Keresés

Részletes keresés

ketyo61 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90297

Nekem is eloszor legmagasabbra kapcsol. De itt mindegyik, nem?

Előzmény: ZsuR (90291)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90296

:)) Azt hiszem feltalaltam a spanyolviaszt :))

 

Nem szeretek fokhagymat vagni.... nyomokat sem szeretem... neha daralom, de azt sem igazan szeretem (kis fuszer daralo, de inkabb kemenyebb magoknak).

Szoval... a husklopfoloval csinaltam, es szepen szetnyomodott, az olajok elojottek jobban mint ha csak vagtam volna...!  

 

ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90295

Nagyszeru - megnyugtattal... ugyanigy megy nalam is!!!  Akkor NPnak van igaza, tuzhelye valogatja...

Előzmény: Törölt nick (90294)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90294

Az én viszonylag új gáztűzhelyemet (elektrolux) nem is lehet jobbra tekerni. Balra először van a nagy láng, utána a kicsi. 

Előzmény: ZsuR (90291)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90293

Igaz altalaban - de ez olasz tuzhely...

Előzmény: Boszorka (90289)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90292

Igen - ismeros! :))

Előzmény: nagypapi51 (90290)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90291

Papus is ugy erzi, en is - hogy az uj tuzhely furafiu.  

 

A villanyt bekapcsolhattuk jobbra vagy balra forditva.  A jobbra a legmagasabb volt a bara a legalacsonyabb fokozat.

 

Az uj gazt ha balra forditom a legmagasabbra kapcsol be - es jobbra tekerve lesz kisebb... 

Előzmény: nagypapi51 (90287)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90290

A gombos az már hiperrmodern, az első (pb)gáztűzhelyünk '57-ben került a házhoz, az még karos volt. Addig petrofőzőnk volt, meg sparhlet.

Előzmény: Boszorka (90289)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90289

Gázt nem tudom, de értelem szerüen jobbra kell forgatni a gombot és egyre erősödik, bár felétek ki tudja?:-)

Előzmény: ZsuR (90286)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90288

9 óránál van a 0 állás, 12-nél a maximum, 3-nál a takarék

Előzmény: ZsuR (90286)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90287

Hát, ez végképp tűzhelyfüggő.

A mi régi gáztűzhelyünkön jobbról balra.

Jobb o. elzárva, középen nagyláng, bal o-on takarékláng.

Olaj: a '60-as évek elején még elfogadható(,) ízű volt a bolti zsír,

napraforgó olaj vagy kapható volt,vagy nem,

a repceolaj meg akkoriban baromi rossz ízű volt.

(Utoljára '59 karácsonyán vágtunk disznót, mert ahová költöztünk, már nem volt lehetőség a tartásra.)

 

Előzmény: ZsuR (90286)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90286

Lehet - mikor o kezdett fozni... es biztos megundorodott tole.  Mikor mar en is foztem, elfogadhato volt, semmivel sem budosebb mint a zsir...  az Anyu akkor sem hasznalt olajat.

 

Kerdesem lenne.  Hogy kacsoljatok be a gazt? Milyen iranyban, es az elso fokozata magas lang vagy alacsony?

Előzmény: Boszorka (90285)
Boszorka Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90285

Akkoriban, mikor anyukád főzött, hihetetlen ócska büdös olajat lehetett csak kapni. Emlékszem Anyám egyszer akart fánkot sütni benne, de kidobós lett az egész a bűz miatt.:-(

Előzmény: ZsuR (90284)
ZsuR Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90284

Igen :)) Ez az oka mindennek :))... bar.  Az Anyu rosszul lett az olajnak az emlitesetol - es en megis azt hasznalom tobbet mint a zsirt - mert azt szinte nem is... talan egyszer hasznaltam 20 evben...  de tudom, emlekszem ra, szerettem, nem volt vele gondom.

Előzmény: Caipi (90276)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90283

A rántott sertéskarajt zsírban sütöm, ha rámjön a haccáré.

Előzmény: nagypapi51 (90228)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90282

Zsírral csak a krumplispogácsát meg a bejglit készítem, a többieket vajjal.

Amihez kötelező a disznózsír, az a pörkölt/paprikás család, bármilyen húsból készítve.

Előzmény: VKOrsi (90278)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90281

Meg még egy csomó anyag van, ami kis mértékben is ártalmas.

Előzmény: Bubo.Bubo. (90279)
Caipi Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90280

Neked ízletesebb... nekem otthagyós. :-)

Előzmény: VKOrsi (90278)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90279

"Megfelelő mértékben még a durva mérgek is gyógyszerekké lesznek."

 

nono, ezt azért a gyilkos galóca mérgével kapcsolatban ne hirdesd...

Előzmény: joy (90267)
VKOrsi Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90278

nemcsak a pogácsa ízletesebb zsírral :D

 

mi bő olajban nem sütünk, úgyhogy ez a fogás hiányzik a repertoárról, de én a húsos ételeket zsíron indítom, helyből egészen más íze van :)

Előzmény: Törölt nick (90274)
Caipi Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90277

Ez joy-nak szólt, csak megint szórakozott velem a kompatibilitási nézet. :-)

Előzmény: Caipi (90276)
Caipi Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90276

Hát olaj- illetve zsírügyben ki mihez szokott, gondolom én.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90275

egyszer úgyis meghalunk valamiben :)

 

VKOrsi! Erre szoktam mindani, hogy valamiben meg kell halni s nem feltétlenül a csíkos pizsama az... :)

 

Előzmény: VKOrsi (90246)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90274

Nem lehet, hogy már avasodásnak indult az a zsír? Mert akkor ritka undormány ízt tud varázsolni mindennek, amibe belekerül még akkor is, ha nem volt kifejezetten avas.

Vannak az "ősi", nagyanyáink féle pogácsa- és egyéb sütireceptek, szerintem bizony sokkal ízletesebbek zsírral, mint margarinnal. Persze itt jön az örök klasszikus, miszerint ízlésről nem lehet, pontosabban nem érdemes vitázni a szubjektív volta miatt.

 

Egy kicsit skizofrén helyzet, mert mama zsírral sütött-főzött mindent, otthon viszont olajon szocializálódtam. Ennek oka, hogy nyolc éves voltam amikor apukám szívbeteg lett és hát a '70-es évek végén, '80-as évek elején a zsír első számú közellenség volt a táplálkozásban, így azzal készítettünk mindent.

 

Manapság viszont kettős életet élek, mert egyre gyakrabban csempészem vissza az étrendünkbe a zsírt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (90220)
joy Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90273

Mint anno a kenyér. Amíg volt más-harmadnapos, addig nem vágták föl a frisset, oszt mire, már az is szikkadt lett.

:o*

Előzmény: Vének Tanácsa TM (90260)
rollller Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90272

azert ez az allitas eleg nagy hujeseg, mar bocs "Megfelelő mértékben még a durva mérgek is gyógyszerekké lesznek."

a forditottja esetleg, h meg az egeszseges dolgok is mergekkel valhatnak, ha tul sokat viszunk be belole, de meg ha egyes (nem mind, egyes) mergeket gyogyszerkent is hasznalnak, azok attol meg mergek

off vege

Előzmény: joy (90267)
joy Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90271

Lyujjj.

Ennyire behúsvétolt a szakács?

Előzmény: Caipi (90233)
joy Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90270

Kinek nincs olyanja?

:o)

Előzmény: Boszorka (90226)
joy Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90269

Mindenkinek megvan a maga baja.

Másoknak az olaj nem tetszik.

Én pölö olívában sütöttet nem szeretem.

A hidegen sajtolt napraforgóolaj határozottan rossz szagot, mellékízt ad a kajáknak.

A halnak a szagát sem bírom...

Lehet folytatni, kinek, mi nem tecccccc.

 

Azért minden konyhában lehet közös nevezőket találni.

:o)

Előzmény: Caipi (90217)
joy Creative Commons License 2013.04.06 0 0 90268

Az is 1 sütési módszer.

 

Én speciel épp tegnap sütöttm teljesen zsír nélkül:

1 db lesózott, 3 napig pihentetett sertéscomb darabot és egy fűszerezett formázott birkalapockát. Ez utóbbi húsvéti maradvány, mert nem kellett.

A két húst teflonserbliben körbepirítgattam amennyire lehetett, utána jénaikba tettem őket, kevés vizet öntöttem alájuk, a sütőben fedő alatt takarékon 4 órán át sütődtek, majd anélkül tö..teljes lángon rájuk pirítottam.

Szárazak is rendesen, de s.borsófőzelék van hozzájuk, holnapra meg valszeg rumlifőzeléket kotyvasztok.

Előzmény: konyha_nick (90211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!