De asszem mégis el kell adjam a "régi" váltóm, miböl hiányzik a hátramenet, ebbe kell egy szinkron is a 3.iknak. (gyári szinkrongyürüt 8ezer valamennyiért tudok). Ez 3000ford-145km/h, 4200nál-205km/h. Mostanában nem lesz pénzem megcsinálni sajna, ezért lehet eladom.
:)) Bontóbol van, már régóta ismerem öket. Ez az amit a 130lovas Pd Skodábol szedtek ki. 80ezerbe került. Tudok még valami "még ropogós" váltót 80ért. De azt nem is kérdeztem,h mi a kódja. De megkérdezem!
ha szarazabb helyre rakod akkor kiszaradnak benne az elko-k :-D na meg akkor hogyan adsz el uj ECU-t a beazottak helyett?
nem tudom milyen kocsirol beszelsz, de pl. opelek odaig jutottak, hogy bepakoljak az akksit(persze ennek nem art annyira az eso, de akkor is) az esoarokba es a cserehez (lekoteshez pl. karambol) ki kell szedni a szelvedo alatti muanyag boritast, ami persze eleg torekeny
ma felmerült bennem egy elég buta kérdés. mi a faszért teszik a gyárba a computert az esőcsatornába??
van ennek valami értelme? mért nem lehet pl szárazabb helyre tenni??
legalább akkora hülyeségnek tartom mint amikor a cirkot beteszik a lakásba, asztán csodálkoznak hogy szénmonoxid mérgezésbe meghalnak, vagy ha elromlik a szénmonoxid érzékelöje és ha pl beleesik egy galamb a kéménybe, vagy ha csak egyszerüen régi szar a készülék.
vagy lehet nekem van nagyon fals gondolkodásom megint???
Adagoló a gyári Lucas még, a Bosch-hoz hiányzik egy turbós fedél, aztán az kerül majd fel.
Tegnap próbaképpen lehúztam az elektromos csatiját az előtöltésszabályzónak és nem történt változás az autó életében, lehet hogy elment nyaralni. Ma lecserélem és meglátom.
Addig gondolkodom a wastegate-es megoldáson is, bár én valceg megpróbálom átalakítani az EGR-t erre a célra, ez most vákumra nyit, rakok rá egy levegőcsatit a membrán alá, egy rugót egy állítócsavarral a membrán fölé. Vagy megpróbálok a töltőnyomással egyenesen arányos vákumot csinálni valahol, és akkor nem kell fúrnifaragni az EGR-t.
Kicsit igazítanék. :) Az 1.6D blokk azért nem jó alap (TD-hez képest, a TDI-t most hagyjuk), mert - bár az alja (főtengely, hajtókarok, csapágyak) ugyanaz (csak a dugó más), mint a TD-nek - nincs benne dugóhűtés. És e nélkül csak igen kis teljesítményt bír, pláne olajhűtő nélkül.
Tehát ha vki D motort akarna tuningolni, és nem akar (nagyon) sokat költeni, akkor is kezdje azzal, hogy kicseréli az alját TD-re (blokkot is beleértve).
Nekem tegnap az LT-n 6000-ért ragasztottak egy repedést a tesnyónál és semmi garanciát nem adtak, a csávó azt mondta hogy télen nincs UV a fényben csak kevés, ezért ugyanúgy végigszaladhat a repedés... Lehet inkább lottót kellett volna vennem... :D
A6-os 1.9 pdtdi, 115 lovasból szeretnék kihozni egy kis többletet, milyen lehetőségek vannak?Ha valaki részletezne nekem egy kicsit megköszönném! Nem akarok versenyezni, de nem ártana neki valami plussz , terv pd elem csere + chip, csak nem tudom mennyire másabb a motor,turbó,elektronika...stb. mint a 130-as ill.150-es pdtdi!
Valszeg nem elég megjáratni, nemrég szedtem szét egy 03' opelét ,kidörzsáraztam belöle a retket,müanyag és fém páros rohadt be.. A huszéves kettesgolfok nem csináltak ilyet..:))))
Itt nálam csak okosabbak vannak, de kételkedem az elméletben..
Az előtöltésnek van ilyen jellegű hatása, de ilyen mértékben szerintem nem áll meg az elmélet. Vagy a geometriát kéne beállítani, vagy ha nem széria a kocsid, akkor meg a dózisból visszavenni.
Nem csak rugó van, hanem membrán is. Efölé, vagy alá tehetsz töltőnyomást pl. Ha a töltőnyomás nem elég nagy még, akkor kevésbé segít rá a nyitásra, ha már az is nagy, segít kinyitni az EMAP-nak a szelepet a rugó ellenében. Ha kicsi a töltőnyomás később, nagyobb EMAP-nál nyit a szelep.
Mint mondtam igazán nem értek hozzá,nekem nincs emap szenzorom sem, DE két üzemhelyzetben tudom elképzelni, hogy magas lesz az emap: 1: alacsony forulatról - nagygáz 2: magasfordulatról gyors váltás Egy feszítőrugóval nem tudom, hogy a két érték között hogy tesz külömbséget a wg...
Csak azért kukacoskodok ezen, mert én is gondoltam ilyen megoldásra, de ha alacsony fordulaton meg akarod indítani a turbót, hogy felgyorsítsd kellően a kipufogógázt ehhez szűk geometria állás szükséges, de ha itt elengedi a nyomás egy részét a wg, ami dolgozna csökken a gázáramlás sebessége... ?
A szelep talpa sokkal nagyobb nyomásra nyit mint amit a membrán mozgatna.A kipuf oldali nyomást a rugó erejével tudod szabályozni.Nekem egy 1.6-os rugó van bent,ami emlékeim szerint 2 bar feletti kipuf nyomásnál nyitja ki a szelepet.Persze ebbe szerepet játszik a bekötött konfiguráció is,ellen nyomás stb.Így 2-2.2-es turbó nyomásom van,amilyenre állítom.Én nem azt vettem észre hogy nekem nagy volna alul a turbólyukam,inkább az ellenkezőjét.Mikor alacsony fordulaton odalépek ,akkor vagy 1-2 másodpercre nyit nekem ki mikor felmegy az emap,a turbónyomásom marad annyi mint amikor ki se hagytam hogy nyisson,és a nagy emaptól nem fullad be a motor.Szerintem zárt geometriánál úgy sem tud átmenni több gáz mint amennyit átereszteni képes úgy hogy ne fogja meg a motort.Mint írtam már ezer féle képen bekötheted.Vezérelheted membrán alatt,membrán felett.Ide rakhatsz turbónyomást,vagy netán kipufogónyomást is.Mindenkinek saját képzeletereje,hogy hogyan köti be ahogyan neki a leg megfelelőbb.De akár még elektronikusan is lehet vezérelni,mondjuk egy N75-ös szeleppel.
Véleményem szerint ez már beállítási kérdés. Nyilván a jól beállított és vezérelt WG a káros, vagy a használója által már nem kívánatos mértékű EMAP-ra, ill. töltőnyomásra enged el kipufogógázt. Tehát, önmagában csak azért, mert szűk a geometria (és ez indokolt), még nem tesz keresztbe.
Ez a kütyü(westgate) a magas emap-ra elenged a nyomásból, ami esetleg a szűk geometria állásból van, akkor nem lesz magasabb a turbólyuk allul? Ha nyitsz a geón, akkor eleve lassabban pörög fel a turbó viszont kicsi az emap, ha befeszíted ezt a wg-szelepet, hogy alacsony fordulat-padlózásnál még ne nyisson, akkor egyáltalán tud még nyitni valamelyik tartományban?(érdemlegesen) mert ahogy kiforog (gondolom) csökken az emap... Persze lehet hogy rosszúl tudom...
Nekem a szabadba engedi el a gázt,de bekötheted a kipufogóba is.Én direkt hagytam a szabadba,had fújjon.Azt nem tudom hogy az 1.6-os csonkon meg van e EGR csonk.De szerintem nincs.
Eddig ez világos. De a szelep discharge oldala hova engedi el a gázt. Gondolom nem a motortérbe. Van esetleg egy közdarab, és annak az oldalán, a turbó után? Továbbá fennmarad a kérdés, hogy az 1,6-os kipu csonkon van-e ez az EGR csonk, mert más szempontok szerint nekem azt kéne alkalmaznom, asszem...
,láthatod hogy az egész wastagatesra két cső is megy.1-ik megy a membrán fölé,a másik alá.
A membrán allati bemenethez a turbó nyomást kell bekötni.Így ha felmegy a turbónyomás akkor kinyissa a szelepet,mivel feltolja a membránt.Ha a kipufogó nyomás megy fel nagyon,akkor
a szelep alját nyomja meg és azért nyit.Ha ellennyomást adsz az egésznek,tehát a membrán fölé is nyomást vezetsz,és azt a nyomást mondjuk egy szeleppel (akár a fülkéből is ) változtatod,
akkor csökkenteni vagy növelni tudod a turbónyomásod.Rengeteg féle kép be lehet így kötni,akár még a membrán alatti bemenethez is rakhatsz egy állítható szelepet.Tehát lehet vele variálni rendesen.
Igen.Mivel a turbó előtt ha kinyit a szelep nem a turbón keresztül megy a kipufogógáz egy része ,akkor nem forgassa annyira a turbót.Minél nagyobb a kipufogógáz nyomása,vagy a turbónyomás a szelep annál jobban nyit.Tehát nem csak két végállása van.Nincs olyan ezért hogy hirtelen netán leesne a turbónyomás.Csupán ott marad ahol kell.
A töltő oldalon a (másikon ) azért nem érdemes szabályozni,mert attól még a turbó ugyan úgy hajt ha ott elengeded a nyomást,Sőt még fel is gyorsul mivel megszűnik az ellenállása,így nem kímélve a turbót.
Erre a célra én nem Pop-Off szelepet raktam az autómba,hanem egy vastagates szelepet.A kipufogó oldalon tudod vele a nyomást beállítani.Akkor is kinyit ha nagyon feltorlódik a nyomás a turbó előtt,meg kinyit a töltőnyomás beállított értékénél is.Nagyon tökéletesen be lehet vele állítani a töltőnyomást.Nekem az volt a gondom,mikor teljesen nyitott a geometria,még akkor is csak emelkedet a töltőnyomásom,és jóval meghaladta amit én szerettem volna.Az anyagból nem akartam elvenni,mert akkor meg a teljesítmény rovására ment volna,és amúgy se volt olyan jelentős füst.Beállítottam a kívánt értékre,és az ott nyit.Menetteljesítményben semmilyen negatívumot nem észleltem,sőt rugalmasabb lett az autóm,és a turbónyomásom nem szökik az egekbe.Csak azt látom a mechanikus nyomásmérő órámon,hogy a mutató ki megy a kívánt értékre,és onnan nem mozdul nem megy feljebb.
Szeretnék egy pop-off szelepet. Mechanikus rendszerre lenne, és az a kérdésem, hogy ezek hogy működnek? Van egy rugó, és annak az előfeszítésével tudom állítani, hogy mekkora nyomáson nyisson?
Ugyanakkora nyomásra kell állítani mint amit max-nak szeretnék? Tehát ha a turbom "túltölt" akkor ez beállítja a nyomást fix max-ra?
Ha tudtok eladót/v címet ahol érdemes venni (megbízhatót szeretnék) akkor szívesen venném a segítséget akár e-mailemre is joey kuk audiklub pont hu
Szerintetek mennyi pénzt érdemes adni nagyon jó - kitűnő - állapotban lévő TDI dugókért+hajtókarokért? Az 1Z-s is jó, csak jó legyen...
És még: Milyen árban lehet vadászni régi - nem alufedeles - TDI hengerfejet vez.tengellyel stb kompletten? Csak a porlasztócsúcsok nem kellenek, azon kívül az egész
Amúgy ha valaki nagyon ráér, megnézhetni ETOS-ban vagy vmiben a cikkszámokat. (nekem ezen a gépemen nincs fent semmi program, a másik gépem le lett nullázva...)
Szerintem bármelyik váltónak egyezik az 5.-je az ASD-ével, ha 33/46-os. Végülis ezek mind "nagy" váltók. Ezt azért mondom, mert sokan keresnek külön ASD 5. fogaskerékpárt. Pedig jó lenne a CTT-é, a CZL-é, EAG-é, de még a CAT-é is meg a CEY-é is. (utóbbi kettő azt hiszem malac Passat váltó, a többit nem tudom) meg még stbstb
végáttételre nem biztos,mert lehet hogy a fábiában rövidebb a diffi! a g3 tdi-kben volt 3.15ös,a golf4 váltók általában 3.38 diffi,szal lehet hogy a fábri is!
viszont a fábri ötödike egy 3.15ös diffivel olyan lesz mint egy ASD!
A CHD egyezik a 4T-vel csak nagy féltengelycsuklós. Ebbe az FF 5.-jét tudod berakni ami kicsivel hosszabb, 1-es Golfoké ez a váltó. G1 1.6 TD, 1.5D, 1.5B (az utóbbiakon asszem ez a 4+E volt)
a CHD váltó "020" házban van("kisházas"),a PD fábrin tuti hogy valamelyik "nagyházas" van(02A vagy 02J),szóval szerintem az az áttétel-pár nem passzol bele!
Ez nekem is érdekes lenne. Jelenleg CHD váltóm van. Nem fogom én azt lefogazni 170 ló fölött? Elég karcsú kívülről. A másik lehetőségem egy EGR, az is rövid, de vaskosabbnak néz ki. Ahhoz viszont módosítanom kell ezt-azt.
Szeretnék hosszabb 5.-et rakni egy chd váltóba,aminek az áttétele 38:51=0,745. Létezik CHV váltóba 37:52=0,712-es is.Ha lenne valakinek,akkor szivesen megvenném!Vagy bármelyen hasonló,vagy akár ugyanez,mert akkor csináltatok rá másik áttételt,csak kéne mintának! Köszönöm!
Hi!
Tud nekem valaki segíteni?
Lenne egy Garrett Turbo GT1749V számú, ami elvileg Vw Passathoz való,
De ugye Seat Tolaedo szinte ugyanaz. Csak azt nem tudom, hogy motor elhelyezkedés miatt jó-e rá? Toledom van. Az kereszt motoros.
A Passatra nem emlékszek milyen volt.
Mindegy, teszek fel egy képet a turboról!
Szerintetek rámegy?
Volt aki azt mondta, hogy minden GT17 rámegy.
De én ahogy néztem mintha máshol lennének a csatlakozások.
De nem vagyok benne 100%-ra biztos.
Ja, azért nem tudom megnézni, mert még nincs nálam a turbó, holnap küldik.
Előre is köszi az infót.
T.D.
Az a nyomásszabályzó elég gyanus ha nem kap vezérlést! Azt be kellene kötni az eredeti helyére szerintem! Nem torpan meg az autó 4.ik-5.ikben 2700-3000fordulat körül ha kisebb fordulattól huzatod?
Nemrég vettem egy golf kettest 1.9 tdi 110 lovas motorral,plusz van benne egy chip tuning.Szeretném tovább fejleszteni egy 11-es adagolóelemmel,3.3-as emelőtárcsával,502-es csúcsokkal,meg egy GT 17-el.Kb hány lóerős lehetne így?
Lehet szimpla "tuning". A mi kocsink is 'pörköl' rendesen (meg megy is), mert ki lett cserélve az elem + a csúcsok, viszont az elektronikával -még- nem lett tudatva, hogy több anyagot nyom az üzemanyag-rendszer.
Mapszenzoron keresztül látja az ecu a turbónyomást.ha külső map szenzor akkor a szívócsőben a kúler és a szívócsonk közt,ha belső akkor egy kis cső megy a vezérlőegységbe és azon belül van.
Nem gondolom, hogy lyukas lenne a rendszer,mert nagyon húz a kocsi, vagy attól még mehet nagyon? Mert tudom, hogy mikor nincs meg a megfelelő töltőnyomás, akkor is nagyon füstöl, de itt nem az áll fenn.
A légtömegmérőről lehúzva a vezetékköteget, egyáltalán nem akar gyorsulni, minta nem menne a turbó, mikor visszateszem, akkor viszont ismét jól megy, tehát úgy gondolom, ez is jó lehet.
A nyomásszabályzóból viszont kijön egy cső ami rámegy egy mágnesszelep féleségre, ennek a mágnesszelepnek a másik csöve viszont szabadon van. Nem tudom miért.
Lehet hogy hülyének néztek, de mi az a map szenzor, és hol van az?
Ezen egyébként lehet valahogy állítani az üzemanyag menniséget?
Lehet lyukas a töltö oldal(kúler, gumicső),rossz turbónyomásszabályzó,map szenzor,légtömegmérő,adagoló,porlasztó.... Mérj turbónyomást,csinálj diagnosztikát vagcom-mal akkor többet tudunk(tudnak) segíteni.
nem tudom, lehet hogy hülyeség, de nekem egy golf 2-en volt olyan, hogy a váltó tetején van egy kis lecsavarható kupak, az alatt egy rugó nyom egy golyót, az kiugrott, és nem volt hátramenet. Visszatettem a megfelelő vájatba, és megoldódott a probléma.
Esetleg próbáld meg, de lehet hogy hülyeség, és ezen a váltón nincs is ilyen.
Olyan ügyben kérném a segítségeteket, ha lehet, hogy a Passatom (1994-es TDI 1Z)
nagyon füstöl. Mivel most került hozzám, nem tudom az előéletét az autónak. Elektromos vezérlésű adagoló van rajta, és nem tudom hogy lehet rajta állítani.
Mi lehet a hibás. Olyat is hallottam, hogy esetleg rosszul áll az előtöltés.
Tudnátok mondani nekem valami megoldást.
Ja, zöldkártyára vittem volna, és ott valami 8-as értéket emlegettek.
Igen, ezt megértem. De most csak ideiglenesen össze akarok kukázni egy motort bontott cuccokból, hogy legyen mivel haladni amíg elkészül a komoly motor. Tehát amit a tuningosok kivesznek (10-es elem, 520-as csúcs, 90 lovas dugók+karok) azok nekem pont jók lesznek. Ezzel is egész komoly lesz szterintem, és nem is egy nehéz kaszniról van szó, 150 LE jól vinné.
Lehet még így is le fog szakadni a főtengely, ugyanis ezt az egészet egy kamrás blokkba kéne belepakolni, és azt köllene 1,3-1,4 barral fújni. Azért reménykedem, hátha működni fog. Ha meg szétmegy, akkor kiröhögöm a tesót... :-D
SZIA Sarkadi Csaba.
Ha még nem döntöttél az ügyben,hogy boksz vagy szoftverátirás,én szivesen segitek neked tapasztalattal boksz ügyben.Ha érdekel:tel:305035081
Lehet, hogy valahol kifúj és azt hallják sípolásnak. Ilyenkor a turbó simán szétforogja magát, ezért is eshetett le a régi. Gondolom olajat meg szűrőket cseréltek, bár a mai világban...
Üdv! egy haverom lecserélte a turbot a toledoján mert szarakodott neki, most a következőt irta:
"Tegnap feltettük a turbót ami tőled hoztam! Amit levettünk az autóról, arról le volt törve egy lapát és a többit is szépen kicsipkézte. A tengelye kb:3mm-t mozog. A lényeg : feltettük a másikat, megy mint a golyó, viszont a hangja ugyanolyan! A szerelőm nem tudja mi a franc lehet vele. A turbó fasza, megy is, viszont ugyanúgy sípol. 3000-es fordulat körül kezd el sípolni. Nincs ötleted mi lehet vele? Szerinted nem lehet, hogy az a letört lapát okozott valahol valami galibát? Mert a sípolás és a telj. csökkenés ugyanazon időben történt."
szerintetek?
A turbó amit adtam neki, tuti, hogy hibátlan! mi nyűgje lehet? köcce!
Ha veszek másik váltót, akkor is szeretném megcsinálni.Én 2és féléve vettem az autót, azóta 95ezret mentem vele, elötte meg ki tudja. Nem tudom miért ment tönkre. A motorom novemberóta lett kb:150lovas lehet. Olajszint rendben van benne. Hátramenet felé nem is tudom mozgatni a váltókart, mintha nem lenne helye sebességnek. Nem akarok megszabadulni tölle egyenlöre, mert elég "hosszu". 3000ford-145km/h (ez nem a gyári váltója)
Tud valaki segiteni? Bedölött a váltóm (audi80 tdi, 1z), nincs benne hátramenet, meg a 3.ikat recsenve veszi. Van most egy Skoda pdtdi váltó.Állitólag valami superB. Ez passzol az enyémre? És mennyit ér egy ilyen? Köszi elöre!
Nem láttam a belét. Csakhát aszongyák a labda nem mozog annyit, ami ennek kell. A karját lecserélni a 20-aséra, ahhoz meg kell egy 20-as.
Kéne egy jó labda, nyomásos tán jobb, de még ez se biztos, olvastam pro és kontra érveket. Lehet, hogy a BOV se hülyeség, az utóbbi napok beírásai alapján.
Hello nekem is ezt a hangot adja az autom gt 20 al de akkor erötlen az auto és tul nagy a nyomásom de ez csak indítás után adja (Hideg meleg mindegy) de ovatosan nyomkodom a gázt és elhalgat és a nyomásom is visszaesik! Mi lehet?
Tudja esetleg valaki, hogy a GTB 17 elektromos beavatkozórészének mi a lábkiosztása? Az a hülye ötletem támadt, hogy nagyobb lehetőségek lennének benne, ha nem labdáznék, ha ez egyzerűen vezérelhető lenne nyomás, és/vagy egyéb paraméterekkel. Akár menet közben is. Ennek a karja legalább végigjárja a teljes tartományt.
Összesen öt lába van a kütyünek, ez nem tűnik nagyon bonyolultnak.
Addig fel lehet, persze. De én a helyedben hagynék tartalékot a rendszerben, mert úgyis vérszemet kapsz (mint itt szinte mindenki :), és nem fogsz megállni ennél a teljesítménynél ha elkap a "vírus" :)) 502-vel meg mehetsz messzebb is.
Turbót keresek, ha valaki tud konkrétummal, vagy akár csak elérhetőséggel vagy tippel segíteni, megköszönöm. Egy GT2056 56mm, 55 Trim, 0.53 A/R megfelelőnek tűnik, az igény amit ki kellene szolgálnia kb. 18 lb/min levegő kb. 1,8-es "pressure ratio" mellett. (150-170 benzines lóerő a jelen cél).
Nálad nagyobbra lett cserélve, azért vetted ki? Igen, érdekelne. Épp mailküldéssel ba**axok, vmi most nem stimmel (gmail). Ha másképp nem megy holnap de. felhívlak. (gondolom a nickednél megadott szám él)
Írjátok meg nekem melyik az a topic ahol ezekre az egyszerű kérdésekre kapok választ:
"Érdemes egyáltalán hozzákezdetem egy ilyen boxos történethez?
A focusklub fórumában fogyasztás növekedésről, garanciavesztésről, füstölésről írtak.Néhány hozzászólás van a témában de mindenki lebeszéli az új belépőket.
Nekem havi 3500-4000 km az átlag, nagyrészt autópályán.
Szeretném ha még dinamikusabb lenne az autóm és nem nőne a fogyasztás.
Sziasztok! Hülye kérdés következik: szerintetek innen érdemes lenne valami turbót rendelni? http://stores.ebay.co.uk/TURBO-CHARGERS Pl az oldalon található Garrett VNT 17-es turbó akkor GT17-et jelentene?
Egy 50-est én is dobnék gt20-ért... Ránézésre nem is eszik sokat, tuti jó vásár :) És tessék mondani ennyiért a Caddy-t is megkapom, vagy az feláras? :)
Hát ja, állítólag centrírozás után már jó. De: vegyek meg 30-35.000-ért egy turbót, aztán centríroztassam ki nem tudom mennyiért? Akkor már inkább egy GT20 50-ért, és nem is kell széthajtani 1,3-1,4 barhoz... de lehet 17-es lesz belőle, még nem tudom...
Pontosan. Nyáron 2000 alatt csak nagyon lágyan kell bánni a pedállal, mert hamar megutálnak :) Persze lehet büntetni is vele. Én a matrica leolvasó droidokat szoktam megajándékozni, mert ki vagyok bukva a rendszertől... Veszek matricát, rendszám, infosztráda, kamera leolvasó, tököm... és akkor okosék még leállítgatnak, hogy látszik-e a pötty a matricán. Grrrrrrrrrrrr
Akkor úgy néz ki, hogy nekem az 520-as elég lenne. Gondolom én... Úgy tudom, hogy az AFN-t másik programmal fel szokták vinni 140-145 lóra. Ha pedig 140 lónak elegendő anyag átmegy rajta, akkor bowdennel meg egy jó nagy coolerrel csak meglesz a 150 LE is... Az pedig egyelőre elég lenne.
Milyen? lemaradtam :) Csak arra tudok gondolni, hogy a 17-es lejjebb indul meg, azért nem füstöl úgy. De nem tudom, hogy egy román 17-est szeretnék e 1,3-1,4 baron hajtani... csak ez a bajom.
Csao.Valakinél F ASTRA MOTORHÁZTETEÖ,SÁRVÉDÖ,HA LEHET FEHÉR? Jelezzen ha vkinek lenne esetleg,mail címemre dobjon egy levelet pls:) ha nem sikerülne ugyanaz az eleje csai vipmééél
Ez így nagyon tág fogalom. Én is Krézi Mestertől tudom, hogy pl az alu fedeles újabb motorokban lévő csúcs (azt hiszem 706-os) furatai jóval kisebbek még az 1Z-s 90LE-s csúcsoknál is. Az AFN-es 110 LE-s motorban vannak 520-as csúcsok, az nagyobb mint az 1Z-s valamivel, de kisebb mint az 502.
Kb olyan lesz. 1Z, 502, KZ adagoló (10-es elem, 3.1es tárcsa), GT20. Azért nyáron füstöl keményen. Azt mondják az okosok, hogy GT17-el nem annyira, mert a GT20 ilyen...
Sziasztok! Tudom, nem hírdetési fórum, de lehet hogy ez felkelti az érdeklődéstetket. Audi V8 TDI Érdees megnézni! Az autóról bővebb info a 06205595918 as számon, vagy a hírdetésben leírt elérhetőségeken.
Mintha nem kapott volna anyagot,és le lett volna levegősödve.Tankolás után lelégtelenítettem,és utána majdnem egy napig jó volt,aztán este meg nem akart beindulni,csak forgatott,és légtelenítésnél sem spriccelte a cuccot rendesen.
A csövekre azt mondta a tulaj,hogy azzal merevítették be a kocsit.Van egy elöl is,ami a blokk alatt ,megy keresztbe.Jó lenne letépni,de mesterem szerint macerás,mert utána lakatolni kéne az alját.(:Egyszer azért majd szeretném ledobni róla,mert csak a szabad magasságot csökkenti,meg plusz súly.A másik gépem meg csövezés nélkül sem akart összeroskadni,és ennek még a kasznija is jobb.
1Z-s cuccokból épülő TDI, a cél füstmentes 150 LE. Nagy Volvo cooler és GT20. Ehhez elég egy 10-es adagoló? Elég lenne valamelyik 110 lovas porlasztócsúcs, vagy már nagyobb kéne? (Pl: 502-es)
Ha nyáron 35 fokban lepadlózom és dob egy minimális kormot nem fogok sírva fakadni, de hűvösebb időben teljesen füstmentesnek kéne lennie.
Beindult,de azóta megint megállt,most éppen adagolóra gyanakodnak.Ahhoz képest, hogy semmi verseny,csak utcán gurulok lassan,elég sok a baj vele.A másikkal nem volt ennyi,pedig az kapott rendesen.Az csak a csöveket durrantotta el.
Érdemes egyáltalán hozzákezdetem egy ilyen boxos történethez?
A focusklub fórumában fogyasztás növekedésről, garanciavesztésről, füstölésről írtak.Néhány hozzászólás van a témában de mindenki lebeszéli az új belépőket.
Nekem havi 3500-4000 km az átlag, nagyrészt autópályán.
Szeretném ha még dinamikusabb lenne az autóm és nem nőne a fogyasztás.
Létezik itt vagy bárhol a neten olyan dokumentáció, hogy melyik VW motorban mekkorák a gyári porlasztócsúcsok? És hogy mekkora csúccsal hány lovat lehet kihozni bowdenes adagoló esetén?
Konkrétan az 1Z-s csúcsok érdekelnének, az AFN-es és az 502-es. Melyikkel meddig lehet elmenni?
Hi Valaki tudna tanácsot adni? Az autóm /opel omega 2.5 td /bmw tds motoros)/,néha azt csinálja,hogy ha odalépek váltás után,nem akar megindulni,a tech teszter azt irta ki,hogy:befecskendezési idő tartományon kívül.A szerviz nem tud rá ötlelet. Már cserélve lett a főtengely-jeladó,légtömegmérő,sőt 10 000 km adagoló van bent. Ez a probléma,még néhány omegás ismerősnél is előjön. A válaszotot előre is köszi.
De nekem a levegőszűrő a másik oldalon lesz,így nyerek egy méter levegő csövet és pár kanyart.Azért az biztos fojtja a motort.Fűleg a gt20 ból teljesen visszaforduló rész.
Gondold el,ha full ugyanolyan lesz az autóm ezen kívül ,mint a tied,akkor is az enyém jobb lesz emiatt. ..
Nem bánt ez a gyenge pont?
Nekem a kúler a hűtő elött lesz,a beömlő és kiömlő csövek magasan jönnek ki a két oldalon.Egy magasságban lesznek a turbóval.A lehető legkevesebb cső és kanyar lesz.
Az még nem lehet,hogy a geometria szűkre van állítva?
Azaz a turbó felpörög ,a levegő betódul a szívócsőbe.
Aztán váltásnál a motor fordulata leesik 900 ra 5000ről.A turbó tengelye lendületben van.A hajtó kipufogó gáz megáll,a levegő meg feltorlódik,mivel a motor légnyelése is csökken.Ennek a levegőnek valahol távoznia kell.
A kipufogó oldalon ,mivel a szívócsőben megnő a nyomás a geometriát teljesen visszaállítja ezzel lassítaná a lapátok pörgését.
Vagyis szerintem nincs öszhangban a kipufogó és a szívóoldal.
Az igazi lenne egy kipufogó és egy szívó szelep ,amivel a káros nyomásokat szabályozottan el lehetne vezetni.
Ja most látom,neked padlógázon volt amit írsz.Ez meg attól van,hogy húzd le a kartellgázcsövet a motorról,és nézd meg mekkorát szív ott is a turbó.Ez attól szokott lenni,ha kicsi a keresztmetszete a turbótól a levegő szűrő felé lévő szívócsövednek.Ha beteszel egy vastagabbat,akkor kevesebbet fog szívni a kartell csövén. Kikapja az olajt amit a turbó visszanyom a motorba.Mi ezt megnéztük egy átlátszó csővel,mert volt itt nálam vita mitől lehet ez. Azért mástól is szokot még ez lenni.
Még mielött azt mondja valaki ,hogy kopott a motorom és a dugó mellett fújt át és így keletkezett tulnyomás,elmondom,hogy lekötött kartelcsővel nem csinálta.
De,ha a kartelcsövet lezártam ,akkor feltorlódott egy kis kartelgáz.
Sőt volt olyan is,hogy kiemelte a nívópálcát.Úgy éreztem,hogy a kartel csövön is fúj vissza a turbó.
Sőt elektromosnális tapasztaltam párszor.Főleg,ha álló helyzetben lepadlóztam.Felpörgött majd prüszkölt és elkezdett dadogni a motor.Utána fél perc járás és kisimult.
A hiba szívó és kipufogó vezérlés volt.Igaz egr szelep nincs az autómban.
Gondolom egr szeleppel azt meg lehet oldani,hogy a feleslegesen feltorlódott levegőt elvezessék.
Ezt a hangot akkor szokta adni,ha valami oknál fogva nem tud bemeni a termelt turbónyomás a hengerekbe.Vagy is feltorlódik a nyomás,és vissza szól a légszűrődbe mikor elveszed a gázt.Mint a benyásoknál mikor zár a pillangószelep..Ez bizony könnyen tengely töréshez vezethet.Pont nem rég csináltam egy galaxit,ami ugyan ezt a hangot adta.Azon a szívótorok volt tele dzsuvával.Kipucoltam,és megszűnt a hang.Gondolom a tiéden katalizátor nincs.Csak azért,mert már olyannal is találkoztam,ahol az volt eldugulva,és akkor is ugyan ezt a hangot adta.
Segítségre lenne szükségem ,1.9PD-re szeretnék gt20-at felrakatni v felrakni.Ismertek olyat aki közbetétet tud hozzá illetve levágja a gt20 alját és ráfaragja gt17-ét.
az előtöltés problémánál meg az a panasz, ha városi kocsikázok, akkor néha hangosabb kerepelő hangja van, mintha hidegen járna... ha tempobn autózok egyet mondjuk pályán 3-4000 között huzamosabb ideig, akkor kitisztul.... valakinek ötlet?
ez lenne a kérdésem nekem is.... Attila szerint az előtöltésem el van állítódva, illetve van még az hogy tempónál beletölt a 2 bar-ba a kis ezüst toledo....
Olvastam,hogy szoktatok boltolni alkatrészekkel,ezért megkérdem,hogy volvo v70-es géphez tud-e valaki porlasztócsúcsot szerválni... A moci 5 hengeres TDI,és a jeladós csúcsról lenne szó.A rajata lévő szám:074130202 B,és ZFHKBEL 58P131.
nem mondok semmit rájösz majd magadtol is. és ha lesz egy kis tapasztalatod ezen a téren rájösz hogy nem minden fekete és fehér. plusz arra is hogy akkor számolj ha tudod is hogy mit számolsz. pd elemek nekem mindig bent voltak a kocsimban. külömben nem ment volna:)
nem akarom hogy az én autom elemezgessék ezért nem teszek föl semmit.... ugy is csak az idö számit semmi más 14.3at megyek ez kb olyan mindha lenne a kocsim olyan 200ló körül a súlyához képest.
egyértelmüen elcsuszik a kuplungom terhelve, ez padon nem jött ki. ennek tudom be ezt az idöt
237ló és 602nm nyomaték volt mérve.
márciusra megcsináltatom, és ha akkor is 14.3at megyek akkor béna vagyok a kocsimmal együtt és ennyi.
azért halkan hozzá teszem hogy te a kocsiddal nem fogsz 14.3-at menni:)
Sziasztok meg tudná nekem azt valaki mondani hogy a 1.9 74 kw-os és a 1.9 77 kw-os pd tdi között mi a kulönbség ? És hogy a 77 kw-os motor pd elemeit be lehet e tenni a 74 kw-os ba ?
szar. 14.3 csuszos kuplunggal. márciusra megcsináltatom. a pd szivosort meg jövöhéten teszem rá. szerintem igy 13.9 menni fog. utánna a nitroval talán olyan 13.4-5 ha nem hullik szét semmi. de szerintem ha a szerkezetem normálisan fog fogni akkor a nitro nélküli állapot is necces lesz neki. majd kiderül.
nem tudom még itt áll a parkolóban most akarjuk műhelybe vontatni aztán hogy mikor lesz szétbontva még nem tudom,szerelőtől is függ.PD -t GGGRRRRRRRRRRR¸:-§
szia! köszi az együttérzért ismersz ,csak hülyéskedtünk az asszonnyal kínunkba a ""PD-TDI harc""kereteiben .DE komolyan nem gondoljuk hogy bárki örülne a másik kárának
Csapatunk rendezésében új 6 vagy 8 versenyes 2007.március 3-4 én kezdödő "minirally" 100 asztfalton megrendezendő versenyt tartunk.
A verseny a kiskunlacházi reptéren kerül megrendezésre! Szlalomos technikás és tempó bevállalós pályát kedvezőknek egyaránt kedvez majd a pálya monvonala!
Ide vágó külön érdekesség, hogy külön Diesel kategóriát hírdetünk meg! Itt viszont a hajtásaban már nem teszek különbséget!
Ittunk egy jó teát, BMW 740D barátunk aszonta nem megy a skoda:), majd elmentünk az 5-ösön Gyálig meg vissza. Safetycarral összemértük a verdákat, visszafelé sajnos leszakadt a szíja.
Egyébként tök jó volt, mert mentes volt mindenfajta fikázástól , lagalább is szemtől szembe:)
Azé' ez a buzuki még akkor se gyenge, ha nem a csapattal jött:DD
azért mert megvoltam győződve rólla , hogy egyszer rerugja magát a szijjad, attol még átérzem a problémád. mért röhögnék? bár mondjuk én a szinter, slick, erő, súly miatt gondoltam.. mi volt a gáz?
Ha sok a "harc" meg az okoskodás akkor nem mennék, de ha jól megvan a két banda akkor elmennék én is egy ilyenre. Milyen gyakran szokott lenni? Hol? Mi ilyenkor a program?
nálunk ilyen volt az utolsó előtti: http://audiklub.hu/modules.php?set_albumName=album31&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php
Hali! Olvasgattam a forumot, és lenne egy kérdésem: írtátok hogy kamrás motorra nem érdemes változó geos turbót rakni mert megszorul a geometria. Nade mitől kormozna jobban egy széria 1,9td/1,6td mint egy felhúzott tdi amiből mondjuk ömlik a korom? Vagy mástól szorul meg? És nincs vmi megoldás amivel kamrásnál kiküszöbölhető lenne ez?
sajna sikerült a vezérműszíjnak leesnie hogy mi károsodott azt nem tudom a választ igazán majd tőled szeretném megkapni .(kicsit letörölgetjük a motorrol a por és occsóért eladjuk:))de lehet hogy itt több lesz a gond:(Holnap 11 óra felé nem lenne korai egy telefonon történő egyeztetés??
>Annak a difije is rövid úgyhogy váltócsere lenne a megoldás, újabb erősebb motorok váltójára
Ennél csak az FHN hosszabb, de ott is _csak_ a difi, a fokozatok egyformák. Szóval nem annyira értem... Ha van FHN-es difid, akkor megoldható, nem? Ezért kérdeztem, hogy tud-e gyártani, vagy ilyesmi, a csere egyértelmű, találni nem lehet hosszú 5-öst.
"Ezenkívül volt olyan sztori is, hogy erre a hibajelenségre az volt a megoldás, hogy az alapjárati dózis VAGCOM szerint mért értéket 4-5 közöttire (gyári középérték)állították be, mert nagyon eltért tőle."
Csao. Nem tudna véletlen vki vw3as 1.tdi motort kacatnak,nem ke semmi csak a szűz motor,és hogy ne rövid olajperiódusú legyen:)))))attol kivagyok azért kellene generálkának...köszi előre is
szia. ha tudsz nagyonS.O.S hivj fel bármikor éjjel nappal mert nagy a baj amit látok hogy a vezérműszíj nincs meg . vhol elveszett::)) vagy :(( már magam sem tudom
Nekem ilyen akkor volt mikor kirepedt az egyik töltőlevegő-nyomócső. Hülye fújós hang ami a fordulattal enyhén erősödik, a kocsi pedig nagy gázra okádta a füstöt. Kisebb fordulaton enyhén torpant, 3500 körül pedig abbahagyta a gyorsulást, 4000-nél pedig ledadogott (rángatás). Ha más nem jött be, tüzetesen(!) nézd át a csöveket (nekem a kicsi repedés nem tűnt fel, de mikor már 2 cm-es volt és az olajos(?) töltőlevegő foltot hagyott, akkor sikerült megtalálni.
De valami olyan megoldás kellene, amitől motor élettartam se rövidül meg, és ha kell alacsony fogyasztást is tudjak produkálni vele. (Lehet, hogy túl sok az elvárásom?)
Szerintem nem jól érted, mert ha syncroba befűz egy tdi komplett bélést az nem csak egy hosszú 5. Egy ötödik fokozat csere elég egyszerű ezen a váltótipuson.
Rálehet kendácsolni turbót gyári állapotban is, de nagyon nagyon kis nyomáson és nagyon nagyon óvatosan. Esetleg átfűzheted td-re a blokkot és akkor 80-90 ló és fő a víz. Jobb megoldás - ha már blokkot fűzöl - egyből tdi-re fűzni. Blokkfúrás, tdi dugók és hajtókarok, és tdi hengerfej és adagoló(bár elketyeg a kamráséval is), és turbó(gt15 vagy gt17)+cooler. Lesz max 120 lovad, és már ráköltöttél annyi pénzt, mintha egyből kicserélted volna tdi-re. A te döntésed. Egyébként kb hetente előjön a téma.
Az esetleges hibákért én kérek elnézést, és kérem javítani!
Van egy felesleges 1,9tdi 180Le motorom eladó ha valakit érdekel! Ez egy golfIIIas 110Les tdi volt pdtdi dugok főtengely és hajtókarok Gt20as turbó csonkkal, 10es elemes adagoló, hengerfej sporttengellyel.
> Egyik haverom szerzett egy syncro váltót és átpakolta bele az ASD-t, mellette > ketyeg a PD GT20-al, egész kellemes lett a G2...
Engem olyan ember érdekelne, aki át tud alakítani váltót úgy, hogy utcai használatra jó legyen (sok 1000 Km-t menjen el, mint a gyári). Most ilyen buta 3000@135-ös váltóm van, és szeretnék egy FHN-el egyenértékű 3000@150-es hosszú ötöst. Ismertek valakit? Mennyit kér egy ilyen átalakításért?
De eladtam,csak érdeklődőknek szívesen megmutatom az adatlapját.Büszke vagyok rá,mert már bizonyított,és letett valamit az asztalra!:)Meg a ti gépeiteket is meg tudja ott nézni,már aki fent van,meg más nem nagyon méltatta válaszra!:)
Hi All!
Van egy Seat Toledo 1.9TDI-m, a 110 lovas változat.
ASV motorkóddal. Tud valaki segíteni abba, hogy gyárilag milyen típusú turbó van rajta? És milyen megy rá amit még elbír?
Esetleg mit lehet, kell átalakítani ha nagyobb turbót akarok rátenni?!
Válaszokat előre is köszönöm!
T.D.
Újra előállok a kérdéseimmel. Én becsülettel végigolvastam az összes témát az ügyben, de összesen annyit írt Krézi a GTB labdásításáról, hogy a GT20-as karját kell rátenni. Namost nemtom, az mennyire elterjedt cikk, mer nekem egysincs. Sok beírás szól a vákuum kontra nyomás vezérlés kérdéséről is, erősen döntetlen szagú volt nekem, bár a későbbi beírások tán jobban a nyomásosra szavaztak. Arra gondoltam, esetleg a kar marad, csak a csapot helyezem el beljebb, hogy kisebb úton járjon, ez lehet jó megoldás. Mennyi lehet a labda két végállása közti távolság. És persze lógva maradt a szvócsonk ügy is, akkor most melyik a legjobb? PD, vagy esetleg SDI?
Bár segíteni nem tudok kérdésem azért nekem is lenne..
Egy általad említett boxot ajánlottak nekem is.45HUF és 20LE 25-30 NM "javulást" okoz.Ezt a debreceni Martin Car Audio ajánlata beszereléssel együtt.
A honlapjukon vannak részletes adatok, és GY.I.K. is.Bár az utóbbiban nem tudom mennyi a marketing.
Egy másik mester az autóm közvetlen kiolvasását és felülírását javasolta, a boxos technikát igen lehúzta:Szerinte az semmit sem ér az "olcsó" pénzért.
Ő is hasonló teljesítmény és nyomatéknövekedést ígért 90eHUFért.
Sajnos laikus vagyok a témában és a baártaim közt sem találok a témához értőt..Már visszaolvastam vagy 1000-1500 hszrt de még autentikusnak tűnő hozzászólást sem találtam.Ha neked sikerűl kérlek oszd meg velem, természetesen én is igyekezni fogok.
Van egy ilyen csonkálványom, de nem hinném hogy vállalkoznék ennyire átépíteni a kis ventom... Ilyen álványról szedtem le a 288 tárcsát, audi a6 2.5TDI-n volt... Azt hittem,hogy malacod van.... :DDDDDDDDDDDDDDDD
golf2-ben a G60 az "02A" váltóval jött ki (bowdenes kulissza,hidrós kuplung). de abban viszont nincs légylábú..
szóval ez egy -syncro jetta2-,összefoglalva tehát: kell egy sima mellsőlábú tdi váltó,meg kell egy bowdenes syncro váltó(pl.golf3VR6) és ezt kell összegyúrni,majd alátenni!
Gondolom a tdi váltó nyeles és csoport tengelyét is át kell tenni a sebességfokozatot áttételei miatt,jól gondolom?
NEM. Az kell bele. Ki kell cserélni a kulisszát bowdenesre, szerezni egy bowdenes syncrot(ami lehet benzines is) és házasítani a tiéddel Ha pontosan érdekel, utánajárok mindennek, egy haverom csinálta G2-be. Amikor szét volt vágva a ventóm én is gondolkoztam syncron, de kardánalagotat, csomagteret áthegeszteni,tank,hátsó futómű... így is örültem,hogy végre összeált... Arra emlékszek, hogy a nagy kipucső igazán sz*patóóóós volt alá...:DDDDDDDD
Üdv! Méricskélés előtt felteszem a kérdést, hátha valaki már csinált ilyet:
288 audi fékem van malac passat csonkálvánnyal, erre szeretnék vagy seat 312-es tárcsát vagy audi 314-es tárcsát úgy,hogy gyártatok le közdarabot a csonkálvány és a nyereg közé... 16-os kerék van fent úgyis,az még elfér benne ha jól tudom...
Tegnap találtam otthon néhány MTZ-50-es porlasztócsúcsot... :o) Kiköpött VW méret, csak a spriccelőnyilása nagyobb, ha valakit érdekel, kísérletezésnek felajánlom :o)
Valamelyik nap megmutizták a motortömböt is. 5henger. 286ló, talán 600nm. Érdekes, hogy nem a mai v6-okat píárojják... Biztosan megvan az oka. Én már biztosan nem veszek 96' utáni autót, csak ha kiutálnak a ződek. :(
Egyik haverom szerzett egy syncro váltót és átpakolta bele az ASD-t, mellette ketyeg a PD GT20-al, egész kellemes lett a G2... A lényeg, hogy mezei bowdenes syncróba átdobható az ASD, a difinél van valami barkács,de megoldható...
Bármelyik 5 gangos nagyváltóból lehet épitkezni, az a lényeg hogy a syncro harangöntvénnyel és difi bólygóművével kell összerakni. Tehát a syncro tányérkerék lefurkál, helyére tdi áttétel felcsavaroz
akkor felcsavarozod a nyergeket+veszel 280as tárcsát és kész! 280asban asszem a G60-é 4*100,sztem az jó is neked! vagy ha nem akkor az 5*100-ast át kell furatni!
Hát azt nem tudom.. ez egy 90es évj. 1.8benzin syncro jetta2 volt gyárilag. már tdi motor van benne,de elsőkerekes váltóval! viszont ott van alatta a hátsó hajtás kikötve! Ezt kéne összehozni valahogy!
Annyit tudok hogy a 4motion vagy skoda4x4 váltók nem jók hozzá!
vajon a golf3 tdi syncro váltó egy az egyben jó lenne hozzá?
huuudecigány szine van:)) passat tengelycsonkra g60 nyereg és tartója ami 4x100 és 280x22 vagy ugyanere a tengelycsonkra fel lehet épiteni az ódi tárcsát +nyerget 5x112 röl fdurni kell 4x100 ra központositó...stb és pikkpakk 288x25 4x100. Ez még mind 15" alá.
200ló? Jól hangzik:) De mondok jobbat. Van egy srác(sokan ismerhetik) 1.9TD (Kamrás) 2es golf 260ló! Igaz hogy 4000kmenként másik motor,de van neki 4ilyen motorja,megteheti .Hogy az a 260ló annyi -e...? Az ő állítása szerint annyi.
Valószínű egyszerűbb lenne, csak hát a motorszám... Bár tudomásom szerint a blokkba már nem ütnek semmit, stbstb, tehát semmi sem lehetetlen... :-) Csak olyan jó lenne kimondani, hogy igen, egy 200 lovas 1Y-om van...
A magyar lónyál mellé még teszek vmi Castrol adalékot meg 2T keverékolajat. (utóbbit csak olyan "miért ne" szinten) Szerintem így jó ez is. Ha néha-néha messzebb kerülök és kénytelen vagyok kúton tankolni, adalék meg minden nélkül, mindig meglep, hogy utána nem akar menni úgy az autó, csak kormol szerencsétlen...
Ja ez a konfig van nekem is. De kevééééééééééés. Az a baj hogy nem merem az aaz bolkkba feljebb húzni a tdi-t. DE! Van rá megoldás:lejjebb fogom furatni a főtengelyt fogó csavarok furatát,lejjebb vágatom a menetet,aztán jöhet a 12es adagoló,race csúcsok...STB fincsi dolgok.