Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 -2 4 19086

T.szakértő!

Innen idéztem,a fórumról, nem a "szakmai honlapjáról.

Őszintén sajnálom,ha félre értett, mert kérdés szintjén

Írtam.

Előzmény: BJszakért (19084)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 0 3 19085

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatásokat!

Teljes mértékben egyetértek a szigorítással, biztos, hogy van is alapja. Az a baj, hogy a beteg, rokkant embereket teszik még betegebbé, lelkileg is kiszolgáltatottabbá, nyomorba döntik őket, ezt magamon is tapasztalom. Hiszek az igazságban: „Az igazság a valóság ellenőrizhető tényei”.

BJszakért Creative Commons License 2016.12.18 -4 4 19084

Bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

BJszakért Creative Commons License 2016.12.18 -4 5 19083

hamster,

1,6% emelést kapott a rehab ellátott is. A már megállapított összeg nem változtatható, max. felülvizsgálatkor, és külön Korm.rendeletben, mint az 1,6% emelésnél.

A §-oknak tartalma van, jelentése, igen, nem mindegy, hogy azzal vagy anélkül idéz, de ide nem idézheti szakmai honlapomról a szövegeket, mert szerzői jog védi. (1999.évi LXXVI.tv.)

 

Egyébként ha egy vesszőt máshova tesz, vagy megváltoztatja a szavak sorrendjét, vagy betesz vagy kihagy szavakat, akár egy névelőt, vagy máshova teszi,

már megváltozhat az értelme a mondatnak, és nem lehet a törvényt megváltoztatni, azt csak a döntéshozó, képviselő teheti, ha hozzáértő megfelelően megfogalmazta azt.

 

Sajnos egyetértek azzal, aki azt írta, hogy szubjektív a komplex minősítés a bizottság részéről. Ezért van sokszor, hogy másod-, harmadfokon megnyerem érintett számára ügyét, mert nincs alapja sokszor a bizottsági szakértői véleménynek. Csak meg kell találni, jogszabállyal alátámasztani, hogy hol, mely § alapján,...Rehab gazdasági szakértőként, menedzserként ebben is van gyakorlatom.

 

Igen, 2012-től megszűnt a rokkantsági nyugdíj rendszer, maga a nyugdíj fogalma, ez a szó biztonságot, megszerzett jogot adott. Ezt a megszerzett (szolgálati idővel) jogot elvette jelenlegi kormány, és egészségbiztosítási ellátássá degradálta (táppénzszerű ellátássá), amely bármikor csökkenthető, megvonható. Sokan ellátásukat is elveszítették, többen nem jogszerűen, amit jogorvoslattal meg lehetett támadni. A határozatot lehet jogorvoslattal megtámadni, ha van jogalapja.

Nem folytatom. Ki-ki döntse el, mit gondol erről, de az embereknek tetszett ez és az egészségügy-, oktatás rendszerének jelenlegi helyzete, mert újból és újból megválasztották a jelenlegi kormányt. Pedig úgy vélem, többen vannak, akik eladósodtak, szegényedtek, meghaltak vagy közel állnak ahhoz.

 

Mindenki elszámol tetteivel, amikor a tepsibe kerül, ahova nem viszi magával a vagyont, semmit, még a ruháját sem. A Pokolba vagy Mennybe jut attól függően, hogy életútján mivé vált, milyen emberré, egyáltalán Ember maradt-e. Hiszem, hogy így van, mert attól, hogy nem látunk dolgokat, még léteznek.

Itt a szeretet ünnepe, de nekem minden nap Karácsony, a szeretetet nem csak egy nap gyakorolhatjuk, minden nap pirosba öltöztethetjük lelknket.

 

Még van öt nap, de idézek, mert az idézetek sokszor jobban kifejezik mondanivalóm:

 

Szilágyi Domokos: „Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”

 

„A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék. „~ Makkai Sándor

 

Karácsonyi óhaj: Kővér János

„Ismét jön karácsony, - nap mint nap közeleg, -

belopja melegét, - tárd ki a szívedet:

Gondold el mit tehetsz, hogy mást is hevítsen

a jó, mivel Téged megáldott az Isten.”..

 

Szép hetet

 

kacsaXD Creative Commons License 2016.12.18 0 6 19082

Az orvosok egy része korrupt.

Szubjektív módon döntenek.

Nekem van egy ismerősöm. 36 év körüli. Annak idején a hondvédségnél, alkalmatlannak minősítették a katonai szolgálatra. (értelmi fogyatékos) Az ottani orvos, rögön látta, hogy "hülye". 

Két éve a házi orvos beutalta (rábeszélésre) egy pszicholgoshoz, hogy adjon véleményt és államkincstártól kap majd valamilyen ellátást. A pszichológus nem adta ki a véleményt!!! ????

Pénz kellene és megfizetni egy szakértőt. A srácnak életében nem volt munkahelye, most közmunkán néha alkalmazzák.

 

Előzmény: Törölt nick (19079)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 0 4 19081

A 67%-véglegesített rokkantságúakat,2012.01.01-től rehabilitációs ellátottnak sorolták át,és

nyilatkozniuk kellett,hogy kérik az új komplex rendszerben történő felülvizsgálatukat.

Aki ezt nem tette meg,ellátását 2012.05.01-től megszüntették.

Írod hogy 1-évre D-minősítést kaptál,következő soros felülvizsgálaton pedig C1-kategóriába soroltak vissza,

tehát a szakértői osztály állapotjavulást véleményezett.

2-fokra fellebeztél,viszont azt tudnod kell,hogy az utolsó felülvizsgálatod óta friss szakorvosi,ill.záró jelentésekre

mindenképpen szükség van,amin egyértelműen állapot roszabodás kell hogy leírást nyerjen.

És az ambuláns lapon,betegségeid szerint,jó ha egy pár soros összefoglaló véleményt kérsz,a szakorvosoktól.

Előzmény: Törölt nick (19079)
titkom Creative Commons License 2016.12.18 0 0 19080

(itt off: m1kivagy@gmail.com, pk)

Előzmény: hagyma boly (19066)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.17 0 3 19079

Gyalázat, amit a rokkant emberekkel tesz a kormány, törvényszerűen, bírósági végzés alapján megállapított jogokat, illetve tényeket egyszerűen semmibe vesznek, és a beteg embereket ellehetetlenítik.

Az előzmények: veleszületett kétoldali csípőficamom miatt csecsemőkorom óta kezeltek, későbbiek során 1975-ben, 1976-ban és 1977-ben több műtéten estem keresztül, többek között combfej elhalás miatt. 1994-ben már olyan súlyos fokú coxarthorsis következett be, hogy az év szeptemberében ill. 1995 márciusában jobb- majd baloldali csípőmbe teljes endoprotézist ültettek be. Sajnos pszichés betegségem is keletkezett. Ebből kifolyólag 1994-ben 100 % -os rokkantsági járadékot állapítottak meg, melyet 1996-ban megszüntettek, illetve 67 %-ra csökkentettek.
Első, majd másodfokon, illetve pécsi igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a kaposvári Városi Bíróság is 67 % VÉGLEGES rokkantságot állapított meg. „Állapota végleges, felülvizsgálata csak rosszabbodás esetén szükséges.”
Idővel a csípőprotézis vápában lazulás következett be, újabb műtéteken estem át, 2001 júniusában és 2002 márciusában. Állapotrosszabbodást nem állapítottak meg kérésemre, azonban újra berendeltek az Országos Orvosszakértő Intézetbe felülvizsgálatra 2003 augusztusában. Ekkor ismételten megállapították, hogy 67 %-os rokkant vagyok, újabb felülvizsgálat nem szükséges.

Mindezekhez képest 2015 augusztus 26-án behívtak felülvizsgálatra – időközben a bal csípőmbe eltörött a protézis szára, ismételtem műtétre voltam előjegyezve, a műtétre ez év március 1-én került sor. 70 % rokkantsági ellátást ítéltek meg, D kategória, 1 évig. Újabb felülvizsgálat ez év október 17-én volt. Amit kézhez kaptam, az nagyon megdöbbentett: az össz-szervezeti egészségkárosodásomat 55 %-ra csökkentették, C1 kategória, rehabilitációs ellátásra ítéltek.
Természetesen megfellebbeztem, mert ez elfogadhatatlan, hogy ilyen nagy műtét után 15 %-os javulást állapítottak meg az egészségemben, holott ez nem így van, a mozgásfunkciók és egyéb dolgok a lábammal és a gerincemmel kapcsolatban nem lettek jobbak.

A problémám az, hogy ennyi műtét után a lábaim, a gerincem, a derekam miatt én munkába járni NEM TUDOK!!!! Nem tudok gyalogolni, hajolni, emelni, lépcsőzni, álló ill. ülőmunkát sem bírok végezni.
Továbbá találtam egy rendeletet: T Á J É K O Z T A T Ó Módosult a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról szóló 74/2015. (III. 30.) Korm. rendelet. A változások 2015. szeptember 9-től léptek életbe, és a már folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak. A legfontosabb változás a korábban végleges állapotúnak minősített személyek felülvizsgálatára vonatkozik:
12. § (1) A rehabilitációs hatóság a személyes vizsgálatot mellőzheti, ha

1. a) a rehabilitációs hatóság vagy jogelődje által kiállított, az érintett személy rendelkezésére álló szakvéleményben, szakhatósági állásfoglalásban vagy határozatban foglaltak szerint az érintett személy állapota végleges.

Én a fentiek alapján kétszer megkaptam a végleges rokkantsági állapotot, 67% -ot, ráadásul ebből az egyik bírósági ítélet volt, akkor hogyan vehették el a rokkantságit? Nem értem, nem tudom elfogadni, hogy mi alapján gyógyultam meg ilyen nagyon? Eddig – 20 éven keresztül és ennyi de ennyi orvosi vizsgálat után rokkant voltam, most hogyan lettem ilyen gyorsan nem rokkant?
Nekem egyáltalán az állapotom fenntartásához állandó mozgásszervi fizioterápiákra van szükségem.

 

Segítségüket, tanácsaikat előre is nagyon szépen megköszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.17 0 3 19078

Tisztelt B.J.!

 

Ön írta le: és lényeges még, hogy rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra való jogosultság esetén az Mmtv. 9. §-a és 12. §-a szerinti alapösszeg mértéke 96 010 Ft 2017.01.01.-jétől.

 

Semmi szövegkörnyezetből kiemelés nem történt részemről.

Konkrétan arra szerettem volna rákérdezni,hogy akinek korábban állapították meg az ellátását,

E-kategória,és 2016.03-hótól van a kategória szerinti alapösszege,akkor "jelentős különbség"

mutatkozik a kettő összeg között!Így neki,meg aki hasonló cipőben jár marad minden.

Szépen megoldotta a kormány ezt is.

Aki pedig Egyt-kap,őszintén sajnálom,hogy minden létező egyéb juttatásból kirekesztették őket,

itt tart ez a rendszer!

bandolesa Creative Commons License 2016.12.17 0 2 19077

Hát az EGYT-mindörökre marad ennyi! Már 2008-óta ennyi.

 

Szóval egy öszefogással egy Magyar Állam elleni pert is lehetne kezdeményezni az EGYT-nek.

Sem utazási kedvezmény nem jár évi pár alkalomra,sem Erzsébet utalvány,de még emelés sem.

Egy teljesen kiszolgáltatott kör ez!

Előzmény: Balage-81 (19070)
gyulazsolt Creative Commons License 2016.12.16 -1 3 19076

Köszönöm szépen a választ. 

Jelenleg szanatóriumba járok, és ott hallottam, beszélték a betegek.

BJszakért Creative Commons License 2016.12.16 -4 1 19075

gyulazsolt,

a leírt esetben hivatalból hívja felülvizsgálatra Önt Hatóság (nem kell kérnie, nem is javaslom, lehet, rosszabbul járna), kb. abban az időszakban, hónapban, amikor felülvizsgálata várható, már nem szoktak késni, de ha igen, akkor Ön által írt esetben addig folyósítják ellátását, amíg másik jogerős határozat nem születik, az pedig csak a felülvizsgálatot követően lehetséges, tehát nyugalom, várja meg hivatal értesítését a felülvizsgálatról.

 

Állapotrosszabbodásra hivatkozva persze kérheti bármikor újra megállapítást, ezzel a felülvizsgálatot, de nem javaslom, mert lehet, Ön, vagy szakorvosa úgy látja, rosszabbodott állapota, de bizottság úgy ítéli meg, hogy nem, így majdnem minden felülvizsgálat azzal a veszéllyel jár, hogy csökkenhet, megszűnhet ellátása. Persze esete válogatja, ehhez pontosan ismernem kellene állapotát, van, akinek javaslom egyértelmű esetben, hogy nyugodtan fellebbezzünk.

 

hamster,

nem szabad a mondatomból és semmilyen mondatból kiemelni szavakat, a szövegkörnyezettel együtt kell olvasni,

visszamenőleg, a már megállapított ellátásnál az alapösszeg lényegtelen.

 

Az alapösszeg az ellátás újbóli megállapításánál lényeges (kiv.étel néhány esetet), esetleg egy új igény benyújtásánál, ahol megvan törvény által előírt jogi feltétel, de nem volt ellátása, ill. a minimum vagy maximum összeg figyelembe vételénél többek között, de ha valaki pl. rokk.ellátásban részesül, soros felülvizsgálata, nem dolgozott mellette, vagy dolgozott, de mondjuk egy átlegfizetést kapott, akkor lényegtelen. De nem lehet leírni a példákat, különbözőek, esettől függ.

 

 

Minimálbér és garantált bérminimum hivatkozással közérthetően szakmai honlapomon itt 5. pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Szép hétvégét

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 2 19074

 Küldik.

Előzmény: gyulazsolt (19072)
tahisi Creative Commons License 2016.12.16 0 3 19073

Kéthete küldtem be a papírjaimat felüvizsgálatra a Bp. Fiumei útra. De úgylátszik hogy nemtudtak csak a papírok alapján dönteni mert behívtak január 2.ára a Thököly útra.

gyulazsolt Creative Commons License 2016.12.16 0 1 19072

Tiszteletem!

 

Érdeklődnék, hogy nekem a legutóbbi határozatban az van, hogy  : Felülvizsgálata: felülvizsgálat ideje 2017.04. hó.

C2, Rokkantsági ellátás kapok.

Nekem most kérvényeznem kell a felülvizsgálatot, vagy küldik automatikusan, mint régen.

560707 Creative Commons License 2016.12.16 0 2 19071

Jó látod szerintem, nekünk marad a régi ellátás.

Előzmény: Törölt nick (19069)
Balage-81 Creative Commons License 2016.12.16 0 1 19070

"Viszont változatlanul havi 28.500 forint az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege, amelyhez kapcsolódik sok ellátás."

 

 

Szóval akkor az EGYT marad 26.220 ft:(

Előzmény: BJszakért (19067)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 1 19069

Bj.szakértő írja,hogy 2017.01.01-től emelkedik 

A rokk.ellátás, illetve a rehab.ellátás alap összege .

Akinek korábban állapították meg,a fent említett 

Ellátások valameikét ,de még jóval alacsonyabb 

összegel,az marad ugyanúgy,ha 2017.01.után lesz

jogosult ellátásra a fent említettek közül,csak azokra

vonatkozik majd? Mert így akár 40-ezer forint különbség 

is lehet,az ellátottak között.

bandolesa Creative Commons License 2016.12.16 -2 0 19068

Hát ha 25-éves korában is járt pszichiátriai rendelésre a betegségével,akkor kimondhatták volna 25-ées kor előttre is a betegség kezdetét.

A leleteken múlik amit a szakorvos kiad a bizottság elé.

 

Vannak romák felénk akik 34-37 évesen kaptak rokkant járadékot. Kis simlisség is volt benne,de megszerezték,és nem súlyos skizofrén betegek.

Nem vagyok orvos,de hülye sem, szerintem ezek 45-50%-os valódi egészségkárosodottak,azt papíron meg megkapták a 70%-ot és rokkant járadékosok.

Előzmény: Törölt nick (19054)
BJszakért Creative Commons License 2016.12.16 -4 1 19067

Kedves Mindenki!

 

2017.01.01.-jétől 21 ellátás típus összege emelkedik 1,6%-kal, és a rokkantsági járadék havi összege is, mely 2017. január 1-jétől 34 475 forintról 35 025 forintra emelkedik, és lényeges még, hogy rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra való jogosultság esetén az Mmtv. 9. §-a és 12. §-a szerinti alapösszeg mértéke 96 010 Ft 2017.01.01.-jétől.

 

Viszont változatlanul havi 28.500 forint az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege, amelyhez kapcsolódik sok ellátás.

 

Hivatkozás: 416/2016. (XII. 14.) Korm. rendelet és Tny.

Bővebben szakmai honlapom 3) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett, ill. önzetlenül tájékoztatom személyesen, ha megkeres honlapomon található elérhetőségeimen:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

 

Otthonülő, diaévi,

 

A 10000Ft utalványt 2017.12.31-ig lehet levásárolni. Egyébként mindig rajta van az utalványon. Ez NEM épül be az ellátás összegébe, így ez egyszeri támogatás.

Az 1,6% emelés szabálya pedig még infláció követőnek sem mondható, ráadásul törvényt sért (Tny), így nem csak méltányosnak nem mondható, hanem jogszabály sértő. Még nehezebb megélhetést nyújt, mint eddig, a vásárló értéke csökken a nyugdíjnak, ellátásoknak. Bővebben szakmai honlapomon itt 0) pontban vagy személyesen ÖNZETLENÜL szakmai honlapomon található elérhetőségeken:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

 

Moncsi és Érdeklődők!

 

Ön reumatológiai-, neurológiai, vagyis mozgásszervi és tüdő betegségeket sorolt, és azt kérdezi, mire számíthat.

Nem ismerjük igazolásait, iratait, állapotát. Ezt a bizottság fogja megvizsgálni. Ő végzi a komplex  minősítést, mi nem látunk bele irataiba és bizottság fejébe vagy jövőbe, nem is mi döntünk. Elmondása alapján megváltozott munkaképességű személynek tudható, de hogy milyen mértékben, azt a bizottság megvizsgálja, minősíti. Ezután a jogi feltételek fennállását is vizsgálja Rehabilitációs Hatóság.

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásának összege a bizottság komplex minősítésétől függ elsősorban, majd attól, hogy a referencia időszakban mennyi volt a jövedelme, ill. ha ellátott volt, dolgozott-e ellátása mellett és mennyi jövedelemmel.

 

A jogszabály által minimum és maximum összeg csak azt szabályozza, hogy ha valakinek nagyon alacsony lenne a megállapítható összeg, akkor meghatároztak egy minimum összeget, aminél kevesebbet nem kaphat, de ez tényleg nagyon minimális összeg, 30ezer alatti.

 

Ha pedig valakinek a referencia időszakban nagyon magad fizetése volt, amelyből megállapítják az ellátás összegét, akkor a jogszabály megszab egy maximális összeget, amelynél nem lehet több az ellátás összege 141 750Ft, 2017-ben az alapösszeg emelkedik, amelynek 150%-ánál nem lehet magasabb összeget megállapítani, jövőre ez a max.összeg 144 015Ft lesz.

 

Bővebben szakmai honlapomon a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett, ill. ha ráérek, ÖNZETLENÜL nyújtok ügyében tájékoztatást rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként.

 

Bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

Hetente egyszer tudok itt, fórumon lenni, de visszaolvasok és válaszolok kérdésekre.

Szép hétvégét.

 

hagyma boly Creative Commons License 2016.12.15 0 2 19066

Ez nem csak érdekes, ha nem az a valóság !!! Ebben a rendeletben foglaltakból és a mellékletből dolgoznak a felülvizsgáló orvosok 

!!!!

 

Előzmény: Balage-81 (19065)
Balage-81 Creative Commons License 2016.12.15 -1 0 19065

Köszi, ez érdekes!

Előzmény: hagyma boly (19064)
hagyma boly Creative Commons License 2016.12.15 0 4 19064

Előzmény: Balage-81 (19063)
Balage-81 Creative Commons License 2016.12.15 -1 0 19063

Ez nem irigykedés egyáltalán, csak nem értem hogy kaphat valaki skizofréniára 80%-ot, míg egy másik személy skizofréniára + 5 másik betegségre 51%-ot.

Valami nem stimmel itt, de ezt tőled már nem tudjuk meg, mert törölted vagy törölték a profilodat.

Előzmény: Törölt nick (19059)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.12.15 0 0 19062

Fogalmam sincs , arról sem minek kell a nappali tagozatos iskolai tanulmányom megszűnésének időpontja avagy a

dolgoztam-e Svájcban kérdés  :)

Egy vicc az egész ! :) Nem is érdekes,  túl vagyok rajta a továbbiak + úgysem rajtam múlanak .

A nyugdíjfolyósítónál rendesek segítőkészek, majd elirányítanak ha valamivel nem bírok .

Előzmény: Törölt nick (19061)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.15 0 1 19061
ÜDV! Ne haragudj de minek nekik a ledolgozott időd hiszen úgyis ők csak a százalékot állapítják meg és csak utána tudsz beadni a komplex papírral kérelmet valamelyik ellátás miatt. És ahogy írtad csak ott a Nyugdíj folyósítónál van a rendszerben a ledolgozott éveid a levont nyugdíj járulék után.
Előzmény: pásztorkutyaterel (19060)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.12.15 0 3 19060

Én ma voltam bizottság előtt három órát töltöttem ott , mi az eredmény azt nem tudom majd egy hét múlva telefonálok a nyugdíjbiztosítóhoz akkorra már náluk lesz (talán ) .Mindenhová beküldtek  a vizsgálat után, adminisztráció, szociális  részleg,  rehab szakértő  . Megkérdezték ugyanazt sokszor (amit már  az adatlapon avagy a nyilatkozatban is  leírtam ) ,

olyasmiket kerestek amiről egy szó sem esett  pl az összes munkaviszonyom felsorolása stb ..........

Majd 38 évem van ki a bánat tudja ezt napra pontosan, mikor mondtam nekik minden bent van a  nyugdíjfolyósító rendszerében azt válaszolták ők ahhoz nem férnek hozzá . Egy röhej az egész   , nincs összeköttetés a 21 században

két szinte ugyanazzal foglalkozó hivatal között ! Bezzeg a rendőr 3 sec alatt megmondja ha nem érvényes a jogsid nincs biztosításod , vagy nem vettél autópálya matricát  ,talán másfelé is fejleszteni kellene és nem a betegeket vegzálni .

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.15 0 1 19059
Mivé lesz ez a világ. Már arra is irigykednek hogy ki hány százalékos egészségkárosodott. Nem én voltam a vizsgáló bizottság!
Előzmény: Balage-81 (19057)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.15 0 2 19058
Üdv, más betegsége nincs az mellett hála Istennek! és csak ez számít.
Előzmény: Balage-81 (19057)
Balage-81 Creative Commons License 2016.12.15 -1 0 19057

Szia!

 

A testvérednek milyen betegségei vannak még a paranoid skizofrénia mellett? Nem értem ezt a 80%-ot. Egyik ismerősöm is skizofrén (+ más kisebb betegségei is vannak) és csak 51% egészségkárosodást kapott.

Előzmény: Törölt nick (19048)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!