Lehet - mikor o kezdett fozni... es biztos megundorodott tole. Mikor mar en is foztem, elfogadhato volt, semmivel sem budosebb mint a zsir... az Anyu akkor sem hasznalt olajat.
Kerdesem lenne. Hogy kacsoljatok be a gazt? Milyen iranyban, es az elso fokozata magas lang vagy alacsony?
Akkoriban, mikor anyukád főzött, hihetetlen ócska büdös olajat lehetett csak kapni. Emlékszem Anyám egyszer akart fánkot sütni benne, de kidobós lett az egész a bűz miatt.:-(
Igen :)) Ez az oka mindennek :))... bar. Az Anyu rosszul lett az olajnak az emlitesetol - es en megis azt hasznalom tobbet mint a zsirt - mert azt szinte nem is... talan egyszer hasznaltam 20 evben... de tudom, emlekszem ra, szerettem, nem volt vele gondom.
Nem lehet, hogy már avasodásnak indult az a zsír? Mert akkor ritka undormány ízt tud varázsolni mindennek, amibe belekerül még akkor is, ha nem volt kifejezetten avas.
Vannak az "ősi", nagyanyáink féle pogácsa- és egyéb sütireceptek, szerintem bizony sokkal ízletesebbek zsírral, mint margarinnal. Persze itt jön az örök klasszikus, miszerint ízlésről nem lehet, pontosabban nem érdemes vitázni a szubjektív volta miatt.
Egy kicsit skizofrén helyzet, mert mama zsírral sütött-főzött mindent, otthon viszont olajon szocializálódtam. Ennek oka, hogy nyolc éves voltam amikor apukám szívbeteg lett és hát a '70-es évek végén, '80-as évek elején a zsír első számú közellenség volt a táplálkozásban, így azzal készítettünk mindent.
Manapság viszont kettős életet élek, mert egyre gyakrabban csempészem vissza az étrendünkbe a zsírt.
azert ez az allitas eleg nagy hujeseg, mar bocs "Megfelelő mértékben még a durva mérgek is gyógyszerekké lesznek."
a forditottja esetleg, h meg az egeszseges dolgok is mergekkel valhatnak, ha tul sokat viszunk be belole, de meg ha egyes (nem mind, egyes) mergeket gyogyszerkent is hasznalnak, azok attol meg mergek
Én speciel épp tegnap sütöttm teljesen zsír nélkül:
1 db lesózott, 3 napig pihentetett sertéscomb darabot és egy fűszerezett formázott birkalapockát. Ez utóbbi húsvéti maradvány, mert nem kellett.
A két húst teflonserbliben körbepirítgattam amennyire lehetett, utána jénaikba tettem őket, kevés vizet öntöttem alájuk, a sütőben fedő alatt takarékon 4 órán át sütődtek, majd anélkül tö..teljes lángon rájuk pirítottam.
Szárazak is rendesen, de s.borsófőzelék van hozzájuk, holnapra meg valszeg rumlifőzeléket kotyvasztok.