazaiak percei következtek: jó védekezésüknek köszönhetően megléptek két góllal (10. perc: 4:2). A vendégektől csak a volt válogatott Mátyás Auguszta volt eredményes, de így is egalizálni tudták az állást (15. perc: 5:5). Aztán Mátyás külön őrzőt kapott, aminek meg is lett az eredménye: sikerült elhúzni öt góllal (27. perc: 15:10). A szünet előtti percek a vendégeké voltak, s felzárkóztak két gólra.
Fordulás után a hazaiak elsősorban támadásban követtek el sok technikai hibát, amit a rutinos vendégek könyörtelenül kihasználtak, és a 41. percben egyenlítettek (17:17). Aztán két gól mindkét oldalon, majd a vasváriaknál következett egy nyolcperces gólcsend, amit a Nagyatád - természetesen Mátyás találataival - ki is használt, és meglépett négy találattal (55. perc: 19:23). A vendéglátók mindent egy lapra feltéve megpróbálkoztak ugyan az egyenlítéssel, de csak a gólkülönbséget tudták csökkenteni (57. perc: 21:23). A hajrában Mátyás újabb találatával eldöntötte a két pont sorsát.

Fancsali Ferenc: - Támadásban rengeteg hibát vétettünk, ez döntött.



Hét fával maradtak alul női kéziseink Nagyatádon
Folytatódik a tapolcai kézis lányok mélyrepülése. A csoport utolsó helyét kibérlő együttes idegenben próbálkozott a pontszerzéssel.
Volt időszak a találkozón, amikor meg is csillant a remény, hiszen közel került a gárda a nagyatádiakhoz, de a végkifejlet már kevésbé volt hatásos.
Így aztán hét fával alulmaradtak Kordik Csaba tanítványai.

Nagyatád NKK- Kinizsi Bank Tapolca VSE 34:27 (16:15)
Nagyatád, 150 néző
Vezette: Kiss, Kóbor

Tapolca: Magyaróvári- Kecskésné 4, Bogáth 5, Pupp 1, dr. Bak 3, Velky 1, Antal 5 (4)
Cserék: Kovács, Gál (kapusok)- Imrefalvi 6, Berecz, Bodza, Gácser 2 (1)
Edző: Kordik Csaba

A tabella első harmadában tanyázó Nagyatád otthonába látogattak a Kinizsi Bank kézilabdás lányai a hét végén.
Koncentrált, pontos játékkal, taktikusan, fegyelmezetten és nagy odaadással kezdett a csapat, s ezzel nagyon meglepték a hazai gárdát a lányok. Az első játékrészben több alkalommal több góllal is vezettek, s úgy tűnt, sikerülni fog a bravúr. De a végjátékba már sok hiba becsúszott, és ezt a jóval rutinosabb hazaiak rendre ki is használták, így a maguk javára tudták fordítani a találkozót. Ezen a meccsen a Tapolca nagyon közel állt a pontszerzéshez, ezért elmondható, hogy nagy lehetőséget szalasztott el. A meccs végére már a játékosok hite is megingott, pedig ezúttal csak nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz.
Kiállítások: 12 perc, ill. 12 perc Büntetők: 10/8, ill. 6/5
Jó: Magyaróvári, Bogáth

Tudósító: Antal Edit- Kinizsi Bank Tapolca VSE női kézilabda szakosztály ifjúsági csapatának edzője (helyilapok.hu)
Leki Creative Commons License 2007.11.19 0 0 1081
Veszprém Beton - Vasas II.22:23 (9:11)
Veszprém, 250 néző. V.: Pék, Szentesi

Beton: Lengyel - Smidélius 1, Weigel 10 (4), Földes 6, Szabadfi 1, dr. Karsai 2, Horváth 1. Csere: Baranyai (kapus), Koszorús, Némethné, Bognár, Szekeres, : Kerekes, Németh 1. Edző: Németh Gábor
Vasas II.: Koszó - Takács 1, Kovács 5, Kolos 6 (1), Mikó, Szeberényi 5 (1), Várkonyi 2 (1). Csere: Antóni (kapus), Nagy, Fehér 1, Roszinszki 1, Turcsányi 2, Krizsán. Edző: Papp György
Kiállítások: 10, ill. 12 perc Hétméteresek: 6/4, ill. 6/3.
A kapusok, illetve a szélső játék közötti különbség, valamint a Beton néhány kézilabdázójának akaratgyenge játéka eredményezte a vereséget.

Nagyatád - Tapolca 34:27 (16:15)
Nagyatád, 150 néző. V.: Kiss Z., Kóbor
Nagyatád: Sulyokné - Somlai 5, Kiss Zs. 2, Bőzsöny E. 11 (7), Bárány, Mátyás 10 (1), Varga B. 4. Csere: Horváth N. (kapus), Szabó Á. (2), Gnetu, Kurucz, Sánta, Horváth N., Simon. Edző: Mód János
Tapolca: Magyaróvári - Kecskésné 4, Bogáth 5, Pupp 1, dr. Bak 3, Velky 1, Antal 5 (4). Csere: Kovács I., Gál (kapusok), Imrefalvi 6, Berecz, Bodza, Gácser 2 (1). Edző: Kordik Csaba
Kiállítások: 12, ill. 12. perc Hétméteresek: 10/8, ill. 6/5.
A vendégek fegyelmezetten küzdöttek, és az első félidőben helyenként több góllal is vezettek, de a folytatásban nem sikerült a bravúr.
(Veszprém Megyei Napló)


Kifogott a Siófokon a Komárom
Megszenvedett a két pontért az NNKK
(Somogy Sportja)

A tizedik fordulóban hazai pályán fogadta a Nagyatádi NKK a tabella utolsó helyén szerénykedő Tapolca VSE csapatát. A könnyűnek ígérkező találkozó az első 30 percben nagy csatát hozott, de második félidei játéka miatt így is biztosan nyert az NNKK. A siófokiak sajnos pont nélkül maradtak Komáromban, bár a félidőben még vezetett a Pintér-csapat, a sok hiba megbosszulta magát, így a lefújást követően a hazaiak örülhettek.

Nagyatádi NKK – Kinizsi Bank Tapolca VSE 34-27 (16-15)
Nagyatád, 200 néző. V.: Kiss, Kóbor

Nagyatád: Sulyokné (41%) – Varga 4, MÁTYÁS 10 (2/1), Bárány, BŐZSÖNY 11 (8/7), Kiss Zs. 2, SOMLAI 5. Csere: Horváth N. (kapus, 25%), Szabó Á., Ghetu A. 2, Kurucz, Sánta D., Simon. Edző: Mód János

Tapolca: Magyaróvári – Antal 5 (5/4), Velky 1, Bak 3, Pupp 1, BOGÁTH 5, Kecskésné 4. Csere: Kovács, Gál (kapusok), Bodza, Gácser 2 (1/1), IMREFALVI 6, Berecz. Edző: Kordik Csaba

Büntetők aránya: 10/8 ill. 6/5
Prog.bünt. aránya: 2 figyelmeztetés, 6 kétperces ill. 3 figyelmezetés, 6 kétperces
Az eredmény alakulása: 9.p. 5-5, 15.p. 6-9, 24.p. 12-15, 32.p. 16-17, 38.p. 22-18, 49.p. 29-21.

A már szokásosnak mondható koreográfia szerint zajlott az első félidő. Bár Somlai két szép ejtésével a hazai csapatnak szerezte meg a vezetést, ezt követően a Tapolca akarta érvényesült. Nehezen lendültek játékba a vendéglátók, ráadásul Mátyás kifogása láthatóan nem ízlett az NNKK-nak. Simon Barbara betegség miatt csak a kispadról szorított társaiért, így Mód edző egy merész húzással Bőzsöny Erikát küldte be a védőfalba. Sok hibával játszottak az atádiak, védekezésben pedig rendre lekéstek a vendégek átlövőiről, így 23 percig magabiztosan vezetett a sereghajtó ellenfél. Csak Bőzsöny Era biztos kézzel értékesített büntetői jelentettek gyógyírt ebben az időszakban. Aztán ahogy az lenni szokott, megrázta magát a Nagyatád, s pillanatok alatt egyenlítettek Varga Brigiék, sőt, félidőre a vezetést is átvette a Mód-csapat. A második játékrészben még egyszer fölénybe tudott kerülni a Tapolca, de ezt követően egy 10-3-as etappal eldöntötte a mérkőzést az Atád. Mátyás körül is lazult a szorítás, így ő sem adta alább ezúttal sem 10 gólnál. A végén a fiatalok is lehetőséget kaptak.

Statisztika (lövés/gól)

Bárány 0% (1/0), Bőzsöny 69% (16/11), Ghetu 40% (5/2), Kiss Zs. 29% (7/2), Kurucz Ivett 0% (2/0), Mátyás 59% (17/10), Sánta Dóra 0% (0/0), Simon 0% (0/0), Somlai 71% (7/5), Szabó Á. 0% (2/0), Varga B. 57% (7/4)
Összesen: 53% (64/34)

Az ifjúsági mérkőzésen: NNKK – Tapolca VSE 30-29 (13-10)
NNKK: Sánta Zs., Vida (kapusok), Kurucz 10, Rácz 7, Horváth D. 4, Sánta D. 3, Bácsai 3, Horváth H. 1, Tóth G. 1, Csuba 1, Butor, Deák, Gerlecz. Edző: Simon Barbara
Horváth Gábor Kristóf

Komáromi AC – Siófoki VSE 28-26 (13-14)
Komárom, 100 néző. V.: Hargitai, Kovács.

Komárom: Szekeres – Vida 11, Kovács 2, Zomborszki 2, Koncz 4, Rózsa 2, Kosik 6. Csere: Thiesz 1, Gáborfalvi, Tolmülner, Csöre, Zákor, Prentz, Suszter. Edző: Csordás Árpád.

Siófok: Molnár – Horváth 3, Gabnai 6, Kiss 7, Tamás 9, Búza, Papp, Csere: Boros, Pisák, Dabóczi 1, Gábor, Pintér, Sajtosné, Gyánó. Vezetőedző: Pintér Károly.

Hétméteresek: 3/2 illetve 8/6. Kiállítások: 12 perc illetve 6 perc.

Pintér Károly: A bajnokság leggyengébb játékát produkáltuk, először éreztem azt, hogy nem mindenki teszi oda 100%-ig magát, ennek sajnos meglett a következménye is. A kapusteljesítményünk gyenge volt, védekezésükbe is sok hiba csúszott, de ennek ellenére igazán a támadójátékunkkal volt a legtöbb problémán. Eszetlenül, fegyelmezetlenül próbáltuk meg támadásainkat végigvinni, valamint a befejezésekkel is rengeteg probléma adódott. A lerohanásokban rengeteg hibát követtük el, rosszul passzoltunk, kiesett a kezünkből a labda, rossz megoldásokat választottunk. A bajnokság legkorrektebb játékvezetését kaptuk, ezért fáj igazán ez a vereség. Ismét két olyan pontot vesztettünk, amit úgy érzek, hogy nekünk hozni kellet volna. Rendezünk kell sorainkat, mert vasárnap az első helyezett Pécs érkezik otthonunkba, és ezen a mérkőzésen kell megpróbálnunk ezt a két pontot visszahozni.
Jók.: Kiss, Tamás

A Marcali VSZSE csapata szabadnapos volt a tizedik fordulóban.


A remek napot kifogó Szekszárd Szombathelyen tudott győzni

Szombathelyi FKSE-UKSE Szekszárd 27-29 (14-16).
Szombathely, 200 néző. V: Arnold, Temesi.
Szekszárd: Nagy T.- Német 2, Kovács N. 4, Fekete G. 11 (1), Hegyi Zs., Fauszt 8, Beck. Csere: Szente (kapus), Szilágyi H. 3, Jankovics, Uzorás 1, Göttlinger. Edző: Beckerné Oravecz Erika.
Hétméteresek: 9/7, ill. 3/1. Kiállítások: 12., ill. 12 perc.
A hazaik leggólerősebb játékosát Udvardi Zsanettet követő emberfogással kikapcsolták a vendégek, s ezzel megalapozták második idegenbeli győzelmüket. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok (16. perc: 8-8). Ezután hiába mentek el két góllal a hazaik, Szente Emőke ziccereket védett - nem tudtak elhúzni a főiskolások. Az első félidő hajrájában Szilágyi Hedvig góljaival és remek irányító játékával hat perc öt gólt dobtak a szekszárdiak, ezzel megfordították a találkozó állását. A második félidőben Fauszt Éva zsinórban lőtte a góljait (45. p.: 19-24). Ezután rövid szekszárdi hullámvölgy következett, a hazaiak is egymásután lőttek ötöt (53. p.: 25-26). Nagy Tünde a legjobbkor hárított két büntetőt, majd gyors lerohanásból két gólt szereztek a vendégek, amivel eldőlt az alsóházi találkozó sorsa. Jók: az egész vendégcsapat dicsérhető.
(Tolnai Népújság)


Sok hibával játszottak
Megjelenés dátuma: 2007. november 19. 04:29.00
Szerző: Vastag Nándor (Vas Népe)

A Szombathelyi Főiskola SE női kézilabdacsapata szoros mérkőzésen 29:27-es vereséget szenvedett szekszárdi ellenfelétől.

Szombathelyi Főiskola SE-UKSE Szekszárd 27:29 (14:16). Szombathely, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Arnold, Temesi.

SZFSE: Kovács B. 1 - Kovács K. 1, Udvardi 2, Bouti 4, Zámolyi 2, Jámbor 6, SULYOK 8. Csere: Szalai, Skrapits 3, Kovács A., Hamarics. Edző: dr. Woth Péter.

Szekszárd: Nagy - Németh 2, Hegyi, FEKETE 11, Szilágyi 3, FAUSZT 8, Beck. Csere: Szente (kapus), Kovács N. 4, Uzorás 1, Jankovics. Edző: Oravecz Erika.

A mérkőzés elején felváltva estek a találatok (7. perc: 4:4), majd egy jó négy perces periódusnak köszönhetően három góllal elhúztak a szombathelyiek (11. perc: 7:4). A vendégek azonban alig öt perc alatt ledolgozták hátrányukat (16. perc: 8:8), majd fej fej mellett haladtak a csapatok (27. perc: 14:14). Innen azonban már csak a szekszárdiak voltak eredményesek, így kétgólos előnnyel vonultak pihenőre. A szünet után jól kezdett a Szekszárd - ötgólosra növelte a felek közötti különbség -,így nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak (37. perc: 15:20). A főiskolások azonban lépésről lépésre haladva ledolgozták hátrányukat (51. perc: 25:25), ám ez nem nyugtatta meg őket. Támadásban vagy eladták a labdákat, vagy elkapkodták a befejezéseket, így a vendég együttes háromgólos előnyre tett szert (57. perc: 25:28), és másodszor már nem engedte kiénekelni a szájából a sajtot.

Dr. Woth Péter: - Előbb vagy utóbb elfog ettől tiltani az orvosom.Az 51. percben az állás még 25:25-ös döntetlen volt


Kodó: Pécsi túlerő 2007.11.18.
A veretlen PEAC otthonába látogatott a Kodolányi-Cornexi-Alcoa az NBI/B tizedik fordulójában. A papírformának megfelelően hazai győzelemmel végződött mérkőzésen már az első félidő közepén tízgólos vezetésre tett szert a Pécs, és fiataljaink végül 15 góllal maradtak alul. A Becséri Kitti személyében újoncot avatott a Kodó; a 14 éves balszélső góllal mutatkozott be.

NBI/B, 10. forduló:
Pikker-PTE-PEAC – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. 42-27 (23-13)
Pécs

Kodó: Pácz V. és Trimmel (kapusok), Kiss 7 (4), Varga 4, Bízik 3, Kaszás 3, Pácz L. 2, Vajda 2 (2), Zsigmond 2, Kapási 1, Windecker 1, Kerekes 1, Becséri 1 (1), Lelkes. Edző: Mihály Attila

Eredmény alakulása: 8. perc: 7-3, 23. perc: 20-8, 39. perc: 30-18, 52. perc: 37-21.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„A kézilabda minden fontos elemében, fizikálisan és pszichésen is felül múlt bennünket ellenfelünk. Rengeteg ki nem kényszerített hibával játszottunk támadásban, könnyű gólokat ajándékozva a hazaiaknak, aminek nem lehetett más következménye, csak a nagy különbségű vereség.”
cornexikezilabda.hu


Pikker-PTE-PEAC – Cornexi Alcoa II. 42-27 (23-13)
Női kézilabda NB I. B. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Bán, Dravecz. Pikker-PTE-PEAC: Víg – GRÁNER 7, WEITNER 9, SZÉKELY 9, Danyi Á. 3, Vasas 7, Gogolák 1. Cs.: Ugor (k), Radochay (k), Horváth V. 3, Horváth P. 1, Tóth 1, Darányi 1, Gulya. Edző: Tabajdi Ferenc.

Az első félidő feléig percenként lőtték a gólokat a pécsiek, ám a remek akciók közben csúnya hibák is becsúsztak.
Tabajdi Ferenc: – Látványos játék mellett sajnos sok hibát is vétettünk.
(Dunántúli Napló)



Mindkét női kézilabda csapatunk vereséget szenvedett
(helyilapok.hu)

Különösebb kommentárt nem szeretnék fűzni női kéziseink hétvégi szerepléséhez, úgy gondolom, hogy a végeredmények önmagukért beszélnek ezúttal is.
Mentség? talán annyi, hogy az ország egyik legjobb női kézilabda csapatának a fiók együttese mért ekkora csapást lányainkra.
Nagyságrendekkel magasabb anyagi támogatás, erősebb játékosanayag- ezáltal a jó eredményeket is futószalagon szállítják.

Kinizsi Bank Tapolca VSE - Győri Audi ETO II 23:37 (9:17)

Tapolca, 300 néző
Vezette: Horváth, dr. Vattay

Tapolca: Magyaróvári- Kecskésné 1, Bogáth 5, Pupp 3, dr. Bak 2, Imrefalvi 3, Antal 6(2)
Cserék:Kovács, Gál (kapusok)- Berecz, Gácser 1, Bodza 1, Velky 1

Edző: Kordik Csaba

Az NB I/B hétvégi fordulójában hazai pályán fogadta a Kinizsi gárdája a több NB I-es játékossal megerősített Audi ETO II-t. Már a mérkőzés kezdetétől magához ragadta a játék irányítását a kisalföldi gárda, ezáltal jelentős előnyre is szert tett.
A félidőre 8 gólos volt a vendégek előnye. A folytatásban már osztálykülönbség volt látható a két csapat között. A tapolcai lányok nem tudtak mit kezdeni a Győr lendületes, gyors, rohanós játékával. Így a különbség folyamatosan nőtt, s lett belőle egy 14 gólos vereség.
A többszörös magyar bajnok ETO második csapata összességében ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc Büntetők: 6/2, ill. 2/0
Jók: Kovács

Ifi:
Kinizsi Bank Tapolca VSE - Győri Audi ETO II 18:45 (7:21)
Tapolca, 50 néző
Vezette: Porogi, Tóbiás

Tapolca: Tápi- Rudolf 2, Berecz 6(3), John 4(3), Szalai, Palugyai 3 (1), Zalatnay 2
Cserék: Kovács, Kordik (kapusok)- Földi, Tamás 1, Nagy, Felker, Karsai
Edző: Antal Edit

Súlyos vereséget szenvedett ifjúsági csapatunk a rendkívül erős, gyors játékot játszó győri ifjúságiaktól. Minden hibánkat azonnal büntették. Agresszív védekezésükkel , remek indulásaikkal, lerohanásaikkal szinte megbénították a tapolcai lányok játékát.
Azt a ritmust, amit a vendégcsapat diktált, mi nem tudtuk felvenni. Látszott játékukon az összeszokottság, a heti sok-sok edzés, ami sajnos nálunk egyik tételében sem megvalósítható.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc Büntetők: 8/7, ill. 3/3
Jók: Szalai, Berecz

Tudósító: Antal Edit- Kinizsi Bank Tapolca VSE női kézilabda szakosztály ifjúsági csapatának edzője
maresz2 Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1080
Pikker-PTE-PEAC – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. 42-27 (23-13)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1079

Tegnap:

 

ETO II - Vasvár 38-34

Leki Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1078
Kikapott az SZFSE
Megjelenés dátuma: 2007. november 13. 04:28.00
Szerző: Vastag Nándor (Vas Népe)

Siófok (vas) - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Szombathelyi Főiskola SE csapata.

Siófoki VSE-Szombathelyi Főiskola SE 32:27 (16:13). - Siófok, 300 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth Z., Simó.

Siófok: Molnár - Horváth G. 2, Buza 1, Gabnai 10, TAMÁS 6, KISS 3, PAP 4. Csere: SOMOGYI (kapus), Gyánó 1, Dabóczi 2, Gábor 3. Edző: Pintér Károly.
SZFSE: Kovács B. - Kovács K. 1, UDVARDI 9, Bouti, Zámolyi 3, Jámbor 1, Sulyok 6. Csere: Hofbauer (kapus), Kovács A. 1, Szalai 1, Skrapics 5. Edző: dr. Woth Péter.

A mérkőzés első félidejében fej fej mellett haladtak a csapatok és felváltva vezettek (13. perc: 6:7). A hazaiak a szombathelyiek védekezési hibáit kihasználva a félidő vége előtt négy perccel háromgólos előnyre tettek szert (26. perc: 13:10), a különbséget pedig meg is őrizték a szünetig. A második játékrész elején is együtt haladt a két gárda (42. perc: 21:17), ám a siófokiak innen elhúztak hét góllal (51. perc: 28:21). A főiskolások ekkor védekezésváltással megzavarták ellenfelüket és tamadásban is gyorsabban járatták a labdát, ennek köszönhetően sikerült szorossá tenniük a meccs végét (57. perc: 29:27). A jó sorozatot azonban nem tudták folytatni a vendégek, mert nagy helyzetben Udvardi kapufát lőtt, az ellentámadást pedig góllal fejezte be a hazai együttes, s végül nagy küzdelemben otthon tartotta a két bajnoki pontot.
Dr. Woth Péter: - Aki mindig az utolsó pillanatban ér ki a pályaudvarra, azzal előfordulhat, hogy lekési a vonatot.
Leki Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1077
A hazaiak pontot érdemeltek volna
Megjelenés dátuma: 2007. november 12. 04:27.00
Szerző: Gergácz Zoltán (Vas Népe)

Vasvár (gz) - Nemcsak remekül küzdött, de jól is játszott a hazai gárda a bajnokesélyes Veszprém ellen, nagy csatában mégis alulmaradt.

RECTEC Vasvár VSE- Veszprém Beton KC 25:27 (14:12). - Vasvár, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hargitai, Kovács.

Vasvár: SZABÓ - Utasi 1, MAJOR 1, GOLOVKO 7, ZSOHÁR 6, SZONDY N. 2, Szondy K. Csere: MATETITS 5, Kollár 3, Vízvári, Szakonyi, Bősze, Varga. Edző: Fancsali Ferenc.

Veszprém: Lengyel - Koszorús, WEIGEL 7, Földes, DR. KARSAI 9, Szekeres 2, Horváth. Csere: Baranyai, Smidéliusz, NÉMETHNÉ, Bognár, SZABADFI 3, Kerekes 2, NÉMETH 4. Edző: Németh Gábor.

Jól kezdtek a hazaiak a bajnokesélyes ellen: remek támadásbefejezések után az 5. percben 3:0 állt az eredményjelzőn. A vendégek nem találták az erőszakos és elszánt védekezés ellenszerét. Ebben az időszakban hazai oldalon több kiemelkedő teljesítmény is akadt. Negyedórányi játék után 8:4 volt az állás, ám jött egy ötperces vasvári rövidzárlat, és máris 8:8 lett. A vendéglátókat ez nem törte le, és a szünetre sikerült kétgólos előnyt kovácsolniuk.
Fordulás után remek kezdás után már 19:14-re, majd az eredményes veszprémi átlövők révén 20:20-ra módosult az állás. Az izgalmas hajrában, 25:26-nál támadást rontottak a hazaiak, s ez végzetesnek bizonyult.

Fancsali Ferenc: - Igazságtalan volt velünk a sors. Nagyon akartunk, jól is játszottunk, de a rövidzárlat megpecsételte sorsunkat.



Rövid kispaddal nem volt esélyük a komáromi lányoknak

Pécs – Komárom 36-22 (21-10)
Pécs, 150 néző, vezette: Áts, Báder.

Komárom: Szekeres – Rózsa 2, Zomborszki, Kosik 5, Preisz, Vida 12, Thiesz 1. Csere: Suszter, Gáborfalvi (kapusok), Zakor 1, Kovács 1.

A bajnoki cím esélyeséhez látogatott a komáromi együttes, melyből sérülés miatt hiányzott Ferenczi, Pöltl és Csőre. Nyolc percig fegyelmezetten játszott a vendégcsapat, 5-5 állt az eredményjelzőn. Ezután gyorsabb iramra kapcsolt a házigazda, megyénk együttesének játékát pedig fegyelmezetlenségek tarkították. Ezekre kíméletlenül lecsapott a Pécs, gyors gólokkal növelte előnyét. A házigazda a szünetig felőrölte ellenfele erejét, a szünetre magabiztosan vezetett.
A pihenő után nagyobb odafigyeléssel kézilabdázott a KAC, hétre csökkent a differencia. A felzárkózás sokat kivett Csordás Árpád tanítványaiból. A vendéglátó továbbra is eredményesen alkalmazta a gyorsindulást, és a meccs végét jelző sípszóig tovább növelte a különbséget, és megérdemelt győzelmet aratott. Egy hét múlva hazai pályán a Siófok ellen szerezhetnek pontokat a komáromi lányok.
Csordás Árpád: – Rövid kispadunk is oka volt annak, hogy ma csak ennyire voltunk képesek.
(24 óra)


Pikker-PTE-PEAC – Komárom 36-22 (21-10)
Pécs, 200 néző. V.: Ács, Báder.
Pikker-PTE-PEAC: Víg – Gogolák 4, Vasas 4, SZÉKELY 7, DANYI 4, Weitner 3, GRÁNER 8. Csere: Radochay (kapus), Ugor (k), Tóth, HORVÁTH VIRGINIA 3, Darányi 3, Horváth Vivien. Edző: Tabajdi Ferenc.

Tabajdi Ferenc: – Sok hibával, de időnként ötletesen támadva, simán nyertünk.
(Dunántúli Napló)


Kodó: Vereség szép hajrával 2007.11.11.

Negyedórán keresztül felváltva vezettek a csapatok, de ezt követően érvényesült a papírforma, és a Marcali legyőzte a Kodolányi-Cornexi-Alcoát. Az ötvenedik percben tíz góllal is vezettek a vendégek, de a Cornexi utánpótlás-játékosai szép hajrával öt gólra zárkóztak fel a meccs végére. A Kodó legeredményesebb játékosa a nyolc találatig jutó Zsigmond Vivien volt.

NBI/B, 9. forduló:
Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Marcali VSZSE 30-35 (13-17)
Köfém Sportcsarnok

Kodó: Pácz és Trimmel (kapusok), Zsigmond 8 (1), Kiss 6, Németh 6, Emberovics 3, Kaszás 3, Bízik 2, Kocsis 1, Lelkes 1, Vajda, Fekete, Kapási, Kerekes. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„Az első félidőben az ellenfél nyitott védekezésével széttördelte a támadásainkat, azonban védekezésünk és kapusteljesítményünk elfogadható volt, ennek köszönhetően szorossá tudtuk tenni ezt a játékrészt. A második félidő elején több technikai hibát vétettünk, így a vendégek elhúztak. Csak a mérkőzés hajrájában tudtunk gyors lerohanásból gólokat szerezni, de ez mindössze a szépítésre volt elegendő. Csapatom játéktempójával elégedett voltam, de hibáinkból tanulnunk kell.”
cornexikezilabda.hu


Kodót vert a Marcali, Szombathelyt a Siófok
Az NNKK képtelen nyerni Szekszárdon
(Somogy Sportja)

A Marcali idegenben, a Siófok hazai pályán vívta soros mérkőzését a hétvégén, és esélyeshez méltóan mindkét csapat növelte pontjainak számát. Az atádiak viszont hiába érkeztek immár harmadszor győzelmi szándékkal a tolnai megyeszékhelyre, az elmúlt két szezonhoz hasonlóan idén sem sikerült érvényesíteniük a papírformát.

Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Marcali VSZSE 30-35 (13-17)
Székesfehérvár, 120 néző. V.: Pék, Szentesi.

Cornexi II.: Pácz – Lelkes 1, Zsigmond 8/1, Bizik 2, Kapás, Emberovics 3, Németh 6. Csere: Trimmel (kapus), Kiss 6, Kaszás 3, Kocsis 1 Fekete, Kerekes, Vajda. Edző: Mihály Attila.

Marcali VSZSE: Kerner – Müller 5, Pék P. 3, Pék E. 5, Kovács 7, Kévés 7/1, Balogh M. 7/1. Csere: Krajczár, Hrankai (kapusok), Tanai 1, Nagy, Urbán, Bájhober, Francsics. Vezetőedző: Tóth István.

Hétméteresek: 2/1 illetve 4/2. Kiállítások: 6 perc illetve 14 perc.

Nem véletlenül szerepel a tabellán előkelő helyen a Cornexi II. csapata. Jól felkészített csapat benyomását keltették, végig nagy iramban kézilabdáztak. Szerencsére a marcali játékosai megfogadták Tóth mester taktikai tanácsait, így hasonló tempóban, de a több tapasztalatukból adódóan rutinosabb megoldásokkal rukkoltak elő a hazaiaknál, ezért az egész mérkőzés során kezében tartotta a mérkőzést a somogyi csapat.
Jók: az egész kezdőcsapat.


UKSE Szekszárd – Nagyatádi NKK 35-28 (16-13)
Szekszárd, 200 néző. V.: Salamon, Szakatics.

Nagyatád: Sulyokné – Somlai 1, Kiss 2, Simon 2, Bőzsöny 3, Mátyás 8/7, Varga 2. Csere: Nász, Horváth (kapusok), Szabó, Ghetu 4, Bárány 6. Vezetőedző: Mód János.

Hétméteresek: 2/2, illetve 8/7. Kiállítás: 8 perc, illetve 12 perc

Somlai találatával kezdődött a mérkőzés, majd a hazaiak lőttek három gólt egymásután. Mátyás külön őrzőt kapott a mérkőzés elejétől, így a többiekre maradt, hogy kidolgozzák helyzeteiket. A mérkőzés első tíz percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután az atádiaknak elfogyott a muníciójuk, gyámoltalanul, rosszul védekeztek, nagyon sok hibával játszottak. Somlait az elmúlt mérkőzésen elszenvedett sérüléséből eredően le kellett cserélni, így jobb szél nélkül maradt a vendég együttes. Emberelőnyös helyzetüket nem tudták kihasználni a somogyiak, így a félidő háromgólos hazai előnnyel ért véget. A második játékrész első perceiben gólképtelennek bizonyultak az atádiak, a szekszárdi fiatalok öt gólt lőttek emberhátrányból, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A tolnaiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. A vendégeknél nem volt kiemelkedő teljesítmény
Ivusza Tamás


Siófoki VSE – Szombathelyi FSE 32-27 (16-13)
Siófok, 300 néző. V.: Horváth, Simó.

Siófok: Molnár – Horváth 2, Gabnai 10, Kiss 3, Búza 1, Tamás 6, Papp 4. Csere: Dabóczi 2, Gábor 3, Gyánó 1, Somogyiné, Sajtosné, Csaba, Pintér. Vezetőedző: Pintér Károly.

Szombathely: Kovács B. – Sulyok 6, Udvardi 9, Zámolyi 3, Kovács 1, Granics 5, Gámbor 1, Kovács A. 1, Szalai 1, Horváth, Hamarics, Kovács B., Hofbauer. Edző: Dr. Woth Péter.

Hétméteresek: 12/8, illetve 6/3. Kiállítások: 2 figyelmeztetés, 8 perc, illetve 3 figyelmeztetés, 10 perc.

Pintér Károly: Kicsit érződött a csapaton a szerdai kupamérkőzés hatása, úgy érzem egy kicsit sokat kivett a lányokból a szerdai nagy küzdelem. Ezért egy kicsit tartottunk is a mérkőzéstől. Az első félidőben mindkét csapat nagyon nagy akarással, harcosan játszott, és a huszadik percig fej-fej mellett haladtunk a Szombathellyel. Az első játékrész végére sikerült háromgólos előnyt szereznünk. Játékunk nem igazán volt sikeres, kicsit erőlködtünk, az átlövéseink nem sikerültek, a zárt hatosfalas védekezést játszó Szombathely ellen szenvedtünk. A második játékrészben szépen fokozatosan hétgólos előnyt szereztünk az ötvenedik percre. Ekkor viszont előjött a csapaton a fáradtság, és öt perccel a vége előtt már csak két góllal vezettünk. Időt kértem, megpróbáltam a fejekben rendet tenni, de kellett egy kis szerencse is ahhoz, hogy a végén ötgólos győzelmet szerezzünk.
Jók: Somogyiné, Papp, Kiss, Gábor.
Ifjúsági mérkőzés: 33-19


Tapolca – Győri ETO II. 23-37
Szellentő Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1076

Nagyon elégedett voltam a Fehérváriak játékával.Hajtós meccs után a rutin ,a kor győzött.Ha nincs a 10-15-perc a kodónál védekezési hiba,akár fordíthattak volna .Pácz Viki {17}nagyon tehetséges kapus,mint ezt már többször ,most is bizonyította.Úgytűnik,hogy a Kodósok okozni fognak még egy két meglepetést,amire az ellenfelek nem is gondolnak majd.A bírók ,most ténleg rosszul fújtak,nem voltak a helyzet magaslatán.Természetesen gratulálok az ellenfél győzelméhez.

Jól játszott még:Zsigmond V,Németh Nóra,

Mika13 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1075

A listavezető látogatott Fehérvárra

 

Az ifimeccsen kijött a különbség a két fél között, de önmagához képest mindkét csapat jól játszott. Az első félidőben a Marcali sokáig csak hetesből volt képes gólt szerezni, aztán feljavult a támadójáték, és noha már 12:2 is volt az állás, a félidőben "csupán" 19:8-ra vezetett a Cornexi. A második játékrészben a vendégek fő célja a húszon belül maradás lehetett, amit sikerült is megvalósítani, a végeredmény 38:20 lett. Mindkét csapatot dicséret illeti, jó kis meccs volt!

A felnőtt meccsen a hazaiaknál végre pályára lépett a junior válogatott Emberovics Mira is, Kiss Adri azonban az első félidőt a kispadon töltötte. Jól kezdett a Kodó, Pácz Viki bravúros védéseinek köszönhetően 4:2-re is vezettek, aztán 10 perc után láthatóan kicsit elfáradtak a saját maguk által diktált gyors tempóban. A Balogh Piroskát nélkülöző Marcali át is vette a vezetést, és a félidő végéig fokozatosan növelte előnyét, fordulásnál 13:17-et mutatott az eredményjelző. A második játékrészben Trimmel Brigi váltotta Vikit a kapuban, Kiss Adri és Kaszás Ivett is pályára lépett, ám a különbség tovább nőtt. Negyed óra után Viki visszaállt a kapuba, ma ő volt a jobb. A különbség közben 10 gólosra nőtt (19:29), nem volt kérdéses a vendéggyőzelem. Az utolsó percekben a marcali cserék is lehetőséget kaptak, a végeredmény 30:35 lett. A marcali tábor jól szórakozott az egyik hazai drukker "elmés" és hozzáértő beszólásain (nem tudom melyik csaj hozzátartozója, de valaki elmagyarázhatná neki a kézilabda szabályait...), például hazai gól után vendég kiállítás, áll az óra, de ő azt reklamálja, hogy a Marcali húzza az időt a középkezdésnél, szóval passzív... És hasonlók. Apropó középkezdés: lassan ideje lenne megtanítani a Cornexi ifijeinek ezt a figurát, mert továbbra se megy, és általában óriási gondot okoz. Ami után természetesen a bíró a hülye, amiért visszafújja...

A vendégeknél Kerner Kriszta szokás szerint remekül védett, Balogh Manyi pedig emberhátrányban, kínaiból dobott gólt. A hazai csapatot is minden elismerést megérdemel, rég láttam már őket ilyen harcosan és nagy akarattal játszani, de a Marcali ellen nem volt esélyük. Sokáig nagyon jól játszottak, ám a második félidő felénél újra megszűnt az összjáték, és újra csak egyéni akciókat láthattunk. Akárcsak a nagy Cornexinél...

Cornexi II - Marcali 30:35 (13:17), a bajnokságot továbbra is a Marcali vezeti

Leki Creative Commons License 2007.11.10 0 0 1074
Így lehet fényezni az ellenfelet:

A bajnokjelölt a vendég
Megjelenés dátuma: 2007. november 10. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Ma 18 órakor a bajnoki cím egyik várományosát, a Veszprém Beton KC együttesét fogadják a Rectec-Vasvár VSE női kézilabdázói.
A szerdai, Fradi elleni Magyar Kupa találkozó után újabb kemény mérkőzés vár a vasvári amazonokra az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában. A bajnoki címre pályázó Veszprém együttesét fogadják.
- A listavezetőtől mindössze egy pontra leszakadva, jelenleg a harmadik helyen áll a veszprémi gárda, és nem titkolt szándéka, hogy bajnok legyen - mondta Fancsali Ferenc, a középmezőnyben lévő vasváriak trénere. - Keményen védekeznek, jó a két átlövőjük és az irányítójuk. Nehéz és szoros mérkőzésre számítok. Csak abban az esetben van esélyünk a győzelemre, ha védekezésben sikerül összeszedettebbnek és határozottabbnak lennünk.
(Vas Népe)

Nos a listavezetőtől 2 ponttal van lemaradva a Veszprém a tabella szerint és ha figyelembe vesszük, hogy az 1 ponttal előttük álló PEAC 1 meccsel kevesebbet játszott -azaz vesztett pontok alapján- könnyen 3 pontos is lehet ez a lemaradás...
Leki Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1073
Osztálynyi különbség
Megjelenés dátuma: 2007. november 08. 04:29.00
Szerző: (Vas Népe)

Vasvár - Papírforma-eredmény született a női kézilabda Magyar Kupában az FTC vasvári fellépésén: 30 góllal nyertek a Bajnokok Ligája következő fordulójára készülő fővárosiak.

Rectec Vasvár VSE-Budapest Bank-FTC 18:48 (10:28). - Vasvár, 200 néző, Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés, nyolcaddöntő, vezette: Bóna, Miskei.

Vasvár: Vízvári - Utasi 1, MATETITS 3, Kollár 1, Major, GOLOVKO 5, Szondy K. 3. Csere: SZABÓ (kapus), Zsohár 1, Szakonyi, Szondy N., Németh 4, Bősze, Varga. Edző: Fancsali Ferenc.

FTC: PASTROVICS - Kovacsevicz 5, Uhrakova 1, SZAMORÁNSKY P. 9, Szucsánszki 3, Zácsikova 3, JUHÁSZ 5. Csere: Harisova (kapus), SOÓS 7, Ilyés 4, Németh H., Szamoránsky A. 4, Kocsis 4, Németh Cs. 3. Edző: Zsiga Gyula.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2:5. 10. perc: 3:10. 40. perc: 12:36. 55. perc: 17:43.

Megilletődötten és idegesen kezdtek a hazaiak annak ellenére, hogy a találkozó első gólját Kollár labdaszerzéséből Matetics lőtte. A vendégektől válaszként Uhrakova talált a kapuba. Szembetűnő volt a két csapat közti osztálykülönbség, amely főleg védekezésben és keménységben dominált. Az NB I-ben második helyen álló fővárosiak komolyan vették a találkozót, és az első játékrészben főleg gyors lerohanásból voltak eredményesek. A 20. pecben 6:21-es állásnál Fancsali edző időt kért, de ez sem segített. Az első félidőben a vendégektől a gólszerzésben Juhász és Soós járt az élen, egyaránt öt-öt találattal.

Szünet után a ferencvárosiaknál elsősorban a fiatalok jutottak szóhoz, különösen Soós és Kocsis volt elemében. A két csapat közti tudásbeli különbséget hűen tükrözi, hogy a 42. percben a hazaiak kettős emberelőnyüket sem tudták gólra váltani. Összességében azonban a közönség jól szórakozott - Budapestről is jöttek drukkerek -, méltán zúgott a vastaps a találkozó végén.

Fancsali Ferenc: - Ekkora a két csapat közti tudásbeli különbség, reális eredmény született.

Zsiga Gyula: - Örülök, hogy a lányok komolyan vették a találkozót, és végigfutották a meccset. Remélem, szereztek kellő önbizalmat a nehéz hétvégi kupamérkőzésre.


Siófok vs. Goldberger

A Magyar Kupa negyedik fordulójában az Óbudai Goldbergert várják a siófoki kézis hölgyek szerdán 18.00 órától. Minden bizonnyal óriási lesz az érdeklődés a Beszédes József Általános Iskola csarnokában, hiszen tétmeccsen NB I-es ellenfelet még nem láthatott a siófoki közönség.
Kiss Olíviáék a kupasorozat második fordulójában Győrbe látogattak, ahol a VKL SE-t győzték le 32-26 arányban. A következő állomás a Tapolca volt, itt a 32-32-es döntetlen jelentette a továbbjutást a Pintér csapatnak.

A találkozó előtt villáminterjút kértünk a siófoki szakvezetőtől:

- Milyen hangulatban van a csapat?
- Izgulva és bizakodva várjuk a mérkőzést, minden bizonnyal rengeteg néző lesz kíváncsi a találkozóra. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesebbek, hiszen az NB I-ben masszív középcsapat érkezik hozzánk, amely nem fogja félvállról venni a találkozót. Különösen azért nem, mert már a legjobb nyolc közé jutásért folyik a harc.
- Hogyan készültetek a csatára? Mi lesz a taktika?
- A Goldberger gyors és futós csapat, azt kell megakadályoznunk, hogy lerohanjanak bennünket. Fontos, hogy a támadásainkat góllal fejezzük be, és a visszarendeződést gyorsan és jól oldjuk meg. Elengedhetetlen a jó kapusteljesítmény és a kemény védekezés. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.
- Kikre nem számíthatsz a találkozón?
- A dunaferres kettős igazolású játékosaimra biztosan nem, hiszen a kiírás értelmében ők nem léphetnek pályára nálunk a kupában. A többi játékos harcra kész és bevethető.
- Mennyire fognak hiányozni a kettős igazolású kézilabdázók?
- Gábor Eszter a védekezésben és a támadásban egyaránt hiányozni fog, hiszen átlövő poszton „vékonyak” vagyunk. Így ha valaki lesérül, vagy gyengébb formáját hozza, nem tudok megfelelő cserét felküldeni helyette, a védekezésben pedig a magassága fog hiányozni.
- Eldöntötted már, kik fognak kezdeni a fővárosiak ellen?
- Nem. Ezt az utolsó pillanatban fogom eldönteni. Egyelőre két poszton vacillálok, a kezdő kapus és balszélső személye még kérdéses. De elsősorban nem a kezdőben gondolkodom, hanem az egész csapatban, hiszen mindenkinek fontos szerepe lesz a találkozó során.
- Köszönöm az interjút, sok sikert kívánok nektek a találkozón!

Muzslay Péter (Somogy Sportja)


Egy félidőnyi csoda a Foki-hegyen

A Goldberger nyerte az osztályharcot

Zsúfolásig megtelt nézőtér fogadta a foki-hegyi csarnokban a pályára lépő feleket. Először csaphatott össze a Siófok NB I/B-s női kézilabdacsapata NB I-es ellenféllel. A Goldberger elleni találkozó tétje a legjobb nyolc közé jutás volt.
Az első játékrészben kiegyenlített küzdelmet láthatott a lelkes közönség, a 25. percben már háromgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos ezután többször is emberhátrányba került a Siófok, s ebben a helyzetben a Goli a félidő végére egygólosra tudta csökkenteni hátrányát.
A második harminc perc elején három gyors góllal indított a vendégcsapat. Ettől kissé megzavarodtak a siófoki lányok, ezért Pintér edzőnek időt kellett kérnie. A játékrész 20. percére egy gólra fel tudtak jönni Gabnaiék, ám a védekezésből ki kellett venni Kiss Olíviát, aki második kétpercesét is begyűjtötte. Ennek hatására a védekezőmunka hatékonysága kissé alábbhagyott. A végjátékban Fortuna is elpártolt a hazaiak mellől, hiszen Gabnai és Tamás átlövései a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattantak, s a hétméterest sem sikerült bedobni. A rossz siófoki támadás-befejezésekből gyors indításokat szőtt a Goli, melyek rendre eredményesek voltak, így a magasabb osztályban játszó vendégek biztosan jutottak a legjobb nyolc közé. A siófoki lányokat dicséret illeti, ezen a napon tudásuk legjavát nyújtva maradtak alul a rutinos fővárosiakkal szemben.

Siófoki VSE – Óbudai Goldberger SE 28-32 (15-14)
Siófok, 400 néző. V.: Natkai, Szalay.

Siófok: Somogyiné – Horváth 7, Gabnai 7, Kiss 4, Búza 1, Tamás 7, Papp. Csere: Gyánó 2, Molnár, Dabóczi, Pintér, Szabó, Sajtosné, Boros. Vezetőedző: Pintér Károly.

Goldberger: Gridnyeva – Kordyuk 12, Huszák 7, Selenka 6, Vakarcs 2, Vimmer 2, Lehel 1. Csere: Szűcs 1, Juhász, Szegedi, Matus 1, Tápai A., Polgár, Minárovics. Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt.

Hétméteresek: 5/3 ill. 6/5. Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc.

Pintér Károly: Büszke vagyok a lányokra, az NB I. hetedik helyezettje ellen végig sanszunk volt a továbbjutásra, de a csoda elmaradt. Gratulálok a Goldberger csapatának!
(Somogy Sportja)


Felkészülési mérkőzést játszottak a marcali és atádi kézilabdázók (2007.11.08. 19:14)
Szezon közben soha nem játszik felkészülési mérkőzést egymással a Marcali VSZSE és a Nagyatád NB I/B-s női kézilabda csapata. Most az atádi teremgondok miatt mégis kivételt tettek a csapatok. A ma délutáni találkozót 41-34-re a Marcali együttes nyerte.
• Megvan Fujsz János utódja (2007.11.07. 19:45)
Lesz kitől tanulniuk a marcali serdülő kézilabdázóknak. A távozó Fujsz János helyét Balogh Piroska az NBI-B-s csapat gólerős játékosa, a Noszlopy Általános Iskola testnevelője vette át.
(www.n-joyradio.hu)
kaloz174 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1072

"...bár kétségtelen a szezon eddigi legnagyobb meglepetése volt a Siófok ottani győzelme..."

 

Úgy gondolom, aki látta a meccset, ezt a győzelmet nem gondolja meglepetésnek, inkább meggyőző játékkal elért jó eredménynek.

Ezzel a játékkal tegnap verte volna a csapat a Golit is. (Sajnos, nem sikerült, de nem sok hiányzott. Így is dícséretet érdemelnek az SVSE játékosai, véleményem szerint.)

 

Kérdés ezekután: mekkora is a különbség az I. osztály és az NB I/B között?

Én nagyobb szakadékra számítottam. Ez még hízelgő is lenne, de nem lehetünk rövidlátóak, mert olyan edzés- és szakmai munkával lehet tartani a közvetlen élvonal utáni szintet - nagyrészt objektív okok miatt - ami már nem biztos, hogy hasznos az egész magyar női kézinek.

Ráadásul nem gondolom, hogy ebben - a jelenlegi körülmények, feltételek mellett - pozitív változás történhet, sajnos. Így én szurkolóként egyáltalán nem vagyok ellene, hogy megfelelő szabályozás mellett, a "nagy" csapatok második, harmadik, stb... vonala valahol valamilyen alsóbb szinten szerepeljen a bajnokságokban.

Előzmény: Leki (1062)
Redondo Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1071
Senki nem mondta, hogy az NBI-ben nincs szükség "hulladék" helykitöltő" csapatokra, elég az a 6 élcsapat, szükség van rájuk, csak épp teljesen mindegy az ETO-nak, meg a Fradinak, h jövőre Veszprémbe, Marcaliba vagy Nagyatádra kell elmennie. Az évszázados kivételektől (Derecske) most tekintsünk el.
Előzmény: Leki (1068)
rezike Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1070
Na akkor már kezdünk egyetérteni, ugyanis 10-15 éve Pálinger és Görbicz is kinlódott a 2. osztályban egy-két évig és ahogy hallom kellett nekik abban az időben.
Előzmény: Leki (1069)
Leki Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1069
Amit írsz továbbra is megerősíti azt a véleményemet, hogy "vonal alatt" kéne szerepelni a II.-es csapatoknak, ami talán nem eredményezne "torz" tabellát, amikor pl. úgy jön ki pl. a lépés, hogy komplett csapattal megverik az egyik bajnokesélyest, a másik ellen meg serdülővel kiállva simán kikapnak. Persze miután egyre több ilyen II.-es csapat lesz ez se tűnik már jó megoldásnak. De mondjatok jobbat!
Lassan ugyanaz lesz a helyzet, mint amikor a Magyar Kupában az FTC II. ütötte el a továbbjutástól az NBI-es Békéscsabát. Utána nem is indulhattak többet ezek a csapatok az MK-ban.
Viszont azt te se gondolhatod komolyan, hogy az NBIB-s bajnok nem fog erősíteni NBI-re, lehet épp ezekből a tartalék-ifi csapatokból is akár, így valóban lenne értelme a magyar kézilabda érdekét hangoztatni is.
Sajnos egyre rosszabb helyzetben van az ország is és a kézilabdára is kihat. Szerintem már csak megyei jogú városokban lesz létjogosultsága az NBI-es szintnek, máshol ez szinte elviselhetetlen terhet jelent már. Persze messze nincs még veszve a helyzet a Veszprémnek, hosszútávon csak a PEAC lehet riválisuk, a Marcali vagy a Nagyatád úgyis képtelen lenne NBI-es szinthez elegendő feltételeket teremteni, hacsak nem viszik el a lottó ötöst...
Összefoglalva, én nem ellenzem a II.-es csapatok indulását csak a visszás eredményeket kellene valahogy kiszűrni. A tabellától elvonatkoztatva kifejezetten örülök, ha későbbi NBI-es klasszis játékosok látogatnak hozzánk ezekkel a csapatokkal, ahogy pl. Görbicz, Tóth Tímea vagy Tomori is tette, később jó visszagondolni rá hogy 14-18 évesen már láttam őket játszani.
Előzmény: rezike (1064)
Leki Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1068
Hát igen, ez is lejárt lemez, hogy a magyar kézilabda érdekében így meg úgy. Talán inkább azt kéne elérni, hogy az NBI-es csapatok az ifibajnokságokban is olyan szintű csapatokat indítsanak, ahol egy győri, fehérvári vagy vasasos ifi tudna fejlődni. Mert ilyen alapon akkor semmi értelme az ifibajnokságoknak, ami persze nem igaz. Más olvasatban úgy is lehetne érteni szavaidat, hogy az NBI-ben nincs szükség "hulladék" helykitöltő" csapatokra, elég az a 6 élcsapat, többiekkel úgyse játszanak éles meccset, bár van ami ezt cáfolja (Derecske-FTC, Goldberger-Dunaferr pl.).
Előzmény: Redondo (1065)
sanyipapa Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1067
Én ugyan elfogult vagyok, de nagy igazságot mondtál Red.
Előzmény: Redondo (1065)
fafa211 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1066
Én egyetértek!!! :)
Előzmény: Redondo (1065)
Redondo Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1065
Biztos sokan nem fognak egyetérteni, de szerintem a magyar kézilabda szempontjából sokkal fontosabb, h egy győri, fehérvári fiatal, junior-válogatott játékos felnőtt mérkőzésen edződjön, szerezzen rutint, tapasztalatot, mint az, h ki jut fel NBI-be, és ki fog jövőre a kiesés ellen küzdeni ott.
rezike Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1064
Veszprémben savanyu a szőlő. Irják, hogy többnyire fiatal játékosok. Nem többnyire, hanem kizárólag, sőt. Én ugy tudom, hogy szinte több a serdülő koru, mint az ifi koru az együttesben. Elég szegényes gondolkodás, hogy nálunk mérlegelik, hogy ki játsszon, ki ellen. Nagyon egyszerü a magyarázat ugyanis. A szakvezetés a tehetségeket akkor játszatja, amikor egyébként ráérnek, vagyis nincs szüksége rájuk az első csapatnak, illetve amikor az ideális heti mérkőzésszám ezt megköveteli. És tudjátok miért? Azért, hogy a válogatottak világversenyein minél jobb, minél felkészültebb fiatalok lépjenek pályára és természetesen azért, hogy néhányuk esetleg a világ élvonalába tartozó első csapat keretébe is idővel bekerüljön. Megérdeklődtem a vezetőktől és azt mondták, hogy sokszor szinte azt sem tudják kivel játszanak és csak a fenti érvek és ismérvek alapján alakitják ki a csapatot. Egyébként pedig az én véleményem az, hogy akiket 16 és 18 éves lányok meg tudnak verni, az még combosodjon csak nyugodtan a 2. osztályban
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1063

Ok, a 2. postomban már gyanítottam a félreértést. Ettől függetlenül a Cornexiről leírtak ülnek, a Vasasnak meg respekt, hogy  így csinálta EDDIG. Ha majd másképp lesz, azt biztos csendesebben kommunikálják. :)

A Veszprém-Tapolcáról olvastam a hozzászólásokat a worldhandballon, "érdekes" meccs lehetett. Hétvégén megyünk hozzájuk, biztos fokozottan érzékenyen reagálnak minden valós/vélt  játékvezetői tévedésre. Ettől függetlenül nyerni kéne.

Ti meg, ha nem vigyáztok, még feljuttok. :) Már látom is magam előtt a következő veszprémi cikket... 

 

 

 

Előzmény: Leki (1062)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1062
Na asszem kicsit félreértettük egymást a két mondatomnak nem volt köze egymáshoz. Egyik arra utalt, hogy a Cornexi II.-őt meg se említik a cikkben a másik a Vasasnál arra, hogy ők ugyanazzal a gárdával játsszák végig az NBIB-t, nem visznek fel senkit felnőttbe.
Mindenesetre Veszprémben amúgy is történnek érdekes dolgok, bár kétségtelen a szezon eddigi legnagyobb meglepetése volt a Siófok ottani győzelme, de lejjebb a tapolcaiak cikkében is vannak érdekességek, amit el is tudok képzelni, látva a jv.-k személyét...
Előzmény: Törölt nick (1060)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1061

Ha a vasasosok magukról állították, akkor sorry. Bár az önfényezés mindig gyanús...

Előzmény: Leki (1058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1060

Ezt mire alapozták?

Arra, hogy a Szekszárd ellen (otthon 30-40) nem játszott Emberovics és Mayer, ellenünk mindenki (30-29 oda, náluk), a Nagyatád ellen (32-27-es vereség idegenben) Lévai kivételével mindenki, a Szombathely ellen (29-20-as vereség idegenben) és Komáromban (26-26) csak Trimmel a "nagyok" közül.

Ugyan már!

Vagy azért, mert ellenük is csak Trimmel játszott? :)

A másik: idén kerültek fel, még nem is játszottunk ellenük. Most látom, 23-án fogunk, mivel nem lesz bajnokság és BL sem, teljes csapattal előreláthatólag. -Deka és Hegyesi Móni. Ettől függetlenül, simán nyerhetnek otthon. Tudod mit? Legyen igazuk abban, amit állítanak, ez legyen a legnagyobb örömük. ;)

A Cornexi II meg tényleg jobb, de ez várható is volt. Nálunk meg az NBI/B- csapat sínyli meg a fiatalítást a felnőtteknél.

Előzmény: Leki (1058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1059
Érdekes a Siófok elleni kínos hazai zakót nem említik, biztos arra is van magyarázat...
Előzmény: Leki (1056)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1058
Cornexi II. kifelejtéséről ne is beszéljünk, akik idén versenyképesebbek, mint eddig. Mondjuk hétvégén a Vasasosok váltig állították, hogy tisztességesebben játszanak, mint a győriek...
Előzmény: fafa211 (1057)
fafa211 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1057

Már ott sántít az írás, hogy az ETO II. a Veszprém elleni mérkőzés után a másik bajnokesélyesnél, a Nagyatádnál is nyert...

 

Előzmény: Leki (1056)
Leki Creative Commons License 2007.11.06 0 0 1056
A lerágott csontunkról ír most a Veszprém Megyei Napló:

Igazságos-e a rendszer?
Megjelenés dátuma: 2007. november 06. 04:29.00
Szerző: B. Virág Rita

Jegyzet - A kézi és a kosárlabda másod-, illetve harmad-, valamint a labdarúgás harmadosztályában gyakorta találkozhatunk egy-egy, egyébként első osztályban szereplő alakulat második vagy harmadik számú csapatával.

A futball NB III Bakony-csoportjában például a Zalaegerszeg, a Győri ETO, a Sopron második együttese, vagyis ligacsapata is szerepel. A női kézilabda NB I/B-ben pedig az ETO II, Vasas II játszik. Ezekben a kettes számmal jelölt gárdákban többnyire tehetséges fiatalok kapnak játéklehetőséget, akik az első csapatban még nem vagy kevesebbet játszanak. De vajon mennyire igazságos ez a lehetőség?

A Veszprém Beton KC női kézilabda-együttese az NB I/B első fordulójában csapott össze az ETO II-vel. A győrieknél több, NB I-ben is rendszeresen szereplő játékos is pályára lépett, s végül ki is kapott a Beton. A Győr ezután több rangadót is vívott, de érdekes módon valamennyit elbukta, mert a fentebb említett meghatározó emberek ekkor már nem kézilabdáztak. (Kicsit furcsa, hogy csupán a bajnokesélyes Veszprém ellen dobták be a nagyágyúkat .) A szándékosságot persze azonnal zárjuk ki, de közvetve az ETO II mégis befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét.

A másik oldalról viszont mondhatnánk, aki a legjobb akar lenni, annak mindenkit meg kell verni. S miért ne játszhatnának az NB I-ben és a második vonalban is a feltörekvő tehetségek, ha erre a szabályok lehetőséget adnak. Igazságot szolgáltatni nehéz lenne. Az volna a legideálisabb, ha az eddig három vereséget gyűjtő Beton KC többet nem hibázna, és nem a győri mérkőzéstől függne a bajnoki cím megszerzése. Az első osztályban pedig már jöhetnének a valódi győri nagyágyúk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!