Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87160

" 62 fokos alszeszem" ezt vagy el írtad vagy............ ? A pontok helyett azt kellet volna írnom > hogy be vagy nyomva <

Előzmény: Feriba51 (87133)
snapszmester Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87159

Nem, csak katasztrófális.

Előzmény: Norbi... (87156)
snapszmester Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87158

Több oka is lehet:

Sok volt a cukor.

Nem főzted ki teljesen az összes szeszt.

Tényleg erős a deflegmáció. De ez csak a ráadás. Az előző kettő nélkül nem érvényes.

Előzmény: kaktuszpeti (87157)
kaktuszpeti Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87157

Akkor másképp kérdezek!

Mi az oka, hogy meglehetősen magas lett a szeszfoka az első főzésre kapott alszesznek? 

A lefőtt mennyiséget megmérve, ahogy máskor és másik főzővel lefőzött párlatokat is mérve, közel 60%-os eredményt kaptam?

Túl nagy térfogatú a sisak, a főzőhöz képest? Túlzott a deflegmáció?

Egyébbként, nagyon jól működik a duplafenekű, olajos! Bár, most még csak hidraulika olaj van bent, míg nem kapok trafóolajat.

Ez is jó, csak kissé büdös ha melegszik. 

Előzmény: rézműves1 (87153)
Norbi... Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87156

Helló,

 

Tegnap főztem ki a barackcefrém és elég csúnyán leégett, nagy hatással lesz ez a pálinka ízére?

rézműves1 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87155

...avval a cuccal nem lehet ilyet elérni (60%)...

Előzmény: rézműves1 (87153)
stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87154

A h(M)arcsák elvesznek minden időmet:-DD

    Értsd:mind Neked.:-))

Előzmény: hal65 (87147)
rézműves1 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87153

...holnaptól...:):)...micsoda kérdés ez...ezért mondom, olvassatok, mert még kérdezni sem tudtok...

 

...a kisüsti módszer, amit az otthonfőző csinál, hagyományos pálinkafőzővel, általában kétszeri lepárlást (cefrefőzés, finomítás) jelent...de nem ettől "kétmenetes" egy főző...ilyen definíció nincs is, hogy kétmenetes...ha háromszor főzöd, akkor "hárommenetes"???...

 

...a "Labanc-módszer", vagyis az egylépcsős főző, egészen más kialakítású...

...az ilyen főző sem azért "egymenetes", mert a másik menet már elkopott benne és most csak egy van...

 

...az alszesz szeszfokát hogyan méred Te??...mert itt valami nagyon nem stimmel...amit leírtál,

avval a cuccal nem ilyet elérni (60%)...

Előzmény: kaktuszpeti (87150)
stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87152

"Oly nehéz az iskola táska .......peti mindég megvárja Őt.....:-)

 

 Tessék turkálni ebbe a táskába,ingyenes.A "kis csaj" meg megéri.:-)

   Itt a topik táskájára gondoltam.:-)

Előzmény: kaktuszpeti (87150)
Feriba51 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87151

Szia kaktuszpeti!

 

Ha:

 - elvettél némi előpárlatot

 -jó az illata, íze

- tiszta áttetsző

- nem opálosodik a visszahígításnál

- a barátok is jónak tartják

Akkor nevezheted egymenetes főzésnek és nem kell újra főzni.

Nem a lepárló egymenetes, hanem a módszer, a technológia.. Bizonyosan nagyon türelmesen fűtöttél, azért ilyen jó a kiválasztásod.

Jó nedűt!!!

 

Ha netalán nem vettél el előpárlatot, ezt az adagot megihatod gond nélkül, de többet ilyet ne csinálj!!!!!!:-)))

 

 

Előzmény: kaktuszpeti (87150)
kaktuszpeti Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87150

Szép napot!

 Mikortól mondható egy lepárlóra, hogy az két, vagy már csak egy menetes?

Ha az alszesz szeszfoka rendszeresen 60, vagy afölött van főzés vègère, kell-e főzni másodszorra is? Vagy ettől mèg kètmenetes főzèst igènyel? 

Esetleg, ez csak a túlzott deflegmáció eredménye? 

50 literes söröshordó+kb 20 literes réz sisak+25cm 28-as függőleges páracsővel főzve!

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87149

Jó van belőle 3-4-5 tányéros.. Na most olvasgatok , 1 tányér 1 lepárlás ami azt jelenti, hogy 3 tányérral, 4 lepárlás???És még ott a 4-5 tényéros stb.  Miért kell ennyi? Egy buboréksapkás lepárló, kb ugyan az mint egy thumper. Ki fogom próbálni, elvileg üst + 1 thumper = egymenet. (2 lepárlás egyben)

Előzmény: peca_matyi (87148)
peca_matyi Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87148

...és az emeletes ház hány emeletes ? :-)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (87145)
hal65 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87147

NA végre!

Azt hittem elvitt a zöld ár! :)

Előzmény: stapika (87146)
stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87146

Nem ezt írtam,az Undox fordít,vagy ferdít,de így is érthető.:-)

Előzmény: stapika (87144)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87145

Egy egylépcsős főző, hány tányéros? És a tányérokba mit töltenek?

stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87144

Régen jártam egyik helyi nevezettetsséget,Eszternek hívták,nem egylépcsős volt.:-)

Előzmény: emGeza (87142)
emGeza Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87142

Sziasztok !

 

Zamárdiban járva , az egyik helyi nevezetesség .

 

snapszmester Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87141

Nem gond. Itt is. :-)

Előzmény: rézműves1 (87140)
rézműves1 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87140

...pályinkás jó reggelt...

 

...egyre inkább terjed ez a "lustaság fél egészség"...ideugrunk, semmit nem olvasunk, csak azonnal mondjátok meg, hogy mit csináljak, mert nincs időm visszaolvasni...

 

...miből gondolják, hogy nekünk van időnk 126-odjára is leírni, amit már oly sokan leírtak...

...gyerekek, ez egy itt egy szakkönyv, csak el kell olvasni!!!...

 

...ha vesztek egy könyvet (ez ingyen van), azt sem viszitek át a szomszédba, hogy mondja el mi van benne, mert Neked nincs időd elolvasni...gondolom kiröhögne...

 

Előzmény: zsuzska60 (87138)
supertifoso.12 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87139
Előzmény: picurj (87135)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87138

A "homályosság" megszüntetésére ajánlom az olvasgatást, sogi minden nap tesz fel hozzávalót. Meg fog szűnni a "homály" :-)

Előzmény: picurj (87135)
sogi01 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87137

   vf1 linkgyüjteménye 

 

 

 linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.try.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87094)
arpipapa6107 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87136

Ezt opálosodásnak hívják, ha tényleg olvasod a fórumot, akkor ezzl a kifejezéssel már biztosan találkoztál. No meg a reggelinkkel, ami minden nap be van téve. Abban megtalálod a választ a kérdésedre.

Előzmény: picurj (87135)
picurj Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87135

Hello Mindenki,

 

minden napolvasom a forumon levo hozzaszolasokat, de egy gondra nem talaltam valaszt, pl. van 5 liter 60 fokos palinkam, ezt higitani akarom pl 48asra, es ha 52 ala viszem akkor nagyon lassan de kezd homalyosodni a palinkam, hogyan tudom ezt a homaylossagot kikuszobolni hogy szep attetszo nem homalyos 48 fokos palinkat kapjak???

 

Tudom mar lehet hogy volt rola szo de nem talaltam a hozzaszolasok kozott.

 

Koszonom

supertifoso.12 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87134

Nekem 70l meggy cefréből, 14l 38° alszeszem lett. 21l lett 25°-ra higítva, ebből a tisztázásnál kb. 6l 70°-os meggypálinkám lett.  48°-osra lőttem be így kb. 8-9l között lett a vége.

 

Remélem nem írtam vadságokat...

Feriba51 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87133

Én közben azon csodálkoztam, hogy norris53 és a többiek, nem érezték rajtad az alkohol szagot?????:-))))

Már közbe akartam szólni, hogy ne nyaggassanak már:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: abodi72 (87132)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87132

Basszus

 

végre nekem is leesett :)

 

hiába na ,sokat kellett kostolni ,hogy nehogy belemenjen a útópárlat a páleszbe :)

 

Éppen a Feribának meséltem ma telefonon ,hogy 32 azaz 32 fokos volt az alszesz

 

bakker ,hogy ennyi hozzászólás láttán sem esett le :(

 

Hiába na sok volt a lelkesedés a pálesz bevizsgálásánál :)

 

A tiszta pálesz a 62 fokos és 10 l ,lett

 

 

Előzmény: hevezoli64 (87130)
snapszmester Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87131

Nem baj, azért csak ízlelgesd.

Előzmény: abodi72 (87124)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87130

Szia!

Az alszeszed nem lehet 62 fokos. A cefre főzése során legfeljebb az első "cseppek" lehetnek ilyen fokosak. Az alszesz 20-30 fokos, ki mennyire csavarja ki, illetve mennyire erős a cefre. (pl. bor eseten lehet 30 fokos)

Olvasd el mit írtál, holnap....)

Előzmény: abodi72 (87127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!