Keresés

Részletes keresés

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 714

Smegma nem csak Tinikorban termelődik, hanem onnantól, hogy elválik a fityma a makktól. A smegma a lehámló bőr, vizelet és kosz és érettség esetleg sperma keveréke.

Amíg le van tapadva, azon a helyen valóban nincs, de ha részlegesen oldott ott már van "túrósodás". Egy erősebb szűkületnél ezt problémás, de nem lehetetlen kipucolni. Ha nem teszik meg, abból lesz a baj.

Előzmény: bubbbba (709)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.25 0 0 713

Szia!

OFF

Megint nem a témáról megy a diskurzus.

El tudtam mondani, és el is mondtam egy néven, a másodnicket tüntetőleg hoztam létre, hogy rávilágítsak intrikusan, hogy hogyan lehet "tömeget" gerjeszteni. Nem én kezdtem, de már be is fejeztem. Betonuúj egy új "játékos" a színen, nekem semmi közöm hozzá.

Ha egy asztalra leteszünk egy almát, azt sokan egy almának látják, azaz egyetértenek a nézőpontjukban, de biztos, hogy lesz valaki, aki csak egy undorító hányadéknak látja, amitől gyomorgörcse van. Remélem sikerült ezzel megfelelően érzékeltetnem, hogy hogyan is működnek a dolgok.

Abszolút nem jáék nemek ez a dolg, hanem meggyőződés, de nem ez tölti ki az életem központját, ez csak egy dolog, amiről elmondtam mindent. Ugyanilyen módon vitázhatnánk csomó más dologról és szükségtelennek tartom a szemtől szembe vitát. a fórum így működik. Ha szemtől szembe akarok valamiről vitázni, majd feldobom a a barátaim, munkatársaim között az aktuális kérdésemet.  A fórum csak szélesíti a spektrumot.  De nem tud teljesen hetelessé válni. Ha valaki pedig privát módon keresi meg a másikat segítségnyújtással, az azért leht, hogy bizonyos személyes dolgok ne kerüljenek nyilvánosságra, amik nem tartoznak másra, nem kell egyből a simlisséget gyanítani.

ON

Abszolút igazad van, a három hetes tapaszatlatom egyelőre csak arra jó, hogy elmondjam, mit élek át és szeretnék ezzel segíteni másokon, ha lehet. A másik topicban ki fogom fejteni későbbi tapasztalataimat. Itt pedig maradnék a témánál, emberi hangnemben.

Légy kitartó a gyereked kezelésében, drukkolok, hogy teljesen meg tudd gyógyítani. 

Aztán ha meg nagy korában úgy dönt, hogy nem jó így, akkor majd hoz egy saját döntést. 

Jó anya vagy!

Előzmény: bibike30 (711)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 711

Sok anyuka nevében is KÖSZÖNÖM!!!

 

---------------

Tudathasadás!

Miért gondolod, hogy egy név alatt nem tudod elmondani mindazt, amit csak szeretnél a témával kapcsolatban? Mi értelme a színjátéknak? Ki előtt kell rejtegedned olykor a valódi véleményed? Mirét nem vagy mindig Megtorló nick? Miért kell néha betonújjként egy ovis bőrébe bújnod? Neked ez egy játék csak, úgy látom. Ha tévedek, akkor igaz, amit Ő mond...

És bizony, ha te is belegondolnál a rosszul jártak helyzetébe (bármilyen kevesen is vannak véleményed szerint) akkor nem csinálnál viccet belőle. Bár Megtorlóként 3 hetes gyógyulatlan pénisszel te sem tudhatod, hogy mennyire vált be még neked a dolog... vagy ennyire bízol az orvosodban? És miért nem láthatok egy képet, mert talán könnyebben felkészülhetnék a gyerekem műtét utáni állapotára (lelkileg), ha szükségessé válna mégis. Érted mire akarok kilyukadni? Ha segíteni szeretnél, akkor tedd, de csak őszintén és hitelesen és semmit sem eltitkolva! Ebből sokat megtudhatnak azok, akik bajban vannak.

Nem szeretnék senkivel sem vitákba bonyolódni, mert attól jóval békésebb, nyugisabb vagyok, de véleményem azért van. És én az igazságot keresem mindig és igyekszem tisztán látni a nagy zavarosban. Most mondjam, hogy fél óra olvasgatás után sikerült ez? Majd regisztráltam és írtam. Valakit megszólítottam, akiben úgy éreztem megbízom. Nálam alapból mindenkinek jár a bizalom. Naív vagyok, tudom. Az már nem rajtam múlik, hogy eljátssza-e. Itt vannak a szemeim, életben bele mernél     most nézni?

 

És bocs mindenkitől, hogy eltértem a témától!!! 

Előzmény: bubbbba (709)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 710

Tényleg, nem jár erre véletlenül egy haladóbb szellemű urológus?

 

Aki túllépett azon, hogy annó mit tanítottak neki, hogy márpedig a kisfiúk fütyijét így és így KELL stb., hanem folyamatosan tanulmányozza a vonatkozó külföldi szakirodalmat, és segítene értelmezni, hogy mi ez a hatalmas szemléletbeli különbség az egyes országok gyakorlatában, és melyik gyakorlat alapján mik a tapasztalati prognózisok.

 

bubbbba Creative Commons License 2011.03.25 0 0 709

Én váltig azt nem értem, hogy Nyugat-Európában (= ahonnan infóim vannak: Skandinávia, Hollandia, Franciaország) egyáltalán nem gyakorlat a kisfiúk fütyijének a bármiféle abajgatása. Sem felhúzgálás, sem vagdosás, semmi. Mondván, hogy éppen az ilyesmi okozhatja később a szűkületeket, hegesedéseket, rugalmatlanságokat. Míg ha egyáltalán nem nyúlnak hozzá, és ha netán szűknek is látszik, tinikorra akkor is az esetek döntő részében magától megoldódik minden.

 

Most direkt utánakérdeztem, és még akkor sem csinálnak semmit (Skandináviában), ha egy kisfiúnak pisiléskor öblös lesz a fütyije. Erre azt mondják, hogy a smegma majd csak tinikorban termelődik (ahogy a kisgyerekeknek a hónaljuk sem izzad még, mert ez is a nemi hormonok beindulásával van összefüggésben), amikor a gyerek már úgyis magától húzogatja a kukiját, és attól, plusz a természetes növekedéstől a fityma magától ki is tágul (feltéve, ha addigra nem szűkítették össze a korábbi beavatkozások hegei).

 

Ahogy a kislányoknál sem kell hüvelyöblítést és hasonlókat végezni, mert a természet elrendezte az öntisztulást, úgy ez a kisfiúknál is működik állítólag, ha zavartalanul hagyják, még ha nem is tűnik úgy, hogy egy túl kis lukon ez megy, de állítólag mégis.

 

És nem, nincs sehol olyan a szakirodalomban (most alaposan rákerestem a gugliban), hogy pl. Skandináviában több probléma lenne a férfiak nemzőképességével.

 

Szóval most nekem erősen úgy tűnik, hogy a Magyarországon széles körben elterjed korai gyakorlat, miszerint 1-2-3 éves korig okvetlenül muszáj a kisfiúk fitymájának felhúzható állapotba hozása, akár erőszakkal, tépéssel-rántással-vágással, hogy ez indukálja a későbbi tömeges problémákat.

 

Tudathasadás Creative Commons License 2011.03.25 0 0 707

Most már leállhatsz!

Csak azért hoztam létre a Tudathasadás nicket, hogy rávilágítsak a dolgokra!

De hoppá! Hisz' veled nem beszélek!

.....

Előzmény: Törölt nick (706)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 704

Köszi, hogy visszatértél a témához! Már kezdtem aggódni!

És azt is köszönöm, hogy így összefoglaltál mindent!

A befejezésedre válaszolnék.

Igen, beleéltem magam milyen lenne teljesen körülmetélve, nagyon is.

Apuka elsőre elfogadta a tényt: az orvos műt és teljesen. Aludt rá egyet és elkezdte aggasztani az altatás ténye és annak veszélyei. Majd meséltem neki dolgokról (amiket írtál felmerülő problémaként) és akkor elkezdte ő is jobban beleérezni magát a körülmetélt (és nem megelégedett!!) férfiak helyzetébe. Onnantól egy véleményen vagyunk: nem dönthetünk ilyen kérdésben mi, a szülők!! pláne úgy, hogy nem tudni milyen lesz a végeredmény. Zárójelben itt hozzá tenném, hogy 17-én este voltunk a kórházban és azóta rengeteget változott a gyerekem kukija! Kenegetem neki Diprosalic krémmel, orbáncfűolajjal és szépen tágul a fitymája. Már több mint fél centis az lyuk átmérője, ami naponta nő. A fiam engedi csinálni és a végén nagyon mosolyog, mert tudja, hogy jót akarok neki. Mondja hogy: nem fáj, így jó... tehát azt gondolom kicsit sem töri meg ez a "macera" lelkileg! Mert nekem azért ez a legfontosabb! 

De kérdezem én! Ha én készpénznek veszem, amit a sebész mond és nem is próbálkozom meggyógyítani a gyerekem extrán beszűkült és reménytelennek tűnő fitymáját, akkor 29-én meg is műtötték volna!!! Érted mi a baj ezzel? Az orvos nem is adott neki esélyt, hogy megmentsük a menthetőt: vagyis a fiam egészségét. De most már tudom, hogy sikerülni fog a dolog, mert naponta tágul a fitymája!! 

Van egy 6 éves fiam is, neki semmi gondja a tisztálkodással és a letapadása is gyönyörűen elmúlt a fent említett krém rendszeres használatától. Apukájuk is törli magát pisi után, azt gondolom ezt is könnyen meg tudják tanulni, utánozni, mint a fogmosást és bármi mást. A gyerekek nagyon okosak, nem kell mást tenni, csak jó példának lenni előttük!

 

 

Előzmény: Tudathasadás (703)
Tudathasadás Creative Commons License 2011.03.25 0 0 703

Igen van egy kis tudathasadás a háttérben.

Na de elég az offolásből!

Ha idetéved valaki, azt fogja gondolni, hogy csak perverz hazug bizniszmenekké és kérges fa**ú megcsonkított szerencsétlenekké válhatnak, ha fitymaszűkülete lesz.

Ez a topic arra jött létre, hogy ha valakinek problémája van, tájékozódhasson, hogy milyen lehetőségek vannak. 

Összefoglalnám dióhéjban:

1: Meg lehet próbálni, kenőccsel és kézzel tágítani, de ez csak szigorúan az orvor utasításai szerint, vagy nagyobb baj is lehet belőle.

2: Bemetszés, amivel a szűkült részt átvágják, levarrják. Ez megoldja a dolgot, fityma is marad, de nem túl szép, persze ezt mindenki maga döntse el. Google: dorsal slit

 

3: Részleges metélés, amivel a problémás részt távollítjálk el a fityma rövidüléséet előidézve. itt is megmarad kisebb-nagyobb rész, tehát a fityma részben marad fedett, vagy csak puhán, erekciókor leugorhat magától. ennek a gyógyulása lassabb, problámásabb, fennál a veszélye, hogy olyan hegszövet alakul ki, ami már eleve megint szűk, vagy később beszűkül, amit újra vágni kell.

4. Teljes metélés.  Többféle stílusban, lazább, feszesebb, belső bőrt teljesen megtartva, "eldobva", fitymafék meghagyásával, eltávolításával. Részletesebben nem taglalom, Google bácsi segít. Ez esetben kizárt, hogy újabb szűkület alakul ki, viszont le kell mondani a fityma funkcióiról, azaz a makk fedetlen marad, a bőre megerősödik, szárazabb lesz és újra kell tanulni a használatát.Aki nem tudja elkébzelni a masztit/szexet nélküle, annak nem ajánlott, nehogy megzakkanjon.  Vannak akinek ezek a mellékhatások pozitívak, jobban szeretik így, ráadásul megszűnik a szmegmatermelődés, nem büdösödik a makk, stb. ám van aki nem élvezi az új helyzetet. Aki felnőttkorban esik át rajta, nagyrészt elégedett, aki gyermekkorban, az nem tud viszonyítani objektíven. Ha valakiknek jön be, az túlérzékenységről, vagy a szárazságról panaszkodik általában, ami egyes egyéneknek nem jön be. Van akinek nagyon összenő a fityma a makkal gyerekkorban és csak csúnya sebhelyes módszerrel tudják lefejteni, ez esetben a gyógyulás is csúnnyább, kérgesebb lehet, mivel a makk bőrét is sérthetik. Ezek nagyon ritka esetek, különleges megoldást igényelnek. Az orvosnak erről tájékoztatni kell a beteget és speciális módszert alkalmazni. Akinek viszont szépen elvált a fityma a makktól és "pusztán" csak szűkülete van és a teljes metélést választja, az minimális esetben elégedtelen sikeres profi műtét/kezelés után.

Meg kell jegyeznem, hogy bármelyik sebészeti beavatkozás kockázatokkal is járhat, műhiba, rossz utógondozás, rossz alkati tényezők miatt. Mindig alaposan tájékozódni kell a lehetőségekről, az orvosokról, érdemes több ovossal konzultálni, ha nem bízunk az ajánlott módszerben. Nem kell kapkodni, kivéve paraphimosis esetében, amikor megreked a fityma a makk mogött és bedagad. Ha valaki veszélyeztetett, az jobban teszi, ha nem akkor kezd orvost keresni, ha már megvan a baj, hanem "tart" egy urológus sebészt az ismerettségi körében.

5. Struccpolitika. Nem csinálunk semmit.  Hugyozásra egy darabig jó lehet a pénisz, függena  szűkület mértékétől, de mivel a rendes tisztálkodás lehetősége elvész, fokozott gyulladásveszély, gyulladáskor elfertőződés-veszély, elfertőződéskor penis necrosis, azaz pénisz elhalás, esetlej szepszis, halál jöhet. Ez a legdurvább végkifejlet, csak súlyos esetben fordulhat elő.

Lényeg a lényeg, ha gond van, akkor maximális odafigyeléssel kell kezelni a dolgot és akkor nagy baj nem jöhet. Ha az embernek döntést kell hozni, az a saját döntése, meggyőződése legyen, nem mások döntsenek helyette!

A gyerekél ugyanez a szülő felelőssége, akinek kutya kötelessége ugyanúgy hozzáállni, mintha saját maga lenne, úgyhogy apukák ne hagyják anyura a döntést, segítsenek és fáradjanak!

Szerintem innentől maradjunk ebben a stílusban!

Előzmény: bibike30 (700)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 702

:( ne már! eddig olyan szépeket írtál! most meg csalódnom kell??

Előzmény: Törölt nick (701)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 700

Látom jól elbeszélgetsz magaddal, tudathasadásod van?

Aranyos ez a kép :P  elmentettem, a fiaim örülnek majd neki!

Előzmény: MEGTORLÓ (699)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.24 0 0 699

Szuper!

Elmondtad, lépjünk tovább!

Előzmény: MEGTORLÓ (698)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.24 0 0 698

Nyomjad!

Előzmény: Törölt nick (697)
vicarious Creative Commons License 2011.03.23 0 0 695

Azon vitatkoztok, hogy helyes-e a csonkítás vagy sem?

 

Szerintem a hiba ott van, hogy a gyermekkori körülmetélést egybemossátok a felnőttkorival. Nagyon nem ugyanaz a kettő, a gyermekkorban nem lehet előre kalkulálni a bőr nővekedésével, rugalmasságával. Sokszor ami nem tűnik "nagyvonalúnak" később az lesz. Ebből következhet a deformálódás ez nem komoly dolog de a későbbi impotencia előrébbhozója lehet.

Sok embernek igazából fogalma nincs, hogy pontosan mit érez az akinek van fitymája. Persze én sem tudom hogy azoknak milyen lehet, de igazából nem is akarok belegondolni. A természet nem hülye, minden egységet képez. A női oldalon is fontos, ezt viszont tapasztalatból tudom, olyan nők akik a körülmetélthez szoktak, megtapasztalva az egészségest valóságos felüdülésként élik meg, és nem akarnak többet metéltet. A fitymának szerepe van az aktus közben is, mégha csak egy finom gyűrűt képez, a levegő áramlás máshogy viselkedik.

A topik fő témája a fitymaszükület, ugye nem a metélés. Úgy gondolom, hogy sokkal kevesebb esetben lenne szükség metélésre, mint ahogy próbálják terjeszteni, kampányolni mellette. Megelőző jelleggel oltassátok be magatokat HPV ellen és mossatok napi +1. A csonkítás nem megelőzés, a probléma teljes kiaktatása magas kockázattal szövődményekre.

A fimózist is meg lehet oldani részleges metéléssel. Szerencsére ez kezd divatba jönni már a tengerentúlon is.

 

A torokrákot(férfiak esetében fordul elő főként, furcsa?) mivel kellene megelőzni? Tudtátok, hogy a legtöbb esetben az orális szexre vezethető vissza? A hölgyeknek is kéne valódi megelező intézkedéseket tenni, de nem csonkítani.

 

Én amellett vagyok, hogy a gyermekeket nem szabadna preventív jelleggel csonkítani. Viszont kóros esetben vagy felnőttkorában természetesen mindenki eldönthetné mi a helyes gyermekének, saját magának.

 

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.23 0 0 691

Majd ha teljesen meggyógyult, teszek fel előtte/utána/teljesen gyógyult képet. 

Előzmény: bibike30 (688)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 688

 

Köszönöm a részletes és szépen fogalmazott tanácsaidat! Még jó, hogy nem törölték ki!!

Megtanítom neki, nehogy gond legyen- a törlést.

 

További jó BÉKÉS fórumozást mindenkinek!

 

Üdv.

 

bibi

 

/néha még vissza járok majd olvasgatni, kíváncsi leszek a gyógyulásod utáni részletkre!!! tehetnél a másik topicba képet a mostani állapotodról, megnézném a hegeidet!!/

 

Előzmény: MEGTORLÓ (686)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.22 0 0 687

Nekem a 10napon már abszolút nem volt rossz, de miután kiment az összes varrat, kifejezetten kellemessé vált, leszámítva egy kis feszülést, ami elsőre inkább furcsa volt, de most, hogy egyre simul, már kifejezetten kellemes érzés. 

Mintha szorítanák picit, de úgy az egészet. Ez lehet, hogy csak nekem kellemes, de remélem tévedek.

 

Előzmény: Zergekoros (685)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.22 0 0 686

Most megfogtál! Igazad van.

Elnézést kérek, hogy elragadtatam magam.

Egyébként nekem gyerekkoromban sokáig le volt tapadva és émlékszem, hogy nem egyszer volt olyan, hogy fájt, be volt dagadva, és ha megnyomtam genny jött belőle. 

Rohadtul érzékeny volt, ami később átment kellemesbe, mikor felfedeztem a szexualitást úgy 7-8 évesen és egyfolytában játszottam vele. Ennek köszönhetően felszakadt a letapadás úgy 9-10éves koromban, de rövid fék és relatív szűkületem maradt. Az én szüleim kerülték a szexualitást előttünk, 5 éves korom óta egyedül fürödtem, ezért tudott ílyenné válni.

Ezekre a dolgokra nagyon figyelj, mert akkor később nem lesz gondja. 

Ha fitymaszűkület nem is alakul ki kóros mértékben, egy rövid fék nagyon kellemetlen tud lenni szex közben, főleg, ha elszakad.

Talán ezért is érdemes hátrahúzni kisgyerekkorban. 

Normális fitymás ember úgy vizel, hogy hátrahúzza a fitymát, hugyozik és miután krázta, megtörli és ezután rakja el. Ezért gáz, hogy a pissoirnál nincs törlő. Nem csak a lányoknak kell megtörölni.

Ha ez a szokás kialakul gyerekkorban, kisebb lesz a szmegmatermelődés, kisebb lesz az esély a gyulladásra, fertőzésre és kóros szűkületre. Ha megtanítod ezt neki, talán nem kell aggódnod, hogy a te döntésed nyomán kelljen műteni.

Előzmény: bibike30 (684)
Zergekoros Creative Commons License 2011.03.22 0 0 685

Az Erekció mennyi ideig kellemetlen?

köszönöm a segítséget

bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 684

Ez hogy kapcsolódik a témához?

Előzmény: MEGTORLÓ (683)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.22 0 0 683

Rend a lelke mindennek! :-)

Előzmény: Murder Incorporated (682)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.03.22 0 0 682

http://forum.index.hu/Custom/showModMod

V/8/d

 

Ha törlik a hozzászólásod, megnézed a postafiókod, hogy miért.

Moderációval foglalkozni csak moderációs topikban lehet.

Sepu81 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 680

(akkor sziasztok) fityma (nekem már itt nincs helyem) fékátvágás (úgy látom)

:D

Előzmény: bibike30 (677)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 677

Egyetértek!!

Olvasgatom folyamatosan a korábbiakat és azért ott is vannak elég cifrák, mégis OTT MARADTAK!!! és egyiket sem Ő írta...

 

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.22 0 0 674

Én nem veszek rész a továbbiakban "vérre menő" vitákban, mint amilyen az elmúlt 3-4 hétben zajlott, ellenben továbbra szívesen megosztom a saját (szubjektív) tapasztalataimat és véleményemet az arra kiváncsi olvasókkal. 

További békés fórumozást kívánok mindenkinek! (Még NEKI is!)

 

bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 664

De még nem is csak a csonkolás, mert az lehet, hogy felnőttek hobbijaként létező dolog arrafelé is. Hanem kifejezetten az, hogy a kisfiúk kukiját nem abajgatják sem 1-2-3 éves korban (mert a magyarországi "protokoll", az az, hogy vagy már babakorban, vagy max. 2-3 éves korig "muszáj" felhúzhatónak lennie a fitymának, mert ha nem, akkor tépni-vágni kell), és talán éppen emiatt kevéssé prosperál ott a "helyreállító ipar".

 

Ja, és neeem, nyilván nem vagyok te :) Egy érdeklődő, fiús anyuka vagyok, igyekszem infókat gyűjteni ehhez a témához is. Mindenesetre egyelőre nem a magyarországi metódus győzött meg, ezért is vetettem fel, hogy az ilyen tömegesen előforduló szűkületi probléma vajon nem pont a korai abajgatások következménye-e. Szubjektív élményem nem lehet erről, mert én a férfi nemi szerv másik végén állok :)

 

Előzmény: Figyelőnick (663)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 662

Hát ez az... Unokanővérem Skandináviában él, akkor mentek ki, amikor a kisfia még nem volt 1 éves. A gyerekorvosi vizitnél rákérdezett, hogy mit tegyen a fütyivel, mert szerinte nem tökéletes (a magyar védőnő szerint nem volt az). Mire a kinti gyerekorvos úgy bámult rá, mint valami barbárra, és aztán nagyon udvariasan ki is fejtette, hogy hát igen, "bizonyos" "keleti" meg afrikai területeken vannak ilyen furcsa szokások, hogy a gyerekek nemi szerveivel mindenféle marhaságot csinálnak.

 

Állítólag, ha addig teljesen békén hagyják, akkor a serdülőkori változások simán magukkal hozzák a megoldást, megnő az egész szerv, hozzánő-lazul a bőr, már persze ha addigra nem nyomorgatták szanaszét, nincs tele összehúzódott heggel. Legalábbis a fenti doki szerint, ha ez a fejlődés nem lenne teljesen szokványos, akkor régen kihalt volna az emberiség, de legalábbis azon országok népessége fogyatkozna látványosan, ahol nem divat a fütyipiszkálás, de hát ez nincs így.

 

Előzmény: Figyelőnick (661)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 660

Valamit nem értek.

 

Külföldön (elsősorban Nyugat-Európában) élő rokonaim, ismerőseim régóta elég egyöntetűen arról számolnak ben, hogy az ottani gyerekgondozási protokollban egyáltalán nincs benne az, hogy a kisfiúk fütyijével bármit is kellene tenni.

 

Nincs olyan, hogy 1-2-3 éves korában, ha addig nem úgy szuperál a fityma, mint a nagyoké, akkor húzgálni, pláne felrángatni vagy vagdosni kellene, sőt. Kifejezetten az van, hogy hagyni kell, még ha gyanús is, hogy szűk, mert majd tinikorban az esetek legnagyobb részében magától "megjavul", és csak rendkívül elenyésző, 1-2%, ahol valóban van valami orvosi teendő.

 

Nekem ez alapján az lett gyanús, hogy Magyarországon ez a fajlagosan rengeteg probléma vajon nem abból a gyakorlatból származik, hogy sokszor már csecsemőkortól, de legkésőbb 1-2 éves kortól kezdve ráncigálják, cibálják szerencsétlen kisfiúk kukiját, és az ezáltal keletkező kisebb-nagyobb sérülések okozzák a későbbi szűkületeket, problémákat?

 

Sepu81 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 658

"Aki végigolvassa a topicot, láthatja, hogy ez hazugság. Te hazudsz, kisember, hazudsz, mint a vízfolyás."

 

Nem hazudok. Nem szoktam.

Szerintem ebben a topicban zömében (ha nem kizárólag) te írsz negatív tapasztalatot a sokadik álneveden. Ha csak azért váltogatnál nicknevet, mert kitiltottak, akkor az új névvel nem kellene olykor új sztorival is előállnod. Én anno amikor először idejöttem erre a fórumra, akkor tuti, hogy nem a mondanivalód miatt moderáltak ki, hanem mert olyan trágárul nyilvánultál meg. A mostani kimoderálások nem tudom miért történnek.

Arról a körülmetéléses honlapról nekem is az a véleményem, hogy reklámszagú, amit nem tudok miért, de igazából nem is érdekel. Véleményem szerint, esztétikai okból metéltetni hülyeség, egészségügyi okok miatt viszont nem az. De ez az én véleményem, és nem érdekel, ha rajtam kívül mindenki máshogy gondolja, és azt sem akarom, hogy bárki miattam változtasson a véleményén.

 

 

"Büszke lehetsz magadra. És büszke lehet a moderátor haverod is, akinek sikerült egy rakás hozzászólást évek óta kivenni."

 

Na erre mondtam az összeesküvés elméletet. Azért, mert nem osztom a véleményedet, már tuti, hogy a jóvágású fiú haverja (esetleg alkalmazottja) vagyok, sőt a moderátorral együtt szoktunk kártyázni.

 

Még annyit, hogy én TB-re csináltattam egy urológussal, akit életemben akkor láttam először. Tőle kérdeztem, hogy milyen gyakori a komplikáció. Azt mondta, hogy rutinműtét. Erre mondtam a mandulaműtétet, hogy az is az, mégis szokott sz.rul elsülni.

 

Bibike, szerintem főleg orvosok véleményét kérd ki, és mindig hangoztasd, hogy nem szeretnél műtétet. Én nem hiszem, hogy ha közkorházakba mész el, nem magánrendelésre, akkor majd az orvosok zöme rá akarna beszélni felesleges műtétre.

Előzmény: Figyelőnick (654)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 657

Értem. Renben. Amint lesz időm olvasgatok még, bár a számomra fontos kérdésekre választ kaptam. Igyekeztem tisztán látni ebben nagy dzsumbiban. :)

 

Előzmény: Figyelőnick (656)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 655

:(

Nyugodj meg, kérlek!!!

Hol lehet téged megketesni? Nincs címed megadva.

Előzmény: Figyelőnick (654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!