atika kíváncsi volnék én is a pörkölőre, mivel láttam egy kollégánál dolgozni és nagyon meg győző volt, sajnos nem tudtam üzletet kötni vele pedig töltöttem bele a pálinkát rendesen.
kérdésem lenne valakinek van bevált pörzsölő asztala méret fénykép érdekelne. netalán rajz über volna.
A k911 tényleg nagyon jó, tökéletesen ég nappali fénynél szinte nem is látod a lángot.
Én 85 óta használom, kicsit ugyan elvékonyodott az anyag a lángterelő végén,de
még mindíg ugyanolyan jól ég. Persze nem szólom le a házilag készítetteket sem
nekem is van még a nagyapámé volt ez is nagyon bevált. Használom is időnként.
A porkertet érdemes becsapágyaztatni.Nekem 32-es van 750w-os motorral 70-es fordulattal. Ez az összeállítás bevált ,de néhány év használat után a ház megkopott
kicsít"üt",ugyhogy most keresnem kell megfelelő szakit aki becsapágyazza.
Üdv! Már régen voltam itt. Utána néztem a lelángolónak, Korax Kft gyártja. Kértem árajánlatot, 22 100 HUF+Áfa 1db fáklya.
Ha tényleg olyan szépen lehet vele dolgozni, lehet beruházok egybe.
Várom a tapasztalatokat.
Elektromos húsdarálónál az ideális fordulat 80 -110 rpm közötti tartomány. Nekem az egyik legjobb húsdarálóm egy 22-es Porkert + 400W vilanymotor 80 kiemő fordulattal. Kompakt és még nem sikerült úgy megtömnöm hússal, hogy megálljon. Van egy 300w-os 32-es darálóm is, de annak 60 rpm a kimenő fordulata, ami nekem lassú, meg a motor sem elég erős.
Most dolgozom egy góliát összeállításán: 1500 W motor, 110 rpm kimenő fordulatszám, nagy bakelit biztonsági kapcsoló a tetejére és 32-es Porkert polyamid talpra szerelve. Még azt mérlegelem, hogy becsapágyazzam e a darálót ( réz persely, vagy zárt golyóscsapágy), de lahet marad a Porkert polyamid perselyezése. A motor+hajtóművet kell még megvennem, már megtaláltam a beszállítóját.
Attika!jól mondod,a lefogó is csak a két tüske kőzőtt ad le áramot ezért fekszik csak a disznó, szakszerü használat esetén!Vigyázat az emberre is ártalmas!:-)ha nem rendeltetés szerüen használják.
Rég jártam itt de ha tehetem mindíg olvaslak bennetek.
Volt szó a bárdokról és háát..
Ezt a "bárdot" a nagyapámtól örököltem biztos több mint 40-éves és még "ehte "
orosz ekevasból készült!
Mivel tervezem a nyugdíjazását ill. csak itthoni használatban lessz( nyél a második rajta)
ezért csináltattam ezt!"8"-as savállóból vágták ki még a nyelezés és az élezés van hátra a
szezonig!!!
Mindenkinek jó pihenést,szerszám élezést a nyárra!!Én főzök szinte minden szombaton+ van egy kemence"projekt" is amit a faluházban építünk.(a belseje 120/90-es és dupla)