Keresés

Részletes keresés

vani-lia Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90256

A kókuszzsír azért vitatott, mert magas a telített zsírsav tartalma, amit a szív és érrendszeri betegségek kialakulásában fontos, kárhoztatott tényezőként tartanak számon. 

Viszont, ennek ellenére,egyes kutatások szerint vannak egyéb tényezők, amik mégis alkalmassá teszik az egészséges táplálék minősítésre, pl. az, hogy olyan a szerkezete, hogy az emésztéséhez nem kell enzim (máj-és epebetegség esetén ez különösen fontos szempont ),ezen kívül  rendkívül jó antibakteriális hatású. továbbá , hogy sütésnél nem oxidálódik.

A kókuszzsír állítólag ezen okok miatt nem rakódik le az artériákra, és  nem vezet szívbetegségekhez a használata.

Előzmény: Boszorka (90244)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90255

Inkább íz-emlék, de milyen jó volt anno a 4.60-as pilótakex! :(

Előzmény: H_G (90253)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90254

én csak a rajongásokat olvasom mindenhol, és a kinézete alapján baromira nem értem, miért....

 

De biztosan én vagyok fordítva bekötve. :-D

 

 

Előzmény: VKOrsi (90242)
H_G Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90253

Silányabb változata a pilótakeksznek :)

 

Előzmény: VKOrsi (90242)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90252

de, az összes részt láttam :D

mármint, hogy láttam mi az, de sose kóstoltam.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (90251)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90251

Nem néztél dr house-t? :))

Előzmény: VKOrsi (90242)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90250

valami tejszínes izé

de én se tudom :)

Előzmény: Boszorka (90248)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90249

jó, én nem vagyok édesszájú, szóval csoki va. steak kérdésben, steaket választanám, bármi történik :)

Előzmény: Caipi (90247)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90248

Most megnéztem a googlen, de igazán nem lettem okos, igaz nem sokáig keresgéltem. Szóval még mindig nem tudom, hogy miből csinállják az a fehér kencét.

Előzmény: VKOrsi (90242)
Caipi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90247

Akkor nem veszek. Elég, ha azzal hízlalom magam, ami nagyon jó. :-)

Előzmény: VKOrsi (90245)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90246

egyszer úgyis meghalunk valamiben :)

Előzmény: Boszorka (90244)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90245

egy csomó ismerősöm áradozott róla, de én sose kóstoltam.

ma "egyszer élünk" felkiáltással vettem.

Jó, jó, de annyira nem vagyok hanyatt esve tőle.

Előzmény: Caipi (90243)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90244

Kinti létem hajnalán kokuszzsirral főztem, mert állagában az hasonlított a normál zsírra. Aztán egyszer valami nagyon sok csunyát és rosszat olvastam róla és azóta nem használom. A részletekre már nem emlékszem, olyan régen volt, de kb. halálközeli állapotot okozhat, mondta a szöveg.:-)

Akkor még fiatal voltam és nagyon féltem, hogy megbetegszem, meghalok stb. Ma már lezseren nem törődöm az ilyesmikkel.

Előzmény: nagypapi51 (90234)
Caipi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90243

Én mindig láttam, de nem volt szimpatikus, erre nemrég kaptam egy tábla Oreos-s Milkát, hahhh.... azonnal elrobogtam venni egy újabbat. :-) Lehet, hogy legközelebb simán is megkóstolom.

Előzmény: VKOrsi (90242)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90242

én ma tudtam meg mi az az oreo :)

Előzmény: rollller (90136)
Caipi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90241

Nem is gondoltam hibás eljárásnak, pontosabban mittudomén :-), csak pechemnek, mivel nem szeretem a zsírban sütött dolgokat. A nyúlra nem tudok mit mondani, mert amúgy sosem próbáltam, túloztam, nem kifejezetten rágós volt, ahnem olyan félúton a rágós és a csirkeszív-állag között, és sok zsír, hártya, akármi volt rajta, nagyobb részét otthagytam. A (borhabos) mákosgubán viszont dühöngtem, mivel ugye semmi okom nem volt még feltételezni sem, hogy fahéjas lesz....

Előzmény: nagypapi51 (90238)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90240

Ja, és ezt a fajtát kellett vinnem a Brüsszelben dolgozó lányomnak... Vicces, nagypapi Bécsből hozza, én meg viszem nyugatra:)

Előzmény: Törölt nick (90239)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90239

Ez a fajta tényleg semleges ízű?

 

Igen, én próbáltam többfélét, ezt is, és tetszett.

Előzmény: Törölt nick (90236)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90238

...a zsemlegombócnak hívott szeleteket valami zsírban sütötték...

Alapvetően nem hibás eljárás, odahaza a másnapos/maradék zsemlegombócot szokás

így (vajon) felfrissíteni.

Az Aranyszarvastól furcsállom, hogy nem frissiben tálalja.

Az, hogy az egyébként gyorsan puhuló házinyúl rágós marad, már súlyos(abb) hiba.

 

Előzmény: Caipi (90233)
H_G Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90237

Szerintem ez nem. Amelyik olyan natúr, hogy akár bőrápolásra is ajánlják, azokon még érződik a gyümölcs íze. Ez a fajta semleges:

 

http://paleolitbazar.hu/hidegen-sajtolt-etkezesi-es-magolajok/993-coco-24-kokuszolaj-1l-1000ml-5999885319008.html

Előzmény: Törölt nick (90236)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90236

Ez a fajta tényleg semleges ízű?

 

http://malnakonyha.blogspot.hu/2011/11/kokuszzsir.html

H_G Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90235

A finomított itt is megtalálható a hiperekben (én Intersparban vettem) a többi étolaj mellett.

 

Előzmény: nagypapi51 (90234)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 90234

...lehet kókuszzsírt kapni, több félét.  Leginkább bioboltokban...

Akkor ezért nem tudom; nem járok bioboltokba.

Odaát nincsen biobolt - én legalábbis nem találkoztam vele -, még csak elkülönített bio-gondola sem, aki ilyesmit keres, megtalálja a többi között.

 

Előzmény: Törölt nick (90229)
Caipi Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90233

Most az Étteremhéten az Aranyszarvasban a zsemlegombócnak hívott szeleteket valami zsírban sütötték, brrrr, pont ez hiányzott a rágós nyúl mellé, meg a fahéjas mákosguba elé...:-D

Előzmény: rollller (90231)
Caipi Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90232

Most mit kételkedsz, mikor öreg néne b megmondta. :-)

Előzmény: rollller (90231)
rollller Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90231

ezekszerint meg sosem ettel etteremben/langososnal/kifozdeben?

Előzmény: Caipi (90225)
H_G Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90230

Bioboltban azért vigyázni kell vele, mert ott finomítatlan is van, és annak megmarad a kókuszillata.

 

Előzmény: Törölt nick (90229)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90229

Persze, hogy lehet kókuszzsírt kapni, több félét.  Leginkább bioboltokban, én a zacskósat szeretem jobban, bár a tégelyeset valamivel egyszerűbb kezelni. Én sok mindenre használom, többek között süteményekbe margarin helyett. Bár pogácsába a zsír is finom...

Előzmény: nagypapi51 (90228)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.03 0 0 90228

Csak azért nem sütöm zsírban a panírozott dolgokat, mert a jó zsír túl értékes ahhoz, hogy sütés után másra már ne nagyon tudjam használn, rossz ízű zsírban pedig

(ami detto drága) nem sütök.

Viszont olaj helyett Ceres kókuszzsír (kokosfett), nem tudom, itthon lehet-e kapni?

Bécsből szoktuk hozni, sokáig friss marad, és nincsen mellékíze.

A bejgli nálunk kizárólag disznózsírral készül.

beszerzési forrásaim: Dunaföldváron Bözsi néni, ill. Budakalászon a Hufi hús.

 

Caipi Creative Commons License 2013.04.02 0 0 90227

Hát ez vagyok én. :-)

Előzmény: Boszorka (90226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!