Keresés

Részletes keresés

Hobbit Creative Commons License 2004.07.08 0 0 297
Láttam még a Rákóczi úton (az Astoria és a Blaha között, Scholl Referencia Üzlet). Máshol még nem nagyon. Nekem is rendelésre hozták, egyébként 38-as lábam van. A laposabbik sarkúnak a talpmagassága kb. 1,5 cm, a sarokmagassága kb. 3,5 cm. Kicsit magasabb lettem tőle! :) A másik fajtájúnak a talpa nem magasabb, hanem a sarokmagassága lett az. Szerintem a laposabb inkább fiatalosabb, a magasabb sarkú már olyan nőiesebb, "tipegősebb".
Előzmény: Törölt nick (295)
tom_jbm Creative Commons License 2004.07.07 0 0 296
Üdvözlet itt is a fórumlakóknak.
Biandora, mi ez a mail, amit megint küldtél?
Bőviteni akarod a lehetőségeket?
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.07 0 0 295

hát biztos mert limited edition.  laposat ugy érted hogy telitalpú, vagy van sarka?

Pólusnál közelebb nem láttál ilyet valahol?

 

a világoskék tényleg 5000, a hétvégén is láttam. kérdés hogy hanyas lábad van

Előzmény: Hobbit (294)
Hobbit Creative Commons License 2004.07.07 0 0 294

No, tegnap megvettem a Pólusban a Scholl fapapucskámat!!!! :))

Lapos talppal vettem, bézs színű felsőrésszel, sötétebb fatalppal. A modell neve: Next generation - Exercise (Limited Series). Marha jól néz ki, bár a korábban említett 5.000 Ft-os ártól azért némileg többe került: 10 %-os árengedménnyel volt 11.000 Ft. :( Továbbra sem csalódtam a Schollban, azt kell mondjam. Ez a papucs is csúúúúúcs!

LolekBolek Creative Commons License 2004.06.19 0 0 293
Sziasztok!
A Scholl iden nyartol ismet tobbfele fapapucsot forgalmaz, ami remelhetoleg hasonloan nepszeru lesz a hazai lanyok koreben, mint kulfoldon. A Jaszai Mari ternel levo Scholl boltban ket- vagy haromfelet is lattam a kirakatban, kulonbozo szinekben es eltero sarokmagassaggal. Remelem lapos fapapucs is lesz majd ferfiak szamara, de ehhez elobb a lanyoknak kell iparkodniuk! Menjetek es vasaroljatok!
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.14 0 0 292
szia Hobbit.

Amit én láttam az 5000 forint körül van és csak világoskékben volt, de persze hogy léteznek mindenféle szinben, a Szex és New yorkos csajnak például pink van.

b

Hobbit Creative Commons License 2004.06.14 0 0 291
Kedves Biandora!

Ezek a papucskák, amelyeket említettél a Scholl új fapapucsai (úgy emléxem, több színben is vannak), vagy klumpái? No és megkérdezhetem, hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülnek?

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.02 0 0 290
úgy tünik újra itt a nyár, mostmár nem állom meg hogy fel ne hozzam kedvenc topicomat.

Az apropo legyen az hogy tegnap voltam a váci úti schollban, és most helyzetet jelenthetek. Kérem szépen, elkéstetek, az égkék echte exercise ból pár miniméret (36-37) marad, és 41-42 körül néhány. Mindenesetre vételeztem egy 42 eset, eddig 41 volt a csúcsom.

A Finchley (magasabb sarkú homokszinü, lásd kép lejjebb) exercise okkal is hasonló a helyzet, ott mintha láttam volna értelmesebb méreteket is, de csak messziröl nézek rá, amióta Szonja kritikusan nyilatkozott róla.

De a legnagyobb hir, hogy végre békében nyugodhat Költsei és Kazinczy, mert megvan az exercise magyar neve, a Scholl uj katalógusa szerint melynek értelmében ez kérem egy EDZŐKLUMPA!!

b)

cloggersl Creative Commons License 2004.03.02 0 0 289
Hello mindenkinek!

Tegnap a kisföldalattin a Deák tértől a Bajza u.-ig utazott egy hölgyemény kifogástalan angolsággal beszélt és az akcentusa arra utalt hogy nem hazán leánya. Miért is lényeges ez mert a Deák téren várva a földalattit nézelődtem és szemem megakad azon hogy szegek vannak a cipőtalphoz való bőr rögzitésére használva. Ebből egyből arra gondoltam hogy ez egy klumpa. Közeleb is mentem és valóban egy klumpa méghozzá klumpa cipő volt rajta és a látványnak nagyon örültem és bosszankodtam hogy az én lábamon miért nincs ha lenne ma fölhúztam volna-e. Gondoltam, hogy megkérdezem hogy hol vette de a beszélgetésből halva az angolság szintjét így úgy döntöttem hogy nem kérdezek semmit hiszen biztosan nem itt vette. Remélem hogy lassan már egyre több ember fog klumpát hordani.

Jó leselkedést.

Üdv.

Előzmény: snejderfáni (288)
snejderfáni Creative Commons License 2004.02.25 0 0 288
Én leginkább a billentyűzetet kopácsolom, klumpákra, fapapucsokra nem jut idő. Ha hazaérek, lassan a "csizmából a pizsamába" státuszban vagyok, de remélem, hogy március közepe után rendeződik és normalizálódik ez a rengeteg melóhelyi elfoglaltság. Addig boldog kopogást nektek és ha véletlenül valaki a Váci úti Scholl boltba betéved, írja be a tapasztalatait.

Köszi: fáni

Előzmény: Törölt nick (286)
kicsiszonja Creative Commons License 2004.02.21 0 0 287
Kopácsolok, kopácsolok. na, merre is??? :-)))maradjon az én titkom.

Most csak annyit: üdv minden klumpa és és fapapucs rajongónak.

Aki eddig nem próbálta, próbálja ki. Nagyon jó és kellemes viselet. A lábak hálásak lesznek érte.

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.10 0 0 286
Szonja és SnejderFáni - hát ti csajok merre kopácsoltok mostanában?
klumpapa Creative Commons License 2004.02.07 0 0 285
Sziasztok Mindenki!
Már jó régen jelentkeztem, de úgy látom szépen alakulnak a dolgok!
Cloggersl klumparendelése nagyon jó ötlet. Nem tudom, hogy elküldted-e már a listát? Az említett mindenhová szállító svéd honlapon egyébként én láttam hátul zárt klumpát (klumpacipőt) méghozzá feketében és fehérben a specialitások (vagy valami hasonló) címszó alatt.
Az ajánlott lnkeket végigfutva be kell látnom , hogy az általam svédnek hitt klumpák valóban készülhettek a komáromi cipőgyárban. Főleg a Humanicban lehetett őket kapni, de az egyes darabok minősége között vannak eltérések, főleg a bőr keménységében, ami ugye az egyedülálló kerekded klumpa-forma tartóssága szempontjából alapvető. Nekem nagyon bejött ez a típus, mert egyszerűen passzol a lábformámhoz. (a scholl és a Reno-ban árult klumpák nekem túl keskenyek) Összesen négy párom van ezekből, 3 fekete és egy fehér. Az egyiket már 6.éve hordom mint otthoni papucsot, de voltam már ezzel nyaralni is, sőt repültem is benne. Ahhoz képest, hogy egy párszor már elázott, igazán jó állapotban van és az előbb említett gömbölyded formáját teljesen megőrizte. A fehéret csak nagyon ritkán veszem fel, ez sajnos elég "puhácska". Úgy három éve vettem a Sugárban lévő Humanicban (az Örsön és nem a Blahán). Ott árválkodott utolsó párként - megsajnáltam, hazavittem.

Hogy miért kell Ámerikából rendelni a klumpát? Valószínű, hogy ott már előrébb vannak az internetes vásárlásban-eladásban, mint svéd klumpaárus kollégáik. Ha nem untatlak benneteket elmondom elég negatív stockholmi élmányem. Múlt nyáron néhány napot töltöttem a svéd fővárosban, mondanom sem kell, mekkora várakozással indultam!
Utcán sétálva mindössze néhány (6-7) órát töltöttem, a nyüzsi jó nagy volt, klumpás lábikót sajna egyet sem láttam!
Persze célba vettem a cipőboltokat. Hát nincs sokkal több klumpa ott sem. Egy-egy eldugott sarokban néhány kifejezetten gagyi árávlkodott úgy 25-32 méretben. Volt azonban jópár népművészeti bolt az óvárosban. Itt már jobb volt a helyzet, a kirakatokban akadt néhány klumpa és volt köztük marha igényes kivitelü is. Mivel ebbe a városrészbe éjszaka jutottam el, próbára nem volt lehetőség. Azért az út pozitív mérleggel zárult. Egy bőrös-cipős-klumpás kézműves boltra akadtam, ahol a saját fazonú klumpákat fekete, barna, bordó és nyers színekben lehetett kapni, minden méretben (25-46). Egy egész fal telis tele a gyönyörűen fénylő vadi új, formás klumpákkal. Helyben voltam! Vettem is az asszonynak egy pár bordót - mivel az ő méretéből a nyers szín éppen elfogyott. És itt láttam az egyetlen klumpás svéd szépséget - nem, nem az eladót - hanem egy nagy műgonddal, barátnőjével vásárló lányt. Fekete klumpa mezítláb....tudta, hogy ott nyerő helyen van. A vásárolt klumpának egyébként még örült is a párom, nyáron néhányszor volt rajta, ami nem is olyan rossz egy nem-klumpafetisisztától. - Ennyit a svéd élményekről.
Egyébként most télen az enyhébb napokon elő-elő merészkednek a klumpások - persze csak éppen leszaladnak a boltba, vagy hasonló. De ők közülünk valók - és nem véletlenül maradt rajtuk a becses lábbeli. A héten láttam az utcán egy nőcin, és ma az OTP-ben az egyik várakozó ügyfélen is.
Záró gondolat: Klumpát árulnak munkaruházati boltokban is!
Reméljük mihamarabb tavaszodik,
Sziasztok: Klumpapa

cloggersl Creative Commons License 2004.01.26 0 0 284
Hello Mindenki!

Nos nekem is fáj a szivem egy kék Scholl-ért, bár eddig egyszer próbáltam és akkor nem tetszet, nem volt kényelmes. A történethez tartozik hogy a fehér társa is csak a második esetben nyerte meg a tetszésemet.

Nos a vásárlás egyszer már nekem ez részben be jött mert az http://www.cjmobler.se/sfm/ oldalon ha megnézitek akkor rá jöttök hogy egy Komáromi telephelyel rendelkező cégről van szó! Nos nekik irtma annó majd természetesen semmilyen válasz nem született. Késöbb az oldalon található svéd illetőnek cimeztem egy levelet és a postás náhany nap múlva hozta is a csomagot benne egy fekete 44-es és egy fehér 43 és feles klumpával. Sajna a fehér kicsi volt. Magyar mondás alapján minden jóban van valami rossz és minden rosszban van valami jó nem kellet érte semmit sem fizessek. Nos Valószinünek tartom hogy a lutünt klumpa divatnak a maradékából kaptam. (De jó lenne ha egy picit ismét a boltokban több klumpa lenne.) A fenti történet két éve történt és megint újjitani kell a klumpa készletemen. Ekkör keztem el a NETen keresgélni hogy hol mennyi is az annyi. Nos van ahol 60- 100 USD van ahol 20-80 EUR egy-egy darab ára. Itt van pl a www.clog-shop.de oldal ahol olcsóak a klumpák de csak Németországon belülre szállit mert hogy ezt válaszolta nekem. A http://www.schwedenclogs.com/index.html oldalon pedig nincs closed-back klumpa de innen mindenhova szállitanak. A http://www.am-toffeln.se/ oldalon lévő on-line áruház kinálata csapnivaló az amerikai dealerjének a választéka sokkal nagyobb mint ezen az oldalon található választék. Próbáltam ennek a cégnek is irni de még nem válaszoltak. A www.clogshop.de oldal nagyon nagy választékkal rendelkezik de nagyon drága. A következő http://www.tessaclogs.com/tessaclogs.html oldalon az árak már a magasabb kategóriában vannak de egyet nem értek hogy miért az USÁ-ból kell svéd klumpát venni???

Próbáltam az alábbbi oldalra is irni de innen sem jött válasz http://www.preetzer-holzschuhe.de/Seiten/frameubersicht.htm

A fenti oldalnak a válsztéka igen gyér bár még nem irtam nekik levelet http://www.toffelmakaren.se/frames_e.htm

Klumpa tekintetében két nagy vágyam van most az egyik egy zárt végű (closed-back) klumpa és egy hasonló mint a következő oldalon található http://www.tessaclogs.com/bluemtn.html ugyanis ez a klumpa vastag gumi talpal rendelkezik és így remélem hogy tartósabb lesz mint a vékony gumitalpu változatok.

Kérlek benneteket ha tudtok közeli áruházakat akkor irjátok meg a cimét mert lehet hogy tudunk velük kommunikálni.

Hello

Várom mindenki véleményét

Cloggersl

Előzmény: kicsiszonja (280)
tom_jbm Creative Commons License 2004.01.26 0 0 283
Sziasztok,

Csináltam ma 80 képet. Fehér és kék Scholl klumák, fekete Ikea illetve fehér Batz papucsok és klumpák. Most szerkesztem őket, kb. 2/3 jó.
Múlt héten otthon selejtezés közben találtunk egy igazi női lapos fapapucsot, kb. 15 éves, de hiányzik a pántja. Közben rájöttem, hogy van 4-5 női klumpánk is, ezekről nincs képem, jövő héten pótolom.

Az utóbbbi két hétben jónéhány levelet kaptam, többek között kérdeztek hová lettek a képeim. Nyilt egy sandal múzeum Ausztráliában és van-e eladni való papucsunk, exercise szandálunk. Érdekel valakit az utóbbi? Jó pénzt igérnek, csak azt kérték, hogy worn sandal legyen.

Biandorának igazat adtam, nem rakok a fapapucs topicba több képet, nyitok egy Scholl és Batz fórumot. Oda kerülnek a topic témájához kapcsolódó, de kicsit eltérő, (már feltett, de törölt) képek kibővitve.

Vettem saját domaint, két héten belül megkapom + 100 Mb tárhelyet reklám nélkül.
Még nem tudom melyik helyre, de több száz képet feltöltök (800*600, tömöritve), ha végre bekötik a gyorsabb netet.

Biandora, harag nincs, ezután is szivesen olvaslak benneteket nyárig.

ToM_JbM

kicsiszonja Creative Commons License 2004.01.24 0 0 282
- nem tom melyik sötétkék klumpáról beszélsz? nekem a világoskék fapapucsért fájt a szívem. múlt időben:-)
- nem viselem zoknival, csak mezitláb legfeljebb harisnyával
- nem ismerkedem!!!!
Előzmény: weit (281)
weit Creative Commons License 2004.01.24 0 0 281
Kicsiszonja!
Szívesen a lábadra helyeznék egy olyan sötétkék klumpát, ha a zoknis lábaddal együtt lefényképezhetném
kicsiszonja Creative Commons License 2004.01.20 0 0 280
gyönyörű az a kék scholl. fáj a szívem érte.
snejderfáni Creative Commons License 2004.01.20 0 0 279
Már az egyik papucsot lecsiszoltam!!! Ha készen lesz, felteszem ide is! Csak örömködök, hogy milyen jól néz ki, azért írtam be ide is :)))
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.20 0 0 278
hol nézted ki a cuccot? rendelnék én is, de félek vaktában méretet választani.
szonja hová tűntél?

b)

Előzmény: cloggersl (277)
cloggersl Creative Commons License 2004.01.19 0 0 277
Sziasztok!

Én is folyamatosan olvasom a topicok de nem tudok mindig válszolni. Egyébként most külföldről próbálok meg klumpát behozni magamnak. Internetes vásárlással. Egyszer már itthonról ez a dolog jól sült el és most próbálkozom újra.

Biandora!

A yahoo-s oldalra ha lesz időm akkor feltöltöm a saját klumpáim fényképét is!!

Mint minden idő kérdése

Sziasztok.

Ja ha valakit ez az Internetes vásárlás érdekel akkor jelezze mert lehet hogy több klumpa esetén olcsóbb a szállitás.

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 276
Ezeket láttam a "kifutó modellek boltjában".

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A homokszinű finchley egész csini, az égkék exercise natürlich, de a harmadik szerintem kicsit gésa.

b)

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.14 0 0 275
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
kicsiszonja Creative Commons License 2004.01.01 0 0 274
na, úgy látszik itt az Új Évben sincs nagyobb "élet":-)
igaz, nő vagyok de
azért én mindenkinek B.Ú.É.K.:-)))

u.i. nemrég láttam egy üzlet fotóját. gyönyörűszép kék Scholl exercise díszelgett az egyik polcon. ha ismerné valaki:-) a fotót, betehetné ide, mások örömére is.-)

üdv.

szonja

kicsiszonja Creative Commons License 2003.12.20 0 0 273
megnéztem amit felraktál, szép kis gyüjtemény. saját?
a váci úti scholl üzletet jó hogy említetted. rég jártam ott, kb. fél éve. akkoriban csak drapp fapapucsuk vot, az is csak 36-os méretben. az alkalmazottak azt mondták, ezek az utolsó darabbok, s már nem is kapnak többet.
klumpájuk persze volt, de fehér....

a fapapucs oldal, hogy működik? néhány napja mintha láttam volna biandora egy üzenetét. nem volt időm belenézni, gondoltam majd később. ma meg olvastam volna, de nem volt mit.

Előzmény: tom_jbm (271)
tom_jbm Creative Commons License 2003.12.20 0 0 272
Sikerült, képek kint vannak, "otthoni scholls" alatt. Néhány napon belül törlöm és újratöltöm, de másképp és más összeállitásban.
tom_jbm Creative Commons License 2003.12.20 0 0 271
Kicsi Szonja és akit érdekel még

Ma voltam a Váci uti Scholl Outlet üzletben.
Feleségemnek kerestem ajándékba valamit.
Van lapos fehér és beige, nagyon kényelmes, elhiheted, feleségem 15 éve használja.
Van igazi fa pescura, világoskék pánttal sok-sok méretben. Másik fajta fa, nekem nem tetszett.
Most éjjel töltök fel képeket fapapucs oldalra, alig van szabad tárhely. Majd jól tömöritek.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 270
Lolkabolka mintha mindig egy lépéssel előttünk járna, jelentem, a bartók béla úti potomboltból is elfogyott az exercise. Ottjártamkor 1db 37-es volt. Ahhoz képest, hogy nem divat, eléggé viszik. Kárpótlásul pakoltam fel képeket a Fapapucsra, indzsoj!

b)

kicsiszonja Creative Commons License 2003.12.11 0 0 269
A Blahán nem voltam. Biandora írta, hogy 38/39- es méretben nincs, s nekem 38-as kellene.
Feltéve persze,hogy jó a méretezés....végül is a Deichmanosom is 40-es.:-)
jajj, mikor jutok el a Corvinba és a Bartók B. útra???:-))
Előzmény: LolekBolek (265)
kicsiszonja Creative Commons License 2003.12.11 0 0 268
Dehogy csüggedek:-) a papucsok miatt főleg nem.
Az említett Ruti-butikban is voltam. Miután alaposan körülnéztem, megkérdeztem az eladót is.
Nincs - ez volt a válasz.
Persze, hogy tetszik a kék, van már egy kékem:-) de mivel a drappom már az utolsókat rúgja, úgy gondolom itt az ideje az utánpótlásnak, s nem mindegy milyen áron.

Nyáron villogtattam eleget. Meg is nézték - a nők:-)))

Előzmény: LolekBolek (265)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!