Keresés

Részletes keresés

mithogyan Creative Commons License 2016.12.20 0 3 19102

Nem hagyjuk. :)

Előzmény: Törölt nick (19099)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.20 0 4 19101

Egy tanácsom volna, mert olvasom, hogy vannak itt bírósághoz fordulók is. Rokonaim Dr. Petrássy ügyvédurat keresték meg és sikerre vitték ügyüket. Persze sikerdíjas vállalás volt, így fizetni kellett. Ő egy orvos szakjogász, nagy szaktekintélynek számít. http://www.petrassydr.hu/kapcsolat/orvos-ugyved/kapcsolat2

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.20 0 3 19100

majd jönnek friss emberek, hiszen sajnos betegek mindig lesznek. Két rokonom is állandóan ide írt, mire végül megoldottak az ügyeik és véglegesre vették őket. Őket már talán nem hívják vissza hiszen 55 év felettiek. Mivel nincs miről írniuk, élik az életüket (valahogy), ezért nem írnak ide. Jó magam is jó régen voltam itt, már a korábbi nevemet elfelejtettem, ezért ez az új. Szóval cserélődnek az emberek és jönnek frissek is persze és ez így természetes. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.20 -1 3 19099

Jól látod,neki a baj az,ha a betegek

Segíteni próbálnak a másikon.

Még ha saját eset leírással is.

Ha netalán meg többen még

belinkelnek az mmtv-ből,az már

Egyenesen bűn. Ezért mennek

sokan a fórumról.

De a lényeg,hogy ne hagyjuk,

hogy megszünjön,mert más

kapaszkodónk nincs.

Előzmény: mithogyan (19098)
mithogyan Creative Commons License 2016.12.19 -1 4 19098

"Ki-ki döntse el, mit gondol erről, de az embereknek tetszett ez és az egészségügy-, oktatás rendszerének jelenlegi helyzete, mert újból és újból megválasztották a jelenlegi kormányt. Pedig úgy vélem, többen vannak, akik eladósodtak, szegényedtek, meghaltak vagy közel állnak ahhoz."

 

Számtalanszor megbeszéltük már, hogy itt nem politizálunk, Neked szabad Kedves BJ Szakértő!? Én erre azt mondom, hogy egyik kutya, másik eb. Tudom-tudom, én vagyok a gyűlölködő...

 

"Mindenki elszámol tetteivel, amikor a tepsibe kerül, ahova nem viszi magával a vagyont, semmit, még a ruháját sem. A Pokolba vagy Mennybe jut attól függően, hogy életútján mivé vált, milyen emberré, egyáltalán Ember maradt-e. Hiszem, hogy így van, mert attól, hogy nem látunk dolgokat, még léteznek."

 

No, ez aztán méltó ehhez a fórumhoz. Kire vonatkozik ez a megállapítás? Ránk a betegekre vagy a törvényhozókra? Nem kell válaszolni, költői volt a kérdésem. Mindenesetre nagyon morbid (tepsibe kerül) beteg emberek fórumára ilyesmit írni... így Karácsony előtt. :( 

 


(Az idézetek BJ asszonytól, a sötét betűvel írtak az én gondolataim.)

bandolesa Creative Commons License 2016.12.19 0 1 19097

A korrupció még mindig jelen van sajnos.

 

Rokkant járadékot kellene megpróbálni neki,de kisérővel menjen. A pszichiátriai lelet meg fontos, mert az egészségromlás tényét 25-éves koráig visszamenőleg kell a leletezni.

 

Az,hogy nem volt katona,itt előny,erről is kell a Hadkiegtől igazolást kérni.

Előzmény: kacsaXD (19082)
ibi43 Creative Commons License 2016.12.19 -3 4 19096

Ja?! No komment.

 

Előzmény: Törölt nick (19094)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 -1 2 19095

Kedves Adrienm79!

 

Még a II. fokú határozat ellen is lehet fellebbezni, ha azzal nem ért egyet. Ebben az esetben bíróságra kerül az ügy és úgy tudom, hogy ilyen ügyekben jártas ügyvédet kell fogadni.

Előzmény: Adrienm79 (19091)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 -3 4 19094

B.j.sz-értő.

Előzmény: ibi43 (19093)
ibi43 Creative Commons License 2016.12.19 -3 4 19093

Sajnos nincs sok időm, így pár percre benézek elolvasom a néhány legutóbbi hozzászólást.

Most viszont nagyon kíváncsi lettem.

Miért törlik sorozatosan magukat a hozzászólók? 

Ki az aki megsértődik " jogilag" ?

Bárkinek is, köszönöm a felvilágosítást! 

Előzmény: Törölt nick (19092)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 -3 4 19092

Elég szomorú,hogy idáig jut valaki,több fórumon is megjelenik a" tanácsaival",

érdemben pedig,nem a konkrét kérdésre válaszol,hanem jogilag sértődik meg.

A Nrszh-nál is megfordult már.....

Adrienm79 Creative Commons License 2016.12.19 -1 4 19091

Az első fok elleni fellebbezésemet elfogadták és elindították a másodfokú eljárást. II. fokú orvosi vizsgálatom időpontja 2017.01.16.-a. Meg kell próbálni a fellebbezést! Örülök, hogy nem hallgattam arra a tanácsra miszerint nincs jogom a fellebbezésre és elfognak utasítani. Hála istennek az illetőnek nem lett igaza.

judit59 Creative Commons License 2016.12.19 -2 5 19090

 Kedves Mindenki!

Segítséget kérek.. a bíróság ki jelölte az igazságügyi orvosszakértőt de nem írt semmit mikor és hol jelenjek meg.. a szakerőtől kapok majd időpontot és ,hogy hol jelenjek meg? Magyarán értesítést. Üdv: JUdit

 

 

 

más:Sajnos Waf is és még sokan mások is távoztak közülünk.. pedig nagy segítséget nyújtottak nekünk.. ez sajna mind egy emberre mutat  én magam is miatta nem kaptam segítséget a keresetlevél megfogalmazásában.. betegtársunk  fel ajánlotta elküldi az övét , hogy legyen némi fogalmam mégis , hogy néz ki egy keresetlevél ....fent nevezett személy ezt nem" látta jónak" és ezt ki is írta ide a fórumra..  így nem is kaptam meg a segítséget .. de azért hál istennek meg csináltam egyedül  és végül is jó lett  minden jót kívánva Üdv :Judit

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 -2 6 19089

Muszáj leírnom!

 

Nagyon szomorú és kétségbeejtő, hogy Hamster is töröltette magát, ismét kevesebbek lettünk egy rendes emberrel,ennek nem szabadna így lennie!

 

Miért?

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.19 -2 3 19088

Nagyon sajnálom. Gondolom, nem vagyok egyedül ezzel.

Előzmény: Törölt nick (19087)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 -2 4 19087

Egyébként meg is szüntetem a 

reg-emet,sokan megtették már itt.

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 -2 4 19086

T.szakértő!

Innen idéztem,a fórumról, nem a "szakmai honlapjáról.

Őszintén sajnálom,ha félre értett, mert kérdés szintjén

Írtam.

Előzmény: BJszakért (19084)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 0 3 19085

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatásokat!

Teljes mértékben egyetértek a szigorítással, biztos, hogy van is alapja. Az a baj, hogy a beteg, rokkant embereket teszik még betegebbé, lelkileg is kiszolgáltatottabbá, nyomorba döntik őket, ezt magamon is tapasztalom. Hiszek az igazságban: „Az igazság a valóság ellenőrizhető tényei”.

BJszakért Creative Commons License 2016.12.18 -4 4 19084

Bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

BJszakért Creative Commons License 2016.12.18 -4 5 19083

hamster,

1,6% emelést kapott a rehab ellátott is. A már megállapított összeg nem változtatható, max. felülvizsgálatkor, és külön Korm.rendeletben, mint az 1,6% emelésnél.

A §-oknak tartalma van, jelentése, igen, nem mindegy, hogy azzal vagy anélkül idéz, de ide nem idézheti szakmai honlapomról a szövegeket, mert szerzői jog védi. (1999.évi LXXVI.tv.)

 

Egyébként ha egy vesszőt máshova tesz, vagy megváltoztatja a szavak sorrendjét, vagy betesz vagy kihagy szavakat, akár egy névelőt, vagy máshova teszi,

már megváltozhat az értelme a mondatnak, és nem lehet a törvényt megváltoztatni, azt csak a döntéshozó, képviselő teheti, ha hozzáértő megfelelően megfogalmazta azt.

 

Sajnos egyetértek azzal, aki azt írta, hogy szubjektív a komplex minősítés a bizottság részéről. Ezért van sokszor, hogy másod-, harmadfokon megnyerem érintett számára ügyét, mert nincs alapja sokszor a bizottsági szakértői véleménynek. Csak meg kell találni, jogszabállyal alátámasztani, hogy hol, mely § alapján,...Rehab gazdasági szakértőként, menedzserként ebben is van gyakorlatom.

 

Igen, 2012-től megszűnt a rokkantsági nyugdíj rendszer, maga a nyugdíj fogalma, ez a szó biztonságot, megszerzett jogot adott. Ezt a megszerzett (szolgálati idővel) jogot elvette jelenlegi kormány, és egészségbiztosítási ellátássá degradálta (táppénzszerű ellátássá), amely bármikor csökkenthető, megvonható. Sokan ellátásukat is elveszítették, többen nem jogszerűen, amit jogorvoslattal meg lehetett támadni. A határozatot lehet jogorvoslattal megtámadni, ha van jogalapja.

Nem folytatom. Ki-ki döntse el, mit gondol erről, de az embereknek tetszett ez és az egészségügy-, oktatás rendszerének jelenlegi helyzete, mert újból és újból megválasztották a jelenlegi kormányt. Pedig úgy vélem, többen vannak, akik eladósodtak, szegényedtek, meghaltak vagy közel állnak ahhoz.

 

Mindenki elszámol tetteivel, amikor a tepsibe kerül, ahova nem viszi magával a vagyont, semmit, még a ruháját sem. A Pokolba vagy Mennybe jut attól függően, hogy életútján mivé vált, milyen emberré, egyáltalán Ember maradt-e. Hiszem, hogy így van, mert attól, hogy nem látunk dolgokat, még léteznek.

Itt a szeretet ünnepe, de nekem minden nap Karácsony, a szeretetet nem csak egy nap gyakorolhatjuk, minden nap pirosba öltöztethetjük lelknket.

 

Még van öt nap, de idézek, mert az idézetek sokszor jobban kifejezik mondanivalóm:

 

Szilágyi Domokos: „Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”

 

„A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék. „~ Makkai Sándor

 

Karácsonyi óhaj: Kővér János

„Ismét jön karácsony, - nap mint nap közeleg, -

belopja melegét, - tárd ki a szívedet:

Gondold el mit tehetsz, hogy mást is hevítsen

a jó, mivel Téged megáldott az Isten.”..

 

Szép hetet

 

kacsaXD Creative Commons License 2016.12.18 0 6 19082

Az orvosok egy része korrupt.

Szubjektív módon döntenek.

Nekem van egy ismerősöm. 36 év körüli. Annak idején a hondvédségnél, alkalmatlannak minősítették a katonai szolgálatra. (értelmi fogyatékos) Az ottani orvos, rögön látta, hogy "hülye". 

Két éve a házi orvos beutalta (rábeszélésre) egy pszicholgoshoz, hogy adjon véleményt és államkincstártól kap majd valamilyen ellátást. A pszichológus nem adta ki a véleményt!!! ????

Pénz kellene és megfizetni egy szakértőt. A srácnak életében nem volt munkahelye, most közmunkán néha alkalmazzák.

 

Előzmény: Törölt nick (19079)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.18 0 4 19081

A 67%-véglegesített rokkantságúakat,2012.01.01-től rehabilitációs ellátottnak sorolták át,és

nyilatkozniuk kellett,hogy kérik az új komplex rendszerben történő felülvizsgálatukat.

Aki ezt nem tette meg,ellátását 2012.05.01-től megszüntették.

Írod hogy 1-évre D-minősítést kaptál,következő soros felülvizsgálaton pedig C1-kategóriába soroltak vissza,

tehát a szakértői osztály állapotjavulást véleményezett.

2-fokra fellebeztél,viszont azt tudnod kell,hogy az utolsó felülvizsgálatod óta friss szakorvosi,ill.záró jelentésekre

mindenképpen szükség van,amin egyértelműen állapot roszabodás kell hogy leírást nyerjen.

És az ambuláns lapon,betegségeid szerint,jó ha egy pár soros összefoglaló véleményt kérsz,a szakorvosoktól.

Előzmény: Törölt nick (19079)
titkom Creative Commons License 2016.12.18 0 0 19080

(itt off: m1kivagy@gmail.com, pk)

Előzmény: hagyma boly (19066)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.17 0 3 19079

Gyalázat, amit a rokkant emberekkel tesz a kormány, törvényszerűen, bírósági végzés alapján megállapított jogokat, illetve tényeket egyszerűen semmibe vesznek, és a beteg embereket ellehetetlenítik.

Az előzmények: veleszületett kétoldali csípőficamom miatt csecsemőkorom óta kezeltek, későbbiek során 1975-ben, 1976-ban és 1977-ben több műtéten estem keresztül, többek között combfej elhalás miatt. 1994-ben már olyan súlyos fokú coxarthorsis következett be, hogy az év szeptemberében ill. 1995 márciusában jobb- majd baloldali csípőmbe teljes endoprotézist ültettek be. Sajnos pszichés betegségem is keletkezett. Ebből kifolyólag 1994-ben 100 % -os rokkantsági járadékot állapítottak meg, melyet 1996-ban megszüntettek, illetve 67 %-ra csökkentettek.
Első, majd másodfokon, illetve pécsi igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a kaposvári Városi Bíróság is 67 % VÉGLEGES rokkantságot állapított meg. „Állapota végleges, felülvizsgálata csak rosszabbodás esetén szükséges.”
Idővel a csípőprotézis vápában lazulás következett be, újabb műtéteken estem át, 2001 júniusában és 2002 márciusában. Állapotrosszabbodást nem állapítottak meg kérésemre, azonban újra berendeltek az Országos Orvosszakértő Intézetbe felülvizsgálatra 2003 augusztusában. Ekkor ismételten megállapították, hogy 67 %-os rokkant vagyok, újabb felülvizsgálat nem szükséges.

Mindezekhez képest 2015 augusztus 26-án behívtak felülvizsgálatra – időközben a bal csípőmbe eltörött a protézis szára, ismételtem műtétre voltam előjegyezve, a műtétre ez év március 1-én került sor. 70 % rokkantsági ellátást ítéltek meg, D kategória, 1 évig. Újabb felülvizsgálat ez év október 17-én volt. Amit kézhez kaptam, az nagyon megdöbbentett: az össz-szervezeti egészségkárosodásomat 55 %-ra csökkentették, C1 kategória, rehabilitációs ellátásra ítéltek.
Természetesen megfellebbeztem, mert ez elfogadhatatlan, hogy ilyen nagy műtét után 15 %-os javulást állapítottak meg az egészségemben, holott ez nem így van, a mozgásfunkciók és egyéb dolgok a lábammal és a gerincemmel kapcsolatban nem lettek jobbak.

A problémám az, hogy ennyi műtét után a lábaim, a gerincem, a derekam miatt én munkába járni NEM TUDOK!!!! Nem tudok gyalogolni, hajolni, emelni, lépcsőzni, álló ill. ülőmunkát sem bírok végezni.
Továbbá találtam egy rendeletet: T Á J É K O Z T A T Ó Módosult a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról szóló 74/2015. (III. 30.) Korm. rendelet. A változások 2015. szeptember 9-től léptek életbe, és a már folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak. A legfontosabb változás a korábban végleges állapotúnak minősített személyek felülvizsgálatára vonatkozik:
12. § (1) A rehabilitációs hatóság a személyes vizsgálatot mellőzheti, ha

1. a) a rehabilitációs hatóság vagy jogelődje által kiállított, az érintett személy rendelkezésére álló szakvéleményben, szakhatósági állásfoglalásban vagy határozatban foglaltak szerint az érintett személy állapota végleges.

Én a fentiek alapján kétszer megkaptam a végleges rokkantsági állapotot, 67% -ot, ráadásul ebből az egyik bírósági ítélet volt, akkor hogyan vehették el a rokkantságit? Nem értem, nem tudom elfogadni, hogy mi alapján gyógyultam meg ilyen nagyon? Eddig – 20 éven keresztül és ennyi de ennyi orvosi vizsgálat után rokkant voltam, most hogyan lettem ilyen gyorsan nem rokkant?
Nekem egyáltalán az állapotom fenntartásához állandó mozgásszervi fizioterápiákra van szükségem.

 

Segítségüket, tanácsaikat előre is nagyon szépen megköszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.17 0 3 19078

Tisztelt B.J.!

 

Ön írta le: és lényeges még, hogy rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra való jogosultság esetén az Mmtv. 9. §-a és 12. §-a szerinti alapösszeg mértéke 96 010 Ft 2017.01.01.-jétől.

 

Semmi szövegkörnyezetből kiemelés nem történt részemről.

Konkrétan arra szerettem volna rákérdezni,hogy akinek korábban állapították meg az ellátását,

E-kategória,és 2016.03-hótól van a kategória szerinti alapösszege,akkor "jelentős különbség"

mutatkozik a kettő összeg között!Így neki,meg aki hasonló cipőben jár marad minden.

Szépen megoldotta a kormány ezt is.

Aki pedig Egyt-kap,őszintén sajnálom,hogy minden létező egyéb juttatásból kirekesztették őket,

itt tart ez a rendszer!

bandolesa Creative Commons License 2016.12.17 0 2 19077

Hát az EGYT-mindörökre marad ennyi! Már 2008-óta ennyi.

 

Szóval egy öszefogással egy Magyar Állam elleni pert is lehetne kezdeményezni az EGYT-nek.

Sem utazási kedvezmény nem jár évi pár alkalomra,sem Erzsébet utalvány,de még emelés sem.

Egy teljesen kiszolgáltatott kör ez!

Előzmény: Balage-81 (19070)
gyulazsolt Creative Commons License 2016.12.16 -1 3 19076

Köszönöm szépen a választ. 

Jelenleg szanatóriumba járok, és ott hallottam, beszélték a betegek.

BJszakért Creative Commons License 2016.12.16 -4 1 19075

gyulazsolt,

a leírt esetben hivatalból hívja felülvizsgálatra Önt Hatóság (nem kell kérnie, nem is javaslom, lehet, rosszabbul járna), kb. abban az időszakban, hónapban, amikor felülvizsgálata várható, már nem szoktak késni, de ha igen, akkor Ön által írt esetben addig folyósítják ellátását, amíg másik jogerős határozat nem születik, az pedig csak a felülvizsgálatot követően lehetséges, tehát nyugalom, várja meg hivatal értesítését a felülvizsgálatról.

 

Állapotrosszabbodásra hivatkozva persze kérheti bármikor újra megállapítást, ezzel a felülvizsgálatot, de nem javaslom, mert lehet, Ön, vagy szakorvosa úgy látja, rosszabbodott állapota, de bizottság úgy ítéli meg, hogy nem, így majdnem minden felülvizsgálat azzal a veszéllyel jár, hogy csökkenhet, megszűnhet ellátása. Persze esete válogatja, ehhez pontosan ismernem kellene állapotát, van, akinek javaslom egyértelmű esetben, hogy nyugodtan fellebbezzünk.

 

hamster,

nem szabad a mondatomból és semmilyen mondatból kiemelni szavakat, a szövegkörnyezettel együtt kell olvasni,

visszamenőleg, a már megállapított ellátásnál az alapösszeg lényegtelen.

 

Az alapösszeg az ellátás újbóli megállapításánál lényeges (kiv.étel néhány esetet), esetleg egy új igény benyújtásánál, ahol megvan törvény által előírt jogi feltétel, de nem volt ellátása, ill. a minimum vagy maximum összeg figyelembe vételénél többek között, de ha valaki pl. rokk.ellátásban részesül, soros felülvizsgálata, nem dolgozott mellette, vagy dolgozott, de mondjuk egy átlegfizetést kapott, akkor lényegtelen. De nem lehet leírni a példákat, különbözőek, esettől függ.

 

 

Minimálbér és garantált bérminimum hivatkozással közérthetően szakmai honlapomon itt 5. pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Szép hétvégét

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 2 19074

 Küldik.

Előzmény: gyulazsolt (19072)
tahisi Creative Commons License 2016.12.16 0 3 19073

Kéthete küldtem be a papírjaimat felüvizsgálatra a Bp. Fiumei útra. De úgylátszik hogy nemtudtak csak a papírok alapján dönteni mert behívtak január 2.ára a Thököly útra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!