Keresés

Részletes keresés

Baulek Creative Commons License 2003.11.28 0 0 78
Hahó!

A 111 oldalas jegyzőkönyv előzetest nem kell, már fenn van a Baumag lapján:

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/kjegyzokonyv0.html

Előzmény: negyvenketto (77)
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.28 0 0 77
Beszkenneltem ma a Baumag alapszabályát, illetve a teljes közgyűlési jegyzőkönyvet. (15 oldal), ill (111 oldal)
Feltolom majd valahova, s ha lesz időm nyomok rajta egy OCR-t.
Majd itt a fórumon megírom az elérhetőséget.

42

Előzmény: p1mp0 (76)
p1mp0 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 76
Nehezen sikerült megtalálni (24.-i a cikk):
Fordulat a Baumag-ügyben

Az utolsó két mondaton meglepődtem:

Mindig is lesznek olyanok, akik mások szerencsétlenségéből próbálnak tőkét kovácsolni. Információink szerint már megjelentek a spekulánsok, akik húsz és negyven százalék közötti árfolyamon vásárolják fel a részjegyeket. Ha a szövetkezet talpra áll, nyereségük gigászi lehet.

Erről mi a véleményetek?

Előzmény: karimax (75)
karimax Creative Commons License 2003.11.26 0 0 75
A Magyar Hírlap mai számában van egy cikk a Baumagról.Túl sok új dolog nincs benne,de azért olvassátok el Ti is.
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.26 0 0 74
Nem tudnád nekem valahogy elektronikusan elküldeni?
Előzmény: bukovaribulcsu (73)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2003.11.26 0 0 73
>A tegnap esti híradóban (királyi1) volt, hogy 3000 körüli aláírás gyűlt össze, amit át is adtak valami jogi képviselőnek a Baumag részére.<

Ez jó példa az emberek mennyire az érzelmeik alapján döntenek. :-(( Kiváncsi vagyok, hogy ebből a 3000 emberből hány tudja, hogy mit is írt alá!

Egyéként megkaptam az alapszabályt. Van benne pár érdekes dolog, de félek ez már senkit nem érdekel.
:-((

Bulcsu

Előzmény: p1mp0 (71)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2003.11.26 0 0 72
tudnal egy kicsi tobbet irni a musorrol? en nem lattam, de kivancsi vagyok...
Előzmény: Peka (68)
p1mp0 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 71
A tegnap esti híradóban (királyi1) volt, hogy 3000 körüli aláírás gyűlt össze, amit át is adtak valami jogi képviselőnek a Baumag részére.
Előzmény: elmax (67)
Peka Creative Commons License 2003.11.25 0 0 70
Az unokám tavaly náluk fektette be a pénzét, amelyet a nagykorúsága időpontjában a Biztosítótól kapott, és hasonló feltételekkel, mint nálunk. Nem jelzett semmi problémát az átalakulással.
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.25 0 0 69
S a Pilisinvestnél mennyi pénz került vissza a befektetőkhöz? 30%??
42
Előzmény: Peka (68)
Peka Creative Commons License 2003.11.25 0 0 68
Néztem az "élesben" című műsort, amelyben alaposan megizzasztották az elnököt.
Miért nem említette meg az elnök a névtelen leveleket? Ez arra utal, amire gyanakszom: nem volt "jóakaró", a vezetőség machinációja volt az egész, amire később hivatkozhattak.
Mindent összevetve én kicsit megnyugodtam, bár én a "középbefektetőkhöz" tartozom. Ha bukta van, nagyon sokat veszítek.
Nem szabad befegyasztatni rendőrségi feljelentésekkel a szövetkezet gazdálkodását, mert akkor miből fizetne minket ki záros határidőn belül a szövetkezet?
Várjuk meg az elnök javaslatait.
A hasonló elveken működő Pilisinvest már Rt. lett!
elmax Creative Commons License 2003.11.24 0 0 67
HALIHÓ! 1.Én még nem kaptam levelet a Baumagtól. Ez az a levél lenne, ami a Baumag honlapján olvasható?
2.Mi lenne, ha a sok okos gondolat közül célirányosan néhányat alaposan megbeszélnénk, aztán esetleg a tennivalókat ki-ki önkéntes alapon elvállalná, és így lehet, hogy egyről kettőre jutnánk.

Néhányan vagyunk olyanok a 18 ezer tagból, akik megfordulunk ezen a fórumon. Bízzunk egymás jó szándékában, még ha esetleg adott dologban nem egyezik a véleményünk. (Persze bármi lehet: Balázs László úr úgy tűnik valamelyest ismeri az Internetet, így nem lennék meglepve ha olvasná ezt a fórumot, azon már inkább, de ki tudja?!, hogy álnéven Ő is itt van:) Próbáljunk valamit kitalálni és azt végig vinni, függetlenül, bár figyelve persze már amennyire lehet, hogy a többiek mit csinálnak. Gondolok itt a következőkre:
"Az RTL Klub Híradója úgy tudja, a héten Vácott és Budapesten is feljelentést tettek a szövetkezet ellen. Az ellenőrző bizottság közben több mint kétezer aláírást gyűjtött egy újabb rendkívüli közgyűlés összehívása érdekében, amit legkésőbb december 19-ig tartanának meg."
Nem tudom, hogy a feljelentések polgáriak-e vagy rendőrségiek? Az estleges perben gondolom nem az összes, csak a feljelentő károsultak érdekeit veszik figyelembe?! A közgyűlés összehívására a kérdőívet én is aláírtam, de itt szeretném megjegyezni, egy dologban tutira rossz volt, éspedig abban, hogy ha nem jelenik meg elég tag, akkor ugyanott és ugyanakkor újabb közgyűlés lesz. Ez ugye abszurd. Ugyanott az ok, de nem ugyanakkor! hanem az eredeti időpont után pl. 30 percel már ok. Balázs urat és csapatát ismerve erre rámozdulnak és máris nem érvényes az egész aláírósdi! Lehet, hogy ez nem gond, de szerintem akkor majd találnak más fogást az aláíróíven. Bárcsak ne lenne igazam! Egy újabb közgyűlés tényleg nem lenne rossz, de kicsit félek, hogy nem lenne sokkal jobb mint az első. Aki volt, tudja miről beszélek. Tehát a fenti hírek korántsem biztos, hogy vezetnek valahová.
JAVASLATOM: Dobjuk össze az ötleteket mit lehetne csinálni (1 példa: az októberi közgyűlést érvénytelenné nyilvánítani), beszéljük meg, hogy az ötlet tényleg jó vagy sem. Ha igen, akkor a PTK.-ban, ügyvéd ismerősnél stb… járjunk utána és lépjük meg. Pl az én jogász haverom kicsit elfoglalt és nem tudott még válaszolni a kérdéseimre, de Negyvenkettő a 61. hozzászólásban felvetette, lehet, hogy bekér egy pártatlan ügyvédi szakvéleményt. Beszállhatnánk a költségekbe. Én pl. vállalnák egy részt. Magyarul az időnkből és esetleg a pénzünkből fektessünk be egy kicsit a közös cél érdekében.

Nos mit gondoltok?

p1mp0 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 66
...miért dobod ki visszakézből azt a teljesen logikus következtetésemet, hogy a levelet, amely fontos lépése egy folyamatnak, a főnökük, Balázs László tudtával és utasítására írták.
Véleményem szerint, ha a következtetések helyesek, akkor akár Balázs László személyesen is írhatta az sem változtat rajta. Ha meg helytelenek akkor az egész vélemény nem ér semmit.
Ha helyes a következtetés, akkor szerintem újra kellene fogalmazni a kéréseket/követeléseket úgy, hogy ne lehessen mindenféle jogi csűr-csavarral belekötni.
Amennyiben nem titok mire gondolsz a: fontos lépése egy folyamatnak alatt?

Ui.: A bíróságok, ügyvédek nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak.

Előzmény: másikbukta (64)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2003.11.23 0 0 65
>A nevezett ügyvédekről vannak ismereteim<

Ha vannak konkrét ismereteid, kérlek oszd meg velünk. Ez is fontos lehet, bár szvsz a jelen szakaszban az ügyvédek személyének még nincs nagy jelentősége.

>miért dobod ki visszakézből azt a teljesen logikus következtetésemet<

Nem tudom, mire alapozod, hogy a véleményemet a Te hozzászólásodnak szántam.

>Minden többszereplős konfliktusban megvan a rosszfiú és jófiú szerep.<

Az emberek szvsz soha nem tisztán a „rosszfiúk és jófiúk”.

ui.:

A Madách térre én is el fogok menni egy jegyzőkönyvért, meg egy szövetkezeti alapszabályáért. Remélem utána még tárgyszerűbben tudunk vitatkozni. Jogszabályokhoz hozzá tudok férni, az nem lesz probléma.

Előzmény: másikbukta (64)
másikbukta Creative Commons License 2003.11.22 0 0 64
A nevezett ügyvédekről vannak ismereteim, de ez nem nyilvános. Viszont nem értem, miért dobod ki visszakézből azt a teljesen logikus következtetésemet, hogy a levelet, amely fontos lépése egy folyamatnak, a főnökük, Balázs László tudtával és utasítására írták. Minden többszereplős konfliktusban megvan a rosszfiú és jófiú szerep.
Előzmény: bukovaribulcsu (63)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2003.11.21 0 0 63
>Akinek van jog iránti affinitása a következtetéseket cáfolhatná vagy megerősíthetné<

Már az előző hozzászólásomban jeleztem, a "helyszíni szemle" nagy csalódást keltett bennem.Nem is tudom, mikor láttam utoljára ilyen, enyhén szólva jogilag erősen kifogásolható aláírásgyűjtő ívet.

Ha az EB tagjainak helyében lettem volna, semmiképpen nem egy ilyen levéllel kezdtem volna. Helyette első lépésben a Szövetkezet Alapszabályát, valamint a közgyűlés jegyzőkönyvét kértem volna el.

Az EB feltehetően jó szándékú, de laikus fellépése után nem meglepő, hogy jogilag gyakorlatilag teljesen leiskolázták a jogászok.

Viszont nagyon fontos, megszívlelendő. tanulságokat tartalmaz a hivatkozott jogi vélemény, amelyek közül legfontosabbak:

1.Megfelelő jogi támogatási háttért kell szervezni. (Első menetben lehet akár a véleményt író ügyvédeknek, pl. megfelelő kérdéseket feltenni, de meg lehet bízni mást is)
2.Megfelelő személyeket kell találni az EB tagságába.
3.Meg kell teremteni az EB legalitását.

>Valaki kapott az ott említett levélből?<
Én sem kaptam.

>Az ügyvédek nem a törvényt idézték (nem is ők írták), hanem a munkaadójuk (Balázs László) utasítására ijesztgetnek bennünket<

Sajnos vagy szerencsére ezt azonnal elvethetjük. A fenteket kiegészitve, ha így lenne az ügyvédek túl sokat kockáztatnának egy ilyen akcióval. Természetesen ettől függetlenül utána lehetne/kellene nézni dr. Fecci Gizella ügyvéd és dr. Erdõs Tamás ügyvédek,kamarai tagságának.

Na, (más okok miatt) nehéz napom volt. Mára egyelőre ennyi.

Előzmény: p1mp0 (54)
másikbukta Creative Commons License 2003.11.21 0 0 62
FIGYELEM! FONTOS! Az ügyvédek nem a törvényt idézték (nem is ők írták), hanem a munkaadójuk (Balázs László) utasítására ijesztgetnek bennünket. Kiolvasható azonban mindebből, hogy egyértelműen eltérnek az érdekeink és Balázs úr ezt már nem is titkolja.
Előzmény: Peka (60)
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.21 0 0 61
Pontosan ahogy mondod. Szerintem az elnök végig tudta, hogy az egész ellenőrző bizottság jogilag támadható, de hagyta had tevékenykedjenek, mert ettől nyugszik a nép, telik az idő.

Egyszerűen nem látom reális esélyét annak, hogy ebből jól jöjjünk ki.

Mint a 38-as hozzászólásban írtam, ha pereskedünk sem vagyunk rövid távon előrébb.

Nem tudom mit lehetne kezdeni, de egy pártatlan ügyvédi szakvélemény mindenképp jó lenne.

Már gondolkodtam, hogy megfinanszírozok egy ilyent. 20-30e Ft-on már semmi sem múlik.

SZVSZ az egész előző közgyűlés határozatait meg kellene támadni. Túl sok mindent mondattak ki a sok "buta" emberrel (elnézést mindnenkitől).
A szavazás lefolytatása meg egyszerűen nevetséges volt.

okosok azt mondták, hogy azzal lenne nagyobb esély, ha az a közgyűlés érvénytelenítésre kerülne, ami azt is jelentené, hogy nincs elfogadott moratórium, nincs elfogadott "nem mi vagyunk a hibásak" kijelentés.

42

Előzmény: Peka (60)
Peka Creative Commons License 2003.11.21 0 0 60
Elolvastam az ügyvédek véleményét és aggódom!
Ezek szerint a tagság ki van szolgáltatva annak a vezetői gárdának, amely a pénzünkkel íly módon garázdálkodik? Akkor az egész "ellenőrző bizottsági" választás csak porhintés volt?
Szerintem a névtelen levelek is a vezetőségtől származhatnak, mintegy igazolandó a "bajok forrását"! Meg kell akadályozni mindenképpen a vagyonunk átmentését! Menteni kell a menthetőt!
Nem lehet az elnök olyan tájékozatlan, hogy ne tudja, törvénytelen volt a közgyülés határozata a tagi ellebőrzés eme formájáról! Lehet, hogy erre játszott?
Előzmény: p1mp0 (54)
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.20 0 0 59
idézet az RTL klub cikkjéből:
<< A Baumag elnöke nemrég körlevelet küldött a tagoknak, amelyben azt írta, az eddigi szerződések megszűntek.

Ez már alapban marhaság, mind a kijelentés, mind egy általános egyoldalú szerződésfelmondás.

Előzmény: p1mp0 (57)
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.20 0 0 58
Felhúztam magam a levélen, de sajnos nagyon sok igazság van a pirosbetűsben.
Előzmény: p1mp0 (54)
p1mp0 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 57
Baumag: hiába állt fel ellenőrzési bizottság

Nem túl régi. A levél fényében kezdek kételkedni abban, hogy tényleg kiment az említett levél (én biztos nem kaptam) és nem csak hangulatkeltésről van szó. Valaki kapott az ott említett levélből?

Lassan az az érzésem, hogy mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti...

Előzmény: Gege.of.PeT (56)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2003.11.20 0 0 56
na, jo hogy ezt is odavagtad, mar majdnem lefordultam a szekrol... egyesek igy akarjak visszaszerezni a penzuket?

a csend tenyleg idegesito, meg a maskor oly lelkes bulvarsajto is kussol ezerrel. vagy olvasott valaki valamit?

Előzmény: p1mp0 (55)
p1mp0 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 55
Az ügyvédek véleménye lemarad (bocs):

Ez egy törvénysértő igény és a jelen helyzetben a szövetkezet tagjainak megkárosításához is vezethetne. A szövetkezetnek nincs és nem is lehet önálló költségvetésű egyetlen bizottsága sem, mert a bizottságok nem jogi személyek. Ilyen elkülönítést a számviteli törvény sem tesz lehetővé. Ilyen elkülönítés teljesítése egyébként bűncselekmény is lenne. A büntető törvények szerint ugyanis egy ilyen összeg elkülönítése a jelen helyzetben már kimerítené a csődbűntett fogalmát. Azon túl tehát, hogy ezért a kérés törvénysértő és bűnös, indokolatlan - és ekkora összegben különösen indokolatlan - is.

A bizottságok kiadásait a Szövetkezet egyébként is fedezi a számviteli szabályok betartásával. Arra is van mód, hogy egyes kiadásokra előre elszámolási előleget vegyenek fel, és az előleggel minden esetben részletesen el kell számolni. Az elszámolási előleggel a tárgyhó utolsó napján el kell számolni, a fel nem használt összeget vissza kell fizetni, és a következő tárgyhóra újra fel lehet venni

Előzmény: p1mp0 (54)
p1mp0 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 54
Ha az elnök nem adja meg az általunk megválasztott ellenőrző bizottságnak az információkat, ha nem működik együtt velük, akkor a decemberi taggyűlésen le kell váltani!

"Az Igazgatóság utasítja a BSFSz könyvelőit, hogy 10.000.000.-, azaz tízmillió Ft-ot az EB működésének biztosítása céljából különítsen el oly módon, hogy azt az EB-nek az arra irányuló kérést követő és azt az EB-nek az arra irányuló Az elkülönített összeg felvételéhez a cél előzetes megjelölése mellet az EB bármely 2 tagjának együttes aláírása szükséges. Az EB a felhasznált összeggel utólag elszámolni köteles, azt kizárólag a működéséhez szükséges körben használhatja fel."

Forrás: Jogi vélemény

Ha igaz a fenti levél, akkor sok, kevés, vagy éppen elegendő a 10.000.000,- Ft az ellenőrző bizottságnak?
Egyébként érdemes elolvasni a teljes levelet...

Akinek van jog iránti affinitása a következtetéseket cáfolhatná vagy megerősíthetné.

Előzmény: Peka (52)
negyvenketto Creative Commons License 2003.11.20 0 0 53
Szerintem a feljelentés nem vonja egyből maga után a vagyon zárolását. Biztos vagyok benne, hogy már volt is feljelentés, illetve polgári per indítása a Baumag ellen.

Ma voltam bent a Madách téri irodában, visszakaptuk a szerződésünket a tartozáselismerés helyett, illetve feliratkoztunk teljes jegyzőkönyvért, amit kb. 3 munkanap után lehet átvenni.

Megkérdeztük hogyan tovább? Az ott lévő ügyintéző azt mondta, hogy szerinte kb. áprilisban visszakapják az emberek a pénzük egy részét, ezután kb. 3 év alatt a többit folyamatosan azzal a feltétellel, hogy áprilisban egy újabb évre lemondanak a fennmaradó összegről.

A Baumag továbbra is vitatja a Felügyelő bizottság létének jogosságát így az általa tett lépéseket is, így nem biztos, hogy van esély a rendkívüli taggyűlés összehívására. Valószínű, hogy ez az oka annak, hogy az elnök nem működik együtt.

Leváltani biztos le lehet, nem tudom, mit mond ki a szabályzat, feljelenteni meg hűtlen kezelésért vagy valami hasonlóért biztos lehet őket.

Nagyon nagy a csend, s ez nem jelent jót.

42

Előzmény: Peka (52)
Peka Creative Commons License 2003.11.20 0 0 52
Nekem nagyon sok pénzem van tagi kölcsönben. Úgy alakítottam ki a betétjeimet, hogy minden hónapban szinte járadékszerüen vehettem fel a hozamokat nyugdíj kiegészítésként.
Eddig!
De mi lesz ezek után? Ha feljelentjük a szövetkezetet, akkor rögtön zárolják a vagyont! Vajon ebben az esetben a hotel és a gyár is "bezár"? Miből lesz akkor a profit?
Ha az elnök nem adja meg az általunk megválasztott ellenőrző bizottságnak az információkat, ha nem működik együtt velük, akkor a decemberi taggyűlésen le kell váltani! A leváltását követően még mindig fel lehet jelenteni.
karimax Creative Commons License 2003.11.20 0 0 51
Én még semmit, de valahogy nyomást kellene gyakorolni a vezetésre mert csak hallgatnak mint sz@r a fűben. Egyébként a váci irodát takarékossági okokból dec. 01.-ével bezárják.
Előzmény: sioux3 (50)
sioux3 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 50
Mit hallottatok arról,hogy rendőrségi ugy elinditása érdekében is gyűjtenek aláirást ?
bukovaribulcsu Creative Commons License 2003.11.18 0 0 49
Szóval én elmentem az Bp. V. Kálmán Imre út 16 alatti irodába....

Nem volt könnyű megtalálni, mert még a házszámtábla is hiányzott... Sajnos az EB egyetlen tagjával sem sikerült találkoznom, csak a megbízottjaikkal. Az EB tagok nagyon őrzik az inkognitójukat :- (( Balázs úr sem volt elérhető. :- ((

A szóban lévő aláíró íven december 19-i gyűlés összehívására irányuló indítvány volt, mellyel, -és az EB bizottság elképzeléseivel kapcsolatban is - nagyon sok nyitott kérdés merült fel bennem.
De kénytelen voltam -amennyire lehetett- ismét, -de még mindig kívülről-, kicsit tüzetesebben utána nézegetni a vállat csoport dolgainak.

Amit így kívülről sikerült megtudnom: A cég egy - mai körülmények között – kiegyensúlyozottan, mondhatnám jól működő szervezet benyomását kelti, ahol a vezetésnek jó elképzelései vannak.

Ezen túlmenően se csődeljárás, se végelszámolás, se felszámolási, se adósságrendezési eljárás, csupán egy-két átalakulás, székhelyváltoztatás, ami teljesen normális egy ekkora vállaltcsoportnál. Nem tudok rosszat mondani a jelenlegi tevékenységi körökről sem. Mind-mind jól jövedelmező foglalatosságok.

Előzmény: mari111 (44)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!